✅ #یادداشت_رشد
📄 کشاورزی؛ محور رشد اقتصادی حکومت اسلامی
✴️ خدای متعال به #کشاورزی اهمیت خاصی داد، زیرا آن را در آیات مختلفی از قرآن آورده است. نگاهی به آیات متعدد قرآن کریم نشانگر آن است که از دیدگاه قرآن کشاورزی بسیار اهمیت دارد و سهم آن در زندگی بشر فراوان و بسزا است؛ این همان نکتهای بود که رسول خدا ـ صلوات الله علیه و آله ـ هنگامی که به مدینه آمد و پرچم حکومت اسلامی را بر بام مدینه برافراشت، آن را نصب العین خود ساخت و نخستین رمز و راز توسعه اقتصادی و کشاورزی در روزگار آن حضرت همین نکته است.
🔹در زمان ما نیز از مهمترین عوامل افول کشاورزی همین موضوع بسیار خطیر است. چه آن که منزلت کشاورزان و کشاورزی- که طبق آیات و روایات رسیده از معصومان علیهم السلام منزلت فوق العاده ای دارند- برای مردم و دولت معلوم و محسوس نیست. به لحاظ اجتماعی کشاورزان در زمره پایینترین اقشار و شغل آنان از پستترین شغلها به حساب میآید، طوری که کشاورززاده دیگر تمایلی به کشاورزی ندارند، از این رو روستاها را #ترک کرده و برای زندگی به شهرها میآیند و مردم به کشاورزان با چشم حقارت مینگرند. @Rushdisu
🔹 این نگرش به کشاورزی و کشاورزان پیامدهای ویرانگری دارد که یکی از علتهای اصلی آن مسأله #فرهنگی است. رسانهها و دیگر وسایل ارتباط جمعی باید این نگاه مردم را تغییر دهند و جایگاه کشاورزی و کشاورزان را به درستی به مردم بشناسانند تا جوانان به جای ترک روستاها و مهاجرت به شهرها به سوی روستاها سرازیر گردند و هر کجا آب و زمین مناسبی پیدا شد به کشت و کار آن بپردازند.
🔹 نکته مهم در اینباره این است که وقتی انسان چیزی را مهم بداند آن را با دقّت، حساب شده و با کیفیت انجام داده و به فرجام میرساند. مسلما بزرگترین مشکل کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست در روزگار ما این است که بدان توجه مناسب نشده و مهم شمرده نمیگردد و این در واقع مخالفت روشن با تعالیم اسلامی در اینباره است.
🔹 نکته بسیار مهم دیگر در اینباره وظیفه دولت اسلامی است، #دولت_اسلامی موظف است جایگاه کشاورزی و منزلت کشاورزان را بشناسد و بشناساند وگرنه عادلانه رفتار نکرده است و هنگامی که برای دولت به درستی این مسأله روشن گردد و اهمیت و جایگاه آن را فهمید دیگر به آن به عنوان یک مسأله حاشیهای نمینگرد و آن را در رأس برنامههای خود قرار خواهد داد و برای ترمیم، حفظ و شکوفایی و توسعه آن برنامه خواهد ریخت.
✍ حجت الاسلام و المسلمین #دکتر_سیدعلی_حسینی
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄 کپی برابر اصل نیست!!
🔻 نگاهی به تغییر چهره منافقین از تروریست به فعال اجتماعی
✴️ نگاهی به پیشینه #سازمان_مجاهدین_خلق حکایت از تروریستی بودن اساس تشکیل این گروهک دارد. تا جایی که در سال 1376 که با تغییر وضعیت سیاسی دولت در ایران، امیدهایی در خصوص امکان بهبود روابط با دولت جدید ایران در آنان به وجود آمد، در راستای نشان دادن حسن نیّت به دولت وقت ایران، سازمان مجاهدین در فهرست گروه های تروریستی اروپا و آمریکا قرار گرفت؛ هرچند از این حربه، نتیجه ای حاصل نشد.
🔹 با حمله ایالات متحده آمریکا به عراق و اشغال این کشور در سال 1382، سازمان #منافقین خود را عملاً نیز تسلیم نمود و با تأکید آمریکا مبنی بر لزوم خلع سلاح این گروهک، کار بر آن سخت تر شد. اما #انعطاف_پذیری در جهت همراه ساختن خویش با خواسته های حامیان، از اصول اساسی حاکم بر گروه های تروریستی است. در همین راستا، سازمان منافقین برای رهایی از بن بست ایجاد شده، با نظرات ایالات متحده در خصوص ایجاد تغییرات لازم در سازمان همراه شد و بدین ترتیب فصل جدیدی از حیات این گروه آغاز گشت. خارج کردن نام سازمان مجاهدین خلق از #فهرست_گروه_های_تروریستی توسط اتحادیه اروپا در سال 1387 و خارج شدن از فهرست آمریکا در سال 1391 حکایت از برنامه جدیدی داشت که حامیان غربی منافقین برای آنان طراحی کرده و در حال اجرای آن بودند. @Rushdisu
🔶 گامهای چهارگانه اصلاح
🔹 سازمان مجاهدین خلق با تصویری که تحت تأثیر ترورهای متعدّد اقشار مختلف مردم و مسئولان ارشد نظام در دهه 1360 و به خصوص همراهی آشکار با صدام حسین در جنگ تحمیلی علیه مردم کشورشان، شکل گرفته بود، در استراتژی جدید غرب در مواجهه «نرم» یا «نرم-سخت» در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران نمی توانست هیچ جایگاهی داشته باشد. بر این اساس، سه راه حل پیشِ روی حامیان خارجی منافقین قرار داشت: انحلال سازمان، ایجاد انقلاب ماهیتی در آن و یا #ترمیم جدّی تصویر سازمان.
🔹 انحلال سازمان با توجه به هزینه های گزافی که برای ایجاد و تحکیم آن در طی سالیان گذشته انجام شده بود، نمی-توانست گزینه مطلوبی در ذهن استراتژیست های غربی باشد. قلب ماهیت سازمان و ایجاد انقلابی حقیقی در آن نیز چندان آسان، ممکن و حتی مطلوب به نظر نمی رسید. @Rushdisu
🔹 بر این اساس، مأموریتی ترکیبی و هوشمند برای آینده سازمان در مسیر مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران ترسیم شد که براساس آن ابتدا چهارگام در راستای اصلاح وضعیت آن صورت می گرفت و سپس از ظرفیت این گروهک برای مأموریت های چهارگانه استفاده می شد.
🔹در این استراتژی، در گام اول لازم بود تغییراتی در رهبری سازمان در جهت همراه ساختن آن با خواست حامیان غربی-شان ایجاد شود. در راستای این گام، مسعود رجوی از رهبری سازمان کنار رفت و مریم رجوی با چهره ای متفاوت از گذشته، عملاً رهبری سازمان را بر عهده گرفت.
🔹در گام دوم، اقدامات لازم جهت ترمیم چهره منفی و منفور سازمان صورت گرفت و تلاش شد ضمن بهره برداری از گذشت زمان و سالهای کم خبری منافقین، با گرفتن ژست بشردوستانه و آزادی خواهانه توسط رهبری سازمان، تصویر گروه از «سازمانی تروریستی و مسلحانه» با اندیشه هایی کهنه و متحجّرانه؛ به «سازمانی #دموکراتیک، آزادی¬خواه و حامی حقوق بشر با تأکید بر حقوق زنان» تغییر نماید.
