⁉️سوال
آیامقام بعضی امامان(ع) برمقام دیگرامامان(ع)برتری دارد،یااینکه همه امامام(ع)ازنظرمقام وبرتری باهم برابرند؟
💭پاسخ،
❗️علامه مجلسی در بحار الانوار بابی را گشوده است تحت این عنوان:
"همان وجوب اطاعت و فضلی که پیامبر داشته است امامان نیز دارا هستند و انان در فضل یکسان هستند"
📚بحار الانوار ج۲۵ ص ۳۵۲ باب ۱۲
❗️از روایاتی که در این باب نقل می کند دانسته میشود که امامان در صفات مخصوص امامت با یکدیگر برابر هستند چنان که پیامبر گرامی فرمود:
ٌ"تمام امامان در فضل و منزلت نزد خداوند یکسان هستند"
📚اثباه الهداه ج۲ ص۲۳۷
❗️در روایت دیگر امام صادق فرمود:
"تمام انچه از جانب خداوند نازل شده علمش نزد پیامبر است سپس نزد امیر المومنین سپس امامان پس از او تا علم اخرین انها از اولین انها باشد و اخرین انها نسبت به اولین انها اعلم نباشد"
📚الاختصاص ص۲۶۷
❗️پیامبر گرامی فرمود
"من برترین انسان ها هستم از اولین انها تا اخرین انها و علی برترین خلائق بعد از من است و اولین ما مانند اخرین ما و اخرین ما مانند اولین ما هستند"
📚بحار الانوار ج۲۵ ص۳۶۰
❗️از این روایات چنین استفاده میشود که مقام امامان با یکدیگر مساوی است .اما از انجایی که امامان مقامات خود را از پیامبر و حضرت علی به ارث برده اند وانان به گونه ای نقش استاد را در حقشان داشته اند لذا مقام ان دو بزرگوار از سایرین برتر و بالاتر است چنان که امام صادق فرمود:
" امیر المومنین نزد خداوند از سایر امامان برتر و بالاتر است"
📚همان مدرک ص۳۶۱
❗️امام باقر فرمود:
ـ"علی برتر ما و اقای ما و بهترین ما بعد از پیامبر است"
📚بحار الانوار ج۳۵ ص ۴۳۳
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
⁉️سوال
چرا روزه خواری نباید کرد؟ مگر آزادی وجود ندارد؟ آیا کسی که روزه میگیرد اینقدر سست است که با دیدن روزه خواری دیگران، دست از روزه گرفتن بکشد؟ اعمال عبادی( از جمله روزه و حجاب) اگر با اختیار همراه نباشد چه ارزشی دارد؟
کسانی که اعتقادی به روزه ندارند چرا بخاطر دیگران باید محدود باشند؟!
💭پاسخ:
❗️این محدودیت ها منافاتی با آزادی انسان در دینداری ندارد. هر فردی در عالم خیال و ذهنش مختار است که مسلمان شود یا نه؛ ولی در محیط اجتماعی تابع قوانین و سنت های جامعه است.
💭 روزه خواری در انظار مردم از حالت فردی و شخصی به حالت اجتماعی در می آید که افراد در جامعه مجاز به انجام هر کاری نیستند. هر فردی در منزل خود می تواند روزه خوار ی کند که اگر بدون عذر باشد گنهکار است؛ ولی روزه خواری در اجتماع، موجب تضییع حقوق دیگران و بی حرمتی به عقاید افراد جامعه است. زیرا بین عمل حرام و تظاهر به عمل حرام تفاوت است.در نتیجه هیچ فردی اعم از مسلمان و غیر مسلمان، مسافر و غیر مسافر حق روزه خواری در انظار عمومی را ندارد. هر شخصی که در فضای کشور اسلامی زندگی می کند باید به این قانون احترام بگذارد.فرد روزه خوار علاوه بر بی حرمتی به احکام و قوانین اسلامی، به صورت علنی و آشکار بیان می کند که رعایت حقوق دیگران، برایش اهمیتی ندارد؛ لذا مستوجب عقوبت است.
❗️ زندگانی دسته جمعی برای افراد بشر دارای فواید وبرکات فراوانی است ولی در مقابل ان محدودیت هایی نیز برای او ببار می اورد
❗️در زندگی اجتماعی سرنوشت افراد بهم مربوط است وافراد در سرنوشت هم اثر دارند حق نظارت در اعمال دیگران حق طبیعی و خاصیت زندگی دسته جمعی است .
❗️در اجتماع چیزی به عنوان " ضرر فردی " وجود تدارد و هر زیان فردی امکان این را دارد که به صورت یک " زیان اجتماعی" دراید وبه همین دلیل منطق وعقل به افراد اجازه می دهد که در پاک نگه داشتن محیط زیست خود از هرگونه تلاش و کوششی خود داری نکنند
❗️پیامبر گرامی فرمود:
" یک فرد گنهکار در میان مردم همانند کسی است که با جمعی سوار کشتی شود و به هنگامی که در وسط دریا قرار گیرد تبری برداشته وبه سوراخ کردن موضعی که در ان نشسته بپردازد و هرگاه به او اعتراض کنند در جواب بگوید من در سهم خود تصرف می کنم اگر دیگران اورا از این عمل خطرناک باز ندارند طولی نمی کشد که اب دریا به داخل کشتی نفوذ کرده ویکباره همگی در دریا غرق می شوند"
📚 مسند احمد ج4 ص268
📚 نهج الفصاحه ص836
❗️ پیامبر با این مثال جالب منطقی بودن وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را مجسم ساخته و حق نظارت فرد بر اجتماع را یک حق طبیعی که ناشی از پیوند سرنوشت ها است می داند
📚تفسیر نمونه ج3 ص38
💭روشن است که اگر این محدودیت ها نباشد به تدریج قبح گناه ریخته و ارتکاب ان برای افراد اسان میشود و این مساله ای است که برای هیچ عاقلی قابل پدیرش نیست
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
⁉️سوال
خواستم درباره فلسفه وجوب نماز جمعه بگید که چرا خدا این نماز رو واجب کرده و هر هفته به این شکل باید خونده بشه
🗯پاسخ:
❗️در تفسیر نمونه در این باره چنین آمده است:
❗️نماز جمعه، قبل از هر چیز یک عبادت بزرگ دستجمعی است و اثر عمومی عبادات را که تلطیف روح و جان، و شستن دل از آلودگیهای گناه و زدودن زنگار معصیت از قلب می باشد در بردارد، بخصوص اینکه مقدمتا دو خطبه دارد که مشتمل بر انواع مواعظ و اندرزها و امر به تقوی و پرهیزگاری است .
💎و اما از نظر اجتماعی و سیاسی، یک کنگره عظیم هفتگی است که بعد از کنگره سالانه حج، بزرگترین کنگره اسلامی می باشد، و به همین دلیل در روایتی که از پیغمبر اکرم آمده است که جمعه حج کسانی است که قادر به شرکت در مراسم حج نیستند .
❗️در حقیقت اسلام، به سه اجتماع بزرگ اهمیت می دهد :اجتماعات روزانه که در نماز جماعت حاصل می شود .اجتماع هفتگی که در مراسم نماز جمعه است .و اجتماع حج که در کنار خانه خدا هر سال یکبار انجام می گیرد نقش نماز جمعه در این میان بسیار مهم است بخصوص اینکه یکی از برنامه های خطیب در خطبه نماز جمعه، ذکر مسائل مهم سیاسی و اجتماعی و اقتصادی است و به این ترتیب این اجتماع عظیم و پرشکوه می تواند منشاء برکات زیر شود :
الف : آگاهی بخشیدن به مردم در💭 زمینه معارف اسلامی و رویدادهای مهم اجتماعی و سیاسی .
🗯ب : ایجاد همبستگی و انسجام هر چه بیشتر در میان صفوف مسلمین به گونه ای که دشمنان را به وحشت افکند و پشت آنها را بلرزاند .
🗯ج : تجدید روح دینی و نشاط معنوی برای توده مردم مسلمان .
🗯د : جلب همکاری برای حل مشکلات عمومی .
👌به همین دلیل همیشه دشمنان اسلام، از یک نماز جمعه جامع الشرائط که دستورهای اسلامی دقیقا در آن رعایت شود بیم داشته اند .و نیز به همین دلیل نماز جمعه همیشه به عنوان یک اهرم نیرومند سیاسی در دست حکومتها بوده است، منتها حکومتهای عدل همچون حکومت پیغمبر اکرم از آن بهترین بهره برداریها را به نفع اسلام، و حکومتهای جور همانند بنی امیه از آن سوء استفاده برای تحکیم پایه های قدرت خود می کردند .
❗️در طول تاریخ مواردی را مشاهده می کنیم که هر کس می خواست، بر ضد حکومتی قیام کند، نخست از شرکت در نماز جمعه او خودداری می کرد، چنانکه در داستان عاشورا می خوانیم که گروهی از شیعیان در خانه (سلیمان بن صرد خزاعی ) جمع شدند، و نامه ای خدمت امام حسین (علیه السلام ) از کوفه فرستادند، که در نامه آمده بود (نعمان بن بشیر) والی بنی امیه بر کوفه، منزوی شده و ما در نماز جمعه او شرکت نمی کنیم، و چنانچه بدانیم شما به سوی ما حرکت کرده اید او را از کوفه بیرون خواهیم کرد .
📚 بحار الانوار جلد 44 صفحه 333 .
💭در صحیفه سجادیه از امام سجاد می خوانیم : (خداوندا ! این (اشاره به نماز جمعه و عید قربان ) مقامی است که مخصوص خلفاء و برگزیدگان و امناء بلندپایه تو است که ویژه آنها نمودی، و (خلفای جور بنی امیه ) آن را به زور از اولیای حق گرفته و غصب کرده اند)
📚 صحیفه سجادیه دعای 48 .
❗️ گاه می شود که دشمنان اسلام یک هفته تمام شبانه روز تبلیغات مسموم می کنند ولی با یک خطبه نماز جمعه و مراسم پرشکوه و حیاتبخش آن همه خنثی می شود، روح تازه ای در کالبدها دمیده، و خون تازه ای در عروق به حرکت درمی آید .توجه به این نکته که طبق فقه شیعه در محدوده یک فرسخ در یک فرسخ بیش از یک نماز جمعه جائز نیست و حتی کسانی که در دو فرسخی (تقریبا 11 کیلومتری ) از محل انعقاد جمعه قرار دارند در آن نماز شرکت می کنند، روشن می شود که عملا در هر شهر کوچک یا بزرگ و حومه آن یک نماز جمعه بیشتر منعقد نخواهد شد، بنابراین اجتماعی چنین عظیمترین اجتماع آن منطقه را تشکیل می دهد .اما با نهایت تاسف این مراسم عبادی سیاسی که می تواند مبداء حرکت عظیمی در جوامع اسلامی گردد به خاطر نفوذ حکومتهای فاسد در آن در بعضی کشورهای اسلامی چنان بی روح و بی رمق شده است که عملا هیچ اثر مثبتی از آن گرفته نمی شود و شکل یک برنامه تشریفاتی به خود گرفته، و به راستی این از سرمایه های عظیمی است که برای از دست رفتن آن باید گریه کرد .
📚تفسیر نمونه ج24 ص133
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
⁉️سوال
چرا قرآن مثل تورات و انجیل یک دفعه نازل نشد تا مردم رو روشن کنه چرا تدریجا نازل شد چه حکمتی بوده
🗯پاسخ:
❗️برای پاسخ توجه به نکات زیر لازم است:
1⃣ بدون شک هم از نظر تلقی وحی و هم از نظر ابلاغ به مردم، اگر مطالب به طور تدریجی و طبق نیازها پیاده شود و برای هر مطلبی شاهد و مصداق عینی وجود داشته باشد، بسیار مؤ ثرتر خواهد بود.
💭اصول تربیتی ایجاب می کند که شخص یا اشخاص تربیت شونده قدم به قدم این راه را بپیمایند، و برای هر روز آنها برنامه ای تنظیم شود تا از مرحله پائین شروع کرده به مراحل عالی برسند، برنامه هائی که این گونه پیاده می شود هم برای گوینده و هم برای شنونده دلچسبتر و عمیقتر است.
2⃣ اصولا آنها که چنین ایرادهائی را به قرآن می کردند به این حقیقت توجه نداشتند که قرآن یک کتاب کلاسیک نیست که درباره موضوع یا علم معینی صحبت کند، بلکه یک برنامه زندگی است برای ملتی که انقلاب کرده و در تمام ابعاد زندگی از آن الهام می گیرد
❗️بسیاری از آیات قرآن به مناسبتهای تاریخی مانند جنگ بدر و احد و احزاب و حنین نازل شده، و دستورالعمل ها یا نتیجه گیریهائی از این حوادث بوده است، آیا معنی دارد که اینها یکجا نوشته شود و به مردم عرضه گردد.
💭به تعبیر دیگر قرآن مجموعه ای است از اوامر و نواهی، احکام و قوانین تاریخ و موعظه، و مجموعه ای از استراتژی و تاکتیکهای مختلف در برخورد با حوادثی که در مسیر امت اسلامی به سوی جلو پیش می آمده است.چنین کتابی که همه برنامه های خود را، حتی قوانین کلیش را از طریق حضور در صحنه های زندگی مردم تبیین و اجرا می کند امکان ندارد قبلا یکجا تدوین و تنظیم شود، این بدان میماند که رهبر بزرگی برای پیاده کردن انقلاب تمام اعلامیه ها و بیانیه ها و امر و نهی هایش را که به مناسبتهای مختلف ایراد می شود یکجا بنویسد و نشر دهد، آیا هیچکس می تواند چنین سخنی را عاقلانه بداند؟
3⃣ نزول تدریجی قرآن سبب ارتباط دائم و مستمر پیامبر به مبدء وحی بود، این ارتباط دائمی قلب او را قویتر، و اراده او را نیرومندتر می ساخت و تاثیرش در برنامه های تربیتی او انکار ناپذیر بود.
