✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «یازدهمین خورشید»
روز جمعه، ١۴٠٠/٠٧/٢٣
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز شهادت امام حسن عسکری (ع) یازدهمین خورشید آسمان ولایت و امامت و پدر گرامی حضرت ولی عصر (عج) است، لذا ضمن عرض تسلیت و تعزیت، سخن امروز را آغاز می نمائیم؛
امام حسن عسکری (ع) در روز هشتم ربیعالثانی سال ٢٣٢ ه-ق در مدینه منوره چشم به جهان گشودند و در طول زندگی ٢٩ ساله خود و به ویژه در دوران شش ساله امامت به واسطه مبارزه با طاغوتهای زمان، همواره در تبعید و زندان به سر می بردند و از آنجایی که در محله «عسکر» که محل سپاهیان عباسی بود، تحت نظر و محصور بودند، آن حضرت را «عسکری» نامیدهاند.
✍️ هرچند امام در یکی از سختترین دوران تاریخی اسلام، زندگی میکردند و دشمنان تا حد ممکن، از نشر سخنان و سیره ایشان جلوگیری کردهاند، اما در مورد ویژگیهای فردی واجتماعی حضرت، روایاتی نقل شده که برای الگوگیری از سیره آن امام همام در این مجال کوتاه، تنها به دو ویژگی ایشان اشاره مینمائیم:
1️⃣ «عبادت و اخلاق»
عبادت و اخلاق امام عسکری (ع) آن چنان قلبها را مجذوب خود مینمود که حتی افراد گمراه و منحرف، با دیدن آن، به راه راست هدایت شده و حتی بدترین افراد نیز در اثر جذبه ملکوتی آن حضرت به بهترین انسانها تبدیل میشدند!
در روایت آمده: روزی برخی از عباسیان از رئیس زندان خواستند که بر امام سختگیری بیشتری نماید! او گفت: دو نفر از بدترین و سختگیرترین افراد را بر ایشان گماشتهام، اما آن دو در اثر معاشرت با حضرت منقلب شدهاند! سپس آن دو زندانبان را فراخوانده و در حضور عباسیان از حالات امام سؤال کرد و آنان گفتند: ما چه بگوییم در مورد کسی که روزها روزه میگیرد و همه شب به عبادت میایستد و به غیر ذکر و سخن خدا هیچ سخن دیگری بر زبان نمیآورد و هنگامی که به ما نظاره می کند، بر بدن ما لرزه افتاده و کنترل خود را از دست میدهیم! (وفیات الائمه، ص ۴١٠)
2️⃣ «تولی و تبری»
از مهم ترین فرازهای سیره اجتماعی آن حضرت، توجه به دو اصل «تولی و تبری» میباشد؛ ایشان در هر فرصتی، شیعیان را به دوستی اهل بیت (ع) و بیزاری از دشمنان آنان ترغیب مینمودند؛ چنانچه روزی علی بن عاصم کوفی که مردی نابینا بود به محضر امام شرفیاب شد و ارادت خالصانه خویش را به خاندان نبوت اظهار نموده وگفت: من از یاری عملیِ شما ناتوانم و به غیر از ولایت و محبت شما و بیزاری از دشمنانتان و لعن به آنان در خلوت، سرمایهای ندارم، با این حال، وضعیت من، چگونه خواهد بود؟!
حضرت فرمودند: پدرم از جدم رسول خدا (ص) روایت نموده که: «هرکس توانایی یاری نمودن ما اهل بیت را نداشته باشد و (دشمنان آنان را دشمن بدارد و) در خلوت هایش آنها را لعنت کند، خداوند صدای او را به همه فرشتگان میرساند...و در این هنگام فرشتگان برای وی طلب آمرزش نموده و او را ستوده و میگویند: خدایا بر روح این بندهات درود فرست که در یاری اولیائش، تمام تلاشِ خود را انجام میدهد و اگر بیش از این توانایی داشت، حتماً انجام میداد؛ در این حال از طرف خدای سبحان ندا میآید که ای ملائکه! من دعای شما را درحق او اجابت کردم و بر روحش درود فرستادم و در ردیف ارواح ابرار و از بهترین بندگان برگزیده خویش گردانید!» (بحارالانوار، ج ۵٠، ص ٣١۶)
✍️ و سخن امروز را با ذکر مصیبت امام حسن عسکری(ع) به پایان میبریم:
راوی می گوید: برای عیادت و ملاقات امام یازدهم (ع) رفتم؛ دیدم حضرت در بستر بیماری افتادهاند و خادمشان شربتی برای حضرت آورده، ولی آن قدر سَم به بدن آقا سرایت کرده بود که دست مبارکشان به شدت می لرزید و نمیتوانستند شربت را میل کنند! سپس فرمودند: برو فرزندم مهدی را صدا کن بیاید!
ابوصل می گوید: دیدم فرزندی ۵ساله که خیلی زیبا و دلربا بود، وارد اتاق شد!
حضرت فرمودند: «ای سرور اهل بیتم، شربت آبی به من بده و امام زمان شربت را نزدیک دهان پدر آوردند و آقا شربت را نوش جان کردند...و حضرت در آغوش فرزند دلبندشان به شهادت رسیدند... (بحارالأنوار/ ج۵٢/ ص١)
اما عرض کنیم: «لا یَوْمَ كَیَوْمِكَ یا ابا عَبْدِاللَّه»؛ اگر حضرت عسکری (ع) در موقع شهادت شربت از دست فرزند عزیزشان نوشیدید، اما دلها بسوزد برای جد غریبشان حسین (ع) که لحظات آخر با بدن پر از زخم و جراحت و داغ جوان و برادر و عزیزان در گودی قتلگاه هر چه صدا زدند، جگرم از تشنگی سوخت، کسی جواب آقا را نداد، یک وقت آقا دیدند سینه مبارکشان سنگین شد، چشم باز کردند و دیدند شمر... «والشّمر جالس على صدرك»
(الا لعنة الله علی القوم الظالمین و سیعلم الذین ظلموا أی منقلب ینقلبون)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ شنبه - ٢۴ مهر ١۴٠٠
🌙 السبت، 09 ربیعالاول 1443
🌲م Saturday 16 October 2021
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹اولین روز ولایت و امامت حضرت ولیعصر (عج) ٢۶٠هق
🔹 قتل عمربنسعد (لعنتاللهعلیه)
🔹روز پیوند اولیا و مربیان
🔹روز ملی پارالمپیک
🔹روز جهانی غذا
🔹سالروز به آتشکشیدن مسجد جامع کرمان به دست دژخیمان رژیم پهلوی (١٣۵٧هش)
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز آغاز ولایت و امامت حضرت مهدی (عج)
موضوع: #احکام_مؤمن_و_کافر
❓آیا احکام «مؤمن»، بر کسی که به غیبت و حیات حضرت ولی عصر (عج)، اعتقاد نداشته باشد جاری می شود؟
✅ خیر، [چنین کسی] مؤمن نیست!
📚 استفتائات آیت الله العظمی بهجت، ج ١، ص١۴
❓آیا اگر کسی بعضی از ضروریات دین را انکار کند، حکم کافر را دارد یا خیر؟
✅ اگر انکار هر يک از ضروريات دين به انکار رسالت يا تکذيب پيامبر اکرم اسلام(ص) يا وارد کردن نقصى به شريعت منجر شود، باعث کفر و ارتداد است.
❓بهائیان بسیاری در اینجا کنار ما زندگی میکنند که رفت و آمد زیادی در خانههای ما دارند؛ عدهای میگویند که بهاییها نجس هستند و عدهای هم آنها را پاک میدانند! این گروه از بهاییها اخلاق خوبی از خود آشکار میکنند، آیا آنها نجس هستند یا پاک؟
✅ آنها نجس و دشمن دين و ايمانِ شما هستند، پس فرزندان عزيزم جداً از آنها بپرهيزيد.
❓خواهشمندیم تکلیف مؤمنین را در برخورد با فرقه گمراه بهائیت و آثار حضور پیروان آن در میان جامعه اسلامی، بیان فرمایید؟
✅ همه مؤمنين بايد با حيلهها و مفاسد فرقه گمراه بهائيت مقابله نموده و از انحراف و پيوستن ديگران به آن جلوگيرى کنند.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «منجی الهی، بزرگترین نیاز جهان معاصر»
روز شنبه، ١۴٠٠/٠٧/٢۴
✍️ مناسبت روز: امروز نهم ربیع الاول، نخستین روز امامت و ولایت امام عصر (عج) است، که شیعیان این روز بزرگ را جشن میگیرند، لذا با عرض تبریک و تهنیت، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
آغاز امامت حضرت مهدی (عج) مصادف با آغاز «دوران غیبت صغری» است که پس از این روز، مردم جهان، آرام آرام با مفهوم تلخ و دردناك غیبت و آثار محرومیت از دیدار مستقیم حجت الهی آشنا شدند!
هرچند این روزها با نزول بلاء و بیماری همهگیر کرونا، بشر بیش از هر زمان دیگر، تلخی عدم دسترسی مستقیم به حجت الهی را احساس مینماید!
✍️ سالها از عزم آدمی برای تشکیل یک نظام نوین و یکپارچه در مدیریت انسانها در جهان میگذرد و این موجود پُر مُدَّعا، تمام تلاشش را نموده تا خود را به عنوان تنها مدیر و تعیینکنندهی سرنوشت همنوعان خود و حتی دیگر موجودات در جهان با برنامهها و پیشرفتهای مادی، علمی و تجربی خود، معرفی کند؛ اما هربار در مسیر تحقق این حرکت خودخوانده، با چالشی جدید روبرو و طعم تلخ شکست را چشیده تا شاید داعیهداران ابرقدرتی و حکومت بر زمین، با این تلنگرهای الهی به ضعف اساسی و فطری خود، پی برده و به نیاز جهان به وجود مدیری معصوم و نظم دهندهای متصل به قدرت لایزال الهی، اعتراف نماید!
اما آخرین رویداد زمینی، که شاید جدیترین چالش مدعیان مدیریت جهانی در زمان معاصر بوده، شیوع ویروس ذرهبینی کرونا است! ویروسی که با همه کوچکیش، هیمنهی ابرقدرتهای بزرگ و کسانی که وعده حل تمام مشکلات بشری را با علم و دانش و تکنولوژیهای خود میدادند را، در هم شکسته و باطن توخالی و ضعف مدیریت جامعه بشری در شرق و غرب را برای همگان، عریان ساخته و این حقیقت پشت پرده را مجدداً برای بشریت، برملا نموده و حس نیاز جهانیان به منجیِ الهی را، قویتر و اساسیتر از گذشته به رُخ کشیده است!
نیاز بزرگی که رهبر فرزانه انقلاب در روز نیمه شعبان سال گذشته، با اشاره به آن فرمودند: «...در تاریخ بشر، کمتر دورهای اتّفاق افتاده است که آحاد بشری در همه جای عالَم به قدر امروز، احساس نیاز به یک منجی داشته باشند... احساس نیاز به یک مهدی، احساس نیاز به یک دست قدرت الهی...؛
امروز بعد از آنی که بشریّت مکاتب گوناگون و نحلههای فکری و مَسلَکهای گوناگون را تجربه کرده، از کمونیسم تا دموکراسی غربی تا لیبرال دموکراسیِ رایج در دنیا با این همه ادّعایی که اینها دارند، (ولی) بشر بعد از اینکه (همه) اینها را تجربه کرده، احساس آسایش نمیکند...
میلیاردها انسان در دنیا گرفتارند...بشر دچار نگرانی است، دچار اضطراب است و این پیشرفتها و تحوّلات گوناگون، نتوانسته است به بشر، خوشبختی ببخشد...(بشر) احتیاج دارد به یک قدرت معنوی، قدرت الهی، دستِ پُرقدرتِ (یک) امام معصوم...»
بنابراین ویروس منحوس کرونا با همهی بدیها و مضراتش، بار دیگر با اثبات ضعف و ناتوانی آدمی، بر ادعای پوشالی مدعیان مدیریت جهان برای اهدای خوشبختی و سعادت به بشریت، خط بطلان کشید! چنانچه آنها حتی برای مدیریت یک ویروس ذرهبینی در چند ایالت داخلی خودشان هم عاجز شدند! لذا فقدان یک حکومت جهانیِ مؤثر، از هر زمان دیگر، بیشتر محسوس گردیده و فرصتی بیبدیل را برای گفتگوی تمدنها و ادیان مختلف الهی در اعتقاد مشترک آنها درباره منجی و حکومت جهانی او، و ترویج گفتمان مهدویت و فرهنگ انتظار به وجود آورده است!
گفتمانی امید بخش و آینده ساز، که در این شرایط ویژه، نیازمند جریان سازی، فرهنگ سازی و جهانی سازی در فضای حقیقی و مجازی است و بیشک این مسئولیت خطیر، تکلیفی بزرگ و سنگین برعهده تمامی پیروان حقیقی اسلام ناب و مکتب حقه اهلبیت عصمت و طهارت (ع) است!
✍️ در پایان لازم به ذکر است که همانطور که رهبر معظم انقلاب تأکید نمودند، عموم مسلمانان میبایست با دو بال مؤثرِ توکل به خداوند متعال و توسل به اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، و عمل به توصیه متخصصین عرصهی سلامت، این روزهای خطیر کرونایی را با خودسازی و جامعهسازی در راستای مقدمهسازی برای حضور مُصلِح کُل، پشت سر گذاشته تا انشاالله با ظهور منجی عالم بشریت و به دست گرفتن مدیریت جهان، مردم دنیا روزهای زیبای حکومت عدل مهدوی را در دوران پسا کرونا، تجربه نمایند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ یکشنبه - ٢۵ مهر ١۴٠٠
🌙 الأحد، 10 ربیعالاول 1443
🌲م Sunday 17 October 2021
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹رحلت حضرت عبدالمطلب (ع) /سال ۸ عام الفیل
🔹سالروز ازدواج حضرت محمد (ص) با خدیجه كبرى (س)/سال ۲۵ عام الفیل
🔹شروع خلافت بنی امیه/ ۴١هق
🔹روز جهانی ریشه کنی فقر
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز رحلت حضرت عبدالمطلب (ع)
موضوع: #نیکی_به_والدین
✅ بر اساس آیات و روایات اسلامی و طبق نظر فقها، نیکی کردن به والدین، از مهمترین واجبات بعد از توحید است، همچنانکه مسئله عقوق والدین بعد از شرکورزیدن به خدا از بزرگترین گناهان کبیره است. [تفسیر نمونه، ج۱۲، ص۷۳]
✅ احسان و نیکی به پدر و مادر، از تکالیف الهی برای فرزندان است و مراقبت از پدر ومادر پیر بر فرزند واجب است. [ترجمه تفسیر المیزان، ج۱۳، ص۱۰۷]
✅ برخورد عاطفی و مؤدبانه با والدین و تکریم آنان، هنگام سخن گفتن واجب است و هرگونه پرخاش و اهانت به والدین، حتی در حد گفتن «اُف» حرام است. [همان]
✅ فرزندان، موظف به دادن پاسخ مثبت به خواستههای پدر و مادر و دریغ نکردن از تأمین خواستههای آنها هستند؛ اما اطاعت از فرمان پدر و مادر، در صورت مخالفت با توحید و یکتاپرستی واجب نیست! [همان]
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «عبدالمطّلب (ع)، پدر چهارده نور الهی»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠٧/٢۵
✍️ مناسبت روز: امروز به نقل از برخی از منابع تاریخی، سالروز رحلت حضرت عبدالمطلب (ع) است، لذا ضمن عرض تسلیت، روزبرگ امروز را به این شخصیت بزرگِ تاریخ، اختصاص میدهیم؛
عَبْدُالمُطَّلِب بن هاشم بن عبدمناف (۱۲۷-۴۵ قبل از هجرت) بزرگ قبیله قریش و جدّ بزرگوار حضرت محمد (ص) است که نَسَب ایشان به حضرت ابراهیم خلیل (ع) میرسد. [أسدالغابة، ج۶، ص۱۵۱]؛
مورخین، حضرت عبدالمطلب را مردی بزرگ و بخشنده و احیاگر چاه زمزم دانستهاند و برای ایشان از لقب «فیاض» استفاده نمودهاند! [أنساب الأشراف، ج ١، ص ٧٨]
همچنین بنابر روایات تاریخی، ماجرای مهم حمله ابرهه به مکه، معروف به «اصحاب فیل» در دوران سیادت ایشان اتفاق افتاده، که در منابع تاریخی چنین نقل شده:
«وقتی لشکریان ابرهه در مسیر حمله به مکه، شتران قریش را به غارت بردند! میان حضرت عبدالمطّلب و ابرهه ملاقاتی صورت گرفت و ایشان، تنها آزادی شتران خود را درخواست کردند؛ ابرهه گفت، گمان میکردم برای گفت و گو درباره کعبه پیش من آمدهای! ولی حضرت عبدالطلب که میدانستند، قریش قدرت رویارویی با لشگر ابرهه را ندارند، با ایمان کامل پاسخ دادند: «من صاحب شترانم هستم و این خانه نیز صاحبی دارد که از آن محافظت خواهد کرد!»
ایشان پس از گرفتن شتران، همه آنها را نذر کعبه کرده و مردمِ مکه را از تصمیم ابرهه آگاه ساختند و خود حلقه درِ کعبه را گرفته و با خدای متعال مناجات کردند...؛ در روز بعد، تودۀ عظیمی از پرندگان به لشکر ابرهه حمله کرده و آنها را نابود نمودند!» [تاريخ الأمم و الملوک، ج۲، ص۱۳۴ و بحار الانوار، ج ١۵، ص ١۴۴]
❓امابرخی این پرسش را مطرح مینمایند که آیا حضرت عبدالمطلب، موحّد و اهل ایمان بودهاند؟
✅ در جواب این سؤال باید عرض کنیم که همه علماء ومورخين اتفاق نظر دارند که پدر و مادر و تمام اجدادِ پیامبر اسلام (ص)، مؤمن و تسلیم امر پروردگار بودهاند؛ لذا حضرت عبدالمطلب، نه تنها موحد بودهاند، بلکه نزد خداوند منان چنان عظمتی داشتند که باری تعالی، نور پیامبر اسلام (ص) و حضرت امیرالمؤمنین (ع) و تمامی اهلبیت عصمت و طهارت را از وجود پاک ایشان منشعب نموده و در حقیقت، حضرت عبدالمطلب (ع) پدر بزرگ تمامی چهارده معصوم هستند و کلیه نسل سادات متصل به این شخصیت موحد و مؤمن است! چنانچه پیامبر اکرم (ص) دراینباره فرمودهاند: «من و علی از یک نور آفریده شدیم و پیش از خلقت آدم، خدا را تسبیح میگفتیم و چون خداوند آدم را آفرید، آن نور را در صلب او قرار داد و پیوسته ما را به اصلاب پاکیزه منتقل میگردانید، تا این که به عبدالمطلب رسیدیم و پس از آن، مرا در صلب «عبداللّه» و علی را در صلب «ابوطالب» قرار داد».[كشف اليقين، ص ١١]
همچنین امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «به خدا سوگند! نه پدرم و نه جدم عبدالمطلب و نه هاشم و نه عبدمناف، (هرگز) بت نپرستیدند! بلکه آنها به سمت کعبه عبادت میکردند و بر دین حضرت ابراهیم (ع) بودهاند». [کمال الدین، ج ١، ص ١٧۴]
✍️ البته درباره ایمان، فضیلت و مقام معنوی حضرت عبدالمطلب (ع)، احادیث بسیاری نقل شده، که دراین مجال کوتاه، تنها به دو حدیث دیگر اشاره مینمائیم:
امام صادق(ع) فرمودند: «جبرئیل بر پیامبر خدا (ص) فرود آمد و گفت: یا محمد! خداوند شفاعت تو را درباره پنج نفر پذیرفته است: شکمى که تو را حمل کرد و آن «آمنه» دختر وهب بن عبد مناف است؛ صُلبى که تو را بار آورده و آن «عبدالله بن عبدالمطلب» است؛ آغوشى که تو را پرورش داده و آن عبدالمطلب بن هاشم است؛ و کسانی که تو را سرپرستی نمودند و آنها «ابوطالب بن عبدالمطلب» و «فاطمه بنت اسد» هستند» [الخصال، ج ١، ص ٢٩۴]
همچنین حضرت در حدیث دیگری فرمودند: «عبدالمطلب در روز قیامت، به تنهایی در حدّ امت واحده محشور خواهد شد؛ زیرا ایشان به جهت ایمان خود، در میان مردم دوران جاهلیت، یگانه بودند و سیمای پیغمبران و هیبت پادشاهان در چهره وی نمایان خواهد بود». [الکافی، ج ١، ص ۴۴۶]
مورخین درباره عمر حضرت عبدالمطلب اختلاف دارند و برخی عمر ایشان را هشتاد و دو، برخی صدوبيست و عدهای نيز صد و چهل سال بيان كردهاند! اما همه مورخین اتفاق نظر دارند كه ايشان در طول زندگی پربرکت خود از همهی نعمتهای بزرگ الهی مانند: فرزندان بسيار، رياست مادی و معنوی، سلامتی و عمر طولانی بهرهمند شدند و در هنگام مرگ، تنها نگرانی ایشان وضعیت سرپرستی رسول خدا (ص) که تنها هشت سال داشتند، بوده و برای این امر مهم، فقط فرزند گرامیشان حضرت ابوطالب (ع) را شايسته اين سرپرستی دانستند و پس از اطمينان از آينده نوه گرامیشان حضرت محمد (ص)، ديده از جهان فرو بستند.
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ٢۶ مهر ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 11 ربیعالاول 1443
🌲م Monday 18 October 2021
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز تربیت بدنی و ورزش
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: سالروز ازدواج پیامبر اکرم (ص) با حضرت خدیجه (س)
موضوع: #احکام_ازدواج
❓آیا ازدواج از نظر شرع مقدس، واجب است؟
✅ طبق آیات و روایات، ازدواج مایه آرامش و بزرگترین نعمت پس از نعمت اسلام و سنّت پیامبر اکرم (ص) و نگهدارنده نصف یا دو سوم دین است؛
✅ هرچند ازدواج در شرع مقدس مستحب مؤکد است، اما برای کسی که بدون ازدواج به گناه میافتد، واجب شرعی میباشد.
📚احکام ازدواج، ص۳۹و۴۰
❓اگر جوانى موقع ازدواجش است ولى به خاطر ترس از مشکلات مالى قادر بر ازدواج نباشد چه بايد بکند؟
✅ اگر منظور، ترس از مشكلات مالى در آينده جهت اداره زندگى است، براى آينده توكل به خداى تعالى نمايد و روزى را از خدا بداند و چنين ترسى را به دل راه ندهد بلكه بجاى آن كوشش كند كارى پيدا كند كه بوسيله آن بتواند امرار معاش نمايد.
📚استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «خديجه (س)، همتای بی همتا»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠٧/٢۶
✍️ مناسبت روز: روز گذشته (دهم ربیعالاول) سالروز ازدواج حضرت خدیجه کبری (س) با پیامبر اکرم (ص) بود، لذا روزبرگ امروز را با نام و یاد بانوی بزرگ اسلام، اُمالمومنین حضرت خدیجه (س) آغاز مینمائیم؛
💠 تبار و شخصیت حضرت قبل از ازدواج با پیامبر(ص):
حضرت خدیجه (س) از قبیله قریش است و پدرشان «خُوَیلد» و مادرشان «فاطمه بنت زائده» از ریشه دارترین و اصیل ترین خاندان عرب در حجاز بودند؛
ایشان در سرزمینی به دنیا چشم گشودند که در آنجا کمترین ارزشی برای زنان قائل نبودند و به دید حقارت به جنس زن نگاه میشد و مردان جاهل آن سرزمین، یکی از افتخارات خود را، زنده به گور کردن دخترانشان میدانستند! اما حضرت خدیجه (س) در چنین سرزمینی، با همت و تلاش خود، به چنان جایگاهی رسیدند که شخصیتشان مورد احترام خاص و عام، قرار گرفته و عنوان «سیده نسوان» و «سیده نساء قریش» به ایشان داده شد و بسیاری از مردان بهعنوان خدمهی کاروانهای تجاری تحت مدیریت این بانوی بزرگ قرار گرفتند، بهگونهای که مورخین آوردهاند در حدود چهارصد غلام و کنیز خدمت ایشان را میکردند و بیش از ٨٠ هزار شتر، اموال تجاری حضرت را حمل می کردند! (الانساب الاشراف، ج۱، ص۹۸ و بحارالانوار، ج ١۶، ص٢١)
💠 ازدواج با محمد امین (ص):
یکی از قواعد مهم، در زمان عرب جاهلیت، حفظ طبقات اجتماعی بود؛ لذا ازدواج افراد ثروتمند با افراد فقیر، عبور از خطِ قرمزِ جامعه، محسوب می شد! از همین رو، ازدواج حضرت خدیجه کبری (س) با جوان یتیم عرب، محمد امین (ص) با واکنش شدید جامعه آن روزگار مواجه شد، چنانچه زنان مکه با ایشان قطع رابطه کرده و حضرت را تحریم نمودند!
حضرت خدیجه (س) با آن شخصیت ویژه اجتماعی، به شهادت ابن شهرآشوب از قول سید مرتضی در «شافی» و همچنین شیخ طوسی در «تلخیص»، تا آن زمان همتایی برای ازداوج نیافته بودند، لذا به روایتی در سن ٢۵ سالگی و به روایت دیگر در سن ٢٨ سالگی چنان شیفته صداقت، حسن خلق و درستکاری و پاکی وجود محمد امین (ص) شدند که تمام داشتههای مادی خود را به ایشان اهداء نموده و فرمودند: «اَلْبَیْتُ بَیْتُکَ وَ اَنَا اَمَتُکَ؛ خانه (من) خانه شما، و من هم کنیز شما هستم» (بحارالانوار، ج١٧ ص٣٠٩)
💠 اولین زن مسلمان:
مورخین و مفسرین در تعیین مصادیق آیات ١٠ تا ١٢ سوره واقعه: «وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ، أُولئِكَ الْمُقَرَّبُونَ، فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ...»: «پيشگامان پيشگام (در دین و خوبیها)، که مقربان درگاه الهی هستند، ودر باغ هاى پُرنعمت بهشت جاى دارند...»، حضرت خدیجه (س) و حضرت علی(ع) را بهعنوان اولین ایمانآورندگان برشمردهاند و همچنین به پیشگامی ایشان به همراه امیرالمؤمنین (ع) در برپایی اولین نماز جماعت به امامت پیامبر(ص) اشاره کرده و آنان را اولین نمازگزارانِ عالَمِ اسلام نیز معرفی کردهاند! (أسدالغابه، ج۶، ص۷۸)
💠 سرچشمه کوثر و ١١ نور الهی!
یکی دیگر از برترین و مهمترین افتخارات و مقامات حضرت خديجه (س)، به دنیا آوردن، پرورش دادن و مادری حضرت صدیقه کبری (س) است که در واقع علاوه بر مادری حضرت زهرا (س)، ایشان، افتخار مادری یازده امام معصوم (ع) از امام حسن (ع) تا حضرت مهدی (عج) را دارا هستند!
💠 ربع قرن خدمت صادقانه:
حضرت خدیجه (س) در ٢۴ سال زندگی مشترک با پیامبر گرامی اسلام (ص)، خدمات بسیاری برای آن بزرگوار و دین اسلام انجام دادند؛ حمایت های مالی، روحی و عاطفی از حضرت، و تصدیق و تأیید پیامبر (ص) در روزگاری که هیچ کس تأییدشان نمیکرد، و یاری ایشان در برابر آزار مشرکان، تنها گوشهای از خدمات ارزشمند حضرت خدیجه (س) میباشد که در تاریخ ثبت و ضبط گردیده است!
💠 مباهات خداوند به حضرت خدیجه (س):
از پیامبر (ص) سخنان ارزشمندی درباره حضرت خدیجه (س) در کتب روایی شیعه و اهل سنت آمده، که در پایان سخن امروز تنها به دو حدیث نبوی اشاره مینمائیم:
✅ «مثل خديجه پيدا نخواهد شد؛ خديجه در آن هنگام كه همهی مردم مرا تكذيب كردند، مرا تصديق نمود، و مرا با ثروت خود براى پيشرفت دين خدا يارى نمود؛ خدا به من دستور داد تا خديجه را به قصر زمرّدى در بهشت که هيچ رنج و زحمتى در آن نيست، بشارت دهم» (بحار الأنوار، ج۴٣، ص١٣١)
✅ «ای خديجه، تو اين قدر نزد خدا، عزيز هستی که خداوند هر روز چندین بار به ملائکه بزرگ الهی، مباهات میکند که بندهای مثل تو، در روی زمين دارد!» (بحارالأنوار، ج١۶، ص٢)
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٢٧ مهر ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 12 ربیعالاول 1443
🌲م Tuesday 19 October 2021
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 ولادت نبی مکرم اسلام به روایت اهل سنت (سال یکم عامالفیل)
🔹آغاز هفته وحدت
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: هفته وحدت
موضوع: #احکام_وحدت_مسلمین
❓طبق شرع، احکام مسلمان بر چه کسانی جاریست؟
✅ براساس شرع مقدس، هر فردی که «توحید» و «نبوّت» نبیّ گرامی اسلام و «معاد» را قبول داشته باشد، مسلمان است و مال و جان و ناموس او، محترم و احکام انسان مسلمان بر او جاری است.
📚 من لا یحضره الفقیه، ج۴، ص۳۳۴
❓آیا از نظر شرع مقدس، ارتباط و وحدت میان مسلمانان لازم است؟
✅ بله، وحدت مسلمین حکم شرعی است و ما «شعار وحدت مسلمین را یک مسئلهی استراتژیک میدانیم؛ (انشاالله) مسلمانان، به تدریج این اختلافات مذهبی و طایفهای را کم کنند و از بین ببرند، چون در خدمت دشمنان است» و خدمت به دشمنان اسلام حرام است.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
https://eitaa.com/ROOZBARG