✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_تقلید
✅ کسی که به تکلیف رسیده برای شناخت احکام دین و عمل به آنها سه راه دارد:
1️⃣ «اجتهاد»: یعنی استنباط و استخراج احکام شرعی و قوانین الهی از مدارک و منابع قطعی که نزد فقهای اسلام مقرر و ثابت شده است.
2️⃣ «احتیاط»: یعنی عمل کردن به طوری که مطمئن شود وظیفهی شرعی خود را انجام داده است، مثلاً کاری را که بعضی از مجتهدین حرام میدانند و بعضی دیگر حـرام نمیدانند به جا نیاورد و کاری را که بعضی واجب میدانند و بعضی دیگر واجب نمیدانند، انجام دهد.
3️⃣ «تقلید» یعنی در احکام دین به مجتهد جامعالشرائط مراجعه کردن، و به عبارت دیگر بر طبق تشخیص و فتوای او اعمال شرعی را به جا آوردن.
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «مُفیدِ اُمّت»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/٠٩/٠٩
مناسبت روز: امروز در تقویم به عنوان روز «بزرگداشت شیخ مفید (ره)» ثبت گردیده، لذا ضمن گرامیداشت مقام علم و عالم، سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند این عالم فرزانه آغاز مینمائیم؛
دوران حکومت آلبویه در سده چهارم هجری قمری یکی از درخشانترین دوران علمی شیعه در جهان است که عالم فرزانه، متکلم برجسته و فقیه توانمند، محمد بن محمد بن نعمان، معروف به «شیخ مفید» نیز در همین دوره میزیستند؛
ایشان گرایش زیادی به امور عقلی داشته و آثاری در زمینه پاسخ به شبهات و مسایل نوپدید در حوزههای مختلف تشیع دارد؛ مناظرات موفق او با بزرگان نحلههای و فرقههای گوناگون و عالمان اهلسنت، بهگونهای است که علمای معتزلی، او را «ابنالمعلّم» نامیدهاند؛
شیخ، در علم کلام، تبحر ویژه داشته و علاوه بر توسعه در مکتب کلامی شیعه، سرتاسر زندگی پربرکتش را، به جهاد علمی برای اثبات حقانیت شیعه سپری نمود؛
بزرگْمتکلم شیعه در دیگر عرصههای علمی نیز، مانند فقه و اصول فقه، تفسیر و علوم قرآنی، علومحدیث و علم اخلاق، تبحری ویژه داشته و با نظریات و نوع نگاهش، نظام رفتاری شیعه را تعریف و تبیین نموده است؛ چنانچه علامه سید حسن صدر (ره) در کتاب «تأسیس الشیعه» میگوید: «شیخ مفید، در تمام علوم زمان خود بینظیر و یگانه بود و ریاست شیعه به او منتهی میشد»، و سپس او را «شیخ الشیعه و محیی الشریعة» نامیده است؛
شیخ در زمانی که وسائل امروزی در دسترس نبود، بیش از دویست جلد کتاب ارزشمند در علوم مختلف اسلامی نوشته، بهگونهای که علمای بزرگ شیعه، اذعان دارند که تا به امروز همه طلاب و فضلاء، جیرهخوار خوان او و خوشهچین خرمن شیخ مفید هستند!
او در مکتب خود، شاگردان بزرگی از جمله شیخ طوسی و سیدمرتضی علمالهدی و سید رضی (ره) را تربیت نموده و باعث شکوفایی و رشد همه جانبه علوم مختلف اسلامی گردید؛
شیخ مفید علاوه بر مقام بلند علمی، بسیار زاهد و پرهیزگار و دارای عالیترین خصال و ملکات نفسانی بود و در مقام خدمتگزاری به ساحت قدسی حضرت صاحبالامر (عج) و آباء گرامیشان بدان پایه رسید که به نقل شیخ طبرسی (ره) صاحب کتاب «احتجاج»، از میان علمای شیعه در دوران غیبت کبری، ایشان به توقیعات و نامههای شریف از ناحیهی مقدسه حضرت ولی عصر (عج) ممتاز گردیده است! و طبق نقل ایشان، حضرت سه نامه به شیخ مفید نوشتهاند و او را باعنوان «برادر عزیز و استوار شیخ مفید» خطاب کردهاند: «اخ الاعزّ السدید الشیخ المفید» (احتجاج، ج ٢، ص ۵٩٧)
👈 و بالاخره «مفید امت» پس از ٧٧ سال تلاش خستگی ناپذیر در سال ۴١٣ه.ق، در بغداد درگذشت و مورد تجلیل بینظیر مردم و قدردانی علما و فضلا قرار گرفت، بهگونهای که شیخ طوسی (ره)، که خود در تشییع جنازه ایشان حضور داشته است، میگوید: «روز وفات شيخ مفید از کثرت شیعه و سنی برای ادای نماز و گریستن بر ایشان، همانند و نظیر نداشت و بیش از هشتاد هزار تن، او را تشییع کردند و سپس سید مرتضی علمالهدی (ره)، بر شیخ نماز گزارد و در حرم مطهر جوادالائمه (ع)، پایین پای آن حضرت، نزدیک قبر استاد گرامیش ابنقولویه (ره)، مدفون گردید که امروزه میعادگاه و زیارتگاه میلیونها عاشق اهلبیت عصمت و طهارت (ع) است.
✍️ روحش شاد و نام و یادش همواره گرامی و جاودان باد.
📚 منبع: «معلم امت» نوشته احمدلقمانی
https://eitaa.com/ROOZBARG
950.8K
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «روز بزرگداشت شیخ مفید (ره)»
موضوع امروز: «مفیدِ اُمّت»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/٠٩/٠٩
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ١٠ آذر ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، ٢۵ ربیعالثانی ١۴۴٣
🌲م Wednesday 01 December 2021
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز شهادت آیت الله مدرس (ره) ١٣١۶هق و روز مجلس
🔹 روز جهانی مبارزه با ایدز
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_تقلید
✅ مکلف اگر در احکام دین مجتهد نیست باید از کسی که مجتهد است تقلید کند و یا به احتیاط رفتار نماید.
✅ تقلید، علاوه بر این که ادلهی لفظی دارد، عقل نیز حکم میکند که شخص ناآگاه به احکام دین باید به مجتهد جامع الشرائط مراجعه کند.
✅ از آن جایی که عمل به احتیاط، مستلزم شناسایی موارد و چگونگی احتیاط و صرف وقت بیشتر است، بهتر آن است که مکلف در احکام دین از مجتهد جامع الشرائط تقلید (تبعیت) کند.
📚 رساله آموزشی امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «مُدرس، مجاهدی شکستناپذیر»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠٩/١٠
مناسبت روز: امروز سالروز شهادت آيتالله سيد حسن مدرس (ره) و روز مجلس است، لذا ضمن گرامیداشت مقام علم و عمل، سخن امروز را با سلام و صلوات به روح پرفتوح این عالِمِ عامِل، آغاز مینمائیم؛
بیشک فقيه مجاهد و عالم پرهيزگار آيتالله مدرس (ره) يكی از چهرههای درخشان تاريخ تشيع بشمار میرود كه زندگی و اخلاق و رفتار و جهتگيریهای سياسی و اجتماعی ایشان، میتواند برای علماء، سیاستمداران و مخصوصاً نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمونه و الگوی کاملی باشد؛
شهید مدرس در سنين جوانی به مقام رفيعِ اجتهاد رسيد و از لحاظ علمی و فقهی، مجتهدی جامع الشرائط، صاحب فتوا و شايسته تقليد بود، هر چند که تا پایان عمر حاضر به چاپ رساله عملیه خود نشد! (يادنامه شهيد مدرس، ص ٧۴)
او همانگونه بود كه میگفت و همانطور میگفت كه میبود! لذا کلام و سیرهی ایشان در بقیه تأثیر میگذاشت؛ مدرس، پارسایی پايدار و عالمی ثابتقدم بود كه لحظهای با استبداد و استعمار سازش نكرد و در تمامی مدت عمر شریفش، ساده زيستن، تواضع، قناعت و به دور بودن از هرگونه رفاهطلبی را شيوه زندگی خويش ساخت! چنانچه تمام چیزی که پس از ترور ایشان باقی مانده بود: «یک جلد قرآن، یک قالیچه کهنه، یک صندلی، یک عینک، یک عصای چوبی، یک حوله حمام، یک سجاده نماز و یک پیراهن کرباس ایرانی و تعدادی کتاب» بود!
او از همان ابتدای نمایندگی مجلس، امر سادهزیستی را عملاً به همه آموخت! چنانچه عبدالعلی باقی در صفحه ۳۲ کتابِ «مدرس مجاهدی شکستناپذیر» نقل میکند: وقتی شهید مدرس برای نمایندگی مجلس از اصفهان به تهران عزیمت نمود، دو خانه به ایشان پیشنهاد شد، یکی دو اتاقه با اجاره ماهی «سی ریال» و دیگری سه اتاقه با اجاره ماهی «سیوپنج ریال»؛ و ایشان، منزل دو اتاقه را انتخاب کردند؛ از آیتالله مدرس سؤال شد، آیا نماینده مجلس، مبلغ پنج ریالِ ناچیز، صرفهجویی میکند!؟ او جواب میدهد: «بلی، آنچه استقلال و آزادی و عقیده را از بین میبرد، احتیاج است! من نمیخواهم محتاج کسی باشم! باید برنامه زندگیم را طوری تنظیم کنم که محتاج به کسی نشوم، تا این زبانِ تند و تیزم آزاد باشد!
«میلسپو» مستشار مالی امریکا در ایران در کتاب خود با عنوان «کار امریکا در ایران» درباره شهید مدرس چنین نوشته: «مشخصترین چهره و رهبر روحانیون در مجلس ایران، مدرس است که به عنوان نایب رئیس اول مجلس، انتخاب شده؛ شهرت مدرس، بیشتر در این است که برای پول ارزشی قائل نیست! او در خانه سادهای زندگی میکند که جز یک قالیچه، تعدادی کتاب و یک صندلی، چیز دیگری در آن وجود ندارد! لباس روحانیون را میپوشد و مردی عالم است؛ در ملاقات با او محال است کسی تحت تأثیر سادگی و هوش و قدرت رهبری او قرار نگیرد...» (مدرس و سیاستگذاری عمومی، مرکز اسناد، ص ۱۳۲)
امام خمینی (ره) که در جوانی، مدرّس را درک کرده بودند، درباره او میفرمایند: «او [رضاخان] با مرحوم مدرس روزگاری گذراند و فهمید که با هیچ چیز نمیتوان او را قانع کرد؛ نه با تطمیع، نه با تهدید!» (کشفالاسرار، ص٩)
آیتالله سید فخرالدین جزایری از همراهان آیتالله مدرس نیز، درباره تلاشهای رضاخان برای تطمیع ایشان به ملاقات سرلشگر خدایار میپردازد که او به شهید مدرس گفت: «رضا شاه میل دارد که باب مراوده را با شما باز کند و به هر طریق که شما بپسندید با شما روابط حسنه داشته باشد و هر امری را که در امور مملکت بفرمایید اطاعت خواهند کرد! ضمناً مبلغ «صد هزار تومان» فرستادهاند که نزد شما باشد و به هر مصرفی که صلاح بدانید برسانید!» مدرس (که در آن زمان، کل حقوق نمایندگی او در مجلس «سی تومان» بود!) با رد درخواست رضا شاه، گفت: «... این پولها را ببرید که اگر اینجا بماند کُلِ آن به مصرف نابودی رضاخان خواهد رسید!» (مدرس، مجاهدی شکستناپذیر، ص۱۴۰)
✍️ سرانجام، این عالمِ مجاهد که در تمام عمر با عزمی راسخ چون كوهی استوار در مقابل نَفْسِ خود و ستمگران عصر به مقابله برخاسته، و بارها در طول زندگی، به زندان افتاده و مورد سوءقصد واقع شده بود؛ در سال ۱۳۰۷ توسط رضا شاه به ربذهی خواف و سپس به کاشمر تبعيد شد و بالاخره در سال ۱۳۱۶ وی را در كُنج عُزلت و غريبی، مسموم و سپس در هنگام نماز، بهوسیله عمامه خودشان، ایشان را خفه نموده و به شهادت رساندند.
✍️ روحش شاد و نام و یادش همواره گرامی و جاودان باد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
1.14M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «سالروز شهادت آیت الله مدرس (ره) ١٣١۶هق و روز مجلس»
موضوع امروز: «مُدرس، مجاهدی شکستناپذیر»
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠٩/١٠
https://eitaa.com/ROOZBARG