4⃣ از سوئی دیگر ادامه وحی بیانگر ادامه رسالت و سفارت پیامبر است، و جائی برای وسوسه دشمنان نخواهد گذاشت که بگویند این یک روز از سوی خدا مبعوث شد، سپس خدایش او را ترک گفت همانگونه که در تاریخ اسلام می خوانیم که به هنگام تاخیر وحی، در آغاز نبوت پیامبر این زمزمه پیدا شد و سوره والضحی برای نفی آن نازل گردید.
5⃣ بدون شک اگر بنا بود برنامه های اسلام همه یکجا نازل شود، لازم بود یکجا نیز اجرا گردد، زیرا نازل شدن بدون اجرا ارزش آن را از بین می برد، و می دانیم اجرای همه برنامه ها اعم از عبادات زکات و جهاد و رعایت تمام واجبات و پرهیز از تمام محرمات یکجا کار بسیار سنگینی بود که موجب فرار گروه عظیمی از اسلام می شد.پس چه بهتر که تدریجا نازل شود، و تدریجا مورد عمل قرار گیرد.
❗️و به تعبیر دیگر هر یک از این برنامه ها به خوبی جذب شود و اگر سؤال و گفتگوئی پیرامون آن است، مطرح گردد و جواب گفته شود.
6⃣یکی دیگر از اثرات این نزول تدریجی روشن شدن عظمت و اعجاز قرآن است، چرا که در هر واقعه آیاتی نازل می گردد، به تنهائی خود دلیل بر عظمت و اعجاز است و هر قدر تکرار می شود، این عظمت و اعجاز روشنتر می گردد و در اعماق قلوب مردم نفوذ می کند.
📚تفسیر نمونه ج15 ص81
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
⁉️سوال
چراخداوندصفت حی (زنده)رابرای خودذکرنموده،درحالی که حیات درموردموجوداتی؛مانندانسان وگیاه که دارای سیرتکاملی است به کارمی رود❓
🗯پاسخ:
❗️در تعبیرات معمولى، به موجودی، زنده مى گویند: که داراى نمو، تغذیه، تولیدمثل و جذب و دفع و احیاناً داراى حسّ و حرکت باشد، ولى، باید به این نکته توجه داشت که:
💎ممکن است افراد کوته بین، حیات را در مورد خداوند نیز چنین فرض کنند، با این که مى دانیم او هیچ یک از این صفات را ندارد و این همان قیاسى است که بشر را درباره خداشناسى به اشتباه مى اندازد؛ زیرا صفات خدارا با صفات خود مقایسه مى کند.
🗯حیات به معنى وسیع و واقعى کلمه، عبارت است از:
🔰«علم» و «قدرت».
👌بنابراین، وجودى که داراى علم و قدرت بى پایان است، حیات کامل دارد، حیات خداوند مجموعه علم و قدرت اوست و در حقیقت به واسطه علم و قدرت، موجود زنده از غیر زنده تشخیص داده مى شود.
❗️نمو، حرکت، تغذیه و تولیدمثل از آثار موجوداتى است که ناقص و محدودند و داراى کمبودهایى هستند که به وسیله تغذیه،تولیدمثل و حرکت آن را تامین مى کنند، اما آن کس که کمبودى ندارد، این امور هم درباره او مطرح نیست.
📚تفسیر نمونه ج2 ص263
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
💭نقد متن زیر:
💦آیا میدانستید ائمه و شیعیان از حلوا آفریده شده اند ⁉️
📢 شیعه حلوایی چیست⁉️
✅به روایت زیر از معتبر ترین کتاب شیعه یعنی الکافی توجه کنید.
(باب الحلواء) 1 - عدة من أصحابنا، عن سهل بن زياد، عن أحمد بن هارون بن موفق المديني ، عن أبيه قال: بعث إلي الماضي عليه السلام يوما فأكلت عنده وأكثر من الحلواء فقلت: ما أكثر هذه الحلواء؟ فقال عليه السلام: إنا وشيعتنا خلقنا من الحلاوة فنحن نحب الحلواء.
📚نام کتاب : الكافي- ط الاسلامية نویسنده : الشيخ الكليني جلد : 6 صفحه : 321
✍احمد بن هارون از پدرش نقل کرده که روزی نزد امام کاظم غذا خوردم و حلوا زیاد بود ؛ گفتم چرا حلوا زیاد است ؟ امام کاظم فرمود :👈 ما و شیعیان مان از شیرینی و حلوا آفریده شده ایم👉 و از همین رو ؛ ما حلوا را دوست داریم
👈همانطور که دیدید شیعیان از حلوا افریده شده اند😆😂 ؛ اما واقعا ممکن است انسانهایی از حلوا به وجود آیند ؟ ایا این مزخرفات به اصطلاح مقدس دینی ، توهین اشکار به عقل و خرد انسانها نیست؟
💭پاسخ:
🔷ایت الله العظمی مکارم شیرازی که از بزرگان علمای شیعه در عصر حاضر می باشد در بیان عقاید شیعه چنین می اورد:
❗️« عقیده ما در باره روایات اهل بیت:
🔷«تکرار این موضوع را ضروری می دانیم که هر حدیثی که در یکی از منابع معروف یا سایر منابع معتبر وجود داشته باشد به این معنی نیست که آن حدیث به خصوص معتبر باشد .بلکه هر حدیثی سلسله سندی دارد که باید هر یک از رجال سند آن جدا گانه مورد بررسی قرار گیرد هر گاه تمام رجال سند مورد اعتماد بودند آن حدیث به عنوان یک حدیث صحیح پذیرفته می شود در غیر این صورت ان حدیث مشکوک یا ضعیف است»
📚اعتقاد ما،ص119
❗️ راوی روایت سهل بن زیاد است که فردی دروغگو بوده و روایات او مقبول نیست.
💭نجاشی درباره او می نویسد:
❗️" او در حدیث ضعیف است و به او اعتمادی نیست .احمد بن محمد بن عیسی شهادت داده که او غالی و کذاب بوده و او را از قم به ری اخراج کرده بود"
📚رجال نجاشی ص185
❗️مرحوم ابن غضایری نیز می نویسد:
" جدا ضعیف است و از لحاظ دین و روایت فاسد است"
📚الرجال ص66
📚خلاصه الاقوال ص229
💭ابن شهر اشوب نیز درباره او می نویسد:
" او ضعیف است"
📚معالم العلمای ص57
❗️علامه مجلسی نیز در ذیل روایت مذکور می نویسد:
" بنابر مشهور ضعیف است"
📚مراه العقول ج22 ص147
💭از لحاظ دلالت نیز می توان گفت :
❗️حدیث نمی گوید ما و شیعیان از حلوا خلق شده ایم بلکه می گوید:
" خلقنا من الحلاوه"
" ما از شیرینی خلق شده ایم"
❗️بدین معنا که شیرینی ایمان در خلقت ما لحاظ شده است که گویی ما از ان خلق شده ایم چنان که امام صادق فرمود:
" بر قلوب شما حرام است که شیرینی ایمان را بچشید مگر انکه زاهد در دنیا باشید"
📚الکافی ج2 ص128
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
⁉️سوال
چرا ما از اول محرم و پیش از شهادت امام حسین عزاداری می کنیم در حالی که قاعدتا باید از روز عاشورا و روز شهادت حضرت عزاواری کنیم ایا دلیل خاصی داره
🗯پاسخ:
❗️علت این که عزاداری امام حسین از اول محرم اغاز می شود ان است که سیره اهل بیت شیعیان را بر این امر وا داشته است .
💭امام رضا می فرماید:
"کان أبي إذا دخل شهر المحرم لا يري ضاحكا و كانت الكآبة تغلب عليه حتي يمضي منه عشرة أيام فإذا كان يوم العاشر كان ذلك اليوم يوم مصيبته وحزنه وبكائه ويقول: هو اليوم الذي قتل فيه الحسين صلي الله عليه"
❗️يعني:
" وقتي ماه محرم فرا مي رسيد در پدرم امام کاظم عليه السلام آثار شادي ديده نمي شد و همواره غمگين بودند ، روز دهم ، روز مصيبت و اندوه و گريه او بود و مي فرمود : در اين روز بود که حسين عليه السلام را به شهادت رساندند."
