🌼مطابق آموزه های اسلامی قرض الحسنه پاداش بیشتری از #صدقه دارد. علت آن هم مشخص است زیرا:
1⃣ اولاً شخصيت فرد #قرضگيرنده بيشتر حفظ خواهد شد
2⃣ همچنين موجب افزايش انگيزههای فعاليت اقتصادی در افراد میشود تا بتوانند بازپرداختی داشته باشند.
👈 در واقع قرض موجب کارآفرینی می شود و صدقه باعث #تنبلی و خانه نشینی.در صدقه ولو آنكه به افراد نيازمند داده میشود، بازپرداختی وجود ندارد و بر همين اساس، انگيزه اقتصادی بالايی در افراد ايجاد نمیكند.
اما نکته ای که کمتر به آن پرداخته شده و شنیده ایم این است که خود قرض گرفتن كراهت دارد و بهتر است كه انسان تا جايی كه میتواند قرض نگيرد. در واقع قرض دهنده دارای پاداش است و قرضگيرنده توصيه به عدم دريافت قرض شده است. در قطعه دوم از دعای سی ام کتاب ارزشمند صحیفه سجادیه امام سجاد (علیه السلام) می فرمایند: «پروردگارا به تو پناه می آورم از اندوه وام و اندیشه آن و از #دل_مشغولی به قرض و بی خوابی به خاطر آن. پس بر محمد و آل او درود فرست و مرا از رنج وام به خود پناه ده.پروردگارا از خواری قرض در طول زندگی و از پیامدهایش پس از مرگ به تو پناه می آورم پس بر محمد و آل او درود فرست، و مرا با فراوانی مال یا زندگانی همراه با کفاف از آن در امان دار.»
در حقیقت قرضگيرنده بايد زندگی خود را به گونهای سامان دهد كه كمتر زير بار بدهی برود و نيازهای خود را به گونهای تامين كند كه كمتر ناچار شود قرضی بگيرد، زيرا با دريافت قرض، در واقع اقدام به هزينهكردن درآمد آينده خود كرده است و به همين جهت گرفتن قرض كراهت دارد. اگر افراد سطح زندگی خود را با درآمد خود تنظيم نكنند و با بيش از درآمد خود تنظيم كنند، قطعاً دچار مشكلات میشوند و مجبور به گرفتن وام و قرض خواهند شد.
موضوعی که در زندگی های امروزی دیده می شود و به دلیلی ناهمگونی دخل و خرج و سطح توقعات بالا و هزینه های نابجا و غیر ضروری خانواده ها را درگیر وام و قرض نموده است
💠 @RoozieHalal 💠
✍ امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
مبادا مرگ درحالی به سراغت آید که تو از پروردگارت در طلب دنیا گریخته باشی
📚 غررالحكم حدیث۲۳۹۸
💠 @RoozieHalal 💠
🌺🌺توکل بر خداوند در رزق رسانی
🦋در ((بحار)) است به سندهاى سه گانه از امام هشتم على بن موسى الرضا (عليه السلام ) از پدرش فرمود: روزى پدرم از حال يكى از اصحاب مجلسش سوال فرمود، عرضه داشتند مريض است . به احوال پرسيش تشريف بردند ملاحظه فرمودند مريض است ، پهلويش نشستند به او فرمودند: گمانت را به خدا نيكو كن . عرضه داشت : گمانم كاملا به خدا نيكو است فقط غصه #دخترانم مرا #مريض كرده . پدرم فرمود: به همان كسى كه به او اميدوارى در دو چندان كردن اعمال نيك و از بين بردن اعمال زشتت ، به همان اميدوار باش براى اصلاح حال دخترانت (يعنى بر خدا توكل كن ) آيا ندانسته اى و نشنيده اى كه رسول اكرم (صلى الله عليه و آله و سلم ) فرمود همين كه به آسمانها بالا رفتم از# سدرة_المنتهى گذشتم رسيدم به باغستانهاى آن ديدم شاخه هاى بزرگ و كوچك آن را يافتم پاره اى از ميوه هاى شاخه هاى آن را كه پستانهائى است آويخته در حالى كه از بعض آنها شير مى ريخت به نحو تَقاطُر، از بعضى عسل و از بعضى روغن و از بعضى بيرون مى آمد شبيه نان خشم پاكيزه و از بعضى لباسها و چيزى شبيه به ميوه درخت سدر و به سوى زمين مى ريخت ، پيش خود گفتم معدن اين چيزها كه از اين پستانها بيرون مى آيد كجا است ؟ البته اين فكر در حالى بود كه جبرئيل با من نبود چون از مقام او گذشته بود و مقام او پست تر از من بود. پس خداوند به زبان بى زبانى مرا ندا داد در قلب و محل سر من : يا محمد! اينها كه مى بينى رويانيدم آنها را در اين مكان بلند براى غذا دادن به دختران بندگان مومنم از امت تو و همچنين براى پسرهاى آنها. همين كه به زمين رفتى به پدرهاى آنها بگو مبادا #فقر آنها سينه شما را تنگ نموده و ناراحت شويد و غصه آنها را بخوريد همان طور كه آنها را خلق فرمودم روزى هم مى دهم آسوده باشيد
.📚بحارالانوار 50/146
📚گنجينه اخلاق «جامع الدرر» (جلد اول)
عارف سالك آيت الله حاج سيد حسين فاطمى (ره )
💠 @RoozieHalal 💠
💠کاربرد محبت اهل بیت(ع) در هفت ایستگاه هولناک
🔹عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنْ أَبِيهِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص حُبُّ أَهْلِ بَيْتِي نَافِعٌ فِي سَبْعَةِ مَوَاطِنَ أَهْوَالُهُنَّ عَظِيمَةٌ عِنْدَ الْوَفَاةِ وَ فِي الْقَبْرِ وَ عِنْدَ النُّشُورِ وَ عِنْدَ الْكِتَابِ وَ عِنْدَ الْحِسَابِ وَ عِنْدَ الْمِيزَانِ وَ عِنْدَ الصِّرَاط.
🔸حضرت امام باقر(ع) از پدرش امام سجاد(ع)، امام سجاد نیز از پدرش(ع) روایت کرد رسول خدا(ص) فرمود: #محبت_اهل_بیت من در هفت جایگاه هولناک سودمند است:
◽️هنگام وفات،
◽️در قبر،
◽️هنگام رستاخیز،
◽️ هنگام دادن نامه اعمال،
◽️هنگام محاسبه بندگان،
◽️هنگام سنجش اعمال
◽️ بر پل صراط.
📚فضائل الشیعه، محمد بن علی بن بابویه«شیخ صدوق»، ص٦
#حدیث
💠 @RoozieHalal 💠
❓سؤال: کسی که خیلی مشکلات زندگی به او فشار آورده چهکار کند؟
✍ آیتالله #بهجت (ره) : تا میتواند «أستغفرالله» بگوید، «أتوب إلى الله» بگوید، «#صلوات» بفرستد، #سلاحی که بهدست ما داده شده همینهاست.
📚 بیانات در درس خارج فقه، کتاب حج، ٢٠ فروردین ١٣٨۷
💠 @RoozieHalal 💠
❇️خطبه على (عليه السلام ) در باب امتحانات پيشامد روزگار
🌸✨و من خطبة على (عليه السلام ): بعد از كشته شدن عثمان مردمان را خطبه مى فرمودند: اءلا و ان بليتكم قد عادت كهيئتها يوم بعث الله نبيه (صلى الله عليه و آله و سلم ) و الذى بعثنه بالحق لتبلبلن بلبلة و لتغربلن غربلة حتى يعود اءسفلكم اءعلاكم و اءعلاكم اءسفلكم و ليسبقن سباقون كانوا قد قصروا و ليقصرن سباقون كانوا سبقوا والله ما كتمت و شمة و لا كذبت كذبة (429)
📚نهج البلاغه )) خطبه - 16. و مجمع البحرين 5/325 ذيل بلل
✨✨(يعنى آگاه باشيد آنكه بليه و مصيبت شما عود نموده است و برگشته است مثل صورت و هيئت بليه و #مصيبت روزى كه خداوند مبعوث فرمود پيغمبر خود را. مراد آن است كه زمان شما مثل زمان جاهليت و اهل اين زمان مثل اهل زمان جاهليت مى باشند در غلبه نمودن جهل و ضلالت بر ايشان و دور شدن از شريعت پيغمبر خود؛ بعد فرمود: قسم به حق آن خدائى كه فرستاد پيغمبر خود را به حق ، كه جنبانيده و حركت داده مى شويد جنبانيدن و حركت داده شدنى و #غربال نموده مى شويد غربال شدن شديدى به حدى كه اعلاى شما به اسفل و اسفل شما به اعلا برود. مرا شدت فتنه و امتحان و هم و غم و وساوس است كه آن شخص را مضطرب و زى رو بالا نمايد؛ بعد فرمودند: به سبب اين بَلبال و غربال نمودن #قناعت سبقت مى گيرند به سوى ايمان سبقت گيرندگانى كه قبل از اين تقصير و كوتاهى نمودند و هر آينه تقصير و كوتاهى مى نمايند سبقت گيرندگانى كه بودند پيش از اين سبقت گرفته بودند. مراد آن است به سبب امتحان و محك خوبانى كه ظاهرا خوب بودند بد مى شوند و بدى ذاتى ايشان كه مخفى بوده بروز مى كند و بدانى كه ظاهرا بد بودند خوب مى شوند و خوبى ايشان بروز مى كند و ظاهر مى شود؛ و بعد فرمودند: به خدا سوگند! پنهان ننمودم از آنچه بايد گفت به قدر سر سوزن و دروغ نگفتم هرگز يك دروغ گفتنى .)
📚گنجينه اخلاق «جامع الدرر» (جلد اول)
عارف سالك آيت الله حاج سيد حسين فاطمى (ره )
- ۱۴ -
💠 @RoozieHalal 💠
✍رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند :
هر گاه نعمت های فراوان خداوند به سوی کسی روی آورد ، حتما باید به شکر و سپاس خود بیفزاید
و به هر کس روح شکر گزاری دمیده شود ، از افزایش نعمت محروم نمیگردد
و هر کس غم و غصه اش زیاد گردد ، باید زیاد استغفار کند
و هر کس مورد هجوم فقر قرار گیرد ، باید زیاد بگوید : لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ .
📚 نوادر راوندی ، ص۱۹۹
💠 @RoozieHalal 💠
🔴در نشانه و #علامت_مال_حرام_و_حلال
✨فى حديث النبى (صلى الله عليه و آله و سلم ): من جمع مالا من مهاوش اءذهبه الله فى نهابر.(15)
قال فى ((مختار الصحاح )): المهاوش كل ما اصيب من غير حله كالغصب و السرقة و نحو ذلك ، النهابر كالمنابر: المهالك .
👈✨شيخ بهائى اين را نسبت به بعضى حكماء داده ، در ((كشكول )) مرقوم داشته كه بعض حكماء فرموده اند: اگر بخواهى بدانى كه مردم از چه مَمَرّ تحصيل مال نموده اند و از كدام رهگذر به دست آورده اند به مصرفش نگاه كن ، اگر در مصرف خير و ثواب صرف نموده اند بدان كه از حلال است و از مَمَرّ طيب به دست آورده اند و الا فلا.
📚 ((بحارالانوار)) 47 / 84.
📚گنجينه اخلاق «جامع الدرر» (جلد اول)
عارف سالك آيت الله حاج سيد حسين فاطمى (ره )
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱امام حسین علیه السلام:
🌹هركه مرا پس از مرگم، زيارت كند، روز قيامت زيارتش مى كنم و اگر در آتش هم باشد، او را بيرون مى آورم
📕المنتخب للطريحى، ص۶۹
💠 @RoozieHalal 💠
🎙 #عارفانه
🌟آیت الله بهجت (ره) :
💎برخی گمان میکنند اگر دستباز باشند و انفاق نمایند، دیگر برای آنان مال و ثروتی جمع نمیشود وباقی نمیماند. اگر با سـخــاوت، مال جمع نمیشود، پس چطور حضرت ابراهیم علیهالسلام با آن همه بخشـش که بدون میهمان غذا نمیخورد، آن همه اموال و دارایی داشت؟!
📚در محضر بهجت، ج۱،ص۳۱۸
#سخنان_بزرگان
💠 @RoozieHalal 💠
🏴🏴امام سجاد علیه السلام:
هر کس به انچه خداوند برایش تقسیم کرده و روزی داده، قانع باشد،او از بی نیازترین مردم است
📚بحار الانوار، ج۷۵،ص۱۵۳
🖤🖤شهادت امام سجاد علیه السلام بر عموم شیعیان جهان تسلیت باد🖤🖤
💠 @RoozieHalal 💠
💫💫صلوات بر امام سجاد، حضرت زینالعابدین(ع)
🍃🍂اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ سَيِّدِ الْعابِدِينَ الَّذِي اسْتَخْلَصْتَهُ لِنَفْسِكَ، وَجَعَلْتَ مِنْهُ أَئِمَّةَ الْهُدَى الَّذِينَ يَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَبِهِ يَعْدِلُونَ، اخْتَرْتَهُ لِنَفْسِكَ، وَطَهَّرْتَهُ مِنَ الرِّجْسِ وَاصْطَفَيْتَهُ وَجَعَلْتَهُ هادِياً مَهْدِيّاً . اللّٰهُمَّ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيائِكَ حَتَّىٰ تَبْلُغَ بِهِ مَا تَقَرُّ بِهِ عَيْنُهُ فِي الدُّنْيا وَالْآخِرَةِ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ.🍃🍂
🤲خدایا بر علی بن الحسین، سرور عبادتکنندگان درود فرست که او را برای خود برگزیدی و از نسل او امامان هدایت را قرار دادی، امامانی که به حق هدایت میکنند و به حق باز میگردند، او را برای خود انتخاب کردی و از پلیدی پاکش ساختی و برگزیدی و او را راهنما و راه یافته قرار دادی. پس بر او درود فرست، بهترین درودی که بر یکی از فرزندان پیامبرانت فرستادی تا او را به مقامی رسانی که دیدهاش به آن در دنیا و آخرت روشن شود که تو توانمند و فرزانهای.
📚مفاتیح الجنان، اعمال سال
#رزق_معنوی
💠 @RoozieHalal 💠
كار و بى كارى
قال علىٌّ (عليه السلام) : «إنْ يَكُنِ الشُّغْلُ مَجْهَدَةً، فَاتِّصالُ الفَراغِ مَفْسَدَةٌ».
📚 بحارالانوار، ج 74، ص 419
حضرت على (عليه السلام) مى فرمايد: «اگر كاركردن مايه رنج و زحمت است، هميشه بيكار بودن نيز موجب فساد و تباهى است».
🌸✨بحث «كاركردن» و نتيجه آن و هم چنين «بيكارى» و اثراتش بسيار مهم است چرا كه «كار» جلوى بسيارى از مفاسد اجتماعى را مى گيرد كه يكى از مهمترين عوامل اين فساد بيكارى است.
👈در روايات آمده كه بهترين زمان فعّاليّت شيطان بعد از نماز مغرب و عشا است و ساعات اوّل شب به عنوان ساعات غفلت شمرده مى شود كه فريضه نماز غفيله نيز به اين منظور است، چون اين ساعات پايان كار و ساعت بيكارى است
.
حديث مذكور كار را يك عامل در مقابل فساد و بيكارى را همراه با فساد ذكر مى كند. ولى گذشته از اين، كار در جاى خودش اهميت زيادى دارد. علماى بزرگ همه فعّال بودند و سفر و حضر براى آنها فرق نمى كرد.
در روايات اسلامى، به مسأله تلاش و كوشش براى كسب روزى اهميّت فوق العاده اى داده شده و از سستى و تنبلى نهى شده است، امام صادق (عليه السلام) مى فرمايد
«لا تَكسَلوا فى طَلَبِ مَعايِشِكُم، فاِنّ آباءَنا كانوا يَركُضُونَ فيها و يَطلُبُونَها; در تحصيل روزى تنبلى نكنيد، زيرا پدران ما در اين راه مى دويدند و آن را طلب مى كردند».
📚من لايحضره الفقيه، ج 3، ص 157 ; وسائل الشيعه، ج 12، ص 38 .
💠 @RoozieHalal 💠
✍ پيامبراکرم صلى الله عليه و آله :
«بعضی از گناهان به وسیله نماز و صدقه هم آمرزیده نمی شوند. سوال شد یا رسول الله! پس چه چیز موجب #آمرزش آن است؟ فرمود : جدیت و #تلاش_در_طلب_معیشت»
📚 مستدرك الوسائل ج۱۳ ص ۱۳
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 "استاد فاطمی نیا"
🔹 موضوع: #ریا و راه علاج آن!
💠 @RoozieHalal 💠
✳️ #دعای امام سجاد(ع) برای #دفع_ضرر_و_شر_جن و انس
💫از حضرت صادق(علیهالسلام) روایت شده: حضرت سجاد(علیهالسلام) میفرمود: هرگاه این کلمات را بگویم، اگر جن و انس به زیان من گرد آیند باکی ندارم:
🍃🍂بِسْمِ اللّٰهِ وَبِاللّٰهِ، وَمِنَ اللّٰهِ، وَ إِلَى اللّٰهِ، وَفِي سَبِيلِ اللّٰهِ، وَعَلَىٰ مِلَّةِ رَسُولِ اللّٰهِ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ . اللّٰهُمَّ إِلَيْكَ أَسْلَمْتُ نَفْسِي، وَ إِلَيْكَ وَجَّهْتُ وَجْهِي، وَ إِلَيْكَ أَلْجَأْتُ ظَهْرِي، وَ إِلَيْكَ فَوَّضْتُ أَمْرِي، اللّٰهُمَّ احْفَظْنِي بِحِفْظِ الْإِيمانِ مِنْ بَيْنِ يَدَيَّ وَمِنْ خَلْفِي، وَعَنْ يَمِينِي وَعَنْ شِمالِي، وَمِنْ فَوْقِي وَمِنْ تَحْتِي، وَما قِبَلِي، وَادْفَعْ عَنِّي بِحَوْ لِكَ وَقُوَّتِكَ، فَإِنَّهُ لَاحَوْلَ وَلَا قُوَّةَ إِلّا بِكَ.🍃🍂
به نام خدا و به خدا و از خدا و به سوی خدا و در راه خدا و بر آیین رسول خدا (درود خدا بر او و خاندانش)، خدایا خویشتن را تسلیم تو کردم و وجودم را به سوی تو متوجه نمودم و به تو پشتگرم شدم و کارم را به تو واگذاشتم، خدایا مرا به حفظ ایمان حفظ کن، از پیش رویم و از پشت سرم و از سمت راست و چپم و از بالای سرم و زیر پایم و آنچه نزد من است، به توان و نیرویت از من دور کن، زیرا توان و نیرویی جز به تو نیست.
📚مفاتیح الجنان، اعمال سال
💠 @RoozieHalal 💠
🔴 #اعطاء_به_اندازه_ظرفيّت
✨✨قال الكاظم (عليه السلام) : «وَاِذا اَرادَ اللهُ بِالذَّرَّةِ شَرّاً أَنْبَتَ لَها جَناحَيْنِ فَطارَتْ فَأَكَلَهَا الطَّيْرُ».(1)
🔆امام كاظم (عليه السلام) مى فرمايد: «اگر خداوند بخواهد بلايى بر سر مورچه ها بياورد به آنها دو بال مى دهد تا پرواز كنند و طعمه پرندگان شوند».
👈در اين جمله نكته ظريفى نهفته شده است. گاهى انسان از نداشتن بعضى امكانات شكايت مى كند، در حالى كه حكمت خداوندى ايجاب كرده كه اين چنين باشد، و اگر اين چنين نبود و او برخوردار از آن #امكانات مى شد چه بسا باعث نابودى او مى گرديد. مورچه در روى زمين آهسته راه مى رود و دشمنى هم ندارد، فكر مى كند كه اگر مى توانست پرواز كند به تمام آرزويش رسيده است، ولى خبر ندارد كه اگر اين بال و پر را مى داشت در آسمان طعمه پرندگان مى شد و #بلاى جانش مى گشت.
💫انسان هميشه دل در گرو نداشته هاى خود دارد ولى اگر خوب دقت كند متوجه مى شود كه اگر او برخوردار از آن نعمتها بود نخواهد توانست به كمال مورد نظر خداوند نايل گردد. ما هميشه يك روى سكّه را نگاه مى كنيم و از آن طرف سكّه خبر نداريم، لذا انسان بايد هميشه بگويد: خدايا خير دنيا و آخرت را به من بده.
✨🍃ثعلبة بن حاطب انصارى مرد فقيرى بود و مرتّب به مسجد پيامبر (صلى الله عليه وآله) مى آمد و اصرار داشت كه پيامبر در حقّش دعا كند تا خداوند مال فراوانى به او بدهد، پيامبر (صلى الله عليه وآله) به او فرمود: «قَلِيلٌ تُؤَدِّى شُكْرَهُ خَيْرٌ مِن كَثِير لاَتُطِيقُه; مقدار كمى كه حقّش را بتوانى ادا كنى، بهتر از مقدار زيادى است كه توانايى اداى حقّش را نداشته باشى». آيا بهتر نيست كه تو به پيامبر خدا تأسّى كنى و با حداقل امكانات بسازى، ولى ثعلبه دست بردار نبود، و سرانجام به پيامبر(صلى الله عليه وآله)عرض كرد: به خدايى كه تو را به حق فرستاده سوگند ياد مى كنم، اگر خداوند ثروتى به من عنايت كند تمام حقوق آن را مى پردازم، پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله) براى او دعا كرد، چيزى نگذشت كه طبق روايتى پسر عموى ثروتمندى داشت كه از دنيا رفت و ثروت سرشارى براى او باقى گذاشت. طبق روايت ديگرى گوسفندى خريد و گوسفند زاد و ولد كرد، آنچنان كه نگهدارى آنها در مدينه ممكن نبود، ناچار به آباديهاى اطراف مدينه روى آورد و آنچنان مشغول و سر گرم زندگى مادّى شد كه در جماعت و حتّى نماز جمعه نيز شركت نمى كرد.
⏪پس از مدّتى پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله) مأمور جمع آورى #زكات را نزد او فرستاد، تا زكات اموال او را بگيرد، ولى اين مرد كم ظرفيّت و تازه به نوا رسيده و بخيل، از پرداخت حقّ الهى خوددارى كرد، نه تنها خوددارى كرد، بلكه به اصل تشريع اين حكم نيز اعتراض نمود و گفت: اين حكم برادر «جزيه» است; ما مسلمان شديم كه از پرداخت جزيه معاف باشيم و با پرداخت زكات، چه فرقى ميان ما وغير مسلمانان باقى مى ماند؟ هنگامى كه پيامبر اكرم (صلى الله عليه وآله) سخن او را شنيد فرمود: «يَا وَيْحَ ثَعْلَبة! يا وَيْحَ ثعلبة!; واى بر ثعلبه، اى واى بر ثعلبه» و دراين هنگامآيات 75 تا 78 سوره توبه نازل شد (وَمِنْهُمْ مَّنْ عَاهَدَ اللهَ... ). (2)
به همين جهت خداوند به اندازه ظرفيّت افراد به آنها عطا مى كند.
📚(2) - تحف العقول، ص 642 .
(2) - تفسير نمونه، ج 8، ص 48.
📚گفتار معصومين(عليهم السلام) ، جلد ۱، آیة الله العظمی مکارم شیرازی
💠 @RoozieHalal 💠
✅ #پرداخت_خُمس
✍از وظایف بسیار مهم ادای حقوق مالی امام زمان است از جمله خمس که از واجبات شرعی و از فروعات اسلام است و باید توجه داشت تصرّف در مالی که خمس آن داده نشده،جایز نیست و حرام است.
امام صادق میفرمایند:شدیدترین و سختترین حالاتی که مردم در روز قیامت در آن به سر میبرند،وقتی است که مستحقّین خمس برمیخیزند و میگویند:پروردگارا خمس ما چه شد؟ خمس ما را به ما ندادند.*۱
امام زمان صراحتا فرموده اند:لعنت خدا و فرشتگان و همه مردم بر کسی که از مال ما (خمس) درهمی را بدون اجازه ما بخورد...به درستی پیامبر فرمودند کسی که نسبت به خاندانم آنچه را خداوند حرام دانسته،حلال بشمارد،به زبان من و زبان هر پیامبری که دعایش مستجاب است،ملعون است.*۲
📚 ۱. عوالی اللئالی ج۳ ص۱۲۷
📚۲. کمال الدین ص۵۲۲؛ الاحتجاج ص۴۷۹
💠 @RoozieHalal 💠
🌷نتیجۀ رسیدگی به مشکلات مؤمنین🌷
حضرت امام صادق علیه السلام
🔸أوْحَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَى دَاوُدَ علیه السلام إِنَّ الْعَبْدَ مِنْ عِبَادِي لَيَأْتِينِي بِالْحَسَنَةِ فَأُدْخِلُهُ الْجَنَّةَ قَالَ يَا رَبِّ وَ مَا تِلْكَ الْحَسَنَةُ قَالَ يُفَرِّجُ عَنِ الْمُؤْمِنِ كُرْبَتَهُ وَ لَوْ بِتَمْرَة ٍ قَالَ فَقَالَ دَاوُدُ علیه السلام حَقٌّ لِمَنْ عَرَفَكَ أَنْ لَا يَنْقَطِعَ رَجَاؤُهُ مِنْكَ
🌱خداوند عزّوجلّ به داود علیه السلام وحی فرمود: بندۀ از میان بندگانم کار نیک می آورد و من او را وارد #بهشت می کنم.
🌱عرض کرد: ای پروردگار من! آن کار نیک چیست؟
🌱فرمود: #مشکلی از #مؤمن حلّ می کند لو به مقدار یک دانۀ خرما.
🌱پس داود عرض کرد: برای کسی که تو را شناخته باشد، سزاوار است که امیدش به تو قطع نشود.
📚«عیون أخبار الرضا علیه السلام» ج ۱ ص ۳۱۳
💠 @RoozieHalal 💠
امام صادق (ع) با گروهي از ياران، در سفر حج، در نقطه اي از سرزمين منا نشسته و مشغول تناول انگور بودند که سائلي آمد و کمک خواست. امام ع مقداري انگور برداشت و خواست به سائل بدهد، اما او قبول نکرد و گفت: «به من پول بدهيد.» امام (ع) ديگر به او چيزي نداد و فرمودند: «خداوند وسعت رزقت دهد.»
آن سائل رفت و طولي نکشيد که سائل ديگري آمد و کمک خواست و امام (ع) کمیانگور به او داد. سائل انگور را گرفت و گفت: «سپاس خداوند عالم را که به من روزي رساند.»
امام (ع)با شنيدن اين جمله، هر دو مشت را پر از انگور کرد و به او داد؛ سائل براي بار دوم خدا را شکر کرد؛ در اين حال امام (ع) به يکي از همراهانش، رو کرد و فرمود: «چقدر پول همراهت هست؟»
او حدود بيست درهم پول داشت که همه را به امر امام (ع) به سائل داد و براي سومين بار او شکر و سپاس پروردگار را نمود.
و گفت: «سپاس منحصراً براي خداست، خدايا! همه اين نعمت ها از توست و شريکي براي تو نيست.» امام صادق (ع) بعد از شنيدن اين جمله، پيراهن خويش را از تن بدر آورد و به وي داد؛ سائل پس از حمد و سپاس خدا، جملهاي تشکرآميز نسبت به خود امام (ع) به زبان آورد و امام صادق (ع) ديگر چيزي به وي نداد و او رفت. ياران و اصحاب که در آنجا نشسته بودند، گفتند:
«ما چنين استنباط کرديم که اگر سائل همچنان به شکر و سپاس خداوند ادامه مي داد، باز هم امام (ع)به او کمک مي کرد، ولي چون لحن خود را تغيير داد و از خود امام تمجيد و سپاسگزاري کرد، ديگر کمک ادامه نيافت.».
( الكافي ج : 4 ص : 49)اینطور اهل بیت غرق در خدا بودند و اظهار وجود نمیکردند.
همه فعلشان فعل الهی است.
#شکر #نعمت #ولایت #انفاق
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔻آیت الله ناصری
💠 @RoozieHalal 💠
🏴 امام زين العابدين عليه السلام:
▪️منْ ثَبَتَ عَلَى وَلاَيَتِنَا فِي غَيْبَةِ قَائِمِنَا أَعْطَاهُ اَللَّهُ أَجْرَ أَلْفِ شَهِيدٍ مِثْلِ شُهَدَاءِ بَدْرٍ وَ أُحُدٍ
▪️كسى كه در غيبت قائم ما بر موالات و دوستی ما پايدار باشد، خداى تعالى اجر هزار شهيد از شهداى بدر و اُحد به وى عطا فرمايد.
📗كمال الدين، ج1، ص323
💠 @RoozieHalal 💠