#بهداشت_روانی
🔹 نشخوار ذهنی منفی
همه ما گفتگوی درونی داریم. از لحظه ای که بیدار می شویم تا زمانی که می خوابیم یک نفر همیشه درون سر ما دارد حرف می زند. همین الان که دارید این متن را می خوانید هم او دارد حرف می زند.
این گفتگوی درونی گاهی اوقات به نشخوار ذهنی منفی تبدیل می شود.
وقتی به یک موضوع بارها و بارها فکر می شود در یک حلقه بی پایان و بی نتیجه فکر کردن گیر می افتد.
در گفتگوهای تکراری درونی یا نشخوار ذهنی مدام به نکات منفی، خاطرات منفی و جنبه های منفی فکر می شود و بعد از مدتی به آن اعتیاد پیدا می کند.
#بهداشت_روانی
🔹تکنیک های رفع نشخوار ذهنی منفی
1️⃣ تكنيك برگردانی مثبت یا انحراف فکر:
به صورت ارادي به چيزي توجه شود كه مثبت است. بازي هاي فكري کند. هر کاری كه مستلزم به كارگيري فكر است. تلفن را بردارد و به دوستان زنگ بزند. خلاصه فقط ذهنش را با هر چيز كوچكي مشغول کند. يك عدد پيچيده مثل 958354را درنظربگیرد و هفت تا هفت تا از آن كم كند. اين تكنيك بخاطر اينست كه مكانيزم ذهن طوريست كه در يك آن نمي تواند به دونقطه توجه كند.
2️⃣ تکنیک تاخير فكر:
براي آمدن فكرهای منفی تکراری به ذهن وقت تعيين كند و وقتي اين افكار خواستند به ذهن وارد شوند به آنها بگويد كه بروند و در فلان ساعت كه به آنها اختصاص داده است، بيايند و تدريجا اين ساعات را محدودتر كند. این نشان می دهد که خود شخص ارباب هست و آن ها (افکار منفی تکراری) نوکر.
3️⃣ تکنیک تدوین فکر:
قلم و كاغذ بردارد و همگي افكار منفي خود را بنويسد ترجیحا با زبان طنز: نوشتن بار سنگين افكار فكري را سبك كرده و گاه با خواندن نوشته ها ممكن است شخص را به خنده يا شگفتي از افكار غيرمنطقي خود وادارد. در عين حال وقتي فكر را نوشت راحت تر ميتواند آن را بررسي كند و خطاهايش را شناسايي نمايد.
4️⃣ تکنیک تصور بدترین حالت ممکن و اقدام:
در نگاه اول ممکن است این روش اشتباه به نظر برسد اما دو فایده اساسی دارد. به جای اینکه مدام در مورد نگرانی های آینده فکر کند. به بدترین حالت ممکن فکر کند. زمانی که به بدترین حالت ممکن فکر میکند، میبیند آنقدرها هم بد نیست و تنها این ذهن است که آن رو بزرگ کرده. همین طور می تواند خود را برای اقدامات جبرانی و پیشگیرانه بعدی آماده کند. به جای ترس از اقدام، به قلب ماجرا زند و دست به کار شود.
5️⃣ تکنیک تعریف ماموریت جدید:
نشخوار ذهنی، فكر زايد است و فكر زايد زاييده وقت زايد و وقت زايد زاييده بيكاري، با دست زدن به يك فعاليت كه شخص را در حالت برانگيختگي قرار دهد ميتواند از حالت نشخوار ذهنی فاصله بگيرد. مثلا اگر در کارآفرینی شکست خورده ، یک ایده جدید را دنبال کند. اگر دیگر نمی تواند ورزش حرفه ای کند، خوب به مربی شدن فکر کند!
🌸خداوند درها و دریچه های بسیاری را پیش روی ما قرار داده است. اما گاهی اوقات آنچنان به درهای بسته نگاه می کنیم که صدها در و دریچه دیگر را نمی بینیم.
🌺به خدا نگویم چه مشکلات بزرگی دارم بلکه به مشکلات بگویم چه خدای بزرگی دارم.
🔹اثرات روان درمانی معنوی به مدد صحیفه سجادیه
🎙دکتر سید علی مرعشی
🌸نمونهای از آموزههای روانشناختی صحیفه سجادیه:
امام سجاد (علیه السلام) جملهای دارند: «وَ اجْعَلْ سَلَامَةَ قُلُوبِنَا فِی ذِکرِ عَظَمَتِک» (سلامت قلبهای ما را در یاد عظمت خودت قرار بده).
این حرف یعنی چه؟ ما در گفتار نهم درسنامه، ادله مفصلی آوردیم که هر جا در متون دینی، کلمه قلب به کار میرود معنای آن ذهن است و در آنجا به نقدها هم پاسخ دادیم. پس منظور از «سلامت قلوب» در اینجا سلامت ذهن است، چیزی که در روانشناسی به آن سلامت روان میگویند. یعنی «سلامت روانی ما را در یاد عظمتت قرار ده.» این حرف بسیار مهمی است. یعنی هرگاه کسی بخواهد سلامت روانی داشته باشد راهش این است که به یاد عظمت خدا باشد. این راه، راه چند بُعدی، موثر، میانبر و جامعی است. ما ممکن است راههای زیادی برای سلامت روان پیدا کنیم که مؤثر باشند، اما این جمله امام سجاد علیهالسلام، جامع است؛ یعنی یک راهی را مشخص میکند که شاهکلید است و با آن از خیلی راههای دیگر بی نیاز میشوید.
تبیین روانشناسانه این نکته چیست؟ چرا یاد عظمت خدا باعث سلامت روانی میشود؟ چون باعث تغییرات شناختی مهمی در انسان میشود. چه تغییراتی؟
1⃣ خواستههای زودگذر انسان که ممکن است نرسیدن به آنها، آدم را افسرده یا ترس نرسیدن به آنها فرد را مضطرب کند، با یاد عظمت خدا در نظر انسان بیمقدار میشوند. بنابراین فردی که به یاد عظمت خدا است نه افسوس گذشته را میخورد و نه نگران آینده است.
2⃣ مشکلات هم در نظر او کوچک میشوند. وقتی انسان به عظمت خدا نگاه کند، مشکلات دیگر به حساب نمیآیند. شرطش این است که انسان درک درستی از عظمت خدا پیدا کند.
3⃣خدا پناهگاه انسان است، هر چه پناهگاه در نظر انسان، عظیمتر باشد، انسان آرامتر و مطمئنتر است.
4⃣ یاد عظمت خدا، یک اثر بازدارنده بر وسوسه سوءرفتار دارد، چون ذهن ما چهار قسمت است (بخش شناختی، عاطفی، انگیزشی و رفتاری)، بخش رفتاری، کنترل میشود و انسان با یاد عظمت خدا، دست به هر کاری نمیزند.
5⃣ یاد عظمت خدا باعث میشود احساس تکبر در آدمیزاد مهار شود. احساس تکبر، وضعیت روانشناختی انسان را متزلزل میکند. یک انسان متکبر به شدت آسیبپذیر است و با کمی بیاعتنایی به هم میریزد، اما وقتی تکبر انسان کنترل شد، در برابر اینگونه امور مقاوم میشود. این اثر یاد عظمت خدا است که امام سجاد علیهالسلام آن را در جمله کوتاهی در دعای ۵ صحیفه سجادیه بیان فرموده است: «وَ اجْعَلْ سَلَامَةَ قُلُوبِنَا فِی ذِکرِ عَظَمَتِک». این یک راه موثر، میان بر، و جامع است.
https://eitaa.com/Rooshdaneh/12115
💢#الله_اکبر | اولین واکنش سپاه پاسداران به حمله موشکی به پایگاه سری موساد در اربیل عراق
حساب توئیتری منتسب به سپاه پاسداران با انتشار تصاویر شهید کربلایی پور و شهید سعید نژاد نوشت :
وقـتلوا فی سبیل الله الذین یقـتلونکم
جمهوری اسلامی ایران برای پاسخگویی به فتنه انگیزی های شیاطین لحظه ای درنگ نمی کند و هر اقدام خصمانه بر علیه ملت ایران را با پاسخی ویرانگر مواجه خواهد کرد.
22.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلام_امام
📹 #افتخار_به_شهدا #بزرگداشت_شهدا
🔻 #امام_خامنهای :
«این کارِ بزرگداشت شهیدان و کارهایی را که در اطراف این قضیّه انجام میگیرد، نباید یک کار معمولی و عادی دانست؛ نه، این حقیقتاً یک حسنهی بزرگی است ... [و البتّه] یک وظیفه است که تمام هم نشده... این جور نیست که حالا چند سال گذشت و بعضی از شهرها، شهرستانها و استانها بزرگداشت برگزار کردند و قضیّه تمام شد؛ نه، تازه شروع شده. با گذشت چند سال از دفاع مقدّس، حادثهی بزرگداشت شهیدان شروع شده و ادامه پیدا خواهد کرد و باید ادامه پیدا بکند.» ۱۴۰۰/۰۷/۲۴