پرسمان #اعتقادی
💢راهکار های باطل کردن سحرو جادو💢
@Porseman_channel
سحر و جادو واقعیت و حقیقت خارجی دارد ولکن این به آن معنا نیست که مسبب هرحادثه ناگوارسحر باشدوما در مواجه باهرمشکلی بدون پرداختن به راه حل های منطقی برچسب جادو شدن به خود و دیگران بزنیم
به طور معمول سحر در مورد انسان هايي که از درجه توکل پايين تري نسبت به ديگر افراد برخور دارند، تاثيرگذار است . در مورد انسان هايي که داراي اراده اي قوي و ايماني بالا هستند، بي اثر است . البته بر افرادي که با رياضت هاي خاصي به درجاتي از استقلال روح رسيدند ، سحر کاربردي ندارد.
برای دفع و رفع سحر و اینکه خیالتان از این جهت راحت باشد و اضطرابتان مرتفع گرددراهکارهایی بیان میشود
بنابر آن چه در مفاتيح الجنان آمده است؛
امام علي(ع)فرمود:
براي باطل كردن سحر، اين دعا را بنويسند، و با خود نگاه دارند: "بسم اللّه و باللّه، بسم اللّه و ماشأاللّه، بسم اللّه و لاحول و لاقوة الا باللّه قال موسي ما جئتم به السحر، انّ اللّه سيُبطِلُهُ، انّ اللّه لايصلح عمل المفسدين، فوقع الحق و بطل ما كانوا يعملون، فغلبوا هنالك و انقلبوا صاغرين. /
هم چنين در كتاب مزبور پيامبر اكرم نيز، براي دفع شياطين و جادوگران مي فرمايد: "آيه سخره را بخوانند: "ان ربكم اللّه الذي خلق السموات و الارض في ستة ايام ثم استوي علي العرش يغشي الليل النهار يطلبه حثيثاً و الشمس و القمر و النجوم مسخرات بامره الا له الخلق و الامر تبارك اللّه رب العالمين اُدعوا ربكم تضرعاً و خفيه انه لايحب المعتدين و لاتفسدوا في الارض بعد اصلاحها و ادعوه خوفاً و طمعاً ان رحمة اللّه قريب من المحسنين.
مفاتيح الجنان، شيخ عباسي قمي; ص 520 و 521،
در حديث ديگري از امام صادق عليه السلام آمده است: مَنْ أَكْثَرَ قِرائَةَ «قُلْ أُوحِىَ» لَمْ يُصِبْهُ فِى الْحَياةِ الدُّنْيا شَىْءٌ مِنْ أَعْيُنِ الْجِنِّ وَ لا نَفَثِهِمْ وَ لا سِحْرِهِمْ، وَ لا كَيْدِهِمْ، وَ كانَ مَعَ مُحَمَّدٍ صلى الله عليه و آله فَيَقُولُ يا رَبِّ لا أُرِيْدُ مِنْهُ بَدَلًا وَ لا أَبْغِى عَنْهُ حِوْلًا:
«هر كس سوره «جنّ» را بسيار بخواند، هرگز در زندگى دنيا چشم زخم جنّ، جادو، سحر و مكر آن ها به او نمىرسد، او با محمّد صلى الله عليه و آله همراه خواهد بود، و مىگويد: پروردگارا! من كسى را به جاى او نمىخواهم، و هرگز از او به ديگرى متمايل نمىشوم» تفسير نمونه، ج25، ص: 107.
همچنين مىتوان از سوره ها و آيات قرآنى بهره جست; مانند چهار سوره«ياأيّهاالكافرون»، «قل هو الله أحد»، «قل أعوذ بربّ الفلق»، «قل أعوذ بربّ النّاس». نيز مى توان از «آية الكرسى» و آيه «انّى توكّلت على الله ربّى و ربّكم ما من دابّة الاّ هو آخذ بناصيتها إنّ ربّى على صراط مستقيم» هود(11) آيه 55.
آیتالله بهجت برای رفع آن دستوراتی را توصیه فرمودند که بیشتر بر مبانی قرآنی استوار است.
"کسی که سحر شده باشد یا دچار چشمزخم شده باشد برای بطلان سحر و دفع چشمزخم باید چه کند؟"
در پاسخ فرمودند: موارد ذیل را مراعات و عمل نمایید:
1- قرآن کوچک همیشه همراه داشته باشید.
2- معوذتین [سورههای مبارکه فلق و ناس] را بخوانید و تکرار نمایید.
3- آیةالکرسی را بخوانید و در منزل نصب نمایید.
4- چهار قل [سورههای مبارکه توحید، کافرون، فلق و ناس] را بخوانید و تکرار نمایید، خصوصاً وقت خواب.
5- در موقع اذان با صدای نسبتاً بلند اذان بگویید.
6- روزی 50 آیه از قرآن کریم را با صدای نسبتاً بلند بخوانید.
(کتاب پرسشهای شما و پاسخهای آیتالله بهجت _ جلد اول)
بدون ترديد اين دعاها و عمل به آن ها داراي شرايط و آدابي است كه بهره مندي از آن ها منوط به داشتن اخلاص و در بعضي از موارد به تحصيل آن شرايط و آداب است، از اين رو بايد به افراد مورد اعتماد و پرهيزكار و آشنا به معارف و صاحب نظر در اين امور مراجعه شود.
@Porseman_channel
پرسمان #احکام
با چه شرایطی لباس نجس در ماشین لباسشویی پاک می شود؟
@Porseman_channel
ابتدا نظر شما را به چند مسئله جلب می کنم:
1. آب کر (مانند آب لوله کشی) با چهار شرط، د.چیز نجس را پاک می کن
اول: آن که مطلق باشد پس آب مضاف مانند گلاب و عرقِ بید، چیز نجس را پاک نمىکند. دوم: پاک باشد. سوم: وقتی چیز نجس را می شویند، آب مضاف نشود و بو یا رنگ یا مزه نجاست هم نگیرد. چهارم: بعد از آب کشیدنِ چیز نجس، عین نجاست در آن نباشد.[1]
2. اگر چیز نجس را - بعد از برطرف کردن عین نجاست - یک بار در آب کر یا جاری فرو برند که آب به تمام آن برسد پاک می شود، ولی در لباس و مانند آن احتیاط واجب این است که طوری فشار دهند که آب داخل آن خارج شود.[2]
حال اگر لباسی که عین نجاست داشته باشد داخل ماشین لباسشویی گذاشته شود و آب ماشین در زمان آب کشی متصل به کر باشد، اگر با اولین شستن، عین نجاست پاک شود، قطعاً با سه بار شستن بعد از آن با آب کر، لباس پاک می شود، و همین طور است اگر با دفعات دوم و سوم عین نجاست بر طرف شود؛ زیرا بعد از برطرف کردن عین نجاست یک بار شستن با آب کر کافی است.[3] منظور از عین نجاست، چیزی است که اصالتاً نجس باشد؛ مانند خون، مدفوع، منی، (نه این که به واسطه برخورد با چیزی نجس شده است).
اما استفتائات
دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی):
اگر بعد از زوال عین نجاست، آب متصل به لوله در داخل ماشین لباسشوئى به لباسها و همه قسمتهاى داخل ماشین برسد و از آن جدا و خارج شود، محکوم به طهارت است.
دفتر حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):
ایشان در پاسخ به این سؤال که آیا لباس به وسیله ماشین لباسشویى اتوماتیکى که خود چند بار لباس را مىشوید و آب آن را مىکشد پاک مىشود؟، فرموده اند:
"(لباس های داخل ماشین لباسشویى ) پاک است، خواه در حال شستن لباس ها، اتّصال با آب لوله کشى داشته باشد یا بعد از قطع شدن شروع به شستشو کند.
