شب اهلبیت (ع) .mp3
7.23M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «شب نیمه شعبان»
موضوع امروز: «شب اهلبیت (ع)»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/١٢/٢۶
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ جمعه - ٢٧ اسفند ١۴٠٠
🌙 الجمعة، ١۵ شعبان المعظم ١۴۴٣
🌲م Friday 18 March 2022
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🌙 تغييرقبله از «مسجدالاقصی» به «مسجدالحرام» (٢ق)
🌙 ولادت منجي عالم بشريت حضرت ولیعصر«عج» (٢۵۵ق)
🌙 وفات چهارمین نائب خاص حضرت صاحب الزمان (عج) و آغاز غیبت کبرای حضرت
🌙 روز جهانی مستضعفان
🌙 روز سربازان گمنام امام زمان (عج)
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام جشن و شادی .mp3
3.63M
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «روز نیمه شعبان»
موضوع: #احکام_جشن_و_شادی
❓دست زدن (کف زدن) در مسجد، در جشن نیمه شعبان به طور متعارف چه حکمی دارد؟
✅ به طور کلی کف زدن فی نفسه به نحو متعارف در جشن های أعیاد یا برای تشویق و تأیید و مانند آن اشکال ندارد؛ ولی بهتر است فضای مجالس دینی به خصوص مراسمی که در مساجد و حسینیه ها و نمازخانه ها برگزار می شود، به ذکر صلوات و تکبیر معطر گردد، تا انسان به ثواب آن ها برسد.
❓اجرای نمایش طنز و خنده دار در مراسم نیمه شعبان چه حکمی دارد؟
✅ اگر همراه گناهی مانند توهین یا مسخره کردن مؤمنین نباشد، فی نفسه اشکال ندارد.
❓اجرای مراسم نور افشانی در مراسم جشن نیمه شعبان چه حکمی دارد؟ چون برنامه معمولاً با صدای زیاد اجرا می شود؟
✅ اگر موجب ضرر و یا ایذای (آزردگی) دیگران گردد، جایز نیست؛ وگرنه فی نفسه مانعی ندارد.
❓استفاده از برق شهری (سرتیر، یا پشت کنتور) جهت مراسم دینی مانند جشن نیمه شعبان یا هیئات محرّم و ...اشکال شرعی دارد یا خیر؟
✅ باید با اجازه از شرکت برق (یا شهرداری) باشد و بدون اجازه جایز نیست؛ و شخص ضامن است.
❓مبلغی برای صدقه کنار گذاشته شده، آیا می توان از این مبلغ برای جشن نیمه شعبان استفاده کرد؟
✅ اگر صدقه مستحبی بوده و مربوط به خودتان است و یا اگر مربوط به دیگران باشد با اجازهی آنان باشد، مانعی ندارد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
#روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «انتظار، آرزو یا عمل؟!»
روز جمعه، ١۴٠٠/١٢/٢٧
✍️ مناسبت روز: پانزدهم شعبان، سالروز ولادت با سعادت منجی عالم بشریت، حضرت بقیهالله الاعظم (عج) است، لذا ضمن تبریک و تهنیت، سخن امروز را با صلوات بر محمد و آل محمد آغاز مینمائیم؛
چقدر زیباست خورشید، هنگامی که در سینه آسمان، پرتو افشانی میکند و انوار امید و گرمای حیات و نشاط را به دلها ارزانی، و صفا، صمیمیت و مهر را در جانها میدمد!
و در این هنگام، چقدر شرمآور است که در برابر این همه لطف و عظمت خورشید، مردمی که غرق در نور و گرمای لطف اویند، خورشید را فراموش کنند!!! و چقدر غمانگیز است که به واسطه کفران نعمت، روزهای ابری، از راه برسد و نعمت دیدار آشکار خورشید از مردم گرفته شود! وچقدر، سخت و دردناک است اگر غیبت خورشید در پشت ابر، سالیان سال به طول انجامد!!!
اما مصیبت بزرگتر، آن است که پس از مدتی، عدهای از مردم بهطور کلی، خورشید تابان را فراموش کنند! و عده دیگری نیز تنها ادعای انتظار نمایند!
چراکه «انتظار»، به معنای چشم به راه بودن برای آمدن غایب و حرکت به سوی اوست! چنانچه وقتی عزیزی از ما دور میشود و ما چشم به راه اوییم! اینگونه نیست که فقط بنشینیم و دست روی دست بگذاریم و دعا کنیم که بیاید! بلکه برمیخیزیم و همه چیز را برای آمدن او مهیا میکنیم و به استقبالش میرویم! و مسلماً هر قدر میهمان برای ما عزیزتر باشد، همت بیشتری در آمادگی و استقبال از او انجام میدهیم! حال اگر یار غایب از نظر، خورشید عالم تاب و مصلح کل جهان و آخرین امام و حجت الهی باشد، طبیعتاً وظایف منتظران، بسیار بزرگتر و گستردهتر خواهد بود!
