پاسخ به یک شبهه.mp3
10.02M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام عزاداری رحلت حضرت زینب (س)
موضوع امروز: «پاسخ به یک شبهه!»
روز جمعه، ١۴٠٠/١١/٢٩
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٣٠ بهمن ١۴٠٠
🌙 السبت، ١٧ رجب ١۴۴٣
🌲م Saturday 19 February 2022
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام قبله .mp3
3.46M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام تغییر قبله مسلمین
موضوع: «#احکام_قبله»
❓اهميت قبله در نماز چه قدر است و اگر در مکانى قرار داشتیم که جهت قبله مشخص نبود وظیفه چیست؟
✅ نمازگزار باید به جهت قبله، یقین و یا اطمینان پیدا کند، چه از راه قبلهنمای صحیح و معتبر، یا از راه تابش خورشید و ستارگان (درصورتی که آشنا به استفاده از آنها داشته باشد) یا از راههای دیگر؛ و اگر نمیتواند اطمینان پیدا کند به هر طرف که گمان بیشتر دارد، باید نماز بخواند؛ مانند گمانی که از محراب مسجد به دست میآید؛ و کسی که برای یافتن جهت قبله، هیچ راهی ندارد و گمانش هم به هیچ طرف نمیرود، بنابر احتیاط واجب باید به چهار طرف نماز بخواند و اگر برای چهار نماز وقت ندارد، به هر اندازهای که وقت دارد نماز را تکرار کند.
❓در نماز، انحراف از قبله تا چه حد مجاز است و به نماز لطمهاى نمىزند؟
✅ انسان در نماز نباید عمداً انحراف از قبله داشته باشد، اما اگر طبق دليل معتبرى به يك طرف به عنوان قبله، نماز بخواند، سپس روشن شود كه آن طرف قبله نبوده است، چنانچه انحراف از قبله مابين طرف (دست) راست و چپ نمازگزار باشد، نمازش صحيح است و اگر در اثناى نماز متوجه اشتباه و انحراف از قبله شود، آنچه كه خوانده و گذشته صحيح است و در بقيه نماز بايد رو به قبله بايستد و فرقى بين باقى بودن وقت و عدم آن نيست! و چنانچه انحراف از قبله بيش از حد مابين راست و چپ او باشد، اگر وقت باقى است بايد نماز را اعاده كند و اگر وقت گذشته، چيزى بر او نيست اگر چه معلوم شود پشت به قبله نماز خوانده است!
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «تغییر قبله مسلمین»
روز شنبه، ١۴٠٠/١١/٣٠
مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم اما در ایام تغییر قبله مسلمین از بیت المقدس به خانه کعبه، هستیم، لذا سخن امروز را به این واقعه مهم تاریخی، اختصاص میدهیم؛
تغییر قبله، یکی از مهمترین تحولات صدر اسلام است، که در ماه رجب سال دوم هجری قمری، صورت پذیرفت و قبله مسلمانان که «نماد توحید» و «مایهی وحدت» و دوری از تفرقه امت اسلامی است از «بیتالمقدس» به «خانه کعبه» تغییر یافت!
✍️ پس از هجرت پیامبر اکرم (ص) به مدینه منوره، بیش از یکسال، پیامبر اسلام و سایر مسلمانان به سوی بیتالمقدس نماز میگزاردند و در طول این مدت، مورد سرزنش و تفاخر یهودیان قرار میگرفتند؛ لذا رسول خدا در انتظار رسیدن حکم تغییر قبله، همواره نظر بر آسمان داشتند! به صورتی که خداوند در آیه ١۴۴ سوره بقره، خطاب به حضرت میفرماید: «قَدْ نَرَی تَقَلُّبَ وَجْهِکَ فِی السَّمَاءِ فَلَنُوَلِّیَنَّکَ قِبْلَةً تَرْضَاهَا...»: «نگاههای معنادار تو را به آسمان میبینیم و تو را به سوی قبلهای که رضایتت را جلب کند برمیگردانیم...»
