کانال آنالیز سهم ها
🔵گزارش بازار امروز بازار هیچ خبری توش نبود صرفا شاهد شلنگ تخته حقوقی در نماد خساپا بودیم
در پی اقدام نظارتی سازمان بورس صورت گرفت؛
🔺تذکر انضباطی سیستمی و توقف رفتار معاملاتی برخی سهامداران حقوقی در نماد «خساپا»
🔹امیر مهدی صبائی، سخنگوی سازمان بورس نسبت به موضوع مطرح شده در فضای مجازی در خصوص رفتار معاملاتی برخی سهامداران حقوقی در سمت فروش در نماد «خساپا» در روز جاری واکنش نشان داد و گفت: ضمن متوقف نمودن ادامه رفتار این حقوقی در روز جاری که نمود آن در قیمت سهام مشاهده شد، در صورت تکرار این تخلف، اقدامات نظارتی جدیتر از جمله عدم تأیید معاملات مربوطه، مسدود نمودن دسترسی آنلاین، و تشکیل و پیگیری پرونده تخلفاتی و اعمال مجازاتهای انضباطی مقتضی صورت خواهد پذیرفت.
#تحلیل_بازار
چهارگانه متناقض بورس ایران
امروز ارزش معاملات کم بود بازار یکم برگشت زد و شاید در مثلا یک ماه آتی عددهای امروز کف بازار باشند و این حرف ها. از این بگذریم می خواهم در مورد یک چهارگانه متنافض در بورس ایران صحبت کنم. این چهارگانه به شرح ذیل است
دولت چپگرا
دولت ها در ایران فارغ از اینکه از کدام جناحی باشند و از کجا آمده باشند، چپگرا هستند. علت آن نیز مشخص است. چپگرایی هم به دولتمردان امکان استفاده از سیاست های پوپولیستی را می دهد و هم به باندهای مافیایی امکان استفاده از فرصت های ویژه. به همین دلیل اساسا دولت ها در ایران سعی می کنند اولا کنترل همه چیز را در دست داشته باشند دوما تا جای ممکن شفافیت در نتایج مشخص نباشد. بورس اساسا ساختاری است که شفافیت ایجاد می کند و از طرف دیگر به دلیل ساختار حاکمیت شرکتی نباید اجازه دهد ذینفعی به نام دولت هر گونه که خواست تصمیم بگیرد. این اولین تناقض
سازمان مامور
سازمان بورس مامور است تا دو کار را انجام دهد. اول از حقوق سهامداران خرد (غیرمدیریتی) دفاع کند و دوم سیاست های دولت را پیش ببرد. مهمترین سهامداران یا کنترل دار بورس ایران دولت است. یعنی دولت یا مستقیما سهامدار شرکت ها است و آنها را مدیریت و کنترل می کند یا با واسطه نهادهای عمومی (صندوق های بازنشستگی و غیره). حالا سازمان بورس باید از حقوق سهامداران خرد در مقابل کنترل گر بازار سهام دفاع کند. کنترلگری که دولت است و عملا سازمان بورس از طرف آن مامور می شود. این دومین تناقض
معامله گران حرفه ای
بخشی از کسانی که در بورس ایران فعالیت می کنند یا دانش آموخته ی رشته های مرتبط هستند، یا دانش و تخصصی دارند که به کار معاملات می آید (مانند برنامه نویسان یا کسانی که ریاضیات بلد هستند) و یا از زمان ورود به بورس بدون سابقه ی آموزشی، جذب مباحث تخصصی شده اند و به معاملات به دید حرفه ای نگاه می کنند. طبیعتا این اشخاص هم به دنبال توسعه و استفاده حداکثری از ابزارها و فرصت های سرمایه گذاری هستند. ممکن است از ماشین برای معاملات استفاده کنند، الگوریتم به کار ببرند، در لحظه تصمیم بگیرند از یک سهم خارج شوند و مثلا آپشن آن سهم را بخرند و 1000 رفتار دیگر که از دید بسیاری نامطلوب به نظر آید. اینجا سازمان موظف است زمینه ی توسعه بازار سرمایه را بوجود بیاورد اما در طرف مقابل مجبور است تمایلات مداخله گری سهامداران خرد که بخش بزرگی از آنها به صورت حرفه ای سرمایه گذاری نمی کنند را برآورده کند. این سومین تناقض
رسانه ای ها
بخشی از کسانی که رسانه ای هستند یا خودشان در فضای مجازی مخاطب قابل توجه دارند به دو دلیل با رویکرد توسعه ی ابزاری و معاملاتی در تناقض هستند. در واقع این قشر از اهالی بازار سرمایه با توجه به تاریخچه ی بورس در ایران و همچنین روندهای شکل گرفته در آن که اساسا حرکت های بزرگش براساس تورم یا دلار بوده و همچنین دارای ناهنجاری های بسیاری است که از کارا شدنش جلوگیری می کند، نیازی ندیده اند به سمت حرفه ای گری حرکت کنند و به همین شکل موجود توانسته پولی در بیاورند یا مخاطبی جذب کنند. لذا هر جا که رویدادهای جدید با ماهیت ابزاری یا معاملاتی با منافع مدنظر آنها در تناقض باشد، سریعا با گروه دوم (سازمان) و گروه سوم (حرفه ای گرها) درگیر می شوند. این چهارمین تناقض
ما با یک چهارگانه تناقضی درگیر هستیم که بعید است اصلا حل شود.
