✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ١٧ مرداد ١۴٠٠
🌙 الأحد، 28 ذیالحجه 1442
🌲م Sunday 08 August 2021
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز خبرنگار
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام نزول سوره "هل اتی" و همچنین خاتم بخشی امیرالمؤمنین (ع)
موضوع: #احکام_صدقه
❓دادن صدقه بهصورت مخفیانه بهتر است یا علنی؟
✅ پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «صَدَقَةُ السِّرِّ تُطْفِئُ الْخَطِیئَةَ کَمَا تُطْفِئُ الْمَاءُ النَّارَ وَ تَدْفَعُ سَبْعِینَ بَاباً مِنَ الْبَلَاءِ»: «صدقه مخفیانه خشم پروردگار را خاموش میکند و گناهان را از بین میبرد؛ همانگونه که آب آتش را خاموش میکند و هفتاد باب بلا را دفع میکند!»
✅ مستحب است که صدقه بهصورت مخفیانه داده شود، مگر در موارد زیر که علنی دادن صدقه افضل است:
🔹«دفع تهمت»: یعنی برای اینکه در معرض تهمت قرار نگیریم، علنی صدقه بدهیم؛
🔹«تشویق دیگران»: در جایی که بخواهیم دیگران یاد گرفته و در دادن صدقه اقتدا نمایند؛
🔹 در دادن «صدقات واجب»، مثل: زکات و فطریه.
📚 برگرفته از رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «قضاوت با شما»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠۵/١٧
✍️ مناسبت روز: هفدهم مرداد، سالروز شهادت مظلومانه خبرنگار مجاهد و مخلص، شهید محمود صارمی (ره) به دست طالبان منفور، در افغانستان است که در تقویم به نام «روز خبرنگار» نامگذاری شده، لذا ضمن گرامیداشت این روز و تبریک آن به همهی فعالان در این عرصه، صاحبان قلم و پرچمداران عرصه اطلاعرسانی، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
دیروز از ماجرای خاتم بخشی امیرالمؤمنین (ع) و نزول آیه ولایت و تأکید اکثر علماء و مفسرین شیعه و سنی بر این موضوع، سخن گفتیم؛ اما جالب است که برخی از افراد متعصب مانند «فخر رازی» شبهاتی را برای فرار از اقرار به ولایت و جانشینی امیرالمؤمنین (ع) بعد از پیامبر اکرم (ص)، ایراد نمودهاند که دراین مجال کوتاه به دو شبههی مهم در این زمینه اشاره مینمائیم:
✍️ «شبهه اول»:
❓در روایات آمده که حضرت علی(ع) در حال نماز، چنان غرق در مناجات پروردگار میشدند که پیکان تیر را از پایشان بیرون میآوردند و متوجه نمیشدند! حال چگونه ممکن است صدای سائلی را شنیده و از یاد خدا در نماز، غافل شده باشند؟
✅ پاسخ:
1️⃣ اولاً آنها که این ایراد را وارد کردهاند از این نکته غفلت دارند که شنیدن صدای سائل و صدقه دادن به او، پرداختن و توجه به غیر خدا نیست! بلکه توجه به عین دستور الهی است! لذا حضرت علی (ع) در حال نماز از خود و غیر خدا بیگانه بودند، نه از خدا و دستورات او؛ و به تعبیر روشنتر، پرداختن زکات در نماز، انجام عبادت در ضمن عبادت است که نه تنها با روح عبادت سازگار است، بلکه باعث تعالی آن میگردد!
2️⃣ معنی غرق شدن در توجه به خدا در نماز این نیست که انسان، از خود بیاختیار شود و احساس و فهم و ادراک خود را از دست بدهد! بلکه به این معناست که با اراده خویش، توجه خود را از آن چه در راه خدا و برای خدا نیست برگیرد! چنانچه وقتی تیر را در حال نماز از پای حضرت خارج ساختند، حضرت، مسلماً متوجه خروج تیر و درد حاصل از آن بودهاند! ولی با ارتباط معنوی با مبدأ هستی، آنچنان لذتی از عبادت میبردند و آنچنان قدرتی در خویش احساس مینمودند که به راحتی میتوانستند درد تیر را تحمل کنند!
✍️ «شبهه دوم»:
❓فخر رازی و برخی دیگر از متعصبین، گفتهاند که اشاره حضرت علی (ع) به سائل، برای این که انگشتر حضرت را بیرون بیاورد، مصداق «فعل کثیر» است و با صحت نماز، منافات دارد!
✅ پاسخ:
1️⃣ میدانیم در نماز کارهایی جایز است که به مراتب از این اشاره کوچک، بسیار بیشتر است و در عین حال، طبق فقه شیعه و مذاهب اهلسنت، ضرری به نماز نمیرساند! اعمالی مانند کشتن مار و عقرب و یا برداشتن و گذاشتن کودک و یا حتی شیردادن بچه شیرخواره که فقها، هیچ یک را جزء «فعل کثیر» ندانستهاند! پس چگونه یک اشاره کوچک، منافات با نماز داشته و فعل کثیر است!
2️⃣ کسانی که این شبهه را وارد کردهاند فراموش کردهاند که طبق روایات، آن نمازی که حضرت علی (ع) در آن، انگشتری به فقیر دادهاند، نماز مستحبی بوده! و در نمازهای مستحبی، فقهای همهی مذاهب اسلامی گفتهاند که «استقبال و استقرار» شرط نیست! یعنی کسی که میخواهد نماز مستحبی به جا آورد، لازم نیست حتماً رو به قبله باشد و همچنین لازم نیست در یک محل به طور کامل، استقرار داشته باشد! بلکه می تواند حتی در حال راه رفتن، نماز بگزارد و برای رکوع و سجود هم با اشاره به طرف پایین، رکوع و سجود انجام دهد؛ به این ترتیب در نماز مستحبی توجه به کاری مانند دادن صدقه، هیچ ضرری به نماز نمیزند!
✍️ در پایان توجه به این نکته نیز ضروری است که اگر دادن صدقه در رکوع نماز، با حضور قلب، تناقض داشته و نشانه غفلت و بیخبری از ذکر خدا بوده و یا مصداق فعل کثیر است؛ پس چرا خداوند متعال در آیه ولایت (مائده/۵۵) از آن، تکریم و تمجید نموده! و زکات و صدقه دادن در حال رکوع نماز را از امتیازات مهم الهی برای مقام ولایت دانسته است!
💠 قضاوت با شما...
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ١٨ مرداد ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 29 ذیالحجه 1442
🌲م Monday 09 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز بزرگداشت شهدای مدافع حرم
🔹 سالروز شهادت شهید سرافراز محسن حججی (ره)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز آخر ذیالحجه و شب اول محرم الحرام
موضوع: اعمال این روز و شب
✅ اعمال روز آخر ماه ذی الحجه:
سيّد بن طاووس (ره) نقل كرده است كه در روز آخر ماه ذیالحجة که روز آخر سال قمری است، دو ركعت نماز بخوان و در هر ركعت، يك مرتبه سوره «حمد» و ده مرتبه سوره «قل هو الله» و ده مرتبه «آية الكرسى» را بخوان و پس از نماز بگو:
«أللهُمَّ ما عَمِلتُ فى هذِهِ السـّـنةِ مِنْ عَمَل نـَهَيتـَـنى عـَـنهُ و لمْ ترْضَهُ، و نـَسيتهُ ولمْ تنسَهُ، وَدَعَوتنى اِلى التوبَةِ بَعْدَ اجْتِرائى عَليْكَ، اَللهُمَّ فاِنى أسْتغفِرُكَ مِنهُ فاغفِرْ لى، وَما عَمِلتُ مِنْ عَمَل يُقَرّبـُـنى اِليكَ فاقبَلهُ مِنى، وَلا تقطعْ رَجائى مِنكَ ياكَريمُ»؛ وقتی چنين كردى شيطان مى گويد: واى بر من! هرچه در مدّت اين سال زحمت كشيدم (و او را وسوسه كردم) با اين عمل، همه را از بين برد و سالش را به خير پايان داد!
✅ اعمال شب و روز اول محرم:
1️⃣ «روزه»: که از امام محمدباقر (ع) روايت شده: «آن كس كه اين روز را روزه بدارد، خداوند دعايش را اجابت ميكند، همانگونه كه دعای زكريا (ع) را اجابت كرد!» (كامل الزيارات، ص١٧۴، ح۵)
2️⃣ «نماز»: برای اين شب چند نماز نقل شده كه يكی از آنها بدین شرح است: دو ركعت، كه در هر ركعت بعد از حمد يازده مرتبه سوره توحيد خوانده شود؛ و در روایت آمده: «خواندن اين نماز و روزه داشتن روز اول محرم، موجب امنيّت است و كسی كه اين عمل را انجام دهد، گويا تمام سال بر كار نيك مداومت داشته است!» (بحارالانوار، ج ٩٨، ص ٣۴٠)
3️⃣ احيای اين شب با نيايش و دعا و... (همان)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: « شهید حججی (ره)، حجت خدا برای مردم »
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠۵/١٨
✍️ مناسبت روز: ١٨ مرداد، سالروز شهادت سرافرازانه شهید محسن حججی (ره) است که با اخلاص و ایمان کامل، سَرِ و جان خود را وقف دفاع از دین و میهن کرد و همین شهادت مظلومانه و در عین حال شجاعانهی او به دست تکفیریهای داعش در سوریه، نقطه عطفی در دوران حضور رزمندگان اسلام در دفاع از حرم اهلبیت عصمت و طهارت (ع) شد! چراکه تا قبل از شهادت حججی، با وجود شهادت رزمندگان زیادی از ایران اسلامی و سالها حضور شجاعانهی آنها در مقابل متجاوزان تکفیری در سوریه و عراق، مدافعان حرم بهراستی «غریب» بودند و شاید فقط عده کمی از مردم، دلیل حضور آنها را در سوریه و عراق درک میکردند و متأسفانه حتی یک عده سلبریتی غربزده، داغ دل مادران شهدای مدافع حرم را تازه کرده و میگفتند: «مدافعین حرم، پول و حق مأموریت آنچنانی میگیرند و به سوریه و عراق میروند و به آنها پست و مقام و امتیازهای ویژه داده میشود!!!»
اما پس از شهادت خالصانه محسن حججی و مخابره اخبار و فیلم و تصاویر نحوه شهادت این شهید سرافراز، به یکباره ورق برگشت و نام مدافعان حرم و دفاع جانانه آنان بعد از چهار سال حضور و مقاومت، بر سر زبانها افتاد، لذاست که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «شهید حججی، حجت خدا برای مردم شد تا همگان شاهد جنایات تکفیریها و بی رحمی و تجاوزگری آنان علیه مردم مظلوم باشند!»
از این رو، شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ١٨ مرداد، سالروز شهادت شهید محسن حججی را به نام «روز بزرگداشت شهدای مدافع حرم» نامگذاری کرد؛ تا در این فرصت، از فداکاری و رشادتهای مدافعان حرم در دفاع از حرم آل اللّه و حمایت از مردم مظلوم عراق و سوریه، و در حقیقت دفاع از حریم دین و میهن عزیزمان قدردانی شود!
بنابراین لازم است که در این روز گرامی، ضمن بزرگداشت آن، زوایای زندگی شهدای گرانقدر مدافع حرم را به نحو شایسته به زبان قلم ،هنر و رسانه در دید همگان قرارداده تا همچنان فرهنگ شهادت و فداکاری در جامعه اسلامی و به خصوص در نسل نو ما، زنده بماند و بیتردید دراین راه، همهی ما، مسئولیت بزرگی برعهده داریم!
البته همه شهدای مدافع حرم، با عظمت وعزیز هستند و تکریم تک تک آنها وظیفه آحاد ملت است، اما بدون شک، زندگی و شهادت شهید محسن حججی (ره)، الگویی بینظیر از فداکاری، کفرستیزی، ولایتمداری، دفاع ازحق وحقیقت و تمام خوبی ها و زیبایی هاست که میتواند یک امت را از غفلت، نجات دهد! پس بر ماست که در این راه بکوشیم و به حداقل وظیفهی خود که انتقال این حماسهی جاودان است، همت گماریم!
✍️ و سخن امروز را با بخشی از وصیتنامه این شهید آسمانی به پایان میبریم: «... از ولایت فقیه غافل نشوید و بدانید من به یقین رسیدم که امام خامنهای نائب بر حق امامزمان است؛
از همهی خواهران عزیزم و از همهی زنان امت رسول اللّه میخواهم، روز به روز حجاب خود را تقویت کنید، مبادا تار مویی از شما، نظر نامحرمی را به خود جلب کند؛ مبادا رنگ و لعابی بر صورتتان باعث جلب توجه شود؛ مبادا چادر را کنار بگذارید... همیشه الگوی خود را حضرت زهرا (س) و زنان اهل بیت قرار دهید...
از همهی مردان امت رسول اللّه میخواهم، فریب فرهنگ و مدهای غربی را نخورید؛ و همواره علی ابن ابی طالب امیرالمومنین (ع) را الگو و پیشوای خود قرار دهید و از شهداء درس بگیرید...
خودتان را برای ظهور امامزمان روحی لک الفدا و جنگ با کفار به خصوص اسرائیل آماده کنید که آن روز بسیار نزدیک است؛ همیشه برای خدا بنده باشید که اگر این چنین شد بدانید عاقبت همهی شما، ختم به خیر میشود...»
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ١٩ مرداد ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 1 محرم الحرام 1443
🌲م Tuesday 10 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز اول محرم الحرام و آغاز سال جدید قمری
🔹محاصره شعب ابیطالب
🔹غزوه ذات الرقاع، 4ه-ق
🔹حدیث معروف امام رضا (ع) به ریان بن شبیب
🔹جمع آوری اولین زکات در اسلام به دستور حضرت رسول (ص)
🔹 آغاز هفته امر به معروف و نهی از منكر
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز اول محرم الحرام
موضوع: #احکام_عزاداری
❓آیا به راه انداختن دسته جات عزاداری در معابر عمومی که گاهی اوقات باعث اذیت و بسته شدن راه برای عابرین و وسائل نقلیه می شود، اشکال دارد؟
✅ به راه انداختن دستههای عزاداری برای سیدالشهداء و اصحاب او (علیهم السلام) و شرکت در امثال این مراسم امر بسیار پسندیده و مطلوبی است؛ و از بزرگترین اعمالی است که انسان را به خداوند نزدیک می کند؛ ولی باید از هر عملی که باعث اذیّت دیگران می شود، و یا فی نفسه از نظر شرعی حرام است، پرهیز کرد.
(تذکر: امسال با عنایت به همهگیری بیماری کرونا، طبق نظر رهبر معظم انقلاب و دیگر مراجع عظام تقلید، میبایست دستورالعملهای ستاد پیشگیری از کرونا دقیقاً رعایت شود.)
❓آیا جایز است زنان با حفظ حجاب و پوشیدن لباس خاصی که بدن آنان را بپوشاند، در دستههای سینه زنی و زنجیرزنی شرکت کنند؟
✅ شرکت زنان در دستههای سینه زنی و زنجیر زنی شایسته نیست.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «آغاز ماه حزن و اندوه»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/٠۵/١٩
✍️ مناسبت روز: امروز اولین روز محرم، ماه حزن و اندوه آلمحمد (ص) است، که همهی اولیاء و انبیاء و ملائکه و شیعیان و محبین اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در آسمان و زمین محزونند و طبق روایات، ائمه اطهار (ع) از امروز دیگر لبخندی بر لبشان دیده نمیشد و حزن و اندوه، آن ذوات مقدس را فرا میگرفت و اهل آسمان نیز از این روز، لباس خونین سیدالشهداء (ع) را در آسمان، آویزان مینمایند! چنانچه شخصی به امام صادق (ع) عرض می کند: قربانت گردم، چون میّتی که از دنیا می رود، بازماندگان بعد از مرگ او، برایش مجلس عزا برپا می کنند، ولی شما و شیعیانتان روز اول ماه محرم که می رسد مجالس عزا و عزاداری برای سید الشهداء (ع) برپا میکنید! (در حالی که حضرت را در دهم محرم به شهادت رساندند؟)
امام صادق (ع) در جواب او فرمودند: «وقتی هلال ماه محرم می رسد، ملائکه، پیراهن پاره پاره و غرق به خون سید الشهداء (ع) را در آسمان منتشر (آویزان) و ظاهر میکنند، پس ما و شیعیانمان آن را با چشم دل میبینیم و اشکمان جاری میشود!» (الخصائص الزینبیه، خصیصه ١٩؛ ثمرات الأعواد، ص ۳۶)
👈 در روایتی دیگر نیز، امام رضا (ع) میفرمایند: «زمانی که ماه محرم میرسید، پدرم (موسی بن جعفر) را کسی خندان نمیدید و پیوسته محزون بودند تا اینکه ده روز سپری میشد و زمانی که روز عاشورا می رسید، آن روز، روز مصیبت و گریه ایشان بود و میفرمودند: این همان روزی است که جدم حسین (ع) در آن کشته شده است.» (امالی صدوق، مجلس ٢٩)
👈 همچنین مورخین آوردهاند که امام رضا (ع) در دهۀ اول محرم، همه ساله، مجلس عزا برپا می کردند و در مجلس، خودشان شخصاً شرکت نموده و میفرمودند برای زنها پرده ای آویزان کنند تا مخّدرات پشت پرده بنشینند... و به مداحان و شعراء می گفتند: برای جدّم حسین (ع) بخوانید و همه گریه میکردند؛ و نیز میفرمودند: «همانا روز شهادت حسین (ع)، پلک چشم ما را مجروح کرد، و اشکهای ما را روان ساخت، و عزیز ما را در زمین کربلا زمینگیر کرد، و محنت و بلا را برای ما تا روز قیامت به ارث گذارد، پس باید بر مثل حسین (ع) گریه کنندگان بگریند، زیرا گریه بر ایشان، گناهان بزرگ را از بین می برد!» (همان)
👈 در روایت دیگری نیز شیخ صدوق (ره) در امالی، نقل میکند که: در روز اول ماه محرم «ریّان بن شبیب» خدمت امام رضا (ع) رسید؛ حضرت به او فرمودند: ای پسر شبیب! «إن کنت باکیاً لشیء فابک للحسین بن علی بن ابیطالب علیه السلام... »: «اگرخواستی بر چیزی گریه کنی بر حسین بن علی (ع) گریه کن، چه اینکه آن حضرت را کشتند، همانطوری که گوسفند را ذبح میکنند! و با آن حضرت، هجده نفر از اهلبیت ایشان نیز کشته شدند که روی زمین شبیه و نظیری نداشتند!
پس زمین و آسمانهای هفتگانه در شهادت آن حضرت گریستند! و چهار هزار ملک در روز عاشورا برای نصرت آن حضرت آمدند و دیدند که حضرت شهید شدهاند، به همین خاطر، پریشان و غبارآلود در کنار قبر مطهر آن حضرت، آماده هستند، تا حضرت قائم (عج) ظهور کنند و آنها از یاران ایشان باشند و شعارشان «یالثارات الحسین» است...
ای پسر شبیب! اگر دوست داری که با ما در درجات عالی بهشت باشی، محزون باش برای حزن ما و شادباش در شادی ما، و بر تو باد به ولایت و دوستی ما، و بدان که اگر کسی سنگی را (در دنیا) دوست داشته باشد، خداوند متعال او را (در آخرت) با همان سنگ محشور می کند...» (بحار الانوار، ج۹۸، ص۱۰۲؛ امالی صدوق، مجلس ٢٩؛ و عیون اخبار الرضا، ج۱، ص۲۳۳)
✍️ بنابراین شیعیان نیز با تأسی به سیره پاک آن ذوات مقدس، همه ساله، مجالس عزاداری خود را از اول محرم آغاز می کنند و از این فرصت بسیار مناسب برای عزاداری و تبیین احکام دین و معارف اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، و اهداف عالی قیام حضرت سید الشهداء (ع) و فلسفه سوگواری برای آن حضرت بهرهبرداری لازم مینمایند!
👈 و سخن امروز را با حدیث نبوی به پایان میبریم که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ حَرَارَةً فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لَا تَبْرُدُ أَبَداً»: «همانا از شهادت حسین، آتشى در قلب مؤمنان افروخته شود که هرگز سردى و خاموشى نمى پذیرد!» (مستدرک الوسائل/٣١٨/١٠)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٢٠ مرداد ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، 2 محرم الحرام 1443
🌲م Wednesday 11 August 2021
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز ورود امام حسین (ع) و اهلبیت حضرت به کربلا (۶١هق)
🔹 ارسال نامه امام حسین (ع) به مردم کوفه توسط قیس بن مسهر صیداوی (ره)
🔹ورود امام جواد به بغداد "(٢٢٠ هق")
🔹 روز دوم هفته احیای امربه معروف و نهی از منکر
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: روز دوم محرم الحرام
موضوع: #احکام_عزاداری
❓استفاده از طبل و سنج و شیپور و همچنین زنجیرهایی که دارای تیغ هستند در مجالس و دستههای عزاداری چه حکمی دارد؟
✅ اگر استفاده از زنجيرهای مزبور موجب وهن مذهب در برابر مردم شود و يا باعث ضرر بدنی قابل توجهی گردد، جايز نيست؛ ولی استفاده از شيپور و طبل و سنج به نحو متعارف اشکال ندارد.
❓استفاده از عَلَم در مراسم عزاداری سیدالشهداء (علیهالسلام) با قرار دادن آن در مجلس عزا یا حمل آن در دسته عزاداری چه حکمی دارد؟
✅ فینفسه اشکال ندارد ولی نبايد اين امور جزء دين شمرده شوند.
❓در بعضی از مساجد در ایام عزاداری از عَلَمهای متعددی استفاده میشود که دارای تزئینات زیاد و گرانبهایی است و گاهی موجب سؤال متدینین از اصل فلسفه آنها میگردد و در برنامههای تبلیغی خلل ایجاد میکند و حتّی با اهداف مقدس مسجد تعارض دارد، حکم شرعی در این رابطه چیست؟
✅ اگر قرار دادن آنها در مسجد با شئونات عرفی مسجد منافات داشته باشد و يا برای نمازگزاران مزاحمت ايجاد کند، اشکال دارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «همراهی اهلبیت در کربلا؟!»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠۵/٢٠
✍️ مناسبت روز: امروز دومین روز از ماه خون و قیام، ماه محرمالحرام است که طبق تاریخ، امام حسین(ع) به همراه اهلبیت و یاران خود، وارد سرزمین نینوا شدند و «حرّ» در نامه ای به ابن زیاد، ورود امام(ع) به کربلاء را به اطلاع او رساند و همین آغازی بر مصائب اهل بیت امام بود و روز به روز نیز، کار بر آنها سخت تر شد تا بالاخره در روز عاشورا، در حالیکه تشنگی بر آنها غلبه کرده بود، همهی مردان (بجز امام سجاد (ع) که سخت بیمار بودند) را کشتند و خیام اهلبیت را آتش زدند و زنان و کودکان وحشتزده را به اسارت بردند... (وقایع الایام شیخ عباس قمی ره)
❓حال برخی این سؤال و شبهه را مطرح مینمایند که «امام حسين(ع) که علم غیب داشتند و میدانستند که چگونه شهيد میشوند و خانواده گرامیشان به سختی و اسارت دچار میگردند، چرا آنها را به همراه خود به طرف کوفه آوردند؟!»
✅ در جواب به این پرسش، توجه شما را به چند نکته جلب مینمائیم:
1️⃣ اولاً باید بدانیم که بين بردن اهل بيت امام حسين(ع) به سوی کربلا و علم غيب امام، منافات وجود ندارد! زيرا ائمه اطهار (ع) در امور فردی، سياسی و اجتماعی از علم غيب بهره نمیگرفتند، چراکه اگر چنين نبود، بسیاری از کردار آنها، نمیتوانست دارای فضیلت بالایی باشد و همچنین رفتار و زندگی آنان نمیتوانست الگو برای عموم مردم باشد! لذا میتوان گفت که امام حسين(ع) در اين قيام از علم غيب بهره نگرفتهاند و طبق ظواهر عمل نمودهاند و بر اساس هزاران نامه دعوت کوفیان و همچنین تأیید حضرت مسلم (ع)، با اهلبیت خود به طرف کوفه حرکت کردند!
2️⃣ ثانیاً بر فرض استفاده امام از علم غیب، باید بدانیم که امام، مأمور به تکلیفند و طبق برخی روایات، اصل قيام امام حسين(ع) و همچنین بردن اهل بيت(ع) به سوی کربلاء، وظیفه و تکلیف الهی بوده و امام، چیزی جز رضايت و اراده خداوند را طلب نمیکنند!
البته مسلماً هیچ کار و دستوری از جانب خداوند حکیم، بیحکمت صادر نمیشود! لذا قطعاً در بردن اهلبیت به کربلا نیز مصالح دنیوی و اخروی مهمی وجود داشته که علم به آنها نزد خداوند و امام معصومش محفوظ است! اما در حد عقل بشری، میتوان به برخی از آنها اشاره نمود:
⬅️ «پيام رسانی»:
انقلاب عاشورا را باید به دو بخش اصلی تقسیم کرد، که بخش اول آن، تا عصر عاشورا و به رهبرى و پرچمدارى شخص امام حسین (ع) بود! و بخش دوم قیام، پس از آن و با حضور و اسارت اهلبیت امام، شکل گرفت، که پرچمدارى این بخش را امام سجاد(ع) و حضرت زينب(س) بهعهده داشتند! چنانچه اگر نبود سخنان آتشين حضرت زینب (س)، و روشنگرىهاى حضرت زینالعابدین (ع) در کوفه و شام و در طول مسیر اسارت، قطعاً پيام انقلاب و شهادت سرخ حضرت سيدالشهداء (ع) و ياران فداکارشان بی اثر و یا حداقل کماثر میشد!
⬅️ «رد تبلیغات و ادعای بنی امیه»:
یزیدیان، طوری برنامهریزی و برای عموم مردم وانمود کرده بودند، که امام حسین (ع) برای حُبّ جاه و مقام و خلافت به طرف کوفه لشگرکشی نمودهاند! لذا با حضور جمعی از زنان و کودکان در کاروان امام و عدم وجود هرگونه لشگر منسجم، این دسیسه دشمن نیز نزد عموم مردم، باطل گردید!
⬅️ «افشاى ماهيت واقعی امویان»:
بُعد ديگر علت حضور خاندان امام، نشان دادن چهره سفّاك، بىرحم و غيراسلامی و غیرانسانى يزيد و حكومت وى بود! لذا میتوان گفت که يكى از عوامل مؤثر در پذيرش پيام عاشورا از سوى عموم مردم، «عنصر مظلوميت» اهلبیت به اسارت رفته است! چنانچه امام سجاد(ع) در شام، وقتی كه خواستند تیر خلاص را به دستگاه بنىاميه وارد کنند، فرمودند: پدرم امام حسين(ع) را قطعه قطعه كردید...اما اگر قصد كشتن پدرم را داشتید... چرا پس از شهادت او به خيمههاى زنان و کودکان حمله كرديد؟ و چرا كودكان او را به شهادت رساندید؟» (مقتل الحسين(ع)، ص٣٣۴) اين جملات امام، به قدرى تکان دهنده و نزد عموم مردم، غيرقابل خدشه بود كه همهی تبلیغات یزید را در هم شکست و شام را طوفانى كرد و جنبش بزرگ فكرى و فرهنگى، عليه رژيم اموى به راه انداخت!
3️⃣ البته از همهی موارد فوق هم، که بگذریم، طبق نوشته مورخین، اصلاً امام(ع) در مکه و مدينه، خانه امنی سراغ نداشت تا اهلبیت خود را به آنجا بفرستند و طبیعتاً امام (ع) مجبور بودند زنان و کودکان را همراه خود ببرند، چون نگران اسیر شدن خانواده خود در حال حیاتشان بودند؛ زیرا احتمال قوی وجود داشت که یزیدیان نامرد، زنان و فرزندان امام را در همان مدینه، دستگیر کرده و گروگان بگیرند و در نتیجه، امام به ناچار برای خلاصی و رهایی آنها، مجبور به معرفی خود و تسلیم در برابر آنها شوند!
✍️ در پایان، قضاوت را به شما میسپاریم!
https://eitaa.com/ROOZBARG