[1] توضیح المسائل مراجع، ج1، ص 99، م 149.
[2] همان، م 159.
[3] استفتاءات امام خمینی ، ج1، ص 169، س327 .
@Porseman_channel
توجه ‼️مهم توجه‼️😳
میزان زکات فطره از سوی دفتر رهبر انقلاب اعلام شد...
@Porseman_channel
🔹حداقل مبلغ فطریه برای هر نفر ۸ هزار تومان (براساس قوت غالب گندم) و بر مبنای قوت غالب برنج هم قیمت سه کیلو برنج بر حسب نوع مصرف است.
🔹همچنین کفاره غیر عمد روزی ۲۵۰۰ تومان و مبلغ کفاره عمد روزی ۱۵۰ هزار تومان تعیین شده است.
@Porseman_channel
پرسمان #احکام
💢شرائط صیغه موقت💢
@Porseman_channel
اجرای عقد موقت (متعه) چند چیز شرط است:
1. خواندن صیغه عقد؛ بدین معنا که در عقد موقت تنها راضی بودن زن و مرد کافی نیست، بلکه باید به همراه انشای الفاظ خاص باشد.
2. بنابر احتیاط واجب، صیغه عقد باید به عربی صحیح خوانده شود. اگر خود مرد و زن نتوانند صیغه را به عربی صحیح بخوانند، به هر لفظی که صیغه را بخوانند صحیح است و لازم نیست که وکیل بگیرند، اما باید لفظی بگویند که معنای "زوّجت" و "قبلت" را بفهماند.
3. اگر خود زن و مرد بخواهند صیغه عقد غیر دایم را بخوانند، بعد از آن که مدت عقد و مهریه را معین کردند، چنانچه زن بگوید: "زوجتک نفسی فی المدة المعلومة علی المهر المعلوم"؛ من خودم را به همسری تو در مدت معینی با مهر معینی در آوردم.
بعد (بدون فاصله) مرد بگوید: "قبلت»"؛ قبول کردم، صحیح است. یا این که وکیل زن به وکیل مرد بگوید: "متعت موکلتی موکلک فی المدة المعلومة علی المهر المعلوم" و وکیل مرد بلافاصله بگوید: "قبلت لموکلی هکذا" این عقد صحیح است.
4. تعیین مهریه و نام بردن آن در موقع عقد.
5. مرد و زن، یا وکیل آنها که صیغه را می خواند باید قصد انشا داشته باشند، یعنی اگر خود مرد و زن صیغه را می خوانند زن به گفتن "زوجتک نفسی" قصدش این باشد که خود را زن او قرار دهد و مرد با گفتن "قبلت التزویج" زن بودن او را برای خودش قبول نماید.
6. کسی که صیغه را می خواند، باید بالغ و عاقل باشد.
7. اگر وکیل زن و شوهر، یا ولی آنها صیغه را می خواند در عقد زن و شوهر را معین کند.
8. دختری که به حد بلوغ رسیده و رشیده است؛ یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد، اگر بخواهد شوهر کند، چنانچه باکره باشد، باید از پدر یا جد پدری خود اجازه بگیرد، ولی اگر باکره نباشد در صورتی که بکارتش بوسیله شوهر کردن از بین رفته باشد، اجازه پدر و جد لازم نیست.
9. زن در زمان اجرای عقد موقت، به عقد دایم یا موقت در حباله نکاح کس دیگری درنیامده باشد (همسر شخص دیگری نباشد) و نیز در حال عده عقد دایم یا موقت فرد دیگری نباشد.
10. زن و مرد به ازدواج راضی باشند و از روی اجبار و اکراه وادار به ازدواج نشده باشند البته شرایط و مسائل دیگری نیز وجود دارد که باید به کتاب های فقهی و توضیح المسائل مراجعه فرمایید.
