علامه جعفری فرمود:
سالها قبل از انقلاب، كتابي در پاسخ به بعضي شبهات روز نوشته بودم. شیخ محمد صالح مازندرانی آن را خواند و پسنديد. پيام داد كه به شهر آنها بروم تا به بهانه بزرگداشت من، مسائل روز اسلامي را تبليغ كنيم.
بليط قطار خريدم و سوار شدم. با خود گفتم اي كاش همسفر اهل علم و كتابي نصيبم شود تا با مباحثه، راه كوتاه شود. ديدم سيد معمم بلند قدي بسمت كوپه من مي آيد. چهره زيبا، لباس فاخر، ريش آراسته و عمامه مرتبي داشت. گفتم خدا را شكر كه دانشمندي نصيب شد. شادمانيم ديري نپاييد. دهان كه باز كرد، دريافتم جز چند متر پارچه عمامه، از دانش بهره اي ندارد.
به ايستگاه مقصد كه رسيديم جمعيت فراواني از متدينين با پلاكارد خوشامد، روي سكّو منتظر بودند. مومنين به قطار ريختند. دو آخوند ديدند، من و سيد خوش بر و بالا! بدون لحظه اي ترديد، سيد را كول كردند و با سلام و صلوات بطرف ماشين ها دويدند. به هر كس التماس كردم كه مرا هم سوار كند و تا شهر برساند، قبول نكرد كه نكرد. گفتند آقا ما را براي بدرقه ملّاي دانشمند فرستاده. جاي اضافي نداريم و مسافر نمي بريم.
ماشين زيباي حامل آقا سيد در جلوي دهها ماشين و ميني بوس مملو از مشايعين صلوات گو، راه افتاد و رفت.
به جان كندن، وسيله اي يافتم و خودم را به خانه ميزبان رساندم. دقايقي بود كه سيد به آقا رسيده بود و طرفين، تازه اصل ماجرا را فهميده بودند. خودم را معرفي كردم. آقا مرا كنار خود جاي داد و اكرام نمود . آن وقت، سر در گوشم كرد و به مطايبه فرمود: آشيخ! مردم حق داشتند كه اشتباه گرفتند. آخر، اين هم سر و شكل و لهجه است كه تو داري؟ ملّا كه هيچ، به آدميزاد هم نمي ماني!
علامه جعفري قصه را تعريف مي كرد و خودش همراه ما مي خنديد. از يادآوري تحقيرهايي كه ديده بود، سر سوزني تكدر نداشت؛ تفريح هم مي كرد. در آن اتاق كوچك مملو از كتاب، در آن رداي ارزان كهنه، روحي عظيم خانه كرده بود. نور به قبرش ببارد. استاد، آن روز ، يادمان داد كه عقل مردم به چشمشان است.
منبع:کتاب جاودان اندیشه،ص۲۳۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آینده نظام بعد از مقا معظم رهبری
جهل مردم عصر سیدالشهدا
عن ابن أبی نعم قال کنت شاهدا لابن عمر وسأله رجل عن دم البعوض.
فقال ممن أنت؟ فقال من أهل العراق.
قال انظروا إلى هذا یسألنی عن دم البعوض وقد قتلوا ابن النبی صلى الله علیه وسلم وسمعت النبی صلى الله علیه وسلم یقول هما ریحانتای من الدنیا.
📌ابن ابی نعم گفت:
من شاهد بودم که فردی نزد #عبدالله پسر عمر آمد و از او درباره #خون_پشه سوال کرد. ابن عمر پرسید: اهل کجا هستی؟
مردگفت: اهل عراق هستم.
ابن عمر گفت: این فرد را ببینید که از من درباره خون #پشه میپرسد در حالی
که پسر پیامبر(ص) را کشتند و من از #پیامبر(ص) شنیدم که فرمود:
این دو #حسنین علیهما السالم ریحانه من در این دنیا هستند.
📚 مسلم نیسابوری، الصحیح، ج۷، ص۷۴.
چه شد که مردم عراق از حکم خون پشه می پرسند، در حالیکه سر پسر رسول الله(ص) را بریدند؟
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
🔰مفهوم جامعه اسلامی
جامعه اسلامی یعنی جامعه ای که درآن، اهداف اسلامی، آرزوهای بزرگی که اسلام برای بشر ترسیم کرده است، تحقق پبدا کند جامعه ی عادل، برخوردار از عدالت، جامعه ای که مردم درآن ،دراداره ی کشور، درآینده ی خود، در پیشرفت خود دارای نقش هستند.
✏️۱۳۹۰/۰۷/۲۴
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
حضرت حجة الاسلام و المسلمین حاج آقا تمنایی
امام جمعه موقت محترم خمینی شهر
با سلام و احترام
مصیبت درگذشت مادر گرامیتان را تسلیت عرض می نماییم برای آن مرحومه مغفرت و رحمت خداوند و برای حضرتعالی، اخوان مکرم و دیگر بازماندگان اجر جزیل و صبرجمیل مسألت می نمائیم
💠 هدایت انبیاء
🔹 انبیا برای خونریزی نیامدند، انبیا نیامدند كه از راه كُشتن كسی را هدایت كنند! یك روایت نورانی را مرحوم كلینی (رضوان الله تعالی علیه) در كتاب كافی نقل كرده كه در عصر وجود مبارك امام صادق (سلام الله علیه) دو گروه از اهل باطل با هم درگیر شدند، آن روزی كه جنگ شروع شد خرید و فروش اسلحه بازارش گرم بود مرحوم كلینی (رضوان الله علیه) نقل می كند كه كسی آمده خدمت امام (سلام الله علیه) ـ فروختن اسلحه به كفار و کسانی كه علیه مسلمان ها می خواهند استفاده كنند حرام است؛ حمل اسلحه, دادن اسلحه چه رایگان چه با عوض به كسی كه برای كشتن مسلمان ها این كار را بكند این جزء كسب های محرّم است كه در مكاسب محرّمه ملاحظه فرمودید ـ عرض كرد كه اینها هر دو اهل باطل اند و الآن بالأخره بازار اسلحه گرم است با یك قیمت خوبی می خرند، ما به اینها بفروشیم یا نه؟ اینكه ما در مزار اینها می گوییم «كَلَامُكُمْ نُور»[1] این است، الآن هم این حرف #نور است! ما هر چه می چشیم بر اثر عمل نكردن به اینهاست! حضرت فرمود: «بِعهُما ما یكُنُّهما»؛[2] فرمود بله بفروش (یك) اما به هر دو گروه بفروش (دو) اما سلاح های كشتاری نفروش سلاح های دفاعی بفروش؛ خود و زره و چكمه و اینها بفروش خب این نور نیست؟! نور یعنی همین! فرمود: «بِعهُما ما یكُنُّهما» كِنان, حفاظ, حجاب، چیزی كه جان اینها را حفظ بكند بفروش. اگر بشر دنبال چنین چیزی باشد و این #نور را پیدا بكند ما مشكلی نداریم.
🔹 الآن شما می بینید بسیاری از كشورها گرفتار فشار اقتصادی اند، بارها به عرضتان رسید كه شما با یك حساب سرانگشتی بررسی كنید می بینید تقریباً شصت یا هفتاد درصد بودجه كُره زمین صرف آدم كشی است. این نعمت های فراوانی كه خدا داد، بارانی كه نازل كرد، جو و گندم و بركات و میوه هایی كه از زمین روئید سایر بركاتی كه خدا فراهم كرد اكثری این هزینه ها صرف آدمكشی است؛ سی درصد درآمد كُره زمین صرف نان و آب و لباس و اینهاست. این كارخانه های اسلحه آدم كشی شبانه روز دارد كار می كنند، آن وقت اینها داعیه #دموكراسی دارند! اینها داعیه #حقوق_بشر دارند! اینها بشردوست هستند! اینها حقوق بشردوستانه دارند! مشكل این است.
🔹 اگر كسی بخواهد از راه باطل, جامعه ای را اداره كند یقیناً شكست می خورد؛ برای اینكه اینها دستشان بازتر است. ممكن نیست جامعه را بشود از راه باطل و فریب و تبلیغ دروغ اداره كرد، اینها دستشان در این جهت بازتر است. بنابراین اینكه ما می گوییم «كَلَامُكُمْ نُور» واقعاً نور است! بدون اغراق نور است! فرمود بفروش ولی به هر دو گروه بفروش و سلاح دفاعی بفروش.
[1]. من لا یحضره الفقیه، ج2، ص616.
[2] . الكافی, ج5, ص۱۱۳
آیه الله العظمی جوادی املی
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
💠 احیای فرهنگ جهاد و شهادت
🔹 هفته ای كه در آن هستیم #هفته_دفاع_مقدس و سالگرد جنگ تحمیلی است. درباره دفاع مقدس و جنگ تحمیلی دو گونه سخن گفته شد و گفته می شود؛ یكی تحلیل روز است كه انگیزه تجاوز صدام وادارش كرد كه به ایران بتازد و شرق و غرب او را از هر نظر حمایت كردند و جنگی بود كه بعد از جنگ جهانی دوم #بی_سابقه است، زیرا جهان در این جنگ شركت كرد، منتها نه برای اینكه یكدیگر را بكوبند بلكه برای اینکه اسلام و ایران اسلامی را بكوبند. قسم دوم تحلیل روایی اینگونه از جنگ هاست كه این جنگ ها در صدر اسلام واقعاً سابقه داشت؛ هم در برابر رسول اكرم (علیه و علی آله آلاف التحیة و الكرم) چنین جنگی رخ داد هم در برابر علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) و علل موفقیت اسلام در صدر ظهورش، همان #اعتقاد_دینی مردم و #حضور_همگانی مسلمین بود چه اینكه علل پیروزی ایران اسلامی هم همین بود.
🔹 وجود مبارك امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) وقتی به خلافت رسید بسیاری از رسوبات جاهلی را از بین برد؛ اموال #بیت_المال را بالسویه تقسیم می كرد، #توقعات_بی_جای جاه طلبان را پاسخ منفی می داد و مانند آن؛ #بدعت_ها را از بین برد و #سنت_های_اسلامی را احیا كرد. طلحه، زبیر و دستاندركاران جنگ جمل دیدند آن حاتم بخشی های بی جا كه از بیت المال نصیبشان می شد قطع شد، آن جناح بازی ها و باندبازی های گذشته سپری شد و علی بن ابی طالب یك رهبر قسط و عدلِ انعطاف ناپذیر است؛ با توصیه رفتند دیدند سرشكسته برگشتند، با خواهش رفتند دیدند سركوب شده برگشتند، با وعده و وعید زبانی رفتند دیدند سرشكسته برگشتند آنگاه دست به سلاح بردند.
🔹 آنچه شما در #دفاع_مقدس دیدید، در آن جنگ تحمیلی هشت ساله دیدید هم همین بود. الآن همه ما عموماً و عزیزان بسیج و سپاه و ارتش و نیروهای مسلح خصوصاً، بحق باید #آماده باشیم زیرا این دشمن هرگز دست بردار نیست!
🔹 وجود مبارك امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) برای #احیای_خاطره_گرانبار_جهاد می فرمود این سخنرانی مرا بنویسید برای مردم بخوانید. فرمود مردم به این چهار اصل توجه كنید: اول #وجوب_جهاد؛ جهاد و دفاع بر شما واجب است بر هر مسلمانی واجب است؛ دوم: بدانید كه #مجاهد_افضل از غیر مجاهد است؛ سوم: #نصرت_مجاهد؛ خدا مجاهدین را كمك كرد و كمك می كند و این وعده الهی است؛ چهارم -آن سه قسمت، آیات فراوانی دارد كه همه شما حضور ذهن دارید؛ یعنی آیات وجوب جهاد، آیات فضیلت مجاهد و آیات نصرت مجاهدین که این آیات را مكرر در مكرر گفتید و خواندید- سوگند یاد كرد فرمود: «وَ اللّه ما صَلُحَت دُنیا و َلا دینٌ إِلاّ بِهِ»؛[1] قسم به خدا دنیای مردم بدون جهاد صالح نمی شود دین مردم بدون جهاد صالح نمی شود؛ اگر كسی بخواهد در دنیا زندگی شرافتمندانه داشته باشد باید #مبارز باشد -مبارز غیر از مهاجم است- مبارز یعنی #سلطه_ناپذیر و اگر بخواهد دینی داشته باشد باید مبارز باشد یعنی سلطه ناپذیر.
🔹 اینكه فرمود: «وَ اللّه ما صَلُحَت دُنیا و َلا دینٌ إِلاّ بِهِ»، این قَسَم از دو بخش از آیات قرآنی استنباط می شود: یك سلسله از آیات در قرآن می گوید اگر دفاع نباشد #زندگی_دنیایی منظم نیست و طایفه دیگر آیاتی است كه میگوید اگر جهاد نباشد #مسائل_دینی نمی ماند.
[1] . الکافی(ط -اسلامیه)ج۵،ص۸.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
👈بومی سازی یا بومی نویسی!؟
👈خوشبختانه چند روز قبل رئیس جمهور محترم ضمن اعلام ممنوعیت اجرای سند خفت بار 2030 تاکید کردند که منبعد قوانین و مقررات بین المللی باید قبل از ابلاغ مورد بررسی دقیق و کارشناسی قرار گرفته و در صورت تایید برای اجرا، حتی المقدور بومی سازی شوند.
👈اما کاش ایشان بر ضرورت پیش دستی برای تنظیم قوانین بومی (بومی نویسی) که بتواند در قالب معاهدات، کنوانسیون ها، منشورها، توافقنامه ها، عهدنامه ها، پیمان نامه ها و یا توافقنامه های بینالمللی و امثال آن ارائه شود، هم تاکید می کردند.
👈این اقدام می تواند ضمن الگوسازی برای سایر کشورها و نهادهای بین المللی، مانع از تهدید و فشار برای پدیرش قوانین و مقرراتی شود که یا مغایر اصول و ارزشهای اسلامی و یا در تضاد با منافع کشور و مصالح مردم ایران عزیز است.
👈بدیهی است تحقق این خواسته (ایفای نقش در تنظیم قوانین بین المللی) مستلزم تشکیل تیمهای حرفه ای متشکل از کارشناسان و نخبگان موضوع در قوای سه گانه است.
👈به امید آن که به زودی شاهد تحقق این موضوع باشیم و سیستم حقوقی و قانونگذاری کشور از وضعیت صرفأ پذیرنده قوانین بین المللی، به وضعیت فعال در وضع قوانین جهانی تبدیل شود.
👈البته لازم به یادآوریست که هم اکنون نیز در بسیاری از موارد، جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به مبانی اسلامی، به شکل کاملتر و دقیقتری مجری بسیاری از قوانین بین المللی است.
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
روزی که آیتالله جوادی آملی خاک بر سر ریخت!
در زمان دفاع مقدس روزی آیتالله جوادی آملی به جبهه مشرف شده بود تا با رزمندگان بسیجی دیداری داشته باشند
در میان رزمندگان ، یک نوجوان بسیجی باصفایی بود که حدود ۱۴ سال داشت...
.. پایین ارتفاع چشمهای بود و باران گلوله از سوی عراقیها میبارید؛
لذا فرمانده ها گفته بودند
برای وضو هم به آنجا نروید.
بالا بنشینید و همانجا تیمم کنید.
آیتالله جوادی که وارد منطقه شده بود
آن نوجوان ۱۴ ساله داشت به سمت چشمه میرفت تا وضو بگیرد!
بچه ها، فریاد می زدند؛ نرو خطرناکه
ولی او گوش نمی کرد.
بچه ها آخرسر متوسل شدن به این عالم وارسته یعنی حضرت آیتالله جوادی آملی که آقا جان ؛ شما یه کاری بکنید
آقا نوجوان را صدا کردند که عزیزم کجا میروی؟
گفت؛ میروم پایین وضو بگیرم. گفتند پسر عزیزم!
پایین خطرناک است.
فرمانده ها گفته اند
میتوانید تیمم کنید لذا
شما تکلیفی ندارید و نماز با تیمم کافی است.
نوجوان بسیجی نگاهی بسیار زیبا
به چشمان مبارک این عارف بزرگوار کرد و لبخندی زد و گفت؛
حاج آقا بگذارید #نماز_آخرم را با حال بخونم
رفت وضو گرفت و نماز باحالی خواند....
دقایقی بعد قرار بود عدهای از بسیجیا برند جلو و با عراقیا درگیر بشند.
اتفاقا یکی از آنها همین نوجوان ۱۴ ساله بود.
یکی دو ساعت بعد آیتالله جوادی را صدا کردند و گفتند
حاج آقا بیاید پایین ارتفاع. آقا رفت پایین! جنازهای آوردند؛
آقای جوادی آملی بالاسر جنازه نشستند، دیدند همان نوجوان با
همان لبخند زیبا پرکشیده و رفته...
آیت الله جوادی آملی کنار جنازه اون بسیجی و روی خاک نشستند،
#عمامه خود را از سر برداشتند و خاک بر سر #مبارکشان ریختند و گفتند:
جوادی ، #فلسفه_بخوان
جوادی ! #عرفان_بخوان.
امام به اینها #چی_یاد_داد که
به ما یاد نداد؟!
من به او می گویم نرو ولی
او می گوید بگذار نماز آخرم را
با حال بخونم !
تو از کجا می دانستی که این نماز ، نماز آخر توست؟!
( خبرگزاری بین المللی ایکنا،)
🌺 هفته دفاع مقدس بر دلیر مردان ایران اسلامی مبارک
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
🔊بازتاب سخنرانی آیتالله رئیسی در سازمان ملل، در رسانهها و شبکههای خارجی
🔹خبرگزاری رویترز گزارش داد:
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در نشست سالانه مجمع عمومی تاکید کرد که ایران خواهان از سرگیری مذاکراتی است که به رفع تحریمهای آمریکا بینجامد.
🔹خبرگزاری فرانسه نیز در گزارش خود در این باره آورده است:
رئیس جمهوری جدید ایران روز سه شنبه گفت که تلاشهای آمریکا برای هژمونی به شکل تاسفباری شکست خورده است.
🔹روزنامه واشنگتن پست با انتشار بخشهایی از صحبت های روز سه شنبه رئیسجمهوری کشورمان در سازمان ملل نوشت که سخنرانی ابراهیم رئیسی در سازمان ملل نشان دهنده هویت جمهوری اسلامی و جایگاهی است که ایران خود را در جهان میبیند.
🔹شبکه فرانس٢٤ هم گزارش داد:
رئیس جمهور ایران در اولین سخنرانی خود در مجمع عمومی گفت که از مذاکرات هستهای حمایت میکند اما به طور همزمان به انتقاد از آمریکا پرداخت و تاکید کرد که تحریم برای آمریکا تبدیل به یک ابزار جنگی علیه ملتها شده است.
🔹شبکه بلومبرگ در گزارشی ضمن انتشار سخنان سید ابراهیم رئیسی تصریح کرد:
رئیس جمهور ایران در این سخنرانی گفت که کشورش پس از خروج یکجانبه واشنگتن از توافق هستهای ٢٠١٥ دیگر به آمریکا اعتماد نخواهد کرد.
🔹همچنین رسانههای صهیونیستی، ازجمله روزنامه.های اورشلیم پست، هاآرتص و تایمز آو اسرائیل سخنرانی رئیسی در مجمع عمومی که به صورت ویدئویی پخش شد را منتشر کردند و بخشهایی از صحبتهای او درباره آمریکا و رژیم صهیونیستی را مورد توجه قرار دادند.
🔹خبرگزاری آناتولی ترکیه نیز گزارش داد:
رئیس جمهوری ایران با تاکید بر اینکه "هژمونی آمریکا دیگر در جهان اعتباری ندارد"، انتقاد کرد که این کشور از تحریم به عنوان یک سازوکار جنگی علیه ایران استفاده می کند.
🔹شبکههای سی.ان.ان، الجزیره، المیادین، پایگاه خبری نشنال نیوز، خبرگزاری های یاهو نیوزو شینهوا، رادیو بین الملل فرانسه، شبکه آی٢٤ نیوز ازجمله رسانههای متعدد دیگری بودند که سخنرانی سید ابراهیم رئیسی در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل را پوشش دادند.
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
🌴🌸شما چه علاقه مندی هایی دارید ؟
غرب به علاقه مندی شما پاسخ می دهد
اهل سنت هستید ؟
برای شما شبکه وهابی وصال و کلمه راه می اندازد
شیعه هستید ؟
برای شما شبکه اهل البیت راه می اندازد و به مقدسات اهل سنت توهین می کند
می خواهید مرجع تقلید داشته باشید ؟
برای شما مرجع تعیین می کند و شبکه المرجعیه را برای شما راه می اندازد و درس خارج فقه و اصول سید صادق شیرازی را برای شما پخش می کند
امام حسین را دوست دارید ؟
برای شما سه شبکه به نام امام حسین راه اندازی می کند و پخش زنده حرم امام حسین می گذارد
حضرت زهرا را دوست دارید و معتقدید فدک غصب شد ؟
برای شما در لندن شبکه فدک راه اندازی می کند و ملکه انگلیس را از نوادگان حضرت زهرا معرفی می کند
و نسبت فحشا به همسر پیغمبر میدهد !!
به مباهله پیغمبر با مسیحیان معتقدید آقای یاسرالحبیب با وهابی ها برایتان مباهله میکند
هر نیاز فقهی و معرفتی و دینی دارید مرجعیت لندنی برای شما یک شبکه راه اندازی کرده است
⭕️ناقابل 45 شبکه ! برای ارتقای معلومات شما میلیاردها هزینه میکند و چقدر مهربانند این غربیها 😁
کرونا شیوع پیدا میکند ، شخصی ضریح حرم حضرت معصومه را لیس می زند و دین را در مقابل عقل قرار می دهد و فیلم این کار را پخش می کند
بعد مشخص می شود از فرقه شیرازی است
بی بی سی این کار را به شیعیان لندنی قم نه ، بلکه به شهر مقدس قم و شیعیان نسبت می دهد
شما سریال دوست دارید ؟
بچه های شما کارتون دوست دارند ؟
مستندهای HD با کیفیت می خواهید ببینید ؟
به موسیقی علاقه دارید ؟
ورزش و سرگرمی می خواهید ؟
به اخبار و تحلیل اخبار علاقه دارید ؟
به آشپزی و سلامت خانواده علاقه دارید ؟
خلاصه برای هر علاقه شما دهها شبکه رایگان راه اندازی کرده اند تا یک موقع سیر تکامل دانش شما از جهان و از خودتان متوقف نشود !
با وجود این همه شبکه ، تحمل وجود یک شبکه انگلیسی زبان pressTV را هم ندارند و آن را حذف می کنند شبکه العالم هم در ماهواره حذف می شود به همین راحتی !
بعد شعار جریان آزاد رسانه اشان گوش فلک را کر کرده است ! 🤔 😲
اما برای مراسم حرام و خشن قمه زنی پلیس لندن محافظ می گذارد و آمبولانس آماده می کند، فیلم برداری کرده و به اسم شیعه در دنیا پخش میکند
نهضت جهانی شیرخوارگان حسینی به اتهام نشر خشونت در انگلیس ممنوع می شود
وما هم خیلی محترمانه دنباله رو این کانالها و شبکه ها هستیم و چقدر راحت و سریع فریب میخوریم !!!
ومبارزه بین حق و باطل همواره تا ابد ادامه دارد ...
قدری بیاندیشم که ما کجای این حق و باطل حضور داریم
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
انا لله و انا الیه راجعون🏴
☑️ روح مهذب و ملکوتی عالم واصل و فیلسوف وارسته حضرت علامه حسن زاده آملی به ملکوت اعلی پیوست.
این ضایعه را به محضر صاحب الزمان عج و حوزه های علمیه تسلیت عرض میکنیم .
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
💠 درک حضور
▪️ در آستانه #اربعین سالار و سید شهیدان جهان اسلام، حضرت حسین بن علی (صلوات الله و سلامه علیه) قرار داریم، این ماتم را به پیشگاه ولی عصر (ارواحنا فداه) و عموم علاقه مندان به قرآن و عترت، بلکه جامعه بشریت تسلیت عرض می کنیم و اجر همگان را از ذات اقدس الهی مسئلت می کنیم. از خدای سبحان مسئلت می کنیم هر قدمی که برداشته و برمی دارید مشمول این کریمهٴ سوره «یس» باشد: ﴿وَ نَكْتُبُ ما قَدَّمُوا وَ آثارَهُم﴾؛[1] این ﴿قَدَّمُوا﴾ هم ناظر به اعمال گذشته است، هم ناظر به قیام و اقدام فعلی: ﴿وَ نَكْتُبُ ما قَدَّمُوا وَ آثارَهُم﴾.
▪️ یکی از برجسته ترین #وظایف_ما_شیعیان، زیارت «اربعین» است. ذات اقدس الهی برای اهمیت بخشیدن به بعضی از مسائل، نام مبارک خود را در کنار آن ذکر می کند؛ اگر سخن از احترام به پدر و مادر است می فرماید: ﴿أَنِ اشْكُرْ لی وَ لِوالِدَیك﴾،[2] زیرا اینها #مجرای_فیض_خالقیت هستند؛ اگر رعایت حقوق ایتام است می فرماید: ﴿وَ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذی تَسائَلُونَ بِهِ وَ الْأَرْحام﴾[3] و اگر گرامی داشت مقام و مقدم نبوّت و رسالت است، در بسیاری از آیات، نام مبارک خود را در کنار نام مبارک رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) یاد می کند که ﴿اسْتَجیبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُول﴾؛[4] اما برای اینکه روشن شود تنها کسی که حرفِ نافذ در جهان دارد خداست و دیگران پیام او را می رسانند و #اساس_توحید آسیب نبیند، همیشه ضمیر را مفرد می آورد؛ با اینکه فرمود: ﴿اسْتَجیبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُول﴾، نفرمود «اذا دعواکم»، فرمود: ﴿إِذا دَعاكُم﴾. اگر جایی دارد: ﴿مَنْ یطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُول﴾[5]، ضمیر را حتماً مفرد می آورد، تا روشن شود پیام ذات اقدس الهی، به وسیله رسول ابلاغ می شود، آنها پیامی از خودشان ندارند.
▪️ در جریان #زیارت هم این چنین است؛ آن طوری که مرحوم صدوق (رضوان الله علیه) در کتاب شریف توحید از وجود مبارک حضرت امیر (سلام الله علیه) نقل کرد، فرمود: «قَد قَامَتِ الصَّلاةُ» یعنی چه؟ ما «حَی عَلَی الصَّلاة»، «حَی عَلَی الفَلاَح»، اینها را می فهمیم؛ اما «قَد قَامَتِ الصَّلاةُ» یعنی چه؟ فرمود: «حَانَ وَقتُ الزِّیارَة»؛[6] #زیارتنامه_خدا نماز است. بنده اگر بخواهد به حضور پروردگار بار یابد و خدا را زیارت کند، زیارت خدا نماز است: «حَانَ وَقتُ الزِّیارَة». پس زیارت از «زیارت الله» شروع می شود که انسان با او گفتگو می کند، حرف خودش را می زند، خواسته خودش را در بین می گذارد، هر چه دارد در قنوت و غیر قنوت می تواند با خدا در میان بگذارد، این زیارت خداست.
▪️ زیارت انبیای الهی و ائمه معصومین در تِلو همین زیارت الهی معنا پیدا می کند، انسان به حضور آنها مشرّف می شود. اینکه زیارت از قُرب و بُعد یکسان است، از نظر معنا گرچه درجات آن فرق می کند، برای همین است. در جریان زمان و زمین، قُرب زمینی معیار است؛ اگر کسی توانست در #زیارت_اربعین به کربلا مشرّف شود، فوز و فیض بیشتری دارد و اگر آن توفیق نصیب او نشد، زیارتِ از دور معقول و ممکن است، زیرا آنها دور و نزدیک حضور دارند. اگر زیارت خانه خدا و پیامبر در تِلو زیارت ذات اقدس الهی است و زیارت خدای سبحان قُرب و بُعدی ندارد، زیارت این خاندان هم به برکت توحید، قُرب و بُعدی ندارد.
بنابراین این #زیارت_اربعین و سایر زیارت ها، در هر زمان و زمینی جا دارد، برای اینکه آنها در هر زمان و زمینی به اذن خدای سبحان حاضر هستند.
[1] . سوره یس, آیه12.
[2] . سوره لقمان, آیه14.
[3] . سوره نساء, آیه1.
[4] . سوره انفال, آیه24.
[5] . سوره نساء, آیه69.
[6] .التوحید للصدوق ص۲۴۱
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
فرزند علامه حسن زاده در رابطه با رفتار حضرت علامه با فرزندان و خانواده می گوید: « پدر یک دفتر جیبی کوچک دارند که هنوز باید در میان وسایل شخصیشان باشد ، آن را خیلی منظم خط کشی کرده و مواردی را در آن نام برده بودند. از جمله نماز ، روزه ، برخورد با مردم ، برخورد با فرزندان و خانواده ، برخورد با شاگردان و...هر روز برای هر کدام از این موارد به خودشان نمره می دادند. یک بار که دفترچه ایشان را نگاه می کردم دیدم یکی از مواردی که نمره آن بالا بود ، رفتار با فرزندان و خانواده بود. نهایت احترام را نسبت به مادرمان داشتند ، سر سفره هیچگاه از ایشان نشنیدم به مادر بگویند این غذا چیست که درست کرده ای و اعتراض کنند. مادر هرچه سر سفره می گذاشت می خوردند و تشکر می کردند و می گفتند این کارها، وظیفه شما نیست، لطف شماست.
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr