فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه ٢٩ بهمن ١۴٠٢
🌙 الأحد ٠٨ شعبان ١۴۴۵
🌲فوریه 2024 Sunday 18
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا (س)
🕋 اذکار معروف روز که به قصد رجا خوانده میشوند:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه، صدقه، استغفار، صلوات شعبانیه و دیگر اذکار، ادعیه و اعمال مشترک ماه شعبان که در مفاتیحالجنان آمده است؛
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ سالروز قیام مردم قهرمان تبریز در چهلم شهدای قیام خونین قم در ١٩ دی ١٣۵۶ شمسی
☀️ روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی
☀️ سالروز تأسیس حزب جمهوری اسلامی (١٣۵٧ش)
💠 حدیث روز:
امام جواد (ع): «الثِّقَةُ باللّهِ ثَمَنٌ لِكُلِّ غالٍ [و ]سُلَّمٌ إلى [كلِّ] عالٍ»
«اعتماد به خدا، بهاى هر چیز گران و ارزشمندى است [ و ] نردبانى براى بالا رفتن به سوى [ هر ] بلندى است»
📚 الدرّةالباهرة، ص٣٩
•┈┈••✾•┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
357.2K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_غیبت
❓آیا بیان عیبهای آشکار و ویژگیهای ظاهری، مثل كوتاهی یا بلندی، چاقی و لاغری، كچلی و امثال اینها که همه میبینند، غیبت حساب میشود؟
✅ بیان صفات ظاهرى و عیوب آشكار، غیبت نیست ولی اینکار اگر به قصد تحقیر و تمسخر کسی باشد و یا باعث اذیّت و آزار شود، حرام است.
:
همچنین اگر اصل موضوع را گوینده و شنونده میدانند ولی گفتن توضیحات بیشتر موجب میشود عیب یا عیوب پنهان دیگری مشخّص شود، این کار، غیبت و حرام است.
📚 توضیحالمسائل مراجع
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#چرا_رأی_بدهم؟»
روز یکشنبه ١۴٠٢/١١/٢٩
مناسبت روز: امروز ٢٩ بهمن ماه، مصادف با چهلمین روز فاجعه ١٩ دی قم در سال ١٣۵۶ است که مردم قهرمان تبریز، راهپیمایی گستردهای به راه انداختند و با دستور شاه جنایتکار، آنها را به گلوله بستند و پس از فاجعه خونین قم، جنایت دیگری در تاریخ سیاه شاهنشاهی ثبت و ضبط گردید.
✍️ اما در آستانه انتخابات قرار داریم؛ لذا موضوع امروز را نیز به یکی دیگر از سؤالات پرتکرار در این ایام اختصاص میدهیم؛
❓یکی از سؤالات مهم در ایام انتخابات این است که با وجود بسیاری از مشکلات در مملکت، چرا باید رأی بدهیم؟
💠 برای جواب به این سؤال، ابتدا باید مخاطب خود را معلوم نماییم؛
✅ اگر مخاطب ما افراد مذهبی و متدین هستند و به دنبال تکلیف شرعی خود میباشند؛ باید عرض کنیم که:
🔹اولاً از نظر اکثر علماء و فقها، شرکت در انتخابات واجب شرعی است و رأی ندادن در صورتی که باعث تضعیف نظام اسلامی شود، حرام است؛
🔹ثانیاً شرکت در انتخابات فقط یک وظیفه نیست بلکه یک حق عمومی است که به گردن یکایک ما میباشد؛
🔹ثالثاً رأی دادن ما، باعث شادمانی و قوت دوستان ایران اسلامی در سراسر دنیا و جبهه مقاومت از جمله مسلمانان مظلوم فلسطین و یمن و... میشود و همچنین سبب خشم و عصبانیت استکبار جهانی، اسرائیل جنایتکار و دشمنان اسلام میگردد و طبق آیه ۱۲۰ سوره توبه با این کار برای ما عمل صالح ثبت میگردد: «وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ»: «هیچ قدمی در جایی که کفار را خشمگین کند ننهند و هیچ دستبردی به دشمنان نرسانند جز آنکه در مقابل هر یک از این رنج و آلام، عمل صالحی در نامه اعمالشان نوشته شود...»
✅ اما اگر مخاطبین ما، افرادی ملیگرا و علاقهمند به کشور عزیزمان ایران باشند؛ به آنها عرض میکنیم که ما رأی میدهیم تا:
🔹اولاً «امنیت» ایران عزیزمان حفظ شود؛ چراکه یادمان نرفته که بعد از وقایع دی ماه سال ۹۸ که دشمن احساس کرد انسجام ملی ما خدشهدار شده، دست به اقدام علیه امنیت ملی ما زد و سردار عزیز ما حاج قاسم سلیمانی را ترور نمود و با وقاحت تمام به صورت علنی مسئولیت آن را به عهده گرفت؛ لذا اگر در انتخابات هم دشمنان کشور عزیزتر از جانمان احساس کنند که انسجام ملی ما کمرنگ شده، بار دیگر به خود جرأت میدهند که برای امنیت کشورمان مشکل ایجاد نمایند؛
🔹ثانیاً اگر رأی ندهیم و مشارکت پایین بیاید؛ دشمنان ملت بزرگ ایران به بهانه نارضایتی ملت، بر فشارها و تحریمهای خود میافزایند؛ لذا با عدم حضور در انتخابات، کاری میکنیم که دشمنان کشورمان، احساس پیروزی کرده و فشارهای اقتصادی و سیاسی خود را با قدرت بیشتری ادامه دهند و بدینوسیله از پیشرفت کشور عزیزمان جلوگیری مینماییم؛ همانطور که بعد از فتنه ۸۸، دشمنان ایران در خرداد ٨٩، قطعنامه ۱۹۲۹ را به بهانه نقض حقوق بشر در ایران به تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد رسانده و شدیدترین تحریمهای اقتصادی را علیه ملت بزرگ ایران وضع نمودند؛ اما بعد از اینکه ملت در صحنه حاضر شده و فتنه را خاموش نمودند، استکبار جهانی مجدداً عقب نشینی کرده و اوباما رئیس جمهور وقت آمریکا در مصر، از ایران به عنوان یک قدرت جهانی نام برد!
✅ اما اگر مخاطبین ما، عامه مردم باشند؛ به آنها عرض میکنیم که ما رأی میدهیم چراکه:
🔹اولاً اگر رأی ندهیم، شانس خود برای تغییر را از بین خواهیم برد، زیرا شرکت نکردن در انتخابات به این معنی است که ما حق رأی خودمان را به دیگران واگذار نمودهایم تا برای ما و کشور ما تصمیم بگیرند!
🔹ثانیاً ما برای منافع خودمان رأی میدهیم نه برای منافع حکومت! چنانکه مَسکنی که امروز با ۵۰۰ میلیون هم نمیشود خرید! ده سال پیش شاید با کمتر از ۲۰ میلیون تومان به راحتی قابل خرید بود! لذا افراد منتخب ما در تنظیم قوانین و تغییر سیاستهای اجرایی کشورمان مؤثر هستند و انتخاب ما، تأثیر مستقیم بر زندگیمان دارد؛ لذا باید به کسی رأی بدهیم که متناسب نیازهای
اقتصادی عامه مردم، تصمیمگیری و عمل نماید؛ چنانچه در سالهای قبل متأسفانه شاهد بودیم که برخی از افراد مسئول، بهجای اینکه به فکر قشر مستضعف و عامه مردم باشند؛ به دنبال اختصاص ارز دولتی برای تأمین خوراک سگ و گربه خانگی مرفهین و برداشتن عوارض خروج از کشور و... بودند و جالب است که همین افراد، امروز نیز مردم را تشویق به رأی ندادن میکنند! تا بتوانند بار دیگر منافع خودشان را بر اراده ملت مستولی نمایند!
✍️ حالا قضاوت با شما که با تمام موارد فوق به پای صندوق رأی برویم و یا حق مسلم خودمان را به دیگران واگذار کنیم.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: در آستانه #انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری
موضوع: «#چرا_رأی_بدهیم؟»
روز: یکشنبه ١۴٠٢/١١/٢٩
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه ٣٠ بهمن ١۴٠٢
🌙 الإثنين ٠٩ شعبان ١۴۴۵
🌲فوریه 2024 Monday 19
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام
🕋 اذکار معروف روز که به قصد رجا خوانده میشود:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه، صدقه، استغفار، صلوات شعبانیه و دیگر اذکار، ادعیه و اعمال مشترک ماه شعبان که در مفاتیحالجنان آمده است؛
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
💠 حدیث روز:
امام جواد (ع): «طُولُ التَّسويفِ حَيَرةٌ»
«امروز و فردا كردنِ بسيار، (باعث) سرگردانى است»
📚 گزیده تحف العقول، ص ٦٤
•┈┈••✾•┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
439.1K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: در آستانه #انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری
موضوع: «#احکام_انتخابات»
❓آیا انتقاد نامزدها در #تبلیغات_انتخاباتی از عملکرد مسئولان قبلی شرعاً اشکال دارد؟
✅ بیان ضوابط و شرایط و نقد کردن دیگران جهت روشنشدن اذهان، مانعی ندارد ولی باید از هتک حرمت، تهمت و توهین اجتناب نمود.
❓اگر کارمند دولتی در وقت اداری به انجام اموری از قبیل #تبلیغ برای نامزد دلخواه خود بپردازد، جایز است؟
✅ در ساعات اداری باید طبق #مقررات اداری به انجام وظایف محوله خود بپردازد و برای فعالیتهای غیر مرتبط مطابق قوانین (باید) مرخصی بگیرد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#اتنخابات یا #انتصابات؟»
روز دوشنبه ١۴٠٢/١١/٣٠
مناسبت روز: امروز در تقویم شمسی و قمری مناسبت خاصی نداریم؛ اما در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری قرار داریم؛ لذا موضوع امروز را نیز به انتخابات اختصاص میدهیم؛
❓در این ایام برخی میگویند که «ما به خاطر اعتراض به وضع موجود رأی نمیدهیم تا حکومت تنبیه شود!»
✅ در جواب به این عزیزان باید عرض کنیم که اگر منظورتان، تنبیه کردن مجلس و دولت قبلی است که آنها رفتهاند! و اگر منظور شما، دولت فعلی است که با رأی ندادن ما چیزی عوض نمیشود و آنها کماکان به کار خود ادامه میدهند! لذا این کار درواقع فقط تنبیه خودمان است!
شما در طول تاریخ شنیدهاید که سخن معترضان خاموش شنیده شده باشد؟
بررسیهای تاریخی نشان میدهد که صدای معترضان خاموش هرگز شنیده نشده و نمیشود! چنانچه انتخاباتهای زیادی در طول تاریخ و در کشورهای گوناگون برگزار شده که اکثر مردم در آنها رأی ندادند ولی هیچ تغییر و اتفاقی صورت نگرفته است! به عنوان مثال میشود به انتخابات سال ۱۹۹۶ میلادی در آمریکا اشاره کرد که بیش از ۵۰ درصد از واجدین شرایط، در انتخابات شرکت نکردند و بالاخره «بیل کلینتون» تنها با رأی مثبت حدود ۲۵ درصد از واجدین شرایط، رئیس جمهور آمریکا شد؛ اما آیا فریاد سکوت مردمی که به پای صندوقهای رأی نرفتند شنیده شد؟ و آیا ٧۵ درصدی که به ریاستجمهوری کلینتون رأی ندادند، توانستند از ورود او به کاخ سفید جلوگیری نمایند؟ و یا مدت ریاستجمهوری بیلکلینتون کمتر از اوباما بود که در انتخابات سال ۲۰۰۸ با بالاترین میزان مشارکت مردم آمریکا در آن سالها به ریاستجمهوری رسید!
بنابراین عدهای که میگویند رأی نمیدهیم تا حکومت را تنبیه کنیم، تنها خودشان را تنبیه کردهاند و باید چند سال دیگر همان وضعیت و یا بدتر از آن را تحمل نمایند.
❓اما یکی دیگر از سخنان مردم در این ایام این است که «چرا اصلاً رأی بدهیم وقتی نظام خودش انتخاب میکند؟»
✅ در جواب به این عزیزان نیز عرض میکنیم که اگر آنچه در ایران رخ میدهد انتصابات است، نه انتخابات! پس چرا در هر دوره از انتخابات، این همه افراد مختلف نامزد میشوند و این همه هزینه تبلیغات میکنند؟!! و اگر نظام خودش انتخاب میکرد آیا به نظر شما، منطقی بود عالیترین مقامها و شخصیتها، خودشان را چند بار در معرض رأی مردم قرار دهند و با وجود رأی نیاوردن در انتخاباتهای بعدی، باز هم کاندید شوند؟
ضمن اینکه به اذعان دوست و حتی برخی از دشمنان، سیستم انتخاباتی در کشور ایران اسلامی، یکی از سالمترین سیستمهای انتخاباتی در جهان است که از مهمترین نمونههای سلامت آن میتوانیم به رأی آوردن افراد در دولتهای مخالف تفکرات خودشان اشاره نمائيم؛ مانند رأی آوردن آقای احمدینژاد در دولت آقای خاتمی؛ و یا رأی آوردن آقای روحانی در دولت آقای احمدینژاد در صورتیکه روحانی در مرحله اول انتخابات تنها ۰.۷۱ درصد بیشتر از حد نصاب رأی آورد و اگر نظام اهل تقلب بود به راحتی و فقط با ابطال چند صندوق رأی، میتوانست رقابت را به دور دوم کشانده و چه بسا سرنوشت انتخابات، کاملاً عوض میشد! اما نظام از رأی واقعی مردم، ذرهای کوتاه نیامد! در حالی که بسیاری میگفتند نظام میخواهد جلیلی یا قالیباف را از صندوق رأی بیرون بیاورد!
همچنین فراموش نکردهایم که در انتخابات ریاستجمهوری در سال ٧۶، شایعه پراکنی شدید شد که نظام میخواهد آقای ناطق نوری را رئیس جمهور نماید اما آقای خاتمی با رای مردم رئیس جمهور ایران شد؛
ضمناً باید فکر کنیم که اگر نتیجه انتخابات در کشور ما از ابتدا مشخص است! پس چرا تفکرات مختلف سیاسی در کشور و برخی رسانهها در خارج از کشور برای حمایت از یک کاندید یا جریان خاص و یا زدن جریان دیگر اینقدر کار و هزینه میکنند؟
✍️ در پایان باید بدانیم که فرآیند انتخابات در ایران اسلامی بهگونهای تنظیم شده که اصلاً امکان تقلب وجود ندارد! به عنوان مثال هر نامزد میتواند در پای هر صندوق رأی تا پایان شمارش و اعلام آرا، یک نماینده داشته باشد؛ افزون بر اینکه مجریان انتخابات در کشور ما از معتمدین، فرهنگیان و اقشار مختلف مردم هستند و از همین روی، گروههای مختلف با تفکرات سیاسی مختلف در این فرآیند حضور داشته و ناظر یکدیگر میباشند.
✍️ و بالاخره قضاوت در رابطه با واقعی بودن یا نبودن انتخابات در کشورمان را به شما واگذار مینمائیم.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: در آستانه #انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری
موضوع: «#انتخابات یا #انتصابات؟»
روز: دوشنبه ١۴٠٢/١١/٣٠
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه ٠١ اسفند ١۴٠٢
🌙 الثلاثاء ١٠ شعبان ١۴۴۵
🌲فوریه 2024 Tuesday 20
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق (ع)
🕋 اذکار معروف روز که به قصد رجا خوانده میشود:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه، صدقه، استغفار، صلوات شعبانیه و دیگر اذکار، ادعیه و اعمال مشترک ماه شعبان که در مفاتیحالجنان آمده است؛
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 سالروز صدور #توقیع امام زمان(ع) به علی بن محمد سمری، آخرین نایب خاص حضرت (٣٢٩ ق)
🌙 شب ولادت #حضرت_علی _اكبر (ع) فرزند ارشد امام حسين (ع) (٣۴ ق)
💠 حدیث روز:
💎 امام زمان (ع): «إنّا نُحیطُ عِلْماً بِانْبائِکُمْ، وَ لا یَعْزُبُ عَنّا شَیْیءٌ مِنْ اخْبارِکُمْ»
«ما بر تمامی احوال و اخبار شما آگاه و آشنائیم و چیزی از شما نزد ما پنهان نیست»
📚 احتجاج، ج٢، ص ۴٩٧
•┈┈••✾•┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
449K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام #انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری
موضوع: «#احکام_انتخابات»
❓وظیفه اشخاصی که در جریان انتخابات، تخلفات تبلیغاتی از قبیل هتک حرمت اشخاص، تهمت، غیبت و مواردی از این قبیل را مرتکب شدهاند، چیست؟
✅ درصورتی که حلالیت طلبیدن مفسده نداشته باشد باید از آنها حلالیت بطلبد و در صورت امکان جبران نماید مثلا گفته های خود را به هر کس که رسانده تکذیب کند.
❓در صورتی که به شخصی رأی داده شود و بعداً ایشان آن طور که باید به احکام اسلامی عمل نکند و موجب نارضایتی گردد، آیا فرد رأی دهنده در محضر خداوند متعال، مسئول خواهد بود یا خیر؟
✅ اگر بر طبق موازین شرعی عمل کرده است، مسئول نخواهد بود.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ
موضوع امروز: #توقیعات، گنجینهای از معارف الهی
روز سهشنبه ١۴٠٢/١٢/٠١
مناسبت روز: امروز دهم شعبان المعظم است و طبق تاریخ در چنین روزی و یا در روز گذشته، جناب على بن محمد سَمُری، آخرین نائب خاص امام زمان (عج) پس از حدود سه سال نیابت خاصه، توقیعی از ناحیه مقدسه حضرت صاحبالامر (ع) دریافت نمود که امام در آن نوشته بودند: «... تو تا شش روز دیگر از دنیا خواهی رفت، کارهایت را مرتب کن و هیچ کس را به جانشینی خود مگمار؛ دوران غیبت کامل (کبری) فرا رسیده است و من جز با اجازه خداوند متعال ظهور نخواهم کرد و ظهور من پس از گذشت مدتی طولانی و قساوت دلها و پر شدن زمین از ستم خواهد بود؛ (البته) افرادی در آینده نزد شیعیان من مدعی مشاهده من ( و ارتباط با من به عنوان نایب خاص) خواهند شد، اما آگاه باشید که هر کس پیش از خروج سفیانی و صیحه آسمانی چنین ادعایی بکند، دروغگو و افترا زننده است؛ و هیچ حرکت و نیرویی جز به اذن خداوند عظیم نیست» (کمالالدین، ج٢، ص۵١۶)
در روایت آمده که علی بن محمد سمری، دقیقاً شش روز پس از دریافت این #توقیع شریف در نیمه شعبان سال ۳۲۹ هجرى قمرى دار فانی را وداع گفت و در بغداد دفن شد و پس از درگذشت ایشان، مرحله جدیدی در تاریخ اسلام آغاز شد که به دوران #غیبت_کبری معروف است.
✍️«#توقیع» در لغت به معنای "امضاء، نامه و فرمان" است و دراصطلاح حدیثی به معنای "بخشی از نامههای ائمه اطهار علیهم السلام" میباشد که البته بیشتر از این واژه برای نامههای صادره از سوی حضرت ولیعصر (عج) استفاده گردیده و امروزه وقتی سخنی از «توقیع» به میان میآید، ذهنها متوجه دستورات صادره از جانب حضرت مهدی (عج) میگردد.
تمامی توقیعات امام زمان (عج) مربوط به دوران غیبت صغری (۲۶۰-۳۲۹ق) است که به واسطه نواب اربعه برای آنها و یا شیعیان صادر شده است؛ هرچند که در عصر غیبت کبری نیز طبق شهادت برخی از علماء، دو توقيع از جانب حضرت صاحبالزمان (عج) خطاب به شیخ مفید (ره) در اواخر عمر ایشان صادر گردیده است.
تعداد توقيعات حضرت صاحبالزمان (عج) در تاریخ دقیقاً معلوم نیست، اما در کتاب معتبر شیعه، همچون کمالالدین شیخ صدوق (ره)، غیبت شیخ طوسی (ره)، احتجاج علامه طبرسی (ره) و بحارالانوار علامه مجلسی (ره)، حدود یکصد توقیع از سوی امام زمان (ع) نقل شده که این توقیعات، گنجینهای بزرگ و ارزشمند از معارف الهی محسوب میشوند.
توقیعاتی که از سوی امام زمان (عج) صادر شده است در موضوعات مختلف اعتقادی، فقهی، عزل و نصب وکیلان، دریافت وجوهات، تکذیب مدعیان دروغین نیابت و پاسخ به درخواستهای شخصی شیعیان بوده است، چنانچه در دانشنامه امام مهدی (عج)، توقیعات حضرت در چهار بخش کلی مسائل اعتقادی، احکام فقهی، کرامتهاودعاها، و موضوعات پراکنده دستهبندی شدهاند؛
✍️ یکی از مهمترین این توقیعات، نامه شریف حضرت ولی عصر (عج) در پاسخ به اسحاق بن یعقوب است، که در آن فرمودند: «وَ أَمَّا الْحَوَادِثُ الْوَاقِعَةُ فَارْجِعُوا فِیهَا إِلَی رُوَاةِ حَدِیثِنَا فَإِنَّهُمْ حُجَّتِی عَلَیْکُمْ وَ أَنَا حُجَّةُ اللَّهِ علیهم»: «در وقایع و رخدادهایی که برای شما پیش میآید، به راویان حدیث ما (فقیهان و مجتهدان آگاه) مراجعه کنید؛ زیرا آنان حجّت من بر شمایند و من حجت خدا بر آنان هستم». [ كمال الدين، ج٢ ص۴٨٣]
این توقيع شریف، یکی از ادله شیعه برای اثبات نظریه ولایتفقیه است که امام راحل با استناد به همین توقیع در کتاب ولایت فقیه خود، اثبات مینمایند که امور جامعه را در این دوران باید به فقیهان جامعالشرایط سپرد؛ هرچند که در اثبات نظریه «ولایت فقیه» علاوه بر ادله نقلی، میتوان بر اساس ادله عقلی نیز آن را اثبات نمود که در این مجال کوتاه نمیگنجد.
✍️ و سخن امروز را با بخشی از توقيع حضرت ولی عصر (عج) به شیخ مفید (ره) به پایان میبریم که حضرت خطاب به شیعیان فرمودند: «... ما هرگز شما را به حال خود رها نکردهایم و هرگز شما را از یاد نبردهایم و اگر نبود ( عنایات پیوسته ما) حتماً سختیها و بلاهای فراوانی به شما میرسید و دشمنان، شما را نابود میکردند؛ پس از خداوند بترسید و تقوا پیشه کنید و ما خاندان رسالت را مدد رسانید؛ و در برابر فتنههایی که پیش میآید و البته عدهای در این آزمایشها و فتنهها هلاک میشوند، مقاومت کنید و بدانید که همهی اینها از نشانههای حرکت و قیام ما هستند؛ پس اوامر و نواهی ما را متروک نگذارید و بدانید که علیرغم کراهت و ناخشنودی کفار و مشرکان، خداوند نور خود را تمام خواهد کرد» (بحارالانوار، ج ۵٣، ص ١٧۵)
🤲 «اللهم عجل لولیک الفرج»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز صدور #توقيع حضرت مهدی (عج) در سال ٣٢٩ قمری
موضوع: «#توقیعات، گنجینهای از معارف الهی»
روز: سهشنبه ١۴٠٢/١٢/٠١
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه ٠٢ اسفند ١۴٠٢
🌙 الأربعاء ١١ شعبان ١۴۴۵
🌲فوریه 2024 Wednesday 21
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، امام جواد و امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار معروف روز که به قصد رجا خوانده میشود:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل ( ١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه، صدقه، استغفار، صلوات شعبانیه و دیگر اذکار، ادعیه و اعمال مشترک ماه شعبان که در مفاتیحالجنان آمده است؛
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 ولادت حضرت #علی_اكبر علیهالسلام (٣٣ ق) و روز جوان
🌙 وفات علّامه «ملامحمد تقی مجلسی» (مجلسی اول)، (١٠٧٠ ق)
🌙 وفات حكيم «ملااسماعيل خواجويی» (١١٧٣ ق)
🌙 وفات زاهدِ مجاهد «آقا نجفی اصفهانى» (١٣٣١ ق)
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص): «إنَّ اللّهَ يُحِبُّ الشّابَّ الَّذي يُفنِي شَبابَهُ في طاعَةِ اللّهِ»
«خداوند دوستدار جوانى است كه جوانىاش را به اطاعت خداوند مىگذراند»
📚 ميزانالحكمه، ح ۹۰۹۷
•┈┈••✾•┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام جوانان .mp3
2.21M
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «میلاد حضرت #علی_اکبر (ع) و #روز_جوان»
موضوع: «#احکام_شرعی مرتبط با #جوانان»
❓آیا صحبت یا شوخی با نامحرم به شکل صوتی، تصویری یا نوشتاری و نیز فالو یا لایک کردن جنس مخالف در فضای مجازی حرام است؟
✅ به طور کلی ارتباط با نامحرم که مستلزم مفسده بوده و یا خوف وقوع در حرام در میان باشد، جایز نیست.
❓مستدعى است حدود ارتباط مردان و زنان مسلمان با يكديگر در عرصه اجتماعی را بيان فرماييد؟
✅ بر هر زن و مرد مكلفى شرعاً واجب است در تماس و نشست و برخاست با جنس مخالف حريم ضوابط شرعى و مقررات اسلامى را دقيقاً مراعات نمايند و از هرگونه عمل و رفتارى كه آميخته به ريبه (شک و بدگمانی) و يا موجب ترتب فتنه و فساد باشد، جداً احتراز نمايند.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#اسوه_جوانان»
روز چهارشنبه ١۴٠٢/١٢/٠٢
مناسبت روز: امروز در تقویم قمری به عنوان روز میلاد باسعادت حضرت #علی_اکبر (ع) و #روز_جوان ثبت شده است، لذا ضمن عرض تبریک و تهنیت، سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند اسوه جوانان عالم آغاز مینمائیم؛
حضرت علیاکبر (ع) فرزند ارشد امام حسین (ع) و حضرت لیلا (س) است؛ ایشان با آن که «امام» نیستند، اما چنان در فضایل اخلاقی در اوج عظمت و بزرگی بودند که امام حسین (ع)، ایشان را به عنوان شبیهترین فرد به رسول خدا (ص) معرفی نموده و در روز عاشورا فرمودند: «خداوندا! تو بر این قوم شاهد باش که اکنون پسر پیامبرت و شبیهترین مـردم به او از جهت چهره ظاهری و سیمای باطنی (روش، سیرت و اخلاق) به پیکار با آنان فرستادم» و پس از شهادت آن حضرت فرمودند: «بعد از تو، خاک بر سر دنیا» (امالی صدوق، ص٢٢۶)
هرچند متأسفانه اطلاعات اندکی از حضرت علی اکبر (ع) در تاریخ ثبت شده اما از همین اطلاعات نیز میتوان به صفاتی همچون سخاوت و بخشندگی، عزت نفس، بردباری، ایثار، دلاوری و شجاعت، و ولایت یاوری آن حضرت اشاره کرد که همین خصال حمیده، ایشان را به الگویی محبوب و حماسهساز در میان شیعیان مبدل ساخته است و جوانان مسلمان با پیروی از ایشان، میتوانند راه سعادت و رستگاری را بپیمایند؛
✍️ لذا برای آشنایی بیشتر با اسوه و الگوی جوانان عالَم، در این مجال کوتاه، به گوشهای از فضائل آن حضرت، میپردازیم:
1️⃣ «بصیرت دینی»
حضرت علی اکبر (ع) نمونۀ بـارز بـصیرت است، چنانچه در راه کربلا، در منزلگاهی به نام «ثعلبیه»، هنگامی که حضرت اباعبدالله (ع) فرمودند: هاتفی نوید میدهد که «شما میشتابید و مرگ، شما را به سوی بـهشت مـی برد»؛ حضرت پرسیدند: «پدر جان! آیا ما بر حـق نیستیم؟» امام حسین (ع) پاسخ دادند: «آری پسـرم! بـه آن خـدایی که بازگشت بندگان به سوی اوست، ما در راه حقّ و عدالت و در اندیشه نجات و آزادی مردم هستیم»
پس حضرت علی اکبر(ع) فرمودند: «در این صورت چه باک از مرگِ پرافتخار و شهادت در راه خدا» (لهوف ص ۴٣)
البته مسلماً آن حضرت در بهحق بودن این راه مقدس شکی نداشتند، اما با ایـن سؤال، میخواستند اصحاب و یاران را متوجه برحق بـودن راه امام حسین(ع) نموده و بدینوسیله بصیرت دینی خویش را آشکار ساختند.
2️⃣ «ایثارگری»
یکی دیگر از خصال حمیده حضرت علی اکبر (ع) ایثارگری است که برای مثال میتوان به ماجرای شب عاشورا اشاره نمود؛ زمانی کـه دشمنان، آب را بر اهلبیت (ع) بسته بودند و حـضرت علی اکبر(ع) با ایثار و از خود گذشتگی در آن شـب خطیر، به دل لشگر کفر زدند و برای اهل خیام آب آوردند و همچنين حضرت، اولین نفر از بنیهاشم بودند که در روز عاشورا به میدان نبرد رفتند و جان خود را فدای اسلام و ولايت نمودند. (أمـالی شیخ صدوق، ص١۵۶)
3️⃣ «سـخاوت و بخشندگی»
در روایت آمده که حضرت علی اکبر (ع)، سـخاوت و بـخشندگی را از رسول خدا(ص) بـه ارث برده و جامع اخلاق محمدی بودند؛ (أمـالی شیخ صدوق، ص ١۶٢) تا جایی که حتی دشمنانی مانند معاویه به این موضوع اعتراف کرده و یکی از دلایل شـایستگی حـضرت علی اکبر(ع) برای مسند خلافت را بخشندگی آن حضرت، دانسته است. (البداية والنهاية، ج ٨، ص ١٨۵)
4️⃣ «دلاوری و شجاعت»
حضرت علی اکبر (ع) دلاوری و شـجاعت را از جدّ خود، حیدر کرار به ارث برده بودند؛ بهصورتی که در وصف شجاعت ایشان در کربلا نوشتهاند: «علی اکبر (ع) بـه قدری از لشـکریان دشمن را کُشتند که آنها از کثرت کشته به فریاد آمدند» (بحار الأنوار، ج۴۵، ص۴٢)
همچنین مورخین نوشتهاند که آن حضرت در روز عاشورا وقتی که به دشمن حملهور میشدند؛ سپاهیان دشمن تصور میکردند حیدر کرار (ع) به جنگ آنان آمده و هرکدام به سویی فرار میکردند. (ثمرات الاعواد، ص٢٣٣)
البته موارد فوق، تنها بخش کوچکی از فضائل بزرگمردی است که مقامش در نزد اهلبیت عصمت و طهارت (ع) چنان بالاست که در زیارت حضرت سیدالشهدا (ع)، بعد از سلام دادن بر امام، بلافاصله بر حضرت علی اکبر (ع) سلام داده شده: «السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین... »؛
✍️ و این مقام بلند تا به آنجاست که امام زمان (عج) در زیارت ناحیه مقدسه فرمودهاند: «سلام بر تو ای علیاکبر، اول فدایی از بهترین نسل دودمان ابراهیم خلیل... شهادت میدهم که شما از هر کسی، اولاتر به خدا و رسول خدا هستید...» و سپس قاتلین حضرت را لعن و نفرین نموده و از خداوند مسألت مینمایند که در روز واپسین همنشین حضرت علی اکبر (ع) باشند؛ که مسلماً این دعا و درخواست از جانب یک امام معصوم، آن هم امام زمانی که حضرت صادق (ع) خدمتگزاری به آن حضرت را افتخار میدانند! نشان از مقام و عظمت بیکران حضرت علی اکبر (ع) است.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز ولادت حضرت #علی_اکبر (ع) و #روز_جوان
موضوع: «#اسوه_جوانان»
روز: چهارشنبه ١۴٠٢/١٢/٠٢
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه ٠٣ اسفند ١۴٠٢
🌙 الخمیس ١٢ شعبان ١۴۴۵
🌲فوریه 2024 Thursday 22
✍️ امروز متعلق است به امام حسن عسکری (ع)
- 🕋 اذکار معروف روز که به قصد رجا خوانده میشوند:
- لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
🤲 اعمال روز:
🔹 روزه، صدقه، استغفار، صلوات شعبانیه و دیگر اذکار، ادعیه و اعمال مشترک ماه شعبان که در مفاتیحالجنان آمده است؛
🔹 همچنین اعمال شب جمعه که در مفاتیحالجنان آمده، فراموش نشود.
❇️ وقایع مهم روز:
☀️#کودتای_انگلیسی #رضاخان (١٢٩٩ش)
💠 حدیث روز:
💎 امیرالمؤمنین (ع): «الظُّلمُ في الدُّنيا بَوارٌ، و في الآخِرَةِ دَمارٌ»
«ستمگرى، در دنيا مايه نابودى و در آخرت، مايه هلاكت است»
📚 غررالحكم، ح۱۷۰۷
•┈┈••✾•┈┈•
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام آنتن ماهواره .mp3
2.55M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز #کودتای_انگلیسی #رضاخان و برنامهریزی ویژه دشمنان برای تطهیر جنایات پهلوی اول در شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی
موضوع: «#احکام_آنتن_ماهواره»
❓آیا خرید و نگهداری و استفاده از دستگاه گیرنده برنامههای تلویزیونی از ماهواره جایز است؟ و اگر دستگاه گیرنده مجانی به دست انسان برسد چه حکمی دارد؟
✅ دستگاه آنتن ماهوارهاى از اين جهت که صرفاً وسيلهاى براى دريافت برنامههاى تلويزيونى است که هم برنامههاى حلال دارد و هم برنامههاى حرام، حکم آلات مشترک را دارد؛ لذا خريد و فروش و نگهدارى آن براى استفاده در امور حرام، حرام است و براى استفادههاى حلال جايز است؛ ولى چون اين وسيله براى کسى که آن را در اختيار دارد، زمينه دريافت برنامههاى حرام را کاملاً فراهم مىکند و گاهى نگهدارى آن مفاسد ديگرى را نيز در بر دارد، خريد و نگهدارى آن جايز نيست مگر براى کسى که به خودش مطمئن است که استفاده حرام از آن نمىکند و بر تهيه و نگهدارى آن در خانهاش مفسدهاى هم مترتّب نمىشود؛ لکن اگر قانونى در اين مورد وجود داشته باشد بايد مراعات گردد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#کودتای_سیاه»
مناسبت روز: یکی از وقایع مهم تاریخ معاصر ایران، کودتای سوم اسفند سال ١٢٩٩ شمسی است که دولت انگلیس به جهت حفظ منافع خود و جلوگیری از نفوذ بیشتر روسیه در ایران، نقش اصلی را در آن بهعهده داشت؛
انگلیسیها ابتدا رضا میرپنج را به عنوان فرمانده قزاقهای ایران انتخاب کردند و بعد از فراهم نمودن زمینه لازم در سحرگاه سوم اسفند ١٢٩٩، دستور دادند تا قزاقها به فرماندهی رضاخان وارد تهران شوند و با مختصر زدوخوردی با ژاندارمری، پایتخت را تصرف کنند؛
در ادامه، کودتاچیان به سرعت، تصمیمهای بعدی خود را مثل انتشار اعلامیه با مضمون اعلام حکومت نظامی، دستگیری افراد مورد نظر، لغو ظاهری قرارداد 1919 و... را به اجرا درآوردند؛
البته وضعیت نامطلوب اوضاع عمومی جامعه ایران در آستانه این کودتا، زمینههای لازم برای پذیرش این دگرگونی را کاملاً فراهم نموده بود، به صورتیکه بر اثر تندروی های بیحساب حکومت وقت، ضعف مدیریت و نداشتن برنامههای کاربردی برای اداره کشور، و مداخله روزافزون روسها و انلگیسها در امور داخلی ایران، از زمان انقلاب مشروطیت تا کودتای ١٢٩٩، پنجاه و یک بار هیئت دولت در ایران تغییر کرده بود و بیثباتی سیاسی و اجتماعی و نابسامانی شدید اقتصادی سراسر ایران را فرا گرفته بود؛ بهگونهای که جامعه ایران، ثمرهی آزادیای را که مشروطهخواهان سکولار ادعای آن را داشتند، چشیده و اکنون تشنه نظم و امنیت و ساماندهی و پیشرفت کشور خود بودند؛ لذا رضاخان با کمترین هزینه، سلسله منحوس پهلوی را تأسیس نمود و بدین ترتیب یکی از سیاهترین دوران تاریخی کشور ایران آغاز شد!
✍️ مورخین داخلی و خارجی، حکومت رضاخان را ملغمهای از استبداد، دیکتاتوری تمام عیار و دین ستیزی آشکار دانستهاند؛ در این دوران سیاه، نه خبری از مجلس و نمایندگان واقعی ملت بود و نه اعتراضی از سوی کسی تحمل میشد؛
رضاشاه پس از به قدرت رسیدن، سعی کرد، خودش را از بند روحانیون و طبقه مذهبی ایران رها سازد، لذا دینستیزی عریان را به نمایش گذاشت و آشکارا فحشاء و منکر را در جامعه اسلامی ایران رواج داده و قبح گناه و معصیت را شکست!
✍️ اما متأسفانه امروزه برخی از افراد جاهل و یا مغرض، مخصوصاً در شبکههای ماهوارهای و در فضای مجازی میخواهند که با فریب مردم و مثبت ارزیابی کردن اصلاحات اقتصادی رضاخان، پرونده سراسر سیاه و نکبتبار پهلوی اول را تطهیر نمایند؛ هرچند که هر انسان عاقل و منصفی با کمترین دقت در تاریخ ایران، میتواند به لیست بلندبالایی از خیانتها و جنایتهای رضاشاه و تاراج ایران در این دوره تاریک دست یابد که در پایان سخن امروز به بخشی از آنها اشاره و قضاوت را به شما واگذار مینمائیم:
1️⃣ امضای پیمان ننگین سعدآباد با کشورهای همسایه (عراق، ترکیه و افغانستان) و جدایی بخشهای عظیمی از ایران؛ از جمله جدایی رشته کوههای آرارات و بخشیدن آن به ترکیه؛ و بخشیدن اروند رود به عراق که سالها بعد در جنگ تحمیلی، ملت ایران تاوان آن را دادند و بسیاری از جوانان ما در همین منطقه به شهادت رسیدند؛
2️⃣ جدایی دهکده توریستی فیروزه در خراسان شمالی و اعطای آن به روسیه که امروز جزو قلمرو ترکمنستان محسوب میشود؛
3️⃣ جدایی دشت ناامید در سیستان به مساحت ۳ هزار کیلومتر در سال ۱۳۱۷؛
4️⃣ اعطای مجوز به باستان شناسان آمریکایی برای کاوش در تخت جمشید و تاراج آثار باستانی ایران توسط آنها؛
5️⃣ غصب زمینهای ۲۱۶۷ روستا در کشور و صدور سند این روستاها به نام شخص شاه! و قتل عام روستائیانی که از دادن زمینهایشان به رضاشاه سر باز زدند؛
6️⃣ شکنجه وحشیانه مخالفان حکومت با روشهای بیرحمانه و غیرانسانی؛
7️⃣ کشتار و تبعید بیش از ۲۴ هزار نفر از مردم ایران؛
8️⃣ قلع و قمع کردن عشایر ایران و تبعید بسیاری از آنان؛
9️⃣ شکنجه، تبعید و کشتن نویسندگان، روشنفکران، شعرا و ادیبان، و روحانیون حامی ملت و کشور؛
🔟 ممنوعیت مجالس تعزیهخوانی و عزاداری امام حسین(ع)؛
1️⃣1️⃣ کشف حجاب و حرمت شکنی در حرم مطهر امام رضا(ع) و به شهادت رساندن و مجروح کردن بیش از ۱۵۰۰ نفر در مسجد گوهرشاد؛
2️⃣1️⃣ تأسیس ارتشی خودفروخته و وابسته که حتی نتوانست ساعتی در برابر اشغالگران از شخص رضاشاه محافظت نماید بهصورتی که شاه ایران با خفت و خواری هرچه تمام، تن به تبعید داد؛
✍️ و صدها خیانت و جنایت دیگر که ملت بزرگ ایران هرگز آنها را به فراموشی نخواهند سپرد! لذا مسلماً رضاخان نه تنها #پدر_ایران_نوین نیست بلکه بانی تاراج و تخریب کشور و سپردن آن به بیگانگان و از بین برندهی «دین و دموکراسی» و «استقلال و آزادی» در ایران است.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #کودتای_انگلیسی #رضا_خان
موضوع: «#کودتای_سیاه»
روز: پنجشنبه ١۴٠١/١٢/٠٣
https://eitaa.com/ROOZBARG