و بالاخره جبرئیل امين در حالی که پیامبر (ص) دو رکعت از نماز ظهر را به سوی بیتالمقدس خوانده بودند، نازل شد و ضمن ابلاغ تغییر قبله، حضرت را به سوی خانه کعبه برگرداند! و از آن روز، «خانه کعبه» به عنوان قبله مسلمانان قرار گرفت؛
💠 خداوند در قرآن کریم در مورد فلسفه تغییر قبله، به سه دلیل اصلی اشاره نموده است:
1️⃣ آزمایش کردن مردم:
خداوند در آیه ١۴٣ سوره بقره میفرماید: «...وَمَا جَعَلْنَا الْقِبْلَةَ الَّتِى كُنْتَ عَلَيْهَآ إِلاَّ لِنَعْلَمَ مَنْ يَتَّبِعُ الرَّسُولَ مِمَّنْ يَنْقَلِبْ عَلَى عَقِبَيْهِ...»: «و ما آن قبلهاى را كه قبلاً بر آن بودید، برنگرداندیم، مگر براى آنكه افرادى را كه از رسول خدا پیروى مىكنند، از آنها كه به جاهلیّت باز مىگردند، شناسایی کنیم!»
بنابر این آیه، یکی از دلایل تغییر قبله، «آزمایش الهى» است تا بدينوسيله پیروان واقعى پیامبر شناخته شوند! زیرا آنها كه ایمان خالص ندارند و هدایت نشدهاند، تغییر یك فرمان توسط رهبر و ولی امرشان، برای آنها سخت است و شروع به چون و چرا، و بهانهگیری مىنمایند! كه اگر قبله قبلى درست بود، پس چرا فرمان جدید صادر شد؟ و اگر قبله جدید درست است، پس تکلیف قبلهی قبلى و اعمالی که رو به آن انجام دادهایم، چه میشود؟ و دهها بهانهی دیگر! لذا خداوند متعال در ادامه همین آیه میفرماید: «...وَإِنْ كَانَتْ لَكَبِيرَةً إلاَّ عَلَى الَّذِينَ هَدَى اللَّهُ...»: «و همانا این (تغییر قبله،) جز بر كسانى كه خداوند آنها را هدایت كرده، بزرگ و دشوار خواهد بود...»
و در پایان آیه، خداوند به این نکته مهم اشاره مینماید که تمام فرامین الهی، نشأت گرفته از رحمت و رأفت خداوند بر مردم است: «...إِنَّ اللَّهَ بِالنَّاسِ لَرَءُوفٌ رَّحِيمٌ»
2️⃣ اتمام حجت بر یهود:
خداوند در آیه ١۵٠ سوره بقره میفرماید: «...لِئَلا یَکُونَ لِلنَّاسِ عَلَیْکُمْ حُجَّةٌ إِلا الَّذِینَ ظَلَمُوا مِنْهُمْ...»: «(ما قبله را تغییر دادیم)... تا براى (هيچ كس از) مردم جز ستمگرانشان، امكان احتجاج (ومجادله) عليه شما نباشد»؛
در این آیه به احتجاج و مجادله یهودیان اشاره شده، چراکه آنها بر اساس بشارت کتابهای آسمانی خود مطلع بودند که پیامبر آخرالزمان که خاتم الانبیاست، به دو قبله نماز میگذارد! از اینرو تا قبل از تغییر قبله، علمای یهود، نبوت و خاتمیت حضرت رسول (ص) را مورد تشکیک و سؤال قرار میدادند؛ اما با نزول دستور تغییر قبله، حجت بر آنها تمام شد و نبوت حضرت رسول (ص) بر آنها اثبات گرديد، با این حال، باز هم افراد ستمگر یهود، نبوت آن حضرت را نپذیرفتند؛
3️⃣ تکمیل نعمت:
خداوند در ادامه آیه فوق میفرماید: «وَ لِأُتِمَّ نِعْمَتی عَلَيْکُمْ وَلَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ؛ (و تغيير قبله براى آن بود) که نعمتم را بر شما تمام کنم، شاید که شما هدایت شوید»
در حقیقت خداوند، در این بخش از آیه، تغییر قبله را نعمتی بزرگ و نوعی تکامل برای مردم دانسته تا با انضباط اجتماعی و اسلامی آشنا گردند و دست از تعصب و تقلید کورکورانه از پیشینیان بردارند! و بدانند برای بهدست آوردن سعادت و بهرهگیری از نعمتهای الهی، باید از دستورات ولی امر خود تبعیت نمایند؛
✍️ در پایان این مبحث، توجه به این نکته ضروری است که «آزمایش و امتحان» یك سنّت قطعى الهى است که همواره در طول تاریخ انجام شده و خواهد شد! و مردم، گاهى با تبعیت از دستورات ولی امر و پیشوای خود، امتحان مىشوند! لذا باید بدانیمکه طبق آیات و روایات، راه نجات وسعادت بشریت در تبعیت مطلق از امام و پیشوا و ولیامر مسلمین است!
https://eitaa.com/ROOZBARG
تغییر قبله مسلمین .mp3
9.49M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام تغییر قبله مسلمین از بیتالمقدس به خانه کعبه
موضوع امروز: «تغییر قبله مسلمین»
روز شنبه، ١۴٠٠/١١/٣٠
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ٠١ اسفند ١۴٠٠
🌙 الأحد، ١٨ رجب ١۴۴٣
🌲م Sunday 20 February 2022
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 مناسبتهای قمری
🔹 سالروز رحلت ابراهيم (ره) فرزند خردسال رسول خدا (ص) سالدهم قمری
🔹 سالروز مرگ مأمون عباسی هفتمین خلیفه عباسی سال ۲۱۸
☀️ مناسبت شمسی
🔹 سالروز شهادت شیخ فضلالله محلاتی (ره) ١٣۶۴
🌲 مناسبت میلادی نداریم.
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام عزاداری ٢.mp3
2.41M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز رحلت ابراهيم (ره) فرزند خردسال رسول خدا (ص)
موضوع: «#احکام_عزاداری»
❓آیا گریه و عزاداری برای اموات از نظر شرع مقدس اشکالی دارد؟
✅ گریه کردن بر اموات (نه تنها) رواست بلکه در هنگام شدت حزن و اندوه مستحب میباشد، ولی نباید سخنی که باعث غضب پروردگار شود به زبان آورند؛
✅ نوحه سرایی، خواه با شعر یا با نثر در عزاداری جایز است، اما با این شرط که همراه با دروغ و محرمات دیگر نباشد؛
✅ بنا بر احتیاط، سیلی زدن به صورت، زخمی کردن، بریدن و کندن موی و فریادی که بیرون از حد اعتدال باشد در عزاداری جایز نیست...
📚 صحیفه نور، ج۱۵، ص۲۰۴.
❓آيا خواندن نماز در قبرستان اشکال دارد يا خير؟
✅ اشكال ندارد، هر چند مكروه است.
❓رفتن به قبرستان و خواندن فاتحه براى اموات در وقت غروب و يا شب چه حکمى دارد؟
✅ اشکال ندارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «سوگ ابراهیم (ره)»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/١٢/٠١
مناسبت روز: امروز ١٨ رجب، سالروز رحلت «ابراهيم» تنها پسر رسول خدا (ص) در سال دهم هجری قمری است که باعث حزن شدید پیامبر اکرم (ص) گردید لذا سخن امروز را به این موضوعِ غمانگیز اختصاص میدهیم؛
خداوند در سال هشتم هجرت، فرزند پسری به پیامبر (ص) عطاء فرمود که رسول خدا، نام او را «ابراهیم» گذاشتند!
پس از تولد این مولود مبارک، جبرئیل امین نازل شد و حضرت را با عنوان "اباابراهیم" سلام داد! و این موضوع، پیامبر را بسیار شادمان نمود! همچنین در روایت آمده که حضرت، ابراهیم را به همسر گرامیشان نشان داده و فرمودند: «ببین چقدر این بچه شبیه من است!» [انساب الاشراف، ج۱، ص۴۵۰]
اما تقدیر الهی بر آن بود که ابراهیم در ١٨ ماهگی، بیمار شد و از دنیا رفت! پیامبر که به شدت غصهدار شده بودند، در سوگ فرزند عزیزشان گریسته و فرمودند: «ای ابراهیم، کاری از ما برای تو ساخته نیست! تقدیر الهی برگشت ناپذیر است! چشم پدرت در مرگ تو گریان و دلش محزون و غمگین است، ولی هرگز سخنی را که مایه خشم خدا شود، بر زبان جاری نمیسازد! پس اگر وعده صادق و حتمی خدا نبود که ما نیز به دنبال تو خواهیم آمد، در فراقت بیش از این گریه میکردم و محزون میشدم!» (بحارالانوار، ج٢٢، ص١۵۶)
در این هنگام، برخی از صحابه که شاهد اندوه فراوان و گريه جاری رسول خدا(ص) بودند، زبان به اعتراض گشوده و عرض کردند: شما ما را از گريه بر مردگان نهی مینمودید، اکنون چگونه در سوگ فرزند خود، چنین اشک میريزيد؟
پيامبراکرم(ص) در پاسخ آنان فرمودند: «من هرگز نگفتهام که در مرگ عزيزان خود گريه نکنيد، زيرا اين احساسات، نشانهی دلسوزی و مهربانی و ترحم است! و شخصی که دلش بر حال ديگران نسوزد، مورد رحمت الهی قرار نمیگيرد! آنچه من گفتهام این است که در مرگ عزيزانتان، شيون نکنيد و سخنان کفرآميز و سخنانی که مصداقِ اعتراض به خداوند است بر زبان نیاورید و از شدت اندوه، لباسهای خود را پاره ننماييد!» وسپس فرمودند: «من نیز انسانم؛ قلب اندوهگین میشود و چشم میگرید، ولی هرگز سخنی که خداوند را به خشم آورد نمیگویم؛ ای ابراهیم! به خدا سوگند من به خاطر (مرگ) تو اندوهگینم!» [الطبقات الکبری، ج۱، ص۱۱۴] پس رو به کوه ایستادند وفرمودند: «ای کوه! اگر آنچه بر من وارد شده بر تو وارد میشد، تو را درهم میکوبید، ولی ما همانگونه که خدا فرمان داده، میگوییم: إنّا لِلهِ وَ إنّا اِلَیْهِ راجِعونَ وَ الْحَمدُ لِلهِ رَبِّ الْعالَمینَ»
[انساب الاشراف، ج۱، ص۴۵۲]
آنگاه اميرالمؤمنين (ع) به دستور رسول اکرم(ص)، بدن ابراهيم را غسل داده و کفن نمودند و پس از تشييع، در قبرستان بقيع به خاک سپردند!
✍️ بدیهی است سیره و سخنان پیامبر (ص) در رحلت فرزند گرامیشان ابراهیم (ره)، جواب بسیار محکمی برای وهابیون و افرادی است که به شیعیان اعتراض میکنند و عزاداری و گریه برای اموات را، بدعت و حرام میدانند!!!
💠 همچنین در تاریخ آمده، روزی که ابراهیم درگذشت، کسوف (خورشید گرفتگی) رخ داد! در نتیجه مردم برداشت نمودند که خورشید به خاطر مرگ ابراهیم و اندوه پیامبر گرفته است! ولی حضرت پس از حمد الهی به مردم فرمودند: «خورشید و ماه دو نشانه از نشانههای الهی هستند و بهخاطر مرگ یا زندگی هیچکس نمیگیرند!» [بحارالأنوار، ج۷۹، ص۹۱]
✅ نکته مهم و درسآموز در این مسئله این است که هرچند برداشت مردم از گرفتگی خورشید، به خاطر مرگ فرزند پیامبر (ص)، میتوانست عقیده آنها را نسبت به اسلام راسختر نموده و در نتیجه به پیشرفت دین اسلام کمک کند! اما پیامبر (ص)، راضی نشدند که از طریق خرافات و راه باطل، دین حق را ترویج و در دل مردم تحکیم نمایند! تا به ما بیاموزند که اسلام هرگز اجازه نمیدهد که از ابزار و راههای باطل برای ترویج و تبیین دین و کارهای خوب و متعالی دیگر استفاده شود و به اصطلاح در اسلام «هدف، وسیله را توجیه نمینماید!»
