❇️معنای #تكبير و فرق آن با #تسبيح
💠وَ رَبَّكَ فَكَبِّرْ
🌱و پروردگارت را بزرگ دار؛
مدثر - ۳
🔹وَ رَبَّكَ فَكَبِّرْ" يعنی هم در باطن دل و مرحله اعتقاد، و هم در مرحله عمل و هم به زبان پروردگار خود را به عظمت و كبريا منسوب كن، و او را از اينكه معادل و يا ما فوقی داشته باشد منزه بدار، چون چيزی نيست كه شريك او و يا غالب بر او و يا مانع سر راه او باشد، و نقصی عارض بر او نمیشود، و هيچ وصفی از اوصاف، او را تحديد نمیكند.
🔹و لذا از ائمه معصومين (ع) وارد شده كه معنای تكبير (اللَّه اكبر) اين است كه خدا از اينكه در وصف بگنجد بزرگتر است، پس خدای تعالی از هر وصفی كه ما با آن توصيفش كنيم، و حتی از خود اين وصف بزرگتر است، و همين معنا با توحيد اسلامی مناسب است، چون توحيدی كه اسلام پيشنهاد كرده از هر توحيد ديگری كه در ساير شرايع دينی سراغ داريم بالاتر و مهمتر است.
🔹و اين معنايی كه ما برای تكبير ذكر كرديم فارق ميان دو كلمه تكبير و تسبيح (اللَّه اكبر و سبحان اللَّه) است، سبحان اللَّه منزه داشتن خدا از هر صفت عدمی است، كه چون مرگ و عجز و جهل و غيره نقص شمرده شود، و اما اللَّه اكبر منزه دانستن خدای تعالی است از هر وصفی كه ما برايش ذكر كنيم، چه وجودی و چه عدمی، و حتی منزه بودنش از اين تنزيه ما، برای اينكه هر صفتی كه ما برای خدا ذكر كنيم، محدود در چارچوبه خودش است، و شامل مفاهيم ديگر نمیشود، و خدای تعالی اين چنين نيست، چون به هيچ حدی محدود نمیگردد- دقت بفرماييد.
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
@Quranahlebayt
#دعاهای_صبحگاهی
🌱 برشی از نیایش امام حسین علیه السلام در صحرای عرفات
❣ﻭَ ﻫُﻮَ ﺍﻟْﺠَﻮﺍﺩُ ﺍﻟْﻮﺍﺳِﻊُ
(ﺍﻭﺳﺖ ﺑﺨﺸﻨﺪﻩ ﻧﻌﻤﺖﻫﺎﻱ ﺑﻴﻜﺮﺍﻥ).
🤲🌱ﺧﺪﺍﻭﻧﺪﺍ، ﻧﻌﻤﺖ ﻋﻈﻤﺎی ﻧﻌﻤﺖ ﺷﻨﺎسی ﺭﺍ ﻧﺼﻴﺐ ﻣﺎ ﻓﺮﻣﺎ، ﺁﻥ ﮔﺎﻩ ﺍﺯ ﺭﺣﻤﺖ ﺑﻴﻜﺮﺍﻥ ﺭﺑﻮبی ﺧﻮﺩ، ﻣﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻴﻨﺎیی ﺑﺮﺧﻮﺭﺩﺍﺭ ﺑﻔﺮﻣﺎ ﻛﻪ ﻭﺍبستگی ﻫﺮ نعمتی ﺭﺍ ﺑﻪ ﻫﻤﻪ ﺍﺟﺰﺍﺀ ﻋﺎﻟﻢ هستی ﭼﻪ ﺁﺷﻜﺎﺭﺍ ﻭ ﭼﻪ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﺩﺭﻙ ﻧﻤﻮﺩﻩ، ﻃﻌﻢ ﻏﻮﻃﻪ ﻭﺭ ﺷﺪﻥ ﺩﺭ ﻧِﻌَﻢ ﻭﺟﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﭽﺸﻴﻢ ﻭ ﻣﻌﻨﺎﻱ
🌱«ﻭَ ﺃِﻥْ ﺗَﻌُﺪﻭﺍ ﻧِﻌْﻤَﺔَ ﺍﻟﻠﻪِ ﻟﺎ ﺗُﺤْﺼﻮُﻫﺎ»
ﺭﺍ ﺍﺯ ﺍﻋﻤﺎﻕ ﺟﺎﻥ ﺩﺭﻳﺎﺑﻴﻢ.
