#رویداد_تاریخی
🔷درگذشت عالم كبير "علامه طبرسي" مفسر شهير قرآن كريم(548 ق)
ابوعلي فضل بن حسن طبرسي در سال 468 ق به دنيا آمد. پس از فراگيري مقدمات در مشهد مقدس به تحصيل ادبيات عرب، قرائت، تفسير، حديث، حساب و جبر، فقه، اصول وكلام پرداخت و در آن علوم متبحرگرديد. علامه در حدود 54 سال در مشهد بود و سپس راهي سبزوار شد و به تدريس و تاليف همت گماشت. قطب الدين راوندي، ابن شهر آشوب، ضياءالدين راوندي و... از جمله شاگردان او به شمار ميآيند.همچنين اسرار الامامه، تاج المواليد و كنوز النجاح ازتاليفات اوست. از ميان دهها كتاب او، تفسير كبير مجمع البيان، به عنوان سرآمد تفاسير، مطرح گرديده است. او همچنين فقيهي وارسته و عالمي آگاه بود و محل مراجعهي مردم واقع ميشد. سرانجام امام مفسّران، پس از نزديك به هشتاد سال عمر با بركت درروز عرفهي سال 548 ق بدرود حيات گفت. بعضي، مسموميت توسط بدخواهان را عامل درگذشتِ وي گفتهاند. بدنش را به مشهد منتقل كرده و در جوار حرم امام رضا(علیه السلام) به خاك سپردند.
#رویداد_تاریخی
🔷شهادت حضرت "مسلم بن عقيل" نماينده ي امام حسين(علیه السلام) در كوفه(60 ق)
مسلم بن عقيل كه از شخصيتهاي برجسته وبا تقواي زمان خود به شمار ميرفت، براي ارزيابيِ ميزان وفاداري مردم كوفه به امام حسين(علیه السلام) به اين شهر رفته بود. زيرا مردم كوفه، طيِ هزاران نامه، از امام حسين براي رفتن به اين شهر و قيام عليه حكومت ستمگر يزيد بن معاويه، دعوت كرده بودند. مردم كوفه اگرچه در ابتدا به گرمي از مسلم بن عقيل استقبال كردند، اما هنگامي كه عبيداللَّه بن زياد كه مردي سنگدل و بيرحم بود بر كوفه حاكم شد، كوفيان، فريبِ وعدههاي دروغين او را خوردند و به خاطر ترس و جهل، دست از حمايت امام، كشيدند و مسلم را تنها گذاشتند. در پيِ آن، مسلم به دست عُمّال ابن زياد گرفتار آمد و به دستور آن حاكم پليد، فرستادهي امام حسين(علیه السلام) را از بالاي داُرالاماره به پايين انداختند و او را به شهادت رساندند.
🌸روز عرفه(روز نيايش)
روز نهم ذيالحجه به عنوان روز عرفه از اعياد بزرگ اسلامي به شمار ميرود، گرچه به اسم عيد ناميده نشده است. در اين روز خداوند تبارك و تعالي بندگان خود را به عبادت و اطاعت خود فراخوانده، و سفرهي جود و احسان خود را براي بندگان خود گسترانده است. شيطان در اين روز خوار و حقير و خشمناك است. از ظهر روز نهم ماه ذيالحجه، زائران خانهي خدا در صحراي عرفات وقوف ميكنند و براي اين وقوف، فضايل بسياري ذكر شده است. در غروب اين روز، زائران، از عرفات به مشعرالحرام ميروند و خود را براي ساير مناسك پر شكوه حج آماده ميكنند.
#شعر_توحیدی
#امام_حسین علیهالسلام
#عرفه
#غزل_مثنوی
🔹أشکُو إلیکَ غُربتی🔹
چون اشک، رازِ عشق را باید عیان گفت
باید که از چشمان او با هر زبان گفت
باید به قول عرشیان، چشمان او را
آیینههای روشن هفتآسمان گفت
چشم غزل روشن شد آن وقتی که با اشک
از گفتههای چشم او با دیگران گفت
آمد به میدان باسلاح چشمهایش
با اشکهایش گریه گریه ناگهان گفت:
ای لطف بسیار تو برمن بیکرانه
تنها دلیل ندبههای عاشقانه
عشق تو در این سینه کاری ژرف دارد
مولای من این عبد با تو حرف دارد
ای که سراپا حرفم و تو گوش هستی
شوق مرا زیباترین آغوش هستی
آرامش آغوش تو مانند دریاست
«آنجا که باید دل به دریا زد همینجاست»
فانوس اشکی دارم و فانوس آهی
میجویمت با اشک و آهم یا الهی
از مادرم آموختم پروانه باشم
از کودکی عبد در این خانه باشم
از مادر من مهربانتر کیست جز تو؟
از مادر من مهربانتر نیست جز تو
تو صاحب تورات و انجیل و زبوری
روشنترین تصویر از آیات نوری
«یا صاحبی فی وحدتی»، پشت و پناهم!
«یا عُدَّتی فی شِدَّتی»، بیتکیهگاهم
از خود نکردی لحظهای هم ناامیدم
تنها مرا مگذار ای تنها امیدم!
هرگز مگیر از چشمهایم خندهات را
در آتش خشمت مسوزان بندهات را
رحمی به اشک و التماسم کن الهی
از آتش دوزخ خلاصم کن الهی
با هر فرازی تشنهتر میشد گلویش
بغضی امانش را برید و بیامان گفت
شاید رباب و نجمه در خیمه شنیدند
آنجا که از مهر خدا با کودکان گفت
«رَبِّ بِما ألبَستنی»، یعقوب چشمش
با اشک از پیراهن آرام جان گفت
او گفت از دندان و لبهایش در آن روز
تفسیر آن را شرحه شرحه خیزران گفت
«أشکُو إلیکَ غُربتی وَ بُعدَ داری»
این جمله را سمت مزاری بینشان گفت
اشک از دو چشمش چون دو مشک باز میریخت
اشکی که با عباس از آب روان گفت
بعد از دعا خورشید از آن سرزمین رفت
عید آمد و ماه بنیهاشم اذان گفت
📝 #رضا_خورشیدی_فرد
داستان انسان.mp3
7.09M
📜 خطبه غدیر 1⃣1⃣
🔷 بخش هفتم
🔻هان مردمان! خداوند را صراط مستقيم منم كه فرمان به پيروى آن داده و سپس على و آنگاه فرزندانم از نسل او، پيشوايان هدايت اند كه به راستى و درستى راه مى برند «و با حق دادگرى مى كنند». (اعراف / 159) سپس چنين خواند:
🔻«به نام خداوند همه مهرِ مهرورز»
«تمامى ستايشها ويژهٔ پروردگار جهانيان است. همو كه به همهٔ آفرينش مهر مى ورزد و به ويژگان، مهر ويژه دارد. فرمانرواى روز جزاست. خداوندا! تنها تو را مى پرستيم و تنها از تو يارى مى جوييم. ما را به صراط مستقيم راهنمايى كن.
🔻راه آنان كه بر ايشان منّت نهاده، نعمتشان بخشيدى؛ نه راه خشم شدگان و نه راه گمراهان » (حمد / 7 - 1)
🔻و آنگاه ادامه داد: اين سوره دربارهٔ من نزول يافته و به خدا سوگند شامل امامان است و به آنان اختصاص يافته. آنان اند اولياى خدا كه «ترس و اندوهى برايشان نباشد». (يونس / 62) هان! «همانا حزب الهى چيره خواهد بود». (مائده / 56)
🔻هان! ستيزندگانِ آنان گمراه و نابخرد و همكاران شياطين اند كه «براى گمراهى مردمان، سخنان بيهوده را به يكديگر مى رسانند». (انعام / 112)
🔻هشدار! خداوند در كتاب خود از دوستان امامان چنين ياد كرده:
«(اى پيامبر ما) نمى يابى ايمان آورندگان به خدا و روز بازپسين را كه ستيزه گرانِ خدا و رسول او را دوست بدارند؛ گرچه پدران، فرزندان، برادران و خويشانشان باشند. خداوند ايمان را در دلهايشان تثبيت فرموده و با روحى از سوى خود، ايشان را تأييد نمود و آنان را جاودانه در بهشت هايى درخواهد آورد كه از زير درختان آنها، نهرها جارى است. خداوند از آنان خشنود است و آنان از خداوند. همانان اند حزب خدا. هشدار كه حزب الهى رستگاراناند». (مجادله/ 22)
🔻هان! دوستداران امامان، مؤمنانى هستند كه خداوند عزّوجلّ چنين توصيف فرموده: «آنان كه ايمان آورده، باور خود را به شرك نيالوده اند؛ پس ايشان در امان اند و راه يافتگان». (انعام / 82)
🔻هشدار! ياران پيشوايان به باور رسيدگان اند و «دور از ترديد و انكار». (حجرات / 15)
🔻هشدار! ايشان با آرامش و سلامت به بهشت درخواهند شد. «و فرشتگان، با رفاه و تسليم آنان را پذيرفته» (انبياء / 103) مى گويند: «درود بر شمايان، اكنون پاكيزه شده ايد. در بهشت، جاودانه درآييد» (زمر / 73)
#خطبه_غدیر
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
صوت ترجمه خطبه غدیر بخش ۱۱.mp3
1.26M
🔉 صوت ترجمه خطبه غدیر بخش یازدهم
#خطبه_غدیر
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی