📚 حکم شرکت در انتخابات
💠 سؤال: آیا شرکت کردن در انتخابات جمهوری اسلامی ایران شرعاً واجب بوده و شرکت نکردن، حرام است؟
✅ جواب: شرکت کردن در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی، اسلامی و الهی است.
#احکام_انتخابات
📚 رأی سفید
💠 سؤال: رأی سفید و بی نام دادن، چه حکمی دارد؟ اگر به دلیل اینکه شناخت و تحقیقی برای انتخاب اصلح انجام نداده یا تحقیقِ کافی صورت گرفته ولی نتیجه ای نداشته است، دچار سردرگمی شود؛ چطور؟
✅ جواب: شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی، اسلامی و الهی بوده و واجب عینی است.
برای تشخیص فرد اصلح نیز می توان از کسانی که به لحاظ تعهد دینی و بصیرت انقلابی مورد اعتمادند، کمک گرفت و اگر شناخت و تحقیقی انجام نشده یا تحقیق، کافی بوده اما نتوانسته اصلح را بشناسد؛ عمل به اصل وظیفه رأی دادن، کفایت می کند.
#احکام_انتخابات
🆔 @leader_ahkam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ پاسداران ولایی
#خودمهارگری
#خودتنظیمی_هیجانی
#روانشناسی_اجتماعی
#هویت_توحیدی
🔹 امام حسین (علیه السلام):
إِنّ اَعْفَى النّاسِ مَنْ عَفَا عَنْ قُدْرَةٍ.
باگذشت ترين مردم كسى است كه با وجود قدرت، گذشت كند.
📗بحارالانوار، ج ۷۵ ، ص ۱۲۱، ح ۴
https://eitaa.com/Rooshdaneh/16811
🔹اپلکیشن همراه "صحیفه سجادیه"
#معرفی_نرم_افزار_ارزشی
✅ متن صحیفه به دو صوت عربی
🔹۱۵ ترجمه
🔹۱۶ شرح به زبان فارسی و عربی
🔹معنای واژگان
🔹موضوعات عربی و فارسی
🔹 دانلود برنامه:
http://cafebazaar.ir/app/?id=org.crcis.sahifa&ref=share
ebook8567[www.takbook.com].pdf
589.6K
#معرفی_کتاب
#بصیرانه
منشور حقوق اسلامی
🔹حق خدا
🔹حق استاد
🔹حق والدین
🔹حق فرزند
🔹حق مردم
🔹حق درختان و طبیعت
🔹حق اعضای بدن
و.......
در رساله حقوق امام سجاد علیه السلام میتوانید با آنها آشنا شوید.
# رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
#معرفی_کتاب
🌺رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
رسالهای كه بدین نام خوانده ميشود، یكی از چند اثر منسوب به امام سجاد عليبن الحسین(علیه السلام) است.
در این رساله حضرت امام سجاد حقوق مختلف را بیان می نمايند. این اثر بدون شک یکی از افتخارات مذهب شیعه است که نشان می دهد ائمه اطهار (علیهم السلام) در امر رعایت و توصیه حقوق بشر، حقوق حیوان و حقوق گیاهان پیشگام بوده اند.
در روزگاری که ظلم و خفقان و ستم در زندگی روزمره آن زمان امری عادی به نظر می رسید، بیان این رساله از حضرت امام سجاد، بار دگر نشان داد که این امامان از نظر علم و کمال و تقوی بالاتر از دیگر انسان ها می باشند.
خواندن این رساله به تمامی انسان های آزاده و طرفداران حقوق بشر و خصوصا افراد دیندار و مومن توصیه می گردد.
#امام_سجاد
🔹دانلود نمودار ایکس مایندی رساله شریفه حقوق سجادیه + یادداشت از منازل السائرین تا منازل المکلفین
✅ یکی از بهترین رساله های اخلاقی که در حقیقت یک رساله ی حقوقی در اوج حقوق است رساله ی حقوق امام سجاد علیه السلام است. فقه رایج در واقع کف نظام حقوقی اسلامی برای جامعه و یک نظام حقوقی حداقلی است و نظام حقوقی حداکثری در روایات بسیار از این نظام رایج سنگین تر است...
http://tt-ej.ir/post/758
🌸برخی محققان میراث علمی امام سجاد(علیه السلام) را به سه بخش تقسیم کردهاند: روایات، ادعیه (بهویژه در صحیفه سجادیه)و رساله حقوق. در این رساله، پنجاه و یک حق در هفت دسته طبقه بندی شده است: حق خداوند، حق نفس و اعضای بدن، حق افعال عبادی، حق فرمانروایان و رعایا، حقوق خویشاوندان، حقوق برخی اصناف اجتماعی، حق مالی. مراد از حق در این رساله، احکام و وظایفی که خداوند نسبت به اصناف مختلف برای انسان مقرر کرده است. این حقوق منحصر به وظایف الزامی مؤمن نیست و شامل احکام استحبابی نیز میشود. به علاوه این حقوق منحصر به احکامی نیست که نقضشان معصیت (مستوجب مجازات اخروی) محسوب شود، یا موجب اجرای مجازات دنیوی (حد و تعزیر شرعی) گردد، بلکه رساله حقوق در بردارنده وظایف اخلاقی یک مؤمن است؛ آن هم اهم حقوق الهی و وظایف اخلاقی، نه همه حقوق و وظایف، و در هر حق نیز اهم جوانب آن بیان شده نه لزوما همه ابعاد هر حق و وظیفه.
با توجه به نقش کارساز و تعیین کننده معیارها و ضوابط اخلاقی در جامعه دینی، رساله حقوق امام سجاد(علیه السلام) در تکوین وجدان اخلاقی جامعه مذهبی میتواند سهمی بهسزا داشته باشد. گفتنی است که این رساله به زبانهای مختلف، از جمله زبان آلمانی (به همت پروفسور رولاند پیچ، استاد دانشگاه ماکسی میلیان مونیخ) ترجمه شده است. مرحوم استاد شهیدی ترجمه ای زیبا در کتاب «زندگانی علی بن الحسین علیهم السلام» انجام داده اند.
🔹رسالةالحقوق همچنین به زبانهای دیگر ترجمه شده است؛ از جمله: انگلیسی، فرانسوی، یونانی، اردو، تاجیکی، ارمنی، تایلندی، هندی، مالایی، صربی، تاگالوگ (مانیل) و امهری (اتیوپی).
https://eitaa.com/Rooshdaneh/16818
#احکام_انتخابات
📚 غیبت کردن دربارۀ نامزدهای انتخابات
💠 سؤال: در ایام انتخابات جهت شناخت نامزد مناسب، می بایست نواقص، عیوب و امتیازات آنها را در گذشته و حال تفحص کرد تا فرد لایق را پیدا نمود، آیا صحبت کردن پشت سر نامزدها برای انتخاب فرد اصلح، جایز است؟ ملاک چیست؟
✅ جواب: در امور مربوط به انتخابات در حد مشاوره، اشکال ندارد.