🤔❓پرسش
❔برخی می گویند طبق روایات خودتان وقتی حضرت زهرا پس از آن که در مسجد خطبه خواندند به حضرت علی سرزنش کردند که تو مانند جنین در خانه نشسته ای و آنها حق من و تو را غصب کرده اند ایا چنین سخنانی صحیح است❗️❗️
💠پاسخ💠
❗️اصل روایت چنین است؛
«پس هنگامى كه زهرا به خانه بازگشت، خطاب به اميرالمؤمنين فرمود: اى پسر ابوطالب سلام بر تو همچون كودكى كه در شكم مادر جمع شده و زانو در بغل گرفته، كنج خانه نشستهاى؟ همانند آدم هاى ظنين و متهم به گوشهاى نشستهاى. تو كسى بودى كه بالهاى باز شكارى (شجاعان عرب)را در هم كوبيدى، حال بىسلاحان به تو خيانت كردهاند. اين پسر ابى قحافه (ابوبكر) عطيه پدرم و وسيله زندگى ساده فرزندانم را از من مىربايد. همانا او كوشش كرد كه با من دشمنى كند و او را در مكالمهاى كه با وى داشتم، دشمنترين و لجبازترين دشمنها يافتم تا آن جا كه انصار، يارى خود را از من دريغ داشتند، مهاجرين، ارتباط خويش را با من ناديده گرفتند و جماعت چشم خود را روى هم نهادند تا مرا نبينند، نه كسى بود كه دفاع كند و نه كسى مانع (از ستم)شد. در حالى به سوى مسجد رفتم كه بغض گلويم را گرفته و درد دل خود را پوشانده بودم، و در حالتى به منزل بازگشتم كه (به علت عدم يارى مسلمانان) خفيف و خوار شده بودم. از روزى كه تندى شمشيرت را از بين بردى، صورت خود را ذليل نمودى. روزى گرگ ها را مىدريدى و امروز خاك را فرش خود قرار دادهاى و گوشه اى نشستهاى جلوى هيچ گويندهاى را نمىگيرى و هيچ كار مؤثرى، در جهت دفع فتنه موجود، انجام ندادهاى و من هم هيچ اختيارى ندارم. اى كاش پيش از اين حالت سكون و گوشه نشينى، من مرده بودم و اى كاش پيش از اين كه به اين حالت ذلت بيفتم، مُرده بودم. خداوند، از طرف من، عذر خواه من باشد از شما، از جهت اين كه شما در مواردى ستم هايى را از من دفع نمودى و در مواردى از من حمايت كردى و واى بر من در هر صبحدمى، واى بر من در هر شبانگاهى و تكيه گاهِ ما مُرد و بازوی ما سست شد، شكايتم را به پدرم و عرض حالم را به پروردگارم ارائه مىكنم و عذاب و انتقام او از ديگران شديدتر خواهد بود.
📚الاحتجاج ج1 ص107
📚بحار الانوار ج29 ص234
👌توجه به نکات زیر لازم است؛
1⃣این روایت به صورت مرسل و بدون سند کامل توسط مرحوم طبرسی نقل شده است .علامه مجلسی نیز این روایت را به صورت مرسل از احتجاج طبرسی نقل می کند.
2⃣شبیه این ماجرا را قرآن در داستان موسی و هارون و بنی اسرائیل پس از آن که بنی اسرائیل در غیاب موسی گوساله پرستی را انتخاب کردند و به راهنمایی های هارون گوش ندادند نقل می کند.
« هنگامی که موسی خشمگین و اندوهناک به سوی قوم خود باز گشت گفت پس از من بد جانشینانی برای من بودید .آیا در فرمان پرودگارتان عجله نمودید .سپس الواح را افکند و سر برادر خود ( هارون) را گرفت و به سوی خود کشید .هارون گفت فرزند مادرم این گروه مرا در فشار گذاشتند و نزدیک بود مرا به قتل برسانند .کاری نکن که دشمنان مرا شماتت کنند و مرا با گروه ستمکاران قرار مده»
🔷اعراف150
❗️در تفسیر نمونه چنین آمده است؛
«در این هنگام که موسی در برابر لحظاتی بحرانی و طوفانی از زندگی بنی اسرائیل قرار گرفته بود، سر تا پایش از شدت خشم برافروخته و اندوه عمیقی بر روح او سنگینی می کرد، و شدیدا نگران آینده بنی اسرائیل بود. موسی در اینجا باید خشم شدید خود را آشکار سازد و دست به بالاترین عکس العمل ها بزند آنچنان که افکار تخدیر شده بنی اسرائیل را به هم بریزد و انقلابی در آن جامعه منحرف شده از حق ایجاد کند، در غیر این صورت بازگشت آنها به آسانی ممکن نیست.
❗️قرآن عکس العمل شدید موسی را در برابر این صحنه و در این لحظات بحرانی و طوفانی چنین بازگو می کند «موسی بی درنگ الواح تورات را از دست خود بیفکند و به سراغ برادرش هارون رفت و سر و ریش او را گرفت و به سوی خود کشید»
🔶چنانکه از آیات دیگر قرآن مخصوصا سوره طه استفاده می شود علاوه بر اینها شدیدا هارون را مورد سرزنش و ملامت قرار داد و بر او بانگ زد که آیا در حفظ عقائد جامعه بنی اسرائیل کوتاهی کردی و با فرمان من مخالفت نمودی؟
🔶سوره طه آیه 92 _ 93
👌در حقیقت این واکنش از یکسو روشنگر حال درونی موسی و التهاب و بی قراری و ناراحتی شدید او در برابر بت پرستی و انحراف آنها بود، و از سوی دیگر وسیله مؤثری برای تکان دادن مغزهای خفته بنی اسرائیل و توجه دادن آنها به زشتی فوق العاده اعمالشان.
❗️بنابراین اگر فرضا انداختن الواح تورات در اینجا زنندگی داشته باشد و حمله به سوی برادر کار صحیحی به نظر نرسد. اما با توجه به این حقیقت که بدون ابراز این واکنش شدید، و عکس العمل پرهیجان، هیچگاه بنی اسرائیل به اهمیت و عمق خطای خویش پی نمی بردند و ممکن بود آثار بت پرستی در اعماق ذهنشان باقی بماند، این کار نه تنها نکوهیده نبود بلکه واجب و لازم محسوب می گردید. در این
جا موسی به قدری ناراحت شد که در هیچ لحظه از تاریخ بنی اسرائیل چنین ناراحتی و خشم شدیدی برای او رخ نداد، چون خود را در برابر بدترین صحنه ها یعنی انحراف از خداپرستی به سوی گوساله پرستی می دید و تمام آثار را در خطر مشاهده می کرد.بنابراین انداختن الواح و مؤاخذه شدید برادر در چنین لحظه ای کاملا طبیعی بود.این واکنش شدید و اظهار خشم اثر تربیتی فوق العاده ای در بنی اسرائیل گذارد، و صحنه را به کلی منقلب ساخت، در حالی که اگر موسی می خواست با کلمات نرم و ملایم آنها را اندرز دهد شاید کمتر سخنان او را می پذیرفتند.
📚تفسیر نمونه ج6 ص377
3⃣علامه مجلسی در مورد این روایت چنین می نویسد:
❗️«حضرت زهرا مىخواستند كارهاى زشت غاصبان حكومت را مجسم كنند و بفهمانند كه اين ها چه ستمهايى روا داشتهاند، در حقيقت تندى حضرت به خاطر اين مصلحت بوده است؛ زيرا گاهى انسان مىخواهد عظمت مطلبى را به كسى به فهماند، او را مورد خطاب و عتاب قرار مىدهد، در حالى كه مقصودش تندى به آن شخص نيست؛ اين مسأله در گفتگوها مرسوم و معمول است؛ مثلا فرض كنيد: پادشاه يا حاكم يك مملكت، هنگامى كه مشاهده مىكند بعضى از مردم كار خلافى مرتكب شدهاند، براى اين كه اهميت كارِ خلاف آنان را بفهماند، برخى از كارگزارانش را مورد عتاب قرار مى دهد؛ با اين كه مىداند او تقصيرى ندارد؛ ولى مىخواهد با اين خطاب و عتاب خود، اهميت و عظمت كار زشت آنان را مجسم نمايد.