@Porseman_channel
به فتوای همه مراجع اجرای صیغه از غیر روحانی (با حفظ شرایط دیگر) صحیح است.
💢دستور عادلانه اسلام در مورد عادت ماهيانه زنان💢
@Porseman_channel
اقوام پيشين در مورد زنان در عادت ماهيانه عقائد مختلفى داشتند: يهود فوق العاده سخت گيرى مىكردند و در اين ايام به كلى از زنان در همه چيز جدا مىشدند، در خوردن و آشاميدن و مجلس و بستر، و در تورات كنونى احكام شديدى در اين باره ديده مىشود.
در باب 15 از 📘سفر لاويان تورات چنين مىخوانيم:" اگر زنى صاحبه جريان باشد و جريان از بدنش خون حيض باشد تا هفت روز جدا خواهد بود و هر كس كه او را مس كند تا به شام ناپاك باشد- و هر چيزى كه وقت جدا ماندنش بر آن بخوابد ناپاك و هر چه كه بر آن نشسته باشد ناپاك باشد- و هر كسى كه بسترش را لمس نمايد لباس خود را بشويد و خويشتن را با آب شستشو دهد و تا به شام ناپاك باشد ..." و احكام ديگرى از اين قبيل.
و به عكس آنها مسيحيان هيچ گونه محدوديت و ممنوعيتى براى خود، در برخورد با زنان، در اين ايام قائل نبودند، و اما بت پرستان عرب، دستور و سنت خاصى نزد آنها در اين زمينه يافت نمىشد، ولى ساكنان مدينه و اطراف آن، بعضى از آداب يهود را در اين زمينه اقتباس كرده بودند، و در معاشرت با زنان در حال حيض، سختگيريهايى داشتند، در حالى كه ساير عرب چنين نبودند، و حتى شايد آميزش جنسى را در اين حال جالب مىدانستند و معتقد بودند اگر فرزندى نصيب آنها شود بسيار خونريز خواهد بود، و اين از صفات بارز و مطلوب، نزد اعراب باديه نشين خونريز بود
📚اقتباس از تفسير الميزان، جلد دوم، صفحه 208 ذيل آيه مورد بحث- در كتاب" انيس الاعلام" جلد 2 صفحه 106 و 107 نيز شرح مبسوطى با ذكر مدارك در اين باره آمده است.
@Porseman_channel
پرسمان #احکام
رقص زن براي زنان اشکال دارد؟
@Porseman_channel
حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):
رقص زن براى زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند؛ مثل اینکه جلسه زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، محل اشکال است و احتیاط واجب در ترک آن است. در غیر این صورت هم اگر بهگونهاى باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسدهاى بر آن مترتب شود و یا همراه با فعل حرام (مانند موسیقى و آواز حرام) باشد یا مرد نامحرمى حضور داشته باشد، حرام است. و در حکم فوق تفاوتى بین مجلس عروسى و غیر آن نیست.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
تنها رقص زن براى شوهرش جایز است، و بقیّه اشکال دارد. البتّه منظور رقص لهوى است، نه هرگونه حرکات منظّم و موزون و در مورد موسیقی هم توجه داشته باشید کلیّه صداها و آهنگ هایى که مناسب مجالس لهو و فساد است حرام، و غیر آن حلال است. و تشخیص آن با مراجعه به اهل عرف، یعنى افراد فهمیدۀ متدیّن، خواهد بود.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
موسیقی مطلقاً حرام است و فقط رقصیدن زن برای شوهرش در صورتی که همراه با حرامی نباشد، جایز است.
@Porseman_channel
به چه کسانی نمی توان فطریه داد⁉️
@Porseman_channel
✅پاسخ:
📝همه مراجع: به افراد زیرنمی توان فطریه داد👇
1⃣به پدر ومادر .
2⃣فرزند و نوهٔ فقیر.
3⃣متجاهر به فسق.
4⃣غیرسید به سید.
5⃣به کسی که فقیر نیست.
6⃣کسی که فطریه را در جهت معصیت مصرف می کند.
@Porseman_channel
پرسمان #احکام
💢حکم دف زدن در عروسی و یا مراسم مذهبی، چیست؟💢
@Porseman_channel
دف؛ از نظر حکم شرعی مانند سایر آلات موسیقی است و بستگى به چگونگى استفاده از آن دارد، که اگر به نحو لهوى و مطرب بوده و موجب کشیده شدن انسان به سمت بىبندوبارى و بیهودگى شود، حرام است.
البته برخی از مراجع استفاده از آلات موسیقی را مطلقاً حرام میدانند.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
دف زدن بستگى به چگونگى استفاده از آن دارد، که اگر به نحو لهوى و مضل عن سبیل الله زده شود، حرام است.
و در هر صورت بهکار بردن موسیقى در مناسبتهاى مذهبى شایسته مجالس اهل بیت (علیهم السلام) نیست هر چند از نوع حلال باشد و باید قداست و مقام اهل بیت(علیهم السلام) مراعات شود.
حضرت آیت الله العظمی تبریزی (قدس سره):
وسیله مزبور از آلات موسیقى است و استعمال آن به وجه لهوى حرام است و نیز گوش دادن به موسیقى لهوى و خرید و فروش آلات آن جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
نواختن و گوش کردن به موسیقی که عرفاً مطرب باشد جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
نواختن موسیقی لهوی جائز نیست و فرقی بین آلات و ادوات آن نیست.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی:
دف زدن اشکال دارد.
@Porseman_channel
پرسمان #احکام
💢اذن پدر برای صیغه ازدواج موقت ودائم💢
بدون تحصيل رضايت پدر دختر، مى توان دختر را عقد كرد؟
@Porseman_channel
آيات عظام امام، سيستانى و نورى: بايد با اجازه پدر يا جد پدرى دختر باشد.
آيات عظام بهجت، تبريزى، صافى، فاضل، مكارم و وحيد: احتياط واجب آن است كه با اجازه پدر يا جد پدرى دختر باشد.
رهبری:
ازدواج دختر باكره بنابر احتياط واجب بايد با اجازه پدر يا جدّ پدری او باشد.
@Porseman_channel
پرسمان #احکام
💢اذن پدر برای رشیده💢
@Porseman_channel
به طور کلی در این که در ازدواج (دائم یا موقت) دختر باکره ای که به حد بلوغ رسیده و رشیده است، یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد، اذن پدر شرط است یا نه، چند نظر هست:
أ: اذن پدر لازم است. (آیات عظام: امام خمینی،، سیستانی، شبیری زنجانی، تبریزی، نوری همدانی).
[البته آیت الله سیستانی در دختری که متصدی امور زندگی خویش باشد اذن پدر را بنا بر احتیاط واجب لازم میداند نه به فتوا]
ب: بنا براحتیاط واجب اذن پدر لازم است(آیات عظام: خامنه ای، اراکی، خوئی، گلپایگانی، فاضل لنکرانی، صافی، وحید خراسانی)[۱]
نکته :در احتیاط واجب مقلد میتوان به مرجع تقلید دیگر رجوع نمود.
ج : تکلیفاً لازم است، یعنی اگر بدون اذن پدر عقد خوانده شود عقد صحیح است، ولی فردی که باید اجازه میگرفت و نگرفته، معصیت کار است(آیت الله بهجت).[۲]
د: اذن پدر لازم نیست ولی خوب است رعایت شود.[۳]
آیت الله مکارم:
دختری که سن او بیش از سی سال است به شرط این که فرد هوشیاری باشد و بتواند تصمیم بگیرد و مصلحت خود را تشخیص دهد می تواند بدون اذن پدر ازدواج کند.
ه: به نظر آیت الله اردبیلی، اگر دختر باكره اى كه به حدّ بلوغ رسيده و رشيده است ـ يعنى مصلحت خود را تشخيص مى دهد ـ بتواند زندگانى خود را به نحو مستقل اداره كند و قدرت تصميم گيرى صحيح در امور زندگى خود را داشته باشد و بيم آن كه فريب بخورد در ميان نباشد، چنانچه بخواهد ازدواج كند، احتياجى به اجازه پدر يا جدّ پدرى خود ندارد و در غير اين صورت، بنابر احتياط واجب بايد از پدر يا جدّ پدرى خود اجازه بگيرد و اجازه مادر و يا برادر لازم نيست. همچنين بنابر احتياط واجب دخترى كه باكره نيست نيز همين حكم را دارد.[۴]
[۱]. توضیح المسائل مراجع، ج۲، مسئله۲۳۷۶
[۲]. توضیح المسائل مراجع، ج۲، مسئله۲۳۷۶؛ و رساله آیت الله وحید، مسئله ۲۴۴۰؛ و سوال تلفنی از دفتر آیت الله خامنه ای در قم و دفتر آیت الله نوری.
[۳]. آیت الله سید صادق روحانی، سوال حضوری از محضر ایشان، و آیت الله گرامی، توضیح المسائل، مسئله۲۶۰۳.
[۴]. آیت الله اردبیلی توضیح المسائل مسأله ۲۸۳۰.
@Porseman_channel
تنافی در آوردن تیر از پای علی ع و دادن انگشتر به سائل در نماز؟
1⃣اولا
این حکایت در منابع و کتب دست اول شعه وجود ندارد لذا از درجه اعتبار سندی ساقط است
البته در منابع متعدد اعم از منابع شیعه و اهل سنت؛
مانند: 📚ارشاد القلوب دیلمی، الانوار النعمانیة، المناقب المرتضویة، حلیة الابرار، منتهی الآمال، محجة البیضاء، منهاج البراعه و منتهی الامال و هم چنین کتاب های فقهی مثل عروة الوثقی آمده است
2⃣ثانیا
برخى گفته اند كه وقتى تير را از پاى حضرت خارج ساختند، حضرت متوجه نشد. اين معنا درست نيست. خارج نمودن تير و تكان نخوردن حضرت به اين معنا نيست كه حضرت متوجه خروج تير و درد حاصل از آن نبود. اگر اينطور باشد اين امر دلالت بر نقصان علم و آگاهى حضرت خواهد كرد.
ايشان متوجه بود، ولى با توجه به خداوند و ارتباط معنوى با مبدا هستى آنچنان قدرتى در خويش احساس مى نمود كه مى توانست به راحتى درد تير را تحمل كند و آنچنان لذتى مى برد كه رنج و درد حاصل از تير برايش آسان مى نمود و اين باز حاصل همان مقام جمعى و اقتدار ولايى حضرت (ع) مى باشد.
شنيدن صداى سائل و به كمك او پرداختن، توجه به خويشتن نيست بلكه عين توجه به خداست. على (ع) در حال نماز از خود بيگانه بود نه از خدا و مى دانيم بيگانگى از خلق خدا بيگانگى از خداست. پرداختن زكات در حال نماز انجام عبادت در ضمن عبادت است نه انجام يك عمل مباح در ضمن عبادت.
آنچه با روح عبادت سازگار نيست، توجه به مسائل مربوط به زندگى مادى و شخصى است و اما توجه به آنچه در مسير رضاى خداست كاملا با روح عبادت سازگار است، علاوه معنى غرق شدن در توجه به خدا اين نيست كه انسان بى اختيار احساس خود را از دست بدهد بلكه با اراده خويش توجه خود را از آنچه در راه خدا و براى خدا نيست برمى گيرد.
📚براى آگاهى بيشتر ر. ك: تفسير نمونه،، ج 4، ص. 428
@Porseman_channel