📖 استاد #علامه_جعفری
نیایش امام حسین علیه السلام در صحرای عرفات
🌴
🍂🌴
@Quranahlebayt
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼 السلام علیک یابقیه الله
✨جمعه شد تا باز
🌼جای خالی توحس شود
✨تا شقایق باز
🌼دلتنگ گل نرگس شود
✨آفتاب پشت ابرم
🌼نام تو دارم به لب
✨خواستم نور تو
🌼گرمی بخش این مجلس شود
🌼 الّلهُـمَّ عَجِّـلْ لِوَلِیِّکَــ الْفَــرَج 🌼
@Quranahlebayt
✍قال امیرالمومنین (علیه السلام):
جز با انسان عاقل پرهیزگار مصاحبت نکن و جز با عالم پاکدامن معاشرت نداشته باش و اسرار خود را جز به مؤمن وفادار نسپار.
📚تصنیف غرر/ حدیث ۹۷۴۲
@Quranahlebayt
📌 خانه آرزوها
🔸 امام علی(علیه السلام):
دنیا خانه ی آرزوها است. فانى مى شود و اهلش باید از آنجا کوچ کنند.
شیرین و زیبا جلوه مى کند، با شتاب به سوى طالبی نش مى رود و علاقه اش را در دل ناظرین مى افکند.
📚 نهج البلاغه/خ 45
✍🏼 حال عالم سر بسر پرسیدم از فرزانه ای
گفت: یا خاکیست یا بادیست یا افسانه ای
گفتمش،آن کس که او اندر طلب پویان بود؟ گفت:یا کوریست یا کریست یا دیوانه ای
🔹#حدیث-روز
@Quranahlebayt
همسر شهید چمران میگوید:
یک هفته بود مادرم در بیمارستان بستری بود.
مصطفی به من سفارش کرد که «شما بالای سر مادرتان بمانید ولش نکنید، حتی شبها» ومن هم این کار را کردم.
مامان که خوب شد آمدیم خانه. من دو روز دیگر هم پیش او ماندم. یادم هست روزی که مصطفی آمد دنبالم، قبل از اینکه ماشین را روشن کند دست من را گرفت و بوسید. میبوسید و همانطور با گریه از من تشکر میکرد.
من گفتم: برای چی مصطفی؟
گفت:این دستی که این همه روزها به مادرش خدمت کرده برای من مقدس است و باید آن را بوسید. گفتم از من تشکر میکنید ؟خب اینکه من خدمت کردم مادر من بود،مادر شما که نبود این کارها را میکنید!
گفت: دستی که به مادرش کمک میکند مقدس است و کسی که به مادرش خیر ندارد به هیچ کس خیر ندارد.من از شما ممنونم که با این همه محبت و عشق به مادرتان خدمت کردید.
#الگوی_خودسازی
@Quranahlebayt
❇️وقتی #ستمگران لباس #دین بر تن کنند…
🔹وقتی پیامبری پیروز میشود، دیری نمیپاید که ستمگران نقش خود را تغییر میدهند و لباس دین بر تن میکنند و از راه احکام دینی و شعایر دینی جایگاه خود را تقویت میکنند و مراکز اصلی و عبادتگاهها را در اختیار میگیرند و خطر دوباره بازمیگردد و رنجکشیدگان در زمین، همچنان زیر فشارهای جدیدی که بهدست نهادهای دینی، رنگ قداست به خود گرفته است، باقی میمانند و در این میان، عالمان دینی نیز به این ستمگران، خدایان زر و زور و مقام، کمک میکنند و فرودستان همچنان رنج میکشند و مصیبت ادامه مییابد و دوباره با قیام یک پیامبر یا امام، درگیری رخ میدهد و خونها بر زمین میریزد و زندانها پر میشود و بسیاری قربانی میشوند.
🔹بدینترتیب، شمشیر رنجدیدگان، یعنی شمشیر محمد(ص) دوباره به دست ستمگران میرسد و آنان به وسیلۀ این شمشیر دوباره مردم را به استضعاف میکشند و این، خطری خونبار و بسیار تلخ است.
📚امام موسی صدر/امام شهادت
@Quranahlebayt
📿بخت و اقبال و پنهان ماندن عیوب
🔸 عَيْبُكَ مَسْتُورٌ مَا أَسْعَدَكَ جَدُّكَ
🔹 «عيب تو (از چشم ها) پنهان است تا وقتى دنيا به تو اقبال دارد»
✍ نخست هنگامى كه دنيا به كسى اقبال كند تمام عيوب او را به فراموشى مى سپارند، بلكه گاهى عيب را حُسن معرفى مى كنند و به عكس، هنگامى كه دنيا به كسى پشت كند صفات برجسته او را ناديده مى گيرند، بلكه گاهى عيب مى شمرند و اين اشتباه بزرگى است كه بسيارى از مردم گرفتار آن اند.ديگر اين كه انسان بايد تنها نگاه به سخنان مردم نكند و بكوشد عيوب خويش را كه از چشم آنها به سبب اقبال دنيا پنهان شده، دريابد و نيز محاسن و صفات نيك خود را كه به دليل پشت كردن دنيا به او در نظر مردم ناچيز شمرده مى شود كم نشمرد.ديگر اين كه از زوال نعمت ها نگران نشود شايد خداوند مى خواهد بدين وسيله عيوب او را روشن سازد تا براى برطرف كردن آن بكوشد كه اين خود نعمتى از سوى پروردگار محسوب مى شود.
📘 حکمت 51
@Quranahlebayt
🔴 خطبه فدک و اهداف ایراد آن
استاد باقر مقدسي گويد: چندين هدف براي پافشاري و سختگيري حضرت زهراء در موضعگيري ويژهاش ميتوان در نظر گرفت:
اول: حضرت زهرا ميخواست حق غصب شده خود را بازگرداند و اين يك امر طبيعي براي هر انساني كه حق پايمال شده خود را از هر راه مشروع مطالبه كند.
دوم: حزب حاكم روي تمام حقوق سياسي بنيهاشم دست گذارده و تمام امتيازات مادي و معنوي آنان را لغو ساخته بود، اين عمر بن خطاب است كه به ابن عباس ميگويد: آيا ميدانيد كه چه چيز باعث شد بعد از محمد(ص) قومتان توجهي به شما نكنند؟آنان از اينكه نبوت و خلافت در شما جمع شود و بدينوسيله بر قوم خود فخر و مباهات كنيد خوششان نميآمد لذا قريش براي خود فكري كرد و به نتيجه رسيد که نسبت به اموال نيز بنيهاشم را از فدك و ميراث و خمس (يعني سهم ذويالقربي) محروم ساخته و آنان را مانند ديگر مردم به حساب آوردند.
سوم: حضرت زهرا با اصرار و پافشاري نسبت به فدك هدفش آن بود كه زمينه را براي شوهرش در مطالبه حق پايمال شدهاش آماده سازد و در واقع فدك و خلافت با يكديگر همراه و در يك مسير قرار گرفته بود،چنانكه بعدها كلمه «فدك» عنوان بزرگتري پيدا كرد كه منحصر به يك سرزمين مزروعي كه در زمان رسول خدا محدود و معين بود نميشد بلكه موضوع فدك همپاي خلافت و تمام دفترچه و پرورنده اسلام شد.