🔹گام سوم، ایجاد نوعی مشروعیت ساختگی جهت حضور فعالتر رهبری سازمان در تعامل ها و نهادهای ملّی و بین-المللی بود تا اینگونه القا شود که می توان روی سازمان به عنوان آلترناتیوی برای نظام جمهوری اسلامی ایران جهت نیل به ایرانی آزاد و دموکراتیک حساب کرد. @Rushdisu
🔹 در گام چهارم نیز باید در عین تحوّل تصویر سازمان در افکار عمومی مردم جهان، در پشت صحنه این بازیِ طراحی-شده توسط غرب، توان نظامی، جاسوسی و عملیاتی سازمان همچون گذشته حفظ و تقویت می شد تا در مواقع حسّاس، مورد استفاده قرار گیرد. البته این آموزشها دیگر همچون گذشته آموزشهای نظامی متعارف نبود بلکه، آموزشهای ضدّاطلاعاتی، آموزش #اعتراضات_مدنی و آشوبهای خیابانی، و مواردی از این دست به اعضای سازمان ارائه می شد.
🔶 مأموریتهای جدید
🔹بر اساس گامهای چهارگانه ترسیم شده در بالا، مأموریتهایی چهارگانه نیز برای منافقین توسط حامیان غربی شان تدوین شد:
1⃣ #جاسوسی و کسب اطلاعات
🔹نمونه همراهی اطلاعاتی منافقین با دشمنان نظام جمهوری اسلامی در سال های اخیر، مسأله پرونده هسته ای ایران است. در 23 مرداد 1381 «علیرضا جعفرزاده» سخنگوی گروهک منافقین، نتیجه جاسوسی های سازمان خود را با ارائه تصاویری از سایت نیروگاههای اتمی نطنز و اراک افشا نمود. پس از آن بود که موج جدیدی از تبلیغات ضدایرانی در رسانه های غربی به راه افتاد.
👇👇 #ادامه_مطلب 👇👇
👆👆 #ادامه_مطلب 👇👇
2⃣ ترور و ایجاد #اغتشاش
🔹گزارشهای غیررسمی از آموزش نیروهای منافقین توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی نشان از برنامه ریزی هدفمند آنان برای افزایش توان خرابکاری اعضای مجاهدین و بهره گیری از آنها در موارد مقتضی دارد. نمونه بارز این کارکرد منافقین برای حامیان غربی شان، ترورهای هدفمند دانشمندان هسته ای ایران بین سالهای 1388 تا 1390 است که هر چند سازمان با توجه به رویه جدید خود، به دست داشتن در انجام این عملیاتها اذعان نکرده است، اما به اعتراف بسیاری از رسانه های غربی، این ترورها حاصل اقدام مشترک اطلاعاتی و اجرایی سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی با سازمان مجاهدین خلق بوده است.
3⃣ گسترش #ایران_هراسی
🔹علیرغم اینکه به نظر می رسد سازمان در دهه های گذشته عملکرد موفقی در بعد تبلیغاتی و رسانه ای نداشته است و عواملی چون استفاده از ادبیات ناملموس و نیز چهره و وجهه منفور سازمان در افکار عمومی جهان موجب ناکارآمدی آن در عرصه رسانه شده، اما سازمان در تلاش است با همکاری حامیان خود به شکلی این ضعف را مرتفع نماید. یکی از نمونه های این تلاش تبلیغاتی و رسانه ای را می توان راه اندازی مؤسسه «#کمیته_سیاست_ایران» به ریاست «ریموند تنتر» دانست. این کمیته با بودجه منافقین اداره می شود و تنتر نیز یکی از حامیان قدیمی منافقین است که بابت مدیریت فعالیت های این مؤسسه از منافقین حقوق می گیرد. کمیته سیاست ایران پیگیر سیاستهای کلان دولت آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران و تفکّر حاکم بر انقلاب ایران است. آنها با صرف هزینه های گزاف به تولید فیلمهای مستند و چاپ کتاب در حوزه اسلام هراسی و ایران هراسی با تکیه بر برنامه هسته ای کشور می پردازند. مستند «ایرانیوم»، فیلم سینمایی «300» و کتاب «ساواک در خدمت آیت الله ها» نمونه هایی از سرمایه گذاریهای گزاف این کمیته است. @Rushdisu
🔹علاوه بر این، سازمان تلاش می کند از یک سو، با برپایی دفاتر متعدد در کشورهای غربی و ایجاد لابی های قدرتمند پارلمانی، به جلب همراهی نمایندگان پارلمان و مسئولان آن کشورها پرداخته و از سوی دیگر با بهره گیری از حمایتها، شرایط لازم برای برپایی تجمّعات و گردهمایی های بین المللی علیه نظام جمهوری اسلامی را فراهم سازد.
