📕 The Life of Adam Smith
نویسنده: ایان سیمپسون راس (زندگینامهنگار و استاد بازنشسته دانشگاه بریتیش کلمبیا)
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
ایان راس زندگینامه نگار آدام اسمیت در این کتاب که می توان گفت تنها کتابی است که زندگی اسمیت را در مقیاسی کامل بررسی کرده، آثار و نوشته های اسمیت را در زمینه زندگی و زمانه اش قرار داده و به تشریح آن ها پرداخته است.
این کتاب همچنین می تواند اطلاعات کاملی در رابطه با محیط اجتماعی و فکری اسکاتلند قرن هجدهم به علاقه مندان ارائه دهد.
همچنین کتاب ایده های دقیقی برای فهم شخصیت و زندگی اسمیت در اختیار خوانندگان قرار می دهد. سیر تحولات ایده های اسمیت و چگونگی ابراز این ایده ها در آثار و کتاب هایش به خوبی در این کتاب توضیح داده شده است.
جالب اینجاست که ایان راس نظراتی در رابطه با اینکه اگر ایده های اسمیت در مسائل و چالش های کنونی نظم اجتماعی و اقتصادی استفاده شود ارائه می دهد.
به عنوان مثال مسائل مربوط به بخش بانکی، چالش های نظم مالی کنونی و مقررات گذاری در بازارها از جمله مسائلی است که اسمیت قرن ٢۱ از زبان ایان راس به تشریح آن ها می پردازد.
🆔 @SSL_Qasd
The Life of Adam Smith(2nd Edition)2010.pdf
5.88M
The Life of Adam Smith
(2nd Edition)
Ian Simpson Ross
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
🆔 @SSL_Qasd
📕 Money: The True Story of a Made-Up Thing
نویسنده: جِیکوب گلدِستِین (روزنامهنگار اقتصادی و فارغ التحصیل ادبیات استنفورد)
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_پولی
🆔 @SSL_Qasd
📕 پول: داستان واقعی یک چیز اَلَکی
نویسنده: جِیکوب گلدِستِین
مترجم: میلاد راستی
انتشارات راه پرداخت
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_پولی
🆔 @SSL_Qasd
مفرح، کوتاه و آموزنده!
جیکوب گلدستاین در کتاب "پول: داستان واقعی یک چیز الکی"، لحظات حساس و مهمی که منجر به اختراع یکی از اساسیترین نیازهای بشر شد را روایت میکند.
این اثر که در فهرست ده اثر برتر نشریه Publishers Weekly قرار دارد، به شما میگوید که پول دقیقاً چیست و از چه قدرتی برخوردار است.
مبدأ پیدایش پول، هیچ شباهتی به آن چیزی که شما به آن فکر میکنید ندارد، بلکه ماجرای بسیار جذاب و فوقالعادهتری پشت آن است.
داستان تبادل کالا به کالا، پول را شیای ساده، دارای عینیت و سرد جلوه میدهد، در حالی که پول از پیچیدگی و عمق بیشتری برخوردار است. پول قسمت بزرگی از بافت اجتماعی به شمار میرود که پیوندی ناگسستنی با خون و هوس دارد.
پول چیزی بیش از یک وهم و خیال مشترک و یک چیز الکی نیست! شیای که پدیدهای اجتماعی محسوب میشود. این بُعد اجتماعی پول درست همان چیزی است که آن را پدید میآورد؛ وگرنه پول فقط یه شیء گرد فلزی یا یک تکه کاغذ است!
🆔 @SSL_Qasd
Money.pdf
3.81M
Money: The True Story of a Made-Up Thing
Jacob Goldstein
#تاریخ_اندیشه_اقتصادی
#اقتصاد_پولی
🆔 @SSL_Qasd
آقای احسان ولدان.mp3
51.8M
🎧 صوت نشست زنده: جمهوری پولی: همه میتوانند پول بیشتری داشته باشند(الزامات فعالسازی حلقههای میانی در نظم پولی کشور)
👤احسان ولدان؛ پژوهشگر شبکه جامع علمی قصد
🗒 | #صدای_جامع
🖥 hgaam2.ihu.ac.ir
┄┅─═◈═─┅┄
🆔 @hgaam2
🆔@farhanghi_E
🔊 روابط عمومی سومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی📚
هدایت شده از مستضعفین تیوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تبعیض در پرداخت حقوق و دستمزد، چگونه کینه و نفرت را در جامعه زیاد میکند؟
🔹 بر خلاف آنچه #لیبرال مسلکها علاقه دارند نشان دهند، به وجود آمدن حسِ خوشحالی-ناراحتی، امید- ناامیدی و علاقه-کینه لزوما به خود #فرد برنمیگردد؛ #ساختار ها و #سازوکار های حکومت اتفاقا بیشتر از خود فرد، میتواند در جامعه، برادری و همبستگی ایجاد کند یا نفرت و کینه را رواج دهد.
🔺 حاج آقا #خاکی بسیار دقیق بر این موضوع دست گذاشته. رابطه بین #تبعیض در نظام پرداخت حقوق و دستمزد، و به وجود آمدنِ دنیایی پر از کینه، نفرت و عقده.
#ثریا
🎬 @Mostazafin_TV
هدایت شده از محسن قنبریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💸 فرض کنید یک علمی_تخیلی می بینید!
• با همین بودجهای که دولت هم اکنون خرج کارمندانش می کند، اگر تساوی حقوق برقرار شود: سهم هرکارمند ۱۳میلیون و۶۰۰ می شود!(البته فیش دریافتی + رفاهیات)
❗️ اما می دانیم این تساوی، موانع عملی و شبه نظری زیادی دارد!
• حالا فرض کنید دولت به همه کارمندانش ۱۰میلیون دهد تا اقلا زیر خط فقر نباشند و کفاف زندگی را برای عایله خود تامین کنند. و این مقدار بر حکومت اسلامی واجب است.
⬅️ از اینجا ۴۸هزارمیلیارد از سهم کنونی حقوق در بودجه عمومی آزاد می شود!(محاسبه پژوهشگر عزیز آقای احسان ولدان)
❓ بنظرتان اگر تفاضل مدیر_کارمند و تخصصی_عادی و... را لحاظ کنیم و البته فقط به اندازه همین ۴۸هزار، تفاضل قبول کنیم و از آنسو نخواهیم تبعیض ۷برابری تا ۲۱برابری را تن دهیم؛ چه سناریوهایی قابل فرض است؟!
1⃣ اگر به یک دوم از کارکنان دولت سهمی از ۴۸هزار را به صورت علی السویه بدهیم(به هر عنوانی؛ تخصص، عملکرد بهتر و...) هر نفر تنها حدود ۲میلیون و ششصد هزار بیشتر حقوق می گیرد!
و اگر ۴۸هزار را بین یک چهارم کارکنان دولت تقسیم کنیم، هریک ۵میلیون و۲۰۰ بیشتر می گیرند. و هکذا!
2⃣ اگر به حسب محاسبات فقط حدود ۲۰۰هزار نفری که فعلا بالای ۱۰میلیون میگیرند (یک پانزدهم کارکنان) را از آن ۴۸هزار بهرهمند کنیم؛ باز سهم هریک ۳۰میلیون میشود!
یعنی تفاضل ۳برابری با کمترین حقوق!
⬅️《هرچه کسرِ تفاضلی ها را کوچکتر و ارقام تقسیمی را به سوی نامساوی های درشت تر ببریم، به وضعیت موجود نزدیکتر و از عدالت دورتر می شویم!》
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
🖌 حرف حق در بلاد کفر؟!
(قسمت ۱ از ٢)
این روزها که موضوع حقوق و دستمزد از موضوعات داغ و بحثبرانگیز جامعه ما شده و کارشناسان و مسئولان به اختلاف زیاد میان کف و سقف پرداختی های دولتی در جمهوری اسلامی ایران و اختلاف کم آن در کشورهای غیر اسلامی و اصطلاحاً دارالکفر اشاره دارند و از آن سو در بیان صاحبنظران و اندیشمندان دینی نیز همسانی در پرداختها با لحاظ اختلاف پرداختی جزئی، بهعنوان نظر و الگوی اسلامی بازگو میشود، افکار عمومی با پرسش و دوگانی جدی روبرو شدهاند و آن اینکه:
❓چه طور گزاره های اسلامی در کشورهای غیراسلامی عمل میشوند اما در کشور اسلامی ما نقطه مقابل آن اجرا میشود؟
❓آیا باید باری دیگر این جمله معروف سید جمال الدین اسدآبادی را تکرار کرد که «به غرب رفتم اسلام دیدم ولی مسلمان ندیدم و به مشرق برگشتم اسلام ندیدم ولی مسلمان دیدم»؟
❓آیا برای نظام اسلامی مایه ننگ نخواهد بود که بخواهد در تنظیم گری های خود از بلاد کفر الگو بگیرد یا برای تأیید عملیاتی بودن الگو و نظر اسلام شاهد مثال از آنها بیاورد؟
✅ این پرسش ها جدی و قابل تأمل است اما برای پاسخ به آنها باید به چند نکته توجه کرد:
١. اخذ حرف صحیح و روش صحیح در غیر مسائل بنیادین و فکری و اعتقادی مانند ساختار اداری دولت و نظام پرداخت دولتی به استناد اصل دوم قانون اساسی مورد پذیرش قانونگذار اساسی و نظام جمهوری اسلامی ایران است. چرا که استفاده از علوم و فنون و تجارب پیشرفته بشری با رعایت نفی هرگونه ستمگری و ستم کشی و سلطه گری و سلطه پذیری، از راههای تأمین قسط و عدل و استقلال سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و همبستگی ملی برشمرده شده است.
از این بیان قانون اساسی پی میبریم که:
باید دو مفهوم را تفکیک کرد: ١. حرف و روش صحیح ٢. ساختار و نظام صحیح
الزاماً اخذ حرف صحیح بهمعنای صحه گذاشتن بر یک نظام سیاسی و تأیید آن حاکمیت نیست. مثلاً اگر گفته میشود در نظام پرداخت دولتی آمریکا نسبت بین کف و سقف حقوق دولتی بیش از چهار برابر نمیشود و این یک ساختار مطلوبتری نسبت به نظام پرداخت دولتی ایران است و میتوانیم از این تجربه برای اصلاح نظام پرداخت خود استفاده کنیم، این به معنای انکار نابرابری اجتماعی شدید و آثار منفی ناشی از نظام اقتصادی کاپیتالیستی در کشور آمریکا و گسترش آن به سایر کشورهای جهان نیستیم.
🆔 @SSL_Qasd
(قسمت ٢ از ٢)
٢. نکته مهمتر آنکه نباید برای اخذ این تجربیات و حرفهای صحیح احتراز بنیادین اعتقادی یا دینی داشت و آن را کسر شأن نظام اسلامی دانست چرا که به بیان امام محمدباقر علیهالسلام، هر آنچه علم نافع و صحیح در جهان گسترانیده شده همه از ناحیه اهلالبیت سلام الله علیهم است و اگر در مشاهدات و مطالعات تطبیقی خود، به موارد حق و صحیحی برخورد کردیم با روی باز پذیرا باشیم چراکه این نیز از ناحیه حضرات معصومین علیهمالسلام است و ریشه در آموزههای ایشان دارد.
شیخ کلینی رحمة الله علیه در کتاب شریف کافی جلد یکم بابی را به همین موضوع اختصاص میدهند و به زیبایی نام این باب را چنین میگذارند:
بَابُ أَنَّهُ لَيْسَ شَيْءٌ مِنَ اَلْحَقِّ فِي يَدِ اَلنَّاسِ إِلاَّ مَا خَرَجَ مِنْ عِنْدِ اَلْأَئِمَّةِ عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ وَ أَنَّ كُلَّ شَيْءٍ لَمْ يَخْرُجْ مِنْ عِنْدِهِمْ فَهُوَ بَاطِلٌ
(باب همانا چیزی از حق در دست مردمان نیست مگر آنکه از نزد ائمه علیهمالسلام صادر شده باشد و همانا هرآنچه از نزد آنها صادر نشده باشد همگی باطل است.)
📌 متن روایت چنین است:
قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ لِسَلَمَةَ بْنِ كُهَيْلٍ وَ اَلْحَكَمِ بْنِ عُتَيْبَةَ: شَرِّقَا وَ غَرِّبَا فَلاَ تَجِدَانِ عِلْماً صَحِيحاً إِلاَّ شَيْئاً خَرَجَ مِنْ عِنْدِنَا أَهْلِ اَلْبَيْتِ.
امام باقر عليه السلام ـ به سلمة بن كهيل و حكم بن عتيبه ـ فرمود : به شرق و غرب عالَم برويد، هرگز دانش درستى را نخواهيد يافت، مگر همان چيزى كه از ما اهل بیت صادر شود.
مفهوم روایت را میتوان چنین بیان کرد که اگر در شرق و غرب عالم گشتید و علم صحیحی یافتید بدانید و آگاه باشید که منشأ آن خیر و علم صحیح از ما اهل بیت است.
در این موضوع نیز اگر نظام پرداخت دولتی برخی از کشورها به عدالت نزدیکتر میبینیم، از این قاعده مستثنی نیستند. یا اینکه در نظام پرداخت دولتی خود که بخشی از نظام اجتماعیشان است قائل و عامل به اثرگذاری عدالت شدهاند، ریشه در بیان نورانی حضرت فاطمه سلام الله علیها در خطبه فدکیه دارد که: فَجَعَلَ اللَّهُ … الْعَدْلَ تَنْسِيقاً لِلْقُلُوبِ. (خداوند عدل را مایه پیوند قلوب قرار داده است.)
بقای نظام اجتماعی و استحکام و پیوند عمیق در آن، خواسته و اراده هر حاکمیتی است چراکه بقای هر حاکمیت به نزدیکی و تألیف قلوب ملت با یکدیگر و با دولت و رفع شکاف دولت-ملت گره خورده است و برای این مقصود راهی جز برقراری عدالت نیست و این سنتی الهی است. اینچنین است که برخی کشورها به ضرورت همسانسازی در نظام پرداخت خود و اثرات و پیامدهای مثبت آن در تمشیت امور عمومی واقف شدهاند فلذا اخذ این تجربه بشری بهمعنای اخذ الگویی عملیاتی از بیان حضرات معصومین است.
🔅 گرچه باید بدین نکته نیز توجه داشت که استفاده از این تجربیات نیز بهمعنای تأیید کامل آنها نیست و میتوانند با الگوی نهایی اسلام ناب و مقصود اهل بیت فاصله داشته باشند و از این روی هدف نهایی ما نیز نخواهند بود، اما هرآنچه هست، برای خروج از وضعیت کنونی و اصلاح و بهبود آن قابل استفاده اند.
#یادداشت_وارده
🆔 @SSL_Qasd