عدهای آمدند و میآیند میچاپند و میدوشند و ... دنیا لگدی میزند که بس است. و دنیا به سیاست، اقتصاد، عدالت و ... اهلبیت رو میکند.
امیرالمومنین فرمود: دنيا پس از سركشى، به ما روى مىكند، مثل شتر ماده بدخو كه پس از دوشیدن زیادش به فکر بچهاش میافتد و لگد میزند تا شیر برای بچهاش بماند، بعد اين آيه را خواند:
میخواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان زمین گردانیم. (۵ قصص)
از راهی که انسان فکرش را هم نمیکند، خدا تنبیه میکند. از نیل که منشأ برکت و حاصلخیزی بود، قورباغهها حمله کردند، و شرّش دامنِ فرعونیان را گرفت.
فَأرسَلنَا عَلَیهِمُ الطُّوفانَ و الجَرادَ و القُمَّلَ و الضَّفَادِعَ و الدَّمَ آياتٍ مُفَصَّلَاتٍ ...
💌 پس بر آنان طوفان، ملخ، كنهی ريز، قورباغهها و خون را به صورت نشانههايى آشكار فرستاديم.
(۱۳۳ اعراف)
تکبر آدم را از چشم خدا و جایگاه والای آدمیت میاندازد. شیطان بخاطر لحظهای تکبر از مقام بالایی که داشت، سقوط کرد.
قَالَ فَاهْبِطْ مِنْهَا فَمَا يَكُونُ لَكَ أَنْ تَتَكَبَّرَ فِيهَا فَاخْرُجْ إِنَّكَ مِنَ الصَّاغِرِينَ
💌 خدا گفت: از آن، جایگاهت، فرود آی، تو کسی نیستی که در آن جایگاه، تکبّر کنی. پس بيرون شو كه تو از خوارشدگانى. (۱۳ اعراف)
یکسری کارها را خدا میگوید انجام ندهید. ولی در مورد « زنا و اموال یتیم» میگوید نزدیکش هم نشوید.
یعنی سراغ هرچیزی که مقدمات آن هست و باعث میشود که بعدا مرتکبش شویم، نرویم. گاهى يك نگاه، تلفن، نامه و تماس، زمينهى ارتباطهاى نامشروع مىشود.
وَلَا تَقْرَبُوا الزِّنَا ۖ إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبِيلًا (۳۲ إسراء)
💌 و نزدیک زنا نشوید، که کار بسیار زشت، و بد راهی است!
از اثرات ربا، بههم خوردن نظم و تعادل در زندگی اجتماعی و فردی است. اینکه میبینیم در جامعه مردم زود از کوره در میروند، تعادل فکری و عصبی کم شده، افسردگی رشد کرده و ... یکی از دلایلش بیشک رواج ربا در جامعه و زندگی مردم است. بیاطلاعی یا بیتوجهی ما و مسئولان به احکام شرعی بانک، سود سپرده، وام، بورس و ...، ظهور و بروزی در زندگی دنیوی و اخروی خواهد داشت.
قرآن جیبی
از اثرات ربا، بههم خوردن نظم و تعادل در زندگی اجتماعی و فردی است. اینکه میبینیم در جامعه مردم زود
🔸 یَتَخَبَّطُ از «خبط» گرفته شده. مفهوم اصلی «خبط» از بین رفتن و سقوط بخاطر ضربه یا چیزی مثل آن و تحت تاثیرش است. مثلا کسی که بخاطر ضربه یا دارو دچار خواب یا بیهوشی میشود، در اثر از بین رفتن هشیاریش است.
در مورد خوردن ربا و خبط که در کنار قیام آمده، یعنی این افراد از نظر عقل و برنامهریزی و نظم مختل هستند، و از جایگاه عقلانیت سقوط کردهاند و سیستم فکریشان مختل است.
🔹 یَتَخَبَّط هموزن «یَتَفَعَّل، تَفَعُّل» است، تفعل را زمانی استفاده میکنند که بخواهند تبعیت و اثرپذیری را نشان بدهند. این یعنی شیطان بدون تبعیت ما و اثرپذیریمان نمیتواند ما را دچار خبط کند.
برای اثرپذیری و تبعیت در ادامه آیه میگوید:
ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبَا
اين خبط و عدم تعادل در عقل، برنامهریزی و نظم بخاطر این است كه گفتند: «خرید و فروش هم مثل رباست.»
التحقیق/ علامه مصطفوی
قرآن جیبی
موقع مرگ، خدا را صدا، و التماسش میکنیم، و از فرشتگان مرگ میخواهیم، مدّتی به دنیا برگردیم، و کارهای
8.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیچ رادیوی ماشین رو باز کردم. اولین بار بود، صحبتهای آقا رو با این لحن میشنیدم. تصمیم گرفتم، روی صدا تصاویری که از قبل داشتم رو، تدوین کنم.
#فیلمی_که_همگی_حتما_باید_ببینیم
بعضیها بخاطر حسادت یا اینکه بالاتر از دیگران باشند، جایگاهشان را حفظ کنند یا جایگاه دیگران را بگیرند، دست به هر کاری میزنند، شاید نمیدانند که شیوه و روش همیشگی خدا این است که حیله و نیرنگ را به خودشان برمیگرداند.
اسْتِكْبَارًا فِي الْأَرْضِ وَمَكْرَ السَّيِّئِ ۚ وَلَا يَحِيقُ الْمَكْرُ السَّيِّئُ إِلَّا بِأَهْلِهِ ۚ فَهَلْ يَنْظُرُونَ إِلَّا سُنَّتَ الْأَوَّلِينَ ۚ فَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَبْدِيلًا ۖ وَلَنْ تَجِدَ لِسُنَّتِ اللَّهِ تَحْوِيلًا
💌 این که قبول نمیکنند، فقط بخاطر بزرگیطلبی در زمين و نيرنگ زشت بود، و نيرنگ زشت جز [دامن] صاحبش را نگيرد. پس غیر از روشی که خدا با کسانی که قبل از آنها برخورد کرد، را انتظار دارند؟ و هرگز براى روش خدا تغییری نخواهى يافت. (۴۳ فاطر)
قرآن جیبی
اگر خدا، خداست و روزی دهنده، نباید هیچ موجودی گرسنه و بی روزی بماند. 💌 و هيچ جنبندهاى در زمين نيست
در دوره معاویه، گرانی و مشکلات اقتصادی پیش آمد. مردم را جمع کرد و خواست ساکتشان کند. آیهای خواند:
وَإِنْ مِنْ شَيْءٍ إِلَّا عِنْدَنَا خَزَائِنُهُ وَمَا نُنَزِّلُهُ إِلَّا بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ، و خزائن همه چیز، تنها نزد ماست؛ ولی ما جز به اندازه معیّن آن را نازل نمیکنیم! (۲۱ حِجر)
خدا به اندازهای که مصلحت میداند روزی برایتان فرستاده، چرا از کمبود و گرانی گله میکنید؟
احنف بن قیس بلند شد و گفت: تو داری مغالطه میکنی. ما قبول داریم که تمام نعمتها و روزیها در مخزن خداست و به اندازهای که بخواهد نازل میکند. روزیِ ما را خدا به اندازه کافی برای ما فرستاده، ولی تو آن را گرفتهای و در خزانهی خودت نگه داشتی و مصرف میکنی.