4⃣ حرکت به سمت #اتّحاد_اپوزیسیون
🔹آمریکا بعد از ۱۵سال، نام سازمان مجاهدین خلق را از فهرست گروههای تروریستی خارج می کند تا امکان حمایت رسمی و علنی از آن در آینده وجود داشته باشد و البته اعضای سازمان بتوانند تابعیت کشور آلبانی را پذیرفته و به شکل رسمی و قانونی در اروپا و آمریکا آمدوشد نمایند.
🔹در مقابل این اقدامات آمریکا، سازمان هم پذیرفت تا تغییراتی جدّی در رهبری خود ایجاد نماید. در اولین اقدام، مسعود رجوی رهبر مادام العمر سازمان از صحنه کنار رفت و از سال 1382 به بعد هیچ تصویری از وی منتشر نشد. تلاش شده مسعود رجوی عامل تمام عملکرد گذشته سازمان نشان داده شده و تظاهر شود که منافقین پس از تغییر رهبری آن به مریم رجوی، روندی کاملاً متفاوت از گذشته در پیش گرفته و به دنبال اصلاحات جدّی براساس روندی دموکراتیک در ایران است.
🔹مریم رجوی نیز در راستای ترسیم «تصویری آزادیخواه و نواندیش» از سازمان تلاش کرد علیرغم تأکید همیشگی سازمان بر مبارزه مسلّحانه تا براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران، این بار طرح جدیدی را با تأکید بر راه «تغییر دموکراتیک به دست مردم»، با عنوان «راه حل سوم»، تنها راه حل واقعی برای مبارزه با نظام اسلامی بنامد. @Rushdisu
🔹اما اقدام دیگری که آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر در پیش گرفته اند گسترش فعالیتها و دیدارهای دیپلماتیک سرکرده جدید منافقین است. بر این اساس، مریم رجوی در فروردین 1393 به پارلمان اروپا دعوت شد و برخی اعضای این پارلمان باخطاب قرار دادن وی به عنوان رئیس جمهوری برگزیده مقاومت ایران، وی را منادی ایران دموکراتیک و آزاد خواندند. در اردیبهشت 1394 کنگره آمریکا در اقدامی مشابه،سرکرده منافقین را به عنوان رئیس جمهورمنتخب ایران! جهت شرکت در جلسه استماع کنگره و در نشستی با عنوان «داعش؛ تعریف دشمن» دعوت کرد.در مرداد 1395 نیز محمود عباس به عنوان یک مقام رسمی از یک کشور با مریم رجوی دیدار کرد که اقدامی خلاف شئون و عرف بین الملل محسوب میشود و با انتقاد شدید گروه های فلسطینی مواجه شد.
🔹اقدام مهم دیگری که جدّیت غرب را برای رسمیت بخشی به حضور سیاسی و دیپلماتیک مجاهدین خلق در عرصه تعاملات بین المللی برای فشار بر جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد، برگزاری «گردهمایی سالانه مقاومت ایران»در پاریس وحضور گسترده مقامات سابق بسیاری ازکشورهای غربی و عربی در این همایش بود.
✍ #دکتر_مجتبی_باباخانی پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشددانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄مصطفی... #مصطفی بود
✴️ شايد كمتر برههاي از تاريخ به اندازهي عصر انقلاب اسلامي انسانهاي بزرگ، نمونه و الگو به خود ديده باشد. انسانهايي كه شكوفايي و بالندگي شان ظرفهاي محدود دنيوي را در مينورديد و با جانفشاني و جانبازي با خون پاكشان مهر آزادي و آزادگي مي زد.
