انسان شناسی ۲۲۱.mp3
11.38M
#انسان_شناسی ۲۲۱
#استاد_شجاعی
#حجهالاسلام_قرائتی
• من میدانم که فلان واکنش، یه واکنش انسانی نیست!
• من میدانم که الآن حالت روحی من، حالت متعادلی نیست!
• من میفهمم که فلان انتخاب، انتخاب صحیحی نیست!
• من أفضلِ الأعمال خودم را تشخیص میدهم اما؛
✘ نمی توانم خودم، انتخابهایم، واکنشهایم را بر اساس دانستههایم مدیریت کنم!
علّت اینکه علم من، توان بروز و ظهورِ عملی ندارد، چیست؟
💠 @RoozieHalal 💠
26.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ویدیو کلیپ
❌ عیسی به دین خود، موسی به دین خود! این شعار ضد دینــه!
چرا برکت نداریم⁉️
وقتی خطر بیـاد،خشڪ و تر،با هم میسوزن🔥
بی_تفاوت_نباشیم
💠 @RoozieHalal 💠
#نماز_شب
💐 غنی شدن در روز قیامت با نماز شب
⭐️ جابربن عبداللّه می گوید:
📌پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
💠 مادر حضرت سلیمان به او گفت:
💠 ای پسرم! بپرهیز از زیاد خوابیدن در شب، زیرا خواب زیاد در شب، انسان را در روز قیامت فقیر می کند.
💠 چون در شب، مخصوصا در دل شب که مردم در خواب هستند، خرمن برکات و خیرات را پهن می کنند، کسی که در خواب باشد دستش از این برکاتْ تهی خواهد بود و در روز قیامت چیزی نخواهد داشت و فقیر خواهد بود.
📚 امالی صدوق، ص۱۴۰
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
💠 @RoozieHalal 💠
4_5996604132897590475.mp3
5.97M
#کلیپویژه #چشم #نماز_شب
🔶موضوع: راه موفق شدن به نماز شب
🔹زیبا و دلنشین
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔻 آیت الله ناصری
💠 @RoozieHalal 💠
😊سلام
✨✨صبح بخیر
🍃✨برای امروزتان از خدا میخواهم
🍃✨هر آنچه صلاحتان هست
🍃✨برایتان رقم بزند
🍃✨من به دستان خدا ایمان دارم
🍃✨بهترینها سهمتان خواهدشد
💠 @RoozieHalal 💠
🌷 امام كاظم (عليه السلام) :
☘ در دنيا ، مانند كسى باش كه در خانهاى ساكن است كه مالک آن نيست و منتظر رفتن است.
📚( تحف العقول ، ص۳۹۸)
💠 @RoozieHalal 💠
.
🛑#كار، سيره انبيا و اولياي الهي
🌸🍃كار و تلاش، سيره تمام پيامبران آسماني است. پيامبران، پيش از بعثت، به كارهاي سختي، همچون: شباني، كشاورزي و... ميپرداختند. شخصيت و زندگي آنان با كار همراه بود و با تمام وجود زحمتها و تلاشهاي طاقتفرساي مردم ضعيف جامعه را درك ميكردند. پيامبران و ائمه معصومين ( عليهم السلام ) حتي پس از رسيدن به مقام نبوت و جانشيني، همواره با كار و تلاش مأنوس بودهاند. كارگر، از ديدگاه معصومين ( عليهم السلام ) شأن والايي دارد. از نظر پيامبر گرامي اسلام ( صلّي الله عليه وآله وسلّم ) ، منزلت كارگران در رديف انبياست. ايشان فرموده است:
🍃هر كس از #دسترنج خويش مخارج زندگي خود را تأمين كند، روز قيامت در صف پيامبران قرار خواهد گرفت و از عناياتي كه پيامبران بهرهمندند، بينصيب نخواهد ماند.
