✨﷽✨
💠 عبّودیت نه عبادت 💠
✍حاج آقا قرائتی: پرستش و اطاعت ظاهرى، اگر بدون تسلیم و پذیرش قلبى باشد، بى ارزش است. «بنده» باید تسلیم محض و بى قید و شرط امر «خدا» باشد و در برابر فرمان الهى و دین خدا، سلیقه ها و خواسته هاى شخصى را كنار بگذارد و به نیش و نوش دیگران و خوش آمدن و بد آمدن مردم بى اعتنا باشد. این تسلیم محض و بى چون و چرا بودن، همان «عبودیت» است كه فلسفه عبادت است. ابلیس، با آن همه سابقه عبادت، چون روحیه عبودیت نداشت، در مقابل فرمان خدا درباره سجده بر آدم سرپیچى كرد و مطرود شد. ریشه استكبار و اعراض مردم از دعوتهاى انبیاء، آن بوده كه حالت تسلیم و عبودیّت نداشتند و تابع خواسته دل بودند.
قرآن میفرماید: «أَفَكُلَّمَا جَآءَكُمْ رَسُولٌ بِمَا لاَ تَهْوى أَنفُسُكُمْ اسْتَكْبَرْتُمْ» آیا هر گاه پیامبرى از طرف خداوند، براى شما قانونى مىآورد كه مطابق دلخواهتان نبود، تكبّر مىورزید؟
💥در جاى دیگر میفرماید: «فَلَا وَرَبِّكَ لَایُؤْمِنُونَ بك حَتَّى یُحَكِّمُوكَ فِیَما شَجَرَ بَیْنَهُمْ ثُمَّ لَایَجِدُواْ فِى أَنْفُسِهِمْ حَرَجَاً مِّمَّا قَضَیْتَ وَیُسَلِّمُواْ تَسْلِیماً» بخدا سوگند، ایمان واقعى به تو نمى آورند، مگر آنگاه كه در مشاجرات و نزاع هایشان تورا به داورى بپذیرند و در برابر قضاوت تو، هیچ ناراحت نشوند و تسلیم بى چون و چراى حكم الهى باشند.
📚 کتاب پرتوی از اسرار نماز، محسن قرائتی
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
5ab737b27bf35dd56003f787_8681324674321596044.mp3
3.36M
➥ @Qaraati313_ir
✨﷽✨
💠 شرایط صحّت عبادات 💠
✍حاج آقا قرائتی
💢ارزش عبادت به صحّت و درستى آنست و صحّت آن، به دو عامل مهم بستگى دارد:
1️⃣ صحیح بودن هدف
2️⃣ صحیح بودن شكل آن
✖️امّا «هدف»:
كسب رضاى الهى و انجام وظیفه، باید هدف انسان در عبادت باشد. از این رو، عبادتى كه از روى ریا، یا كسب وجهه و خوشایند مردم باشد یا انسان انتظار ستایش از غیر خدا داشته باشد، شرك است. البته اگر هدف، خدا باشد و مردم متوجّه كار خالصانه انسان شوند، اشكال ندارد.
ریا در عبادت، علاوه بر آنكه حرام است، موجب بطلان آن نیز مى باشد. باید كوشید تا نیّت خالص عبادت، به انگیزه هاى غیر خدایى آمیخته نشود...
📚 کتاب پرتوی از اسرار نماز، محسن قرائتی
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✨﷽✨
✍پیامبر اکرم (ص)فرمودند
كسى كه نمازهاى پنجگانه را در موقع خود اقامه كند و ركوع و سجود نماز را كامل بجا آورد خداى عزّ و جلّ ۱۵ خصلت به او عطا فرمايد
۱. سه خصلت در دنيا
عمر او را زياد كند،
مال و اموال او را زياد كند،
اولاد صالح او را زياد كند.
۲. سه خصلت در موقع مرگ
از ترس او را ايمن دارد،
از هول مرگ ايمن دارد،
او را داخل بهشت گرداند.
۳.سه خصلت در قبر
سؤ ال نكير و منكر را بر او آسان كند،
قبر او را وسيع گرداند،
درى از درهاى بهشت به روى او گشوده شود.
۴. سه خصلت در محشر
صورت او مثل ماه ، نور مى دهد،
نامه عملش را به دست راستش دهند،
حساب را بر او آسان مى گرداند.
۵. سه خصلت در موقع عبور از صراط
خداوند از او راضى مى شود،
به او سلام مى دهد،
نظر رحمت به او مى فرمايد.
📚منبع. كنز العمّال
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
✍سخنرانی حاج آقا قرائتی
🎥موضوع: «شب اول عروسی»
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✅تملق و چاپلوسی
✍حاج آقا قرائتی: نقل شده که مادر یکی از شخصیت ها مرحوم شد. دفتر یکی از علما خواست احترام قائل شود،نامه ای تنظیم کرد که خبر فوت مادر شما را به آیت الله فلانی گفتیم و ایشان به شدت ناراحت شد. بردند آقای آیت الله نوشته را امضا کند. ایشان گفت: من از این خبر به شدت ناراحت نشدم، به شدت دروغ است. (دروغ نوشتن مثل دروغ گفتن گناه کبیره است)
نامه را عوض کردند و نوشتند : خبر فوت مادر شما را شنیدند، ایشان ناراحت شد و کلمه به شدت را برداشتند. ایشان خواند و فرمود؛ ناراحت هم نشدم. مادر ایشان سن طبیعی را داشته است، خدایش بیامرزد. در نامه سوم نوشتند: خبر فوت مادر شما را به آیت الله فلانی گفتیم، ایشان طلب مغفرت کردند. گفت : الان درست شد، خدا ایشان را بیامرزد.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
✨﷽✨
💠نیّت، ملاك ارزش💠
✍حاج آقا قرائتی:
عنصرى كه به عمل یك انسان بها مى دهد، نیّت و انگیزه و هدف اوست. از همین رو، در آیات قرآن، كلمه «فى سبیل اللّه» فراوان به كار رفته (70 بار) و این هشدارى است كه انسان ها مواظب اعمال و نیّات خود باشند كه در راه خدا باشد، نه براى غیر خدا یا انگیزه هاى نفسانى. مانند جاده خطرناكى كه تابلوهاى هشدار دهنده فراوانى در آن نصب مى كنند، بندگى خدا هم راهى است كه لغزشگاه هاى فراوانى دارد و این همه تأكید، هشدار براى دورى از انحراف هاست. بخصوص در عبادات، كه بدون «قصد قربت» و نیّت خدایى، كمترین ارزشى ندارد.
نیّت، ركن عبادت است. اگر عملى بدون نیّت انجام شود، یا نیّت غیر خدایى داشته باشد، باطل است. نیّت، اصل و اساس عمل است. مقدّسترین كارها بخاطر نیّت بد، فاسد مىشود و سادهترین كارها، با نیّت خوب، ارزشى بسیار پیدا مىكند.
📚 کتاب پرتوی از اسرار نماز، محسن قرائتی
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✅اموات را دریابید
✍یکی از صحابه از حضرت رسول(ص) نقل کرده : «برای مردگان خود هدیه بفرستید»، گفتم: هدیه مردگان چیست؟ فرمود: «صدقه و دعا»
🔺و اضافه فرمود: «ارواح مؤمنان هر جمعه به آسمان دنیا مقابل خانههای خود میآیند و فریاد میکنند... ای خانواده من، پدر، فرزندان و خویشان من، بر ما مهربانی کنید. آن چه در دست ما بود، عذاب و حساب آن ها بر ما است. نفعش برای غیر ما. ای خویشان ما، به درهمی یا قرص نانی یا جامهای ما را کمک کنید تا خداوند شما را از جامههای بهشت بپوشاند».
📚محدث قمی، مفاتیح الجنان
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @Qaraati313_ir
✨﷽✨
💢بدون پول هم می شود دلی را شاد کرد
✍حاج آقا قرائتی: این غلط است که بگوییم دوای همه دردها پول است. در حدیث می خوانیم: اگر مؤمنی از گرفتاری مؤمنی که به سختی افتاده گره گشایی کرد، خداوند کارهای او را تسهیل می کند؛ چه در دنیا و چه در آخرت. «أَیمَا مُؤْمِنٍ نَفَّسَ عَنْ مُؤْمِنٍ کرْبَهً وَ هُوَ مُعْسِرٌ یسَّرَ اللَّهُ لَهُ حَوَائِجَهُ فِى الدُّنْیا وَ الآخِرَهِ» چه بسا با یک راهنمایی یا یک لبخند یا یک وساطت؛ یا یک طنز.
امام باقر(ع) فرمود: «ألْقَ أَخَاکَ بِوَجْهٍ مُنْبَسِطٍ»؛ با روی باز و گشاده و خندان با برادرت دیدار کن. حضرت فرمود: «مى دانید خداوند چه کسى را در قیامت نمى سوزاند؟» گفتند: «نه!» فرمود: «آدم هایى که نرم هستند. خوش برخورد هستند. با مردم مأنوس مى شوند. خداوند بدن اینها را بر جهنم حرام کرده است.» بدترین آدم کسى است که مردم از ترس به او احترام بگذارند. این نشانه قدرت و قاطعیت تو نیست. این نشانه بدى توست. بدترین شوهرها، شوهرى است که زنش از او بترسد. بدترین زن ها، زنى است که شوهرش از او بترسد.
📚 کتاب خنده و گریه در آثار استاد قرائتی
✨شهادت امام باقر (ع) تسلیت باد✨
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✨﷽✨
💠 تسلیم، بزرگترین فلسفه تكلیف
✍حاج آقا قرائتی: بدون شك، دستورهاى خدا و احكام شرع، داراى فلسفه و دلیل است، ولى لازم نیست در تمام احكام و فرمان هاى الهى، در پى یافتن دلیل اقتصادى، بهداشتى و علمى آن باشیم. مسلمان، باید در برابر فرمانِ وحى، تسلیم باشد و این روحیه تسلیم و پذیرش، كمال آدمى است و برخى از دستورها براى آزمودن روح تسلیم و بندگى است.
فرمان خداوند به ابراهیم، براى قربانى كردن اسماعیل، نمونه اى از آنست و نشانه كمال بندگى است. آنگونه كه همیشه در راه رفتن، مقصود ما رسیدن به جایى نیست، گاهى خودِ «راه رفتن» هدف است، مثل راهپیمایى یا پیاده روى براى ورزش یا دویدن در مسابقه كه هدف، دویدن است نه رسیدن به جایى.
در دستورهاى عبادى و احكام الهى هم، گاهى هدف، تسلیم و پذیرش دستور و تمرین براى جلب رضایت معبود و اطاعت محض از آفریدگار است. هدف عبادات، پرورش روح انسان است، آنگونه كه حركات ورزشى براى تربیت جسم است.
📚 کتاب پرتوی از اسرار نماز، محسن قرائتی
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
✍سخنرانی حاج آقا قرائتی
🎥موضوع : «حجاب جلوی نامحرم»
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
»
✅تلنگر
هرگاه که نمازت
قضا شد و نخواندی
دراین فکر نباش که
وقت نماز خواندن نیافتی
بلکه!
فکر کن چہ گناهی را
مرتکب شدی که خداوند نخواست
در مقابلش بایستی!
💥نماز راسبک نشماریم
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
✨﷽✨
🌸 لباس و مكان نمازگزار 🌸
✍حاج آقا قرائتی: مسائل مربوط به مكان و لباس، فراوان است. این نكات، علاوه بر جهت تعبّد و روحیه تسلیم در برابر فرمان خدا، جهات دیگرى هم دارد كه به آنها اشاره مى شود:
1️⃣مراعات ادب
مقتضاى ادب در برابر خدا و ایستادن در آستان جلال و عظمت او، آنست كه نماز، با بهترین و پاك ترین لباس باشد و نمازگزار، از توجّه و حضور قلب برخوردار بوده و از آراستگى ظاهر و باطن بهره مند باشد. حتّى نماز خواندن در جلوى قبر پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله و امامان علیهم السلام گاهى بى ادبى و موجب بطلان نماز است.
2️⃣ مراعات حقوق دیگران
برخى از این شرایط، به رعایت حقوق دیگران مربوط مى شود. اینكه لباس و مكان نمازگزار، حلال و مباح باشد، براى رعایت حق حكومت اسلامى (در خمس) و حق محرومان جامعه (در زكات) و سایر مردم است. حتّى نماز در كنار جاده ها و در خیابان ها اگر سبب مزاحمت براى عابران باشد، حرام است.
آنچه معتبر است، رضایت قلبى صاحبان حق است، اگر در ظاهر بگویند راضى هستیم ولى بدانیم كه رضایت ندارند، نماز و تصرف، باطل و حرام است. بر عكس اگر در ظاهر اظهار عدم رضایت كند ولى بدانیم كه قلباً راضى است، نماز صحیح است. توضیح المسائل امام خمینى (ره)
📚 کتاب پرتوی از اسرار نماز، محسن قرائتی
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✅اخلاص در عبادت
✍حاج آقا قرائتی: همه عبادت ها باید به قصد قربت انجام گیرد و اگر گوشه اى از آن براى غیر خدا باشد. باطل است. مثلاً اگر در نماز، یكى از واجبات، براى غیر خدا باشد، نماز باطل است.
اگر یكى از مستحبات هم ریائى انجام گیرد، یا زمان عبادت (اوّل وقت خواندن) و مكان آن (در صف اوّل یا در مسجد خواندن) براى غیر خدا باشد، نماز باطل است. حتى اگر در زمستان، كنار بخارى بایستد كه هم گرم شود و هم نماز بخواند، باز عبادتش باطل است. خداوند، عملى را مى پذیرد كه از جهت شرایط زمانى و مكانى و كیفیّت و خصوصیاتش، همه خالص باشد و براى او شریكى قرار داده نشود: «وَلَا یُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدَا» (كهف،۱۱۰)
📚 کتاب پرتوی از اسرار نماز،
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
✨﷽✨
✅چند نکته از کربلا
1.آن وقت امام حسین علیه السلام به کربلا رسید سوال کرد که این محل را چه می نامند گفت اینجا را طف می گویند امام پرسید نام دیگری نیز دارد؟ عرضه داشتند کربلا هم نامیده می شود امام با شنیدن نام کربلا گفت خدایا از اندوه و بلا به تو پناه می آورم
2.پس از فرود آمدن در کربلا امام فرمودند اینجاست محل فرود آمدن ما و به خدا سوگند همین جاست محل قبر های ما و به خدا سوگند از اینجاست که در قیامت محشور و منشور خواهیم گردید و این وعده ای از از جدم رسول خدا صلی الله علیه و آله و در وعده ی او خلافی نیست.
3.سیدالشهدا در روز دوم محرم الحرام سال ۶۱ هجری وارد کربلا گردیدند.
4.کربلا مرکب از دو کلمه "کرب" و " بلا " می باشد که به معنی سختی و درد و رنج
5. ۱۷ منزل امام حسین(ع) از مکه تا کربلا پیمودن
6.روز سوم محرم اراضی کربلا توسط امام حسین علیه السلام از اهالی نینوا و غاضریه به ۶۰ هزار درهم خریداری و به آنها تصدیق داده شد امام به آنها شرط نمود که مردم را برای زیارت قبرش راهنمایی و زوار را تا ۳ روز مهمان کنند.
📚 بحارالأنوار. ج ۴۴ صفحه ۳۸۶
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e