💠 الگوی حل مسئله در نظام فقهی؛ روایتی از منطق اسلامی حل مسئله
🎙️حجت الاسلام و المسلمین قنبریان
🔸بخش مهمی از حل مسائل با استفاده از منابع فقهی به صورتبندی مسئله بر میگردد. در صورتبندی مسئله باید به دو موضوع توجه داشت، یکی روند تاریخی مسئله و دیگری مبنا و الهیات و منظومه فکری که بنیان مسئله است. نظریه مبنا برای مسائل در ابتدا بهصورت اجمالی مشخص میشود اما در رفتوبرگشت با مسائل تفصیل مییابد.
🔹 در حل مسئله با استفاده از نظام فقهی، باید توجه داشت که چطور میتوان این راهحل فقهی را در شرایط کنونی با در نظر گرفتن همه عوامل اثرگذار، محقق کرد. در این خصوص نیاز به طراحی الگوی اجرایی- عملیاتی داریم که نزدیکترین راهکارهای اجرایی به راهحل را ارائه کند و در مقام اجرا از راهحل فاصله نگیریم.
🔰 رویداد مأموریت محور راعون | مرداد ۱۴۰۳
📄 برای مطالعهی ادامه مطلب میتوانید به این نشانی مراجعه نمایید.
#رویداد_راعون
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 ۱۶۸۶امین روز بعد از شهادت #شهید_سلیمانی
🔸️ قصه حاج قاسم پیوسته است؛ فترت ندارد. فراغت نمییابد از کاری مگر اینکه به کار دیگری مشغول شود. در هر لحظه مشغول تحقق یک مأموریت است. حاج قاسم مأموریت محور است. فکر و ذکرت که شد ماموریت، خستگی، استراحت، مرخصی و بازنشستگی بی معنی میشود.
🔹️ اصل جهاد که او میگوید نقطه شروع مأموریت، نگاه به توانمندیها و امکانات نیست. نقطه شروع فهم تکلیف است. تکلیف را که فهم کردی باید آن چنان وسع خود را توسعه دهی که بر انجام تکلیف توانمند شوی و امکاناتش را بدست آوری.
🔸️ نقطه شروعش نیز با ما فرق میکند. ما معمولاً دامنه کار را بیشتر از داشتهها و توانمندیهایمان تعریف نمیکنیم؛ هرجا هم که از عهده ما خارج باشد، یا توجیهش میکنیم یا خیلی نرم از کنارش میگذریم.
🔹️ اگر امروز از توانمندیهای او در تحلیل عرصه سیاست، دیپلماسی، مسائل فرهنگی و اجتماعی سخن میگویند، اینها نتیجه توسعه وسعی است که او برای تحقق مأموریتهایش آنها را کسب کرده است. اگر بگوئیم با همین یک ویژگی، حاج قاسمی که داریم قصهاش را روایت میکنیم توانسته قصه جبهه مقاومت را تغییر دهد گزاف نگفتهایم.
🔰 یادداشت قصه قاسم ما؛ منتشر شده در شماره ۴ و ۵ فصلنامه مدیریت جهادی
#تربیت_جهادی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
◾️حسین (علیهالسلام) سالکان روضههایش را با خود میبرد!
➖️ تو کجا اینجا کجا؟! تا به خودت بیایی یک نفر چای تعارفت میکند، دیگری با اصرار از تو میخواهد که شبی را مهمان او باشی. کودکی پابرهنه لیوان آب در دستش گرفته و پیرزنی سینی خرما بر سر گذاشته و میان جمعیت نشسته است.
🔘 همه تو را حسینی مینگرند و تو هم از دریچه نگاه حسین به همه مینگری. اینجا تو همچون عارفانِ بلاکش از سختی راه لذت میبری و این لذتِ عارفانه، تو را هر سال بیتابتر از قبل میکند.
🔳 اینجا تو مثل بقیه سفرها، به دنبال رفاه و تفریح و آسایش نمیگردی؛ بلکه لذت تو در خسته شدن پایت در راه حسین است. اینجا لذت تو در این است که در میان حسینیان میخوابی، بلند میشوی، راه میروی و غذا میخوری؛ و اینجا حسین، همه جا را پر کرده و جایی برای غیر نگذاشته است.
☑️ اینجا کجاست؟ آیا اینجا بخشی از جغرافیای خاکیانِ زمینگیر است یا قطعهای از قطعات بهشت...؟!
🌐 تهیه کتاب همسفر حسین با تخفیف ویژه از فروشگاه رشدا
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 اولویتهای مردم در نظام سلامتِ دولت چهاردهم
🔹 تیرماه ۱۴۰۳ و در بحبوحه مرحله اول و دوم انتخابات ریاستجمهوری، هسته سلامت مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام با همکاری مرکز تحلیل اجتماعی (متا) و در چارچوب پنل ملی از پاسخدهندگان پرسید «به نظر شما کدامیک از موارد زیر باید به عنوان مهمترین اولویتهای دولت آینده در حوزه سلامت باشد؟»
🔸در این پیمایش هر یک از پاسخدهندگان میتوانست از بین گزینهها -که شامل تعدادی از برنامهها و سیاستهای مهم و بحثبرانگیز در سالهای اخیر بود - حداکثر تا سه اولویت (بدون رتبهبندی) انتخاب نماید.
🔹بر اساس نتایج بدستآمده از این نظرسنجی «گسترش پوشش بیمه و کاهش هزینهها» با ۳۷.۴ درصد و با اختلاف قابل توجه نسبت به سایر گزینهها بیشترین سهم آراء را به خود اختصاص داد. پس از آن نیز «ارتقاء کیفیت آموزش پزشکان و متخصصان» با ۱۸.۹ درصد و «تقویت خدمات بهداشتی و پیشگیری» با ۱۶.۵ درصد در اولویتهای بعدی قرار گرفتند.
🔰 دادههای این نظرسنجی از پنل ملی متا با نمونه ۱۵۰۰ نفری گردآوری و با روش مدلسازی جمعیتی تحلیل شده است.
#متا #هسته_سلامت
#هسته_افکارعمومی_و_تغییرات_فرهنگی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 ۱۶۹۳امین روز بعد از شهادت #شهید_سلیمانی
🔸️ سردار سلیمانی بر این باور بود که باید تمام امکانات کشور در این راه به کار گرفته شود؛ بر خلاف برخی از روشهای مدیریتی که امروزه موجب شده مشکلاتی در حوزه اجرایی داشته باشیم. سردار سلیمانی خود به عنوان متولی وارد میدان میشد و میگفت این کار اقدام کوچکی نیست و به تنهایی از عهده یک ارگان، نهاد یا فرد برنمیآید؛ باید کل کشور بسیج شود. او ساختاری پیشنهاد داد و نهادی مانند ستاد اربعین تشکیل شد. در این ستاد ۲۰ سازمان، نهاد و دستگاه مختلف پای کار آمدند.
🔹️ سردار برای فرماندهی در میدان حاضر بود؛ به طور نمونه از سامرا زنگ میزد که در این شهر کمبود ماشین وجود دارد و از نهادهای مرتبط درخواست رفع مشکل میکرد. با پیگیریهایی که ایشان داشت کمتر از ۲۴ ساعت ۳۰۰ دستگاه اتوبوس را به سامرا فرستادیم تا زائران را جابهجا کنند. یا اربعین ۹۷ با پیگیری و دستور ایشان با سرعت هر چه تمام پتوهایی از فرودگاه مهرآباد به فرودگاه نجف تخلیه کردیم تا زائران سرما نخورند.
🔸️ او مرد میدان بود و میگفت همه مسئول هستیم و باید کمک کنیم؛ پس از پایان مراسم نیز از همه تشکر میکرد. همه فکر میکردند سردار در میدان نبرد حضور دارد اما کسی نمیدانست که او دو ماه پیش از اربعین در عراق است و حشدالشعبی و تمام جریانهای همسو را برای امنیت زائران ساماندهی میکند؛ او حتی امکانات پشتیبانی و لجستیکی را فراهم میکرد.
🔰 سردار حسن پلارک، ریاست سابق ستاد بازسازی عتبات عالیات
#تربیت_جهادی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
◾️ جریان اربعین، آغاز ظهور است.
➖️ جریان اربعین، جزء اصلیترین عناصر ظهور است؛ بلکه اکنون میتوانیم بگوییم: جریان اربعین، آغاز ظهور است. ما هنوز عظمت آن چیزی که در اربعین در حال رخ دادن است را نشناختهایم. جریان اربعین این ظرفیت را دارد که پایهایترین زیرساخت برای تحقق نهایی تمدن توحیدی باشد؛ لذا گسترش حرکت کاروانیِ اربعین در دوران معاصر، عنایت الهی به ما است.
🔘 نهضت امام زمان (عج)، نهضتی جهانی است؛ لذا در مقدمهسازی برای تحقق آن باید سخنیت ایجاد کرد و مقدماتی را دنبال کرد که مرتبهای از آن حقیقت را در خود داشته باشد. یکی از علائم آخرالزمان این است که هرچه به سمت ظهور پیش میرویم، هر حادثهای وجههی جهانی پیدا میکند؛ در حالیکه پیش از این حوادث محلی و منطقهای بودند.
🔳 با این نگاه، اربعین در مقابل تشتتی که در مرزهای جهان وجود دارد، وحدتِ فراملیتی و فرامرزی ایجاد میکند. در این واقعه عظیم، بیش از هفتاد کشور مشارکت میکنند و سال به سال هم به این تعداد افزوده میشود. اگر این مدل جهانیسازی و پیامِ واحدِ «حب الحسین یجمعنا» ادامه پیدا کند، کل جهان را میگیرد.
🌐 تهیه کتاب قدم عاشقی حسین با تخفیف ویژه از فروشگاه رشدا
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
💠 #بازتاب انتشار تحلیل پیمایش اولویتهای مردم در نظام سلامت دولت چهاردم در روزنامه فرهیختگان
🔹پیش از برگزاری انتخابات چهاردهم ریاست جمهوری، هسته سلامت مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) با همکاری مرکز تحلیل اجتماعی(متا) و با استفاده از پانل ملی پیمایشی ترتیب داد که اکنون با توجه به آغاز کار دولت چهاردهم انتشار نتایج یکی از پرسشهای آن در خصوص «مهمترین اولویتهای دولت آینده در حوزه سلامت از منظر مردم» ضروری به نظر میرسد.
🔸بر اساس نتایج به دستآمده از این پیمایش، «گسترش پوشش بیمه و کاهش هزینهها» با ۳۷.۴ درصد بیشترین سهم آرا را به خود اختصاص داد. پس از آن «ارتقای کیفیت آموزش پزشکان و متخصصان» با ۱۸.۹ و «تقویت خدمات بهداشتی و پیشگیری» با ۱۶.۶ درصد در رتبههای بعدی قرار داشتند.
🔹تفاوت قابل توجه ۱۸.۵ درصدی میان اولویت اول و دوم پاسخدهندگان، میتواند توجه سیاستگذاران سلامت را جلب کند. این انتخاب تا حدی گویاست که تأکید بر پوشش صددرصدی بیمه در سالهای اخیر اگرچه در جای خود قابل تقدیر است اما صرفا به معنای افزایش جمعیت تحت پوشش (گستره پوشش) بوده است؛ حالآنکه علاوه بر گستره پوشش، مجموع خدمات پوشش داده شده (عمق پوشش) و نسبت هزینههای پوششداده شده (سقف پوشش) نیز بسیار حائز اهمیت است.
🔸البته که باید در نظر داشت بهبود در این زمینه صرفا با افزایش ظرفیت مالی نظام سلامت برطرف نخواهد شد، بلکه لازم است جریانهای مالی به بهترین شکل به سمت نیازهای واقعی سوق داده شود. وضعیت کنونی نظام سلامت کشور در این زمینه بسیار منفعلانه است و گویی بیمهها به جای خرید خدمت، خسارت پرداخت میکنند! خرید راهبردی در صورتی محقق خواهد شد که الگوی مطلوبی از خدمت با محوریت نیاز واقعی وجود داشته باشد و این الگو مبنای تخصیص منابع قرارگیرد.
🔰این نکته لازم به ذکر است که نگاه مردم لزوما با نگاه کارشناسی همراستا نیست و سیاستگذاران سلامت باید از سویی به این دیدگاهها اعتنا کرده و احترام بگذارند و از سوی دیگر بر اساس شواهد علمی ذهن مردم را به سمت اولویتها و نیازهای واقعی جهتدهی کنند. اما دولت علاوه بر پاسخگویی به نیازهای واقعی سلامت موظف است حس مردم نسبت به کموکیف پاسخگویی را نیز مدیریت و اصلاح کند.
✍🏻 به قلم سعید نجبا | پژوهشگر هسته سلامت مرکز رشد
📄 برای مطالعه ادامه مطلب میتوانید به این نشانی مراجعه نمایید.
#متا #هسته_سلامت
#هسته_افکارعمومی_و_تغییرات_فرهنگی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
◾️ همه سرخوش از وصالت، من و حسرت و خیالت...
➖️ میگویند برای آنان که به بزم محبت راه یافتهاند، هیچ عذابی سهمگینتر از آتش فراق نیست... ما مفلسان دنیا زده که ادّعایی در محبت نداشتیم، ما مشغول دنیای خود بودیم که حسین علیهالسلام ناگاه ما را از دالان بلای عظیمش، به بزم محبّان خویش کشاند. او خودش بود که ما را به یکباره میان انبوه محبانش در جادههای اربعین راه داد؛ اما حالا... این چه تقدیری است که آتش فراق را به جان محبانش انداخته است؟!
🔘 دلمان خوش بود سالی یکبار در گلستانی میان نجف تا کربلا در میان محبانش به تفرج میرویم. دلمان خوش بود به جام شرابی که هر سال از محبت او مینوشیدیم و تا سال بعد، به یادش گرم و مست بودیم.
🔳 شاید این بلای فراق، خبر از تکمیل سیرِ سالکان عزای حسینی دارد! شاید پس از سالیانی که محبانش، او را در حرمِ وسعتیافتهی اربعینش به زیارت نشستهاند، نوبت آن فرا رسیده باشد تا نور حسین علیهالسلام را نه فقط در فاصله میان نجف تا کربلا، بلکه در تمام صحنهی حیات خود به نظاره بنشینند.
☑️ امسال شاید در همین خلوتِ جانسوزِ فراق، ناگاه نور حسین علیهالسلام نه از کربلا، که از قلبت طلوع کند. شاید این فراق مقدمهای شود تا دریابیم حرم او، در قلب محبانش است. آن وقت شاید حرم او، حالا تا خانهی تکتک محبانش امتداد یابد و نور حسین علیهالسلام، عالمگیر شود. آن وقت نهفقط در لقای کربلا، که در فراق آن نیز، تو همچنان حسینی خواهی بود.
🌐 تهیه کتاب همسفر حسین با تخفیف ویژه از فروشگاه رشدا
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 دوهزار گانه الگوی پرداخت دستمزد در ایران
🔹️ دستمزد، مقولهای اقتصادی- اجتماعی است و از محورهای مهم در تعیین شاخصهای عدالت در بازار کار است. «دستمزد عادلانه» چیست؟ ابعاد و لوازم آن برای تحقق در نظام جبران خدمات بخش عمومی و خصوصی کشـور کدام است؟ به نظر میرسد پیشتر از اینها باید پرسش مبنایی دیگری مطرح کرد: ماتریس انگیزش نهادی در اقتصاد ایران به کار مولد بها میدهد یا مشوق نامولدها است؟
🔸️ اگر بخواهیم از آرمان فاصله بگیریم و از واقعیت سخن بگوییم، باید گفت امروزه شکاف معناداری میان پرداختها در بخش عمومی با بخش خصوصی وجود دارد و نابرابری ناموجه با هر توجیه و منطق به ظاهر جذابی، ظلم و تبعیض است. پدیدهی شاغلانِ فقیر و درآمدبگیران ناشی از غیر کار، دو روی یک سکهی واقعیت بازار کار در ایران هستند. بنابراین دستمزد در کشور ابزاری برای توزیع عدالت و رفع شکاف طبقاتی نبوده، بلکه به آن دامن میزند.
🔹️اما پرسشی آسان با پاسخی دشوار: چه باید کرد؟!
✍🏻 به قلم حسین سرآبادانی | پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد
🔰 در سومین شماره فصلنامه «تحول اداری» | فصلنامه علمی تخصصی سازمان اداری و استخدامی کشور
📄 برای بارگیری این شماره و مطالعه ادامه مطلب میتوانید به این نشانی مراجعه نمایید.
#هسته_عدالت_اجتماعی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu
💠 ۱۷۰۰امین روز بعد از شهادت #شهید_سلیمانی
🔸️ من میخواهم به شما بگویم جملهایی که شهید رجایی شش سال پیش گفتند، کدام از ما واقعاً در دل خودمان، در درون خودمان توانش را داریم؟
🔹️ شاید هم انشاءالله خدا کمکمان بکند ولی واقعاً کدام از ما توان آن جنگی که ایشان میگفت داریم که فرمودند: :جنگ واقعی ما زمانی است که همه آلات و ابزار ما تمام شده و ما با کوکتلمولوتف بجنگیم". کدام از ما میتوانیم بجنگیم؟ کداممان آمادگی آن جنگ را داریم؟ که از این سختتر بشویم؟ از این گداختهتر بشویم؟ از این ناامیدتر بشویم؟ سلاحهایمان تمام بشود. [ولی] مقاومت بکنیم.
🔸️ ما الان جنگمان، جنگ اسراف هست. از مهمات گرفته تا سلاح گرفته تا امکانات گرفته تا تغذیه گرفته تا همه چی... ولی ما اگر مثلاً این امتحانها که بر اصحاب پیغمبر میشده که مثلاً پیغمبر سنگ به شکم میبستند، اصحاب پیغمیر فضله شتر میگذاشتند داخل دهانشان و میمکیدند که از تشنگی تلف نشوند، یا اینکه هر چهار نفر با یک خرما قناعت میکردند، اگر یک همچین امتحانی بیاید واقعاً کشش داریم؟ میکشیم؟ توان داریم؟
🔰 جلسه عملیات کربلای ۵ باحضور شهید سلیمانی؛ زمستان ۱۳۶۵
#تربیت_جهادی
#مرکز_رشد_دانشگاه_امام_صادق (ع)
➖➖➖➖➖
✅ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع)
🌐 Rushd.ir
🆔 @rushdisu