برخورداري از #درآمد_بيشتر، مطلوب است؛ زيرا با مازاد درآمد ميتوان به كارهاي نيك و پسنديده پرداخت. آدمي بايد با كمك به همنوعان، روح ديگرخواهي را در خود تقويت کند و دست تهيدستان و افتادگان را بگيرد. بدين منظور، امام علي ( عليه السلام ) در گرماي سوزان عربستان، تعداد زيادي چاه و قنات احداث كرد. نخلستاني با هزاران درخت خرما آباد كرد و زمينهاي بسياري را زير كشت برد و بعضي از قناتها و زمينهاي آبادي را كه خود احداث و زير كشت برده بود، وقف نيازمندان كرد. همچنين آن امام دل سوز، از حاصل دسترنج خود افراد بسياري را از اسارت و بندگي نجات داد و آزادي را به آنان بازگرداند.
✨نگاه قدسي و عبادي به كار، انگيزه كار كردن را در انسان تقويت ميكند و مرتبه معنوي و اجتماعي او را بالا ميبرد. در همين ارتباط، در قرآن مجيد ميخوانيم: « درجات و مقامات عالي، ويژه مؤمناني است كه تلاشهاي عملي مثبت و سازنده دارند ».
🌾در سخني زيبا از امام صادق ( عليه السلام ) هم آمده است:
سه چيز از اسباب #سعادت است. يكي از آنها اين است كه انسان براي بهبود زندگي و كسب و معيشت خود، صبحگاهان از خانه بيرون رود و شبانگاهان برگردد.
بنابراين، با توجه به روش و سيره ائمه معصومين ( عليهم السلام ) ، كار و تلاش از صفات پسنديده و مايه #رستگاري انسان و پيشرفت جوامع انساني است.
💠 @RoozieHalal 💠
اولین کام و اولین دَشتِ سال...!
حضرت آیت الله آقا مجتبی تهرانی رضوان الله تعالی علیه همیشه قبل از تحویل سال، مقید بودند که ۳۶۵ مرتبه دعای «یا مُقلِبَ الْقلُوب...» را بهطور کامل بخوانند و برای اینکه این دعا، تا لحظه تحویل سال تمام شود، از یک ساعت قبل از اعلام عید، شروع میکردند و مشغول خواندن این دعای شریف بودند.
ایشان بعد از لحظه تحویل سال هم، مقید بودند که اولین چیزی که میل میکنند، تُربت امام حسین علیه السلام باشد.
📚نسیم های گره گُشا، ص ۲۳۲.
🎙آیت الله رحیم سامت قزوینی رضوان الله تعالی علیه سفارش می نمودند:
«که عیدی را با دست راست بگیرید و یک بِسْمِ ٱللَّٰهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ و یک صلوات بفرستید».
📚نسیم های گره گُشا، ص ۲۳۳
💠 @RoozieHalal 💠
🔴 سه عمل که باعث #طول_عمر میشود!
✍️امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: سه چيز است كه اگر مؤمن از آن ها مطلع شود، باعث طول عمر و دوام بهره مندى او از نعمت ها مى شود:
طول دادن ركوع و سجده
زياد نشستن بر سر سفره اى كه در
آن ديگران را اطعام مى كند،
و خوش رفتارى اش با خانواده.
📚 کافی، ج ۴، ص ۴۹
💠 @RoozieHalal 💠
#وصیت_برای_همه_اموال
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
بعضی از مردم فکر می کنن که می تونن که در باره همه اموال شون می تونن وصیت کنن که به فلان مصرف برسه.
🚫 در حالی که این طوری نیست.
✍️ تا وقتی که زنده ایم اختیار اموال مون دست خودمونه؛ اما برای بعد از مرگ، فقط درباره یک سومش می تونیم تصمم بگیریم و وصیت کنیم که به فلان مصرف برسه.
🔺منبع: استفتائات آیت الله مکارم و رهبری
💠 @RoozieHalal 💠
🔴عادت به گناه، اختیار انسان را از بین میبرد
آیت الله العظمی جوادی آملی:
یک سلسله مسائلی است که اگر کسب کرد خودش در اختیار آن مکسوب قرار میگیرد؛ اینکه در سوره مبارکه مؤمنون و مانند آن فرمود: ﴿لِکُلِّ امْرِئٍ مِنْهُم مَا اکْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ﴾ اگر کسی معاذ الله بیراهه رفت، گناهی را کسب کرد، به یک اخلاق بد عادت کرد، به دروغ، به خیانت، به حرام، به اعتیاد معاذ الله عادت کرد، این را کسب کرد، قبلاً که نداشت این صفت را بعد کسب کرد، این خُلق را کسب کرد، وقتی که به دنیا آمد که این خُلق را نداشت، این صفت را که نداشت الآن که این صفت را کسب کرد، خود این کاسب در اختیار این مکسوب است، به هر سَمتی که این صفت بخواهد ببرد میرود چون عادت کرد.
اگر خدای ناکرده به حرام عادت کردیم به گناه عادت کردیم چشممان، گوشمان، زبانمان در اختیار مکسوب است. کاسب اختیار دارد، مال در اختیار کاسب است ولی اگر خدای ناکرده صفت بدی را کسب کرد این کاسب در اختیار مکسوب است که در سوره مؤمنون فرمود: ﴿لِکُلِّ امْرِئٍ مِنْهُم مَا اکْتَسَبَ مِنَ الْإِثْمِ﴾.
بنابراین ما دو نحو کسب داریم: یک کسبی که کاسب مسلّط است، یک کسبی که آن مکسوب مسلّط بر این کاسب است و اگر کسی خدای ناکرده یک کسب حرامی داشت به وصف بدی عادت کرد راه برای توبه باز است.
💠 @RoozieHalal 💠
#داستان_آموزنده
🔆از ما حركت از خدا بركت
✨🌱يكى از ياران رسول خدا صلى الله عليه و آله فقير شد. محضر رسول خدا صلى الله عليه و آله آمد و شرح حال خود را بيان كرد. پيغمبر صلى الله عليه و آله فرمود:
برو هر چه در منزل دارى اگر چه كم ارزش هم باشد بياور!
🔅آن مرد انصار رفت و طاقه اى گليم و كاسه اى را خدمت پيغمبر صلى الله عليه و آله آورد.
حضرت آنها را در معرض فروش گذاشت و فرمود: چه كسى اينها را از من مى خرد؟
🔅مردى گفت : من آنها را به يك درهم خريدارم .
حضرت فرمود: كسى نيست كه بيشتر بخرد!
مرد ديگرى گفت : من به دو درهم مى خرم .
پيغمبر صلى الله عليه و آله به ايشان فروخت و فرمود: اينها مال تو است .
🔅آن گاه دو درهم را به آن مرد انصار داد و فرمود: با يك درهم غذايى براى خانواده ات تهيه كن و با درهم ديگر تبرى خريدارى كن و او نيز به دستور پيغمبر صلى الله عليه و آله عمل كرد.
🔅تبرى خريد و خدمت پيغمبر صلى الله عليه و آله آورد. حضرت فرمود: اين تبر را بردار و به بيابان برو و با آن هيزم بشكن و هر چه بود ريز و درشت و تر و خشك همه را جمع كن ، در بازار بفروش .
🔅مرد به فرمايشات رسول خدا صلى الله عليه و آله عمل كرد. مدت پانزده روز تلاش نمود و در نتيجه وضع زندگى او بهتر شد.
🔅پيغمبر گرامى صلى الله عليه و آله به او فرمود: اين بهتر از آن است كه روز قيامت بيايى در حالى كه در سيمايت علامت زخم صدقه باشد
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ : با صله رحم ، دفع بلا کنید
👤 #حجت_الاسلام_صفایی_بوشهری
💠 @RoozieHalal 💠
✅راه درمان و رفع اختلافات و ایجاد برکت و نزول خیرات در خانه
✍ امام صادق (عليه السلام) : خانه اى كه در آن قرآن خوانده نمى شود و از خدا ياد نمى گردد، سه گرفتاری در آن خانه بوجود می آید :
1️⃣ بركتش كم شده
2️⃣ فرشتگان آن را ترك مى كنند
3️⃣ و شياطين در آن حضور مى يابند.(مجادلات و اختلافها را شیاطین در خانه ها ایجاد میکنند)
📚 اصول كافى ، ج ۲ ، ص ۴۹۹
💠 @RoozieHalal 💠
D1738092T16053518(Web).mp3
1.16M
🎙برکات صله رحم در عید #نوروز
▫️حجت الاسلام حسینی قمی
💠 @RoozieHalal 💠
🌷 امیرالمومنین امام علی (علیه السلام) :
✍ خداوند روزه را برای آزمایش اخلاص بندگان واجب کرد.
📚( نهجالبلاغه ، حکمت۲۵۲)
💠 @RoozieHalal 💠
💠 زحمت مردم و پایداری نعمتها
🔹 قالَ الصّادقُ علیهالسّلام:
مَن عَظُمَت نِعمَةُ اللّهِ عَلَیه، اِشتَدَّت مَؤونَةُ النّاسِ عَلَیه، فَاستَدِیموا النِعمَةَ بِاحتِمالِ المِؤونَةِ وَلاتُعَرِضوها لِلزَّوالِ؛ فَقَلَّ مَن زالَت عَنهُ النِّعمَةُ، فَکادَت أَن تَعودَإلَیه؛
🔸 هرکه نعمت خدا به او زیاد شود، بار زحمت و هزینهی مردم بر دوش او سنگینتر میشود؛
بنابراین، با به دوش کشیدن بار زحمت و هزینهی مردم، نعمت (خود) را پایدار سازید و آن را در معرض زوال قرار ندهید؛ زیرا به ندرت پیش میآید که نعمتی از کسی زوال یابد و دوباره به او بازگردد.
🖇 کلینی، الکافی، ج ۷، ص ۲۹۶
💠 @RoozieHalal 💠
🔴كار، وسيله تقرب به خداوند
🍁اسلام به كار و كارگر ارزش بسيار والايي داده است؛ به گونهاي كه كار كردن را از بزرگترين عبادتها و وسيلهاي براي تقرب به پروردگار شمرده است. در اسلام، كارگر، شهيد زنده و كارگري شغل انبياست وكسب و كار راه به بهشت برين ميبرد. قرآن مجيد انسان را مرهون سعي و تلاش خود ميداند و ميفرمايد: « براي انسان، بهرهاي جز سعي و کوشش او نيست و اينکه تلاش او به زودي ديده ميشود. سپس به او جزاي کافي داده خواهد شد ».
〽️از سوي ديگر، بيکاري و تنآسايي صفاتي است كه در ادبيات ديني، نكوهش شده است. در اسلام، كار، #واجب_ديني به حساب ميآيد. در روايتي از پيامبر گرامي اسلام ( صلّي الله عليه وآله وسلّم ) آمده است: « تلاش در جهت كسب روزي حلال، بر هر زن و مرد مسلمان واجب است ».
✨در حديثي ديگر، پيامبر اكرم ( صلّي الله عليه وآله وسلّم ) كار را برترين عبادت دانسته است. وي كار را بهترين راه رسيدن به #سعادت معرفي ميكند: « اغلب راههاي تقرب خدا، به كار منتهي ميشود »
👈از نظر اسلام، همه مسلمانان بايد به كار و تلاش بپردازند. انساني كه كار نميكند و به عبادت و پرستش خداوند بسنده ميكند، دعايش از سوي خداوند پذيرفته نيست. روايت است که امام صادق ( عليه السلام ) از علي بن العزيز پرسيد: عمر بن مسلم چه كار ميكند؟ گفت: فدايت شوم! #كسب_و_كار را رها كرده و به عبادت روي آورده است. فرمود: واي، مگر نميداند دعاي بدون كار و كوشش پذيرفته نميشود!
🔅اگر در جامعهاي بر اساس آموزههاي ديني عمل شود و كار ارزش شود و همچون مايه رستگاري و وسيله تقرب به پروردگار به آن نگريسته شود، فرهنگ كار تقويت خواهد شد و البته برآيند چنين انديشهاي؛ ابتكار، خلاقيت و رشد و توسعه به معناي عام خواهد بود.
📚سرمه سعادت، جوان و بايد و نبايدهای اخلاقی، سيد حسين اسحاقی
💠 @RoozieHalal 💠
✍امام سجاد علیه السلام :
به راستی که خداوند عز و جل، هر یک از شما را به سبب یک کلمه ای که برادر(یا خواهر) مؤمن #فقیرش را با آن #دلداری دهد،بیشتر از مسافت هزار سال راه به بهشت نزدیک می کند؛ هرچند از کسانی باشد که باید در جهنم عذاب شود.
پس احسان به برادران(دینی) خود را کوچک نشمارید؛ که خداوند به شما سودی می رساند که هیچ چیز با آن برابری نمی کند.
📚بحارالانوار، ج۷۱ ، ص۳۰۸
🍃🍃⚡️⚡️⚡️🍃🍃
💠 @RoozieHalal 💠
📚کسیکه زیاد بهیاد خدا باشد، مورد محبّت او قرار میگیرد
قالَ رَسُولُ اللَّه(ص) «مَنْ أَكْثَرَ ذِكْرَ اللَّهِ أَحَبَّهُ اللَّه»؛ ریشۀ کار یاد خداست. کسی که زیاد به یاد خدا باشد و متذکّر او شود، مورد محبّت او قرار میگیرد. ریشۀ بدبختیها غفلت از خداست؛ و ریشۀ خوشبختیها ،به تعبیری ریشۀ شقاوتها غفلت از خداست. و ریشۀ سعادتها ذکرالله است. مورد محبّت که قرار گرفتی، عطایایش میرسد. به هر مقدار به تعبیر، مجبورم این حرف را بزنم، چون دارم جنبۀ کمّی میدهم. متذکّر خدا بیشتر باشی، حبّش بیشتر است. چارهای هم جز این نداری. آن وقت این تذکّر و ذکرالله از نظر اثر، ضریبش نسبت به ایّام مختلف میشود. حالا عرض میکنم.
در ایّامی مترتّب بر او که حبالله است میفهمی ضریبش مختلف میشود. یکی از آنها فرض کنید از نظر هفته و ایّام میگویم. شبهای جمعه است. در باب ماهها، ماه مبارک رمضان؛ و در بین باز ایّامی که سفارش شده است و اثر آن و ضریب آن را بالا میبرد، ده روز اوّل ماه ذیالحجةالحرام است. «وَاذْكُرُوا اللَّهَ فِي أَيَّامٍ مَعْدُودَاتٍ»
، میگویند ایّام معلومات این دهۀ اوّل ذیحجه است و ضریب را بالا میبرد. از روز اوّل تا روز دهم. به یاد خدا بودن. در روایات ما داریم، حتّی نسبت به آثار اعمال صالحه هم، زیاد میکند.
📚وسائل الشیعه، ج7، ص154
📚سورۀ مبارکۀ بقره، آیۀ 203
💠 @RoozieHalal 💠
🔴 #نوروز، روز برآورده شدن #حاجات
🌕 در یک حدیث طولانی آمده که امام صادق علیه السلام فرمودند:
خداوند متعال به حضرت حزقیل نبی وحی نمود: ای حزقیل! این روز، روزی شریف، و نزد من عظیم است؛ با خود عهد کردهام که در این روز مؤمنی از من حاجتی نخواهد مگر آن که آن را در این روز یعنی «نوروز» برآورده سازم.
يَا حِزْقِيلُ هَذَا يَوْمٌ شَرِيفٌ عَظِيمٌ قَدْرُهُ عِنْدِي وَ قَدْ آلَيْتُ أَنْ لاَ يَسْأَلَنِي مُؤْمِنٌ فِيهِ حَاجَةً إِلاَّ قَضَيْتُهَا فِي هَذَا اَلْيَوْمِ وَ هُوَ يَوْمُ نَيْرُوزٍ...
📗مستدرک الوسائل، ج۶، ص۳۵۳
➖➖➖➖➖➖➖
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴اول فروردین خبری نیست
آخر شعبان را دریاب
بیان دلنشین آیت الله جوادی آملی
#ماه_شعبان
💠 @RoozieHalal 💠