👌نمونه ديگر آن، هنگامى است كه حضرت موسى از كوه طور بازگشت و مشاهده كرد كه بنى اسرائيل گوساله پرست شدهاند، در اين جا هارون را مورد عتاب قرار داده و توبيخ نمود، ريشش را گرفت و گفت: چه كردى؟ هارون پاسخ داد:
«اى پسر مادرم ريش و سر مرا نگير، من ترسيدم بگويى چرا بين بنى اسرائيل اختلاف انداختى و سخن مرا اهميت ندادى.»
حضرت موسى مىداند كه هارون تقصيرى ندارد؛ ولى مىخواهد زشتى كار بنى اسرائيل را مجسم نمايد و اهميت اين مسأله را برساند و لذا در ظاهر با برادرش دعوا مىكند.
❗️حضرت فاطمه مىخواست عظمت ستم وارده را منعكس كند و لذا با اين لحن صحبت مىكند تا به اين وسيله به مردم آن زمان و به تاريخ بفهماند كه چه ستمهايى بر اهل بيت عليهم السلام وارد شده است.
📚بحار الانوار، ج 29 ص 234
❗️بنابراین دعوايى در كار بود بلكه اوج هيجان دخت گرامى رسول خدا را در ستمهايي كه ديده است مىرساند، و از طرفى براى ثبت در تاريخ از اين روش استفاده كرده است تا دشمنانش را سر در گم نموده و آيندگان را از آنچه گذشته است با خبر نمايد.
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
پرسش
❓برخی می گویند اگر طبق پاسخ کانال شما حضرت علی بنا بر مصلحتی که گفتید از زهرا دفاع نکرد چرا صحابه و بنی هاشم دفاع نکردند .یعنی صحابه این قدر بی غیرت بودند که جلوشون پاره تن رسول خدا را بزنند و چیزی نگویند❗️
💠پاسخ💠
👌ما نیز همین سوال را داریم .چرا صحابه پیامبر از دختر پیامبرشان دفاع نکردند و اجازه دادند که مورد هتک قرار بگیرد .غیرت آن ها کجا بود که در برابر ابوبکر اعتراض نکردند❗️
⏸آنان دفاع نکردند زیرا بنای بر دفاع نکردن داشتند و به اهل بیت پیامبر گرامی پشت کرده بودند.
👌حضرت امیر می فرماید:
«... به اطرافم نگریستم دیدم که جز خانواده ام که مایل نبودم جانشان به خطر بیفتد نه یاوری دارم و نه کسی که از من دفاع و حمایت کند»
📚نهج البلاغه خطبه 217
👌وفرمود:
« دست فاطمه و دو فرزندم حسن و حسین را می گرفتم و به درخانه بدریان و سابقان در اسلام از مهاجرین و انصار می بردم و حقم را به آنان یاد آور شده و آنان را به یاری ام دعوت کردم اما جز سلمان و عمار و مقداد و ابوذر به من پاسخ ندادند»
📚الاحتجاج ج1 ص75
📚بحار الانوار ج22 ص328
🔶امام صادق علیه السلام فرمود:
« زمانی که علی را به زور از خانه برای بیعت خارج کردند او نزد قبر پیامبر توقف کرد و فرمود این قوم مرا یاری نکردند و ضعیف کردند و نزدیک است مرا بکشند»
📚الاختصاص ص275
📚بصائر الدرجات ج1 ص275
❗️بی غیرتی صحابه تا جایی بود که زمانی که علی را به زور به مسجد می بردند و آنان تماشا گر صحنه بودند زبیر عصبانی شد و خطاب به آنها عرضه داشت:
« آیا اینان با علی چنین می کنند در حالی که شما زنده اید و اقدامی نمی کنید»
📚بحار الانوار ج28 ص229
🔶در روایت دیگر امام باقر فرمود:
« مهاجرین و انصار و غیر آن ها به نزد علی آمدند و گفتند حق با تو است ما با تو هستیم .علی گفت اگر راست می گوید فردا همه شما سر تراشیده نزد من حاضر شوید و جز سلمان و مقداد و ابوذر چنین نکردند»
📚رجال کشی ص8 و 9 رقم 18
📚تاریخ یعقوبی ج2 ص116
👌وفرمود:
« جز مقداد و ابوذر و سلمان تمام مردم به ولایت پشت کردند مگر کسانی که بعد از گذشت زمانی متذکر شدند»
📚رجال کشی ص6
📚بحار الانوار ج28 ص237
🔶وفرمود:
« به خدا سوگند اگر به اندازه اصحاب طالوت و نفرات جنگ بدر یاور داشتم با شمشیر قیام می کردم و اگر به اندازه سی نفر یار داشتم باز هم قیام می کردم»
📚الکافی ج8 ص31
❗️سدیر می گوید:
« نزد امام باقر سخن از خیانت مردمان به اهل بیت و تنها گذاشتن علی به میان آمد .مردی به امام باقر گفت چرا بنی هاشم از علی حمایت نکردند .
👌امام فرمود:
« از بنی هاشم کسی باقی نمانده بود . جعفر و حمزه بودند که شهید شدند و عباس و عقیل بودند که آنان نیز فرسوده و پیر بودند . اگر جعفر و حمزه بودند آنان نمی توانستند با اهل بیت چنان کنند»
📚الکافی ج8 ص190
❗️آری صحابه به دلیل کینه هایی که از علی به دل داشتند دست از یاری او و اهل بیتش برداشتند چنان که پیامبر گرامی پیش بینی کرده بود و خطاب به علی فرموده بود:
« کینه هایی مردم نسبت به تو در دل دارند که هنگامی آنها را آشکار خواهند کرد که من از دنیا رفته باشم»
📚المعجم الکبیر ج11 ص73
📚مسند ابی یعلی ج1 ص426
👌ویاران اندکی هم که برای علی باقی مانده بودند بخاطر همان مصلحتی که علی را از دفاع کردن و قیام کردن بر حذر داشت از دفاع کردن خود داری کردند .
❗️در مورد فلسفه عدم قیام و دفاع حضرت علی به نمایه زیر رجوع فرمایید:
https://t.me/Rahnamye_Behesht/5205
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
پرسش
❓در روایات هست که بدون ولایت اهل بیت عبادت قبول نمیشود . دلیل این مطلب چیست ؟ مگر صدقه ای که شخص شیعه یا سنی میدهد با هم فرق دارد و اصولا چه دلیلی وجود دارد که خدا قبولی عمل را منوط به ولایت کند؟
💠پاسخ💠
👌در این شکی نمی باشد که اعمال کسانی که معتقد به ولایت اهل بیت نمی باشند و غیر آنان را بر آنها ترجیح دهند مقبول خداوند واقع نمی شود چنان که امام باقر علیه السلام فرمود:
« هر کس با عبادت خداوند خود را خسته کند در حالی که معتقد به امامی از جانب خداوند نباشد سعی و تلاش او غیر مقبول است و چنین فردی گمراه و متحیر محسوب می شود .خداوند از بین برنده اعمالش است و اگر در چنین حالی بمیرد به مرگ کفر و نفاق مرده است »
📚الکافی ج1 ص183
📚وسائل الشیعه ج1 ص118
🔷وفرمود:
« اگر کسی شب ها شب زنده داری و روزها روزه بدارد و تمام اموالش را صدقه دهد و تمام روزگار را حج بجا آورد اما معتقد به امام الهی نباشد حقی بر خدا برای پاداش در برابر اعمالش را ندارد»
📚الکافی ج2 ص18
👌فلسفه این حکم روشن است زیرا این امام است که خدا را به مردم معرفی می کند و صفاتش را بیان می کند.
❗️در نبوت و معاد عقاید حقه را تبیین می کند .
🔶طریق صحیح انجام عبادات و نماز و روزه و ...را برای مردم باز گو می کند .اگر کسی معتقد به امام نباشد در اصول و فروع دین دچار گمراهی شده و از خدا و دین او دور افتاده است و درواقع گویی معتقد به آیین حق نمیباشد و روشن است اعمال کسانی که معتقد به دین حق نمی باشد ارزشی ندارد زیرا این نیت و اعتقاد است که به عمل روح می دهد .
🔶اعمال چنین افرادی ارزشی ندارد زیرا مطابق واقع انجام نشده و تاثیری در کمال و ترقی آنان نخواهد داشت .هیچگاه طی کردن مسیر باطل به حق و حقانیت منتهی نمی شود و این امام است که راهنمای مسیر برای رسیدن به حق می باشد.
🔶امام باقر علیه السلام فرمود:
« اسلام بر پایه پنج چیز بنا شده است .نماز و زکات و حج و روزه و ولایت .
👌زراره می گوید از امام سوال کردم که کدام یک از آنان افضل است؟
💠امام فرمود ولایت زیرا کلید آن ها محسوب می شود و راهنمای بر آنها می باشد »
📚وسائل الشیعه ج1 ص13
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
پرسش
❓ برای حدیث کساء با مضامینی که در مفاتیح الجنان هم امده توضیح بفرمایید آیا سند صحیحی دارد یا خیر❔
💠پاسخ💠
❗️آیت الله مکارم شیرازی درباره حديث کسا در مفاتیح نوین چنین می نویسد :
«اصل حديث كسا ميان شيعه و اهل سنت بسيار مشهور و معروف است و جاى هيچ گونه ترديدى نيست كه رسول خدا در منزل حضرت زهرا ، و يا در خانه خودش زير پارچه اى شبيه عبا قرار گرفت و حضرت على و حضرت فاطمه زهرا و امام حسن و امام حسين را زير آن جاى داد و از آنان به عظمت و بزرگى ياد نمود و آن جمع را مصداق آيه: «همانا خداوند مى خواهد پليدى و گناه را از شما اهل بيت دور كند و كاملاً شما را پاك سازد»، معرّفى كرد.
👌آنچه در اينجا به عنوان حديث كسا نقل مى شود، حديث مشروح و مفصلى است كه برابر روايتى، خواندن آن به اين نحو، داراى پاداش و آثار و بركات فراوانى است. و در ذيل آن آمده است: «در هر محفلى كه شيعيان و علاقه مندان ما اين حديث را بخوانند، رحمت الهى بر آنان نازل مى شود، فرشتگان براى آن ها استغفار مى كنند اندوه غم زدگان برطرف مى شود و حاجات روا خواهد شد».
🔷اين حديث نخستين بار در كتاب «منتخب طريحى» متوفاى 1085 از علماى قرن يازدهم آمده است.
❗️محدّث بزرگوار مرحوم حاج شيخ عباس قمى در منتهى الآمال، در شرح زندگانى امام حسين پس از بيان اين نكته كه «حديث اجتماع خمسه طيبه تحت کسا» از احاديث متواتره است، مى نويسد:
🔶«اما حديث معروف به حديث كسا كه در زمان ما شايع است، به اين كيفيت در كتب معتبر و معروف و اصول حديث و مجامع متقنه محدثین ديده نشده، مى توان گفت از خصايص كتاب «منتخب» است».
❗️از اين رو، جناب ايشان آن را در مفاتيح الجنان نياورده است و ناشران برخلاف ميل آن بزرگوار آن را در پايان مفاتيح اضافه كرده اند.
👌پس از كتاب «منتخب»، اين حديث در كتاب «عوالم» آمده است.
📚عوالم العلوم ج11 ص927
👌صاحب كتاب عوالم شيخ عبدالله بحرانى از شاگردان مرحوم علاّمه مجلسى و از علماى قرن دوازدهم است.
❗️در اين كتاب براى اين حديث سندى ذكر كرده است كه از جهاتى جاى تأمل دارد:
1⃣سند اين حديث مطابق نسخه خطى موجود در كتابخانه يزد، در متن كتاب نبوده است، بلكه در حاشيه آن آمده است و خط آن نيز با خط متن كه دست خط صاحب عوالم است، متفاوت مى باشد.
2⃣برخى از افراد سلسله سند، حدود هشتاد سال با يكديگر فاصله دارند كه قاعدتا يكى از آن ها نمى تواند از ديگرى نقل حديث نمايد.
3⃣بعضى از افراد اين سند در كتب رجالى توثيق نشده اند.
❗️ولى از آنجا كه محتواى حديث اشكال خاصّى ندارد و بعضى از علما به قرائت آن اهميّت مى دادند و با توجه به «احاديث من بلغ» مى توان آن را به «قصد رجا» و به اميد برآورده شدن حاجات خواند.
📚مفاتیح نوین ص1197
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
پرسش
❓ لطفا به شبهه زیر پاسخ دهید.
🔶علت زمین لرزه از دید امام جعفر صادق...
365 - عنه، عن صالح ، عن بعض أصحابه، عن عبد الصمد بن بشير، عن أبي عبد الله (عليه السلام) قال: إن الحوت الذي يحمل الأرض أسر في نفسه أنه إنما يحمل الأرض بقوته فأرسل الله تعالى إليه حوبا أصغر من شبر وأكبر من فتر فدخلت في خياشيمه فصعق، فمكث بذلك أربعين يوما ثم إن الله عز وجل رؤوف به ورحمه وخرج فإذا أراد الله عز وجل بأرض زلزلة بعث ذلك الحوت إلى ذلك الحوت فإذا رآه اضطرب فتزلزلت الأرض.
امام صادق گفت : همانا آن ماهی که زمین را حمل می کند ٬ این فکر در ضمیرش گذشت که وی با نیروی خود به حمل زمین می پردازد...
پس خدای تعالی ماهی کوچکی به سویش فرستاد که از یک وجب کوچکتر و از فاصله میان انگشت شست و سبابه بزرگتر بود. آن ماهی کوچک به درون بینی وی رفت و او غش کرد. پس ٬ چهل روز در بینی وی ماند و آنگاه خداوند بر ماهی حامل زمین ٬ رافت و رحمت آورد و ماهی کوچک از بینی او بیرون شد و هرگاه که خدای عز و جل بخواهد تا در زمین زلزله ای پدید آید همان ماهی کوچک را به سوی ماهی بزرگ می فرستد و چون دیده اش بر او افتد٬ بر خود می لرزد و در زمین زلزله پدید می آید...
📚منبع : الکافی ج ۸ ص ۲۵۵ حدیث ۳۶۵ چاپ دارالکتب اسلامیه تهران.
💠پاسخ💠
👌ایت الله مکارم شیرازی چنین می نویسد:
❗️عقیده ما در باره روایات اهل بیت؛
🔷«تکرار این موضوع را ضروری می دانیم که هر حدیثی که در یکی از منابع معروف یا سایر منابع معتبر وجود داشته باشد به این معنی نیست که آن حدیث به خصوص معتبر باشد .بلکه هر حدیثی سلسله سندی دارد که باید هر یک از رجال سند آن جدا گانه مورد بررسی قرار گیرد هر گاه تمام رجال سند مورد اعتماد بودند آن حدیث به عنوان یک حدیث صحیح پذیرفته می شود در غیر این صورت ان حدیث مشکوک یا ضعیف است»
📚اعتقاد ما،ص119
👌حدیث مذکور در مورد علت زلزله ضعیف و غیر قابل قبول می باشد زیرا این حدیث با دو اشکال عمده مواجه است؛
1⃣صالح بن ابی حماد که راوی روایت است ضعیف است.
🔶نجاشی در وثاقت او تشکیک کرده است.
📚رجال نجاشی ص198
🔶ابن الغضائری نیز می گوید او ضعیف است .
📚رجال ابن الغضائری ص70
2⃣روایت مرسل است و تمام راویان آن ذکر نشده است چنان که در سند حدیث « عن بعض اصحابه» آمده است.
❗️لذا علامه مجلسی در ذیل این حدیث می گوید:
« این حدیث ضعیف و غیر قابل استناد است»
📚مراه العقول ج26 ص238
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
⁉️سوال
خدایی که صفت های خود را نقض می کند ؛ ⇩⇩
● افعال موجودات از دو حال خارج نیست .
1. یا برای رسیدن به هدفی انجام می شود .
2. یا کاری است عبث و بیهوده .
▓ ممکن است کمک به دیگران را مثال بزنید و عنوان کنید که این کار خارج از این دو حالت است اما انسانی که به نیازمندی کمک می کند ، در پی اقناع حس نوع دوستی خود است و این نیاز را در خود می بیند و تنها با دست گیری و کمک رسانی و عمل در این زمینه وجدانش آسوده میگردد . بنابر این برای افعال موجودات ، حالتی خارج از این دو صورت نمی توان متصور شد .
◆ قطعا این جمله را بسیار شنیده اید : " خلقت جهان هدف مند است و خدا برای آفرینش هدفی داشته است "
پذیرش اینکه خدا از خلق جهان هدفی داشته است ، مستلزم این است که بپذیریم خدا نیازی داشته است ( زیرا هدف ها در پی رفع نیاز ها و یا خواسته ها بنا می شوند ) و این با صفت خدا که #بی_نیاز بودن اوست در تعارض است .
■ حال اگر بگوییم خدا بی نیاز است و هدفی نداشته است که با خلقت جهان به آن برسد ، به این نتیجه می رسیم که اساسا "خلقت امری بیهوده و عبث بوده است "(پیش تر گفتیم که کار بی هدف ، قطعا بیهوده است ) . و این نیز با دیگر صفت خدا که همان #حکیم بودن اوست سازگار نسیت .
(حکیم کسی است که کاری عبث انجام نمی دهد ) .
✔ این تناقض منطقی بیان می دارد که وجود خدا یی با این اوصاف امری محال وغیر منطقی است .
♦️پاسخ
❗️در این شکی نیست که خداوند حکیم در افعال خود دارای غرض است و دلایل متعدد عقلی و نقلی بر این امر دلالت می کند
🔷دلیل عقلی به ما می گوید که هر فعلی که برای مقصد و غرض معینی انجام نگیرد نزد عقلا عبث و بیهوده بحساب می آید و این فعل نزد عقلا قبیح است و کار قبیح بر خداوند حکیم محال است
♦️یکی از دلایل نقلی ایه 115 مومنون است که می فرماید:
« ایا گمان کرده اید که ما شما را از روی بیهودگی افریدیم »
❗️ومی فرماید:
🔷صاحبان خرد و اندیشه با تامل در خلقت اسمانها و زمین پی می برند که خداوند این عالم را بیهوده نیافریده است
📓161 ال عمران
♦️ومی فرماید:
« اسمانها و زمین را و انچه بین انهاست از روی بیهودگی خلق نکردیم»
📓دخان 38
🔵اما غرض و هدف خداوند به مخلوقات بر می گردد نه به خودش تا اشکال شما مطرح شود
❗️توضیح :
♦️گاهی فاعلی فعلی را انجام می دهد غرضش به ذات خودش بر می گردد و گاهی برای منفعت رسانی به دیگران کاری را انجام می دهد اگر غرض از نوع اول باشد بر ذات حق ناروا است زیرا که نشانه نقص و کمبود فاعل است ولی اگر از نوع دوم باشد عین کمال و ناشی از کمال فاعل است نه ناشی از نقص
♻️خورشید که نور افشانی می کند و عالم را روشن می سازد برای این است که واجد این کمال است و لذا می دهد نه اینکه محتاج به نبات و جماد و حیوان و ارض باشد
🔶در مورد خداوند غرض و هدف از نوع دوم اشکال ندارد زیرا که او فیاض علی الاطلاق بوده و بخلی در ساحت او راه ندارد پس باید کمال بخش و کمال افرین باشد و وجود موجودات کمال است لذا باید بیافرینددو این لازمه خدایی است( دقت کنید):
🔺من نکردم خلق تا سودی کنم
🔺بلکه تا بر بندگان جودی کنم
📚شرح فارسی کشف المراد،ص215
📚الالهیات،علامه سبحانی،ج1 ص263
🔵پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#هدف_از_خلقت_انسان
#پرسش
❔شما فرمودین که خدا انسان رو افریده که به کمال و سعادت برسند
اگه به کمال و سعادت برسند قراره چه #اتفاقی بیفته مگه ❕میشه در مورد هدف خلقت انسان به طور کلی توضیح بدین❗️❗️
💠#پاسخ💠
❗️از آیات و روایات استفاده می شود که خداوند عالم آفرینش را برای انسان آفریده است ؛
🔶 https://t.me/Rahnamye_Behesht/4783
👌و انسان هم برای به کمال و #سعادت رسیدن بر اساس عمل به برنامه الهی ، آفریده شده است چرا که خداوند چشمه اى است فياض و مبدئى است نعمت آفرين كه موجودات را در كنف حمايت خود مى گيرد، و آنها را پرورش داده، از نقص به كمال مى برد، و اين است هدف واقعى عبوديت و بندگى ما، و اين است فلسفه عبادات و نيايشهاى ما كه همگى كلاسهاى تربيت براى تكامل ما است ، به اين ترتيب نتيجه مى گيريم كه هدف آفرينش ما پيشرفت و تكامل #هستى ما است.
📚تفسیر نمونه ج22 ص392
👌لذا می فرماید ؛
« من جن و انس را نیافریدم جز برای اینکه عبادتم کنند ( و از این طریق تکامل یابند و به من نزدیک شوند )»
🔶ذاریات56
❕ در روایتی امده است که خداوند در #صحف حضرت موسی چنین فرمود:
« ای بندگان من شما را نیافریدم ( و تکلیف نکردم) تا بدین وسیله از تنهایی وکمی در آمده و صاحب یاور و جماعت زیادی شوم و نه با شما انس گرفته تا به واسطه آن وحشت نکنم و نه به کمک شما عجز خود را ترمیم نمایم همین قدر بدانید که اگر تمام مخلوقات من در آسمان و زمین پشت به هم داده و اطاعت و عبادت من کنند و شب و روز مرا #پرستش کنند به سلطنت و قدرتم چیزی اضافه نمی شود چه آن که ساحت من والاتر از آن بوده و از این نواقص مبرا است»
📚علل الشرایع ج1 ص13
👌در روایت دیگری امام #صادق علیه السلام فرمود:
« خداوند از روی بازی و بازیچه بندگان را نیافریده ( وتکلیف نکرده است) بلکه آنان را افریده و تکلیف به طاعت کرده تا از این طریق ( به تکامل رسیده) و مستوجب بهشت و رضایت او شوند و انان را خلق ( وتکلیف) نکرده است تا به واسطه انان منفعتی بدست اورده یا ضرری را از خود دفع کند بلکه انان را خلق کرد( و تکلیفشان کرد) تا به انان #نفع برساند و انان را در جایگاه نعمت های ابدی قرار دهد»
📚بحار الانوار ج5 ص313
👌بنابراین هدف از آفرینش تمام عالم ، انسان است و هدف از خلقت انسان هم به کمال رسیدن و انسان هم به کمال نمی رسد مگر آنکه به برنامه #الهی خداوند عمل کند.
❕حال آنچه مورد سوال واقع شده است آن است که هدف از تکامل و به سعادت رسیدن چیست ، وقتی بندگان به تکامل و به سعادت برسند چه اتفاقی می افتد ❔
👌پاسخ روشن است . تكامل، هدف نهايى و يا به تعبير ديگر" غاية الغايات" است.
❕توضيح اينكه: اگر از #محصلى سؤال كنيم براى چه درس مى خوانى؟
مى گويد: براى اينكه به دانشگاه راه يابم. باز اگر سؤال كنيم دانشگاه را براى چه مى خواهى؟ مى گويد براى اينكه فى المثل دكتر يا مهندس لايقى شوم.
مى گوئيم مدرك دكترا و مهندسى را براى چه مى خواهى؟ مىگويد براى اينكه فعاليت مثبتى كنم و هم درآمد #خوبى داشته باشم باز مى گوئيم درآمد خوب را براى چه مى خواهى مى گويد: براى اينكه زندگى آبرومند و مرفهى داشته باشم.سرانجام مى پرسيم زندگى مرفه و آبرومند براى چه مى خواهى؟
👌در اينجا مى بينيم لحن سخن او #عوض مى شود و مىگويد خوب، براى اينكه زندگى مرفه و آبرومندى داشته باشم، يعنى همان پاسخ سابق را تكرار مى كند.
❕اين دليل بر آن است كه او به پاسخ نهايى، و به اصطلاح به" غاية الغايات" كار خويش رسيده كه ما وراى آن پاسخ ديگرى نيست، و هدف نهايى را تشكيل مى دهد. اين در مسائل زندگى #مادى.
👌در زندگى #معنوى نيز مطلب همين گونه است، وقتى گفته مى شود آمدن انبياء و نزول كتب آسمانى، و تكاليف و برنامه هاى تربيتى براى چيست مى گوئيم براى تكامل انسانى و قرب به خدا و بهره مندی از سعادت اخروی و اگر سؤال كنند تكامل و قرب پروردگار و سعادت براى چه منظورى است مى گوئيم براى قرب به پروردگار و سعادت ، يعنى اين هدف نهايى است، و به تعبير ديگر ما همه چيز را براى تكامل و سعادت و قرب به خدا مى خواهيم اما قرب به خدا را براى خودش (يعنى براى #قرب به پروردگار).
📚تفسیر نمونه ج22 ص393
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
#تعداد_همسران_پیامبر
#پرسش
❔پیامبر چه تعداد زن داشته است ❗️آیا راست است که #سی همسر داشته است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌شیخ بزرگوار صدوق و دیگران از علما نقل می کنند که امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« پیامبر خدا با پانزده زن ازدواج کرد ، و با سیزده نفر از آنها همبستر شد ، و چون از دنیا رفت نه همسر داشت ، آن دو زنی که با آنها همبستر نشد ، عمره و سنی نام داشتند ، و اما آن سیزده زنی که با آنها همبستر شد نخستین آنها خدیجه دختر خویلد بود ، سپس سوره دختر زمعه ، سپس ام سلمه که نام او هند دختر ابو امیه بود و سپس عایشه دختر ابوبکر و سپس حفصه دختر عمر و سپس زینب دختر جحش و سپس ام حبیبه رمله دختر ابو سفیان و سپس میمونه دختر حارث و سپس زینب دختر عمیس و سپس جویره دختر حارث و سپس صفیه دختر حیی بن اخطب و زنی که خود را به پیامبر اهدا کرد و او خوله دختر حکیم سلمی بود و دو کنیز هم داشت که وقت خود را همراه با همسرانش به آنان نیز قسمت می کرد که ماریه و ریحانه خندفیه بودند .
👌و آن #نه همسری که موقع وفات داشت عبارتند از عایشه و حفصه و ام سلمه و زینب و میمونه و ام حبیبه و صفیه و جویره و سوره و بهترین آنها خدیجه دختر خویلد و پس از او ام سلمه دختر حارث بود »
📚الخصال ج2 ص419
📚مناقب آل ابی طالب ، ج1 ص159
📚وسائل الشیعه ج20 ص244
👌پیامبر گرامی تا حدود سن 25 سالگی مجرد بودند و سپس با حضرت خدیجه ازدواج کردند ، و تا حدود سن #پنجاه و #پنج سالگی با ایشان بودند و ازدواج دیگری نداشتند و در هنگامه پیری بر اساس یک سری مصلحت ها ، با اذن الهی اقدام به ازدواج های متعدد کردند که در پست زیر پیرامون فلسفه این ازدواج ها توضیحاتی را ارائه داده ایم ؛
💠 https://t.me/Rahnamye_Behesht/3751
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
⁉️سوال
چرا پیامبر دارای همسران متعدد بوده اند این مساله سبب شده که دشمنان این روز ها بر اسلام هجمه وارده کرده و حمله کنند
🗯پاسخ
❗️در تفسیر شریف نمونه چنین آمده است:
🔶« ازدواج پیامبر با زنان متعدد و مختلف، براى حل یک سلسله مشکلات اجتماعى و سیاسى در زندگى او بوده است.
❗️زیرا مى دانیم: هنگامى که پیامبر نداى اسلام را بلند کرد، تک و تنها بود، و تا مدت ها جز عده محدود و کمى به اوایمان نیاوردند، او بر ضد تمام معتقدات خرافى عصر و محیط خود قیام کرد، و به همه اعلان جنگ داد، طبیعى است که همه اقوام و قبایل آن محیط، بر ضد او بسیج شوند.
🗯و باید از تمام وسایل براى شکستن اتحاد نامقدس دشمنان استفاده کند که یکى از آنها ایجاد رابطه خویشاوندى از طریق ازدواج با قبایل مختلف بود؛
🔷زیرا محکمترین رابطه در میان عرب جاهلى، رابطه خویشاوندى محسوب مى شد، و داماد قبیله را، همواره از خود مى دانستند و دفاع از او را لازم و تنها گذاشتن او را گناهمى شمردند.
👌قراین زیادى در دست داریم که: نشان مى دهدازدواجهاى پیامبرلااقل در بسیارى از موارد، جنبه سیاسى داشته است.
❗️و بعضى ازدواجهاى او مانند ازدواج با «زینب»، براى شکستن سنت جاهلى بوده است.
🔵بعضى دیگر، براى کاستن از عداوت، یا طرح دوستى و جلب محبت اشخاص و یا اقوام متعصب و لجوج بوده است.
👌روشن است، کسى که در سن 25 سالگى که عنفوان جوانى او بوده، با حضرت خدیجه ازدواج مى کند و تا 53 سالگى تنها به همین یک زن قناعت مى نماید و به این ترتیب، دوران جوانى خود را پشت سر گذاشته و به سن کهولت مى رسد و بعد به ازدواج هاى متعددى دست مى زند، حتماً دلیل و فلسفه اى دارد و با هیچ حسابى آن را نمى توان به انگیزه هاى علاقه جنسى پیوند داد.
❗️زیرا با این که مساله ازدواج متعدد در میان عرب در آن روز، بسیار ساده و عادى بوده و حتى گاهى همسر اول به خواستگارى همسر دوم مى رفته و هیچگونه محدودیتى براى گرفتن همسر قایل نبودند، براى پیامبرازدواجهاى متعدد در سنین جوانى نه مانع اجتماعى داشت و نه شرایط سنگین مالى و نه کمترین نقصى محسوب مى شد.
👌جالب این که: در تواریخ آمده است اکثریت همسران او، همه زنان بیوه بودند که طبعاً نمى توانستند از جنبه هاى جنسى چندان تمایل کسى را برانگیزند.
📚بحار الانوار ج22 ص191 و192
❗️حتى در بعضى از تواریخ، مى خوانیم: پیامبر با زنان متعددى ازدواج کرد و جز مراسم عقد انجام نشد، و هرگز با آنهاآمیزش نکرد، حتى در مواردى تنها به خواستگارى بعضى از زنان قبایل قناعت کرد.
📚همان مدرک
🗯آنها به همین قدر خوشحال بودند و مباهات مى کردند که زنى از قبیله آنان به نام همسر پیامبر نامیده شده، و این افتخار براى آنها حاصل گشته است، و به این ترتیب، رابطه و پیوند اجتماعى آنها با پیامبر محکمتر، و در دفاع از او مصممتر مى شدند.
❗️ از سوى دیگر، با این که پیامبر مسلماً مرد عقیمى نبود ولى فرزندان کمى از او به یادگار ماند، در حالى که اگر این ازدواجها به خاطر جاذبه جنسى این زنان انجام مى شد، باید فرزندان بسیارى از او به یادگار مانده باشد.
👌گر چه دشمنان اسلام، خواسته اند ازدواجهاى متعدد پیامبر اسلام را دستاویز شدیدترین حملات مغرضانه قرار دهند، و از آن افسانه هاى دروغین بسازند، ولى سن بالاى پیامبر به هنگام این ازدواجهاى متعدد از یک سو، و شرایط خاص سنى و قبیله اى این زنان از سوى دیگر، و قراین مختلفى که در بالا به قسمتى از آن اشاره کردیم، از سوى سوم، حقیقت را آفتابى مى کند و توطئه هاى مغرضان را فاش مى سازد
📚برگرفته از تفسیر نمونه،ایت الله العظمی مکارم شیرازی،ج17 ص381
🗯پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/Rahnamye_Behesht
#ازدواج_پیامبر_با_عایشه_و_حفصه
#پرسش
❔چرا پیامبر با عایشه و حفصه ازدواج کرد ❗️با این که می دانست آنان زنان #خوبی نیستند ❕❕
💠#پاسخ💠
👌ازدواج پیامبر گرامی ، با حفصه و عایشه بر اساس #پیشنهاد دیگران بوده است .
❕متقی هندی نقل می کند ؛
« حفصه دختر عمر بن خطاب از زنانی بود که از مدینه هجرت کرد ، در حالی که همسر خنیس بن حذافه سهمی از مجاهدان بدر بود ، بعد از وفات شوهرش ، عمر به ابوبکر پیشنهاد داد تا او را به همسری بپذیرد ، ولی او قبول نکرد ، عمر غضبناک شد ، بعد از آن این پیشنهاد را به عثمان داد ، او نیز قبول نکرد ، عمر زبان شکایت نزد پیامبر گرامی گشود ، حضرت فرمود : حفصه با کسی که بهتر از عثمان است #ازدواج می کند ، سپس پیامبر با او ازدواج نمود و این ازدواج در سال سوم هجری بود »
📚کنزالعمال ج13 ص697
📚اسد الغابه ج6 ص65
👌همین طور علمای اهل سنت نقل می کنند که ازدواج پیامبر گرامی با عایشه ، بر اساس پیشنهاد خوله بنت حکیم بن الاوقص ، #همسر عثمان به مظعون صورت گرفت .
📚الاصابه ، ج8 ص232
👌ازدواج پیامبر گرامی با افراد مذکور ، با انگیزه #سیاسی جهت جلب حمایت قبائل پدرانشان بوده است .
❕در گذشته توضیح دادیم که ازدواج پیامبر با زنان متعدد و مختلف، براى حل یک سلسله مشکلات اجتماعى و سیاسى در زندگى او بوده است.
👌هنگامى که پیامبر نداى اسلام را بلند کرد، تک و تنها بود، و تا مدت ها جز عده محدود و کمى به اوایمان نیاوردند، او بر ضد تمام معتقدات خرافى عصر و محیط خود قیام کرد، و به همه اعلان جنگ داد، طبیعى است که همه اقوام و #قبایل آن محیط، بر ضد او بسیج شوند.
❕او باید از تمام وسایل براى شکستن اتحاد نامقدس دشمنان استفاده کند که یکى از آنها ایجاد رابطه خویشاوندى از طریق ازدواج با قبایل مختلف بود ، زیرا محکمترین رابطه در میان عرب جاهلى، رابطه خویشاوندى محسوب مى شد، و داماد قبیله را، همواره از خود مى دانستند و دفاع از او را لازم و تنها گذاشتن او را گناهمى شمردند.
❕قراین زیادى در دست داریم که نشان مى دهدازدواجهاى پیامبر در بسیارى از موارد، جنبه سیاسى داشته است که جهت آگاهی بیشتر به #نمایه زیر مراجعه فرمایید ؛
💠 https://t.me/Rahnamye_Behesht/3751
❕پیامبر گرامی اگرچه بر اساس علم غیب از سرنوشت #نافرجام عایشه وحفصه اطلاع داشت ، اما مامور بود که مطابق با ظاهر حال افراد با آنها برخورد کند ، و از علم غیب در امور شخصی زندگی بهره نگیرد ، لذا با عایشه و حفصه بر اساس اسلام ظاهری آنها ازدواج کرد .
❕مفصلا در گذشته در این رابطه بحث کرده ایم که پیشوایان ما ، از ناحیه خداوند ، اجازه استفاده از علم غیب در زندگی شخصی خود را نداشته اند و موظف بوده اند بر اساس علم عادی با دیگران رفتار کنند ؛
💠 https://t.me/Rahnamye_Behesht/7687
#پرسمان_اعتقادی
https://t.me/joinchat/AAAAADwfNBg2bGR7EMl2NA
پرسش
❔ سوال من اینه که توصیغه را قبول داری
پس اگر دختر تو راضے به صیغه با یڪ پسر باشد تو به او اجازه این ڪارو میدهے؟
💠پاسخ💠
👌طبق آیات قرآن و روایات متعدد در کتب شیعه و اهل سنت شکی در مشروعیت متعه و ازدواج موقت باقی نمی ماند.
❗خداوند می فرماید:
«زنانی را که متعه می کنید باید مهر آنان را بپردازید»
🔶نسائ 24
🔶قرطبی بزرگ مفسر اهل سنت می گوید:
«جمهور علما گفته اند که مراد از آیه ازدواج موقت است که در صدر اسلام مشروع بوده است»
📚الجامع لاحکام القرآن،ج5 ص130
🔷مسلم در صحیح خود از جابر روایت می کند که:
«منادی رسول خدا به میان ما آمد واعلام کرد که پیامبر به شما اجازه داده است که استمتاع کنید یعنی با زنان ازدواج موقت نمایید»
📚صحیح مسلم،ج4 کتاب النکاح،باب نکاح المتعه،ح1405
📚صحیح بخاری ج6 ص129
🔶مسلم از جابر روایت می کند:
«در دوران پیامبر وابوبکر در مقابل یک مشت خرما وآرد با زنان ازدواج موقت می کردیم تا آین که عمر در جریان عمرو بن حریث از این ازدواج جلوگیری کرد»
📚صحیح مسلم،ج4 کتاب النکاح،باب نکاح المتعه،ح1405
❗ابونضره می گوید:
«من در مجلس جابربن عبدالله بودم که یک نفر وارد شد وگفت اینک ابن عباس وابن زبیر درباره متعه حج ومتعه زنان با هم اختلاف ومشاجره دارند. جابر گفت آری ما هر دو متعه را در زمان رسول خدا انجام دادیم سپس عمر ما را از آن ها منع کرد ودیگر به سوی آن بازگشتیم»
📚صحیح مسلم،ج4 کتاب النکاح،باب نکاح المتعه،ح1405
🔶سیوطی می گوید:
"عمر بن خطاب اول کسی است که از ازدواج موقت جلوگیری کرد"
📚تاریخ الخلفا،ص128
👌احمد در مسند خود از ابن حصین روایت می کند:
«آیه متعه در کتاب خدا نازل شد وما به آن عمل کردیم وآیه ای که آن را نسخ کند نازل نشد تا پیامبر چشم از دنیا فرو بست»
📚مسند احمد،ج4 ص436
🔶ترمذی روایت می کند که مردی از اهل شام از ابن عمر درمورد ازدواج موقت سوال کرد.
ابن عمر گفت:حلال است.
شامی گفت پدرت از آن نهی کرده است
ابن عمر گفت :اگر پدرم نهی کرده است اما رسول الله آن را مشروع دانسته است آیا از پدرم تبعیت کنم یا رسول الله»
📚سنن ترمذی،ج3 ص186
🔶علمای اهل سنت حدیث معروفی را از عمر نقل کرده اند که گفت:
«دو نوع متعه در عصر رسول الله مشروع وجایز بود ولی من از آنها نهی می کنم حج به صورت تمتع وازدواج موقت»
📚مسند احمد،ج3 ص325
📚 سنن بیهقی،ج7 ص206
📚 المبسوط سرخسی،ج4 ص27
📚 المغنی، ابن قدامه،ج7 ص571
📚کنزالعمال،ج16 ص521
📚 تفسیر کبیر،ج10 ص52
❓حال سوال شما این است که می گویید حال که متعه جایز است آیا شیعیان راضی میشوند دختران و خواهرانشان را متعه دیگران کنند❗️
👌همین سوال را عبدالله بن عمیر از امام باقر علیه السلام کرد و خطاب به ایشان عرضه داشت:
« شما که عقیده به مشروعیت متعه دارید آیا راضی می شوید که زنان شما و دخترانتان و خواهرانتان متعه شوند؟
👌امام وقتی دید که او چنین می گوید از رو روی برگرداند و به او توجه نکرد»
📚الکافی ج5 ص449
📚التهذیب ج7 ص250
❗️این سوال برای آگاهی و یافتن حقیقت مطرح نمی شود لذا امام به مصداق آیه شریفه قرآن از او روی برگرداند.
« بندگان خاص خداوند رحمان کسانی هستند که هنگامی که جاهلان آنها را مخاطب سازند با بی اعتنایی و بزرگواری می گذرند»
🔶فرقان 63
❕وقتی متعه با شرایط و مقرراتی که برای تحقق آن است مشروع و حلال باشد دلیلی ندارد که افراد بدون دلیل با آن مخالفت کنند و اگر مخالفتی باشد از آن جهت نیست که متعه بد است بلکه از آن جهت است که ممکن است هنوز شرایط لازم برای ازدواج موقت برخی افراد حاصل نشده است .
👌جهت آگاهی از فلسفه ازدواج موقت و شرایط لازم برای آن به نمایه زیر رجوع فرمایید:
https://t.me/Rahnamye_Behesht/2665
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
پرسش
❓حدیثی از امام علی (ع) در کتاب غررالحکم هست که میفرمایند بهترین مردم کسی است که وقتی بهش ظلم میشه گذشت بکنه و چون به او بدی شود،خوبی کند.
ولی چرا حضرت زهرا (س) از ظلم عمر در مورد فدک گذشت نکرد؟؟؟
❗️ خَيْرُ النّاسِ مَنْ اِنْ اُغْضِبَ حَلُمَ وَ اِنْ ظُلِمَ غَفَرَ وَ اِنْ اُسىءَ اِلَيْهِ اَحْسَنَ؛
بهترين مردم كسى است كه اگر او را به خشم آورند، بردبارى نمايد و چنانچه به او ظلم شود، ببخشايد و چون به او بدى شود، خوبى كند.
تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 285 ، ح 6394
💠پاسخ💠
❗️فضیلت عفو و گذشت و ترک انتقام جوئی به عنوان یک اصل از نظر شرع و عقل و کتاب و سنت جای تردید نیست اما این بدان معنا نیست که استثنائی نداشته باشد .
🔷مواردی پیش می آید که عفو و گذشت سبب جرات جانیان و جسارت خاطیان می شود به یقین هیچ کس عفو و گذشت را در این گونه موارد جایز نمی شمارد بلکه برای حفظ نظم جامعه و نهی از منکر و پیش گیری از تکرار جرم باید از عفو صرف نظر کرد و به مجازات عادلانه پرداخت .
👌حضرت علی فرمود:
« عفو و گذشت افراد لیم و پست را فاسد می کند به همان اندازه که افراد با شخصیت را اصلاح می نماید»
📚بحار الانوار ج74 ص419
📚کنزالفوائد ج2 ص182
❗️وفرمود:
« عفو و گذشت درباره کسی است که اعتراف و اقرار به گناه خود داشته باشد نه در مورد کسی که بر گناه اصرار دارد»
📚بحار الانوار ج75 ص89
📚الدره الباهره ص18
❗️فرمود:
« نیکی ها را به نیکی پاداش ده و از بدی ها صرف نظر کن مادام که لطمه ای بر دین یا سستی بر حکومت اسلامی وارد نمی کند»
📚غرر الحکم ح4788
🔷امام سجاد فرمود:
« حق کسی که به تو بد کرده است این است که او را عفو کنی ولی اگر می دانی عفو او سبب زیان می شود می توانی انتقام بگیری»
📚میزان الحکمه ج3 ح13225
❗️خلیفه قصد داشت که با غصب فدک منبع مالی برای خلافت نامشروعش فراهم کند و مردم را بخرد و یاران علی را از اطراف او دور کند.
👌قصد داشت با تضعیف مالی اهل بیت زمینه قیام و شورش را از آنان بگیرد .
👌اگر فدک در دست اهل بیت می ماند و مردم بخشش ها و ایثار آنان را می دیدند این سوال پیش می آید که اینان سزاورتر از دیگران به خلافت هستند .خلیفه با غصب فدک سعی در از بین بردن این تفکر داشت.
❗️لذا حضرت زهرا برای دفع این مفاسد و نشان دادن خوی پلید کسانی که خودشان را خلیفه پیامبر می دانستند و سبب ضربه به دین و مسلمین بودند در صدد مطالبه فدک بر آمد .
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
پرسش
❓سوال من اینه که آیا آیه «و الی الارض کیف سطحت»« زمین را خدا مسطح کرده»مخالف با آیاتی که دال بر کروی بودن زمینند نیست.
❔ سوال دیگه اینکه این آیه شریفه والجبال اوتادا دال بر این است که کره زمین حرکتی ندارد چون کره زمین را میخ کردند به جایی و نمی تواند تکان بخورد❗️❗️
💠پاسخ💠
👌خداوند در سوره غاشیه آیه 20 می فرماید:
« ( آیا آنها نمی نگرند) به زمین که چگونه مسطح شده است»
❓حال اشکال شما این است که وقتی زمین مسطح و هموار باشد دیگر کروی نیست درحالی که علم امروز کشف کرده است زمین کروی می باشد.
👌پاسخ آن است که قرآن زمین را برای زندگی انسان آماده ساخته است و زمین را هموار و گسترانیده است و زمین ناهموار و دارای پستی و بلندی نمی باشد که نتوان در آن زندگی کرد .
❗️بنابراین مسطح بودن زمین در مقابل ناهموار بودن آن است نه در مقابل کروی بودن .
👌این بیان بیانی است که در تفسیر نمونه مورد قبول قرار گرفته است و چنین می آورد:
« آیا آنها به زمین نگاه نمی کنند که چگونه باران های مداوم کوهها را شسته و ذرات خاک را به وجود آورده و سپس در گودالها پهن کرده و زمین های صافی که هم آماده کشاورزی است و هم قابل هر گونه ساختمان و ساخت و ساز در اختیار انسان قرار داده است❓
👌اگر به راستی کره زمین تماما کوه و دره بود زندگی کردن بر آن چقدر مشکل و طاقت فرسا بود❗️
❔چه کسی آن را پیش از تولد ما مسطح و قابل استفاده ساخته است❗️
📚تفسیر نمونه ج26 ص430
🔶خداوند در آیه 7 غاشیه نیز می فرماید:
« آیا ما کوهها را میخهای زمین قرار ندادیم؟»
❗️میخ بودن کوه ها از این جهت است که زمین و زمینیان را از حوادث و خطرات حفظ می کند و با کروی بودن زمین منافاتی ندارد به این بیان؛
1⃣امروزه ثابت شده است که کوه ها ریشه های عظیمی در اعماق زمین دارند .این ریشه ها به هم پیوسته و چون زرهی پوسته زمین را در بر گرفته و آن را در برابر فشارهای ناشی از حرارت درونی حفظ می کند .اگر آنها نبودند سطح زمین آرام و قرار نداشت.
2⃣همان گونه که جاذبه ماه و خورشید بر اقیانوس ها اثر می گذارد و تولید جزر و مد می کند این تاثیر در خشکی ها نیز وجود دارد و زره کوهها پوسته زمین را در مقابل این فشار عظیم نیز مقاوم می سازد.
3⃣کوه ها به صورت دیوارهای بلندی مناطق مختلف زمین را در مقابل تند بادها و طوفان ها حفظ می کند به طوری که اگر صفحه روی زمین همه جا به شکل بیابان بود زندگی انسان به خاطر این طوفان های کوبنده بر سطح آن غیر ممکن بود.
4⃣چون کوهها مرکز مهمی برای ذخیره آبها است به منزله میخ های محکمی برای نظم زندگی بشر محسوب می شود.
5⃣غالبا کوه های زمین نتیجه آتشفشان ها است که مواد مذاب درونی زمین بیرون ریخته و بر دهانه آتشفشان به صورت میخی بر زمین باقی مانده و آتشفشان را به کنترل خود در آورده است.
📚پیام قرآن، مکارم شیرازی، ج2 ص222
❗️قرآن و روایات صراحتا بر کروی بودن زمین تصریح کرده اند که جهت آگاهی به نمایه زیر رجوع فرمایید:
https://t.me/Rahnamye_Behesht/4245
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
پرسش
❔این که میگن سید خراسانی همون مقام معظم رهبری هستن راست است❓
💠پاسخ💠
❗️در برخی از روایات خروج خراسانی به عنوان یکی از نشانه های ظهور بیان شده است .اگر چه وی در این روایات به روشنی معرفی نشده است اما برخی او را مردی از بنی تمیم دانسته اند . بیشتر روایاتی که از او نام برده اند خروج او را همراه با سفیانی یاد کرده اند.
📚فرهنگ نامه مهدویت ص198
🔶امام صادق علیه السلام فرمود:
« خروج خراسانی و سفیانی و یمانی در یک سال و یک ماه و یک روز تحقق می یابد و بین آنها پرچمی هدایتگر تر از یمانی نیست که او به حق هدایت می کند»
📚کتاب الغیبه طوسی ص446
❕در روایتی دیگر امام باقر ، خروج خراسانی و سفیانی را به دو اسب مسابقه تشبیه کرده اند که خراسانی از مشرق و سفیانی از مغرب به سوی کوفه در حرکتند و خراسانی سفیانی را شکست می دهد.
📚الغیبه نعمانی ص259
❗️فردی به نام شعیب بن صالح رهبری نظامی سپاه خراسانی را بر عهده دارد.
📚بحار الانوار ج52 ص208
🗯این بود خلاصه ای از شخصیت خراسانی که در روایات ما به آن اشاره شده است و این که این فرد چه کسی است و چه ویژگی هایی دارد برای ما مجهول است و تطبیق ایشان بر فرد معینی شاهد معتبری ندارد و از روایات نیز استفاده می شود که باید از این نوع تطبیق ها بدون دلیل و شاهد معتبر پرهیز کرد که جهت آگاهی به نمایه زیر رجوع فرمایید؛
https://t.me/Rahnamye_Behesht/4081
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw
پرسش
❓پیچی در اینیستاگرام وجود دارد که به اسم امام زمان عج میباشد و مدیر پیج خود را سید یمانی معرفی کرده است و ادعا دارد که همراه با امام زمان در جزیره خزرا که به گفته خودش در مثلث برموداست زندگی میکند و نمازهایش را به امامت امام زمان میخواند.در این رابطه چه پاسخی دارید❗️
💠پاسخ💠
👌خروج مردی از یمن به نام یمانی از نشانه های حتمی قیام حضرت مهدی می باشد .این سردار یمنی مردم را دعوت به حق و عدل دعوت می کند.
👌امام باقر علیه السلام فرمود:
« یمانی از یمن قیام می کند»
📚بحار الانوار ج52 ص192
👌امام صادق علیه السلام فرمود:
« پنج چیز قبل از قیام قائم از نشانه های حتمی ظهور می باشد .یمانی و سفیانی و ندای آسمانی و خسف به بیداء و قتل نفس زکیه»
📚کمال الدین ج2 ص649
📚الخصال ج1 ص303
🔶وفرمود:
« خروج خراسانی و سفیانی و یمانی در یک سال و یک ماه و یک روز واحد خواهد بود .پرچمی هدایت کننده تر از پرچم یمانی نمی باشد»
📚بحار الانوار ج52 ص210
👌خروج یمانی به طور اجمال از نشانه های حتمی ظهور است اما شخصیت یمانی و چگونگی خروج او برای ما مشخص نیست جز این که معلوم است که او اهل یمن است .
📚فرهنگ نامه مهدویت ص211
❓حال وقتی شخصیت و ویژگی های یمانی مشخص نیست افراد چگونه می خواهند خودشان را مصداق یمانی مشخص کنند.
❔آیا در روایتی آمده است که یمانی همان احمد الحسن است که از بصره اظهار وجود می کند و ویژگی های احمد الحسن را دارد❗️در حالی که روایت می گوید یمانی اهل یمن است و از بصره اعلام وجود نمی کند.
👌بنابراین چون ویژگی ها و شخصیت یمانی معرفی نشده است هیچکس نمی تواند یمانی را بر خودش تطبیق کند زیرا اساسا دلیلی و شاهد روشنی بر این تطبیق ندارد.
❗️اما درباره جزیره خضرائ که ادعا شده است محل زندگی امام عصر در زمان غیبت کبری است؛
👌نخستین اثری که به نقل داستان جزیره خضراء پرداخته است بحار الانوار می باشد.
📚بحار الانوار ج52 ص159
❗️پس از آن محدث نوری آن داستان را به نقل از بحار الانوار در کتاب خود آورده است؛
📚نجم الثاقب باب هفتم حکایت37
👌علامه مجلسی می گوید :
« رساله ای یافتم مشهور به داستان جزیره خضراء که چون آن را در کتابهای روایی معتبری ندیدم آن را در فصل جداگانه ای آوردم »
📚بحار الانوار ج52 ص159
❗️در ادامه علامه داستان را به نقل از فردی نامشخص نقل می کند که چون داستان ، سند و راوی مشخص و معتبری ندارد از اساس مردود است و قابل اعتنا نمیباشد.
👌ما در گذشته ثابت کرده ایم که امام عصر مکان مشخصی ندارند و بین مردم زندگی می کنند که جهت آگاهی به نمایه زیر رجوع فرمایید:
https://t.me/Rahnamye_Behesht/5320
📝پرسمان اعتقادی
https://telegram.me/joinchat/BRb8LDwfNBiQIByOu36zjw