eitaa logo
کلاس دومی من
16.5هزار دنبال‌کننده
3هزار عکس
1.4هزار ویدیو
1.5هزار فایل
👈 تبلیغات 👇 https://eitaa.com/joinchat/107348382C259fa9b08c کانال اخبار مدارس 👇 https://eitaa.com/joinchat/740819599C456ffdeab2
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴 نکات مهم در تدریس علوم دوم دبستان : 🖌 کتاب علوم ۱۴ فصل دارد و تا قبل از امتحانات نیمسال اول (امتحانات دی ماه) باید ۶ یا ۷ فصل را تدریس کرده باشید. 🖌 تدریس هر فصل در ۲ هفته انجام می شود. 🖌 مطالب و سوالات کتاب رو شفاهی و به صورت پرسش و پاسخ یا کار گروهی تدریس و کار کنید. بعضی از همکاران به بچه ها می گویند مطالب مهم هر فصل رو داخل دفتر بنویسند که من چندان با این کار موافق نیستم. چون باعث میشه بچه ها مطالب رو طوطی وار حفظ کنند و این ارزشی ندارد. اگر کودک مفاهیم رو درست فهمیده و درک کرده باشه، موقع امتحان میتونه به سوالات به نحو احسن پاسخ بده 🖌 امتحان علوم شفاهی است، اما گاهی اوقات برای تنوع می توانید چند سوال علوم به عنوان تکلیف به بچه ها بدین تا در دفتر بنویسند و جواب بدهند یا نقاشی بکشند. مثلا : در چند خط بنویس ما انسانها از آب چه استفاده هایی می کنیم؟ بنویس چه شغل هایی در شب فعالیت می کنند؟ درباره راههای رفع آلودگی هوا یک نقاشی بکش 🌼🌸🌼
🟣 نکات مهم در تدریس فارسی دوم دبستان : ☘ کتاب فارسی ۱۷ درس دارد و تا قبل از امتحانات نیمسال اول (امتحانات دی ماه) باید ۸ درس از کتاب فارسی را تدریس کرده باشید. ☘ تدریس هر درس حدود ۷ روز طول می کشد (۱ و نیم هفته) پس در سه هفته، شما باید ۲ درس تدریس کنید. ☘ کلمات هم معنی و مخالف هر درس رو هم به صورت جزوه چاپی آماده بهشون بدین یا در کلاس بگین در دفتر بنویسند. ☘ بهتر هست که کلمات هم معنی و مخالف رو بچه ها حفظ کنند، چون در امتحان آورده میشه و برای حفظشون هم می تونید از بازی و مسابقه و جمله سازی استفاده کنید. ☘ قسمت درست و نادرست - واژه سازی - بیاموز و بگو را بچه ها می تونند در کتاب یا دفتر حل کنند (هر چند گفته شده که بهتره داخل کتاب فارسی چیزی ننویسند، اما قسمت هایی مانند درست و نادرست شماره ۴ و حالا تو بگو را در کتاب بنویسند. ) ☘ شعرها و بخوان و بیندیش ها و حکایت ها فقط برای تقویت روانخوانی بچه ها هست و رونویسی نمی شوند و در املا هم آورده نمی شوند (فقط باید از متن درس ها تکلیف و املا گفته شود).
🔵 نکات مهم در تدریس نگارش دوم دبستان : 🔖 تدریس نگارش باید همزمان با تدریس فارسی (همان درس) باشد. 🔖 بهتر است روزی یک صفحه از کتاب حل شود. 🔖 متن سوالات را خود بچه ها باید بخوانند و به صورت فردی در کلاس حل کنند و اگر دانش آموزی سوالی را متوجه نشد، می توانید راهنمایی اش کنید. 🔖 بعد از اینکه بچه ها صفحه مورد نظر را حل کردند، پیش شما بیاورند و شما چک کنید که درست حل کرده اند یا نه 🔖 ۴ مربعی که در گوشه پایین هر صفحه کشیده شده رتبه بندی را نشان می دهد. مربع بالا = خیلی خوب مربع دوم = خوب مربع سوم= قابل قبول مربع چهارم = نیاز به تلاش 🔖 اگر دانش آموز همه سوالات را درست حل کرده بود و تمیز و خوش خط نوشته بود بالاترین مربع را تیک بزنید (خیلی خوب) و به همان میزان هر چه این موارد را کمتر رعایت کرده باشد، به همان میزان رتبه پایین تری را برایش علامت بزنید. حتما در مربع تیک ، کنار آن تاریخ و امضا بزنید.
🟣 نکات مهم در تدریس هدیه دوم دبستان : 📋 کتاب هدیه ۲۰ درس دارد و تا قبل از امتحانات نیمسال اول (امتحانات دی ماه) باید ۱۰ درس را تدریس کرده باشید. 📋 در هر هفته، باید یک درس تدریس شود. 📋 امتحان هدیه شفاهی است. 📋 دقت شود فعالیتهای کتاب هدیه جاهایی که خواسته به صورت کتبی نوشته شود.
🔴 نکات مهم در تدریس ریاضی دوم دبستان : 🔹 کتاب ریاضی ۸ فصل دارد و تا قبل از امتحانات نیمسال اول (دی ماه) باید ۴ فصل از کتاب ریاضی را تدریس کرده باشید. 🔹 تدریس هر فصل ۳ هفته طول می کشد. 🔹 روزی یک صفحه از کتاب ریاضی را در کلاس کار کنید کافی هست. اما اگر عقب هستید و وقت اضافه دارید، می تونید دو ‌صفحه کار کنید. 🔹 هر صفحه ای که تدریس می کنید، اول سوال ۱ اون صفحه رو با بچه ها حل کنید و وقتی همگی حل کردند، بعد برید سراغ سوال ۲ و وقتی اون رو هم همگی حل کردند، بعدش برید سراغ سوال بعدی 🔹 متن سوالات رو هم خود بچه ها باید به صورت فردی هر کس از روی کتابش بخونه و حل کنه و بعد، کتابش رو پیش شما بیاره و شما چک کنید که درست حل کرده یا نه (در کلاسهای کم جمعیت) اما در کلاسهای پر جمعیت بعد از اینکه همه بچه ها اون سوال رو حل کردن، می تونید جواب صحیح رو روی تخته خودتون به بچه ها توضیح بدین و هر کس که اشتباه نوشته پاک کنه و درستش رو در کتاب بنویسه 🔹 در تدریس هر صفحه، اول باید یک نمونه سوال مشابه همون سوال کتاب به صورت عملی (با استفاده از ابزار و وسایل) روی تخته برای بچه ها توضیح بدین و حل کنید سپس یک یا دو تمرین بدین بچه ها در دفتر حل کنند و بعدش وارد کتاب بشین 🌼🌸 🌺🌺🌺🌺
🟢 نکات مهم در تدریس قرآن دوم دبستان: 🍁 کتاب قرآن ۱۴ درس دارد و تا قبل از امتحانات نیمسال اول (امتحانات دی ماه) باید ۶ یا ۷ درس را تدریس کرده باشید. 🍁 تدریس هر فصل در ۲ هفته انجام می شود. 🍁 بعد از تدریس هر صفحه در کلاس، بچه ها حتما در منزل آن صفحه را روخوانی کنند. (به اولیا بگویید) 🍁 آموزش قرآن شامل چند بخش است : آموزش لوحه آموزش سوره پیام قرآنی داستان قرآنی 🍁 صفحات اول کتاب (سخنی با والدین و آموزگاران) که صفحه اول تا پنجم می شود را حتما مطالعه کنید .
💠 آموزش کلمات هم معنی : بعد از روخوانی درس توسط بچه ها، مفهوم (هم معنی) رو بهشون توضیح بدهید : بگین گاهی اوقات دو تا کلمه ممکنه یک معنی داشته باشه مثلا (زیبا) هم معنیش میشه (قشنگ) یعنی هم می توانیم بگیم این گل چقدر زیبا هست و هم میتونیم بگیم این گل چقدر قشنگ هست یا (کودک) هم معنیش میشه (بچه) حالا از بچه ها بخواهید که کلمات هم معنی رو در دفترشون بنویسند و سعی کنند یاد بگیرند و به ذهن بسپارند. هم معنی ها رو به صورت پرسش و پاسخ تدریس کنید. یعنی بعد از تدریس هر درس، ابتدا از خود بچه ها بپرسید که هم معنی فلان کلمه چی میشه؟ به این صورت : بچه ها خط اول کلمه (نام) بگید که هم معنیش چی میشه؟ نظرات بچه ها رو گوش کنید و راهنماییشون کنید و براشون مثال بزنید که بهتر متوجه بشوند. (نام) من سارا است. میتونم به جاش بگم (اسم) من سارا است. پس هم معنی (نام) میشه (اسم) حالا در دفترتون بنویسید. شما روی تخته بنویسید و اونها هم در دفتر بنویسند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 صبحانه مناسب برای کودکان دبستانی 🔸 زنگ تغذیه
27.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ زیبا در مورد حواس پنجگانه حواس پنجگانه👆👆👆👆👆
🔴مشکلات آموزشی 🙄 کدام اِ : ( -ِ ) یا ( ـه ) بسیاری از دانش آموزان در نوشتن صدای ( اِ ) در انتهای کلمه دچار مشکل می شوند یعنی واژه های( اصحاب ِ ، دیدن ِ ، سال ِ ، نام ِ ، برای ِ ، پای ِ ) را به صورت ( اصحابه ، دیدنه ، ساله ، نامه ، برایه ، پایه ) می نویسند و بر عکس واژه های ( نامه ، بنده ، خسته ، پرده ، رفته ، دانه ) را به صورت ( نامِ ، بندِ ، خستِ، پردِ ، رفتِ ، دانِ ) می نویسند . بسیاری از آموزگاران سعی می کنند با بیان و شرح و توصیف « اِ » مالکیت،صاحبی، مضاف و مضاف الیه ، نسبت،صفت و موصوف و امثال آن ، به دانش آموزان نوشتن درست آن واژه ها را آموزش دهند . این روش ها ، دانش آموزان را ، بویژه در سالهای اول و دوم دبستان بیشتر گیج می کند . زیرا رشد ذهنی آنان هنوز به درجه ای نرسیده است که مفاهیم یاد شده را درک کنند و تفاوت آن اصطلاحات را در یابند و به هنگام نوشتن دیکته به کار برند . تجربه های زیادی که برای رفع این اشکال صورت گرفته ، نشان داده است که روش زیر سریع تر از هر روشی ، کودکان را به درست نویسی سوق می دهد . به هرحال روشی پیشنهادی است ‌که می‌توان به‌کار برد ابتدا با لحنی خوب و صمیمی از کودکان می خواهیم که به ما گوش کنند . سپس بدین طریق عمل می کنیم : بچه ها ببینید من برای شما کلماتی را نام می برم بعضی از این کلمه ها طوریست که وقتی من کلمه را بیان کردم شما منتظر کلمه ی دیگری نمی مانید مثلا می گویم ( نامه ، خامه ، خانه ، شانه ) شما متوجه می شوید اسامی چیزهایی را گفتم . اما گاهی نیز کلماتی را می گویم ولی شما منتظر می مانید که ادامه دهم . زیرا آن کلمه به تنهایی ، مقصود مرا نمی رساند . مثل ( مدادِ ، قندان ِ ، کفشِ ، دانش آموزِ ، آموزگار ِ ) . در این گونه کلمات شما منتظرید که من ادامه دهم . مثلا ( مدادِ حسن ، قندانِ سفید ، کفشِ قرمز ، دانش آموزِ خوب ،آموزگار ِکلاس اول). حالا این دو دسته کلمات را مخلوط به کارمی برم .هر وقت بعد از گفتن کلمه ام، منتظر کلمه دیگری بودید دستهایتان را بالا ببرید و اگر نیاز نبود که منتظر کلمه ی دیگری بمانید دستهایتان پایین باشد . خوب حالا کلمات را می گوییم . آماده اید : ( کلاس ِ ، معلم ِ ، مدیر ِ، زن ِ، ساده ، مداد ِ ، خامه ، دانه ، کتاب ِ رنگ ِ ، چاله و .... ) کفشِ قرمز ، دانش آموزِ خوب ،آموزگار ِکلاس اول). بعد از یکی دو جلسه این بازی را انجام دادیم به آنها فقط یک قاعده را آموزش می دهیم . می گوییم هر وقت بعد از تلفظ کلمه شما منتظر کلمه ی دیگری بودید با این « ــِ » آن را می‌نویسیم و اگرمنتظرکلمه ی دیگری نبودید با «‌ ه یا ـه » ،آن را بنویسید . البته می توان برای آن اسمی انتخاب کنیم . چون دو کلمه را به همدیگر ربط می دهد . آن را « ــِ » ربط می نامیم. برای به یاد سپاری بهتر ، می توان چند ترکیب را روی برگه ای‌نوشت و برای مدتی روی دیوار کلاس نصب کرد . و در هنگام گرفتن املا ، هر وقت به« ــِ » ربط رسیدیم دست را بالا ببریم . با این روش می توان مشکل دانش آموزان را در این مورد رفع نمود و کمتر معلم خسته می شود 🌷
الان این ابزار آموزشی 👆👆 برای نشانه (ه) هست که در آخر کلمات صدای اِ و صدای هِ میده با مقوا درست کردم . ✅ البته این کلیپ برای توضیح به همکاران محترم هست .
بزرگوارانی که دانش آموزشون در مشکل دارند، راهکارهای زیر پیشنهاد میشه: 1. کتاب داستان، مجله رشد یا نوشته ای که قابل فهم و خواندن برای دانش آموز باشه رو بهش بدید بخونه (اگه بتونه خلاصه ازش بگه و نتیجه به فهم دانش آموز کمک می‌کنه) 2. تمرین کلمات سخت هر درس (باید حافظه دیداری دانش‌آموز تقویت بشه). حفظ کردن شکل کلمات کافی نیست. 3. علاوه بر نوشتن کلمات سخت در دفتر، روی نمک، روی دیوار (با انگشت)، روی فرش و ... رو باهاش کار کنید؛ 3. به صورت بازی (مثلا با خمیر بازی یا حبوبات کملات را بنویسند) 4. املای بدون نقطه؛ 5. املای جا افتاده؛ (بخشی از یک جمله کتاب را بدید و یک یا چند کلمه را جابیندازید) 6. کامل کردن حرفهای یک کلمه (مثلا کلمه جماعت: ج.. ...عت) 7. پیدا کردن کلمات با حروف خاص (مثلاً کلماتی که حرف ح، ط، ض و ... دارند را در درس پیدا کنید و بنویسید) 8. پیدا کردن کلماتی که غلط نوشته شده است و درست نوشتن آن (مثلا: هوض/ درستش: حوض) 9. جمله‌سازی. با کلمات سخت و یا با ترکیب‌ها جمله‌سازی کنند؛ 10. مرتب کردن جملات به هم ریخته 11.جدول تفکیک کلمات (حروف مشابه را بدهید و بگویید که در جدول زیر کامل کند. مثلا ح _ ه / ص س ث) نکته مهم این است که باید بچه ها درک درستی پیدا کنند. اجازه بدید که دانش‌آموز آزمون و خطا کنه. جواب رو بنویسه. اگر اشتباه بود شما بهش راهنمایی کنید تا جواب درست رو پیدا کنه. باتوجه به اینکه کلاس‌های ابتدایی توصیفی هست، اگر دانش‌آموز در پاسخ به سوالی اشتباه کرد و یا در املا، غلط نوشت، به جای پاک کردن اشتباهش، بهش یاد بدید که جه کار کنه. معلم کارش بازخورد دادن هست، بنابراین تا اشتباه یا اشکال دانش آموزش رو نبینه قعطا نمی‌تونه بفهمه که دانش آموز کجاها مشکل داره. هرکجا هم دانش‌اموز رو نتونستید توجیه کنید از معلمش کمک بگیرید. دانش‌آموز شما حافظه دیداریش باید تقویت بشه. راهکارهای زیادی برای این کار هست. برای تقویت حافظه دیداری می‌تونید استفاده کنید: املای نمکی املای بادکنکی املای رو هوا (روی هوا یا روی زمین با انگشت بنویسه) املای بدون نقطه (یک جمله رو بدون نقطه براش بنویسید تا براتون نقطه گذاری کنه) کلمات درهم (به دو صورت: حروف یک کلمه را درهم بنویسید تا بچه تشخیص بده چه کلمه‌ایه. مثل : ا-د-ع-ت / عادت؛ یا اینکه جمله رو درهم بدید تا جمله رو درست بنویسه) املای جا افتادنی املای تشخیصی جدول تفکیک کلمات (مخصوصا برای کلمات عربی/ چند حرف رو در جدول مشخص کنید و بگین از درس پیدا کنه و بنویسه) جمله‌سازی املای دانش آموز به پدر و مادر و صحیح کردن توسط دانش آموز (سعی کنید شما غلط بنویسد تا دانش آموز درستش رو پیدا کنه) املای در گوشی (شما در گوش دانش آموز یه چیز بگین و دانش آموز بره چند متر دیگه اونور تر بنویسه؛ این تمرکزش رو بالا می‌بره. معمولا دو تا کلمه رو می گن)
کودکانی که زیاد کلمه نه را از زبان بزرگترها می‌ شنوند، کم‌ کم این کلمه را نشنیده می گیرند و یا تنها به صورت خشمگین شما در هنگام به زبان آوردن این کلمه توجه می کنند.
    🔴 هدف؛ حل مسئله با راهبرد رسم شکل، حدسیه سازی، تقارن چهارقسمتی 🔴 پیامد های آموزشی؛  معلم در پایان فعالیت های آموزشی انتظار و توقع دارد دانش آموزان بتوانند با استفاده از راهبرد رسم شکل (با چینه، بامحور، باچوب خط ، با رسم شکل و تصویر) مسائل خود را حل کنند. بتواند حد س بزند و حدس خود را آزمایش کند، با استفاده از ابزار وسیله یک تقارن چهار قسمتی را به نمایش بگذارد. 🔴 مهارت؛ حدسیه سازی، استفاده از خط کش و شابلون، طرح شدن در یک تقارن 4 قسمتی، حل مسئله با ابزار و رسم شکل و ... درک مفهوم مسئله و حل آن با رسم شکل.          عملی در فعالیت های یاددهی - یادگیری؛ معلم یادآوری می نماید که لازم نیست برای حل مسئله رسم شکل های سنگین و تصاویر مسئله را داشته باشیم و نقاشی کنیم بلکه می توانیم با کشیدن یک مدلی از آن و شکل های هندسی مثل گردی ، سه گوشه و... چوب خط و محور مسائل خود را حل کنند.   ❌ توصیه❌ دانش آموزان با استفاده از رسم شکل های ساده ، یا چوب خط  ومحور به حل مسائل خود بپردازند، دست آن ها را نبندیم و بگذاریم آزادی عمل داشته باشند.  تا از هر وسیله ای دوست دارند استفاده نمایند و در حل مسئله آزادند. از یک جا به بعد با افزایش اعداد و بزرگ تر شدن اعداد این دانش آموزان هستند که خود تعیین می کنند در حل مسائل با رسم شکل از چه ابزاری استفاده کنند، که راحت تر و سریع تر به جواب برسند مثلاً در یک جمع سه عامل ۷+۸+۹ انگشت ابزار مناسبی نیست، چه بسا چینه و چوب خط و محور مناسب ترند. مگر اینکه برای دانش آموز مشخص کند که از چه ابزاری استفاده کند.
(صفحه12-11-10) ؛ یادآوری جمع و تفریق، جمع و تفریق دو عدد یک رقمی به کمک ابزار محور و چینه و انگشت و شمارش رو به جلو و عقب با چوب خط جمع و تفریق دو عدد دو رقمی با مضارب ده. ؛ در پایان مراحل و فعالیت های آموزشی انتظار و توقع می رود معلم این اهداف را از دانش آموزان بخواهد و دانش آموز بتواند جمع و تفریق سطری را به کمک انگشت، چوب خط، رنگ زدن چینه ها و تصاویر و رسم شکل و با محور انجام دهد، بتواند جمع و تفریق سه عامل و بیش تر را داشته باشد و شمارش های رو به جلو 5 تا 5 تا و ده تا ده تا را به درستی انجام دهد، ساعت را به صورت تقریبی بخواند، جمع های ترکیبی را انجام دهد، و به کمک شابلون به یک طرح و مدل و الگو برسد. ؛ جمع و تفریق به کمک ابزار و رسم شکل، شمارش های رو به جلو و الگویابی 5 تا 5 تا و 10 تا 10 تا، جمع های چندعاملی با مضارب ده تایی و ده تایی - خواندن ساعت تقریبی ، مهارت مدل سازی. : جمع و تفریق ــ جمع و تفریق سطری (با انگشت با چوب خط، رنگ زدن تصاویر با محور) ــ شمارش چند تا چند تا ( 5تا 5تا و 10تا 10تا) ــ جمع چندتایی عدد با مضارب 5و 10 ــ خواندن ساعت (گذشته، مانده، بین) ــ جمع ترکیبی اعداد ( 2تایی و 3تایی) ــ استفاده از شابلون و طراحی و مدل سازی و کاشی کاری ــ جمع و تفریق با یکدیگر (هم با یک عبارت جبری و هم روی محور)
( صفحه 15ــ14ــ13) : یادآوری شمارش های رو به جلوی چندتا چندتا، الگویابی عددی، شمارش های سه تا سه تا ــ پنج تا پنج تا ــ شمارش 4تا 4تا ــ شمارش 7تا و 8تا 8تا، شیوه های مختلف شمارش با خط : انتظار می رود دانش آموزان در الگویابی های عدد و هندسی و الگویابی با چینه ها به تجرد برسند و بتوانند به کمک چوبخط، چینه، محور، رسم شکل هندسی و ابزار، الگویابی را به نمایش بگذارند. الگویابی عددی و هندسی را انجام دهند، با روشهای مختلف خطی به الگوهای 5تایی برسند و انواع 5تا 5تا را تمرین کنند و به نمایش بگذارند، آشنایی با انواع تقسیم بندی و دسته های 5تایی، با شابلون و استفاده از ابزار مدل سازی کنند و خط بنایی را به نمایش بگذارند. دانش آموز باید بتواند جمع های ترکیبی سه قلوها را انجام دهد ــ شمارش کنند و دسته های متنوع بسازند ــ به ضلع و گوشه ها توجه داشته باشند. : تقویت مهارت درک فضایی ــ کار با شابلون ــ ساخت اشکال هندسی و مدلسازی ــ شمارش رو به جلو و الگویابی ــ ساخت اشکال متنوع با مربع ــ رنگ آمیزی ــ کاشی کاری ــ رسم خطی. ــ یادگیری ــ معلم با دادن لگو یا قطعات مختلف و یا چینه ها از آن ها می خواهد ساختمان سازی کنند. ــ طبقات هر ردیف را بپوشانند، در هر ردیف از یک الگو پیروی کنند. ــ توضیح دهند چه طوری باید چیدمان صورت گیرد؟ در هر مرحله بیان کنند چند لگو یا چند چینه باید چیده شود. ــ الگوی عددی آن را ترسیم نمایند و قانون الگو را تعریف کنند، ترسیم روابط و قانون الگو با رسم شکل هندسی و یا رسم شکل ساده و یا رسم چوب خط هم اتفاق بیفتد.
با رنگ کردن شکل و چینه ها و اشکال هندسی به صورت تصویری الگوی عددی را تمرین کنند. ــ با کاموا روی یک صفحه شطرنجی 5تا 5تا با مدل های مختلف و تقسیم بندی های متنوع و دسته بندی 5تایی انواع شمارش خطی را تمرین کنند، سپس روی یک صفحه شطرنجی به کمک مداد رنگی و با خط بنایی طرح بزنند و شمارش 5تا 5تا را به نمایش بگذارند. در صفحه 14به کمک شابلون و با رسم مربع و بریدن آنها روی فوم و مقوای رنگی با تقویت مهارت کار با ابزار و دقت و نگاه تجسم فضایی ساخت های مختلف یا مدل های مختلف با مربع را به نمایش میگذارند و نوعی کاشی کاری را انجام می دهند. در صفحه 15جمع های سه عدد، سه قلو، شمارش های رو به جلو را با ابزار رسم شکل و چوب خط انجام می دهند و یکبار دیگر شمارش رو به جلو را با لگو، با چینه، با محور تمرین می کنند. در صفحه 15بهتر است معلم مهره بدهد آنها بشمارند، انواع شمارش را انجام دهند، توضیح دهند و سپس با دسته بندی و مبنای ده ــ دهی آنها را بشمارند و دسته بندی کنند و شمارش را با دسته بندی انجام دهند. 🔴 توصیه: با رنگ آمیزی، اشکال هندسی را پیدا کنند و تمیز دهند و رنگ آمیزی کنند.
? سوال‌ها و جواب‌ها 🔰 سوال: دانش‌آموزی که هنگام روخوانی و نوشتن کلمات فارسی ضعف دارد و کلمات را جا می‌اندازد چه مشکلی دارد و راهکار حل این مشکل چیست؟ ✳️ دانش‌آموزی که چنین مشکلی دارد بیشتر ریشه در این دارد که دقت دیداری ‌اش ضعیف می‌باشد. راه‌حل: ✅ انجام تمرین‌ و حرکات ورزشی و بدنی ساده قبل از شروع تدریس مانند حرکت دادن دست‌‌ها به سمت بالا یا پایین تا میزان فرمان‌پذیری دانش‌آموز از شما مشخص شود. ❌ این تمرین ورزشی باید غیرکلامی باشد و دانش‌آموز فقط با نگاه کردن به حرکات شما بتوانید آن‌ها را عینا تکرار کند. ✅ کف کلاس تعدادی مربع کشیده و داخل هر مربع یک حروف بنویسید. سپس از دانش آموز بخواهید مانند بازی لی لی داخل هر مربع بپرد و همزمان با پرش حرف داخل مربع را برای شما بخواند. سپس از دانش آموز بخواهید بدون نگاه کردن به حروف، حرف هایی که مرحله قبل تکرار کرده به طور مرتب به صورت ذهنی برای شما تکرار کند. ✅ یک جدول دو قسمتی کشیده، در سمت راست یک کلمه و در سمت چپ چند کلمه بنویسید بطوریکه کلمه‌ی سمت راست هم در بین آن‌ها قرار گرفته باشد. سپس از دانش اموز بخواهید کلمه‌ای که در سمت راست نوشته شده را از بین آن‌ها پیدا کرده و دور آن خط بکشد. ✅ حروف الفبای فارسی را درهم نوشته و هر بار یک حروف گفته و از دانش آموز بخواهید از بین حروف حرف موردنظر شمارا پیدا کرده و دور آن خط بکشد. ✅ استفاده از تصویرهای بگرد و پیدا کن: استفاده از دوتصویر مانند هم که شامل اختلاف‌های جزئی می‌باشند و دانش‌آموز باید این اختلاف هارو پیدا کند و علامت بزند. ✅ استفاده از بازی‌های تصویری مسیریابی: مانند خرگوش را به خانه‌اش برسان. ✅ استفاده از کارت‌هایی که در آن تعدادی کلمات نوشته شده تا دانش آموز با نگاه کردن به آن، کلمه را روخوانی کنید. هردفعه به تعداد کلمات نوشته شده در کارت‌ اضافه کنید. بار اول کارت یک کلمه‌ای ، بار دوم کارت دوکلمه‌ای و ..... ❌می‌توانید بعد از خواندن هرکارت آن را برگردانید و از دانش‌آموز بپرسید که در آن کارت چه کلماتی نوشته شده بود و دانش آموز باید بتواند به صورت ذهنی آن ها را تکرار‌ کند. تهیه کننده: خانم صدری 🔴نکته آموزشی 💥 اگر فرزند یا دانش آموز شما هنگام نوشتن و املا ، بعلت ضعف شنوایی برخی از صدا ها را نشنیده یا اشتباه می شنود و باعث می شود در املا بعنوان مثال به جای کلمه "پنبه" بنویسد پمبه چه اقدامی می‌توان انجام داد؟ این اشتباهات ناشی از ضعف در حساسیت شنیداری و تمیز شنیداری است. 🔵 برای بهبود این مشکل، پیشنهادات زیر را مطالعه فرمایید : 👇برای حساسیت شنیداری بچه ها 1️⃣ با یک مداد لبه لیوان با ضربه ریتم بسازید و بخواهید انها با آن ریتم دست بزنند. 2️⃣ از حبوبات مختلف به تعداد متفاوت داخل یک قوطی، مثلا قوطی کبریت بریزید، بعد تکان بدهید تا خوب به صدای آن گوش بدهد. بعد از چندبار تکرار حالا چشمان اورا با دستمال ببندید و بخواهید او تشخیص بدهد که کدوم قوطی چی و چندتا داره؟ نخود یا لوبیا؟ چند تا یا یکی ؟ 3️⃣ چشمهای اورا ببندید به اجسام مختلف ضربه بزنید و بگویید صدای ضربه به چیست؟ به چوب، به فلز، به شیشه، به پلاستیک یا به وسایل مختلفی که در اطراف اوست. 🔹برای ضعف حافظه شنوایی👇 👌 کلمه های بی ربط بگویید و بخواهید که بعد شما تکرار کنند. اول سه کلمه، بعد چهار کلمه، بعد پنج کلمه. 👌 بازی داستان بساز اجرا کنید: یک کلمه بگویید تا دانش آموز پس از تکرار آن کلمه به آن یکی را اضافه کند. برای مثال علی علی امروز علی امروز صبح علی امروز صبح به علی امروز صبح به دوست علی امروز صبح به دوست خود علی امروز صبح به دوست خود سلام علی امروز صبح به دوست خود سلام کرد. یک کلمه شما و یک کلمه او اضافه کند. اگر در کلاس بازی را اجرا کردید هر کدام از بچه ها یک کلمه اضافه کنند. تا جایی که داستان کوتاهی ساخته شود.👌 این کار کمک می‌کند که حافظه شنیداری انها تقویت شود.
سلام و صبح بخیر...خیلی سوال درمورد تکلیف ننوشتن و همکاری نکردن بچه ها داشتیم امروز مطالب مربوط ارسال میشه🌹
❌❌ ۱۷ تکنیک برای تنبلی در نوشتن تکالیف❌❌
ما دو پیش فرض مهم در نظر گرفته ایم و آن این است که: معلم به میزان منطقی تکلیف داده باشد. دانش آموز نرمال باشد.
۱-برای مقابله با تنبلی در نوشتن تکالیف زمان تعیین کنید: برای حل مشکل تنبلی در نوشتن تکالیف باید زمان تعیین کنید. بهتر است از معلم بپرسید که مشق نوشتن بچه ها چقدر طول می‌کشد؟ به صورت میانگین مشق نوشتن بچه ها ، فقط ۱۰ تا ۲۰ دقیقه اول تا سوم ابتدایی و ۱۰ تا ۵۰ دقیقه دوره دوم ابتدایی زمان می برد.
۲- نیاز کودک به شما  بسیاری از والدین نحوه برخورد با کودکی که نمی خواد مشق بنویسد را نمی دانند. قبل از دخالت مستقیم مشاهده کنید. ببینید اصلا به شما نیاز دارد یا خیر تا می توانید خودتان را دور کنید. بگذارید خودش تکالیفش را انجام دهد. بد نیست گاهی به این موضوع فکر کنیم که همین بچه ی لجباز که بدون کمک من مشق نمی نویسد، خیلی دوست داشت که خودش همه ی کارهایش را انجام دهد و من مانع می‌شدم. پس یکی از اصلی ترین دلایل لجبازی کودک و تنبلی در نوشتن تکالیف، ما والدین هستیم. یعنی نگذاشتیم مستقل بزرگ شوند.
۳-کاهش وابستگی در نوشتن تکالیف با روش سانتی متری: اگر وابستگی شدید ایجاد کرده اید، به مرور این وابستگی را کمک کنید. کاهش وابستگی را سانتی متر به سانتی متر انجام دهید. در این فرایند نباید اعتماد کودک به شما آسیب ببیند. در ادامه این مورد را با یک مثال بیشتر توضیح می‌دهیم: تصور کنید که شما یک مادر هستید که فرزند شما در هنگام مشق نوشتن به شدت بسیار زیاد به شما وابسته است. روز اول: سرتان را دور از دفتر مشق نگه دارید، همین! برای روز اول کافی است روز دوم: یک قدم دور بنشینید یا صندلی خودتان را نیم متر دور تر بگذارید و بدون اینکه هیچ کار اضافه ای انجام دهید به کودکتان عاشقانه توجه کنید. روز سوم: در همان فاصله یک قدمی گاهی برای چند لحظه بلند شوید و دوباره بنشینید (به بهانه یک حرکت کششی یا ورزشی ) روز چهارم: در همان فاصله یک قدمی به کودک بگویید تا تو مشق می نویسی من برم برات یک چیز خوشمزه بیارم باهم بخوریم. و زود با خوراکی برگردید. خوراکی باید آماده باشد مثل خوشکبار، میوه و … روز پنجم: این بار هم به بهانه آوردن خوراکی بروید ولی خوراکی که درست کردنش چند دقیقه طول می‌کشد مثل آب میوه، شیر موز و … در زمان آماده کردن خوراکی سعی کنید سروصدای شما به مکانی که کودک مشق می نویسد برسد. روز ششم: از او تشکر کنید و بگویید چقدر لذت می‌برم که خودت مشق هایت را می نویسی. روز هفتم: به او بگویید ده دقیقه دیگر بر می گردم و واقعا ده دقیقه دیگر برگردید و به نگاه ها جملات و رفتار عاشقانه به او محبت کنید و بعد ده دقیقه دیگر دوباره برگردید. به مرور کودک بدون حضور شما مشق خواهد نوشت نکات تکمیلی برای روش جدا شدن سانتی متری: در هرلحظه که کمک خواست با صبر و حوصله در محل حاضر می شوید و گوش می دهید بهترین جواب برای سوالات بچه ها: جمله ی:  خودت چطور فکر می کنی؟ است استفاده از موبایل، تلوزیون و … ممنوع است. چون کودک این وسایل را رقیب خودش تصور می کند. کودک دوست ندارد توجه مادر یا پدرش را با چیز دیگری تقسیم کند.
۴-کمک کردن هنگام عصبانیت ممنوع: اگر عصبانی هستید لطفا کمک نکنید.چون به صورت ناخودآگاه تمام عصبانیت خودتان را روی بچه خالی می کنید و این به نفع هیچ کس نیست.👌
۵-تشویق بیش از اندازه ممنوع: تشویق بیش از اندازه و ذوق زدگی غیر معمول، ممنوع. بچه ها در این حالت ارضا می شوند و دیگر انگیزه ای به ادامه انجام تکلیف نخواهند داشت. تشویق زیاد باعث افزایش تنبلی در نوشتن تکالیف می شود. یعنی کودک رشوه گیر می شود