✍️ و سخن امروز را با کلام ارزشمند استاد شهید مرتضی مطهری (ره) به پایان میبریم که فرمود: «رسول خدا نمیخواستند از نقاط ضعف و جهالت و نادانى و غفلت مردم براى هدايت آنها استفاده كنند! بلکه میخواستند از نقاط قوّت و علم و معرفت و بیداری مردم استفاده كنند...» [مجموعه آثار شهید مطهری، ج١٦، ص١٠٩]
https://eitaa.com/ROOZBARG
سوگ ابراهیم (ره) .mp3
9.14M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: سالروز رحلت ابراهيم (ره) فرزند خردسال رسول خدا (ص)
موضوع امروز: «سوگ ابراهیم (ره)»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/١٢/٠١
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ٠٢ اسفند ١۴٠٠
🌙 الإثنين، ١٩ رجب ١۴۴٣
🌲م Monday 21 February 2022
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهماالسّلام
اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام احتضار و مرگ.mp3
3.01M
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: ایام شهادت عالم مجاهد شهید فضلالله محلاتی (ره)
موضوع: «#احکام_احتضار_و_مرگ»
❓اگر شخصی برای خودش کفنی بخرد و همیشه در وقت نمازهای واجب یا مستحب یا هنگام قرائت قرآن کریم، آن را پهن نموده و روی آن نماز و قرآن بخواند و هنگام مرگ از آن به عنوان کفن استفاده کند. آیا این عمل جایز است؟ آیا از نظر اسلام صحیح است که انسان کفنی را برای خود بخرد و بر آن آیات قرآنی بنویسد و از آن فقط هنگام تکفین استفاده نماید؟
✅ موارد مذکور اشکال ندارد.
❓آیا شخص مسلمان را باید هنگام احتضار رو به قبله خواباند؟
✅ شايسته است که شخص مسلمان را در حال احتضار به پشت و به سمت قبله بخوابانند، بهطورى که کف پاى او به جانب قبله باشد؛ (چنانچه) بسيارى از فقهاء اين عمل را برخود محتضر در صورتى که قادر باشد و بر ديگران، واجب دانستهاند و احتياط در انجام آن است؛
❓آیا کسی که واجد شرایط امامت در نماز جماعت نیست، جایز است امامت نماز میّت بر جنازه یکی از مؤمنین را عهدهدار شود؟
✅ بعيد نيست که شرايط معتبر در جماعت و امامت جماعت در ساير نمازها در نماز ميّت شرط نباشد، هرچند احوط اين است که آن شرايط در نماز ميّت هم رعايت شود.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:
«پیشقراولان جبههی علم و عمل»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/١٢/٠٢
مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم؛ اما دیروز اول اسفند ماه، مصادف با سالروز شهادت حجتالاسلام والمسلمین فضلالله محلاتی (ره) و جمعی از روحانیون سلحشور بود که در حملهی ناجوانمردانه دو فروند جنگدهی عراقی به هواپيمای حامل آنها در سال ١٣۶۴ شمسی به مقام بلند شهادت نائل گردیدند! و بههمین مناسبت این روز را در تقویم تاریخ انقلاب اسلامی، بهعنوان «روز روحانيت و دفاع مقدس» نامگذاری نمودند! لذا ضمن گرامیداشت نام و یاد عالم مجاهد شهید محلاتی که در حرم مطهر حضرت معصومه (س) مدفون است، سخن امروز را با سلام و صلوات به روح پرفتوح تمامی شهدای روحانی آغاز مینمائیم؛
✍️ به راستی هشت سال دفاع مقدس، سرشار از ناگفته هاست! ناگفتههایی از رشادت رزمندگان اسلام که شاید تاکنون تنها بخش کوچکی از آنها بیان شده است؛
در این میان، نقش بیبدیل روحانیت در جبهههای نبرد وحضور مؤثر و کارساز آنان در خط مقدم، فراموش نشدنی است!
جامعه روحانیت که در تمام میدانها همواره پیشرو و پیشقدم بودهاند؛ در میدان جنگ نیز با تقدیم بیش از ۴۵۰۰ شهید در مقایسه با دیگر اقشار جامعه، بیشترین شهید را تقدیم اسلام و انقلاب نموده است! بهگونهای که طبق آمار بنیاد شهید، تعداد شهدای روحانی در طول دفاع مقدس، نزدیک به ١۶ درصد کل روحانیون کشور در همان زمان بوده و این رقم با اقشار دیگر جامعه قابل مقایسه نیست! (مجله پگاه، ش ١٢، ص١٣) لذا حضرت امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب درباره این شهیدان گلگون کفن فرمودند: «سلام بر حماسهسازان همیشه جاوید روحانیت، که رساله علمیه و عملیه خود را به دم شهادت و مرکب خون نوشتند و بر منبر هدایت و وعظ و خطابهی ناس، از شمع حیاتشان، گوهر شب چراغ ساختند؛ کدام انقلاب مردمی و اسلامی را سراغ دارید که در آن، حوزه و روحانیت پیشکسوت شهادت نبودهاند! بر بالای دار نرفتهاند و اجساد مطهرشان بر سنگ فرشهای حوادث خونین به شهادت نیفتاده است؟ خدا را سپاس میگزاریم که از دیوارهای فیضیه گرفته، تا سلولهای مخوف و انفرادی رژیم شاه، و از کوچه و خیابان تا مسجد و محراب امامت جمعه و جماعات، و از دفاتر کار و محل خدمت تا خطوط مقدم جبههها و میادین مین، خون پاک شهدای حوزه و روحانیت، افق فقاهت را گلگون کرده است! و در پایان افتخارآمیز جنگ تحمیلی نیز، رقم شهدا و جانبازان و مفقودین حوزهها نسبت به سایر قشرهای دیگر، زیادتر است...» (صحیفه نور، ج ٢١، ص٩٠)
✍️ روحانیون به سه صورت «تبلیغی»، «رزمی» و یا تلفیقی از هردو، بهصورت «رزمی_تبلیغی» در جبهههای حق علیه باطل حضور مییافتند؛
آنها در خط مقدم جبهه، همچون دیگر رزمندگان، سلاح در دست با دشمن میجنگیدند و معمولاً لباس رزم سپاه یا ارتش یا بسیج را بر تن داشتند و تنها عمامهای بر سر میگذاشتند و در مواقعی که فرصتی پیدا میشد به وعظ و ارشاد و تبلیغ دین و ترویج فرهنگ شهادتطلبی و ایثار میپرداختند! و با این نوع تبلیغ، اثر بسیار عمیقی در حفظ و ارتقای روحی رزمندگان اسلام میگذاشتند!
✍️ البته در پشت جبهه نیز، روحانیون به عنوان پرچمداران حرکتهای انقلابی، بیشترین نقش را در تشویق و ترغیب جوانان به حضور در میدانهای نبرد و ایجاد روحیه استقامت و مقاومت در دشواریهای ناشی از جنگ و دادن امید و اطمینان به تحقق وعدههای الهی در بین مردم داشتند! و دفاع مقدس را به فرصتی طلایی برای ساختن انسانهای موحّد، و معبری برای بندگی خالصانه خدا تبدیل نمودند؛ چنانچه رهبر معظم انقلاب که خود در طول دفاع مقدس همواره در جبهههای نبرد و در کنار رزمندگان اسلام بودند! خطاب به روحانیون حاضر در میدان نبرد فرمودند: «یکی از شما روحانیون، گاهی یک لشکر را به جهاد و سلاح معنوی مجهّز میکند! جبهههای ما امتیازش بر همه جبهههای عالَم این است که (علاوه بر میدان مبارزه) محراب عبادت است و در آن معنویت موج میزند؛ این بچهها که میبینید وقتی میروند و میآیند چقدر مُنَوّر شدهاند! این ثمره حضور شما روحانیون است...» (عوامل معنوی و فرهنگی دفاع مقدس، ج ۵، ص ٢٧٩)
✍️ در پایان باید به این حقیقت اذعان نمود که امروزه نیز در تمامی میدانهای ایثار و جوانمردی، روحانیون همچنان پیشگام و پیشقدم بوده و با حضور جهادی در مناطق محروم و همچنین در کنار مردم عزیز زلزلهزده و سیلزده، و حضور مؤثر در کنار مدافعین سلامت در سالهای اخیر، این حقیقت را بار دیگر اثبات نمودند که آنها «پیشقراولان جبههی علم و عمل» هستند!
https://eitaa.com/ROOZBARG
پیشقراولان جبهه علم و عمل.mp3
10.32M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: ایام شهادت عالم مجاهد شهید فضلالله محلاتی (ره) و روز روحانیت و دفاع مقدس
موضوع امروز:
«پیشقراولان جبههی علم و عمل»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/١٢/٠٢
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٠٣ اسفند ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، ٢٠ رجب ١۴۴٣
🌲م Tuesday 22 February 2022
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
- 🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 نبرد «يرموك» بین مسلمانان و رومیان (١٣ قمری)
🔹 سالروز کودتای انگلیسی رضا خان و اشغال تهران توسط قوای قزاق (۱۲۹۹ شمسی)
🔹 سالروز صدور پیام منشور روحانیت - امام خمینی (ره) در سال ١٣۶٧ شمسی
🔹 تخریب حرم عسکریین (ع) توسط تکفیریها(١٣٨۴ شمسی)
https://eitaa.com/ROOZBARG