🔹سه دورهي مبارزات با حكومت طاغوت در عصر پهلوي، ترورهاي كور منافقين و محاربين در آغاز انقلاب و دوره درخشان دفاع مقدس بسترهايي براي ظهور و بروز اين درهاي گرانمايه بودند. از آيتالله سعيدي و غفاري و نواب صفوي گرفته تا شهيد مطهري و بهشتي و رجايي و تا شهيد همت و باقري و بروجردي همه و همه نمونهاي از خروار خروار مجاهدت و ايثار و بذل جان در راه هدف و آرمان و معبود هستند و البته در اين ميانه برخي روحهاي سبك بار بودند كه عجيب دلها را مجذوب و چشمها را خيره ميكردند و در محاسبات عقل دنيايي همه چيز را بهم ميريختند و بي جواب ميكردند. از آن جمله است: شهيد بزرگوار دكتر مصطفي #چمران؛ @Rushdisu
🔹چمران جمع بين امور متفاوت تا مرز اضداد بود، هم آرام بود، هم خروشان؛ هم عاطفي بود، هم با صلابت؛ هم متواضع بود، هم متكبر؛ هم شوخ بود، هم جدي؛ هم ناز داشت، هم نیاز؛ هم عاقل بود، هم عاشق؛ هم نظري بود، هم عملي؛ هم عالم بود، هم مدير و مدبر؛ هم فرهنگي بود، هم سياسي و مبارز؛ هم هجرت علمي كرد، هم هجرت عملي؛ هم نويسنده بود، هم خطيب؛ هم يتيم نوازي ميكرد، هم دشمن ستيزي؛ هم زاهد و عابد دهر بود، هم شير غران ميدان؛ هم جوان بود و نشيط، هم پير بود و دنيا ديده ...تا حدي كه تخصصش را هم #پژوهشگر نوشتند و هم #چريك ...
🔹 اين ملغمه حسرت آور كه هركدامش آرزوئی است بلند بالا و دستنيافتني در چمران به غايت و نهايت متجلي بود. خودش ميگويد :
هم تازه رويم، هم خجل، هم شادمان، هم تنگ دل
از عهده بيرون آمدن، نتوانم این انعام را...
🔹 اما تنظيم فعل و عمل چمران به عقل نبود، بل به زنده نگهداشتن حس #آرمان و آرمانخواهي بود. چمران با آرمان زنده بود، با آرمان جواني ميكرد، عشقبازي مينمود، خواب ميديد، راه مي رفت، ميجنگيد، ازدواج ميكرد، عبادت ميكرد و حتي سياست ميورزيد...چمران عين آرمان بود؛ حقيقت آرمان. آرمان برايش كهنه و تجربه نميشد، هميشه برايش تازه و بيتكرار بود. @Rushdisu
🔹 طرفه آن که، عقربههاي قطبنماي آرمانخواهي اش هيچگاه غلط نما نشد. روزی او را به مرزهاي دانش فيزيك پلاسما در بركلي كاليفرنيا مسافر كرد. در مسيرش آواي #مظلوميت لبنان و فلسطين، غوغاي درون بپا كرد و مصر را به عنوان زادگاه مبارزه برگزيد. به #امام_موسي_صدر با آن آرمانهاي متعالي تلاقي کرد و با دلش ماندگار و محو او شد. صداي رساي امام در جانش طنين انداخت و براي خميني وزيري شد كه ميزش كوههاي پاوه و دشتهاي اشنويه و مرغزارهاي مريوان بود ... علو و بزرگي آرمان و آرمانخواهي اش راهي به جز بذل جان با خون سرخ باقي نگذاشته بود. چه در سي سالگي می رفت، چه در نود سالگي، و خدا او را در پنجاه سالگي به همسايگي خود برد...
🔹حالا سي و هفت سال است آرمانهاي مصطفي قصه سينه به سينهي نسلهايي شده كه ما ترك ماندگارشان ايثار و فداكاري و جانبازي و مرگ سرخ پدران است.
🔹مصطفي را بايد ديد، بايد شنيد، بايد لمس كرد، بايد بوييد، بايد خواند، بايد گفت، بايد هم سفر شد، باید هم حضر شد... مصطفي "#آتش_به_اختيار" به تمام معنا بود. @Rushdisu
🔹امروز راه مصطفي در عراق و سوريه و يمن و بحرين جاري است و آرمانهاي او نقل هر محفلي است كه دنبال راه آزادي و #آزادگي ميگردد. مصطفي يك آرماني بود،یک آرمان ... مصطفی،مصطفی است...برگزیده ای تمام عیار
✍ #دکتر_مصباح_الهدی_باقری پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✅ #یادداشت_رشد
📄برای دختران ایران زمین
✴️ وقتی خبرهای مربوط به تجاوز به دختران را می شنویم و میخوانیم، اگر بحثهای سیاسی را کنار گذاشته و بخواهیم با اصل ماجرا همراه شویم، با اندکی #غیرت میتوان از عمق اتفاق پیش آمده آگاه شد. اما این موضوع را از چند جنبه میتوان بررسی کرد:
1⃣ بزهکار
🔹از منظر جرمشناسی، علل مختلفی را برای ارتکاب چنین رفتاری میتوان تشریح کرد: مشکلات دوران کودکی، کنترل نشدن درست غریزه جنسی، مشکلات روانی، فشار اجتماعی، افزایش خشونت، رواج تنوع گرایی در همه امور و... . در جامعهای که به دلیل مشکلات اقتصادی و فرهنگی، جوانان نمیتوانند ازدواج کنند و از طرف دیگر، جاذبههای جنسی نیز به وفور در دسترس هست، شاید به خوبی بتوان از تکنیک #آماج_زدایی صحبت کرد. یعنی کاری شود که بزهدیده بالقوه، بزهکار بالقوه را به سمت خود جذب نکند!! @Rushdisu
🔹البته در این نوع علت شناسی باید دقت کرد که عوامل زمینهای استاندارد، نمیتوانند پیشبینی کنند که چه کسانی، درگیر جرم خواهند شد، زیرا بسیاری از آنانی که پیشبینی میشد مرتکب جرم شوند، در حال حاضر، چنین نکردهاند، و خیلی از افرادی که پیشبینی نمیشد مرتکب جرم شوند، تبدیل به #بزهکار حرفهای شدهاند.
🔹پس ممکن است که پیشزمینههای تجربی فرد یعنی چیزهایی که در لحظه برای فرد اتفاق میافتد، به وی در اینکه مرتکب جرم شود یا نه ممکن است کمک کند. و از طرف دیگر، رخدادها و موقعیتها، دارای قدرت فریبندگی متفاوتی برای افراد مختلف هست. پس در تحلیل علل جرم، باید آن را از نگاه فرد بزهکار دید وگرنه، بزه صورت گرفته، چهرهای غیرعقلانی به خود خواهد گرفت. زیرا ممکن است عقلانیت برای بزهکار، در لحظه تصمیمگیری برای ارتکاب جرم، کاملا متفاوت از چیزی است که دیگران در مورد وی میاندیشند.
2⃣ بزهدیده
🔹 #بزهدیده میتواند باعث تحریک بزهکار به انجام رفتار مجرمانه علیه خود باشد، یا از منظر روانی به دنبال بزهدیده واقع شدن باشد و یا بیتقصیر باشد. در هرحال، توجه به بزهدیده در جرایم جنسی، بسیار حائز اهمیت است. چیزی که در این جنس از پروندهها، به وفور دیده میشود، عدم توجه به نیازها و احساسات بزهدیده هست که البته این از مقوله #کیفر_دهی نیز جدا بوده و باید توسط نهادهای مسئول انتظار آن را داشت؛ در کنار رسیدگی درست، سریع و قاطعانه با چنین پروندههایی... .
🔹لازم به ذکر است که در چنین مواردی، آثاری مانند ترس، برهم خوردن حس امنیت، بدبینی، نفرت همچون لکه سیاهی بر پرده ذهنی بزهدیده خودنمایی خواهد کرد.
3⃣ جامعه
🔹بررسی نقش #جامعه در این زمینه، بسیار حائز اهمیت است. یکی از کارهای اساسی، مطالعه جامعه محلی ای است که این رفتارها در آن شکل گرفته. در مثال #دختران_ایرانشهر جامعه سنتی_مذهبی شهر که اتفاقا مردم آن نیز علیرغم مشکلات مختلف، به ازدواج اهتمام ویژهای دارند، قابل تأمل است. مورد بعدی، مطالعه نقش #ساختارهای_اجتماعی در بروز این رفتارهاست. جامعه از جنبه #مردم نیز قابل بررسی است. یعنی مردم شهر، با شنیدن این خبر، حس ناامنی و ترس خواهند داشت و برخورد قاطع و سریع میتواند التیام بخش دردها و ترسهای مردم باشد.
4⃣ مسئولین
🔹چنین پروندههایی، حساسیت بسیار زیادی دارد. از طرفی باید احقاق حق کرد، از طرفی باید مراقب #تشیع_الفاحشه بود، از طرفی باید #افکار_عمومی را مدیریت کرد، از طرفی باید از ایجاد ترس و وحشت در جامعه خودداری کرد، از طرفی باید به مردم دلگرمی داد، از طرفی باید از #عوام_گرایی پرهیز کرد، از طرفی باید مراقب #فشار_نابجا به سیستم قضایی بود تا مسئولین قضایی بتوانند در شرایط بهتر و به دور از عجله، این مسئله را مدیریت کنند و خیلی مسائل دیگر... . @Rushdisu
🔹 شاید از منظر جرمشناسی، بتوان چاره کار را در چند راهبرد دانست: توجه ویژه به مسئله #مدیریت_تصویر و مدیریت افکار عمومی، راهبرد آماج زدایی، رسیدگی فوری اما عادلانه.
🔹ولی باید مراقب یک دام نیز بود: #تک_مسئله_ها تبدیل به یک بحران نشود. یعنی در برخی پروندهها، که با تکثر بزهدیدهها و قربانیان جرم روبرو هستیم در حالی که بزهکار یکی است و هیچ رفتار سازماندهی شدهای وجود ندارد، به گونه ای رفتار شود که آن را به کل جامعه تعمیم دهیم و مشکلات بعدی را بیشتر کنیم.
🔹در واقع باید توجه داشت که «#رسانه، جرم و کنترل آن را مانند کالایی میبیند که باید به مصرفکنندگان فروخته شود، پس در نوع بیان "داستان" جرم و کنترل، منافع زیادی دارند و باید مراقب بود که چه کسی از آن به نفع خود استفاده میکند، چه کسی مخالف آن است و چه کسی این تصویر را دستکاری میکند».
✍ #رامین_مالک پژوهشگر مرکز رشد
➖➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش ↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا ↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله ↙️
✅ ble.im/Rushdisu
🏠 #خانواده_رشد
💢 #افتخارات_مخفیانه
🔹 آن طور که همکارهایش می گفتند، توی همه دوره های آموزشی هم #نفر_اول بود.
🔹 لوح تقدیرهایش را بعد از شهادتش آوردند و تحویلم دادند. همه را می گذاشت توی کمد محل کارش و خانه نمی آورد.
🌱 #آیین_همسرداری
👤 کتاب #دویدن_زیر_باران، ص 130
خاطرات همسر شهید مدافع حرم: سیّداحسان حاجی حتم لو
➖➖➖➖
✔️ مرکز رشد دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
🌐سروش
↙️
✅ sapp.ir/Rushdisu
🌐ایتا
↙️
✅ eitaa.com/Rushdisu
🌐بله
↙️
✅ ble.im/Rushdisu