✅ #هسته_رشد
📄 کوته گفتاری در اخبار طبی
✴️ در حاشیه پنجمین جلسه از سلسله جلسات «درآمدی بر نظام سلامت در جهان اسلام» هسته سلامت مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیهالسلام)
🔹بحث #طب_اسلامی بحث #روز ماست؛ ولی فقط بحث امروز نیست! شیخ صدوق رحمه الله در کتاب #الاعتقادات که در اصل کتابی کلامیست و مباحث اصولَین (اصول دین و اصول فقه) در آن هست، یکباره در باب چهل وچهارم، از اخبار وارد در طب بحث میکند. شاید توجیه آن این باشد که این اخبار در آن زمان چهرهی #مذهب را مخدوش کرده که شیخ صدوق در مقام #دفاع از مذهب برآمده است؛ زیرا خود میگوید: «ومنها ما دلسه المخالفون فی الکتب لتقبیح صورة المذهب عند الناس».
🔹ما اکنون هم در این زمان با این مسئله مواجهایم. برخی از این اخبار میتواند چهرهی دین و مذهب را خراب کند. شیوع کنونی بررسی و نقد این اخبار در این چند سال اخیر نیز شاید واکنشیست به امثال آقای #تبریزیان که معتقد به #طب_معصومان (پیامبر و امامان) هستند و فقط آنچه در این دست اخبار آمده را میپذیرند و حجت میدانند و این غیر از طب سنتیست. بسیار گسترده هم وارد شدند. به یاد دارم که سال ۹۳ ایشان در سالن اجتماعات مدرسهی #فیضیه طب مبتنی بر اخبار تدریس میکردند و چندصد طلبه پای آن درس مینشستند و البته، من متعجب بودم که چگونه چنین درسی با این گستردگی در فیضیه تشکیل شده است! پیش از آن نیز در پردیسان و اصفهان تدریس داشتند و آثارشان را نیز منتشر کردند و میکنند و خودشان و برخی شاگردانشان نیز مشغول طبابتاند.
🔹چند نکته دربارهی اخبار طبی مهم است. برخی میگویند: #دین را در سطح طب پایین نیاورید. از نظر من هیچ چیز #مستبعدی نیست که از رسول الله صلواتاللهعلیه و امامان علیهمالسلام در اینباره احادیثی صادر شده باشد؛ زیرا امر روزمره و #مبتلابه مردم بوده و دور نیست که مردم از ایشان در اینبارهها #پرسش کنند. از سوی دیگر، لازمست که معصومان وارد کلیات مباحث #بهداشت و سلامت که مرتبط با #سبک_زندگی و پیشگیریست، شوند؛ زیرا در راستای #هدایت است. بحث دیگر اینکه برخی میگویند: از احادیث بسیار #معدود معتبر واردشده، نمیتوان #نظام_سلامت دریافت! حال آنکه بارها از آیت الله #جوادی آملی شنیدم که میفرمودند: شیخ #انصاری رحمه الله از یک حدیث «لاتنقض الیقین بالشک» این کتاب ژرف و دشوار #استصحاب را پدید آورد!
🔹برخی گفتند: این اخبار را #عطارها نقل کردهاند! گویا، مقصودشان این است که ذینفعی و #منفعتطلبی در آن است. باید بررسی کرد؛ اما از قضا، جا دارد #احادیث_طبی را عطارها نقل کنند. این امری مشهورست که امام صادق علیهالسلام شاگردانی داشتند که به صورت تخصصی حدیث نقل میکردند. فارغ از این، باید ثقه بودن هر راوی را بررسی کرد.
🔹کسی که اخبار طبی را نقد میکند، باید توجه داشته باشد که بکار بردن عبارت « #مجعول » نیازمند #دلیل است و از سوی دیگر، جا دارد آقایان بدین بپردازند که این اخبار از کجا و چگونه پدید آمده است و بدین بسنده نکنند که مرسل یا ضعیف یا ... است! از سوی دیگر، بگویند که همین اخبار با آن اوصاف چه جایگاهی دارد و چه کاربردی میتواند داشته باشد.
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
➖ #منهای_رشد
🔹 مواد لازم برای پخت یک #جشن_پاره
🔸 سالهاست که انواع جشن پاره ها در کشور پخت می شن.امروز بنا داریم مواد لازم برای پخت بهتر یکی از این جشن پاره ها موسوم به #فیلم رو به تعداد " #عده_ای_از_ما_بهترون "براتون تشریح کنیم.
1️⃣ #سلبریتی به مقدار کشک: عده ای تازه به دوران رسیده با لباسای اجغ و وجغ ،پاره پوره،گشاد سه نفره یا تنگ نوزادی،بی جوراب، نصفه جوراب،جوراب رنگی،عینکای فلان و پالتوهای بهمان...که #مخاطب بیچاره رو از این ترکیب جیغ،به فغان و زاری می رسونه...
2️⃣ #فرش_قرمز، ده در یک: برای اینکه عده ای از همون سلبریتی ها، پا قشنگشون رو روی اون گذاشته و هیبت و هیکل شون رو حقنه تو چشم های حاضر و غایب کنن و هی فخر و فقر و شرافت و حقارت داد و ستد کنن..بیچاره فلاشای دوربینا...
3️⃣ #هیات_انتخاب و #هیات_داوران به میزان #نامیزون : عده ای که به #ماسمالیزاسیون و جمع و جور کردن و همه رو راضی کردن مشهور و مشغولن. اگه مصاحبه کنن، رکورد #دماغ_پینوکیو شکسته میشه...
4️⃣ #دبیر جشن پاره،یک واحد: از آدمیان عهد جدیده که شغلش تعریف، ترمیم، تسویه،تصفیه، تنزیه، تبلیغ، تبریک و توجیهه. یک کلام، آشغالا رو می ده زیر فرش.
5️⃣ #کاخ جشن پاره،یک دستگاه برج و بارو: قرار بود همه کاخا وربیوفته ولی چن سالیه که از دل کوخا، کاخای جدید سر برآوردن.خوشگل و مامانی.تازگیا لواسانیاش رو بورسه.
6️⃣ #افتتاحیه و #اختتامیه، دو شب: عده ای یه سر دو گوش،که یا مسئولند،یا مسئولان رو دوست دارن یا مسئولان اونا رو دوست دارن یا سلبریتی ان یا ...خیلی خوبن، در یه محفلی جمع می شن، آزاد و راحت، هر چی می خوان، می گن..،هر چی می گن، می خوان..تازه جایزه هم می گیرن، براشون اون دست خوشگلا رو می زنن و...بقیه رو بی خیال...آخه یه شب که هزار شب نمی شه.
7️⃣ #سیمرغ،تعدادش از اسمش پیداس: قرار بود خط زمین-کوه قاف رو باهاشون بریم. دیدیم تعداد زیاده،بدلی ش رو درست کردیم،...از اونوقت دیگه از سیمرغ خبری نیست که نیست،باهامون قهر کرده، جدیدا #مرغا هم باهامون تو قهرن و #قیمت شون هم #لاکچری شده...
8️⃣ #منتقدین، هر چی بیشتر: حرفای خوشگل می زنن،اما بعضی وقتا که خودشون دوباره به حرفاشون گوش می دن،می گن این کیه داره اینا رو به هم می بافه...فرهنگستان اسمشون رو پیشنهاد داده: #حرفباف تا سجعش با #مخملباف جور دربیاد.
9️⃣ #فیلم ،تعدادش فرقی نمی کنه: کاملا تزئینیه. برای قشنگ کردن سفره استفاده می شه...اصل کار سلبریتیان،اونا باشن بقیه دکورن...
0️⃣1️⃣ سایر مواد افزودنی،به میزان دلخواه: چاشنی های طعم دهنده #بدبختی و #فلاکت مثل طلاق، فقر، تعدی، اعتیاد و خشونت همراه با افزودنی های روشنفکری مثل فمینیسم، پست مدرنیسم،کوبیسم...به میزان دلخواه،جشن پاره رو، پاره پوره تر می کنه.
#مصباح_الهدی_باقری پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #نشست_رشد
📄 تبیین جایگاه حقیقی علم، عالم و معلوم از منظر الهی
🗒 پنجشنبه ۲۰ دی ماه
✴️ جلسه دوم: لزوم تصحیح نسبت ها و اثر آن در تغییرات نظام علمی و دستگاه محاسباتی انسان
🔹جلسه دوم از سلسله جلسات تبیین جایگاه حقیقی علم، عالم و معلوم از منظر الهی با هماهنگی حلقه منظومه فکری علامه طباطبایی (رض) برگزار گردید. این جلسه در ادامه بحث تاریخچه علم از منظر انبیاء به یکی دیگر از مقومات و کلیات نگاه دینی و الهی به جایگاه علم اختصاص داشت.
🔹استاد عابدینی در ابتدا، به تبیین چند مقدمه پرداختند و سپس بحث اصلی خود را به موضوع تصحیح نسبت ها در نظام علمی اختصاص دادند. از منظر ایشان، هر عمل و کنش انسانی حاصل ترکیب مقدمات علمی فراوانی است که در عین این که خود حاصل نظام علمی و نظام ارزشی انسان است، در شکل گیری و بازتولید نظام علمی و اندیشه ای انسان موثر است. پشتوانه هر عمل ساده انسان، مجموعه جهان بینی و نظام ارزش گذاری های اوست. در عین حال، هر عمل اختیاری انسان، دستگاه تفکری او را هم مجدداً شکل خواهد داد.
🔹استاد عابدینی با ذکر مثال هایی نشان دادند که ارزش گذاری ها و نسبت هایی که انسان در وجود خود فهم می کند، تابع مستقیم افق علمی و ادراکی اوست. برای مثال، کودکی که اتاق کوچک خود را تمام دنیای خود می داند، در ارزش گذاری های کمّی نسبت به اشیاء طبق همان مقیاس اتاق خود عمل می کند. اگر دنیای همین کودک بزرگتر شود و به افق خانه ای دارای چند اتاق برسد، ارزش گذاری ها و نسبت هایی که فهم می کند، به همان میزان توسعه می یابد و شیء ای که از جهت کمیّت، قبلا نیمی از دنیای او بود، اکنون به چند درصد از دنیای او تقلیل یافته است چرا که مقیاس کلّ او تغییر کرده است. این تغییر در ارزش کیفی دارایی های او نیز وجود دارد. در افق ادراکی کودکی که در مرحله لهو ولعب(دوران بازی کودکی) قرار دارد، اسباب بازی های او ارزشمند ترین دارایی او است، امّا با تغییر تدریجی افق ادراک کودک از هستی، نسبت او با این اسباب بازی به تدریج تغییر می کند و این اسباب ارزشمند دوران کودکی رفته رفته ارزش خود را از دست می دهد. و به همین میزان توجّه و علاقه او به وسایل دوران کودکی، کمرنگ تر می شود. بنابر این، با تغییر افق علمی و تغییر فهم از کلّ عالم، مقیاس انسان در فهم امور و نسبت گذاری ها تفاوت می کند و این تفاوت، موجب تصحیح نسبت های انسان با همه اشیاء و امور پیرامون خود شده و دستگاه محاسباتی انسان و در نتیجه عمل و رفتار او را تغییر می دهد.
🔹یکی از مهم ترین مشکلات علوم انسانی غربی به عنوان دستگاه تحلیل و تجویز کنش اجتماعی انسان، محدود کردن افق نگاه و جهان بینی است. این مطلب باعث شده است که نظام ارزش گذاری و نسبت هایی که در این نگاه تولید شده است، کاملا مخدوش بوده و در نتیجه دستگاه محاسباتی تولید شده دچار اشکال بنیادین گردد. تمدن غرب در طول قرون اخیر، افق علمی انسان را محدود و محدودتر کرده است. در جایی علم و عقل را در مقابل دین قرار دادند و نظام علمی را فروکاستند. در مرتبه بعد، عقل را در مقابل علم قرار دادند و افق علمی را به محسوسات محدود کردند.
👇👇 #ادامه_مطلب 👆👆
👇👇 #ادامه_مطلب 👆👆
🔹این مطلب باعث شده است که همه ارزش ها در دایره محسوسات تعریف شود و اشتباه بزرگتر آن ها این بود که این ارزش گذاری و نسبت ها را به کل نظام آفرینش تسری دادند. یعنی مثل کودکی که تمام ارزش گذاری های این دنیا را طبق نسبت هایی که از اتاق کوچک خود فهمیده، تعریف کند!
🔹ایشان در ادامه بحث به تبیین روش مواجهه با علوم انسانی موجود و الگو بازتولید علوم انسانی اسلامی پرداختند. از منظر ایشان، هر علمی فرهنگ خود را به همراه دارد و همان طور که تبیین شد، هر علمی نظام ارزش گذاری و نسبت سنجی را در دل خود محفوظ دارد. ایشان ضمن یک مثال دقیق، نشان دادند که حتی گزاره ای جزئی همچون دو ضربدر دو که در علم نیمه تجریدی ریاضی تعریف می شود، متناسب با گوینده اش فرهنگ ویژه خود را به همراه دارد که فهم متفاوتی را از این گزاره ایجاد می کند و دستگاه کانتی، هیومی و... یا دستگاه سینوی و صدرایی در نظام فلسفه اسلامی به همین گزاره به ظاهر غیر قابل مناقشه، متفاوت می نگرند. ضمن پذیرش تاثیر جهان بینی و نظام علمی بر دستگاه محاسباتی غرب، در عین حال معتقدیم که علوم انسانی و غیر دینی موجود را نباید به طور کلی تخطئه و نفی کرد. چرا که به تعبیر ابن سینا، انسان اساساً قدرت ابداع محض ندارد. و به علاوه در غرب بسیاری از افراد در جستجوی حقیقت بوده اند، فلذا حتی علوم انسانی غربی اگر تحلیل و خطایابی شود، از آنجا که بر اساس نیاز بشر شکل گرفته است، با تمییز و تحلیل نیاز های کاذب از حقیقی و تحلیل پاسخ های غرب به این نیاز ها، در حد خود قابل استفاده خواهد بود.
🔹به تعبیر شهید مطهری فرهنگ اسلامی یک فرهنگ زنده و حیّ است و به عنوان یک موجود زنده باید علوم انسانی غربی را دریافت کند، ضمن تحلیل و بازگرداندن آن به عناصر اولیه و هضم آنها، عناصر مفید را جذب و عناصر مضرّ را دفع نماید. همچنان که در یک نگاه تمثیلی، معده انسان هر غذایی را جذب نمی کند. بلکه غذای انسان را تحلیل و تجزیه می کند و حدود آن را می شکند و از ترکیب های پیچیده به ساده تبدیل می کند، سپس آن چه قابل جذب است را دریافت کرده و آن چه با نظام کلی بدن انسان سازگار نیست، دفع می نماید. ایشان مدل اصلی مواجهه با علوم انسانی غرب را نتیجه تشبیه در عین تنزیه و تنزیه در عین تشبیه دانستند و این مدل را مفصلا توضیح دادند.
🔹استاد عابدینی در قسمت پایانی بیانات خود، رفتار عملی انبیاء الهی را به عنوان الگو شاخص در مواجهه با علوم انسانی و تصحیح و تغییر در علوم انسانی معرفی نمودند. چرا که تلاش انبیاء الهی در حقیقت به هم زدن نظام علوم انسانی عصر خود، که به صورت فرهنگ حاکم بر جامعه در آمده بود، و جایگزین کردن علوم انسانی الهی بوده است، هر یک از انبیاء در این زمینه سیاست ها و برنامه های خاصّ خود را داشته اند، که بنا بر مبانی ما در تحلیل دوره آخر الزّمان و امّت ختمی، همه این برنامه ها و سیاست ها در جامعه اسلامی قابل اجرا و استفاده متناسب با موقعیّت های مختلف است. برای مثال روش حضرت ابراهیم (ع) در میان انبیاء جزء موفق ترین مدل های تغییر علوم انسانی است که باید تبیین و تحلیل شود. از منظر ایشان نباید قرآن و نصوص دینی را از متن نیازهای امروز خود جدا کنیم. بلکه همان طور که در برداشت محتوا باید بر نصوص دینی تاکید داشته باشیم، در برداشت روش و الگو عملی نیز باید به همین نصوص مقید باشیم. سیره انبیاء در تغییر فرهنگ جوامع غیر الهی و جایگزین کردن فرهنگ الهی از مسیر تبیین و ترویج علوم انسانی الهی نمونه ای عالی برای تعیین خط مشی و سیر حرکت در تولید و ترویج علوم انسانی اسلامی در مقابل علوم انسانی غربی است. ایشان در ادامه با ذکر نمونه هایی از روش انبیاء در تغییر علوم انسانی اسلامی، به کاربردی بودن این منطق برای جامعه اسلامی امروز و در مسیر تمدن سازی نوین اسلامی اشاره کردند.
🔹بحث لزوم تصحیح نسبت ها در نظام علمی به عنوان یک مقدمه به همراه ذکر ارجاعات و تفاصیل لازم توسط استاد عابدینی منعقد گردید. ان شاءالله در جلسات آتی ادامه بحث جایگاه حقیقی علم، عالم و معلوم از منظر الهی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
📝 #حلقه_منظومه_فکری_علامه_طباطبایی(رض)
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #سلوک_رشد
🔸 تلفن خانه به صدا در میآید. خانمی که از تماس با موبایل همسرم، جواب نگرفته است، سراغ آقاجواد را میگیرد:
🔹 با آقای #جواد_اللهکرمی کار دارم!
▫️ایشان، نیستند.
🔹 میشود شمارهای بدهید تا با ایشان تماس بگیریم؟
▫️امرتان چی هست؟
🔹 از سازمان انتقال پلاسمای خون تماس میگیرم، آقای #الله_کرمی قبلا چند بار به این مرکز مراجعه کردهاند و پلاسمای #خون خود را برای بیماران نیازمند اهدا نمودند، اما اکنون مدتهاست که دیگر مراجعهای به این مرکز نداشتند، میخواستیم ببینیم آیا تمایلی برای مراجعه مجدد دارند؟
▫️ببخشید! ایشان همه خونش را یکجا برای امر دیگری اهدا نمودند.
🔹 متوجه نمیشوم!
▫️ آقای #اللهکرمی به #شهادت رسیدهاند!
🔹 (چند ثانیه سکوت میکند و بعد با تعجب و لحنی حزین میگوید:) #شهید شدهاند؟ خدای من! کجا؟ چطوری؟
▫️ برای #دفاع_از_حرم. برای امنیت کشور...
📝 به نقل از همسر مکرم شهید
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 از مستطیل سبز تا دایره زندگی
✴️ #فوتبال ریشه #انگلیسی دارد. متعلق به سده نوزدهم. قرن پسا انقلاب صنعتی خشن انگلیسی با شرایط سخت زندگی کارخانه ای و کارگری. فرصتی برای خارج شدن از زندگی #ماشینی و دشوار #صنعتی.
🔹فوتبال اساسا ورزش طبقه کارگری در انگلستان بوده است. اما در میان طبقه کارگری محبوبیت ویژه فوتبال از چند جهت بود: اول آنکه فوتبال ورزش #ارزانی بود. یک توپ و یک دروازه ساده. حتی اگر توپ پلاستیکی هم نشود خرید، با چیزهایی شبیه پارچه های دایره شده می توان فوتبال را آغاز کرد. برای دروازه هم نیازی به تور و آهن نیست؛ با چند سنگ میشود ناحیه موفقیت را تعریف کرد؛ ناحیه دروازه و گل. از این جهت شور و شوق طبقه فقیر و کارگر در همان ابتدای اروپای صنعتی به این ورزش به جهت دسترسی بالای این ورزش برای عموم بود.
🔹اما این تنها مزیت فوتبال نبود. فوتبال با #ماهیت زندگی و خصوصیات فردی طبقه فقیر و کارگری #تناسب هم داشت. فوتبال ورزش #پاست. بازی فوتبال با پا انجام می گیرد. برای کارگری که دستهایش صبح تا شب درگیر #کار_و_تولید است؛ انجام ورزشی هیجان برانگیز با پا یک فرصت بی بدیل است.
🔹فوتبال ورزش ساده و #بی_آلایشی است. عمومی و #همه_فهم است و قواعد بازی در آن معلوم و مشخص و نیاز به آموزش چندانی ندارد. یک توپ است و دو دروازه در یک مستطیل با هر اندازه که شما در اختیار دارید. قواعد بازی در این ورزش مشخص است و امکان بروز استعدادها و تلاش ها در آن مهیا است.
🔹اما این همه قصه فوتبال نیست. آنچه به این مجموعه ویژگی ها برای گرایش به فوتبال برای این حدود یک و نیم قرن گذشته می توان افزود آن است که فوتبال بستری برای رهایی از #تله_فقر و امکانی برای #تحرک_درآمدی و اجتماعی طبقه کارگر و فقیر نیز بوده است. فوتبال، استعاره ای از دنیای رقابت های بیرونی است. دنیای افسار گسیخته و رها ولی قانونمند که در آن همه بازی ها صفر-صفر آغاز می شود. پیش از آغاز بازی کسی برنده نیست و لزوما #ضعیف محکوم به شکست در برابر #قوی نیست.
🔹این قصه #دراماتیک برای طی کردن مسیر فقر تا خوشبختی در سال های دور، بسیار بیشتر از امروز بوده است. اسطوره و سمبل این ترقی، قطعا « #پله » ستاره افسانه ای برزیلی هاست. زندگی سخت در دوران کودکی و بزرگ شدن در خیابان با #دستفروشی و کار کارگری وجه مشترک ستاره هایی همچون #مارادونا، #رونالدو، #جورج_وهآ و #رونالدینهو بوده است. ستارههای فقیر دنیای فوتبال، فوتبال را برای طی کردن یک شبه تحقق #آرزوها انتخاب کردند و زود نیز به #مقصد رسیدند.
🔹فوتبال امروز اما در ۲۰۱۹ در حال یک #تغییر_پارادایم است. روز به روز در حال #گران شدن است. فناوری به تدریج در حال نفوذ در فوتبال و گرانتر کردن این ورزش کارگری است. در واقع کم کم فوتبال در حال تبدیل شدن به یک #سرگرم_لوکس برای طبقه #متوسط شهری است. استفاده از سیستم VAR برای اولین بار در سیستم داوری جام جهانی، قدمی بلند برای نفوذ فناوری به این ورزش و نقطه ای عطف برای #حاکمیت_فناوری بر این ورزش است؛ جایی که این بار به جای خود تصمیمات داور، نفس راستی آزمایی و عادلانه بودن تصمیمات با فناوری های نوین، هیجان برانگیز شده است. ورزش ساده و بی آلایش کارگری سده نوزدهم، حالا تبدیل به یک صنعت تجاری پرزرق و برق شده است؛ همچنان هیجان برانگیز است اما کمتر مجالی برای کمتر دیده شده ها فراهم می کند. برای دیده شدن باید پول خرج کرد و دیگر بازی ها صفر-صفر آغاز نمی شود.
🔹قواعد بازی در مستطیل سبز روز به روز پیچیده تر و پیچیده تر می شود و فناوری های جدید کار را از این هم چالشی تر می کند. گاه این قواعد در مستطیل سبز، اوضاع را در دایره زندگی آدم ها نیز تغییر می دهد. گاه وفاق و انسجام اجتماعی را بالا می برد اما گاه بی رحمانه عامل دوگانگی و #تفرقه می شود.
🔹فوتبال بازی #عادلانه_ای هست و نیست. به یک معنا عادلانه است چون پرده ای از حیات اجتماعی است. اما فقط منظری و آن منظر #رقابت است. رقابتی که بردن تو به معنای #باخت_رقیب است. اما این همه ماجرای زندگی نیست. تعاملات اجتماعی فقط مبارزه برای گل زدن نیست. فوتبال #کارجمعی را به ما یاد می دهد اما هم چنان ما را گرفتار نوعی تک روی و نفع جویی شخصی می کند. گاه تمام زندگی برایمان مبارزه می شود و نتیجه نهایی برایمان مهم تر از هر چیز. بازی است که مساوی آغاز می شود تا تیم شایسته مشخص شود اما همیشه آن که بهتر است؛ برنده نیست.
✍ #حسین_سرآبادانی پژوهشگر هسته عدالت پژوهی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #سلوک_رشد
✴️ سال ۹۳ برای #پایان_نامه ویژگی های رفتاری یک #تاجر مسلمان به همراه دانشجوی مربوط خدمت حاج آقای اعتمادیان رسیدیم. از شون پرسیدم:"این دست خیری که دارید رو مرهون چه کسی یا چه توصیه ای می دونید؟" گفتند:" #مادرم. توصیه مادرم. همیشه ایشان به من نصیحت می کردند که از هر آنچه داری #بگذر و به بقیه برس.
🔹یادمه پنج سالم بود که با مادرم در یکی از مجالس #روضه در شهر یزد شرکت کرده بودم. خانم ها در ایوان طبقه بالائی و مشرف به قسمت مردونه بودند. وقتی چای برام آوردند چهار تا قند هم به دادند. من هم چای و قندها رو خوردم. وقتی رفتیم خونه مادرم به من ایراد گرفت که مگر قرار نبود از هر چی که بهت دادند بگذری و همش رو برای خودت مصرف نکنی. گفتم مادر مگه چکار کرد؟ مادر گفتند هر چهار تا قند رو با چایت خوردی و به کس دیگه ای ندادی. تازه فهمیدم مادر با چه دقتی رفتار من رو زیر نظر داشتند. لذا این توجه منو متوجه خودم و رفتارم کرد و فهمیدم اگه این توصیه مهم نبود اینقدر مادر به من حساس نمی شدند. لذا از همون کودکی این رفتار گذشت و #بذل در من #نهادینه شد. "
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 دیپلماسی مساجد: ترکیه اینگونه در معرکه رهبری اسلامی پیروز شد
🔶حزب عدالت وتوسعه چگونه ازقدرت نرم اسلامی استفاده میکند؟
✴️ ترجمه وتلخیص مقاله مجله آمریکایی Foreign Affairs، 10 ژانویه ۲۰۱۹
بازنشر داده شده در وبسایت عربی شبکه قطری الجزیره
🔹تحت رهبری رجب طیب اردوغان دین به ابزاری مهم درسیاست خارجی ترکیه تبدیل شده است. ترکیه درکشورهایی ازآمریکای لاتین تاآفریقای جنوبی به ساختن مساجد، تأمین مالی آموزش دینی، ترمیم میراث عثمانی وترویج نسخه خاصش دررهبری اسلامی ازطریق آن موارد اقدام میکند.
🔹مؤسسات دولتی وسازمانهای جامعه مدنیِ مخصوص ارشاددینی ازطریق ترکیب اسلام سنی وقومیت ترکی اقدام به گسترش زبان وفرهنگ ترکی درکنار دروس دینی مینمایند وپرچم ترکیه رادر پروژههای جدید برافراشتهاند. درذهن کسانی که این سیاستها رااتخاذ میکنند، ترکیه به دلیل وارث امپراتوری عثمانی بودن، آخرین قلعه اسلام ورهبربدیهی نهضت #تمدن_اسلامی است.
🔹ترکیه تنها قدرت منطقهای نیست که ازاسلام برای گسترش هیمنهاش بهره میگیرد، چراکه #ایران و #سعودی نیز از طریق تأمین مالی سازمانها ومساجد، برای گسترش نسخههای خاص خود ازاسلام تلاش میکنند. ترکیه تلاش میکند نسخه خود ازاسلام را بهعنوان یک جایگزین سنیِ با تسامح بیشتر وافراطگرایی کمتر دربرابر وهابیت سعودی معرفی کندکه به همین دلیل برای رهبری منطقه مناسبتر است.
🔹یکی ازواضحترین ابزارهایی که ترکیه از طریق آن شایستگیهای دینیاش را اشاعه داده، ساختن مساجد جامع در سراسر جهان (مانند آلبانی، آمریکا، آلمان، کوبا، رومانی و ونزوئلا)است. دولت ترکیه این پروژهها را از طریق #بنیاد_دیانت حمایت میکند. دیانت درسال ۱۹۲۴ همزمان با افول امپراتوری عثمانی و تولد دولت جدید ترکیه برای ترویج یک نسخه سکولار ازاسلام تأسیس شد ودر ابتدا مأموریت داخلی داشت وتا کودتای ۱۹۸۰ نقش برجستهای در خارج از مرزهای ترکیه ایفا نمیکرد، اما از آن پس برای ترویج نسخه سکولار اسلام دربین مهاجران ترک مأموریت یافت. #حزب_عدالت_و_توسعه مأموریت بینالمللی دیانت راگسترش داد. دیانت ازسال ۲۰۱۰ که یک موسسه نیمهمستقل بود، کاملاً تحت کنترل دولت در آمد. بنیاد دیانت امروزه درسراسر جهان فعالیت میکند، ازآمریکای لاتین تا اروپا، آفریقا وآسیا و به اجتماعات مسلمانان خدمات گوناگون دینی ارائه میدهد.
🔹سازمانهای مردمنهاد بشردوستانه باتمایلات اسلامی درترکیه نیز نفوذ این کشور رادربخشهایی ازخاورمیانه وآفریقا که قبلاً متعلق به امپراتوری عثمانی بوده گسترش دادهاند. حزب عدالت وتوسعه از ۱۶ سال پیش که به قدرت رسید، محدودیتهای بوروکراتیک این سازمانهای مردمنهاد راکاهش داد که به آنها اجازه میداد کمکهای مالی مردمی بیشتری دریافت کنند وفعالیتهایشان را در خارج از کشورگسترش دهند. بسیاری ازمقامات ارشد حزب عدالت و توسعه ارتباط نزدیکی با سازمانهای بشردوستانه دارند. از سوی دیگر نیز رهبران این سازمانهای مردمنهاد خودشان را بازیگران مهمی در سیاست خارجی ترکیه بهحساب میآورند. آنها معمولاً بر مسئولیت ترکیه در برابر سرزمینهای عثمانی سابق و نقش این کشور بهعنوان رهبر تمدن اسلامی اصرار دارند.
👇👇 #ادامه_مطلب 👆👆
👇👇 #ادامه_مطلب 👆👆
🔹سبک آموزش دینی ترکیه درنقاطی ازآفریقا مانند سومالی،چاد،اتیوپی، غنا و نیجریه مورداقبال است. سازمانهای اسلامی ترکیه مدارسی دینی موسوم به #امام_خطیب رااداره میکنند که درآن آموزههای اسلامی وعلمی تلفیق میشود. اردوغان یکی از برجستهترین فارغالتحصیلان این مدارس است. محبوبیت این مدارس ازحملات یازده سپتامبر افزایشیافته است، چراکه بسیاری ازکشورهای مسلمان آمدهاند تااسلام ترکیه را بهعنوان جایگزینی برای جریانات رادیکالتر مشاهده کنند. مقاماتی ازافغانستان، چاد، نیجر، پاکستان و سومالی ابراز علاقه کردهاند که به همین دلیل از مدل آموزش اسلامی ترکیه که بهوسیله مدارس امام خطیب ارائهشده، اقتباس کنند.
🔹اما درمجموع در سطح جهانی، توسعه دینی ترکیه به نتایج متفاوتی منجر شده و ابتکارهای ترکیه درخاورمیانه واروپا باتردید فزایندهای روبرو است. ظاهر ملیگرایانه دیپلماسی مذهبی ترکیه میتواند مانع عدم موفقیت آن شود. کشورهای اروپایی اقدامات ترکیه را دوقطبیساز و تخریبکننده یکپارچگی مهاجران ترک میدانند، وکشورهای خاورمیانه نیزبه آنان به چشم امپراتوری نگاه میکنند. گرچه حزب عدالت وتوسعه، توسعه دینی ترکیه را به سطوح بیسابقهای رسانده است اما دراین زمینه سوءظن به اهداف ترکیه میتواند چشماندازموفقیت آن رامحدود کند.
#دیپلماسی_فرهنگی
#مردمی_سازی
#تصویرسازی_ملی
پ.ن:جهت آشنایی کاملتر و جزئیتر با #دیپلماسی_دینی ترکیه، میتوانید به فایل ترجمه کامل مقاله درکانال جامع مرکز رشد رجوع نمایید
✍ #محمدرضا_کوهکن پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیه السلام
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐 سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐 ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐 بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu