پرهام رهگذر | کانال آموزشی حقوق
#تامین_دلیل 🔹 یه وقتایی پیش میاد که شما میخواید نسبت به یه چیزی پیگیری قضایی کنید اما امکان داره تا
#تامین_دلیل_۲
💐 بسیار ممنونم بابت مشارکتتون ...
اغلب مثالهایی که گفتید درست بود:
🔹 برای مثال یکی از چیزایی که گفته بودید اینکه شاهدی داریم که سن و سال زیادی داره و شرایط مناسبی نداره و شاید عمرش به دنیا نباشه.
🔹 یا مثلا بر اثر بنایی همسایه به ملک ما آسیب برسه و با همسایه سر این مساله به اختلاف بخوریم و نیاز به طرح دعوای حقوقی باشه ولی بخوایم ملک خودمون رو زودتر از مشخص شدن نتیجه دادگاه درست کنیم.
خب اگر اینجوری بود میتونید برید دفتر خدمات قضایی و درخواست تامین دلیل بدید.
👈🏻 اینم بگم که بیشترین موضوع درخواست تامین دلیل مربوط هست به تصادفات رانندگی.
این درخواست انجام میشه تا مالک بتونه ماشینش رو قبل از نتیجه پیگیری های قضایی که ممکنه طولانی بشه، درست کنه و استفاده کنه.
⚖ @Rahgozar_law
#بازرسی_اشیاء
🔸 پلیس، نیرو های بسیج و ... توی ایست بازرسی یا گشت هاشون میتونن داخل کابین ماشین، داشبورد یا صندوق عقب ماشین ما رو بگردن ؟ 👇🏻
✅ اگر موضوع جرمی داخل کابین ماشین (که از بیرون پیداست) توسط ضابطین مشاهده بشه مثلا داخل کابین سلاح یا مواد مخدر یا مشروب و .... دیده بشه، ضابطین با همان حکم معمول که در اختیار دارند امکان بازرسی کابین خودرو رو دارن.
✅ اگر احتمال وقوع موضوع جرمی داخل صندوق یا داشبورد خودرو برود، امکان بازرسی خودرو وجود ندارد. (تنها در صورتی صندوق و داشبورد ماشین قابل بازرسی هست که داخل حکم قضایی دقیقا پلاک اون ماشین مشخص شده باشه)
📌 تخلف مامورین هم اینجا قابل پیگیری هست؛ مثلا اگر مامور نیروی انتظامی بدون حکم خاص نسبت به خودرو مشخص، صندوق عقب اون رو بگرده موجب ۳ ماه تا یکسال انفصال از خدمت هست.
📚 مستندات: مواد ۵۵ و ۶۳ قانون آیین دادرسی کیفری
⚖ @Rahgozar_law
#خیار_غبن_۱
🔸 رفتم یه ملکی خریدم به قیمت ۱۰ میلیارد تومان اما الان فهمیدم اونجا مشاور املاک و صاحب ملک دست به یکی کرده بودن و قیمت واقعی اون ملک ۵ میلیارد بوده . حالا کاری میشه کرد ؟
✅ بله؛ اگر همچین اتفاقی بیفته و خریدار به قیمت اصلی آگاه نباشه در صورت اختلاف شدید قیمت، شما اختیار فسخ معامله رو دارید که بهش میگن خیار غبن.
😊 دقت بفرمایید اینکه خریدار تحقیق نکرده هم موجب سلب این اختیار نیست. یعنی فروشنده نمیتونه بگه خب باید میرفتی تحقیق میکردی یا ملکم رو دوست دارم به این قیمت بفروشم و میخواستی نخری و از اینجور حرفا ...
📚 مستندات: ماده ۴۱۶ قانون مدنی
⚖ @Rahgoza_law
#خیار_غبن_۲
🤔 نظرتون چیه با مشارکت شما یه ذره بیشتر راجع به خیار غبن صحبت کنیم ؟؟؟ 👇🏻👇🏻
🔹 دیدید توی قرارداد ها مینویسن طرفین ضمن قرارداد، کافّه (همه) خیارات قانونی رو از خودشون سلب و ساقط کردن ؟
حالا سوال: بنظرتون اگر این شرط توی قرارداد ما وجود داشته باشه، دیگه نمیتونیم از امکان فسخ با استناد به خیار غبن استفاده کنیم ؟ از این جهت میپرسم که با وجود این بند در قرارداد یعنی خودمون قبول کردیم که همه خیارات قانونی از جمله خیار غبن رو از خودمون سلب کنیم دیگه ...
حالا نظرتون چیه ؟ بنظرتون میشه کاری کرد ؟ اینجا بهم بگید 👈🏻 https://gkite.ir/es/9996938
⚖ @Rahgozar_law
#خیار_غبن_۳
🔹 حالا یه چیز دیگه ...
توی همین فرض سوال که ملک ۵ میلیاردی رو ۱۰ میلیارد معامله کردیم، اگر توی قرارداد نوشته باشیم که طرفین ضمن قرارداد "کافه خیارات ولو غبن فاحش" رو از خود سلب و ساقط میکنن، چطور میشه ؟ یعنی اگر این عبارت در قرارداد اومده باشه دیگه قطعا خیار غبن توی این فرض سوال از ما ساقط میشه دیگه ؟ نه ؟ 😁
اینجا بهم بگید 👈🏻 https://gkite.ir/es/9996938
⚖ @Rahgozar_law
✋🏻 سلام به همه
امیدوارم هفته خوبی رو آغاز کرده باشید
🙏🏻 ممنون از مشارکتتون؛ واقعا انگیزه مضاعفی هست برای من ...
برای پاسخ به سوالات بالا، خیلی ساده و مختصر اگر بخوام بگم:
✅ در هیچ یک از فروضی که گفتیم، امکان فسخ ما از بین نمیره ...
چرا ؟ چون اختلاف قیمتی که اینجا داریم به میزان ۱۰۰ درصد هست، (یعنی رقم معامله، ۱۰۰ درصد بیش از رقم واقعی هست) 👈🏻 به این غبن در اصطلاح میگن غبن افحش (حدودا اختلاف ۳۰ درصد به بالا در رویه قضایی، غبن افحش محسوب میشه)؛ 👈🏻 در حالتی که غبن افحش اتفاق افتاده باشه، درج شروطی مانند اسقاط کلیه خیارات قانونی یا اسقاط کلیه خیارات ولو غبن فاحش در قرارداد، موجب اسقاط امکان فسخ به استناد خیار غبن نیست ... مستنداتمون هم 👇🏻
📚 مستندات: ماده ۴۱۶ قانون مدنی و رای وحدت رویه ۸۲۱ دیوان عالی کشور
⚖ @Rahgozar_law
#پرسش_شما
#سوال: عموی من رئیس اداره دارایی شهرستانمون هست، ایشون میگن در صورت تعیین مهریه بالای ۱۴ سکه در عقد نکاح، برای ثبت آن نیاز به پرداخت مالیات میباشد. این درسته ؟
#پاسخ: اخیرا شایعه ای مبنی بر تعلق مالیات بر مهریه پخش شد(که شایعه بی پایه ای هم نبود، چرا که در مجلس داشت یکسری تصمیمات مرتبط گرفته میشد، اما به نتیجه نرسید)؛ اما در پاسخ باید گفت همچنان طبق ماده ۱۴۴ قانون مالیات های مستقیم، مهریه از مالیات مستثنا هست و برای ثبت آن نیاز به پرداخت مالیات نیست.
⚖ @Rahgozar_law
پرهام رهگذر | کانال آموزشی حقوق
#افزایش_اجاره_بها 🔴 #مستاجرا حتما این متنو بخونن👇🏻👇🏻 🔹 با مصوبه شورای عالی مسکن، سقف میزان افزایش
#افزایش_اجاره_بها
🔸 اصانلو؛ رئیس سازمان تعزیرات : عدم رعایت نرخ افزایش اجاره بهای سالانه توسط موجر تخلف تعزیراتی است.
عدم رعایت نرخ افزایش اجاره بهای سالانه توسط موجر و همچنین مشاوران املاکی که این قرارداد را تنظیم می کنند، تخلف تعزیراتی محسوب می شود.
🔸جریمه براساس مقررات قانونی است و هم علاوه بر آن مبلغ اضافی که دریافت شده، استرداد می شود و هم سه برابر آن چیزی که دریافت شده، بعنوان جریمه از موجر یا مالک دریافت می شود.
🔴 به کانال تلگرام ما بپیوندید 👇🏻👇🏻
https://t.me/Rahgozar_law
⚖ @Rahgozar_law
سلام 🌹
امیدوارم روز بسیار خوبی رو آغاز کرده باشید
🔸 شما هم مثل من شنیدید که میگن مهریه بالای ۱۱۰ تا رو نمیشه گرفت ؟ من یه موقعی حتی شنیدم میگفتن نمیشه ثبتش کرد و خیلی چیزای دیگه ...
شما چیا شنیدید ؟
بنظرتون مهریه بالای ۱۱۰ تا سکه رو میشه گرفت یا نه ؟
اینجا بهم بگید👇🏻👇🏻👇🏻
https://gkite.ir/es/9996938
⚖ @Rahgozar_law
#مهریه_۲
🔸🔹 ببینید بعنوان قاعده کلی: هر چقدر مهریه تعیین بشه در صورتی که زوج توان پرداخت داشته باشه باید پرداخت بشه.
توضیح آنکه؛ بعد از صدور رای دادگاه در خصوص پرداخت مهریه، حالات زیر قابل فرض هست : 👇🏻👇🏻
_______________________________________
۱. اگر شوهر دادخواست اعسار (عدم توانایی مالی) ارائه نده و یا ارائه بده و اعسارش پذیرفته نشه 👈🏻 موظف هست که مهریه رو یکجا پرداخت کنه.
________________________________________
۲. اگر دادخواست اعسار ارائه بده و پذیرفته بشه دو حالت زیر ممکن هست : 👇🏻
۲.۱ مهریه تا سقف ۱۱۰ سکه:
در این صورت باید تمامی مهریه پرداخت بشه، این پرداخت یکجا نیست و در واقع بر اساس درخواست اعسار، قسطی میشه. اما اگر شوهر برای پرداخت تمام یا پرداخت اقساط اقدامی نکنه، باید بره زندان.
۲.۲ مهریه بیش از ۱۱۰ سکه:
در این وضعیت، در ابتدا باید ۱۱۰ سکه مطابق قانون پرداخت بشه. حالا اگر شوهر ۱۱۰ عدد سکه از مهریه را پرداخت کنه، اما مابقی رو نده، دیگه برای دریافت بیش از ۱۱۰ سکه نمیشه اونو زندانی کرد. بلکه فقط میشه از وی اموالی رو به دادگاه معرفی و توقیف کرد و اگر اموال قابل توقیفی نداشت باید منتظر بود تا اموالی به دست بیاره.
___________________________________
📚 مستندات: مواد ۲۲ قانون حمایت خانواده و ۲ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی
⚖ @Rahgozar_law