🌷 نَصرٌ مِنَ الله و فَتحٌ قرِيب...
▫️ توییت دقایقی پیش حساب دفتر رهبر انقلاب اسلامی (KHAMENEI.IR) همزمان با حملات موشکی سنگین جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونی
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه ١٣ #مهر ١۴٠٣
🌙 الجمعة ٣٠ #ربیعالاول ١۴۴۶
🌲 اکتبر 2024 04 Friday
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ #هجرت_امام خمینی از عراق به پاریس (١٣۵٧ش)
☀️ #روز_نیروی_انتظامی
☀️ #آیین_قالیشویان مشهد اردهال و بزرگداشت امامزاده علی بن محمد باقر (ع)
☀️ اقامه نماز جمعه به امامت ولی امر مسلمین حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) در #جمعه_نصر، پس از عملیات #وعده_صادق ٢ و شخم زدن تلآویو
💠 حدیث روز:
💎 امیرالمؤمنین (ع): «الجُنُوُد بِإذنِاللَّهِ حُصُونُ الرَّعیَّةِ وَ زَینُالوُلاةِ وَ عِزُّالدِّینِ وَ سُبُلُالأَمنِ وَ لَیسَ تَقُومُ الرَّعِیِّةُ إلّا بِهِم»
«نیروهای نظامی، به اذن خداوند، دژ مردم، زینت زمامداران، مایه عزّت دین و امنیّتاند و کار مردم جز به آنان استوار نمیشود»
📚 نهجالبلاغه، نامه۵۳)
https://eitaa.com/ROOZBARG
503.2K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: #روز_نیروی_انتظامی
موضوع: #احکام_امنیت
❓جایگاه امنیت در شرع مقدس و احکام آن را بیان فرمائید؟
✅ امنیت، اساسیترین نیاز بشر است و از نظر شارع مقدس، تأمین آن، نخستین وظیفه حکومت اسلامی میباشد.
ایجاد نظم، آرامش و امنیت در جامعه اسلامی هدفی است که در بسیاری از احکام فقهی، حتی در عبادات و معاملات تعقیب شده است تا آنجا که تقدم «حقوق مردم» بر «حقوق الهی» به عنوان یک قاعدهی مسلم فقهی، مورد پذیرش و عمل است؛ لذا احکام امنیتی در فقه اسلامی را نباید منحصراً در باب جهاد جستجو کرد.
✍️ احکام فقهی در ابواب مختلفی نظیر امر به معروف و نهی از منکر، قضا، غصب، لُقطه، حدود، قصاص و دیات و... همگی در راستا ایجاد امنیت قابل تحلیل هستند و اصولاً فلسفه فقه، از ابتدا تا انتها، تنظیم روابط انسان و تأمین آرامش و امنیت درونی و همچنین امنیت اجتماعی برای اوست تا در سایه آن به هدف آفرینش خود برسد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#مدافعین_امنیت»
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم شمسی به عنوان «#روز_نیروی_انتظامی» نامگذاری گردیده؛ روزی که میبایست ضمن گرامیداشت آن، از «#مدافعین_امنیت» تشکر و قدردانی نمود؛ لذا سخن امروز را به این موضوع اختصاص داده و با سلام و صلوات به روح بلند شهدای مدافع امنیت آغاز مینمائیم؛
به یقین نیروى انتظامى جمهوری اسلامی ایران، امروز به عنوان یکى از نهادهاى مهم و بنیادین اجتماعى و امنیتى، مظهر و نهاد عدالت و مبارزه با ظلم، قانونگریزی و تجاوز به حقوق دیگران است که داراى وظائف و مأموریتهای خطیرى در فرایند تأمین امنیت همهجانبه میباشد.
✍️ امنیتی پایدار که از نظر اسلام یکی از بزرگترین نعمتهای الهی و مقدسترین آرمانهاست چنانچه خداوند در قرآن کریم ٨٧٩ بار کلمه «امن» و مشتقات آن را به کار برده و از والاترین انسانها به «اَلّذین آمنوا» تعبیر نموده است که مفسرین آن را به دو معنا تفسیر کردهاند:
🔹نخست به معناى کسانیکه خود را به مقام اَمن رساندهاند؛
🔹و دوم، افرادى که برخوردار از امنیت شدهاند.
علاوه بر این خداوند در آیه ١٢۶ سوره بقره، مهمترین خصوصیت برای یک منطقه الگو را «امنیت» دانسته و حاجت و درخواست بزرگ حضرت ابراهیم (ع) را قرار دادن امنیت و آسایش برای شهر مکه دانسته است: «وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَٰذَا بَلَدًا آمِنًا وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ...»: «و (به یاد آر) هنگامی که ابراهیم (ع) عرض کرد: پروردگارا، این شهر را محل امن و آسایش قرار ده و اهلش را که ایمان به خدا و روز قیامت آوردهاند از انواع روزیها بهرهمند ساز...».
لذا از نظر دین اسلام، مقوله امنیت از مهمترین مؤلفههای بسترساز برای توسعه پایدار است که قطعاً «نیروى انتظامى» نقش و کارکردى جدى در تحقق آن در کشور اسلامی ما داشته و خواهد داشت؛
هرچند گستره عرصه امنیت بسیار زیاد است، اما در یک دستهبندی ابتدایی میتوانیم بگوییم که:
🔹امنیت را از نظر «سطح» به چهار دسته «امنیت فردی»، «امنیت اجتماعی» و «امنیت ملی» و «امنیت فراملی و بینالمللی»؛
🔹و از نظر «قلمرو»، به دو دسته «امنیت داخلی» و «امنیت خارجی»؛
🔹و از نظر «موضوع»، به دستههای زیادی از جمله: امنیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی، فرهنگی، بهداشتی، زیست محیطی، منابع و... تقسیم میگردد؛
که بیشک در تمامی این تقسیمبندیها یکى از پایههاى اصلی و بسیار مؤثر، تأمین امنیت اجتماعی و داخلی و مرزی است که این مهم در جمهورى اسلامى ایران بر عهده «نیروى انتظامى» نهاده شده و این نیروی خدوم نیز با هماهنگی، همدلی، همافزایی و همراهی با سایر نهادهای امنیتی در چارچوب سیاستهای تبیین شده موفق شده، گامهای بلندی در جهت افزایش رضایت عمومی، کاهش جرائم سازمان یافته و حفظ امنیت داخلی بردارد تا جایی که امروز ایران اسلامی به عنوان یکی از امنترین کشورهای دنیا مطرح شده که بدون شک بخش عظیمی از این امنیت و اقتدار، منبعث از تلاشهای بیوقفه و بیدریغ رشادتهای بزرگمردان نیروی انتظامی است که خاضعانه جان بر کف اخلاص نهاده و از امنیت مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حراست و محافظت کرده و اخلاق مداری، دینداری و قانونگرایی را سرلوحه اقدامات خود قرار دادهاند.
البته در کنار این مأموریتهای بزرگ، جایگاه و نقش نیروى انتظامى در پاسدارى از دستاوردهاى انقلاب اسلامى نیز بر کسى پوشیده نیست! چنانچه رهبر معظم انقلاب، ضمن تأکید بر حفظ «امنیت» بهعنوان اصلیترین نیاز مردم و کشور و وظیفه مهم نیروی انتظامی، بزرگترین وظیفه این نیرو را پاسدارى از ارزشهای اصیل انقلاب اسلامى دانستند. (سخنان معظمله در ۲۱تیرماه۱۳۷۴)
✍️ در پایان باید اذعان نمود که به حمد الهی هماکنون نیروی انتظامی همراه با سایر نیروهای مسلح و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی کشور تحت منویات و رهنمودهای فرمانده کل قوا حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) برای صیانت از استقلال و امنیت پایدار مردمی و تحکیم انضباط اجتماعی و مهیا ساختن الزامات و ضرورتهای زندگی امن و توأم با آرامش و معنویت برای ملت شریف ایران، از آمادگی همه جانبه و هوشمندانه برخوردار شده و به مدد پشتوانه ایمان به خدای متعال و حمایت ملت بزرگ ایران با هرگونه عاملی که بخواهد رضایت و امنیت و معنویت آحاد جامعه را مورد تهدید و خدشه قرار دهد، قاطعانه برخورد مینماید؛ و نباید فراموش کنیم که تحکیم و استوارى امنیت ملى و ارزشها و دستاوردهای انقلاب اسلامی با تقویت این نیرو ارتباط مستقیم دارد و بدیهی است که هرگونه تضعیفى که متوجه این نیرو شود، بر امنیت ایران اسلامی تأثیر سوء خواهد گذاشت.
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه ١۴ #مهر ١۴٠٣
🌙 السبت ٠١ ربیعالثانی ١۴۴۶
🌲 اکتبر 2024 05 Saturday
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ ایام #انتقام_سخت و انجام عملیات #وعده_صادق ٢ و شخم زدن تلآویو و همچنین #جمعه_نصر با حضور و سخنرانی #شجاعترین_رهبر_جهان حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) در نماز جمعه تهران
☀️ #هفته_نیروی_انتظامی
☀️ #روز_دامپزشکی
💠 حدیث روز:
💎 امیرالمؤمنین (ع): «الشَّجاعةُ نُصرَةٌ حاضِرَةٌ و فَضيلَةٌ ظاهِرَةٌ»
«شجاعت، نصرت و پیروزی نقد و حاضر، و فضيلت آشكار است»
📚 غررالحکم/ ح١٧٠٠
https://eitaa.com/ROOZBARG
403.7K
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_ولایی
✅ احکام ولایی یا حکومتی، به آن دسته از احکام اطلاق میشود که فقیه جامعالشرایط در زمان غیبت معصوم (ع) به منظور اجرای احکام کلی الهی و تطبیق آنها بر مصادیقشان صادر مینماید؛ مانند: نصب کارگزاران اجرایی کشور، گرفتن مالیات، اجرای حدود و تعزیرات، حل دعاوی و...
✅ از آنجا که برای اجرای احکام کلی الهی، تشکیل حکومت لازم است؛ در زمان غیبت، این وظیفه بر عهده فقیه جامعالشرایط قرار داده شده، لذا تمام احکامی را که ولی فقیه در این چارچوب صادر میکند، احکام ولایی (حکومتی) یا احکام ولیفقیه مینامند و اطاعت از آنها بر تمامی مسلمانان و حتی مراجع عظام تقلید واجب است.
📚 ویکی فقه، احکام ولیفقیه
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#شجاعترین_رهبر_جهان»
✍️ مناسبت روز: دیروز (١٣ مهر) روزی بزرگ و به یادماندنی بود، روزی که پس از #وعده_صادق ٢ و شخم زدن تلآویو و بردن آبرویِ نداشته، رژیم کودککش صهیونیستی و حامیان جنایتکار آن، در حالی که آنها رجز میخواندند و تهدید میکردند و ادعا داشتند که رهبر ایران به پناهگاههای ناشناخته پناه بردهاند! به اذعان رسانههای خودشان، #شجاعترین_رهبر_جهان در بین میلیونها نفر از ملت بزرگ و فهیم ایران و در فضای باز مصلای تهران حضور یافته و نمازجمعه را اقامه فرمودند و با این عمل شجاعانه و حکیمانه، بار دیگر به جهانیان اثبات نمودند که آمریکا و اسرائیل هیچ غلطی نمیتوانند بکنند!
✍️ ولی امر مسلمین در این روز که به #جمعه_نصر شهرت یافت، ضمن اشاره به سالگرد عملیات #طوفان_الاقصی، آن را حق مسلم مردم مظلوم فلسطین دانسته و هر ضربه به رژیم صهیونی را خدمت به منطقه و کل انسانیت برشمرده و بر حمایت همهجانبه ایران و انجام هر کاری که در این زمینه نیاز باشد تأکید نموده و عملیات وعده صادق را حق قانونی و شرعی ایران دانستند.
✍️ معظّمٌلّه در خطبه دوم، خطاب به دنیای اسلام، بهخصوص ملّت عزیز لبنان و فلسطین با زبان عربی فرمودند: «ما همه در شهادت سیّد عزیز، مصیبتزده و عزاداریم... البتّه عزاداری ما به معنی افسردگی و پریشانی و نومیدی نیست! از جنس عزاداری برای سیدالشهداء حسینبنعلی (ع) است؛ زندهکننده، و درسدهنده، و انگیزهبخش، و امیدآفرین است؛ سیّد حسن نصرالله جسمش از میان ما رفته ولی شخصیّت حقیقی او، روح او، راه او، و صدای رسای او همچنان در میان ما هست و خواهد بود؛ او پرچم بلند مقاومت در برابر اهریمنان ستمگر و غارتگر بود؛ زبان گویا و مدافع شجاع مظلومان بود؛ مایهی دلگرمی و جرأت مبارزان و حقطلبان بود...»
✍️ رهبر انقلاب سپس پیام سید نصرالله را برای مردم لبنان چنین بیان فرمودند: «در مسیر مبارزه، تردید نکنید؛ بر تلاش و توان خود بیفزایید؛ همبستگی خود را دوچندان کنید؛ در برابر دشمن متجاوز و متعرّض با تقویت ایمان و توکّل مقاومت کنید و او را ناکام بگذارید...
دشمن پلید و زبون چون نمیتواند به تشکیلات مستحکم حزبالله یا حماس یا جهاد اسلامی و دیگر سازمانهای مجاهد فیسبیلالله صدمهی جدّی بزند، ترور و تخریب و بمباران و کشتار غیر نظامیان و داغدار کردن غیر مسلّحین را نشانهی پیروزی خود قلمداد میکند!
نتیجه چیست؟ محصول این رفتار، تراکم خشم و افزایش انگیزهی مردم و سر برآوردن مردان و سرداران و رهبران و از جانگذشتگان بیشتر، و تنگتر شدن حلقهی محاصرهی گرگ خونآشام، و سرانجام، حذف وجود ننگین او از صحنهی وجود است؛ انشاءالله»
✍️ رهبر معظم جبهه مقاومت در بخش دیگری از سخنان ارزشمند خود، حزبالله را حقّاً «شجرهی طیّبه» و رهبر قهرمان و شهید آن را عصارهی فضائل تاریخی و هویّتی لبنان دانسته و فرمودند: «اداء دِین به لبنان مجروح و خونین، وظیفهی ما و وظیفهی همهی مسلمانها است...»
✍️ معظّمٌلّه در ادامه، رژیم صهیونی را همان شجرهی خبیثهی کندهشده از روى زمین دانستند که به گفتهی صدق الهی قرارى ندارد! و سپس اضافه نمودند: «این رژیم خبیث، بیریشه و مصنوعی و ناپایدار است و صرفاً با تزریق حمایتهای آمریکا خود را بهزحمت بر سر پا نگه داشته است؛ و این هم دیری نخواهد پایید؛ باذن الله»
✍️ ولی امر مسلمین در بخش دیگری از سخنان خود فرمودند: «مقاومت در غزّه چشم دنیا را خیره کرده و به اسلام عزّت بخشید. در غزّه، اسلام در برابر همهی شرارت و پلیدی، سینه سپر کرده است؛ و هیچ انسان آزادهای نیست که بر این ایستادگی درود، و بر دشمن سفّاک و خونآشامش لعنت نفرستد!
طوفان الاقصی و مقاومت یکسالهی غزّه و لبنان، رژیم غاصب را به جایی رساندند که مهمترین دغدغهاش، حفظ موجودیّت خود است؛ یعنی همان دغدغهای که این رژیم در سالهای اوّل ولادت نحسش داشت؛ این بدین معناست که مجاهدت مردان مبارز فلسطین و لبنان توانسته است رژیم صهیونی را هفتاد سال به عقب برگرداند...»
✍️ امام خامنهای (مدظلهالعالی) در بخش پایانی سخنان خود، عامل عمدهی جنگ و ناامنی و عقبماندگی در این منطقه را «وجود رژیم صهیونیستی» و «دخالت بیگانگان» دانسته و فرمودند: «دولتهای این منطقه قادرند صلح و سلامت را در آن مستقر کنند و برای این هدف بزرگ و نجاتبخش، تلاش و مبارزهی «ملتها» و «دولتها» لازم است؛ و (مسلماً) در این راه، خدا، همراه رهروان است و البتّه، خدا بر پیروزى آنان سخت توانا است.
سلام خدا بر رهبر شهید «نصرالله»؛ و بر قهرمان شهید «هنیّه»، و بر فرمانده پُرافتخار «سپهبد قاسم سلیمانی».
✅ در پایان، با تمام وجود افتخار میکنیم که رهبر حکیم ما، شجاعترین رهبر جهان است.
https://eitaa.com/ROOZBARG
32.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام #انتقام_سخت و انجام عملیات #وعده_صادق ٢ و شخم زدن تلآویو و همچنین #جمعه_نصر با حضور و سخنرانی حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) در نماز جمعه تهران
موضوع: «#شجاعترین_رهبر_جهان»
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه ١۶ #مهر ١۴٠٣
🌙 الإثنين ٠٣ ربیعالثانی ١۴۴۶
🌲 اکتبر 2024 07 Monday
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ سالروز عملیات بزرگ #طوفان_الاقصی
☀️ #هفته_نیروی_انتظامی
☀️ سالروز #بمباران_شیمیائی شهر #سومار توسط رژیم جنایتکار صدام (١٣۶۶ش)
☀️ تصویب لایحه #انجمنهای_ایالتی_و_ولایتی در دولت اسداللَّه علم (١٣۴١ش)
💠 حدیث روز:
💎 امیرالمؤمنین (ع): «أَحْسَنُ اَلْعَدْلِ نُصْرَةُ اَلْمَظْلُومِ»
«بهترین عدالت، یاری مظلوم است»
📚 غررالحکم، ص١٩٢
https://eitaa.com/ROOZBARG
279.8K
🔰 «گلبرگ احکام»
✍️ مناسبت روز: سالروز عملیات بزرگ #طوفان_الاقصی
❓آیا مبارزه با ظلم و یاری کردن مظلومان واجب است؟
✅ ظلم کردن حرام و از گناهان بزرگ است و در قرآن کریم حتی از گرایش به ستمگران نهی شده است (هود/۱۱۳) و مبارزه با ظلم و یاری کردن مظلوم در صورت توانایی واجب شرعی است.
📚 جواهر الکلام، ج۲۱، ص۳۰۹
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: #شرط_مسلمانی
✍️ مناسبت روز: در سالروز یکی از بزرگترین عملیاتهای حماس و جبهه مقاومت فلسطین به نام #طوفان_الاقصی بر ضد رژیم غاصب صهیونیستی هستیم که هیمنه این رژیم پوشالی و قوای نظامی و اطلاعاتی آن را فرو ریخت! اما متأسفانه این موضوع باعث دیوانگی بیش از پیش سردمداران این رژیم کودککش شده، بهگونهای که آنها در طول یکسال گذشته از سر دریوزگی و بیچارگی به مردم بیپناه غزه و لبنان حمله کرده و تاریخ، شاهد جنایات بسیار هولناک و به خاک و خون کشیدن دهها هزار مرد و زن و کودک مظلوم و آواره شدن صدها هزار نفر در غزه و لبنان میباشد؛ صهیونیستها در این جنایت تاریخی علاوه بر ریختن چند صد تُن بمب بر سر مردم بیدفاع؛ برق، آب، گاز این مردم زجرکشیده را نیز قطع کرده و تمامی گذرگاههای ممکن برای ارسال دارو و مواد غذایی به این منطقه بسیار پرجمعیت را هم بستهاند!
انجام تمامی این جنایات ضد بشری در حالی است که تمامی کشورها و مجامع بینالمللی و مدعیان دروغین حقوق بشر دهان خود را بسته یا فقط به یک ابراز تأسف و تأثر بسنده نموده و برخی از آنها نیز چهره واقعی خود را عیان نموده و از این رژیم کودککش و جنایتکار حمایت کردهاند.
✍️ ولی از این موضوع تأسفبارتر سکوت ذلتبار برخی کشورهای مسلمان است! بهگونهای که علیرغم موضعگیری بسیاری از کشورهای مسلمان منطقه، برخی از کشورها تنها نظارهگر قتل عام دیوانهوار مسلمانان مظلوم فلسطینی هستند و هیچگونه حرکت و حتی کلامی از آنها شاهد نبودهایم.
این موضوع شرمآور در حالی است که همهی مسلمانان جهان خود را پیرو پیامبری میدانند که دستگیری و کمک به مظلوم و مبارزه با ظلم و ظالم را تحت هر شرایطی در حد وسع و توان واجب دانسته است؛ اما ظاهراً این دولتها سیره گفتاری و رفتاری نبی خویش را کاملاً فراموش کرده و در سکوت آنها وحشیانهترین جنایات و ظلم تاریخی در حال انجام است! لذا بر آن شدیم که در این مجال برخی از روایات اسلامی درباره لزوم دفاع از مظلومان را به همهی مسلمانان جهان يادآور شویم:
1️⃣ پيامبر گرامى اسلام (ص) فرمودند: «مَنْ سَمِعَ رَجُلاً يُنادى يا لَلْمُسْلِمينْ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِم»: «هر كس صداى مظلومى را بشنود كه از مسلمانان كمك مىطلبد، و به كمك او نشتابد مسلمان نيست» (الكافی، ج٢، ص١۶۴)
در این حدیث نورانی، پیامبر عرصه وظیفه مسلمانان را به وسعت تمامی مظلومان جهان، اعم از مسلمان و غير مسلمان بیان کرده و کمک به مظلوم را شرط مسلمانی دانستهاند که در صورتی که فرد مسلمانی، نداى مظلوميّت مظلومى را بشنود و استغاثه او به گوشش برسد و توانايى يارى رساندن به او را داشته باشد، و به يارى مظلوم نشتابد اصلاً از دین اسلام خارج شده و نباید خود را مسلمان بداند.
2️⃣ در حدیث دیگری نیز پيامبر اکرم (ص) برای تشویق مسلمانان به دفاع از مظلومین فرمودند: «مَنْ اَخَذَ لِلْمَظْلُومِ مِنَ الظَّالِمِ كانَ مَعى فى الجنّة مُصاحِباً»: «كسى كه حقّ مظلومی را از ظالم بگيرد [چه مظلوم، مسلمان باشد، و چه غير مسلمان] در بهشت با من خواهد بود» (كنزالفوائد، ج١، ص١٣۵)
اهمیت این حدیث نورانی در این نکته نهفته است که شاید جايگاه بسيارى از انسانهای نیکوکار در بهشت باشد، ولى همه بهشتيان در یک جایگاه نیستند و مسلماً بالاترین جایگاه بهشت متعلق به اشرف مخلوقات عالم و اسوه هستی، پیامبر اعظم خداست، و طبق این روایت، كمك كردن و يارى رساندن به مظلوم و گرفتن حق او از ظالم، به قدرى مهم و پر اَجر است كه نه تنها آدمی را وارد بهشت کرده، بلکه او را در بالاترین جایگاه بهشت همنشين رسول خدا مىنماید.
3️⃣ امیرالمؤمنین (ع) نیز دراینباره خطاب به دو فرزند بزرگوارشان امام حسن و حسين (ع) و همهی مسلمانان فرمودند: «كُونا لِظّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْناً»: «دشمن ظالم، و يار و كمك كار مظلوم باشيد» (نهجالبلاغه، نامه ۴٧)
در اين روايت نيز به صراحت از لزوم دشمنی و مبارزه با ظالم و همچنین یاری و دفاع از مظلوم به عنوان وظيفه مهم مسلمانان تاکید شده است.
✍️ و سخن امروز را با دعای امام سجّاد (ع) به پایان میبریم که فرمودند: «اَللّهُمَّ اِنّى اَعْتَذِرُ اِلَيْكَ مِنْ مَظْلُوم ظُلِمَ بِحَضْرَتى فَلَمْ اَنْصُرْهُ...»: «پروردگارا! در پيشگاه تو از سه چيز عذرخواهى نموده و پوزش مىطلبم که اولین آنها، یاری نکردن مظلومى است كه در جلو چشمان من مورد ظلم و ستم قرار گرفته است...» (صحيفه سجاديّه، دعاى٣٨)
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت:«سالروز عملیات بزرگ #طوفان_الاقصی و ایام جنایات هولناک رژیم کودککش صهیونیستی در #غزه و #لبنان»
موضوع امروز: #شرط_مسلمانی
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه ١٧ #مهر ١۴٠٣
🌙 الثلاثاء ٠۴ ربیعالثانی ١۴۴۶
🌲 اکتبر 2024 08 Tuesday
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ #هفته_نیروی_انتظامی
🌙 سالروز ولادت حضرت #عبدالعظیم_حسنی (ع)
💠 حدیث روز:
💎 امام هادی (ع): «... أَمَا إِنَّکَ لَوْ زُرْتَ قَبْرَ عَبْدِ الْعَظِیمِ عِنْدَکُمْ لَکُنْتَ کَمَنْ زَارَ الْحُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍّ علیهالسلام»
«شخصی از اهل ری میگوید محضر امام هادی علیهالسلام رسیدم، امام علیهالسلام فرمودند: کجا بودی؟ گفتم: به زیارت امام حسین علیهالسلام رفته بودم. امام علیهالسلام فرمودند: اگر قبر عبدالعظیم که نزد شماست را زیارت کرده بودی، مانند این بود که قبر حسین بن علی علیهالسلام را زیارت کرده باشی.»
📚 ثواب الأعمال، ص٩٩
https://eitaa.com/ROOZBARG
315.1K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «ایام میلاد #عبدالعظیم_حسنی (ع)»
موضوع: #احکام_زیارت
❓نماز زیارت چیست؟ و آیا برای امامزادگان هم نماز زیارت وارد شده است؟
✅ نماز زیارت، نمازی مستحبی است که هنگام زیارت حضرات معصومین(ع) خوانده میشود و خواندن سوره یس در رکعت اول و خواندن سوره الرحمن در رکعت دوم بعد از سوره حمد در آن، مستحب است.
✅ در زیارت امامزادگان، نماز زیارت وارد نشده است؛ اما طبق نظر علماء، نیکوست که دو رکعت نماز به نیّت رجا و هدیه كردن ثواب آن نماز به امامزادگان عظیمالشأن، خوانده شود.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#آفتاب_درخشان_ری»
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از محدثین جلیلالقدر و رُوات بزرگوار است که شرافت نَسَب را با فضیلت علم و تقوی به هم آمیخته و مورد عنایت ویژه حضرات معصومین (ع) قرار گرفته است؛ لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به «آفتاب درخشان ری» آغاز مینمائیم؛
حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) مشهور به «#شاه_عبدالعظیم» و «#سیدالکریم» از عالمان بزرگ سادات حسنی و از اعاظم راویان احادیث اهلبیت عصمت و طهارت (ع) است؛ نسب ایشان با چهار واسطه به سبط اکبر رسول اعظم (ص) و خاندان وحی میرسد. [رجال النجاشی، ج۱، ص۲۴۸]
ایشان به علو مقام و جلالتِ شأن، معروف و از اَکابر مُحدثین و اَعاظم علماء و از زْهاد و عُباد و از اصحاب ویژهی سه امام معصوم، امام رضا، امام جواد و امامهادی (ع) بودهاند؛ [منتهی الآمال، ج۱، ص۴۶۱]
البته براساس آنچه در تاریخ تولد و وفات حضرت عبدالعظیم آمده، ایشان میبایست دوران حیات پنج امام معصوم یعنی از امام کاظم تا امام عسکری (ع) را درک کرده باشند؛ اما آنچه قطعی و مسلّم است، ایشان محضر امام رضا، امام جواد و امام هادی (ع) را درک نموده و احادیث فراوانی بلاواسطه از آن حضرات نقل نمودهاند. [معجم رجال الحدیث، ج۱۰، ص۴۹]
با نگاهی اجمالی به تاریخ زندگانی پربرکت حضرت عبدالعظیم (ع) این مطلب کاملاً روشن میشود که وی نسبت به ائمهاطهار (ع) در زمان خود، اخلاص و اعتقاد کاملی داشته و حدیث «عرضِ دین» ایشان، خدمتِ امامهادی (ع) و تصدیق اعتقادات وی توسط این امام همام، دلیلی بزرگ بر ایمان راستین و عقیده ثابت ایشان به ائمه هدی (ع) و مذهب حنیف جعفری است؛ چنانچه حضرت هادی (ع) خطاب به ایشان فرمودند: «یا اباالقاسم! تو به حق ولی ما هستی... تو همان دینی را که پسندیده خداست، انتخاب کردهای... خداوند تو را با گفتار ثابت در دنیا و آخرت تثبیت کند» [توحید صدوق، ص۸۱]
اعتماد و اطمینان ویژهی حضرات معصومین به حضرت عبدالعظیم (ع) در پیام امام رضا (ع) به شیعیان که توسط ایشان ارسال فرمودند، کاملاً هویداست؛
«سیّد الکریم» به کرامت طبع، عزّت نفس و خدمت به محرومان نیز شهره بوده و به همین سبب محبوبیت زیادی میان مردم داشتهاند؛
حضرت عبدالعظیم (ع) از اعاظم علماء زمان خود بوده و برای اثبات عظمت علمی ایشان، کافی است که بدانیم، ائمه اطهار معاصر با ایشان، مردم را برای حل مشکلات دینی و یافتن جواب پرسشهای اعتقادی و عملیشان، به سیدالکریم ارجاع میدادند؛ چنانچه اباحماد رازی از شیعیان و موالیان شهر ری میگوید با سختی فراوان به سامراء رفتم و خدمت حضرت هادی (ع) رسیدم تا مسائل دینی خود را از حضرت بپرسم؛
امام پس از پاسخ به سؤالات من، فرمودند: «ای اباحماد! (از این پس) هرگاه مشکلی از امور دینی برایت پیش آمد، جواب آن را از عبدالعظیم حسنی، بخواه و سلام مرا به او برسان» [رازی، زندگانی عبدالعظیم، ص۲۹]
همچنین عظمت معنوی و مقامات باطنی شاه عبدالعظیم تا بدانجاست که فضیلت زیارت مزار آن بزرگوار، برابر با فضیلت زیارت حضرت سیّدالشهداء (ع) دانسته شده است؛ چنانچه شیخالمحدّثین صدوق (ره)، از محمد بن یحیی عطّار، نقل کرده که خدمت امام هادی (ع) رسیدم؛ ایشان فرمودند: «کجا بودی؟» عرض کردم: به زیارت قبر امام حسین (ع) رفته بودم؛ پس امام فرمودند: «بدان که اگر قبر عبدالعظیم را در شهر خودت (ری) زیارت کنی، مانند کسی هستی که جدم حسین بن علی (ع) را (در کربلا) زیارت کرده باشد» [ثوابالاعمال، ص۱۲۴]
حضرت عبدالعظیم (ع)، پس از ٧٧ سال (یا ٧٩ سال) زندگی با برکت در روزهای آخر عمر، تحت فشار شدید حکومت عباسی، مخفیانه در خانۀ یکی از شیعیان در «ری» ساکن شد و شبو روز را به زهد و عبادت پرداخت و بالاخره در پانزدهم شوال سال ۲۵۲ قمری پس از چند روز بیماری، دنیا فانی را وداع گفت؛ شیعیان ری، تشییع بسیار باشکوهی برای ایشان برگزار کردند و مقبره بزرگی محل مقبره سیدالکریم بنا نمودند که امروزه عبادتگاه و زیارتگاه میلیونها نفر از شیعیان و محبین اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) است. [قرشی، تحلیلی از زندگانی امام هادی (ع)، ص ٢٨٠]
✍️ و سخن امروز را با کلام ارزشمند رهبر معظم انقلاب به پایان میبریم که فرمودند: «شخصیت جناب عبدالعظیم علیهالسلام، برای اغلب مردم ناشناخته است؛ ایشان هم یک شخصیت علمی، هم یک شخصیت جهادی بوده و هم ابتکاراتی داشتهاند... (لذا) تجلیل از جناب عبدالعظیم، تجلیل از علم و جهاد و زهد و تقواست...» [۵ آبان ۱۳۸۶]
https://eitaa.com/ROOZBARG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت:«سالروز میلاد حضرت #عبدالعظیم_حسنی (ع)»
موضوع امروز: #آفتاب_درخشان_ری
https://eitaa.com/ROOZBARG
29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه ١٨ #مهر ١۴٠٣
🌙 الأربعاء ٠۵ ربیعالثانی ١۴۴۶
🌲 اکتبر 2024 09 Wednesday
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ #هفته_نیروی_انتظامی
🌲 #هفته_جهانی_کودک
🌲 #روز_جهانی_پست
💠 حدیث روز:
💎 امام صادق (ع): «خَمْسُ خِصالٍ مَنْ فَقَدَ واحِدَةً مِنهُنَّ لَم یَزَلْ ناقِصَ العَیشِ زائِلَ العَقلِ مَشغولَ القَلبِ، فَأوَّلُها: صِحَّةُ البَدَنِ، والثّانِیَةُ: الأمِن، والثّالِثَةُ: السَّعَةُ فی الرِّزقِ، والرّابِعَةُ: الأنیسُ المُوافِقُ (قال الراوی:) قُلتُ: وما الأنیسُ المُوافِقُ؟ قال: الزَّوجَةُ الصّالِحَةُ، والوَلَدُ الصّالِحُ، والخَلیطُ الصّالِحُ - والخامِسَةُ: وهِیَ تَجمَعُ هذِه الخِصالَ: الدَّعَةُ»
«پنج چیز است که هر کس یکی از آنها را نداشته باشد، همواره در زندگیاش نقص داشته، فکرش مشوّش و دلش نگران است: اوّل آنها، سلامت جسم و دوم امنیّت و سوم وسعت روزی و چهارم همراه و مونس هم رأی. (راوی می پرسد): مونس هم رأی چیست؟ امام میفرمایند: همسر خوب و فرزند خوب و هم نشین خوب است و پنجم، که در برگیرنده همه این خصلت هاست، آرامش خاطر و رفاه زندگی است»
📚 الخصال، ج٣۴، ص٢٨۴
https://eitaa.com/ROOZBARG
445.8K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: #هفته_جهانی_کودک
موضوع: #احکام_نامگذاری
❓در اسلام، رعایت چه وجوهی برای نامگذاری فرزند تأکید شده؟ و آیا در دستورات دینی توصیهای به نامگذاری فرزندان با بهره گیری از نامهای ویژه به میان آمده است؟
✅ از جمله حقوق شرعی که کودک تازه متولد شده برعهده والدین دارد، انتخاب نام شایسته و نیکو است که بهترین هدیهای است که هر نوزاد در روزهای اوّل زندگی از پدر و مادر خود دریافت میکند، چرا که نام هرکس همیشه با اوست و از او جدا نمیشود و همواره در شخصّیت فردی و اجتماعیاش مؤثر است لذا در شرع مقدس بر اهمیت نامگذاری فرزند و انتخاب اسامی نیکو، تأکید فراوان شده و بهترین نام ها، اسامی انبیاء و ائمه (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) است و افضل نامها، نام خاتم انبیاء حضرت محمد (ص) است که این نامها کودک را به خدا و اولیای الهی نزدیک مینماید.
📚 ویکی فقه، نامگذاری کودک در اسلام
https://eitaa.com/ROOZBARG
#روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «جایگاه رفیع #کودک_در_اسلام»
✍️ مناسبت روز: در #هفته_جهانی_کودک قرار داریم، کودکانی که در دین مبین اسلام، از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردارند؛ لذا سخن امروز را به این موضوع اختصاص میدهیم:
حمایت از کودکان و بحث جدی در مورد حقوق آنها در تاریخ معاصر بعد از جنگ جهانی اول آغاز شد، چرا که در این جنگ خانمانسوز، کودکان بسیاری زخمی و کشته و یا یتیم و آواره شدند لذا کنوانسیونی تحت عنوان «#حقوق_کودک» در ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ مورد پذیرش مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت و همه اعضای سازمان ملل متحد بجز آمریکا آن را پذیرفتند و در این کنوانسیون چند پروتکل مهم در جهت حمایت از کودکان به تصویب رسید که ایران نیز مشروط به عدم تعارض با قوانین و موازین اسلامی آنها را تصویب نمود.
👈 اما نکته مهم آن است که هرچند این حرکت از جانب سازمانهای بینالمللی، نمایشی و دروغ است و در جنایات رژیم کودککش صهیونیستی این موضوع کاملاً اثبات شده اما در مقام حرف هم که شده، بالاخره قابل تقدیر است ولی باید بدانیم دین مترقی اسلام در هزار و چند صد سال قبل، احکام و دستورات ویژهای در رابطه با کودکان و حق و حقوق و چگونگی برخورد با آنها صادر نموده است؛ تا جایی که در این دینِ کامل، حتی به بازی کودکان نیز توجه شده و در سیره گفتاری و رفتاری پیامبر خدا نمونههای فراوانی در این زمینه وجود دارد؛ چنانچه در روایات آمده که حضرت رسول (ص) به استعدادهای فطری کودکان توجه ویژه داشتند و از رنجش و ناراحتی آنها سخت آرزده خاطر میشدند و در هم نشینی با کودکان، خود را همسان آنان پنداشته و با آنها سرگرم بازی شده و به دیگران نیز سفارش میکردند که با کودکان، کودکانه رفتار کنند: «مَن کانَ عِنْدَهُ صَبِیٌّ فَلْیَتَصابَّ لَهُ» (منلايحضرهالفقيه، ج٣، ص۴٨٣)
✍️ در این مکتب انسانساز، کودکان دارای حقوق بسیاری هستند از جمله: انتخاب نام نیکو، رعایت عدالت و مساوات و انصاف در رابطه با آنها، احترام، محبت و تربیت نیکو، آموزش علم و دانش و آشنایی آنها با کتاب و احکام الهی و...؛ که در این مجال کوتاه فقط به یکی از این حقوق یعنی «انتخاب نام نیکو» میپردازیم؛
✍️ در نظام آفرینش، هر موجودی با نامی شناخته میشود و در این میان، نام انسان به عنوان اشرف مخلوقات بسیار اهمیت داشته و در حقیقت بهگونهای هویت او را هویدا میسازد؛ چنانچه امروزه علم روانشناسی اجتماعی مؤید آن است که نام نیکوی انسان در شکلگیری شخصیت فردی و اجتماعی و ارتباط او با محیط پیرامونی و اطرافیانش تأثیر بسزایی دارد؛
دین مبین اسلام نیز در هزار و چند صد سال قبل بر اثر «نام نیکو» در زندگی انسان تأکید کرده و اهمیت آن را تا آنجا دانسته که رسول خدا (ص) فرمودند: «فرزند بر پدر (و مادر)، سه حق مهم دارد که اولین آنها انتخاب نام نیکو برای اوست... » و همچنین فرمودهاند: «شما را در قیامت به نامتان میخوانند، بنابراین برای انتخاب و برگزیدن نام نیکو اهتمام ورزید» (کافی، ج٢، ص١٩)
اما علیرغم این همه تأکید، متأسفانه در زمان حاضر شاهد هستیم که حتی بعضی از خانوادههای متدین و مُتشخّص نیز، بعضاً نامهایی را برای فرزندان خود انتخاب میکنند که نه تنها هیچ معنا و مفهومی ندارند بلکه گاهی دارای معانی نازیبا و منتسب به اشخاص لاابالی و فاسق میباشند!
البته قطعاً اگر این والدین عزیز با دستورات ویژه اسلامی در این زمینه، آشنا گردند و به آنها توجه لازم داده شود که در آینده، نام فرزند آنها تا چه اندازه میتواند در روحیات و خُلقیات و شخصیت او تأثیرگذار است، مسلماً با دقت بیشتری در زمینه انتخاب نام نیکو برای فرزند دلبندشان اهتمام مینمایند.
✍️ نکته مهم دیگری که در این زمینه باید بدانیم این است که یکی از علائم و نشانههای دوستی و دشمنی ما نسبت به افراد، استفاده و یا عدم استفاده ما از اسامی منتسب به آنها است؛ لذا نام ائمه اطهار و اولیای الهی، به عنوان محبوبترین افراد نزد ما بهترین اسامی برای فرزندانمان محسوب میشوند که علاوه بر ایجاد تفاخر و مباهات در وجود فرزندان، آنها را به سوی کسب شناخت و معرفت نسبت به صاحب نام خود و در نتیجه الگوگیری و تکامل و سعی در تَشَبُّه به آن وجودهای مبارک، سوق خواهد داد؛
همچنین یکی از وظایف ما، زنده نگهداشتن نام و یاد بزرگان است که میتوانیم با قراردادن نام آنها بر کودکانمان این موضوع را محقق کنیم؛ همانگونه که امام حسین (ع) نام تمام پسران خود را «علی» قرار دادند؛ و در روایتی نيز وارد شده که شخصی خدمت امام صادق (ع) عرض کرد که ما همهی فرزندان خود را به نام شما نامگذاری میکنیم؛ آیا این کار فايدهای دارد؟ امام در جواب فرمودند: «بله؛ مگر دین، غیر از محبّت و دوست داشتن است». (بحارالانوار، ج٢٧، ص٩۵)
https://eitaa.com/ROOZBARG