✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: آخرین روز هفته کتاب و کتابخوانی
موضوع: #احکام_کتب_ظلال
❓کتب ضلال چیست و احکام شرعی آن را بفرمایید؟
✅ کتبی که مشتمل بر مطالب باطل بوده و محتوای آنها از اصول حقه دین و مذهب و یا فروع آن، منحرف باشد و خواندن آنها موجب گمراهی و انحراف مردم از نظرِ عقیده یا عمل یا اخلاق شود را «کتب ضلال» (گمراه کننده) مینامند.
✅ بنابر اجماع نظر فقهای شیعه خرید، فروش، تکثير و طبع و انتشار، حفظ و نگهداری، نسخه برداری و حتی به حافظه سپردن «کتب ضلال»، حرام است و نابود ساختن آنها، واجب شرعی است.
✅ تهیه و نگهداری کتب ضلال، به منظور نقض و ابطال و رد آنها، براى کسى که قدرت علمى این کار را داشته باشد، جایز است.
📚 شرائع الاسلام، ج۲، ص۱۰
✍️ طبق نظر فقها، احکام فوق شامل تمامی اقسام رسانههای منحرف و منحرف کننده از جمله رسانههای نوشتاری، دیداری، شنیداری و... میگردد.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «اسلام، پرچمدار کتاب و کتابخوانی»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠٩/٠١
✍️ مناسبت روز: امروز آخرین روز از هفته «کتاب و کتابخوانی» است، لذا از نگاه اسلام، این موضوع را بررسی مینمائیم؛
کتاب و کتابخوانی یکی از پایههای مهم فرهنگی در زندگی انسان بهشمار میآید و آدمی به وسیله مطالعه کتاب و تفکر در مطالب آن، دانش خود را میافزاید و در بُعد فردی و اجتماعی، چگونه زیستن و راهِ درستِ زندگی را میآموزد!
در اهمیت نقش كتاب در تكامل جوامع انسانی همین بس كه تمام ادیان آسمانی و پیامبران اولوالعزم الهی از طریق كتاب، جاودانه شدهاند و بزرگترین معجزه خاتم پیامبران نیز از نوع کتاب است!
خداوند در این کتاب آسمانی، در آیات بسیاری به امر به خواندن و نوشتن اشاره نموده و به قلم و به آنچه مینویسد، قسم یاد کرده است: «ن، والقلم و ما یسطرون» (القلم/١)
عظمت این سوگند هنگامی آشکار میشود که توجه داشته باشیم آن روز که این آیات به پیامبر (ص) وحی و نازل شده بود، نویسنده و ارباب قلمی در آن محیط وجود نداشت و تعداد کسانی که سواد خواندن و نوشتن در سرزمین مکه داشتند، شاید به ٢٠ نفر هم نمیرسید! بدین ترتیب سوگند به قلم و یاد کردن نوشتن در چنان محیطی، شکوه ویژهای دارد!
عظمت و شرافتِ کتاب و کتابخوانی در اسلام تا حدی است که در قرآن کریم، واژۀ «کتاب» به اشکال مختلف ٢۵۵ بار و واژۀ «علم» ۵٨٢ بار تکرار شده است؛
این موضوع در سیره و کلام اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام نیز از ارزش بسیار بالایی برخوردار است تا جاییکه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «علم و ادب بهای جان توست، پس در فراگیری علم و دانش و مطالعه پیرامون آن دو، کوشا باش و هرچه بر علم، آگاهی و ادب تو افزوده شود، قدرو منزلت تو بیشتر میشود» ( بحارالانوار ج ١، ص ١٨٠)
پیامبر اکرم (ص) نیز در این زمینه فرمودند: «علم و دانش را به بند کشید و از آن نگهبانی کنید!» سؤال شد: چگونه علم به بند کشیده میشود؟ حضرت فرمودند: «به کتابت و نگارش آن» ( منیةالمرید، باب ٩١ حدیث ۵٣)
علماء و بزرگان دینی نیز همواره بر کتاب و کتابخوانی و نقش سازنده آن در رشد و تعالی فکری و اجتماعی بشر تأکید نمودهاند، چنانچه رهبر فرزانه انقلاب فرمودند: کتاب یک پدیده و یک موجود ذیقیمت است؛ همیشه اینجور بوده است، در آینده هم همین جور خواهد بود، لذاست که به کتاب بایستی اهتمام ورزید... ما به عنوان ملت (فهیم) ایران و به عنوان یک ملت مسلمان، ارتباطمان با کتاب، ارتباط بنیانی و عمیق و کهن است... ما امروز بایستی با توجه به این سابقهی کهن، جایگاه خودمان را در نشر کتاب، در استفادهی از کتاب، بالا ببریم...» (۱۳۹۰/۰۴/۲۹)
دین اسلام، به تبع اهمیت فراوان خواندن و نوشتن برای دانشمندان و علمای دین و دانش، هم فضیلت و اعتبار خاصی قائل شده، به طوری که عالمان را بر عابدان برتری داده و منافع عبادت را فقط شامل شخص عابد دانسته! ولی منافع علم و کتابت را هم شامل عالم و هم شامل سایر افراد میداند!
✍️ آنچه گذشت، تنها بخش کوچکی از تأکید اسلام بر کتاب و کتابخوانی است، لذا باید دین اسلام را «پرچمدار کتاب و کتابخوانی» بدانیم و به همین سبب توجه به بسترسازیهای لازم و ایجاد مراکز کتابخانهای و اطلاعرسانی و ترویج فرهنگ مطالعه، و طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب: ایجاد «نهضت کتابخوانی» در ایران اسلامی، لازم و ضروری است.
https://eitaa.com/ROOZBARG
1M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «آخرین روز از هفته کتاب و کتابخوانی»
موضوع امروز: «اسلام، پرچمدار کتاب و کتابخوانی»
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠٩/٠١
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٠٢ آذر ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، ١٧ ربیعالثانی ١۴۴٣
🌲م Tuesday 23 November 2021
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 چهارمین روز هفته بسیج
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #گلبرگ_احکام
موضوع: #احکام_دفاع
✍️ یکی از اقسام دفاع، دفاع مُکلّف از خودش، متعلقین و مانند آن است که برخی از احکام آن عبارتند از:
✅ اگر کسی به مال فردی یا مال عیالش هجوم آورد، دفع او به هر وسیلۀ ممکنی برایش جایز است ولو اینکه به قتل مهاجم، منتهی شود.
✅ در دفاع، بنابر احتیاط (واجب) باید از مرتبۀ پایینتر اقدام نمود تا به مرتبۀ شدیدتر از آن برسد، پس اگر با آگاه نمودن و یک نوع اخطار... دفع می شود باید همان را انجام دهد؛ و اگر جز با داد زدن و تهدید ترس آور، دفع نمیشود باید همین کار را انجام داده و به آن اکتفا نماید؛ و اگر به جز با دست دفع نمیشود باید به آن اکتفا نماید؛ و اگر با عصا دفع میشود به آن اکتفا نماید؛ و اگر با شمشیر دفع میشود، در صورتی که دفع او، با ایجاد جراحت در او ممکن باشد باید به همان اکتفا نماید؛ و اگر دفع او جز با کشتن ممکن نیست به هر وسیلۀ کشنده، (قتل او) جایز است! و البته مراعات ترتیب در صورتی واجب است که ممکن باشد و فرصت داشته باشد و ترسی از غلبۀ مهاجم نباشد، بلکه اگر با رعایت ترتیب، ترس فوت وقت و غلبۀ دزد باشد، (رعایت ترتیب) واجب نیست و توسل به چیزی که قطعاً او را دفع مینماید جایز است.
✅ مدافع اگر از آن حدّی که به نظر خودش، و واقعاً در دفع متجاوز کافی است، تجاوز کند، بنابر احتیاط (واجب) ضامن می باشد.
📚 ترجمه تحریر الوسیله امام خمینی(س)، ج١، ص۵۵۴
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «بسیج، فرهنگ و تفکرِ الگو»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/٠٩/٠٢
✍️ مناسبت روز: در چهارمین روز از هفته بزرگداشت بسیج قرار داریم، لذا سخن امروز را به این فرهنگ و تفکرِ الگو، اختصاص میدهیم؛
به مجموعهی اندیشهها و ارزشهایی که رفتارهای یک قوم، براساس آنها شکل میگیرد، «فرهنگ» گفته میشود؛ «فرهنگ» همچون روحی است که در افکار و رفتار مردم جریان دارد و اصلیترین وسیله معرفی هر جامعه است؛
«بسیج» یک فرهنگ است که بر اساس ارزشهای انسانی و اسلامی شکل گرفته و رمز موفقیت آن، این است که ثمرهی اتحاد مردم و اعتقاد میلیونها انسانِ آزاده است! ملتی که در بینش عمیق امام راحل، اصلیترین بخش جامعه هستند و میتوانند سعادت کشور را تضمین کنند؛ لذا حضرت امام با درایت بینظیر خود پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سالهای ابتدایی دفاع مقدس، قشرهای گوناگون مردم را به یکپارچگی و بسیج عمومی برای نجات کشور از بحرانها دعوت کردند و این پیوند الهی و قدرت اتحادِ مردم در پرتو تدبیر آن پیر فرزانه، به نام «بسیج مستضعفین» شکل گرفت!
دفاع مقدس، تصویر روشنی از تفکر بسیجی بودن را به نمایش گذاشت و نشان داد که در این تفکر، انسان، تنها موجودی مادی نیست که در حصار دنیا محصور باشد، بلکه موجودی الهی است که برای رسیدن به سعادت جاودانه تلاش میکند! و همین تفکر متعالی بود که ذهنهای آگاه فراوانی را از سراسر جهان به خود معطوف داشت و ماهیت متفاوت دفاع مقدس ملت ایران را به رُخ جهانیان کشید، چراکه برخلافِ تمامی جنگهای جهان، آنچه رزمندگان اسلام را تا پای جان در میدان نبرد نگاه میداشت؛ ثروت، قدرت و شهرت نبود!
البته حضور پر رنگ و موفق بسیج در جنگ تحمیلی، باعث شد که بیشتر مردم، بسیج را به عنوان نهادی نظامی بشناسند! اما باید توجه داشت که گرچه یکی از وظایف مهم این نهاد مقدس، آمادگی نظامی برای دفاع در برابر هجوم دشمنان است، ولی بسیج، تکلیفی فراتر از این دارد!
در اندیشه پیر جماران، «بسیج» یک تفکر و فرهنگ عمیق است! تفکری که باید ایمان، اخلاص، ازخودگذشتگی، ایثار، شهامت و بالاخره شهادتطلبی را در جامعه نهادینه نماید!
لذا ملت ایران، بسیج و بسیجی را بهعنوان «پاره تن مردم» و یاری رسانِ آنها در تمامی زمینههای فرهنگی و آموزشی، اجتماعی، سیاسی، دفاعی و بالاخره، سازندگی میدانند و بنابر همین تفکر، «بسیج دانش آموزی»، «بسیج دانشجویی»، «بسیج جامعه پزشکی»، «بسیج جامعه مهندسین»، «بسیج اساتید»، «بسیج سوادآموزی»، «بسیج سازندگی» و «بسیج محرومیت زدایی» و... شکل گرفته و حتی در سالهای اخیر برای مبارزه با بیماری منحوس کرونا، «بسیج خدمترسانی» در این عرصه نیز تشکیل شده است؛
✍️ البته این فرهنگ متعالی فقط اختصاص به ایران اسلامی ندارد و از آنجا که دین «اسلام»، دینی جهانشمول است که نوید «آزادی، اخلاق و سعادت» را برای جهانیان به ارمغان آورده؛ لذا حضرت امام (ره) پس از تأسیس بسیج مستضعفین، آن را به عنوان فرهنگ و تفکرِ الگو به مردم جهان معرفی نموده و فرمودند: «هان ای ملتهای جهان که مستضعفید! از جای برخیزید و حق خود را بستانید و از عربدههای قدرتمندان نهراسید، که خداوند با شماست و زمین، ارث شماست و وعده خداوند متعال، تخلف ناپذیر است...»، «من امیدوارم که این بسیج عمومی اسلامی، الگو برای تمام مستضعفین جهان و ملتهای مسلمان عالم باشد...» (صحیفه امام خمینی (ره)، ج١٢، ص١٣٨و١۶٠)
و سخن امروز را با کلام رهبر فرزانه انقلاب در این زمینه به پایان میبریم که فرمودند: «هفته بسیج، در حقیقت فرصتی برای ارائه حرکت عظیمی است که به وسیله امام بزرگوار راحل، در این کشور پایهگذاری شد و این حرکت، در این منطقه اسلامی و دینی، برای دیگر ملتها هم انشاءاللَّه الگو و سرمشق خواهد شد...» (۱۳۷۵/۰۸/۳۰)
https://eitaa.com/ROOZBARG
1.09M
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: «هفته بسیج»
موضوع امروز: «بسیج، فرهنگ و تفکر الگو»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/٠٩/٠٢
https://eitaa.com/ROOZBARG