📚امالي صدوق، ص 78
📚بحار الانوار، ج 44 ص 284
❗️در روایت دیگری امده است که یکی از صحابه امام رضا به نام ریان بن شییب در روز اول محرم بر امام وارد شد .امام متذکر به اغاز محرم شده و مصیبت های امام حسین را بیان کرده و سخنانی در فضیلت عزاداری بر ایشان ذکر کردند
📚عیون الاخبار ج1 ص299
❗️از این روایت نیز رجحان شروع عزاداری از اول محرم بدست می اید چرا که خود امام در روز اول محرم متذکر مصایب امام حسین شدند
💭فلسفه ان را نیز می توان چنین بیان داشت:
❗️در طول ده روز فرصت مناسي می باشد براي تبين اهداف عالي حضرت سيد الشهداء و فلسفه سوگواري براي آن حضرت که در پاسخ های گذشته مفصلا بیان کرده ایم مانند:
1 . حيات مجدد اسلام واحياي سنت .
2 . حفظ مکتب و شريعت بود .
3 . تحکيم باورهاي ديني مردم با آشنا شدن توده هابا معارف ديني.
4 . پيوند عميق عاطفي ميان امت والگوهاي راستين.
5 . اعلام وفاداري نسبت به مظلوم و مخالفت با ظالم.
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
💭نقد:
تفریح سالم و بازی حلال در دین مبین!!اسلام چیست ؟؟
✅در دین مبین!! اسلام تفریح سالم و بازی حلال ؛ دست زدن و بازی کردن با آلت و باسن همدیگر است.
✔️ آیت الله شیخ خوئی چنین آورده است :
س 784: هل يجوز لمس العورة من وراء الثياب من الرجل لعورة رجل آخر، ومن المرأةلعورة أخرى، لمجرد اللعب والمزاح، مع فرض عدم إثارة الشهوة؟
👈الخوئي: لا يحرم في الفرض، والله العالم👉.
📚نام کتاب : صراط النجاة نویسنده : الميرزا جواد التبريزي جلد : 3 صفحه : 261
✍س784 : آیا جایز است یک مرد عورت مرد دیگری را از روی لباس لمس کند و یا زنی عورت زن دیگری را تنها صرف بازی و شوخی به فرض اینکه شهوتی نشوند لمس نماید؟
👈خوئی : طبق فرض👈 حرام نیست 👉، و خدا داناست.
💭پاسخ:
❗️فرض مساله در جایی است که دست زدن به عورت دیگری از دو همجنس با این شرایط باشد
1⃣از روی لباس باشد
2⃣به قصد لذت و تلذذ نباشد و یا سبب تحریک شدن انها نشود
❗️زیرا در اسلام لمس عوره بدون ساتر و نظر کردن به آن حرام است اگر چه جزو محارم باشند
📚وسایل الشیعه ج1 ص259 باب1
💭وهمینطور لمس عورت اگر چه از روی لباس باشد و نظر کردن از روی ساتر اگر از روی شهوت و گناه باشد جایز نیست
📚وسایل الشیعه ج15 ص252 باب23
❗️اما در صورتی که لمس از پشت ساتر و بدون تلذذ باشد ارتکاب ان از ناحیه دو همجنس جایز است زیرا دلیلی بر حرمت نیست لذا ایت الله خویی فتوا به جواز داده اند
⁉️اما ایا اسلام این عمل را در صورتی که لمس از روی ساتر و بدون شهوت باشد سفارش می کند چنان که نویسنده متن چنین القا می کند یا سفارش نمی کند؟
💭پاسخ آن است که این عمل اگر چه حرام نیست اما به هیچ وجه مورد سفارش اسلام نیست زیرا بر خلاف عفت و حیا است و بی حیایی محسوب می شود چنان که امام صادق فرمود:
" حیا نشانه ایمان است"
📚الکافی ج2 ص106
❗️وفرمود:
" کسی که حیا ندارد ایمان ندارد"
📚همان مدرک
💎پس باید بین حرمت و جواز و خوب بودن و بد بودن این عمل فرق گذاشت:
❗️این عمل با توجه به قیود لحاظ شده در سوال حرام نیست بلکه جایز است
⁉️.حال که جایز است ایا ارتکاب ان خوب است یا خیر؟
🗯 پاسخ ان است که ارتکاب ان از لحاظ اخلاقی خوب نیست و شایسته اجتناب است و اسلام به هیچ عنوان به ان سفارش نمی کند
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
⁉️سوال
ایاداستانی دامادی حضرت قاسم با دختر امام حسین در کربلا صحت داره یا خیر
💭پاسخ:
❗️علامه مجلسی مینویسد:
" قصه دامادی حضرت قاسم را در کتب معتبرندیدهام. "
📚جلای العیون ص676
❗️محدث نوری در اثر معروفی که پیرامون آداب اهل منبر به نگارش درآورده در اینباره اظهار داشته است:
" از اخبار موهونه و کتب غیر معتمده کهبزرگان علمای گذشته به آنها اعتنا نکردند و مراجعه ننمودند...قصه زعفر جنی و عروسی قاسم است که هر دو در روضه کاشفی موجوداست و قصه عروسی قبل از روضه، از عصر شیخ مفید تا تالیف کتابفوق در هیچ کتابی دیده نشده است، چگونه میشود قضیهای به اینعظمت و قصهای چنین آشکار محقق و مضبوط باشد و به نظر تمام اینجماعت نرسیده باشد."
📚لولوی و مرجان ص404
❗️مرحوم محدث قمی هم خاطر نشان نموده است
" قصه دامادی قاسم در کربلا و تزویج فاطمه بنت الحسین برای اوصحت ندارد"
📚منتهی الامال ج2 ص875
❗️شهید مطهری دراین باره میگوید: «... در همان گرماگرم روز عاشورا که میدانید مجال نماز خواندن هم نبود، امام نماز خوف خواند و با عجله هم خواند، حتی دو نفر از اصحاب آمدند و خودشان را سپر قرار دادند که امام بتواند این دو رکعت نماز خوف را بخواند...ولی گفتهاند در همان وقت امام فرمود: حجله عروسی راه بیندازید، من میخواهم عروسی قاسم با یکی از دخترهایم را در این جا لااقلشبیه آن هم که شده ببینم! یکی از چیزهایی که از تعزیهخوانهایما هرگز جدا نمیشد عروسی قاسم نوکد خدا; یعنی نو داماد بود. در صورتی که این در هیچ کتابی از کتابهای تاریخی معتبر وجود ندارد"
📚حماسه حسینی ج1 ص27 و28
💭جهت اگاهی بیشتر رجوع شود به :
📚دانشنامه امام حسین؛ ری شهری؛ ج9 ص 365
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
⁉️سوال
فلسفه اینکه در ماه های حرام دیه زیاد میشه چیه؟؟
💭پاسخ:
❗️شکی نیست که هر جرمی از هر مجرمی با عمد و اختیار، استحقاق جریمه و مجازات را دارد و از سوی دیگر، همه مجرمان، یکسان نیستند و بدون شک، شرایط زمانی، مکانی، روانی و ویژگی های دیگر آنها تفاوت دارد.
💭به همین دلیل، امروزه در تمام قوانین جهان، اموری را با عنوان عوامل تشدید و تخفیف، در کنار قوانین کیفری و جزایی قرار می دهند؛ مثلاً بیماری روانی را عامل تخفیف و تکرار در جرم را عامل تشدید می دانند.
❗️اسلام نیز از چهارده قرن پیش، عوامل تشدید و تخفیف را به صورتی جامع و جالب، هم در مجازات های دنیوی و هم در مجازات های اخروی، پیش بینی کرده است. در یک بررسی ساده، معلوم می شود که در اسلام، عوامل تخفیف از عوامل تشدید، بیشترند و این به خاطر آن است که اساس دین اسلام، بر رحم و عاطفه و هدفش، مهرورزی و هدایت است.
🗯یکی از عوامل تشدید مجازات در اسلام، مکان و زمان جرم است؛ چنانچه جرمی در مکه مکرمه رخ دهد، مجازات، به علت قداست مکان مکه مکرمه، شدیدتر است. همچنین مجازات در ماه های حرام (ذی قعده، ذی حجه، محرم و رجب)، به علت قداست آنها، بیشتر است.
📚وسایل الشیعه ج29 ص203 باب3
❗️این نوع مجازات، به خوبی نشان می دهد که اهمیت جرم، تنها مربوط به جنبه ذاتی آن نیست؛ بلکه خصوصیات زمانی و مکانی، کاملاً در آن موثر است.
💭از سوی دیگر، بدیهی است که اگر کسی حرمت اماکن و زمان های مقدس را نگه نداشت، مشخص می شود که روح طغیان گری و جسارت او بیشتر است و چنین فردی، ضرر و خطرش برای جامعه، بیشتر است.
❗️یادآوری حرمت و احترامِ زمان و توصیه به عدم جنگ طلبی و استمرار به جنگ و سرانجام، تهدید به مضاعف شدنِ مجازات دنیوی و اخرویِ در این مناسبت ها، بسترسازی برای آتش بس در جنگ های بین المللی و درگیری های داخلی است.
