💢شرکت در انتخابات💢
@Porseman_channel
آيةالله العظمي امام خميني (ره ):
همه ما؛ زن و مرد؛ هر مکلف؛ همان طور که باید نماز بخواند؛ همان طور باید سرنوشت خودش را تعیین کند.
آيةالله العظمي امام خأمنه اي (مدظله ):
شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران واجب عینی است... و اگر رأی سفید دادن موجب تضعیف نظام اسلامی باشد، حرام است.
آيةالله العظمي سبحاني (مدظله ):
امیدوارم مردم ایران... در انتخابات شرکت و بدون توجه به هیاهوها، دقت کنند و افراد واجد شرایط و کسانی را که به هیچ شکل از اسلام و قانون تجاوز نمیکنند، برگزینند.
آیةالله العضمي نوري همداني (مدظله ):
مشارکت در انتخابات همانند نماز و روزه واجب است چون مربوط به عظمت نظام اسلامی است.
آيةالله العظمي جوادي آملي (مدظله ):
همه مردم باید در انتخابات شرکت کنند و افرادی را به مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی بفرستند که از هرلحاظ پاک باشند و بتوانند پرچم این انقلاب را به دست صاحب اصلی اش برسانند.
آيةالله العظمى مكارم شيرازي (مدظله):
شرکت در انتخابات شرعا و اخلاقا لازم است... شرکت مردم در انتخابات میزان علاقه مندی آنها را به نظام و کشور نشان خواهد داد.
آيةالله العظمي علوي گرگانی (مدظله ):
همانطور که رأی دادن، وظیفه ملی و دینی است، انتخاب افراد مومن و متقی و دلسوز برای اسلام و کشور وظیفهای بس بزرگتر است.
آيةالله العظمي سيستاني (مدظله ):
شرکت در انتخابات واجب شرعي و عدم شرکت در آن امري نابخشودني است. اگر کسي نتواند نماز بخواند يا روزه بگيرد ميتواند قضاي آن را ادا کند اما شرکت نکردن در انتخابات امري است که قضاي آن ادا نمي شود.
آیةالله العظمی صافی (مدظله ):
باید برای حفظ دین و انقلاب در انتخابات شرکت و بدین وسیله هر چه بیشتر به ساحت دین و حجت بن الحسن(عج) خدمت کرد.
آیةالله العظمی فاضل لنكرانی (ره ) به نقل از فرزند بزرگوارش آیةالله زاده حاج آقا جواد:
شرکت در انتخابات يک واجب شرعي، و گامي بزرگ در راه خدمت به اسلام و يک عبادت بزرگ است.
آیةالله العظمی بهجت (ره ) به نقل از فرزند بزرگوارش آیةالله زاده حاج آقا علی:
شرکت نکردن در انتخابات حرام است - کسانی که در انتخاب متحیرند، ببینند کدامیک، با ولایت علی(علیه السلام) موافق با موافق تر است...
@Porseman_channel
💢التماس اندکی بصیرت💢
@Porseman_channel
✅وقتی به عملکرد برخی از مردم و حتی افراد متدین نگاه میکنیم؛جای بسی شگفتی و غفلت از موقعیت اجتماعی سیاسی می بینیم.
کسی که حداقل اطلاعی از دشمن داشته باشد؛نه اینکه یک واحد دشمن شناسی پاس کند؛بلکه یک گشت و گذاری در فضاهای مجازی که زید دست ماست بکند؛ میبیند که چه تبلیغات بی رحمانه و همه جانبه و گسترده ای را دشمن شروع کرده و هر روز بر دوز آن افزوده وبه آن سرعت می دهد.
چه معنا دارد که در برابر عملکرد آشکار دشمن و دشمنی های علنی او ؛ ما عملکرد ضعیفی داشته باشیم و پا عقب بگذاریم از اصول خود دست بکشیم یا به فکر مداهنه و تسامح بیفتیم.
📖قلم9
در صدر اسلام نیز ابرقدرت های آن روز سرمخالف و ناسازگاری با اسلام داشتند ولی چه معنا داشت که تحمل شعب ابی طالب نکنند و تسلیم شوند؟
📖انفال30
چه معنا داشت که متحمل جنگهای بدر و احد و خندق و خیبر و...نشوند و پا پس بکشند؟
بحث جهاد در هر دو جنبه ی اکبر و اصغرش که هم حضور در جبهه و هم مقاومت اقتصادی سیاسی باشد؛عملکرد اهل بیت ع بوده است و نباید پا پس کشید و هراسید.
👌حداقل حضور در صحنه سیاسی یک کشور، حضور و شرکت در راهپیمایی ها و انتخابات هست و معنا ندارد اشخاص با هر فکر و اندیشه حتی غیراسلامی؛پا پس بکشند.
وقتی دشمنی مشترک ؛ ملیت و آب و خاک را تهدید کرده و منتظر و مترصد عملکرد و عکس العمل های ماست؛چه معنا دارد که حضورنداشته باشیم و مثل خواجه ربیع بن خثیم ، در جامه زهد و عبادت پیچیده و از دفاع حق ؛ کنج عزلت اختیار نماییم.
وبه ولی خدا بگوییم:
إِنَّا شَكَكْنَا فِي هَذَا الْقِتَال
📚وقعة صفين ص 115
این نیست مگر بی بصیرتی،کم بصیرتی و نداشتن علم به زمانه...
✅این آیه قرآن را ببینید
وَ لَنْ تَرْضى عَنْكَ الْيَهُودُ وَ لاَ النَّصارى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدى وَ لَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْواءَهُمْ بَعْدَ الَّذي جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ ما لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَ لا نَصير
📖بقره120
و هرگز يهوديان و ترسايان از تو راضى نمىشوند، مگر آنكه از كيش آنان پيروى كنى. بگو: «در حقيقت، تنها هدايتِ خداست كه هدايت [واقعى] است.» و چنانچه پس از آن علمى كه تو را حاصل شد، باز از هوسهاى آنان پيروى كنى، در برابر خدا سرور و ياورى نخواهى داشت.
این حقیقت ابرقدرتهای استعمار و استکبار می باشد. و اگر کم بیاوری و تسلیم جزئی از زورگویی آنها بشویم تا انتها پیش خواهند رفت.
🔴توصیه قرآن برای ما به قیام و استقامت و صبر و توصیه به صبر است؛نه تسلیم و تسامح و مداهنه ...
📖سبأ46
📖آل عمران200
📖توبه7
📖احقاف13
📖آل عمران175
لا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكافِرينَ أَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنينَ وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ في شَيْءٍ
📖آل عمران28
مؤمنان نبايد كافران را- به جاى مؤمنان- به دوستى بگيرند؛ و هر كه چنين كند، در هيچ چيز [او را] از [دوستىِ] خدا [بهرهاى] نيست
@Porseman_channel
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌸🌸🌸🌸🌸
💢نشانه های رضای خدا💢
@Porseman_channel
پیرامون موجبات رضایت خداوند و نشانه های راضی بودن خدا از خلق نکات مختلفی در روایات مطرح گردیده است.
۱. اطاعت الهی
روایت شده که موسی(علیه السلام) گفت: پروردگارا مرا از نشانه خشنودی خود از بنده ات خبر ده خدای تعالی به او وحی فرمود: هر گاه دیدی که من بنده ام را برای طاعت خود آماده و از معصیتم روی گردان می کنم این نشانه خشنودی من است.
در روایتی از امام علی(علیه السلام) نقل شده که خدای تبارک و تعالی چهار چیز را در دل چهار چیز نهفته است: خشنودی خود را در طاعتش نهفته است، پس هیچ طاعتی را کوچک نشمارید زیرا بسا که آن طاعت با خشنودی خدا همراه باشد و تو بی خبر باشی- برای کسب رضایت الهی هر کار خیر و پسندیده را انجام دهید و لو کوچک باشد زیرا احتمال دارد رضایت الهی با او کسب شود.
۲. استغفار, تواضع و صدقه دادن
سه چیز است که بنده را به خشنودی خدا می رساند: استغفار زیاد، فروتنی و صدقه دادن زیاد. نفس , انسان را به تن پروری و جمع مال و... تشویق می کند؛ اما آن کس که در پی کسب رضای الهی است, جسم و نفس خویش را به زحمت استغفار و پرهیز از مال اندوزی می کند.
امام علی(علیه السلام) فرمود: هر که بدن خود را ناخشنود سازد پروردگارش را خشنود کند و هر که بدن خود را ناخشنود نکند پروردگارش را نافرمانی کرده باشد. با راحتی بدن و تأمین خواسته های جسمانی و پیروی از خواهشها رضایت خدا تأمین نمی شود.
بنابراین استغفار زیاد- صدقه دادن زیاد و انجام هر اعمال خیر و مخالفت با هوا و هوسها سبب رضایت خداوند می شود.
۳. راضی به قضای الهی
نقل شده که حضرت موسی(علیه السلام) عرض کرد: ای پروردگار مرا به کاری که خشنودی تو از من در آن است راهنمایی فرما تا بدان عمل کنم؟ خداوند به او وحی فرمود, که همانا خشنودی من در ناخشنودی تو است و تو بر آنچه ناخوشش داری صبر نتوانی کرد. موسی عرض کرد: پروردگارا مرا به آن کار راهنمایی فرما. خداوند فرمود: خشنودی من در خرسندی تو به قضای من است.
در نتیجه راضی و تسلیم بودن در برابر قضای الهی ولو بر خلاف میل انسان باشد خشنودی خدا را در پی دارد.
نکته دیگر آن است که مقام «رضوان» از بزرگترین مواهب و مقاماتی است که خداوند به مؤمنان و مجاهدان می بخشد و این رضوان چیزی غیر از باغ های بهشت و نعمت های جاویدان و غیر از رحمت گسترده پروردگار است و رضوان من الله اکبر. هیچ کس نمی تواند آن لذت معنوی و احساس روحانی را که به یک انسان به خاطر توجه رضایت و خشنودی خدا از او دست می دهد توصیف کند. رضایت خدا از همه برتر و بزرگتر است. قرآن کریم اسماعیل(علیه السلام) را با صفت «مرضی» توصیف نموده است؛ «وَ کانَ عِنْدَ رَبِّهِ مَرْضِیًّا» (سوره مریم/۵۵) و همواره مورد رضایت پروردگارش بود.
اسماعیل (علیه السلام) ظاهر امر خدا را ندید (کارد گذاشتن به گلویش توسط ابراهیم خلیل علیه السلام) بلکه ایمان و یقین داشت که خداوند بر خلاف مصلحت او و پدرش, امر نمی کند. این در واقع اشاره به این حقیقت است که او در کل برنامه هایش رضایت خدا را جلب کرده است.
اصولا نعمتی از این بالاتر نیست که معبود و مولا و خالق انسان از او راضی و خشنود باشد؛ به همین دلیل در بعضی از آیات بعد از آنکه نعمت بهشت جاویدان را برای بندگان خاص خدا بیان می کند در پایان می گوید: «رَضِیَ اللّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ ذلِکَ الْفَوْزُ الْعَظیمُ» (سوره مائده/۱۱۹)؛ خداوند از آنها خشنود و آنها نیز از او خشنود خواهند بود و این فوز عظیم و رستگاری بزرگی است. و این نشان می دهد تا چه اندازه این رضایت دو جانبه واجد اهمیت است(رضایت پروردگار از بندگان و رضایت بندگان از پروردگار).
زیرا ممکن است انسان غرق عالی ترین نعمتها باشد، ولی هنگامی که احساس کند مولی و معبود و محبوب او از او ناراضی است تمام آن نعمتها و مواهب در کام جانش تلخ می گردد و نیز ممکن است انسان واجد همه چیز باشد ولی به آنچه دارد راضی و قانع نباشد. بدیهی است آن همه نعمت با این روحیه او را خوشبخت نخواهد کرد و ناراحتی مرموزی دائما او را آزار و شکنجه می دهد و آرامش روح و روان را که از بزرگترین مواهب الهی است از او می گیرد. لذا بالاترین نعمت این است که خداوند از انسان خشنود و او نیز از خدایش راضی باشد.
در جریان واقعه کربلا شنیده ایم که امام حسین (علیه السلام) با آنهمه رنج از دست دان فرزندان و یاران و تشنگی و... هر چه به زمان شهات نزدیک تر می شد, صورت مبارکش برافروخته تر میشد و در کمال آرامش و اطمینان می فرمود: رضا بقضائک, تسلیما لامرک, لا معبود سواک و... حضرت زینب (سلام الله علیه) در مجلس یزید (لعنةالله علیه) فرمود: ما رایت الا جمیلا من جز زیبایی ندیدم!
این جز رسیدن به مقام رضی الله عنهم و رضوا عنه نیست و این است ثمره خرسندی از خداوند؛ یعنی زندگی کردن در دنیا و آخرت در کمال آرامش و اطمینان قلبی.
چرا به امام زمان ع قائم گفته میشود؟
@Porseman_channel
يكى از مهمترين و مشهورترين القاب حضرت مهدى (عج) «قائم» (قيام كننده و به پا خيزنده) است. اين عنوان رسا و گويا، در بعضى از روايات مربوط به آن حضرت آمده و اشاره به قيام، مبارزه و جهاد بزرگ او و آمادگى استقامت وى دارد. روايات متعددى راجع به اين لقب وارد شده است؛ از جمله:
امام صادق عليه السلام فرمود: «اذا توالت ثلاثة اسماء: محمد و على و الحسن، فالرابع القائم» «هنگامى كه سه اسم محمد و على و حسن دنبال هم آمدند، پس چهارمين آنان قائم است».
امام جواد عليه السلام نيز مىفرمايد: «انّ القائم منّا هو المهدى الّذى يجب ان ينتظر فى غيبته و يطاع فى ظهوره» ؛ «به راستى كه قائم از ما، مهدى است كه در ايام غيبت، انتظار او و در دوران ظهور، اطاعت او واجب است».
از آن جهت كه امام مهدى در برابر وضعيت اسفناك سياسى، اجتماعى و اقتصادى به وجود آمده براى مردم قيام كرده، عليه ظالمان و مفسدان و زرمداران وارد عمل خواهد شد؛ به آن حضرت قائم گفته مىشود. از طرفى در اين مدت طولانى، آن حضرت آماده انقلاب جهانى و مبارزه مسلّحانه (قيام به شمشير) بوده و هميشه در حال انتظار براى قيام به سر مىبرد.
امام صادق عليه السلام فرموده است:
«سمّى القائم لقيامه بالحق» ؛ «قائم ناميده شده، به جهت اينكه قيام به حق خواهد كرد».
امام رضا عليه السلام نيز فرموده است:
«تمام الامر بقائم آل محمد» ؛ «تمام امر به دست قائم آل محمد صلى الله عليه و آله است».
از امام جواد عليه السلام نيز سؤال شد: چرا او را قائم مىنامند؟ امام فرمود:
«لأنّه يقوم بعد موتِ ذكرِه و ارتدادِ اكثرِ القائلين بأمامته» ؛ «چون پس از آن قيام مىكند كه از يادها رفته است و بيشتر معتقدان به امامتش برگشتهاند».
اما اينكه موقع سلام به امام زمان (عج) و رسيدن به نام مبارك «قائم» مىايستيم؛ به جهت ابراز احترام و بزرگداشت نام و ياد آن حضرت و اظهار پيوند و انتظار ظهور او است؛ يعنى، اين كار در زمان امام صادق عليه السلام در ميان شيعيان معمول بوده؛ حتى نقل شده است: در حضور امام رضا عليه السلام كلمه قائم ذكر شد، آن حضرت برخاست و دست بر سر نهاد و فرمود: «اللهم عجّل فرجه و سهّل مخرجه» .
امام صادق عليه السلام نيز فرموده است: «سزاوار است كه وقت برده شدن نام قائم (براى احترام)، به پاخيزند و از خداوند تعجيل در فرجش را بخواهند» .
@Porseman_channel
💢تکرار امام جماعت شدن در یک نماز دو مکان💢
@Porseman_channel
مسأله ۱۴۰۴ اگر امام یا مأموم بخواهد نمازی را که به جماعت خوانده دوباره با جماعت بخواند (۱) در صورتی که جماعت دوم و اشخاص آن غیر از اول باشد (۲) اشکال ندارد.
(۱) (اراکی:) اشکال دارد مگر آن که در نمازی که خوانده مأموم بوده و در نمازی که دوباره می خواند، امام جماعت باشد.
(خوئی، تبریزی:) چنانچه احتمال فساد آن نماز را ندهد اشکال دارد مگر این که اماماً اعاده نماید به شرطی که در مأمومین کسی باشد که نماز واجب را نخوانده باشد.
(سیستانی:) هر چند استحبابش ثابت نیست ولی رجاءً آوردن آن مانعی ندارد.
(بهجت:) جواز جماعت، محل ّ تأمّل است ولی در صورتی که جماعت دوّم دارای مزایایی باشد که در شرع، رجحان داشته باشد و کسی بخواهد به امید مطلوب بودن، دو مرتبه نمازش را به جماعت بخواند، بنا بر أظهر جایز است.
(زنجانی:) در صورتی که برخی از افراد جماعت دوم امام یا مأمومین افراد دیگری باشند اشکال ندارد.
(۲) (فاضل:) و او امام باشد..
گلپایگانی، (صافی:) مسأله اگر امام یا مأموم بخواهد در نمازی که به جماعت خوانده دوباره برای مأموم دیگری که جماعت نخوانده امام شود و به جماعت بخواند جایز است ولی اگر بخواهد برای دفعه سوّم باز با جماعت بخواند اشکال دارد.
(مکارم:) مسأله جایز است «امام جماعت» که یک بار نماز خود را با جماعت خوانده آن را با جماعت دیگری دوباره بخواند، اما بیش از دو بار اشکال دارد، بنا بر این یک امام جماعت می تواند در دو مسجد اقامه جماعت کرده و نماز را دوباره بخواند.
رهبری:
س ۵۶۹: آیا جایز است امام جماعت در یک زمان عهده دار امامت دو نماز (دو نماز عید یا هر نمازی) گردد؟
ج: تکرار نماز جماعت براى يکبار به خاطر مأمومين ديگر در نمازهاى يوميه جايز و بلکه مستحب است. ولى جواز آن در نماز عيد مشکل است.
@Porseman_channel
💢کفاره عذر و تاخیر💢
@Porseman_channel
کفاره تاخير و عذر، به ازاء هر روز يک مد طعام(معادل 750 گرم گندم و مانند آن) و يا اطعام يک فقير (حدود 16000تومان) که بايد به مصرف نان يا طعامي برسد که يک انسان را سير کند، همچنين پرداخت پول بجاي کفاره کافي نيست مگر اينکه يقين داشته باشد که فقير، آن را صرف نان میکند.
@Porseman_channel
💢خانه تکانی💢
وظیفه ما در این ایام چیست؟
@Porseman_channel
وظیفه خانه تکانی است.
این روزها روزهای خانه تکانی است . هم خانه تکانی عید نوروز و هم خانه تکانی عید رجب وشعبان و فصل بندگی...
چه زیباست در کنار خانه تکانی ظاهری که دنبال زدودن خاک و خل ،گرد و غبار و پیدا کردن و بیرون کردن آشغالها و درصدد رفع کثافات و اهتمام به تمیزی هستیم . تا هم خانه تمیز شود وهم مهیای تشریف فرمایی مهمانان...
یک خانه تکانی دل و بیرون کردن آشغالها و گردو غبار تعلقات و کینه و نفرت ها باشیم.
درصدد رفع کثافات اخلاق رذیله و اهتمام به تمیزی دل کنیم...
خانه دل را از کدورات یکسال غفلت و گناه تمیز کرده و آماده ورود به مهمانی ماه رمضان شویم.
وظیفه ؛تخلیه و تجلیه و تحلیه است...
«آیینه شو جمال پری طلعتان طلب جاروب کن تو خانه پس مهمان طلب»
@Porseman_channel
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌸🌸🌸🌸
💢وجه تسمیه شعبان💢
@Porseman_channel
ماه هشتم از ماههای قمری؛که بین رجب و ماه رمضان واقع شده؛ ماه شعبان می باشد.
طبق روایتی ؛ رسول الله ص فرمود:
شَعْبَانُ شَهْرِي وَ رَمَضَانُ شَهْرُ اللَّهِ.
ماه شعبان؛ ماه من رسول الله است و ماه رمضان ماه خداست.
📚دعائم الإسلام ج1 ص 283
اما اینکه چرا این ماه را شعبان نامیده اند؟
گفته شده؛شعبان از "شعبا" گرفته شده است. که به معنای پراکنده شدن است.
در زمان نامگذاری این ماه، اعراب برای طلب آب به صحرا پراکنده شده بودند؛لذا نام این ماه شعبان گذاشته شده است.
📚حوادث الایام ص7
✅البته
در برخی روایات وجه تسمیه دیگر برای آن ذکر شده است.
رسول الله ص:
انما سمی شعبان؛لانه تتشعب فیه ارزاق المومنین
📚ثواب الاعمال ص130
ماه شعبان را شعبان نامیده اند؛چون در آن ماه ؛روزی مومنان تقسیم و شعبه شعبه می شود.
مرحوم نیشابوری در کتاب📚 روضة الواعظين و بصيرة المتعظين ج2 / 402 /فرموده است:
تتشعب فیه الخیرات لشهر رمضان
«خیرات در این ماه آماده و بسته بندی برای ماه رمضان؛ می شود»
🔴ضمنا
اسم دیگری که برای این ماه بیان شده؛"شهرغفران" (ماه بخشش ) است.
اسم دیگر آن (شهر شفاعت)است .
سُمِّيَ شَهْرُ شَعْبَانَ شَهْرَ الشَّفَاعَةِ لِأَنَّ رَسُولَكُمْ يَشْفَعُ لِكُلِّ مَنْ يُصَلِّي عَلَيْهِ فِيه
📚النوادر؛ ص18
اسم این ماه را ماه شفاعت گذاشته اند چون هر کس در این ماه به پیامبر ص زیاد صلوات بفرستد به شفاعت آن حضرت می رسد
@Porseman_channel
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌷🌷🌷🌷🌷🌷
💢یوم الشک💢
@Porseman_channel
✅روزى كه انسان شك دارد آخر ماه شعبان است يا اول ماه رمضان، «يومالشك» مىنامند. با توجه به اينكه در بين مردم، گفتوگو مىشود كه در شب آن روز، ماه ديده شده يا نه و يا كسانى كه شهادت به ديدن ماه مىدهند شرايط لازم را ندارند، باعث شك و ترديد مىشود آن روز به اين عنوان، نام گرفته است. گرفتن روزه آن روز نه تنها واجب نيست بلكه اگر كسى به نيت ماه رمضان روزه بگيرد، كار حرامى انجام داده است و چنانچه كسى بخواهد آن روز را روزه بگيرد، بايد به نيت ماه شعبان يا روزه قضا (اگر به ذمه داشته باشد)، بگيرد.
📚توضيح المسائل مراجع، م. 1568
@Porseman_channel
💢سند ناد علیا💢
@Porseman_channel
منظور از دعای ناد علی، شعر "ناد علیا مظهر العجائب* تجده عونا لک فی النّوائب * کلّ غمٍّ و هَمٍّ سَینجَلی *بِوَلایَتِکَ یا علیّ یا علی یا علی" است که در جلد 20 بحار الانوار ص 73
از قول میبدی، یکی از شارحان اهل سنت دیوان امیرالمؤمنین (ع) نقل شده است که متن روایت چنین است:
و گفته شده است که به پیامبر در روز ا حد ندا شد:
"ناد علیا مظهر العجائب * تجده عونا لک فی النّوائب
کلّ غمٍّ و هَمٍّ سَینجَلی* بِوَلایَتِکَ یا علیّ یا علی یا علی."
و به همین مقدار اکتفا شده و مطلبی که دلالت داشته باشد که می توان از این شعر به عنوان دعا استفاده کرد، نقل نشده است.
از طرفی، با آنکه باید هر دعا را بر همان اساسی خواند که در روایت مرتبط وارد شده، اما باید در نظر داشت که برخی دستوراتی که در ارتباط با کیفیت خواندن "ناد علیا" بیان می شود، منشأ روایی نداشته و در کتب معتبر حدیثی چنین دستوراتی مشاهده نمی شود.
به هر حال، خواندن آن به امید ثواب یا "قصد رجاء" اشکال ندارد .
خواندن دعاهایی که اعتبار سندش معلوم نشده، به امید ثواب، نه به قصد ورود اشکال ندارد. یعنی به امید ثواب خوانده شود، نه به این قصد که از معصوم(ع) وارد شده است.
نکته دیگر آن است که در عبادات، آنچه در مرحله اول اهمیت دارد، استناد آن به یکی از منابع معتبر است، اما در خصوص ادعیه، بر اساس روایات وارده از معصومان، ایرادی ندارد که هر فردی با انشاء خود و به شرط عدم تعارض با آموزه های اسلامی، به مناجات با پروردگار بپردازد
اما نمی توان اصلی کلی را مورد پذیرش قرار داد که اگر شخصی با خواندن دعا و یا پرداخت نذری به حاجت خویش رسید، دیگران نیز آن دعا را مانند دعایی مأثور و منقول از امامان (ع) دانسته و آن را به مجموعه دعاها و اعمال موجود اضافه کنند.
@Porseman_channel
💢چرا از آمدن ماه رمضان ناراحت هستيم؟؟💢
@Porseman_channel
وقتي نيمه شعبان مي رسد غالب مردم متدين ؛آه و واي شان بلند ميشود كه خدايا ماه رمضان دارد مي رسد و احساس اندوه و ناراحتي ميكنند...
اما واقعا علت اين امر چيست؟ و آيا واقعا ماه رمضان ماه ناراحتي ونگراني و مشقتهاست؟؟
وقتي به متون اسلامي و روايات و سيره اهل بيت ع نگاه ميكنيم مي بينيم كه نگاه آنها به ماه رمضان كاملا متفاوت تر از نگاه ماست...
آنها ماه رمضان را ماه مبارك ؛ ماه رحمت؛ ماه مغفره مي دانند.
📘امالي صدوق ص
93
اين ماه را ماه غل و زنجير شدن شياطين مي دانند...
📕فضائل الأشهر الثلاثة ؛ ص
79
اين ماه را عيد ميدانند..
📒مصباح المتهجد و سلاح المتعبد / ج2 / 644
و در خطبه هايي كه رسول خاتم ص و اميرمومنان ع قبل از رسيدن ماه رمضان و ابتداي آن بيان فرموده اند؛بياناتي مملو از فضيلت و كمالات بي بديل اين ماه نموده اند...
📙فضائل الأشهر الثلاثة ؛ ص74و
107
كه تحت همين عنوان در كتاب مستقلي، شيخ صدوق ره تاليف نموده است.
اما اينكه چرا ما چنين نيستيم و انها چه چيزي ديده اند كه چنين بوده اند و ما از آن محروميم...
به نظر مي رسد اشكال كار در معرفت و يقين است.
ما به عمق فضائل اين ماه ،معرفت نداريم لذا تكليف را نه تشريف بلكه مشقت دانسته پوسته ظاهري مطلب را ديده و عمق حكمت و فضيلت آن غافليم...
ما وليً خدا نشده ايم لذا ماه رمضان ماه عيد ما نيست ماه عزاي ماست...
بي معرفتي بلاي خانمان سوزي است كه دامن ما را گرفته لذا از عالم و آدم شاكي بوده و دچار كجي ها ميشويم...
حضرت رسول ص فرمود:
اگر مردم ميدانستند ماه رمضان چه فضيلتي داردآرزو ميكردند اي كاش همه ماهها ماه رمضان ميشد...
📚مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل / ج7 / 424 /
طبق اين روايت؛مشكل در عدم علم اليقين ماست چه رسد به عين و حق اليقين...مشكل در نبود معرفتِ كافي است...
امام سجاد ع فرمود:
َ السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا شَهْرَ اللَّهِ الْأَكْرَمَ وَ يَا عِيدَ أَوْلِيَاءِ [اللَّهِ] الْأَعْظَم
📕📕مصباح المتهجد و سلاح المتعبد / ج2 / 644
طبق اين روايت ؛ مشكل ما در ولي خدا نبودن ماست.ولي الله نيستيم كه ماه رمضان براي ما عيد نيست...
@Porseman_channel
🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁
🍂🍂🍂🍂
💢مراسم چهار شنبه سوری 💢
دیدگاه اسلام و عقل به مراسم چهارشنبه سوری چیست؟
@Porseman_channel
✅چهارشنبه یکی از روزهای هفته است و سوری به معنای سرخی است.
در نزدیک غروب آفتاب روز سه شنبه=شب چهارشنبه ؛آتشی درست می کنند و از روی آن پریده و می گویند.زردی من از تو و سرخی تو از من
یعنی زردی و بیماری و کسالت و نگرانی من به تو منتقل شود و سرخی تو ؛زیبایی و نشاط و گرمی و روشنایی تو به من منتقل شود.
مراسم دیگری چون فال گوش وایستادن ؛وهیچ مبنای شرعی بلکه عقلی نیز ندارد.
اینها چهارشنبه را روز نحسی تصور کرده اند و با شادی و آتش درست کردن و...از پلیدی آن اجتناب کنندو مانع آن شوند.و از بین ببرند.
برخی این آتش زدن را به ماجرای مختار و عملکرد او ؛ نسبت داده اند که دستور داد شیعیان موافق او؛ آتش در پشت بام خود درست کنند تا به این طریق موافق و مخالفش را بشناسد.
بهرحال هیچ مبنای شرعی و عقلی به تکرار این عمل در هر سال وجود ندارد.
مورد توصیه دین و شریعت و عقل نیست.
و چه آسیبهای جسمی و روحی و اقتصادی که این خودسوزی ها و آتش زدن ها به دنبال دارد.
به هدر رفتن سرمایه های انسانی و اقتصادی بسیار با خرید موارد منفجره و محترقه می شود.
ایجاد ترس و دلهره و اختلال نظم واختلال امنیت اجتماعی و صدمات جسمانی مثل کوری و سوختگی و معلولیت و حتی مرگ سوغات شوم این حرکت می باشد.
و متاسفانه هر سال دررسانه ها منعکس میشود.
ضمنا تبلیغ و ترویج خرافه است.چیزی که مبنای عقلی ندارد تبلیغ میشود.
لذا چهارشنبه سوری از دو جهت مشکل دارد یکی مشکل اعتقادی و ترویج خرافه است و از طرف دیگر آسیبهای اقتصادی و از بین رفتن سرمایه انسانی و...است.
از این رو؛ مورد نهی مراجع تقلید واقع شده و فتوا به عدم جواز آن داده اند.
@Porseman_channel
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
🌸🌸🌸🌸🌸🌸