لذا در اسلام، درباره اهمیت و فضیلت و چگونگی انتظار فرج و وظایف منتظران واقعی، روایات بسیاری وارد شده و انتظار فرج را نه فقط یک آرمان و آرزو، بلکه مهمترین و پر فضیلتترين عمل و جهاد دانستهاند؛ چنانچه رسول خدا(ص) فرمودند: «اَفضَلُ اَعمالِ اُمَّتی اِنتِظارُ الفَرَج» [بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۲۲] و در روایت دیگری فرمودند: «اَفضَلُ الجهادِ اُمتَّی اِنتِظارُ الفَرَج» (کمالالدین، ج٢، ص۶۴۴)
همچنین امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «منتظر فرج باشید و از رحمت خداوند ناامید نشوید، به درستی که بهترین عمل نزد خداوند عزوجل، انتظار فرج است» [بحارالانوار، ج۵۲، ص۱۲۳]
امام صادق (ع) نیز فرمودند: «اگر کسی از شما (شیعیان) بمیرد در حالی که منتظر امر فرج امام مهدی (عج) باشد، همانند کسی است که در کنار قائم (عج) و در خیمه اش بوده است!» سپس اندکی درنگ کرده و فرمودند: «نه بلکه مانند کسی است که در کنار حضرت جنگیده و شمشیر زده است!» سپس ادامه دادند: «نه به خدا قسم، بلکه مثل کسی است که در کنار رسول خدا (ص) به شهادت رسیده باشد!» [بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۲۶]
با دقت در این روایت و روایات مشابه دیگر، روشن میشود که در فرهنگ اهلبیت (ع)، «انتظار» صرفاً یک آرزو و حالت درونی نیست، بلکه با فضیلتترین عمل و حرکت، و جهاد و انقلاب است، لذا منتظر واقعی، باید عامل باشد!
از نظر عقلی نیز، روانشناسان، نشاط و پویایی بشر در زندگی فردی و اجتماعی را، مرهون نعمت «امید و انتظار» میدانند! بهگونهای که اگر «امید و انتظار» از انسان و جامعه رخت بربندد؛ ادامه زندگی برای بشر؛ بی روح، بی معنا و بیلذت خواهد بود!
لذا در اهمیت «انتظار موعود» همین بس که دشمنان اسلام، آن را بزرگترین مانع خود در سیطره و تسلط بر مسلمانان برشمردهاند! و بزرگترین نظریهپردازان غربی در بحث مبارزه با اسلام، دو عامل مهم پایداری و شکستناپذیری مسلمانان را «انتظار فرج» و «زنده نگه داشتن حماسه حسینی» میدانند! [موعود شناسی، ص۹۸]
✍️ در پایان مبحث امروز، نباید فراموش کنیم که اگر منتظران با وظایف خود آشنا نباشند و برای عمل به آنها قیام نکنند! همان گونه که در زمان امام حسین (ع)، عدهی زیادی ادعای شیعه بودن را داشتند، لیکن از میان آنها، تنها ۷۲ نفر به وظیفهی خود قیام و عمل کردند، لذا امام (ع) در کربلا تنها ماندند! در زمان غیبت هم، چنانچه شیعیان به وظایف خود عمل نکنند، امام زمان تنها خواهند ماند و ظهور حضرت باز هم به تأخیر خواهد افتاد!
«اللهم عجل لولیک الفرج»
https://eitaa.com/ROOZBARG
انتظار، آرزو يا عمل؟! .mp3
9.78M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «روز نیمه شعبان»
موضوع امروز:
«انتظار، آرزو يا عمل؟!»
روز جمعه، ١۴٠٠/١٢/٢٧
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٢٨ اسفند ١۴٠٠
🌙 السبت، ١۶ شعبان المعظم ١۴۴٣
🌲م Saturday 19 March 2022
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم
https://eitaa.com/ROOZBARG
احکام توبه .mp3
2.18M
#گلبرگ_احکام
مناسبت: «روزهای پایانی سال و ضرورت خانهتکانی دل»
موضوع: #احکام_توبه
❓خواهشمندم شرایط قبول شدن توبه را که در آیۀ هفده از سورۀ نساء ذکر شده را به صورت واضح براى بنده ذکر نموده و توضیحات و راهنمایی هاى لازم را بیان فرمایید؟
✅ کسى که معصیتى کرده واجب است فورا توبه کند، و معناى توبه این است که با پشیمانى از گناهى که کرده تصمیم بگیرد تکرار نکند، و اگر حقّ الناس است از عهده برآید، و اگر حقّ اللّه است و قضاء دارد قضاء نماید.»
❓جوانى ٢١ ساله هستم که در اوایل بلوغ مرتکب گناهى بزرگ شدم که توان گفتن آن را ندارم، اکنون تکلیف من چیست؟
✅ شما جدّا توبه کنید و گناه خود را به کسى إظهار نکنید إن شاء اللّه خداوند توبه را قبول مىکند.»
📚 استفتاءات امام خمینى (ره)؛ جلد سوم
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG