فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه ٠٩ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الجمعة ٢۵ #صفر ١۴۴۶
🌲 اوت 2024 30 Friday
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ ربوده شدن #امام_موسی_صدر
رهبر شیعیان لبنان (١٣۵٧ش)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 پيامبر اکرم (ص): «ما مِن مُؤمنٍ مشي بِقَدمَيهِ اِلَي الجُمُعةِ اِلاّ خَفَّفَ اللهُ عَلَيه اَهوالَ يَومِ القِيامَة»
«هر مؤمنی که با قدمهای خود به سوی #نماز_جمعه گام بردارد خداوند هول و هراسهای روز قيامت را بر او آسان خواهد نمود»
📚 بحارالانوار، ج ٨٩، ص ١٩٧
https://eitaa.com/ROOZBARG
438.3K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_نماز_جمعه
✅ شرایط #نماز_جمعه:
1️⃣ به جماعت خواندن؛
2️⃣ حداقل پنج نفر بودن، یک نفر امام و چهار نفر مأموم؛
3️⃣ رعایت تمام شرایطی که در نماز جماعت معتبر است، مثل اتصال صفوف و... ؛
4️⃣ بین دو نماز جمعه، حداقل یک فرسخ فاصله بودن.
✅ وقت نماز جمعه:
وقت نماز جمعه از اول زوال خورشید (اول ظهر) شروع میشود و احتیاط (واجب) آن است که آن را از اوایل عرفی وقت نماز ظهر در حدود یکی دو ساعت به تأخیر نیندازند.
✅ نماز جمعه مجزی از نماز ظهر است؛ (به عبارت دیگر، نماز جمعه جانشین نماز ظهر جمعه میشود)
✍️ لازم به ذکر است طبق فتوای برخی از فقها، در دوران غیبت امام معصوم بنابر احتیاط واجب علاوه بر نماز جمعه، میبایست نماز ظهر نیز خوانده شود و سپس نماز عصر اقامه گردد.
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)، احکام عبادات
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِیِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#دولت_اسلامی ۴»
مناسبت روز: در روزهای گذشته به مناسبت «#هفته_دولت» از نگاه رهبر معظم انقلاب به بیان شاخصهای يک دولت اسلامی پرداخته و به شش ویژگی زیر اشاره نمودیم:
1️⃣ «محوریت دين و ارزشهای انقلابی»
2️⃣ «جهاد عمومی برای ایجاد دولت اسلامی»
3️⃣ «عدالت محوری»
4️⃣ «گسترش علم و دانایی و آزاداندیشی»
5️⃣ «مبارزه با فساد و ویژهخواری»
6️⃣ «حفظ عزت، هويت و استقلال ملی»
✍️ و انشاالله در سخن امروز نیز به بعضی دیگر از مؤلفههای یک دولت اسلامی از نگاه رهبر فرزانه انقلاب میپردازیم:
7️⃣ «حرکت در مسير امام و آرمانهای انقلاب»:
فرض مسلم اين است که شناخت آرمانهای انقلاب اسلامی بدون شناخت انديشههای امام راحل ممکن نيست و در واقع، انديشه معمار و بنیانگذار انقلاب، معيار اصلى تشخيص و ارزيابی مسير درست حرکت دولت اسلامی است؛ لذا رهبر فرزانه انقلاب همواره بر این موضوع تأکید داشته و در اين رابطه فرمودند: «شعار و گفتمان دولت اسلامی ... باید منطبق بر شعار و گفتمان امام و منطبق بر شعارها و گفتمان انقلاب باشد؛ اين خيلى چيز (مهم و) باارزشى است؛ اين را هيچ كس نمىتواند ناديده بگيرد...» (٢ شهریور ١٣٨٧)
8️⃣ «استکبارستيزی و قیام در مقابل زورگويان عالم»:
اسلام، دينی جهانشمول است که تلاش دارد تا فرهنگ و ارزشهای عالی خود را در سطح جهان گسترش دهد؛ و يکی از راههای تحقق اين اصل، مبارزه با استکبار و تهاجم در مقابل زورگویان جهان است که مسلماً يک دولت اسلامی بايد از آن برخوردار باشد؛ چنانچه رهبر معظم انقلاب همواره بر استکبارستیزی تأکید نموده و فرمودهاند: «زورگويان بينالمللى، نقاط ضعف زيادى دارند، آنها جنايت میكنند، فساد میكنند، به حقوق بشر تجاوز میكنند، به حقوق ملتها تعدى میكنند، انسانها را لگدمال میكنند و همه كارهاى زشت را انجام میدهند؛ آخر کار هم طلبکار همهاند! خب، (باید) نقاط ضعف آنها، با حالت تهاجمى و با حالت طلبکارى، گفته و بيان بشود... هر كس، هر دولتى و هر مجموعهاى كه نسبت به ديگران استكبار بورزد، آفتى در جامعهى بشرى و در نظام زندگى انسان به وجود مىآورد و ستيزه با اين حالت هم، يك ویژگی مهم (برای یک دولت) اسلامى است...» (٢ شهريور ١٣٨٧)
همچنین معظمله فرمودند: «اسلامی که امام به آن معتقد است ضدّ استکبار است؛ یعنی ضدّ آمریکا است؛ ضدّ سلطهطلبی بیگانگان است، ضدّ دخالت بیگانگان و قدرتهای بیگانه در امور داخلی کشور است؛ ضدّ زانو زدن در مقابل دشمن است» (۱۴ خرداد ۱۴۰۰)
9️⃣ «پرهيز از غربزدگی و غرب باوری»:
یک دولت اسلامی علاوه بر استکبارستیزی باید مواظبت کند که در تفکر و عمل هم، از غربزدگی و غربباوری اجتناب نماید؛ چنانچه رهبر معظم انقلاب، با روی کار آمدن هر دولت جدید، مسئولین را به توجه جدی نسبت به این موضوع رهنمون ساخته و در ١٢ اردیبهشت ۱۳۸۰ شمسی فرمودند: «یک روز، عدّهای غربزده (در این کشور) چشمهای خود را بستند و گفتند ما باید همه چیز را از غرب بگیریم! (اما) آنها چه چیزی را از غرب گرفتند؟... اختلاط زن و مرد و آزادىِ عیّاشی و پشت میز نشینی و ارزش کردن لذّات و شهوات را آوردند... و گفتند چون غربی است، باید قبول کرد! فرم لباس و غذا و حرف زدن و راه رفتن آنها را، چون غربی است، بایستی پذیرفت! جای بروبرگرد هم ندارد!
برای یک کشور، این حالت بزرگترین سمّ مهلک است... راه حلّ واقعی (آن هم) این است که یک ملت خودش باشد؛ با مغزِ خودش فکر کند؛ با چشمِ خودش ببیند؛ با اراده خودش انتخاب کند...؛
ما باید با حفظ تمدّنمان، با دست و بازوی خودمان کار کنیم... جوانان عزیز من! فرزندان من! دنبال تقلید نباشید؛ بر روی شیوه و راهی كه در آن، ذهن و اراده و ایمان شما قوی میشود و اخلاق شما پاك و آراسته میگردد، فكر كنید؛ آنگاه شما عنصری خواهید بود كه مثل یك ستون، سقف مدنیّت این كشور و تمدّن حقیقی این ملت بر روی آن قرار میگیرد...»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه ١٠ #شهریور ١۴٠٣
🌙 السبت ٢۶ #صفر ١۴۴۶
🌲 اوت 2024 31 Saturday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 ایام بیماری شدید رسول خدا (ص) و درخواست #قلم_و_دوات توسط ایشان برای نوشتن #وصیت (١١ ق)
☀️ تصويب قانون عمليات بانكی بدون #ربا (١٣۶٢ ش)
☀️ آغاز هفته #بانكداری_اسلامی
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 رسول اکرم (ص): «لَوِإجتَمَعَ الناسُ عَلی حُبِّ عَلِیّ بنِ ابیطالبٍ لَما خَلَقَ اللهُ النارَ»
«اگر تمام مردم در دوستی و محبت علی بن ابیطالب علیهالسلام یکدل بودند و وحدت کلمه داشتند خداوند آتش جهنم را هرگز نمیآفرید»
📚 مقتلالحسین خوارزمی، ج ١، ص ٣٨
https://eitaa.com/ROOZBARG
507K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام مریضی شدید رسول خدا و درخواست #قلم_و_دوات توسط آن حضرت برای نوشتن #وصیتنامه (ماجرای تلخ #حدیث_قرطاس)
موضوع: #احکام_وصیت
✅ پیامبر اسلام(ص) فرمودند: «شایسته است انسان مسلمان، #وصیت کند و وصیت نامه او هر شب زیر سرش باشد و شبی را بدون آن نگذراند!» و سپس فرمودند: «کسی که بدون وصیّت بمیرد به مرگ جاهلیت مرده است!» (وسائل، کتاب الوصایا)؛
✅ اصل وصیت کردن در اسلام واجب نیست، بلکه امری مستحب است، اما کسی که امانتی از مردم نزد اوست و «حق الناس» به عهده اش بوده و یا «حق الله» و حقوق واجب الهی همچون نماز و روزه قضا یا خمس و زکات و... به گردنش می باشد، واجب است وصیت نماید!
✅ وصيت آن است كه انسان سفارش كند بعد از مرگش براى او كارهايى انجام دهند؛ يا بگويد بعد از مرگش چيزى از مال او ملك كسى باشد؛ يا براى اولاد خود و كسانى كه اختيار آنان با اوست، قيم و سرپرست معين كند؛ و كسى را كه به او وصيت مىكنند «وصى» مىگويند.
📚 بر اساس رساله مراجع عظام تقلید
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#حدیث_قرطاس، حقیقتی انکارناپذیر»
✍️ مناسبت روز: در ایام بیماری شدید پیامبر اکرم (ص) و سالروز درخواست #قلم_و_دوات توسط ایشان در روزهای آخر عُمر مُبارکشان هستیم که به «حدیث #قرطاس» معروف شده است؛ لذا سخن امروز را به این رویداد تلخ تاریخی، اختصاص میدهیم؛
در شرح این واقعه اسفناک، چنین آمده که پیامبر اکرم (ص) در آخرین روزهای حیات خود و در حضور حدود سی نفر از صحابه بزرگ که برای عیادت حضرت آمده بودند، خطاب به آنها فرمودند: «قلم و دواتی برای من بیاورید تا برای شما چیزی (وصیتی) بنویسم که پس از آن، هرگز گمراه نشوید»: «ائْتُونِى بِدَواهٍ وَ کَتِفٍ لِأکْتُبَ لَکُمْ کِتَاباً لَا تَضِلّوا بَعْدَهُ أبَداً»؛ ولی متأسفانه با مخالفت و ممانعت خليفه دوم، این #وصیت نوشته نشد و به محضر پیامبر معصوم الهی (که طبق شهادت قرآن کریم در آیهی ٣ و ۴ سورهی نجم، تمام سخنان و رفتار و کردار ایشان از وحی الهی نشأت میگیرد)، جسارت شد که: «اِنَّ نَبیَّ اللهِ لَیَهجُر!!!» یعنی العیاذ بِاللّه؛ رسول خدا، هذیان می گویند!!! و سپس خلیفه دوم ادامه داد: «کتاب خدا برای ما کافی است» و اینجا بود که پیامبر اکرم (ص) غضبناک گردیده و فرمودند: «شما را میبینم که در حالی که من هنوز زنده هستم و در میان شمایم، با من مخالفت میکنید؛ معلوم است که بعد از من چگونه خواهید بود!» و سپس صحابه حاضر را از نزد خود راندند... (دانشنامه اسلامی، باب ماجرای قلم و قرطاس)
✍️ اما شاید برخی فکر کنند که این واقعه، فقط در کتب شیعه آمده است و ولی با کمال تعجب و تأسف باید عرض کنیم که «حدیث قرطاس» و ماجرای تلخ آن در بسیاری از کتب معتبر اهل سنت مانند طبقات ابن سعد، مسند احمد، تاریخ ابن کثیر، تاريخ طبری، تاریخ ذهبی، المعجم الاوسط و حتی هفت جا در «صحیح بخارى» و سه جا در «صحیح مسلم» که معتبرترین کتب روایی عزیزان اهلسنت میباشد، آمده است؛ و عجیبتر اینکه این حدیث در کتب اهل سنت بجز از قول ابن عباس و جابر بن عبدالله انصاری (ره)، از قول شخص خلیفه دوم نیز نقل شده است!!!
❓اما سؤال مهمی که در مورد این رویداد تلخ مطرح است، این است که پیامبر (ص) در روزهای آخر عمر خود، میخواستند چه چیزی را بنویسند که امت اسلامی هرگز گمراه نشوند؟!
✅ جواب این سؤال مهم را متأسفانه در کتب اهل سنت نمیتوان یافت، چون در هیچ یک از کتب روایی و یا تاریخی آنها به ادامه این ماجرا اشاره نشده است! ولی در کتب شیعه، حدیث مفصلی از قول امیرالمؤمنین (ع) دراینباره نقل شده که حضرت پس از نقل حکایت تلخ حدیث قرطاس، ادامه میدهند: «...چون صحابه از نزد پیامبر اکرم (ص) خارج گشتند، رسول خدا مرا نسبت به آن مطلبی که قصد داشتند بنویسند و اصحاب حاضر بر آن شهادت دهند، با خبر ساختند و این مطلبی بود که جبرئیل آن حضرت را از آن با خبر ساخته بود... لذا صحيفهای را از من طلبیدند و مطالبی را برای من املاء نمودند و بر این مطلب گروهی (از اصحاب خاص) از جمله: سلمان فارسی، ابوذر غفاری و مقداد شاهد بودند؛ و در آن صحیفه از امامانی که خدا، مؤمنان را بر اطاعت از آنها امر نموده، نام آوردند که من اوّلین آنها و بعد از من فرزندم «حسن» و بعد از او «حسین» و سپس نُه نفر از فرزندان او هستند»؛ سپس حضرت علی (ع) فرمودند: «ای اباذر و ای مقداد آیا شما دو نفر بر این مطلب شاهد نبودید؟ و آنها شهادت دادند: آری ما این مطلب را از رسول خدا (ص) شنیدیم» (الغیبة نعمانی، ص۸۱)
✍️ هر چند که طبق تاریخ در این مجلس، نگذاشتند که پیامبر (ص) برای آخرینبار و در وصیتنامه خود در برابر همه حاضران بر جانشینی امیرالمؤمنین (ع) و فرزندان ایشان تأکید بنمایند؛ ولی طبق روایات متعدد در کتب شیعه و اهلسنت، رسول خدا در طول دوران رسالت، بارها و بارها در رابطه با دوستی، جانشینی و ولایتامیرالمؤمنین (ع) سخن گفته بودند و حتی «خلفای سه گانه، جزو اولین تبریک گویان و بیعت کنندگان با حضرت علی (ع) در غدیر خم بودهاند!» (البدایه و النهایه، ج۱۱، ص۷۴؛ و تاریخ بغداد، ج۹، ص۲۲۱؛ و...)
✍️ در پایان سخن امروز، از عزیزان اهلسنت، این سؤال را مینمائیم که حتی اگر علمای گرامی آنها قبول ندارند که پیامبر (ص) میخواستند در وصیتنامه خود برای چندمین بار به جانشینی امیرالمؤمنین (ع) سفارش نمایند، بالاخره آنچه مُسلَّم است و در کتب معتبر اهلسنت آمده، رسول خدا میخواستند چیزی بنویسند که امت اسلامی پس از رحلت ایشان از گمراهی و اختلاف نجات یابند!!! که متأسفانه خلیفه دوم از این کار جلوگیری نموده است؛ حالا به نظر عزیزان، گناه اختلاف و تفرقه به وجود آمده در امت اسلامی پس از رحلت رسول خدا (ص) تا به امروز به عهده چه کسی است؟!
«قضاوت با شما...»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام بیماری شدید رسول خدا (ص) و درخواست #قلم_و_دوات توسط ایشان برای نوشتن #وصیت
موضوع: «#حدیث_قرطاس، حقیقتی انکارناپذیر»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه ١١ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الأحد ٢٧ #صفر ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 01 Sunday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 دستور ویژه پيامبراسلام (ص) برای حرکت #لشكر_اسامه توسط و کارشکنی برخی صحابه (١١ق)
🌙 شب رحلت حضرت #رسول_اکرم (ص) _ (١١ق) و شب شهادت حضرت #امام_حسن مجتبى (ع) - (۵٠ ق)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
☀️ روز صنعت #چاپ
💠 حدیث روز:
💎 امیرالمؤمنین (ع): «فَتَأَسَّ بِنَبِيِّكَ الأَطيَبِ الأَطهَرِ صلىاللهعليهوآله، فَإِنَّ فيهِ اُسوَةً لِمَن تَأَسّى وعَزاءً لِمَن تَعَزّى وأحَبُّ العِبادِ إلَى اللّهِ المُتَأَسّي بِنَبِيِّهِ وَالمُقتَصُّ لِأَثَرِهِ...»
به پيامبرت (ص) كه وارستهترين و پاكترين (انسانها) است، تأسّى بجوى؛ چرا كه در او الگويى است براى جويندگان الگو؛ و آرامش براى كسى كه در پى آرامش است؛ و محبوبترينِ بندگان در نزد خدا، كسى است كه از پيامبرش الگو بگيرد و در پى او حركت كند...
📚 نهجالبلاغه، خطبه ١٦٠
https://eitaa.com/ROOZBARG
611.2K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام مریضی شدید رسول خدا و درخواست قلم و دوات توسط آن حضرت برای نوشتن وصیتنامه (ماجرای تلخ حدیث قرطاس)
موضوع: #احکام_وصیت
✅ وقتى انسان نشانههاى مرگ را در خود ديد بايد فورا امانتهاى مردم را به صاحبانش برگرداند و اگر به مردم بدهكار است و موقع دادن آن بدهى رسيده، بايد بدهد؛ و اگر خودش نمىتواند بدهد يا موقع دادن بدهى او نرسيده، بايد وصيت كند و بر وصيت شاهد بگيرد، ولى اگر بدهى او معلوم باشد و اطمينان دارد كه ورثه مىپردازند وصيت كردن لازم نيست؛
✅ كسى كه نشانههاى مرگ را در خود مىبيند اگر نماز و روزه قضا دارد، بايد وصيت كند كه از مال خودش براى آنها اجير بگيرند، بلكه اگر مال نداشته باشد ولى احتمال بدهد كسى بدون آن كه چيزى بگيرد آنها را انجام مىدهد، باز هم واجب است وصيت نمايد، و اگر قضاى نماز و روزه او به تفصيلى كه گفته شده بر پسر بزرگترش واجب است، بايد به او اطلاع دهد يا وصيت كند كه براى او بجا آورد.
✅ كسى كه نشانههاى مرگ را در خود مىبيند، اگر خمس و زكات و مظالم بدهكار است، بايد فوراً بدهد و اگر نمىتواند، چنانچه از خودش مال دارد، يا احتمال مىدهد كسى آنها را ادا نمايد، بايد وصيت كند، و همچنين است اگر حج بر او واجب باشد.
📚 توضیحالمسائل امام خمینی (ره)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#لشکر_اسامه و نافرمانی برخی از صحابه و لعنت آنها توسط #رسول_خدا»
✍️ مناسبت روز: در آستانه روز رحلت حضرت #رسولالله (ص) قرار داریم و متأسفانه در روزهای پایانی عمر حضرت، حوادث تلخی در تاریخ اسلام به وقوع پیوسته است که امروز نیز به یکی دیگر از این وقایع اسفبار تاریخی میپردازیم؛
یکی از بزرگترین جنگهای تاریخ صدر اسلام بین سپاه اسلام و سپاه روم، «#جنگ_موته» بوده است، که متأسفانه مسلمانان در این جنگ به علت عدم آشنایی با تجهیزات نظامی رومیان و شهادت فرماندهان خود، جناب «جعفربن ابی طالب(جعفر طیار)» و «زیدبن حارثه» و «عبدالله بن رواحه» شکست خورده و عقب نشینی نمودند؛
پیامبر(ص) که میدانستند رومیان، دشمن بزرگی برای مسلمانان هستند، پس از حجةالوداع و در اواخر عمر خود، لشکری را مهیا کرده و فرماندهی آن را به فرزند «زیدبن حارثه» یعنی «اسامه» که کمتر از ۲۰ سال داشت واگذار نمودند و به عده زیادی از مهاجرین و انصار از جمله خلیفه اول و دوم دستور دادند که به همراه این لشکر، سریعاً به مصاف با رومیان بروند!
اما خلیفه دوم و عدهای از صحابه اعتراض کردند که «اسامه» جوان است و ما از او تجربه و سن بیشتری داریم و چرا این جوان فرمانده ما شده است؟! (الإرشاد، ج ۱، ص ١۶٩)
پیامبر(ص) با شنیدن این سخنان، سخت برآشفتند و در حال بیماری به مسجد آمده و بر منبر رفته و فرمودند: شنیدهام برخی گفتهاند که اسامه، جوان است و مناسب برای فرماندهی نیست! در صورتی که پدرش هم جوان بود (و لشگر را فرماندهی نمود) و در راه خدا شهید شد، پس همه باید از وی فرمانبرداری و اطاعت کنید! و سه بار فرمودند: «لشکر اسامة را (سریعاً) روانه کنید...» (البدء و التاریخ، ج۵، ص۵۹) و اضافه نمودند که خدا لعنت کند هرکس که از رفتن به همراه سپاه اجتناب ورزد! «لَعَنَ الله مَن تَخَلَّفَ عَن جَیِش اُسامَه» (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج ۶ ص ۵۲)
❓حالا شاید بپرسید که با وجود اصحاب بزرگ و با تجربه و جنگجو در مدینه، چرا پیامبر(ص) اسامهی جوان را برای فرماندهی این لشکر انتخاب نمودند و اصرار داشتند که هر چه سریعتر لشگر اعزام گردد؟
✅ در پاسخ به این سؤال ابتدا باید بدانیم که همین اشکال را بارها برخی از صحابه از جمله خلفای سهگانه به پیامبر (ص) گرفته بودند که چرا علی(ع) که نصف عمر و تجربه ما را دارد، همهجا فرمانده و جلودار است؟! و پیامبر (ص) میدانستند که آنها بعد از رحلت حضرت نیز از همین حربه استفاده نموده و میگویند: علی(ع) خیلی جوان است و باید سیاست یاد بگیرد، بنابراین صلاح نیست حکومت را بهدست گیرد! لذا شاید پیامبر (ص) میخواستند با فرماندهی اسامهی جوان، این پیام را بدهند که ملاک رهبری و فرماندهی، سن و سال نیست و شایستگی و توانایی افراد باید لحاظ شود! تا پس از رحلت ایشان، عدهای به بهانه سنِّ امیرالمؤمنین (ع)، خلافت را غصب ننمایند!
✅ اما با شرایط خاص جامعه اسلامی در آن برهه از زمان که یکی دو ماه بیشتر از واقعه غدیرخم و اعلام جانشینی حضرت علی (ع) نگذشته بود، شاید مهمترین دلایل پیامبر (ص) از تشکیل لشکر به فرماندهی اسامه و دستور رفتن آنها به سرزمین بَلقاء (اردن)، این بود که رسول خدا (ص) میخواستند بعد از رحلت ایشان، کسی از صحابهای که به خلافت طمع داشتند در مدینه نباشند! و همچنین کسی از آنها نتواند از عنوان فرماندهی این لشکر برای جانشینی حضرت، سوءاستفاده کند! تا امیرالمؤمنین (ع) بدون حضور آنها و بدون مشکل بر مسند جانشینی قرار گیرند! (الإرشاد، ج ۱، ص۱۶۷)
بالاخره علیرغم تأکید پی در پی پیامبر (ص) بر شتاب در حرکت سپاه اسامه [الطبقات الكبرى، ج۲، ص۱۹۱] متأسفانه عدهای از صحابه از جمله خلیفه اول و دوم، از دستور حضرت، تخطی نموده و تا زمان رحلت رسول خدا حرکت نکردند و پس از آن هم، برخلاف سفارش مکرر رسول خدا برای جانشینی امیرالمؤمنین (ع)، ماجرای سقیفه و جانشینی خلیفه اول را به راه انداختند! [ الإرشاد، ج ۱، ص ۱۸۳]
در پایان سخن امروز، تأکید بر این نکته ضروری است که طبق کتب حدیثی و تاریخی معتبر شیعه و اهلسنت روشن میشود، طبق دستور رسول خدا (ص)، هیچ کس حق ترک لشکر اسامه را نداشته و حضرت بر متخلفان از دستور ایشان (که طبق آیات قرآن کریم بر اساس وحی الهی است) به صراحت نفرین و لعن کردهاند! لذا مسلماً کسانی که توسط رسول خدا، لعن و نفرین شدهاند؛ هرگز صلاحیت، استحقاق و شایستگی خلافت مسلمین را نداشتهاند!
✍️ قضاوت با شما...
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام بیماری شدید و روزهای آخر عمر #رسولالله (ص)
موضوع: «#لشکر_اسامه و نافرمانی برخی از صحابه و لعن آنها توسط #رسول_خدا»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه ١٢ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الإثنين ٢٨ #صفر ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 02 Monday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 سالروز رحلت حضرت #رسول_اکرم (ص) _ (١١ق)
🌙 #آغاز_امامت_امیرالمومنین حضرت علی (ع) _ (١١ق)
🌙 سالروز خیانت بزرگ در #سقیفه و #غصب_خلافت مسلمین
🌙 سالروز شهادت حضرت #امام_حسن مجتبى (ع) به روایتی - (۵٠ ق)
☀️ سالروز شهادت جهادگر ضد استعمار انگلیس #رییسعلی_دلواری (١٢٩۴ ش)
☀️ روز #مبارزه_با_استعمار انگلیس
☀️ روز #بهورز
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
🤲 اعمال روز:
🔹انجام غسل
🔹روزه گرفتن
🔹صدقه دادن
🔹۱۰ مرتبه خواندن این دعا: «یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحال...» که در مفاتيحالجنان آمده است؛
🔹خواندن زیارت پیامبراکرم (ص) از راه دور و نزدیک
🔹خواندن زیارت امام حسن مجتبی (ع) از راه دور و نزدیک
💠 حدیث روز:
💎 امیرالمؤمنین (ع) در مصیبت عظیم و جانکاه رحلت پیامبر خدا فرمودند: «بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی یَا رَسُولَ اللَّهِ لَقَدِ انْقَطَعَ بِمَوْتِکَ مَا لَمْ یَنْقَطِعْ بِمَوْتِ غَیْرِکَ مِنَ النُّبُوَّةِ وَ الاِْنْبَاءِ وَ أَخْبَارِ السَّمَاءِ...»
«پدرم و مادرم فدای شما ای پیامبر خدا، با مرگ شما چیزی قطع شد که با مرگ دیگران قطع نشد و آن نبوت و اطلاع رسانی از عالم غیب و اخبار آسمانی بود...»
📚 نهجالبلاغه، خطبه ٢٣۵
https://eitaa.com/ROOZBARG
469.7K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز #رحلت_پیامبر اکرم (ص) و شهادت #امام_حسن مجتبی (ع)
موضوع: #احکام_وصیت
✅ به كسى كه به او #وصيت مىكنند، «#وصى» مىگويند؛ «وصی» بايد مسلمان و بالغ و عاقل و مورد اطمينان باشد.
✅ اگر انسان بفهمد كسى او را وصى كرده، چنانچه به اطلاع وصيت كننده برساند كه براى انجام وصيت او حاضر نيست، لازم نيست بعد از مردن او به وصيت عمل كند، ولى اگر پيش از مردن او نفهمد كه او را وصى كرده، يا بفهمد و به او اطلاع ندهد كه براى عمل كردن به وصيتحاضر نيست، بايد وصيت او را انجام دهد...
✅ اگر كسى كه وصيت كرده بميرد، وصى نمىتواند ديگرى را براى انجام كارهاى ميت معين كند و خود از كار كناره نمايد، ولى اگر بداند مقصود ميت اين نبوده كه خود وصى آن كار را انجام دهد، بلكه مقصودش فقط انجام كار بوده،مىتواند ديگرى را از طرف خود وكيل نمايد؛
✅ اگر وصى نتواند به تنهايى كارهاى ميت را انجام دهد حاكم شرع براى كمك او يك نفر ديگر را معين میکند.
📚 توضیحالمسائل امام خمینی (ره)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#فتنه_سقیفه (١)»
✍️ مناسبت روز: ۲۸ صفر سالروز #رحلت_پیامبر اکرم (ص) است که در برخی از کتب تاریخی آمده، آن حضرت پس از مدتی بیماری در مدینه رحلت نمودند؛ اما در روایاتی از ائمه اطهار (ع) بیان گردیده، آن حضرت در اثر سمی که به ایشان خورانده شد، به شهادت رسیدند. (کافی، ج ۶، ص ۳۱۵؛ و صحیح بخاری، ج ۵، ص ۱۳۷)؛
همچنین امروز به روایتی سالروز شهادت مظلومانه امام حسن مجتبی (ع) است؛ لذا روزبرگ شیعه را ضمن عرض تسلیت و تعزیت و با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد آغاز مینمائیم؛
مورخین آوردهاند که #رسول_خدا (ص) در حالى جان سپردند که سر در دامن علىبنابیطالب (ع) داشتند و امیرالمؤمنین شیون کنان، رحلت پیامبر (ص) را به دیگران خبر دادند؛
چون خبر وفات پیامبر (ص) زمزمه شد، عمربنخطاب به ناگاه فریاد برآورد: هرگز چنین نیست! این بعضى از منافقانند که میپندارند پیامبر خدا مرده است! مردم بدانید، به خدا سوگند، رسول خدا نمرده است بلکه به سوى پروردگار خود رفته، به همان گونه که موسى به سوى پروردگار خود رفت، او چهل روز از پیروان خود غایب بود و پس از این که گفته شد او مرده است به نزد ایشان بازگشت! به خدا سوگند، رسول خدا باز مى گردد و دست و پاى کسانى را که گمان بردهاند او مرده است، قطع خواهد کرد!
اما موضوع رحلت براى خاندان پیامبر و مسلمانان قطعى و بدیهى بود، چنانچه حضرت عباس عموی پیامبر در اعتراض به عمر گفت: مگر قرآن نخواندهاید که میفرماید: «وَمَا مُحَمَّدٌ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ ۚ أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَىٰ أَعْقَابِكُمْ...»: «محمد جز فرستادهاى نیست که پیش از او هم پیامبرانى (آمده و) درگذشتهاند! آیا اگر او بمیرد یا کشته شود از عقیده خود (به شیوه جاهلیت) برمى گردید...» (آل عمران/١۴۴)
با این حال، خلیفه دوم بر نظر خود پافشارى مى کرد تا آن که چند ساعتى بعد، ابوبکر که به محل سکونت خود در «سنح» رفته بود، به مدینه رسید و چون چشمش به جسد مطهر پیامبر (ص) افتاد، همان آیه را که پیشتر دیگران خوانده بودند، قرائت کرد و عمر را به سکوت فراخواند و او نیز ساکت بر زمین نشست و گفت: گویا این آیه را پیش از این نشنیده بودم! آیا این آیه در قرآن است؟!
البته محققان و مورخان اهل تسنن بر پایه اعتراف شخص خلیفه دوم، انگیزه او از این جوسازی را، زمینه سازى براى رسیدن ابوبکر به مدینه دانستهاند؛ چنانچه ابن ابی الحدید مىنویسد: عمربن خطاب با این اقدام مىخواست فرصتى براى رسیدن ابوبکر به مدینه فراهم آورد، زیرا او در فرداى «سقیفه» قبل از سخنرانى ابوبکر در مسجد، ضمن عذرخواهى از اظهارات روز گذشته خود در انکار وفات پیامبر (ص)، گفت: وقتى فهمیدم رسول خدا (ص) از دنیا رفتهاند، ترسیدم بر سر زمامدارى، جنجال و آشوب به پا شود و انصار و دیگران، زمامدارى را به دست گیرند یا از اسلام برگردند! [راز انکار رحلت پیامبر، ماهنامه کوثر، شماره۳۹]
پس از رسیدن ابوبکر، در حالی که حضرت على (ع) به اتفاق برخى از عموزادگان خویش به غسل دادن و کفن کردن بدن مطهر پیامبر (ص) مشغول بودند، خلیفه اول و دوم بلادرنگ بهاتفاق عدهاى از سران و سیاست مداران مهاجر و انصار در سقیفه بنى ساعده گردآمده و برخلاف توصیه مکرر رسول خدا، درباره جانشینى پیامبر (ص) به مجادله و منازعه پرداختند!
امام باقر (ع) در این زمینه چنین میفرمایند: «عموم مردم و خواص و نزدیکان در آن روز بر بدن مبارک رسول خدا نماز خواندند، اما هیچیک از اهل سقیفه بر غسل و کفن و دفن حضرت رسول حاضر نشدند! حتی امیرالمومنین (ع) بریده اسلمی را برای خبر دادن نزد آنان فرستاد، ولی آنها اعتنایی نکردند و بعد از دفن آن حضرت، (گویی) بیعت آنان هم تمام شده!» [مناقب ابن شهرآشوب، ج۱، ص۲۹۷]
رحلت پیامبر اکرم (ص) برای امیرالمؤمنین (ع) حادثهای بسیار سخت و جان سوز بود، چنان که حضرت فرمودند: «فضَجَّتِ الدّارُ الافنیةُ؛ گویا در و دیوار خانه فریاد میزد!» [نهجالبلاغه، خطبه ۱۹۷] ولی متأسفانه در این وضعیت که آسمانیان و زمینیان برای رحلت اشرف مخلوقات عالم، عزادار و گریان بودند، برخی از صحابه در سقیفه بر سر حکومت دنیا، چانهزنی میکردند و پیامبر خدا را به فراموشی سپرده بودند!!!
✍️ این حکایت تلخ ادامه دارد...
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز #رحلت_رسول_خدا (ص)
موضوع: «#فتنه_سقیفه (١)»
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
✍️ امروز در تقویم شمسی با نام روز ملی #مبازره_با_استعمار_انگلیس ثبت شده است، روزی که یادآور رشادتها و دلیریهای مردم ایران و دلیران تنگستان و شهید قهرمان راه آزادی «#رئیسعلی_دلواری» است که برای حفظ کیان و آب و خاک ایران اسلامی از همه چیز حتی جان شیرین خود گذشت، ولی متأسفانه امروزه بسیاری از ایرانیان، با رشادتهای این دلیرمرد تنگستانی آشنا نیستند و حتی نمیدانند که چرا روز شهادت این بزرگمرد به عنوان «روز مبارزه با استعمار پیر انگلیس» نامگذاری شده است! لذا میتوانید جهت دسترسی به محتوای متنی و صوتی در این زمینه با عنوان «#قهرمان_راه_آزادی» به لینکهای زیر مراجعه بفرمائید 👇
https://eitaa.com/ROOZBARG/11572
https://eitaa.com/ROOZBARG/11573
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه ١٣ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الثلاثاء ٢٩ #صفر ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 03 Tuesday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 سالروز نزول عذاب بر قوم حضرت #صالح (ع)
🌙 ایام شهادت امام #حسن (ع) و رحلت حضرت #رسول (ص) و خیانت بزرگ #سقیفه و #غصب_خلافت مسلمین
🌙 شب شهادت امام #رضا (ع) ٢٠٣ ه-ق
☀️ روز بزرگداشت #ابوریحان_بیرونی
☀️ روز #تعاون
☀️ روز #مردم_شناسی
☀️ روز #علوم_پایه
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر خدا (ص): «إبْنِی وَ ثَمَرهُ فُؤادِی مَنْ آذی هذا فَقَدْ آذانیِ وَ مَن آذانیِ فَقَدْ آذَی اللهُ»
«(حسن) فرزند و میوه دل من است هركس او را بیازارد، مرا آزرده و هركه مرا بیازارد، خدا را آزرده است»
📚 احقاقالحق، ج١١، ص۶٣
https://eitaa.com/ROOZBARG
404.5K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام رحلت و شهادت #پیامبر_اکرم (ص) و امام #حسن_مجتبی (ع) و امام #رضا (ع)
موضوع: #احکام_وصیت
✅ حجى كه بر ميت واجب است و بدهكارى و حقوقى را كه مثل خمس و زكات و مظالم، ادا كردن آنها واجب مىباشد، بايد از اصل مال ميت بدهند اگر چه ميت براى آنها وصيت نكرده باشد.
✅ اگر مال ميت از بدهى و حج واجب و حقوقى كه مثل خمس و زكات و مظالم بر او واجب است زياد بيايد، چنانچه وصيت كرده باشد كه ثلث يا مقدارى از ثلث را به مصرفى برسانند، بايد به وصيت او عمل كنند و اگر وصيت نكرده باشد، آنچه مىماند مال ورثه است.
📚 توضیحالمسائل امام خمینی (ره)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#فتنه_سقیفه (٢)»
✍️ مناسبت روز: در ایام رحلت رسول اکرم (ص) قرار داریم و در روز گذشته از حوادث غمبار روز رحلت حضرت و ماجرای تلخ «#سقیفه» سخن گفتیم؛
دیروز عرض شد در حالی که امیرالمؤمنین (ع) و بنی هاشم سرگرم مراسم کفن و دفن پیامبر (ص) بودند، تعدادی از صحابه، حضرت را رها کرده و در سقیفه بنیساعده گرد آمدند و علیرغم دستورات مکرر پیامبر اکرم (ص) در رابطه با جانشینی امیرالمؤمنین (ع)، متأسفانه برای تعیین جانشین رسول خدا، به مجادله و منازعه پرداختند!
«مهاجرین» و «انصار» در سقیفه، هر کدام خود را لایقتر از دیگری میپنداشتند؛ مهاجرین (مردم مکه) میگفتند: «اسلام در شهر ما و میان ما آشکار شده و پیامبر از اهالی مکه است و ما خویشاوندان و همسایگان حضرت هستیم؛ و همچنین ما پیش از انصار، دین اسلام را پذیرفتهایم پس زمامدار مسلمانان پس از پیامبر، باید از مهاجرین باشد!» و انصار (اهالی مدینه) می گفتند: «اهالی مکه، دعوت پیامبر را نپذیرفتند و با ایشان به مقابله و دشمنی پرداختند و این اهالی مدینه بودند که حضرت را یاری کرده و اسلام را رونق بخشیدند... پس جانشین پیامبر باید از انصار باشد! برخی دیگر از آنها نیز میگفتند، یک امیر از انصار باشد و یک امیر از مهاجرین انتخاب شود؛ در این میان «ابوبکر» این رأی را نپذیرفت و روایتی از پیامبر نقل کرد که حضرت فرمودهاند: «الأئمة من قریش»؛ این حدیث هر چند متن و سند معتبری ندارد، امّا انصار را ساکت کرد و از سوی دیگر دشمنی دیرینه قبیلههای «اوس» و «خزرج» در مدینه نیز در پیشبرد نظر خلیفه اول مؤثر واقع شد! (تاریخ تحلیلی اسلام، شهیدی، ص۹۲)
پس از آرام شدن انصار، «عُمَر» با ترفندی سیاسی، ناگاه شروع به شمردن محاسن خلیفه اول کرده و سپس بلافاصله با او بیعت نمود! پس از او نیز تعدادی از حاضران از وی پیروی نمودند؛
پس از خروج از سقیفه، طرفداران ابوبکر، با مغالطه، موعظه، تطمیع، تهدید و حتی قتل و ترور و جعل حدیث، بیعت اکثریت را بهدست آوردند و متأسفانه تلاش بنیهاشم و برخی از اصحاب وفادار رسول خدا نیز در برابر غاصبان خلافت، راه به جایی نبرد و بالاخره در عرض مدت کوتاهی خلیفه اول بر منبر پیامبر نشست و خلافت او تثبیت شد! (دانشنامه امام علی(ع)، رشاد، ج ۸، صفحات ۴۰۵، ۴۰۷ و ۴۵۵)
✍️ در این بخش از روزبرگ، برای درک عمق توطئهی سقیفه و آثار آن، چند جمله کوتاه از علامه عسگری (ره) را تقدیم مینمائیم:
🔹در اثر اجتماع در سقیفه، «تاریخ اسلام» و «شریعت اسلام» پس از رسول خدا دگرگون شد!
🔹در اثر سقیفه، به در خانه فاطمه زهرا(س) آتش بردند و شد آنچه نباید میشد!
🔹در اثر سقیفه، شمشیر ابن ملجم بر فرق امیرالمؤمین علی (ع) فرود آمد!
🔹در اثر سقیفه امام حسن (ع) با زهر نفاق شهید شدند!
🔹در اثر سقیفه، امام حسین (ع) شهید و زينب کبری (س) ودیگر دختران پیامبر(ص) اسیر شدند...
🔹 و در یک کلام، در اثر آن سقیفه، مسیر تاریخ بشریت دگرگون شد و آثار آن، تا ظهور حضرت مهدی موعود (عج) ادامه دارد... (معالم المدرستین، علامه عسگری، ج١)
💠 در پایان تذکر این نکته ضروری است که هرچند آثار نامطلوب سقیفه در تاریخ اسلام قابل جبران نیست، اما اگر حلم، صبر، سعه صدر و درایت امیرالمؤمنین (ع) و حضرت زهرا (س) در برابر توطئه سقیفه نبود، امروز چیزی از اسلام ناب محمدی و مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) باقی نمانده بود! (تاریخ تحلیلی سیاسی اسلام، حسنی، ص۳۲۱)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام #رحلت_رسول_خدا (ص)
موضوع: «#فتنه_سقیفه (٢)»
https://eitaa.com/ROOZBARG