💭 به بیان دیگر، ساز و کار یاد شده، روش اسلام برای دعوت به آرامش و صلح در سطح کلان (بین کشورها) و خُرد (میان مردم و خرده فرهنگ ها) است و این مضاعف شدنِ دیه، روشی برای جلوگیری از جنگ، از طریق راهبردهای مالی است
📚برگرفته از نرم افزار پرسمان، کلید واژه دیه در ماه حرام
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
⁉️سوال
بعضی ها میگن رقیه ای وجود نداشته راست میگن؟
✅پاسخ:
❗️مرحوم عماد الدین طبری در کتاب کامل بهایی ج2 ص179 داستان حضرت رقیه در کربلا را ذکر می کند"
❗️شیخ عباس قمی درمورد عماد الدین طبری می گوید:
"عالم، ماهر،خبیر، متکلم، فاضل،،محدث بوده است "
📚فواید رضویه،ص111
💭نویسنده منتخب التواریخ نیز با نقل داستانی بر وجود حضرت رقیه صحه می گذارد
📚منتخب التواریخ،ص388
❗️مرحوم فخر الدین طریحی نیز در کتاب المنتخب داستان حضرت رقیه را نقل می کند
📚المنتخب ص136
💭در کتاب انوار المجالس نیز داستان ایشان ذکر شده است
📚انوار المجالس ص161
❗️نویسنده ینابیع الموده می آورد که حسین علیه السلام در کربلا افرادی را چنین صدا می زد:
"یا ام کلثوم،یا سکینه،یا رقیه..."
📚ینابیع الموده،ج2 ص416
💭ونویسنده احقاق الحق عین جملات ینابیع الموده را ذکر می کند
📚احقاق الحق،ج11 ص633
❗️وعلمای بزرگ ومعاصر نیز بر وجود حضرت رقیه صحه گذاشته اند که جهت آگاهی به لینک زیر مراجعه کنید
http://www.valiasr-aj.com/fa/page.php?bank=khabar&id=3422
💎جهت اگاهی بیشتر:
📚دانشنامه امام حسین ج1 ص382
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
⁉️سوال
ایا اینکه میگن امام حسین ع بخاطر یه زن با یزید جنگیدن درسته یا نه میشه جواب این شبهه رو بدین
🗯پاسخ
❗️یکی از شبهات ضد دین ها و وهابیت در مورد کربلا ان است که می گویند ریشه واقعه کربلا بر سر یک موضوع عاشقانه بوده است که بین حسین علیه السلام و یزید روی داد.یزید عاشق همسر زیبا روی یکی از سرداران سپاه معاویه به نام « ارینب» بود .
❗️یزید با وعده ی ازدواج با دختر معاویه به سردار سپاه او را تشویق به طلاق همسرش کرد اما پس از طلاق ارینب حسین علیه السلام او را به عقد خود دراورد و این باعث شد تا یزید کینه حسین را به دل گیرد و نهایتا این جریان به واقعه کربلا منتهی شد
❗️این خلاصه ای از جریان بود که ابن قتیبه از علمای اهل سنت در کتاب الامامه و السیاسه ج1 ص156 نقل می کند
🗯اما نقد:
🔶اولا :ابن قتيبه بدون هيچ اشارهاي به ناقل و راوي اين داستان حكايت را نقل ميكند. داستان از نظر سندي مشكل دارد و قابل احتجاج نيست .به اصطلاح رجالیون روایت مرسل و بی سند و از هر گونه اعتبار خارج می شود.قابل توجه اینکه این داستان فقط در همین کتاب آن هم بدون سند نقل شده است
🔶ثانيا: اشكال مهم ديگري كه در اين داستان وجود دارد اين است كه امام حسين پس از انکه شوهر اول آن زن تقاضا می کند آن زن را طلاق میدهد اما کیفیت طلاق چنین است که در يك مجلس او را سه طلاقه ميكند و حال آن كه بر اساس فقه شيعه كه بر گرفته از روايات اهل بيت معصومين است سه طلاق در يك مجلس جايز نميباشد واین خود نشان میدهد که داستان ساختگی و برای اهداف خاصی طراحی شده است
📚روایات در ممنوعیت سه طلاقه کردن در یک مجلس را بحویید در «وسائل الشیعه »ج22 ص61 باب 29
🔶ثالثا: گذشته از بطلان قطعي روايت فوق ، به اندازه كافي در اسباب و عوامل زمينه ساز واقعه كربلا در كتب شيعه و سنی بحث شده است كه هيچ جاي شك و شبهه باقي نمي گذارد تا نوبت به طرح اين شبهه سست و بي اساس برسد .ما در گذشته درباره اهداف قیام کربلا طبق کتب شیعه و سنی بحث کرده ایم که می توانید کلید واژه"قیام" را در کانال سرچ کنید
🗯پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht