انا لله و انا الیه راجعون🏴
☑️ روح مهذب و ملکوتی عالم واصل و فیلسوف وارسته حضرت علامه حسن زاده آملی به ملکوت اعلی پیوست.
این ضایعه را به محضر صاحب الزمان عج و حوزه های علمیه تسلیت عرض میکنیم .
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
💠 درک حضور
▪️ در آستانه #اربعین سالار و سید شهیدان جهان اسلام، حضرت حسین بن علی (صلوات الله و سلامه علیه) قرار داریم، این ماتم را به پیشگاه ولی عصر (ارواحنا فداه) و عموم علاقه مندان به قرآن و عترت، بلکه جامعه بشریت تسلیت عرض می کنیم و اجر همگان را از ذات اقدس الهی مسئلت می کنیم. از خدای سبحان مسئلت می کنیم هر قدمی که برداشته و برمی دارید مشمول این کریمهٴ سوره «یس» باشد: ﴿وَ نَكْتُبُ ما قَدَّمُوا وَ آثارَهُم﴾؛[1] این ﴿قَدَّمُوا﴾ هم ناظر به اعمال گذشته است، هم ناظر به قیام و اقدام فعلی: ﴿وَ نَكْتُبُ ما قَدَّمُوا وَ آثارَهُم﴾.
▪️ یکی از برجسته ترین #وظایف_ما_شیعیان، زیارت «اربعین» است. ذات اقدس الهی برای اهمیت بخشیدن به بعضی از مسائل، نام مبارک خود را در کنار آن ذکر می کند؛ اگر سخن از احترام به پدر و مادر است می فرماید: ﴿أَنِ اشْكُرْ لی وَ لِوالِدَیك﴾،[2] زیرا اینها #مجرای_فیض_خالقیت هستند؛ اگر رعایت حقوق ایتام است می فرماید: ﴿وَ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذی تَسائَلُونَ بِهِ وَ الْأَرْحام﴾[3] و اگر گرامی داشت مقام و مقدم نبوّت و رسالت است، در بسیاری از آیات، نام مبارک خود را در کنار نام مبارک رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) یاد می کند که ﴿اسْتَجیبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُول﴾؛[4] اما برای اینکه روشن شود تنها کسی که حرفِ نافذ در جهان دارد خداست و دیگران پیام او را می رسانند و #اساس_توحید آسیب نبیند، همیشه ضمیر را مفرد می آورد؛ با اینکه فرمود: ﴿اسْتَجیبُوا لِلَّهِ وَ لِلرَّسُول﴾، نفرمود «اذا دعواکم»، فرمود: ﴿إِذا دَعاكُم﴾. اگر جایی دارد: ﴿مَنْ یطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُول﴾[5]، ضمیر را حتماً مفرد می آورد، تا روشن شود پیام ذات اقدس الهی، به وسیله رسول ابلاغ می شود، آنها پیامی از خودشان ندارند.
▪️ در جریان #زیارت هم این چنین است؛ آن طوری که مرحوم صدوق (رضوان الله علیه) در کتاب شریف توحید از وجود مبارک حضرت امیر (سلام الله علیه) نقل کرد، فرمود: «قَد قَامَتِ الصَّلاةُ» یعنی چه؟ ما «حَی عَلَی الصَّلاة»، «حَی عَلَی الفَلاَح»، اینها را می فهمیم؛ اما «قَد قَامَتِ الصَّلاةُ» یعنی چه؟ فرمود: «حَانَ وَقتُ الزِّیارَة»؛[6] #زیارتنامه_خدا نماز است. بنده اگر بخواهد به حضور پروردگار بار یابد و خدا را زیارت کند، زیارت خدا نماز است: «حَانَ وَقتُ الزِّیارَة». پس زیارت از «زیارت الله» شروع می شود که انسان با او گفتگو می کند، حرف خودش را می زند، خواسته خودش را در بین می گذارد، هر چه دارد در قنوت و غیر قنوت می تواند با خدا در میان بگذارد، این زیارت خداست.
▪️ زیارت انبیای الهی و ائمه معصومین در تِلو همین زیارت الهی معنا پیدا می کند، انسان به حضور آنها مشرّف می شود. اینکه زیارت از قُرب و بُعد یکسان است، از نظر معنا گرچه درجات آن فرق می کند، برای همین است. در جریان زمان و زمین، قُرب زمینی معیار است؛ اگر کسی توانست در #زیارت_اربعین به کربلا مشرّف شود، فوز و فیض بیشتری دارد و اگر آن توفیق نصیب او نشد، زیارتِ از دور معقول و ممکن است، زیرا آنها دور و نزدیک حضور دارند. اگر زیارت خانه خدا و پیامبر در تِلو زیارت ذات اقدس الهی است و زیارت خدای سبحان قُرب و بُعدی ندارد، زیارت این خاندان هم به برکت توحید، قُرب و بُعدی ندارد.
بنابراین این #زیارت_اربعین و سایر زیارت ها، در هر زمان و زمینی جا دارد، برای اینکه آنها در هر زمان و زمینی به اذن خدای سبحان حاضر هستند.
[1] . سوره یس, آیه12.
[2] . سوره لقمان, آیه14.
[3] . سوره نساء, آیه1.
[4] . سوره انفال, آیه24.
[5] . سوره نساء, آیه69.
[6] .التوحید للصدوق ص۲۴۱
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
فرزند علامه حسن زاده در رابطه با رفتار حضرت علامه با فرزندان و خانواده می گوید: « پدر یک دفتر جیبی کوچک دارند که هنوز باید در میان وسایل شخصیشان باشد ، آن را خیلی منظم خط کشی کرده و مواردی را در آن نام برده بودند. از جمله نماز ، روزه ، برخورد با مردم ، برخورد با فرزندان و خانواده ، برخورد با شاگردان و...هر روز برای هر کدام از این موارد به خودشان نمره می دادند. یک بار که دفترچه ایشان را نگاه می کردم دیدم یکی از مواردی که نمره آن بالا بود ، رفتار با فرزندان و خانواده بود. نهایت احترام را نسبت به مادرمان داشتند ، سر سفره هیچگاه از ایشان نشنیدم به مادر بگویند این غذا چیست که درست کرده ای و اعتراض کنند. مادر هرچه سر سفره می گذاشت می خوردند و تشکر می کردند و می گفتند این کارها، وظیفه شما نیست، لطف شماست.
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
🔴 ایران تغییرات مرزی را تحمل نمیکند
🔸آنچه اکنون در مرزهای شمال غربی ایران مشاهده میشود، شکلگیری یک اتحاد نامرئی بین آمریکا، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و رژیم صهیونیستی است و هدفگذاری آن ایجاد یک تغییر ژئوپولیتیک با نتایج راهبردی علیه دو کشور ایران و روسیه است.
✅در این خصوص گفتنیهایی وجود دارد:
1⃣ نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان محور گوریس قاپان در ارمنستان را مسدود کرده و اجازه عبور خودروهای سنگین ایران به ارمنستان را نمیدهند که این به منزله نقض حاکمیت دو کشور جمهوری اسلامی و جمهوری ارمنستان است و اگر استمرار پیدا کند در نهایت به کاهش نقش ایران در این منطقه منجر میشود.
همزمان با این فعل و انفعالات، ادبیات رسانهای و محافل بهظاهر غیررسمی -که در واقع بیان رسمی جمهوری آذربایجان بهحساب میآید- به سمت خصومت و حتی الفاظ کودکانه کشیده شده است. این در حالی است که - ما بدون آنکه قصد تحقیر داشته باشیم - نمیتوانیم اندازه این جمهوری را با اندازه ایران و هر چیزی که معیار قدرت یک واحد جغرافیایی است، مقایسه کنیم؛ چرا که مقایسه فیل و فنجان است.
2⃣ حذف خط ۲۱ کیلومتری مرزی ایران با منطقه ارمنستان و نیز حذف مرز ارمنستان در این منطقه که احتمالاً با تسلیم استان ارمنی سیونیک به آذربایجان صورت میگیرد، وضع ژئوپلیتیکی ایران در منطقه قفقاز را دچار مشکل میکند.
3⃣ در این میان دولت ارمنستان و شخص پاشینیان که در مقایسه با دولت سابق این کشور، غربگرا محسوب میشود، در چارچوب یک طرح آمریکایی - ترکیهای و به امید واهی برخوردار شدن از مواهب سیاسی و اقتصادی به این طرح پیوسته است در حالی که خیانت به کشور ارمنستان میباشد. دولت پاشینیان به این وعده آمریکا و ترکیه دلخوش کرده است که در صورت واگذاری استان سیونیک، میتواند از روابط مناسب و بیدغدغه با جمهور آذربایجان و ترکیه برخوردار شود.
4⃣بسیاری از تحلیلگران گفتهاند اردوغان و حزب او بعد از یک دوره مانور اسلامگرایی و پس از یک دوره مانور روسیهگرایی، به مرور روی واقعی خود را که هیچ ارتباطی با اسلامگرایی و شرقگرایی ندارد، نشان میدهد.
5⃣دولتهای ترکیه و آذربایجان در حال دست زدن به ریسکهای بزرگی هستند که میتواند پیش از دیگران خود آنان را در بحران وجودی فرو ببرد. دولت علیاف با شش میلیون جمعیت شیعه که بدون شک دل بسته مرکزیت شیعه هستند، مواجه است و دولت اردوغان در ترکیه با حدود ۲۳ میلیون شیعه علوی روبهرو میباشد. جمهوری اسلامی هیچگاه نخواسته است از این ظرفیتها برای گوشمالی اردوغان یا علیاف استفاده کند. ما برخلاف آنان و براساس اصول اخلاقی خود، حسن همجواری را رعایت کردهایم؛ تا جایی که فراتر از آن در دو نوبت حکومتهای این دو خانواده را از ویرانی نجات دادهایم.
🔹هم اردوغان و هم علیاف میدانند که دست ایران برای برهم زدن این توطئه خالی نیست و انگشت اشاره جمهوری اسلامی ایران میتواند توطئه طراحیشده را برای آنها به گونهای پشیمانکننده برهم بزند.
✍سعدالله زارعی
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
❤️چگونه حرفزدن را از قرآن بیاموزیم؟
┘◄ دوازدہ ویژگے یڪ"سخن خوب"
از دیدگاہ قرآن ڪریم؛
❣ ۱.آگاهانہ باشد.
*"لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ"*
❣ ۲.نرم باشد.
*"قَوْلاً لَّيِّناً" زبانمان تیغ نداشتہ باشد.*
❣ ۳.حرفے ڪہ مے زنیم خودمان هم عمل ڪنیم.
*"لِمَ تَقُولُونَ ما لا تَفْعَلُونَ"*
❣ ۴.منصفانہ باشد.
*"وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا"*
❣ ۵.حرفمان مستند باشد.
*"قَوْلًا سَدِيدًا" منطقی بزنیم.*
❣ ۶.سادہ حرف بزنیم.
*"قَوْلاً مَّیْسُورًا" پیچیدہ حرف زدن* *هنر نیست. "روان حرف بزنیم"*
❣ ۷.ڪلام رسا باشد.
*" قَوْلاً بَلِیغًا"*
❣ ۸.زیبا باشد.
*"قولوللناس حسنا"*
❣ ۹.بهترین ڪلمات را انتخاب ڪنیم.
*"یَقُولُ الَّتی هِیَ أحْسَن"*
❣ ۱۰.سخن هایمان روح معرفت و جوانمردی داشتہ باشد.
*"و قولوا لهم قولا معروفا"*
❣ ۱۱.همدیگر را با القاب خوب صدا بزنیم.
*"قولاً كريماً"*
❣ ۱۲.ڪمڪ ڪنیم تا درجامعہ حرف های پاڪ باب شود.
*"هدوا الی الطّیب من القول"*
ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
💠 عنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام، مَا مِنْ أَحَدٍ یَوْمَ الْقِیَامَةِ إِلَّا وَ هُوَ یَتَمَنَّى أَنَّهُ زَارَ الْحُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍّ علیه السلام لَمَّا یَرَى لِمَا یُصْنَعُ بِزُوَّارِ الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍّ مِنْ کَرَامَتِهِمْ عَلَى اللَّهِ.
امام صادق علیه السلام :
روز قیامت، هنگامی که مردم میبینند #زائر امام #حسین علیهالسلام نزد خداوند چقدر کرامت دارد، همه آرزو میکنند ای کاش حسین بن علی علیه السلام را #زیارت کرده بودیم.
📚وسائل الشیعه، ج14،ص424.
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
✅سیره آقا
دکتر غلامعلی حداد عادل:
آقا یک خانهای قبل از ریاست جمهوریشان داشتند، در جنوب تهران. ایشان آن را #اجاره دادهاند و خرج زندگیشان را از آن در میآورند. ایشان هیچ #حقوقی بابت رهبری نمیگیرند و از #وجوهات هم استفاده نمیکنند.
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
✅سیره آقا
میز و صندلی قدیمی
🔘 آیةالله سید محمود هاشمی شاهرودی(ره):
💠 زندگی شخصی آقا از #سادگی و سلامت خاصی برخوردار است. این سادگی به زندگی نزدیکان ایشان نیز سرایت کرده است. #آقا و فرزندانشان اهل #تجملات نیستند. همین اعتقاد ، آنان را از سوء استفاده از مقام و موقعیت بازداشته است. من این سادگی را در منزل ایشان به تماشا نشستهام.
روزی معظم له مرا به کتابخانه خود دعوت کردند. من در آنجا یک #میز بسیار ساده و #قدیمی دیدم در کنار نیز یک صندلی #کهنه بود. هر دوی آن میز و صندلی، مربوط به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بود. مقام معظم رهبری در #کتابخانهی سادهی خود هنوز از همان میز و صندلی استفاده میکنند.
📗 پرتوی از خورشید، ص۵۱
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
✅سیره آقا
میز و صندلی قدیمی
🔘 آیةالله سید محمود هاشمی شاهرودی(ره):
💠 زندگی شخصی آقا از #سادگی و سلامت خاصی برخوردار است. این سادگی به زندگی نزدیکان ایشان نیز سرایت کرده است. #آقا و فرزندانشان اهل #تجملات نیستند. همین اعتقاد ، آنان را از سوء استفاده از مقام و موقعیت بازداشته است. من این سادگی را در منزل ایشان به تماشا نشستهام.
روزی معظم له مرا به کتابخانه خود دعوت کردند. من در آنجا یک #میز بسیار ساده و #قدیمی دیدم در کنار نیز یک صندلی #کهنه بود. هر دوی آن میز و صندلی، مربوط به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بود. مقام معظم رهبری در #کتابخانهی سادهی خود هنوز از همان میز و صندلی استفاده میکنند.
📗 پرتوی از خورشید، ص۵۱
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
🏴 ۲۸ صفر، رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و امام حسن مجتبی (ع) بر مسلمانان جهان تسلیت باد 🏴
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
🏴 ۲۸ صفر، رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و امام حسن مجتبی (ع) بر مسلمانان جهان تسلیت باد 🏴
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr
❓ تفاوت بین «دین» و «شریعت»؟
✍️ پاسخ اجمالی:
قرآن «دین» را واحد و «شریعت» را متعدد می داند. لذا در قرآن هرگز واژه دین به صیغه جمع نیامده؛ زیرا حقیقت دین همان تسلیم در برابر خدایی است که سلطه و شایستگی پرستش را دارد. از سویی قرآن دین را منحصر در «اسلام» دانسته و می فرماید: «هر کس که غیر از اسلام را به عنوان دین طلب کند هرگز از او قبول نخواهد شد».
اما شریعت در لغت به راهی گفته می شود که انسان را به مقصد می رساند، و در اصطلاح، آموزه های عملی و اخلاقی است که با زندگی فردی و اجتماعی انسان ارتباط دارد. از این رو پلورالیسیم دینی به معنی پلورالیسم شریعتی است.
@Rohaniyat_Khomiyni_Shahr