فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه ٢٢ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الخمیس ٠٨ #ربیعالاول ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 12 Thursday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙سالروز شهادت #امام_حسن_عسكرى علیهالسلام (٢۶٠ق)
🌙سالروز وفات عالم بزرگ #محقق_سبزواری (١٠٩٠ ق)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 امام حسن عسکری(ع): «خَصْلَتانِ لَیْسَ فَوْقَهُما شَیءٌ، الاْیمانُ بِاللهِ، وَنَفْعُ الاْخْوانِ»
«دو خصلت و حالتی که والاتر از آن دو چیزی نمیباشد عبارتند از: ایمان و اعتقاد به خداوند، و نفع رساندن به دیگران»
📚 تحف العقول، ص ۴۸۹
https://eitaa.com/ROOZBARG
480.1K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_نماز_جماعت
❓در رکعت اول و دوم نماز جماعت ظهر و عصر، آیا مأموم میتواند حمد و سوره را بخواند یا باید ساکت باشد؟
✅ در رکعت اول و دوم نماز جماعت ظهر و عصر بنابراحتیاط واجب، مأموم نباید حمد و سوره بخواند ولی مستحب است به جای آن ذکر بگوید.
❓اگر هنگام نماز جماعت از امام عقب و یا جلو بیافتیم، نماز به جماعت صحیح است یا خیر؟
✅ مأموم باید افعال نماز را با امام یا کمی دیرتر از امام بهجای آورد و اگر عمداً از امام جماعت پیش افتد یا مدتی پس از او به جای آورد، نمازش به فرادا صحیح بوده ولی جماعت محسوب نمیشود.
❓اگر مأموم سهواً پیش از امام جماعت به رکوع رود، در این صورت میتواند منتظر باشد تا امام به رکوع برسد؟
✅ باید سر از رکوع بردارد و دوباره همراه با امام به رکوع رود و نماز را با امام جماعت تمام کند و نمازش صحیح است و اگر برنگشت نمازش صحیح است، ولی فرادی است.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#یازدهمین_خورشید»
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز شهادت #امام_حسن_عسکری (ع) یازدهمین خورشید آسمان ولایت و امامت و پدر گرامی حضرت ولی عصر (عج) است، لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت، سخن امروز را با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد آغاز می نمائیم؛
امام حسن عسکری (ع) در روز هشتم ربیعالثانی سال ٢٣٢ ه-ق در مدینه منوره چشم به جهان گشودند و در طول زندگی کوتاه ٢٩ ساله خود و به ویژه در دوران شش ساله امامت به واسطه مبارزه با طاغوتهای زمان، همواره در تبعید و زندان به سر میبردند و از آنجایی که در محله «عسکر» که محل سپاهیان عباسی بود، تحت نظر و محصور بودند، آن حضرت را «عسکری» نامیدهاند.
✍️ هرچند امام در یکی از سختترین دوران تاریخی اسلام، زندگی میکردند و دشمنان تا حد ممکن، از نشر سخنان و سیره ایشان جلوگیری کردهاند، اما در مورد ویژگیهای فردی واجتماعی حضرت، روایاتی نقل شده که برای الگوگیری از سیره آن امام همام در این مجال کوتاه، تنها به دو ویژگی ایشان اشاره مینمائیم:
1️⃣ «عبادت و اخلاق»
عبادت و اخلاق امام عسکری (ع) آن چنان قلبها را مجذوب خود مینمود که حتی افراد گمراه و منحرف، با دیدن آن، به راه راست هدایت شده و حتی بدترین افراد نیز در اثر جذبه ملکوتی آن حضرت به بهترین انسانها تبدیل میشدند؛ چنانچه در روایت آمده: روزی برخی از عباسیان از رئیس زندان خواستند که بر امام سختگیری بیشتری نماید؛ او نیز دو نفر از بدترین و سختگیرترین افراد را بر حضرت گماشت، اما آن دو نیز در اثر معاشرت با حضرت منقلب شدند! بهگونهای که در جواب به اعتراض عباسیان گفتند: ما چه بگوییم در مورد کسی که روزها روزه میگیرد و همه شب به عبادت میایستد و به غیر ذکر و سخن خدا هیچ سخن دیگری بر زبان نمیآورد و هنگامی که به ما نظاره میکند، بر بدن ما لرزه افتاده و کنترل خود را از دست میدهیم! (وفیاتالائمه، ص۴١٠)
2️⃣ «تولی و تبری»
یکی دیگر از فرازهای سیره اجتماعی آن حضرت، توجه به دو اصل «تولی و تبری» میباشد؛ ایشان در هر فرصتی، شیعیان را به دوستی خدا و اهل بیت (ع) و بیزاری از دشمنان آنان ترغیب مینمودند؛ چنانچه روزی علی بن عاصم کوفی که مردی نابینا بود به محضر امام شرفیاب شد و ارادت خالصانه خویش را به خاندان نبوت اظهار نموده وگفت: من از یاری عملیِ شما ناتوانم و به غیر از ولایت و محبت شما و بیزاری از دشمنانتان و لعن به آنان در خلوت، سرمایهای ندارم، با این حال، وضعیت من در آخرت چگونه خواهد بود؟!
حضرت در جواب او فرمودند: پدرم از جدم رسول خدا (ص) روایت نموده که: «هرکس توانایی یاری نمودن ما اهلبیت را نداشته باشد ولی (دشمنان آنان را دشمن بدارد و) در خلوتهایش آنها را لعنت کند، خداوند صدای او را به همه فرشتگان میرساند...و در این هنگام فرشتگان برای وی طلب آمرزش نموده و او را ستوده و میگویند: خدایا بر روح این بندهات درود فرست که در یاری اولیائش، تمام تلاشِ خود را انجام میدهد و اگر بیش از این توانایی داشت، حتماً انجام میداد! در این حال از طرف خدای سبحان ندا میآید که ای ملائکه! من دعای شما را درحق او اجابت کردم و بر روحش درود فرستادم و در ردیف ارواح ابرار و از بهترین بندگان برگزیده خویش گردانیدم» (بحارالانوار، ج ۵٠، ص ٣١۶)
✍️ و سخن امروز را با ذکر مصیبت امام حسن عسکری(ع) به پایان میبریم:
راوی می گوید: برای عیادت و ملاقات امام یازدهم (ع) رفتم؛ دیدم حضرت در بستر بیماری افتادهاند و خادمشان شربتی برای حضرت آورده، ولی آن قدر سَم به بدن آقا سرایت کرده بود که دست مبارکشان به شدت می لرزید و نمیتوانستند شربت را میل کنند! سپس فرمودند: برو فرزندم مهدی را صدا کن بیاید!
در این حال دیدم فرزندی ۵ساله که بسیار زیبا و دلربا بود، وارد اتاق شد؛ و حضرت عسکری فرمودند: «ای سرور اهلبیتم، شربت آبی به من بده و امام زمان شربت را نزدیک دهان پدر آوردند و آقا شربت را نوش جان کردند...و سپس در آغوش فرزند دلبندشان به شهادت رسیدند... (بحارالأنوار/ ج۵٢/ ص١)
اما عرض کنیم: «لا یَوْمَ كَیَوْمِكَ یا ابا عَبْدِاللَّه»؛ اگر حضرت عسکری (ع) در موقع شهادت شربت از دست فرزند عزیزشان نوشیدید، اما دلها بسوزد برای جد غریبشان حسین (ع) که لحظات آخر با بدن پر از زخم و جراحت و داغ جوان و برادر و عزیزان در گودی قتلگاه هر چه صدا زدند، جگرم از تشنگی سوخت، کسی جواب آقا را نداد، یک وقت سینه مبارک آقا سنگین شد، چشم باز کردند و دیدند شمر... «والشّمر جالس على صدرك»
(الا لعنة الله علی القوم الظالمین و سیعلم الذین ظلموا أی منقلب ینقلبون)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز شهادت #امام_حسن_عسکری (ع)
موضوع: #یازدهمین_خورشید
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه ٢١ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الجمعة ٠٩ #ربیعالاول ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 13 Friday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 اولین روز امامت حضرت صاحب الزمان (عج) در سال ٢۶٠ قمری که برخی آن را «#عید_بیعت» با حضرت نامیدهاند.
🌙سالروز هلاکت «عمر بن سعد ملعون» (۶۶ ق)
🌙سالروز هلاكت «هشام بن عبدالملك» (١٢۵ ق)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
🤲 اعمال روز:
🔹 امروز روز برطرف شدن غمها و روز بسیار شریفى است و انفاق کردن در آن باعث بخشش گناهان است؛
🔹 همچنین اطعام برادران مؤمن و خوشنود گردانیدن ایشان و توسعه دادن در نفقه و پوشیدن جامههاى نو و شکر و عبادت حق تعالى مستحب است.
💠 حدیث روز:
💎 امام صادق (ع): «مَن سَرَّهُ أن يَكونَ مِن أصحابِ القائِمِ فَليَنتَظِر وَليَعمَل بِالوَرَعِ ومَحاسِنِ الأَخلاقِ وهُوَ مُنتَظِرٌ ، فَإِن ماتَ وقامَ القائِمُ بَعدَهُ كانَ لَهُ مِنَ الأَجرِ مِثلُ أجرِ مَن أدرَكَهُ...»
«هركه دوست دارد از ياران حضرت قائم (عج) باشد، پس بايد انتظار بكشد و در حالى كه منتظر است، پارسايى و اخلاق نيك در پيش گيرد؛ که اگر (با چنين حالتى) از دنيا برود و بعد از مرگ او، حضرت قائم (عج) قيام كند، همانند اجر كسى را دارد كه ایشان را درك كند...»
📚 بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ١۴٠
https://eitaa.com/ROOZBARG
378.8K
🔰 «#گلبرگ_احکام»
موضوع: «#احکام_نماز_جماعت»
💠 چند نكته در رابطه با اتصال صفوف در نماز جماعت برگرفته از رساله عملیه مراجع عظام تقلید:
1️⃣ يكى از شرايط صحت نماز جماعت، اتصال صفوف نمازگزاران توسط افرادى است كه نمازشان صحيح است؛ لذا چه بسا نماز كودك مميزى صحيح باشد، ولی نماز فرد بزرگسالی صحيح نباشد.
2️⃣ فاصله بين مأمومين نبايد بيش از يك گام بلند یا دو گام کوتاه كه حدود يك متر است، باشد.
3️⃣ در صورتىكه به هر دلیل، اتصال نماز جماعت قطع شود، نماز فرد به صورت فرادى صحيح است و فقط از جماعت خارج میشود.
4️⃣ در صورتى كه اتصال جماعت قطع باشد، نمىتوان به جماعت ملحق شد و اقتدا نمود؛ لذا مثلاً اگر مأموم بداند نماز يك صف از صفهاى جلو به هر دلیل باطل است، نمیتواند در صفوف متصل به آن صف اقتدا كند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#منجی_الهی، بزرگترین نیاز جهان معاصر»
✍️ مناسبت روز: امروز نهم ربیعالاول، نخستین روز امامت و ولایت امام عصر (عج) است که شیعیان این روز بزرگ را بعنوان #عید_بیعت با حضرت صاحب الزمان (عج) جشن میگیرند، لذا با عرض تبریک و تهنیت، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
آغاز امامت حضرت مهدی (عج) مصادف با آغاز «دوران غیبت صغری» است که از این روز، مردم جهان، آرام آرام با مفهوم تلخ و دردناك غیبت حجت الهی و آثار محرومیت از دیدار مستقیم ایشان آشنا شدند؛
اما شاید در هیچ برهه تاریخی، بشریت مثل امروز، تلخی عدم دسترسی مستقیم به حجت الهی را احساس ننموده است؛ چراکه سالهاست که از عزم آدمی برای تشکیل یک نظام نوین و یکپارچه در مدیریت انسانها در جهان میگذرد و این موجود پُر مُدَّعا با برنامهها و پیشرفتهای مادی، علمی و تجربی، تمام تلاشش را نموده تا خود را به عنوان تنها مدیر و تعیینکنندهی سرنوشت همنوعان و حتی دیگر موجودات در جهان معرفی کند! اما هربار در مسیر تحقق این حرکت خودخوانده، با چالشی جدید روبرو و طعم تلخ شکست را چشیده تا شاید داعیهداران ابرقدرتی و حکومت بر زمین، با این تلنگرهای الهی به ضعف اساسی و فطری خود، پی برده و به نیاز جهان به وجود مدیری معصوم و نظم دهندهای متصل به قدرت لایزال الهی، اعتراف نماید!
یکی از این رویدادها در سالهای اخیر که شاید جدیترین چالش مدعیان مدیریت جهانی در قرن معاصر بوده، شیوع ویروس ذرهبینی کرونا بود؛ ویروسی که با همه کوچکیش، هیمنهی ابرقدرتهای بزرگ و کسانی که وعده حل تمام مشکلات بشری را با علم و دانش و تکنولوژیهای خود میدادند را در هم شکست! و باطن توخالی و ضعف مدیریت جامعه بشری در شرق و غرب را برای همگان، عریان ساخت! و این حقیقت پشت پرده را مجدداً برای بشریت برملا نمود که بشر همواره نیازمند به منجی و حجت الهی بر روی زمین است؛
نیاز بزرگی که رهبر فرزانه انقلاب در روز نیمه شعبان در سال ١۴٠٠ شمسی به آن اشاره نموده و فرمودند: «...در تاریخ بشر، کمتر دورهای اتّفاق افتاده است که آحاد بشری در همه جای عالَم به قدر امروز، احساس نیاز به یک منجی داشته باشند... احساس نیاز به یک مهدی، احساس نیاز به یک دست قدرت الهی...؛
امروز بعد از آنی که بشریّت مکاتب گوناگون و نحلههای فکری و مَسلَکهای متفاوت را تجربه کرده، از کمونیسم تا دموکراسی غربی تا لیبرال دموکراسیِ رایج در دنیا، با این همه ادّعایی که اینها دارند، (ولی) بشر بعد از اینکه (همه) اینها را تجربه کرده، احساس آسایش نمیکند...
میلیاردها انسان در دنیا گرفتارند... بشر دچار نگرانی است، دچار اضطراب است و این پیشرفتها و تحوّلات گوناگون، نتوانسته است به بشر، خوشبختی ببخشد...(بشر) احتیاج دارد به یک قدرت معنوی، قدرت الهی، دستِ پُرقدرتِ (یک) امام معصوم...»
آری! ویروس ذرهبینی کرونا در چند ساله اخیر با همهی بدیها و مضراتش، بار دیگر ضعف و ناتوانی بشر را اثبات و بر ادعای پوشالی مدعیان مدیریت جهان برای اهدای خوشبختی و سعادت به بشریت، خط بطلان کشید؛ چنانچه شاهد بودیم آنها حتی برای مدیریت یک ویروس ناچیز در چند ایالت داخلی خودشان هم عاجز بودند! چه برسد به جهان هستی!
لذا امروز فقدان یک حکومت جهانیِ مؤثر و رهبری آسمانی و متصل به قدرت لایزال الهی از هر زمان دیگر بیشتر محسوس گردیده و فرصتی بیبدیل را برای گفتگوی تمدنها و ادیان مختلف الهی در اعتقاد مشترک آنها درباره منجی عالم بشریت و حکومت جهانی ایشان و ترویج گفتمان مهدویت و فرهنگ انتظار به وجود آورده است؛
گفتمانی امید بخش و آیندهساز که البته نیازمند جریانسازی، فرهنگسازی و جهانیسازی در فضای حقیقی و مجازی است و بیشک این مسئولیت خطیر، تکلیفی بزرگ و سنگین برعهده تمامی پیروان حقیقی اسلام ناب و مکتب حقه اهلبیت عصمت و طهارت (ع) است و چه فرصتی بهتر از نهم ربیعالاول سالروز آغاز امامت منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) وجود دارد تا این اعتقاد مشترک بین همهی مذاهب اسلامی و حتی بین همهی ادیان الهی باعث وحدت و همبستگی بشریت و آماده نمودن جهان برای ظهور و حضور حجت حیّ الهی و تشکیل مدینه فاضله مهدوی گردد. (انشاالله)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: نخستین روز امامت و ولایت امام عصر (عج)
موضوع: «#منجی_الهی، بزرگترین نیاز جهان معاصر»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه ٢۴ #شهریور ١۴٠٣
🌙 السبت ١٠ #ربیعالاول ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 14 Saturday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙سالروز #ازدواج حضرت محمد (ص) با #خدیجه كبرى (س)/ ۲۵ عامالفیل
🌙 غصب خلافت توسط بنیامیه(۴١هق)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص) : «أَيْنَ مِثْلُ خَدِيجَةَ صَدَّقَتْنِي حِينَ كَذَّبَنِي النَّاسُ وَ وَازَرَتْنِي عَلَى دِينِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِي عَلَيْهِ بِمَالِهَا إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَنِي أَنْ أُبَشِّرَ خَدِيجَةَ بِبَيْتٍ فِي الْجَنَّةِ مِنْ قَصَبِ الزُّمُرُّدِ لَا صَخَبَ فِيهِ وَ لَا نَصَب»
«مثل خديجه پيدا نخواهد شد! او در آن هنگام كه مردم مرا تكذيب كردند، مرا تصديق نمود؛ و مرا با ثروت خود براى پيشرفت دين خدا يارى کرد؛ خداوند به من دستور داد خديجه را به قصر زمرّدى كه در بهشت بشارت دهم که هيچ رنج و زحمتى در آن نيست»
📚 بحارالأنوار، ج۴۳، ص۱۳۱
https://eitaa.com/ROOZBARG
452.2K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام ازدواج پیامبر اکرم (ص) با حضرت خدیجه (س)
موضوع: #احکام_ازدواج
❓آیا ازدواج از نظر شرع مقدس، واجب است؟
✅ طبق آیات و روایات، ازدواج مایه آرامش و بزرگترین نعمت پس از نعمت اسلام و سنّت پیامبر اکرم (ص) و نگهدارنده نصف یا دو سوم دین است؛
✅ هرچند ازدواج در شرع مقدس مستحب مؤکد است، اما برای کسی که بدون ازدواج به گناه میافتد، واجب شرعی میباشد.
📚احکام ازدواج، ص۳۹و۴۰
❓اگر جوانى موقع ازدواجش است ولى به خاطر ترس از مشکلات مالى قادر بر ازدواج نباشد چه بايد بکند؟
✅ اگر منظور، ترس از مشكلات مالى در آينده جهت اداره زندگى است، براى آينده توكل به خداى تعالى نمايد و روزى را از خدا بداند و چنين ترسى را به دل راه ندهد بلكه بجاى آن كوشش كند كارى پيدا كند كه بوسيله آن بتواند امرار معاش نمايد.
📚استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#خديجه (س)، #همتای_بیهمتا»
✍️ مناسبت روز: دهم ربیعالاول سالروز #ازدواج حضرت #خدیجه_کبری (س) با پیامبر اکرم (ص) است، لذا روزبرگ امروز را با نام و یاد بانوی بزرگ اسلام، #اُمالمومنین حضرت خدیجه (س) آغاز مینمائیم؛
💠 تبار و شخصیت حضرت قبل از ازدواج با پیامبر(ص)
حضرت خدیجه (س) از قبیله قریش است و پدرشان «خُوَیلد» و مادرشان «فاطمه بنت زائده» از ریشه دارترین و اصیلترین خاندان عرب در حجاز بودند؛
ایشان در سرزمینی به دنیا چشم گشودند که در آنجا کمترین ارزشی برای زنان قائل نبودند و به دید حقارت به جنس زن مینگریستند تا آنجا که مردان جاهل آن سرزمین، یکی از افتخارات خود را، زنده به گور کردن دخترانشان میدانستند! اما حضرت خدیجه (س) در چنین سرزمینی، با همت و تلاش خود به چنان جایگاهی رسیدند که شخصیت بزرگ ایشان مورد احترام خاص و عام قرار گرفته و عنوان «سیده نسوان» و «سیده نساء قریش» را به ایشان عطاء شده و بسیاری از همان مردان عرب بهعنوان خدمه برای کاروانهای تجاری تحت مدیریت این بانوی بزرگ قرار داشتند، بهگونهای که مورخین آوردهاند در حدود چهارصد غلام و کنیز خدمت ایشان را میکردند و بیش از ٨٠ هزار شتر، اموال تجاری آن حضرت را حمل میکردند. (الانساب الاشراف، ج۱، ص۹۸ و بحارالانوار، ج ١۶، ص٢١)
💠 ازدواج با محمد امین (ص)
یکی از رسوم مهم عرب جاهلیت، حفظ طبقات اجتماعی بوده؛ لذا ازدواج افراد ثروتمند با افراد فقیر، عبور از خطِ قرمزِ جامعه محسوب میشده؛ به همین دلیل ازدواج حضرت خدیجه (س) با جوان یتیم عرب، محمد امین (ص) با واکنش شدید جامعه آن روزگار مواجه شد، چنانچه زنان مکه با ایشان قطع رابطه کرده و ایشان را تحریم نمودند!
اما حضرت خدیجه (س) که (به شهادت ابنشهرآشوب از قول سید مرتضی در «شافی» و همچنین به شهادت شیخ طوسی در «تلخیص») تا آن زمان همتایی برای ازداوج نیافته بودند، به روایتی در سن ٢۵ سالگی و به روایت دیگر در سن ٢٨ سالگی چنان شیفته صداقت، حسن خلق و درستکاری و پاکی وجود محمد امین (ص) شدند که خودشان برای پیشنهاد ازدواج پیشقدم شده و پس از ازدواج نیز تمامی داشتههای خود را به آن حضرت اهداء نموده و فرمودند: «اَلْبَیْتُ بَیْتُکَ وَ اَنَا اَمَتُکَ؛ خانه (من) خانه شما، و من هم کنیز شما هستم» (بحارالانوار، ج١٧ ص٣٠٩)
💠 اولین زن مسلمان
مورخین و مفسرین در تعیین مصادیق آیات ١٠ تا ١٢ سوره واقعه: «وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ، أُولئِكَ الْمُقَرَّبُونَ، فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ...»: «پيشگامان پيشگام (در دین و خوبیها)، که مقربان درگاه الهی هستند، ودر باغ هاى پُرنعمت بهشت جاى دارند...» را حضرت خدیجه (س) و حضرت علی (ع) بهعنوان اولین ایمانآورندگان به اسلام برشمردهاند و همچنین به پیشگامی خدیجه کبری (س) به همراه امیرالمؤمنین (ع) در برپایی اولین نماز جماعت به امامت رسول خدا اشاره کرده و آنان را اولین نمازگزارانِ عالَمِ اسلام معرفی کردهاند. (أسدالغابه، ج۶، ص۷۸)
💠 سرچشمه کوثر و یازده نور الهی
یکی دیگر از برترین و مهمترین افتخارات و مقامات حضرت خديجه (س) که به واسطه ازدواج با رسول خدا بهدست آوردند، به دنیا آوردن و پرورش دادن و مادری حضرت صدیقه کبری (س) است که در واقع علاوه بر مادری حضرت زهرا (س)، ایشان افتخار مادری یازده امام معصوم (ع) از امام حسن و امام حسین (ع) تا حضرت مهدی (عج) را دارا هستند.
💠 ربع قرن خدمت صادقانه
حضرت خدیجه (س) در ٢۴ سال زندگی مشترک با پیامبر گرامی اسلام (ص)، خدمات بسیاری برای آن بزرگوار و دین مبین اسلام انجام دادند؛ از جمله حمایتهای روحی و عاطفی و مالی از پیامبر و تصدیق و تأیید آن حضرت در روزگاری که هیچ کس ایشان را تأیید نمیکرد، و یاری ایشان در برابر آزار مشرکان از جمله در شعب ابیطالب تنها گوشهای از خدمات ارزشمند حضرت خدیجه (س) بوده که در در صفحات روشن تاریخ ثبت و ضبط شده است.
💠 مباهات خداوند به حضرت خدیجه (س)
در کتب روایی شیعه و اهل سنت، سخنان ارزشمندی از پیامبر (ص) و اهلبیت عصمت و طهارت (ع) درباره حضرت خدیجه (س) آمده که در پایان سخن امروز تنها به دو حدیث نبوی بسنده مینمائیم:
✅ «مثل خديجه پيدا نخواهد شد؛ خديجه در آن هنگام كه همهی مردم مرا تكذيب كردند، مرا تصديق نمود، و مرا با ثروت خود براى پيشرفت دين خدا يارى نمود؛ خدا به من دستور داد تا خديجه را به قصر زمرّدى در بهشت که هيچ رنج و زحمتى در آن نيست، بشارت دهم» (بحار الأنوار، ج۴٣، ص١٣١)
✅ «ای خديجه، تو اين قدر نزد خدا، عزيز هستی که خداوند هر روز چندین بار به ملائکه بزرگ الهی، مباهات میکند که بندهای مثل تو، در روی زمين دارد!» (بحارالأنوار، ج١۶، ص٢)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام #ازدواج #پیامبر_اکرم (ص) با حضرت #خدیجه (س)
موضوع: «#همتای_بیهمتا»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه ٢۵ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الأحد ١١ #ربیعالاول ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 15 Sunday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 ایام رحلت حضرت #عبدالمطلب (ع)
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 امام رضا (ع): «رَحِمَ اَللَّهُ عَبْداً أَحْيَا أَمْرَنَا قُلْتُ كَيْفَ يُحْيِي أَمْرَكُمْ قَالَ يَتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَ يُعَلِّمُهَا اَلنَّاسَ فَإِنَّ اَلنَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ كَلاَمِنَا لاَتَّبَعُونَا اَلْحَدِيثَ»
«خداوند، رحمت کند آن بنده ای را که امر ما را زنده کند!»
پرسیدند: چگونه امر شما را زنده کند؟
فرمودند: «علوم ما را فراگیرد و به مردم بیاموزد، چراکه اگر مردمْ زیباییهای گفتار ما را میدانستند، از ما پیروی میکردند».
📚 میزانالحکمه، ج ٨، ح ١٣٧٩٧
https://eitaa.com/ROOZBARG
238.4K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام رحلت حضرت عبدالمطلب (ع)
موضوع: #نیکی_به_والدین
✅ بر اساس آیات و روایات اسلامی و طبق نظر فقها، نیکی کردن به والدین، از مهمترین واجبات بعد از توحید است، همچنانکه مسئله عقوق والدین بعد از شرکورزیدن به خدا از بزرگترین گناهان کبیره است. [تفسیر نمونه، ج۱۲، ص۷۳]
✅ احسان و نیکی به پدر و مادر، از تکالیف الهی برای فرزندان است و مراقبت از پدر ومادر پیر بر فرزندان واجب است. [ترجمه تفسیر المیزان، ج۱۳، ص۱۰۷]
✅ برخورد عاطفی و مؤدبانه با والدین و تکریم آنان، هنگام سخن گفتن واجب است و هرگونه پرخاش و اهانت به والدین، حتی در حد گفتن «اُف» حرام است. [همان]
✅ فرزندان، موظف به دادن پاسخ مثبت به خواستههای پدر و مادر و دریغ نکردن از تأمین خواستههای آنها هستند؛ اما اطاعت از فرمان پدر و مادر، در صورت مخالفت با توحید و یکتاپرستی و همچنین دستورات دینی جایز نیست. [همان]
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: «#یکشنبهها_با_نهجالبلاغه»
✍️ مناسبت روز: امروز #یکشنبه است و طبق روایات این روز، متعلق به امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا (س) میباشد و خواندن زیارت آن حضرات در این روز مستحب است؛ بنابراین بسیار پسندیده است که در چنین روزی از سیره گفتاری و رفتاری حضرت امیرالمؤمنین (ع) سخن بگوییم و چه سخنی برتر از کتاب شریف #نهجالبلاغه که پس از قرآن کریم، گرانقدرترین میراث فرهنگی اسلام است؛ لذا برآن شدیم تا انشاالله در هر روز یکشنبه، مبحثی را تحت عنوان «یکشنبهها با نهجالبلاغه» تقدیم حضور شما نمائیم و امیدواریم با همت شما عزیزان، همهی مؤمنین در کل مساجد کشور حداقل در هر یکشنبه، دقایقی در محضر مولای متقیان قرار گیرند.
✍️ «نهجالبلاغه» شفای دردهای روحی بشر و راز هدایت اجتماعی و سیاسی؛ منشور انسانسازی، و دریچهای به نور و راهی از ملک تا ملکوت است؛
نهجالبلاغه، کتاب مبارزه با بیدادگری و زراندوزی و بتپروری؛ و راه برپایی حدود الهی و افق ارزشهای آرمانی است؛
نهجالبلاغه، صحیفه ساختن فرد و جامعه، و آموزگار کفرستیزی و فقرستیزی است؛ و راه روشن بلاغت و هدایت است؛
نهجالبلاغه، پرکننده خلأهای عمیق فردی، اجتماعی و سیاسی، و پاسخگوی مسائل و مشکلات گوناگون مسلمانان و جوامع بشری در همه زمانها و مکانهاست؛
نهجالبلاغه، دریای معرفت بیانتها و نور هدایت بدون خاموشی؛ و دستورالعملی برای سیادت در دنیا و سعادت در آخرت است؛ چنانچه امام راحل (ره) در توصیف جایگاه این کتاب شریف فرمودند: «کتاب نهجالبلاغه که نازله روح امیرالمؤمنین (ع) برای تعلیم و تربیت ما خفتگان در بستر منیت، و در حجاب خود و خودخواهی است؛ (نهجالبلاغه) معجونی برای شفا؛ و مرهمی برای دردهای فردی و اجتماعی؛ و مجموعهای است دارای ابعادی به اندازه ابعاد یک انسان و یک جامعه انسانی؛ از زمان صدور آن تا هر چه تاریخ به پیش رود؛ و هر چه جامعهها به وجود آید؛ و ملتها متحقق شوند؛ و هر قدر متفکران و فیلسوفان و محققان بیایند و در آن غور کنند و غرق شوند» [صحيفه نور، ج١۴، ص٢٢۴]
امام امت در وصیتنامه الهی سیاسی خود نیز فرمودند: «نهجالبلاغه بعد از قرآن، بزرگترین دستور زندگی مادی و معنوی و بالاترین کتاب رهاییبخش بشر است و دستورات معنوی و حکومتی آن، بالاترین راه نجات است».
رهبر فرزانه انقلاب نیز نهجالبلاغه را #کتاب_عمل دانسته و با توصیه مؤکد به خواندن و فهمیدن آن فرمودند: «نهجالبلاغه، قاموس و فرهنگ مفاهیم اسلامی است... (اما) چقدر دور است از دسترس ما!
مردم ما فقط اسم آن را شنیدهاند! اصلاً نمیدانند نهجالبلاغه، کتاب عمل است! #کتاب_معرفی_اسلام است...
هر کس نهجالبلاغه را نمیخواند از قرآن هم خبری ندارد... (لذا) این جملهای که بعضی گفتهاند که (نهجالبلاغه) دون کلام خدا و بالاتر از همهی کلامهای انسانی است؛ واقعاً مبالغه نیست، یک واقعیت است؛ افسوس که مردم ما (با نهجالبلاغه) آشنا نیستند...» (سخنان معظمله ١٣۵٩/٠٢/١٣)
✍️ در پایان سخن امروز به فرازی از «حکمت ١٨ نهجالبلاغه» که به «نکوهش یاری نکردن حق» اشاره مینماید، میپردازیم:
🧿 «و قالَ فِی الَّذِينَ اعْتَزَلُوا الْقِتَالَ مَعَهُ: خَذَلُوا الْحَقَّ، وَ لَمْ يَنْصُرُوا الْبَاطِلَ»
امیرالمؤمنین (ع) در این حکمت در مورد کسانی همچون «سعد بن ابی وقاص» و «عبدالله بن عمر» که در جنگ جمل و صفین با امام همراهی نکردند و به عذرهای واهی متوسل شدند، میفرمایند: آنها که حق را تنها گذاشتند، در اصل باطل را یاری کردهاند!
در اینجا باید دقت کرد که هرچند این افراد در ظاهر بیطرف بوده و به یاری باطل نیز نشتافتهاند؛ ولی چون به یاری حق برنخاستند و به پیام قرآن در آیه نهم سوره حجرات عمل نکردند که میگوید: «فَقَاتِلُوا الَّتِي تَبْغِي حَتَّى تَفِيءَ إِلَى أَمْرِ اللَّهِ»: «با گروه متجاوز پيكار كنيد تا به فرمان خدا بازگردند»؛ پس در نتیجه نام خود را جزو یاریکنندگان باطل ثبت نمودهاند!
در این زمینه پیامبر اکرم (ص) نیز میفرمایند: «السَّاکِتُ عَنِ الْحَقِّ، شَیطانٌ أَخْرَسٌ»: «کسی که در زمانی که باید حق را بگوید، نگوید و ساکت باشد، یک شیطان گنگ و دهن بسته است»
بهویژه اگر آن فرد جزو خواص و شخصیتهای معروف جامعه باشد که کنارهگیری و سکوت او ضربات شدیدتری بر پیکره حق وارد میکند؛ چنانچه در کشور خودمان در فتنه سال ١٣٨٨ شاهد سکوت برخی از خواص ویژه و خیانت آنها به اسلام و انقلاب اسلامی بودیم که همین موضوع باعث ایجاد شکاف در ملت و ضربات سهمگین بر جمهوری اسلامی ایران شد که برخی از آثار این خیانت هنوز هم باقیست!
📚 برگرفته از کتاب «یکشنبهها با نهجالبلاغه» اثر استاد محمد تقی رهبر به سفارش مرکز رسیدگی به امور مساجد
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «#یکشنبهها_با_نهجالبلاغه»
موضوع: «حکمت ١٨ #نهجالبلاغه»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه ٢۶ #شهریور ١۴٠٣
🌙 الإثنين ١٢ #ربیعالاول ١۴۴۶
🌲 سپتامبر 2024 16 Monday
❇️ وقایع مهم روز:
🌙#ولادت_پيامبر اكرم (ص) بنابرقول مشهور در اهلسنت (سال عام الفيل)
🌙ورود رسول خدا به #مدينه (١ ق)
🌙آغاز وجوب #نماز (١ ق)
🌙#قيام_مختار در كوفه (۶۶ ق)
🌙مرگ #معتصم عباسی (٢٢٧ ق)
🌙آغاز #هفته_وحدت
☀️ ایام #انتقام_سخت و #خونخواهی میهمان عزیزمان #اسماعیل_هنیه (ره)
💠 حدیث روز:
💎 پیامبر اکرم (ص) : «الجَماعَةُ رَحمَةٌ و الفُرقَةُ عَذابٌ»
«#وحدت مايه رحمت؛ و تفرقه موجب عذاب است»
📚 كنزالعمّال، ح ٢٠٢۴٢
https://eitaa.com/ROOZBARG
374.1K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: آغاز #هفته_وحدت
موضوع: #احکام #وحدت_مسلمین
❓طبق شرع، احکام مسلمان بر چه کسانی جاریست؟
✅ براساس شرع مقدس، هر فردی که «توحید» و «نبوّت» نبیّ گرامی اسلام و «معاد» را قبول داشته باشد، مسلمان است و مال و جان و ناموس او، محترم و احکام انسان مسلمان بر او جاری است.
📚 من لا یحضره الفقیه، ج۴، ص۳۳۴
❓آیا از نظر شرع مقدس، ارتباط و وحدت میان مسلمانان لازم است؟
✅ بله، وحدت مسلمین حکم شرع است و ما «شعار #وحدت مسلمین را یک مسئلهی استراتژیک میدانیم؛ (انشاالله) مسلمانان، به تدریج این اختلافات مذهبی و طایفهای را کم کنند و از بین ببرند، چون در خدمت دشمنان است و خدمت به دشمنان اسلام حرام است.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «گرامیداشت #هفته_وحدت»
✍️ مناسبت روز: امروز اولین روز از هفته #وحدت و طبق نظر مشهور بین عزیزان اهل سنت، روز #میلاد_حضرت_رسول اکرم (ص) است، لذا ضمن عرض تبریک و گرامیداشت هفته وحدت، سخن امروز را با صلوات بر محمد و آل محمد آغاز مینمائیم؛
اسلام به عنوان آخرین و کاملترین دین الهی برای نجات بشریت از گمراهی و جهل به مردم جهان عرضه شده است؛ اما از آنجا که روشنگری و آگاهیبخشیِ آن، موجب میشود تا بشریت از بردگیِ استکبار خلاصی یابند، لذا از آغاز نبوت حضرت رسول تا به امروز، مستکبرین جهان همواره برای نابود کردن اسلام و جلوگیری از اشاعه و رشد این دین الهی تلاش مضاعف نمودهاند؛
در این میان مهمترین و بزرگترین دستآویز آنها در طول تاریخ، سوءاستفاده از مبحث شیعه و سنی، و ایجاد تفرقه میان این دو مذهب بزرگ اسلامی بوده؛ لذا لزوم وحدت میان مسلمین از جمله اموری است که نه تنها در آیات و روایات اسلامی برآن تأکید شده، بلکه همواره از سوی علماء، بزرگان و رهبران تمامی مذاهب اسلامی، مورد توجه ویژه قرار داشته است؛
حقیقت مفهوم «وحدت» و به عبارت صحیحتر «اتحاد مسلمین» آن است که مسلمانان با حفظ مذهب و عقاید قطعی و مُسلّم خود، با تکیه بر مشترکات فیمابین، در مقابل دشمن مشترک با موضع واحدی بایستند؛
بنابراین هیچگاه وحدت اسلامی متوقف براین نبوده و نیست که بعضی از فرق و مذاهب اسلامی از میان بروند و یا اینکه همه تبدیل به یک مذهب واحد شوند؛ چنانچه شهید مطهری (ره) در کتاب «حج» خود، پس از مطب فوق، مینویسد: «مسلمانان از نظر اختلافات مذهبی طوری نیستند که نتوانند وحدت داشته باشند؛ نتوانند با یکدیگر برادر و مصداق «انما المؤمنون اخوه» باشند؛ زیرا همه موحدند و یک خدا را پرستش مینمایند و میگویند: «لا الله الا الله»؛ همه به رسالت حضرت رسول ایمان دارند و ایشان را خاتمالانبیاء میدانند و دین اسلام را بهعنوان خاتم ادیان میشناسند؛ همه، قرآن را کتاب مقدس آسمانی خود میدانند و آن را تلاوت کرده و بهعنوان قانون اساسی خود میشناسند؛ همه به سوی یک قبله، نماز میخوانند و یک بانگ را به نام اذان برمیآورند، همه در یک ماه، روزه میگیرند؛ همه روز فطر و اضحی را عید خود میشمارند؛ همه مراسم حج را مانند هم انجام میدهند و با هم در حرم امن الهی جمع میشوند؛ و بالاخره، همهی آنها، خاندان نبوت و اهلبیت عصمت و طهارت (ع) را دوست داشته و به آنها احترام میگذارند؛ مسلماً این مشترکات بزرگ، کافی است که دلهای مسلمانان را به یکدیگر پیوند دهد و احساسات برادری و اخوت اسلامی را در آنها برانگیزد... وچه خوب گفته است علامه کاشفالغطاء «بُنِیَالْاسْلامُ عَلی کلِمَتَینِ، کلِمَةُالتَّوْحیدِ وَ تَوْحیدُالْکلِمَة»: اسلام بر روی دو اصل و دو فکر بنا شده است: یکی اصل توحید و پرستش خدای یگانه و دیگری اصل اتفاق و اتحاد جامعه اسلامی» (حج استاد مطهری، ص١١و١٩)
✍️ براین اساس بدون شک گرامیداشت هفته وحدت میتواند گامی بزرگ در راستای وحدت مسلمین باشد و تمامی مسلمانان باید با توجه به اهمیت این موضوع، اتحاد و انسجام خویش را حفظ نموده و با وحدت و یکپارچگی، توطئههای دشمنان را نقش بر آب کنند، و در این میان، وظیفه پیروان مکتب اهلبیت (ع) بسیار سنگینتر است! چراکه باید با الگوگیری از سیره ائمه اطهار (ع) ثابت کنند که پیرو واقعی این مکتب انسانساز هستند؛ چنانچه امام کاظم (ع) فرمودند: «چنان رفتار کنید که هر کس شما را ببیند بگوید: خدا رحمت کند جعفر بن محمد را که چه خوب یاران و پیروانش را تربیت و هدایت کرده است» [وسائل الشیعه، ج۸، ص۴۳۰] و همچنین فرمودند: «شما شیعیان موجب آبرومندی ما باشید، نه مایه آبرو ریزی ما!» [امالی صدوق، ص۴۸۴]
✍️ و سخن امروز را با کلام رهبر فرزانه انقلاب به پایان میبریم که فرمودند: «ما در جمهوری اسلامی... دوازدهم تا هفدهم [ربیعالاوّل] را به عنوان هفتهی وحدت نامگذاری کردهایم و این یک نامگذاری محض نیست! یک حرکت سیاسی و تاکتیکی هم نیست! این یک اعتقاد و ایمان قلبی است! جمهوری اسلامی به معنای واقعی کلمه، معتقد به لزوم اتّحاد امّت اسلامی است؛ این [کار] سابقه هم دارد؛ یعنی مخصوص زمان ما و دوران جمهوری اسلامی نیست! مرجع بزرگی مثل مرحوم آیتالله بروجردی که مرجع کلّ دنیای شیعه در زمان جوانی ما بود، طرفدار جدّی وحدت اسلامی بودند، طرفدار جدّی تقریب مذاهب اسلامی بودند و با بزرگان علمای دنیای اسلام و اهلسنّت مراوده و گفتگو داشتند؛ این یک اعتقاد است... یک ایمان قلبی است؛ ما معتقدیم به وحدت و معتقدیم که خدای متعال این را از ما خواسته است...» (۱۳۹۸/۰۸/۲۴) «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَميعًا وَلا تَفَرَّقوا» (آلعمران/١٠٣)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز میلاد باسعادت #پیامبر_اکرم (ص) به روایت اهلسنت و آغاز هفته #وحدت
موضوع: «گرامیداشت #هفته_وحدت»
https://eitaa.com/ROOZBARG