#بررسی_گزارش_کدال #جم
✅ شرکت پتروشیمی جم در ماه بهمن به مبلغ فروش 3550 میلیارد تومانی دست یافت که تقریبا در سطح ماه دی می باشد. فروش شرکت در این ماه نسبت به میانگین 10 ماه گذشته رشد 20 درصدی نشان می دهد.
✅ کل فروش شرکت در دوره 11 ماهه سال جاری با رشد 40 درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته به رقم 32720 میلیارد تومان رسیده است.
✅ جم در بهمن همانند دی ماه 153 هزار تن محصول به فروش رساند. نرخ فروش پلی اتیلن سبک شرکت با کاهش دو درصدی نسبت به دی برابر با 26.5 میلیون تومان در هر تن و نرخ فروش پلی اتیلن سنگین با رشد دو درصدی نسبت به دی برابر با 29.2 میلیون تومان در هر تن گزارش شده است.
📉 آخرین قیمت سهم 4250 تومان و بازدهی یک ماه اخیر آن منفی 8 درصد بوده است.
#بررسی_گزارش_کدال #شکربن
✅ شکربن پس از ثبت فروش 84.5 میلیارد تومانی در دی و با افزایش 2 درصدی در بهمن، به فروش 86.3 میلیارد تومانی در بهمن رسید. فروش بهمن شرکت، 7.5 درصد بالاتر از میانگین ماههای قبل سال بوده است.
✅ شرکت در بهمن 3355 تن دوده صنعتی فروخته که 2.5 درصد نسبت به فروش 3275 تن در دی، افزایش داشته است. نرخ فروش در این مدت 4.5 درصد افزایش داشته است.
✅ فروش شرکت از ابتدای سال مالی تاکنون حدود 887 میلیارد تومان بوده که 78 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است. مقدار فروش شرکت نیز حدود 8 درصد افت داشته و به 36.6 هزار تن رسیده است.
📈آخرین قیمت سهم 7900 تومان بوده و در یک ماه اخیر تغییر قیمت خاصی نداشته است...
#بررسی_گزارش_کدال #وبصادر
✅ بانک صادرات در دوره یک ماهه بهمن ماه از محل تسهیلات 2890 میلیارد تومان درامد داشته و 2768 میلیارد تومان سود سپرده پرداخت کرده که در اینصورت تراز یک ماهه بانک 121+ میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که تراز بانک در دی ماه 230- میلیارد تومان بوده است.
✅ در دوره 11ماهه سال مالی 1400 این بانک 29140 میلیارد تومان از محل تسهیلات درامد داشته و حدود 29030 میلیارد تومان سود سپرده پرداخت کرده که در اینصورت تراز 11 ماهه بانک 112+ میلیارد تومان بوده است. این در حالی است که در دوره مشابه سال گذشته تراز بانک 2567+ بوده است
آخرین قیمت سهم 208 تومان است و در یک ماه گذشته 17% رشد قیمت داشته است.
#بررسی_گزارش_کدال #فاسمین
این شرکت فروش نامنظم دارد.
✅ فاسمین در بهمن ماه فروش 440 میلیارد تومانی را ثبت کرده که نسبت به میانگین درامد ماهانه 11ماه ابتدای سال 87 درصد بیشتر بوده است.
✅ بطور کلی در 11ماه ابتدای سال مالی 2585میلیارد تومان درامد داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 58 درصد بیشتر بوده است. در این 11ماه حدود 48 هزار تن محصول فروخته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5 درصد رشد داشته است.
✅ شرکت در بهمن ماه 5098 تن محصول فروخته است. نرخ فروش شمش داخلی و صادراتی به ترتیب 88 و 85 هزار تومان به ازای هر کیلو گرم بوده که نسبت به میانگین ماه گذشته به ترتیب حدود 7 درصد و 3 درصد رشد داشته است.
آخرین قیمت سهم 1629تومان بوده که در یک ماه گذشته 4 درصد رشد قیمت داشته است ...
#بررسی_گزارش_کدال #شپدیس
سال مالی شپدیس منتهی به شهریور می باشد.
✅ مبلغ فروش شرکت در پنجمین ماه سال جاری خود (بهمن ماه) با رشد 13درصدی نسبت به دی ماه به 2072 میلیارد تومان رسید. متوسط فروش شرکت در پنج ماه گذشته 13378میلیارد تومان بوده است.
✅ شپدیس در بهمن مجموعا 182هزار تن اوره به فروش رساند که 27درصد بیشتر از ماه دی می باشد.
✅ نرخ فروش اوره داخلی شرکت در این ماه بدون تغییر نسبت به دی ماه برابر با 9 میلیون تومان در هر تن بوده است ولی نرخ فروش اوره صادراتی با کاهش 37 درصدی به 11میلیون تومان در هر تن رسیده است.
✅ شپدیس از ابتدای سال مالی مجموعا 13378میلیارد تومان درآمد فروش کسب کرده است که 98درصد بیشتر از دوره مشابه سال گذشته می باشد.
📉 آخرین قیمت شپدیس 12796تومان بوده و در یک ماه اخیر 5درصد افت ارزش داشته است...
#بررسی_گزارش_کدال #سیمرغ
✅ سال مالی شرکت منتهی به 30 آذر است. سیمرغ در بهمن و در دومین ماه سال مالی خود به مبلغ فروش 128 میلیارد تومانی دست یافت که 12 درصد کمتر از دی ماه می باشد.
✅ جمع فروش شرکت در دو ماه سال مالی جاری برابر با 272 میلیارد تومان شده است که رشد 60 درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته نشان می دهد.
✅ سیمرغ در این ماه حدود 6 هزار تن تخم مرغ به فروش رساند که تقریبا 5 درصد کمتر از ماه گذشته می باشد. نرخ فروش تخم مرغ شرکت در این ماه برابر با 19.7 میلیون تومان در هر تن گزارش شده است که افت دو درصدی نسبت به ماه گذشته نشان می دهد.
📉 آخرین قیمت سهم 2180 تومان بوده و در یک ماه اخیر 2 درصد بازدهی کسب کرده است.
🔺افزایش قیمت طلا
🔹با آغاز بمباران روسیه بر روی اوکراین، قیمت #طلا در جهشی سریع به ۱۹۴۳ دلار در هر اونس رسید.
🔹قیمت اونس طلا نسبت به روز گذشته بیش از ۳۴ دلار افزایش یافته است.
آینده بحران اوکراین تا ١۵ سال آینده
✍️محمد حسین ادیب
روسیه ۵٧٠ میلیارد دلار ذخائر ارزی در خارج دارد و معادل ۴٨٠ میلیارد دلار نیز بدهی خارجی ، یعنی روسیه فقط ٩٠ میلیارد دلار بیش از بدهی اش در خارج ، پول دارد
٨٠ درصد پس انداز خارجی روسیه در بانکهای انگلیس و آمریکا نگهداری می شد که دیروز آمریکا و انگلیس آن را مسدود کردند ، ٨٠ درصد ۵٧٠ میلیارد دلار دیروز مسدود شد
آیا بدهی خارجی روسیه از محل ذخائر ارزی اش پرداخت خواهد شد؟ یعنی بدهی اش را از محل دارایی اش در خارج تسویه خواهند کرد ؟
ابدا چنین نیست و ماهیت تحریم های بانکی تا کنون اینگونه نبوده است روسیه دارایی اش مسدود شد و بدهی اش را باید کار کند و پرداخت کند و این دو هیچ ارتباطی با هم ندارد
احتمالا تحریم روسیه ١۵ سال دوام خواهد داشت و در این ١۵ سال روسیه باید کار کند و بدهی ۴٧٠ میلیارد دلاری را پرداخت کند و پول اش در بانکهای آمریکا و انگلیس هم تا ١۵ سال دیگر صرف حل مشکلات آمریکا و انگلیس میشود
چرا سوئیفت را برای روسیه مسدود نکردند ؟ اگر سوئیف مسدود می شد روسیه امکان پرداخت بدهی خارجی عظیم اش را نداشت و تحریم روسیه به بحران بانکی در غرب منجر می شد ، بستن سوئیفت به معنای بستن راه وصول طلب از روسیه بود که این مجازات بانک های غربی بود تا تحریم روسیه .
تمرکز سیاست خارجی آمریکا با بحران اوکراین بر روسیه خواهد بود و در آینده بر چین ، ایران از تمرکز سیاست خارجی آمریکا خارج شد ، خارج شدن ایران از تمرکز سیاست خارجی آمریکا به معنای کاهش ریسک های ژئوپلیتیک برای ایران است ، کاهش ریسک های ژئوپلیتیک به کاهش انتظارات تورمی در ایران منجر میشود
اکراین و ایران
✍️محمد حسین ادیب
مدودف رئیس جمهور سابق روسیه در ئوتیتی نوشت: «اولاف شولتز، صدراعظم آلمان دستور داد تا مجوز خط لوله نورد استریم 2 متوقف شود. خب؛ به جهان جدیدی که در آن اروپایی ها به زودی مجبورند برای هزار مترمکعب گاز 2000 یورو بپردازند، خوش آمدید.»
صادرات گاز بر اساس قرارداد های بلند مدت است و کشور های بزرگ صادر کننده گاز قطر ، استرالیا و آمریکا گاز موجود خود را بر اساس قرارداد های بلند مدت پیش فروش کردهاند و گازی وجود ندارد
ایران روزانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب از پارس جنوبی، ۲۵۲ میلیون مترمکعب از دیگر میدانها و ۷۰ میلیون مترمکعب از بخش گازهای همراه با نفت تولید می کند
ایران به سادگی می تواند کمبود گاز جهان را جبران کند
ایران جدیدی با ورود به بازار گاز نه که ممکن ، که در راه است
تو را به هیچ اتفاق بهتری
نخواهم داد
⁉️چرا پوتین خواهان اوکراین است!؟
🔹رتبههای اوکراین در زمینه ذخایر مواد معدنی
◀️رتبه اول در اروپا در ذخایر قابل بازیافت قطعی ماده معدنی اورانیوم.
◀️رتبه دوم در اروپا و دهم در جهان در ذخایر ماده معدنی تیتانیوم.
◀️رتبه دوم در جهان در ذخایر اکتشاف شده ماده معدنی منگنز (2.3 میلیارد تن یا 12 درصد از ذخایر جهان).
◀️دومین ذخایر بزرگ سنگ آهن در جهان (30 میلیارد تن).
◀️دومین در اروپا در ذخایر ماده معدنی جیوه.
◀️رتبه سوم در اروپا (مقام سیزدهم در جهان) در ذخایر گاز Shale (22 تریلیون متر مکعب).
◀️رتبه چهارم در جهان از نظر ارزش کل منابع طبیعی.
◀️رتبه هفتم جهان در ذخایر زغال سنگ (33.9 میلیارد تن).
🔹اوکراین یک کشور زراعی است
◀️اوکراین می تواند نیازهای غذایی 600 میلیون نفر را تامین کند.
◀️رتبه اول در اروپا در زمین های زراعی.
◀️رتبه سوم در جهان به لحاظ مساحت گیاخاک (25 درصد حجم جهان).
◀️رتبه اول جهان در صادرات آفتابگردان و روغن آفتابگردان.
◀️رتبه دوم جهان در تولید جو جهان و رتبه چهارم در صادرات جو.
◀️سومین تولیدکننده و چهارمین صادرکننده بزرگ ذرت در جهان.
◀️چهارمین تولیدکننده سیب زمینی در جهان.
◀️پنجمین تولیدکننده بزرگ غلات در جهان.
◀️رتبه پنجم در تولید زنبور عسل (75000 تن).
◀️رتبه هشتم جهان در صادرات گندم.
◀️رتبه نهم دنیا در تولید تخم مرغ.
◀️رتبه شانزدهم در جهان در صادرات پنیر.
🔹اوکراین یک کشور صنعتی است
◀️رتبه اول در اروپا در تولید آمونیاک.
◀️رتبه دوم در اروپا و چهارمین سیستم خط لوله گاز طبیعی در جهان (142.5 میلیارد متر مکعب ظرفیت انتقال گاز در اتحادیه اروپا).
◀️سومین در اروپا و هشتمین در جهان در ظرفیت نصب شده نیروگاه های هسته ای.
◀️سومین در اروپا و یازدهم در جهان در طول شبکه ریلی (21700 کیلومتر).
◀️سوم جهان (پس از آمریکا و فرانسه) در تولید مکان یاب و تجهیزات مکان یابی.
◀️سومین صادرکننده بزرگ سنگ آهن جهان.
◀️چهارمین صادرکننده بزرگ توربین برای نیروگاه های هسته ای در جهان.
◀️چهارمین تولیدکننده پرتابگر موشک در جهان.
◀️چهارمین صادرکننده خاک رس جهان.
◀️رتبه چهارم صادرات تیتانیوم در جهان.
◀️هشتمین صادرکننده ماده معدنی و کنسانتره در جهان.
◀️رتبه نهم جهان در صادرات محصولات صنایع دفاعی.
◀️👇دهمین/یازدهمین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان (32.4 میلیون تن).
◀️👆ایران و اوکراین در رقابت تنگاتنگ جهت کسب این کرسی می باشند و بر اساس آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد در ژانویه 2022، همچنان ایران پیشتاز است.
دکتر جعفری طهرانی
روسیه اعلام کرده که مسیر کشتی رانی دریای آزوف Azov به دریای سیاه را مسدود میکند!
👈این موضوع عامل محدودیت صادرات و واردات کشور اوکرایین به دریای سیاه و آبهای آزاد شده و محرک قیمت #محصولات_کشاورزی و #زغالسنگ و #سنگ_آهن و #محصولات_فولادی حوزهCis است
هدایت شده از کانال تحلیلی بورس
ترسی از فقر ندارند گدايان کريم
دست خالی نروند از در احسان کريم
حاجت خواسته را چند برابر داده است
طيب الله به اين لطف فراوان کريم
◼️ سالروز شهادت امام موسی کاظم علیه السلام را تسلیت عرض می نماییم
📌تعداد معاملات مسکن بیش از ۲ برابر سال گذشته/ میانگین قیمت در تهران ۳۳ میلیون تومان
🔹بر اساس تازه ترین گزارش بانک مرکزی؛
تعداد آپارتمانهای مسکونی معامله شده در شهر تهران در بهمن ماه سال ۱۴۰۰، به ۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۱۷.۸ درصد افزایش نشان میدهد.
🔹براساس این گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران در بهمن ماه سال جاری ۳۳ میلیون و ۶۰ هزار تومان بود که حاکی از افزایش اندک ۰.۴ درصدی نسبت به ماه قبل است.
#نفت
زمین و زمان دست به دست هم داده است که نفت همچنان بتازد 😊😊
دولت عراق بدلیل تعمیرات و اعتراضات کارگری ... دو میدان نفتی این کشور بنامهای Qurna-2 و Nasiriya را با مجموع ظرفیت تولید 480 هزار بشکه در روز را تعطیل کرده است (حداکثر تا 14 مارس)
#بررسی_گزارش_کدال #کیمیا
✅ کیمیا در بهمن 86 میلیارد تومان فروش ثبت کرد که نشان از افزایش 14 درصدی نسبت به فروش 76 میلیارد تومانی ثبت شده در دی دارد. فروش بهمن شرکت 70 درصد بالاتر از میانگین ماههای قبل سال است.
✅ فروش شرکت از ابتدای سال مالی تاکنون 593 میلیارد تومان است که نشان از رشد 110 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.
📉 آخرین قیمت سهم برابر 1095 تومان بوده و در یک ماه اخیر 6 درصد بازدهی داشته است...
#فولاد
پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه
✅ درصد افزایش سرمایه : 94%
💬 موضوع افزایش سرمایه : تأمين بخشي از منابع مورد نياز جهت تکميل طرحهاي توسعه در دست اجرا (احداثِ نيروگاه سيکل ترکيبي به ظرفيتِ اسميِ 914 مگاوات) خريد داراييهاي سرمايهاي (50 دستگاه لکوموتيو) جبرانِ مخارجِ انجام شده بابتِ مشارکت در افزايش سرماي? شرکتهاي سرمايهپذير مشارکت در افزايش سرماية شرکتهاي سرمايهپذير جبرانِ مخارجِ انجام شده بابتِ سرمايهگذاريهاي صورت گرفته (خريدِ سهامِ) تحصيلِ سرمايهگذاريهاي جديد (خريدِ سهامِ جديد) تأمينِ بخشي از سرماي? در گردشِ مورد نيازِ شرکت
🔷 محل تامین افزایش سرمایه :
▪ سود انباشته
💡 بدیهی است انجام افزایش سرمایة یادشده منوط به موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار و تصویب مجمع عمومی فوق العاده می باشد.
۱۴۰۰/۱۲/۰۹
نقد مسیر حرکت دولت رئیسی در حوزه اقتصاد کلان
✍️محمد حسین ادیب
استراتژی دولت ، کاهش یارانه انرژی و کاهش یارانه ارزسوبسید دار ( دلار ۴٢٠٠ تومان ) است و مکانیزم های جایگزین که برای جبران کاهش یارانه انرژی و ارز سوبسید دار پیش بینی کرده است در عمل فقط بخشی از کاهش قدرت خرید طبقه سه را جبران می کند ، به عبارت دیگر مجموعه سیاست دولت ، افزایش فشار به قدرت خرید طبقه سه است
از سوی دیگر بدهی بانکها به بانک مرکزی در آغاز فعالیت دولت رئیسی ١٢۴ هزار میلیارد تومان بود که در آخر دی به ١٧٠ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که گواه این است که بانکها کم آورده اند و به وسیله بانک مرکزی مورد حمایت قرار گرفته اند میزان کسری در دولت جدید ۴۶ هزار میلیارد تومان است و چون ضریب فزایندگی ٨ است ٣۶٨ هزار میلیارد تومان نقدینگی را افزایش داده است
پایه پولی در دولت جدید ۵٢ هزار میلیارد تومان افزایش بافته که ۴۶ هزار میلیارد تومان آن به سبب کسری بانکهاست
برگرفته از مطالب بالا ، عامل تورم بانکها هستند ، تورم باعث میشود طبقه یک پولدار تر شود و طبقه سه فقیر تر !؟
نتیجه گیری : وقتی دولت جدید با کاهش یارانه انرژی و کاهش یارانه ارز سوبسید دار ، فشار به طبقه سه را افزایش می دهد باید تورم را کنترل کند تا از این ناحیه فشار به طبقه سه وارد نشود ، کاهش قدرت خرید طبقه سه از سه سو ، مثبت ارزیابی نمیشود
کاهش یارانه انرژی و ارز سوبسید دار یک الزام غیر قابل مذاکره دارد از ناحیه دولت و بانکها نباید تورم ایجاد شود ، اکنون دولت عامل تورم نیست ولی بانکها دارند می تازانند، اگر این کار ناآگاهانه است گواه این است که دولت استراتژی ندارد و اگر آگاهانه است گواه استراتژی نادرست است
ساده شده مطلب یک نکته بیشتر نیست دولت رئیسی هم مثل دولت روحانی ، احمدی نژاد و خاتمی ، قادر به کنترل بانکها نیست ، بانکها حیاتی خود سر دارند
#انقلاب_انرژی_سبز
بزرگترین مشکل انقلاب انرژی سبز چیست؟
واضح است که نمی توان روی باد و خورشید به طور متناوب برای تامین منابع کافی در مواقعی که انرژی بیشتری مورد نیاز است حساب کرد.
ذخیره سازی کافی برای برق در هیچ بازه زمانی معقولی امکان پذیر نیست
به نظر می رسد اقتصاد جهانی در حال حاضر به محدودیت هایی در زمینه استخراج زغال سنگ و گاز طبیعی رسیده است تا برای متعادل کردن برق ارائه شده توسط انرژی های تجدید پذیر متناوب استفاده شود.
حامیان انرژی پاک معتقد بودند که الکتریسیته متناوب تولید شده از باد و خورشید می تواند مبنای اقتصاد سبز باشد. اما متأسفانه بر خلاف میل باطنی آنها دوره گذار به سمت انرژیهای پاک مطابق با برنامه پیش نمیرود. گاز طبیعی یا زغال سنگ که برای متعادل کردن تولید متناوب انرژی های تجدید پذیر استفاده میشود به طور فزاینده ای قیمت بالایی دارد یا در دسترس نیست. واضح است مدلسازانی که این دیدگاه را تشویق میکردند که انرژیهای تجدید پذیر طی سالهای پیش رو جایگزین کاملی برای سوختهای فسیلی خواهند بود، برخی از نکات مهم و واقعیتهای را پیش بینی نکرده بودند.
3 مشکل عمده برای تأمین انرژی پایدار بواسطه انرژیهای تجدید پذیر:
1) واضح است که نمی توان روی باد و خورشید متناوب برای تامین برق کافی در زمانی که سیستم توزیع برق به آنها نیاز دارد حساب کرد.
2) ذخیره سازی کافی برای برق در هیچ بازه زمانی معقولی امکان پذیر نیست.
3) پس از سالها تلاش و دادن یارانه و پیگیری قوانین و مقرارات انرژی سبز، برق سبز امروزی تنها بخش کوچکی از آنچه برای فعال نگه داشتن اقتصاد فعلی دنیا نیاز است را تأمین می کنند .
هدایت شده از کانال تحلیلی بورس
#مبعث
🌸 عید است و هوا شمیم جنت دارد
نام خوش مصطفی حلاوت دارد
🌸 با عطر گل محمدی و صلوات
این محفل ما عجب طراوت دارد
🌹 عید مبعث مبارک باد
حمله گازانبری غولهای نفتی به پوتین
▫️غول انرژی بریتیش پترولیوم (BP)، بانک جهانی HSBC و بزرگترین شرکت لیزینگ هواپیما در جهان، AerCap، امروز (دوشنبه) به فهرست رو به رشد شرکتهایی که به دنبال خروج از روسیه هستند، پیوستند. زیرا تحریمهای غرب محدودیتها را بر مسکو به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین سختتر کرده است.
▫️بریتیش پترولیوم، بزرگترین سرمایهگذار خارجی روسیه، به طور ناگهانی اعلام کرد که 20 درصد از سهام خود در شرکت روسنفت تحت کنترل دولت روسیه را کنار میگذارد. این اتفاق ۲۵ میلیارد دلار هزینه مالی دارد، ذخایر نفت و گاز این شرکت انگلیسی را به نصف کاهش میدهد و تولیدات بیپی را بیش از ۳۰ درصد کاهش می دهد.
▫️تصمیم بریتیش پترولیوم، پس از مذاکرات با دولت بریتانیا، توجه سایر شرکتهای غربی را که در پروژههای نفت و گاز روسیه سهام دارند، مانند شرکت آمریکایی اکسون موبیل، توتال انرژی فرانسه و شل بریتانیا در کانون توجه قرار داده است.
▫️شرکت انرژی اکوئینور که اکثریت آن متعلق به دولت نروژ است، گفت که سرمایهگذاری مشترک خود را در روسیه واگذار خواهد کرد، اگرچه سخنگوی آن اضافه کرد: "انحلال یک کسبوکار که طی چند دهه توسعه یافته، به زمان نیاز دارد."
▫️صندوق ثروت دولتی نروژ، بزرگترین صندوق سرمایهگذاری جهان، داراییهای روسیه خود را نیز به ارزش حدود 2.8 میلیارد دلار واگذار خواهد کرد. همچنین، صندوق ثروت دولتی استرالیا اعلام کرد که قصد دارد از شرکتهای پذیرفته شده در بورس روسیه کم کند.
#بازار
یکی از مسائلی که این روزها بسیار مورد توجه فعالین بازار است، عرضه و تقاضا در گروه های مختلف بر اساس برجامی بودن یا نبودن است.
ما همکنون در نقطه ای از زمان هستیم که احتمال موفقیت مذاکرات بیشتر از عدم آن است. همین باعث یک نگاه ویژه به صنایعی شده که آن را برجامی می گویند. صنایع مالی که وابستگی به برجام دارند مانند لیزینگ خودرو، بانک و نظایر آن، طی سال های اخیر یک/دهم صنایع وابسته به بازار جهانی و نرخ ارز، بازده داده اند.
این مساله ناشی از رشد قیمت کامودیتی ها و نرخ ارز از یک طرف و تاثیر تحریم از طرف دیگر بوده که بازده صنایع کاملا دلاری و مالی را تا این حد واگرا کرده است.
معامله گرانی که سهم DPSدار و کامودیتی محور می خرند، متفاوت از خریداران سهام شرکت های آسیب دیده از برجام هستند. به بیان دیگر ذائقه این دو گروه بسیار متفاوت است از هم.
وقتی خبر مثبت برجامی برسد، گروه های اصطلاحا برجامی به سمت صف خرید می روند و حالا اگر ابهامات در مذاکرات افزایش یابد، عدم خرید برجامی ها باعث منفی شدن این گروه می شود اما پتانسیل کافی برای ایجاد روند در صنایع دلاری (غیر برجامی) را ایجاد نمی کند.
یعنی برجامی و دلاری، حالت الاکلنگی ندارند که وقتی برجامی منفی بشود لزوما دلاری مثبت شود چون ذائقه سرمایه گذاران این گروه ها متفاوت است از هم.
آن هایی که دلاری می خرند عمدتا به دنبال شرکت های DPS محور بوده و تا حد زیادی ریسک گریز هستند لذا کمتر هیجانی برخورد می کنند. وقتی ابهام در خصوص مذاکرات افزایش یابد، از دید آن ها به معنای شکست مذاکرات نیست که با فرض رشد نرخ ارز، سهام دلاری خرید کنند ازین زاویه، نظاره گر هستند.
با این تفاسیر به سه نکته توجه کنیم:
الف) در یک پروسه دو ساله، حتی صنایعی که درآمد ارزی دارند هم، نفع بیشتری از رفع تحریم ها خواهند برد و در صورت توافق سیاسی، بازدهی واقعی یا دلاری ایجاد می کنند اما اگر توافق نشود، تنها ابزاری برای پوشش تورم بوده و بازده اسمی (به اندازه تورم) خواهند داشت.
ب) صنایع مالی به شدت از تحریم آسیب دیده اند و به اندازه تورم هم بازده نداده اند. بازده قیمت سهام این شرک تها، لزوما به پس از تحقق برجام موکول نمی شود. با هر خبر مثبتی، یک پله این صنایع رشد می کنند لذا بازده را طی مسیر می دهند.
ج) روند بازار در چند سال اخیر صعودی بود لذا هر پرتفویی بازده ایجاد می کرد. با فرض ثبات نسبی نرخ ارز، اگر ما یک پرتفو به صورت تصادفی ایجاد کنیم، بازده کمتری از نرخ سود سپرده خواهد گرفت ازین زاویه برای کسب بازده بهتر از سود بانکی، باید حرفه ای تر از سال های قبل پرتفو بچینید و کاملا باید اکتیو باشید. با این حال برای کسب بازدهی نزدیک به سپرده بانکی و شاخص کل، می توانید حدود 10 هلدینگ متنوع بازار از صنایع مختلف بزرگ را خریداری کنید در این صورت به نظرم بازده شما در مقابل ریسک پذیرفته شده منطقی خواهد بود و طی یک دوره 18 ماهه از سود سپرده بانکی پیش می افتید.
#ولید_هلالات