چهارم: حضرت زهرا (س) با اين درگيري با ابوبكر ميخواست حال خود و موقعيت يارانش را براي مردم آشكار كرده و از حقيقت دستگاه خلافت براي آنان پرده بردارد تا حيات و نابودي هر كس به استناد دليل و بينه باشد و الا پاره تن رسول خدا (ص) قدر و منزلتش بالاتر و شان و مقامش والاتر از آن بود كه بخاطر دنيا،با شخصیتی همچون ابوبكر بر سر این موضوع جدل کند و لذا حضرت علي (ع) او را از اينكه به خاطر فدك با ابوبكر درگير شود منع نفرمود با اينكه او خود گوينده اين جمله بود كه «من فدك را ميخواهم چه كنم با اينكه فردا جايگاه هر كسي در قبر خواهد بود. به علاوه كه اميرالمومنين(ع) ميتوانست به اندازه اموالي كه از حضرت زهرا غصب شده از جاي ديگر به آن حضرت بدهد و او را از اين گرفتاريها باز دارد چون آن چه كه از ارث «بغيبغه» و «ابينيزر» به او رسيد بيش از فدك ارزش داشت و حضرت پيش از وفاتش آنها را وقف بر مستندان نمود
@Quranahlebayt
4_679127431503675617.mp3
2.32M
🔹موضوع: اثر گریه بر امام حسین علیه السلام
آیت الله #ناصری ره
@Quranahlebayt
🏴آیت الله #مجتهدی_تهرانی ره
◾️هرجادسته سینه زنی و عزاداری دیدی خودت راقاطی آنها کن و مواظب باش مبادا علم و مدرک ولباس برای تو غرور و تکبر بیاورد و در گوشه ای فقط نظاره گر باشی بلکه برو جلو وسینه بزن شاید بخاطر آن مردم بی ریا و شرکت در عزاداری دست مارا هم بگیرند..
@Quranahlebayt
امام علی (ع):
تنها از #پروردگارت# بخواه، که بخشیدن و نبخشیدن به دست اوست...
نهج البلاغه، قسمتی از نامه31
#اللھمعجلݪوݪیڪاݪفࢪج 🌹
@Quranahlebayt
سختاستعاشق شویویارنخواهد! دلتنگ'حرم'باشے و'ارباب'نخواهد💔
@Quranahlebayt
✨﷽✨
#تلنــگر
✍در سال قحطی ، در مسجدی واعظی روی منبر می گفت کسی کـه بخواهد صدقه بدهد هفتاد شیطان به دستش میچسبند و نمیگذارند، صدقه بدهد
مؤمنی پای منبر این سخنان را شـنید با تعجّب بهرفقا گفت صدقه دادن که این چیزها را ندارد، من مقداری گندم خانه دارم ، می روم و برای #فقرا به مسجد میآورم و به این نیت رفت...
وقتی به خانه رسید، تا زنش از قصد او آگاه شد. شروع به سرزنش او کرد که در ایـن سالِ قحطی، رعایتِ زن و فرزنـدت را نمی کنی ؟ شـاید قحطی طولانی شـد ، آن وقت ما از گرسنگی بمیریم و…
بهقدری مرد را وسوسه کرد که دست خالی به مسجـد برگشت. به او گفتند چه شد؟ هفتاد شیطانی که به دستت چسبیـدند ، را دیـدی؟ پاسخ داد: مـن شیطان ها را ندیدم لکن #مادر_شیطان را دیدم که نگذاشت
در روایتی از امیرالمومنین علی علیه السلام آمـده است زمـان انفاق هفتاد هـزار شیطان انسان را وسـوسه و به او التماس می کنند که چیزی نبخشد. انسـان می خواهد در بـرابر #شیطان مقاومت کند ، اما شیطان به زبان زن یا رفیق و… مصلحت بینی می کند و نمی گذارد
پی نوشت : صدقه دادن برای سلامتی امام زمان ارواحنافداه ایمان را استوار، بلا را از ما دور و برکت مال مان را زیاد می کند.
@Quranahlebayt
❇️#قرآن، حتّی در نظر كافران، كلامی پر جاذبه و سحرآميز است.
💠فَقالَ إِنْ هذا إِلاَّ سِحْرٌ يُؤْثَرُ (۲۴) إِنْ هذا إِلاَّ قَوْلُ الْبَشَرِ (۲۵)
🌱و بیدرنگ گفت: «این (گفتهها)، فقط جادویی ست که (توسط او از دیگران گرفته و برای ما) نقل میشود؛ (۲۴) این (گفتهها)، فقط سخن بشر است.» (۲۵)
مدثر [۲۴-۲۵]
🔹اين فقط قول بشر است" و هيچ ارتباطی با وحی آسمانی ندارد! (إِنْ هذا إِلَّا قَوْلُ الْبَشَرِ).
و به اين ترتيب آخرين سخن خود را بعد از مطالعه مكرر و تفكر شيطانی و برای مبارزه با قرآن اظهار داشت، و با تمام شيطنتی كه اين مغز متفكر عصر جاهليت و شرك به خرج داد با اين سخنش مدح و تمجيد فوق العادهای از قرآن كرد بیآنكه خودش بداند.
🔹او نشان داد قرآن جاذبه فوق العادهای دارد كه قلب هر انسانی را تسخير میكند، و به گفته او تاثير سحرانگيزی در آن است كه دلها را مسحور میسازد، و از آنجا كه قرآن هيچ شباهتی به سحر ساحران نداشت، بلكه سخنانی بود منطقی و موزون و حساب شده اين خود دليل بر آن بود كه قول بشر نيست و از يك وحی آسمانی، از جهان ما وراء طبيعت، از علم بیپايان خداوند، سرچشمه گرفته، كه همه زيبائيها را توأم با انسجام و استحكام در خود جمع كرده است.
🔹به هر حال اين يك اعتراف ضمنی به اعجاز قرآن است، چرا كه قرآن هيچگونه شباهتی به كارهای خارق العاده ساحران ندارد، كلامی است متين و استوار، مملو از معنويت، و دارای جاذبه و نفوذ بیمانند كه اگر طبق گفته" وليد" قول بشر بود ديگران هم بايد بتوانند همانند آن را بياورند، در حالی كه میدانيم قرآن بارها دعوت به مقابله كرد، و احدی از دشمنان سرسخت كه در زبان عرب مهارت فوق العاده داشتند نتوانستند چيزی همسان آن بياورند و نه حتی كمتر از آن، و اين است معنی معجزه.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
@Quranahlebayt
سلام ای سر خونین، سر برادر من
سرت چهها که نیامد عزیز مادر من
لبی که بوسه بر آن میزدهست پیغمبر
یزید میزندش چوب، خاک بر سر من
صدای شیون و افغان به گوش میآید
صدای واابتا، نالهی برادر من
چه خوب شد سر عباسمن نبود اینجا
ندید وضع سر تو، لباس و معجر من
یزید مست شد الباقی شرابش را
نریخت بر سر تو، بلکه ریخت بر سر من
همین که حرف کنیزی ما وسط آمد
نشست دختر تو، رو گرفت خواهر من
زنی به طفل خودش شیر میدهد، ای وای
رباب زمزمه دارد، بخواب اصغر من
#نـوكـــر_نـوشـت:
#حسیـن_جـان💔
هرکه را میبینم از رفتن حکایت میکند
جان زینب اشک ما جاماندگانت را بخر
#صلی_الله_علیک_ياسيدناالمظلوم_يااباعبدالله_الحسين
سلام عليكم و رحمة الله،صبحتون بخير، روزتون معطر بنام #سیدالشهدا
#به_یاد_شهید_مدافع_حرم_جواد_الله_كرم
#اللهم_صل_علی_محمد_و_آل_محمد_و_عجل_فرجهم
.
@Quranahlebayt
🔴 دعاى امام عصر عجّل اللّه تعالى فرجه براى شفاء از بيمارى ها
💢 محدّث نورى رحمه اللّه مى فرمايد: شيخ بزرگوار جناب كفعمى رحمه اللّه در كتاب «البلد الأمين» از حضرت مهدى صلوات اللّه عليه روايت مى كند:
كسى كه اين دعا را با تربت امام حسين عليه السّلام در ظرف نو بنويسد، و آن را بشويد و بنوشد، از بيماريش رهايى مى يابد:
بسم اللّه الرّحمن الرّحيم
بسم اللّه دوآء، و الحمد للّه شفآء، و لا إله إلاّ اللّه كفآء، هو الشّافي شفآء، و هو الكافي كفآء، أذهب البأس بربّ النّاس، شفآء لا يغادره سقم، و صلّى اللّه على محمّد و اله النّجبآء.
به نام خداوند بخشندۀ مهربان
(گفتن) «بسم اللّه» دواست؛ و «الحمد للّه» شفاست؛ و «لا إله إلاّ اللّه» موجب كفايت است؛ و «هو الشافى» شفا است و «هو الكافى» كفايت است؛ تو را به پروردگار مردم سوگند مى دهم كه بدى را دور گردانى و شفايى بدهى كه هيچ بيمارى در پى آن نباشد. و درود پيوسته خداوند بر محمّد و آل نجيبش نثار باد.
♦️ محدّث نورى رحمه اللّه در ادامه مى افزايد: دستخطّى از سيّد زين الدين علىّ بن حسين حسينى ديدم كه بيان داشته است: اين دعا را مردى از ساكنان كربلا در عالم خواب از حضرت مهدى ارواحنا فداه آموخته بود.
وى بيمار بود، و از بيمارى خود به حضرت مهدى صلوات اللّه عليه شكايت كرد و آن حضرت دستور فرمود اين دعا را بنويسد و بشويد و بنوشد. وى چنان كرد و فورا بيماريش برطرف شد.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۳۹۷
@Quranahlebayt
📌 فقر
امام علی(علیه السلام):
فقر یکى از بلاها ست و سخت تر از آن بیمارى تن است و بیمارى قلب از تن هم سخت تر است. توسعه در مال نیز یکى از نعمت هاى الهى است و برتر از آن سلامت بدن است و برتر از آن تقواى قلب است.
📚 بحارالانوار/ج ٧٠ /ص۵۱
✍🏼 فقر واقعی ،بیماری درونی است،رنجی که مثل خوره انسان را ذوب میکند.حسد،غرور، حرص و.. از نشانه های این بیماری هستند.
🔹 حدیث روز
@Quranahlebayt
◼️حضرت علی علیه السلام فرمودند:
◾️وَ اعْلَمُوا أَنَّ هذاالْقُرْآنَ هُوَ النَّاصِحُ الَّذِي لاَيَغُشُّ، وَ الْهادِي الَّذِي لاَيُضِلُّ، وَ الُْمحَدِّثُ الَّذِي لاَيَكْذِبُ. وَ مـا جالَسَ هذَا الْقُرْآنَ أَحـَدٌ إِلاَّ قامَ عَنْهُ بِزِيادَةٍ أَوْ نُقْصـانٍ: زِيادَةٍ فِيهُدًى، أَوْ نُقْصانٍ مِنْ عَمًى.
▪️و بدانيد اين قرآن تنها ناصحى است كه نصيحت خود را به خيانت نمى آلايد، و تنها هدايتگرى است كه هرگز بگمراهى نمى كشاند و تنها سخنگويى است كه هيچگاه دروغ نمى گويد. كسى با قرآن هم نشين نشد مگر اينكه با فزونى و كاستى برخاست، فزونى هدايت و كاستى در كور دلى و ناآگاهى.
📚نهج البلاغه، #خطبه_174
@Quranahlebayt