1402/05/09
fardaname
سخنگوی سازمان بورس هم تایید کرد؛
⭕️ وقتی حقوقی در آپشن، موقعیت فروش گرفته و در سهم پایه اقدام به رنج منفی میکند!
امیر مهدی صبائی مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس:
رفتار مشابهی که از چند حقوقی فعال بازار در این نماد (خساپا) ظرف روزهای گذشته نیز مشاهده شده، استفاده از استراتژی های معاملاتی در بازار مشتقه شامل فروش سهام و اتخاذ موقعیت در اختیار معامله است.
هر چند استفاده از تنوع ابزارها و اتخاذ استراتژیهای گوناگون در بازار وجود دارد، اما نحوه اجرای این استراتژیها نباید به گونهای باشد که ضمن از بین بردن اصل انصاف در بازار، قابل انطباق با مصادیق تخلف باشد/tse press
کانال آنالیز سهم ها
سخنگوی سازمان بورس هم تایید کرد؛ ⭕️ وقتی حقوقی در آپشن، موقعیت فروش گرفته و در سهم پایه اقدام به رنج
بازار اپشن را بیاموزیم 😎هر جا سود بیشتری برای سهامدار گردن کلفت بازار دارد همانجا میشود اقای بازار .
پولهای ⬆️بزرگ دنیا⬆️
به سمت معدن سوق داده میشود
جهانی فکر کنیم
معدن وفلزات اساسی در دنیا تکرار نمیشوند
سهام معدنی همه جای دنیا مخاطب خود را دارد
شاید اتومبیل ژاپنی بر اتومبیل چینی برتری داشته باشد
ودر تمام دنیا قابلیت ایجاد کارخانه اتومبیل باشد
ولی معدن؟ ...... باید باشد وجود فیزیکی
که چندین میلیون سال طول میکشد تا یک ماده معدنی در مقیاس انبوه به وجود اید
ولی سنگ اهن زغالسنگ در تمام دنیا بر اساس عیار خود فروش میرود وتکرار نشدنی ژاپنی یا چینی معنی ندارد
#سهام معدنی پرتفو
کطبس
وکادو
کباده
سخواف
⛔️#توقف_های_بازار_امروز
❇️مجمع فوقالعاده
#لکما تطابق اساسنامه
#کترام افزایش سرمایه 89 درصدی از انباشته
#تنوین افزایش سرمایه 73 درصدی از انباشته و آورده و مطالبات
1402_05_10
تعیین تکلیف تعطیلی بورس تا آخر وقت امروز
امیر مهدی صباحی سخنگوی سازمان بورس:
▪️با توجه به اعلام تعطیلی سراسری کشور به دلیل گرمای هوا در روزهای ۱۱ و ۱۲ مرداد، در مورد فعالیت بازار سرمایه برای فردا (چهارشنبه) مورخ ۱۱ مردادماه، موضوع بررسی و تا پایان روز جاری در این خصوص تصمیم گیری و اطلاع رسانی خواهد شد.| بورس 24
بورس هم تعطیل شد . تابلو سهام نگاه کنید چالش مانکن گذاشتند 😂
فکر کنم همه پای سیستم دارن وسایل جمع میکنن برن شمال😎
دهقان مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران استعفا داد
علی حسنی سرپرست این شرکت شد
✅ عرضه مغولستان محرک تقاضای چین شد / رشد 73.7 درصدی واردات زغال کک به چین / میانگین قیمت به 190 دلار افت کرد
🔻 به گزارش چیلان، در نیمسال نخست سال جاری میلادی واردات زغال کک به چین نسبت به مدت مشابه سال گذشته 73.7 درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بود و به حجم 45.22 میلیون تن رسید.
🔻 میانگین قیمت خرید این ماده خام در این مدت 190 دلار در تن برآورد شد که 31.7 درصد کمتر از میانگین قیمت آن در نیمسال نخست سال گذشته میلادی بود.
🔻 در شش ماه نخست امسال مغولستان سهمی 49 درصدی از کل عرضه زغال کک به چین را در اختیار داشت.
🔻 در سال 2022 میلادی تولید زغال کک در چین به 676 میلیون تن رسید و 64 میلیون تن نیز وارد کرد.
🔻 فولادسازی چین وابستگی زیادی به زغال کک در تولید فولاد در کورههای ذوب آهن دارد.
👈 مشروح خبر در چیلانآنلاین:
https://chilanonline.com/2023/08/01/52432/
امیرمهدی صبائی سخنگوی بازار سرمایه گفت: با توجه به اعلام رسمی تعطیلی شعب بانکها در روزهای ۱۱ و ۱۲ مرداد، بازار سرمایه (شامل بورسهای اوراق بهادار و کالایی)، فردا و پسفردا در تاریخهای ۱۱ و ۱۲ مرداد تعطیل خواهد بود.
مجامع شرکت ها برگزار می شوند؟
باتوجه به اطلاعیه قبلی منتشر شده در سامانه کدال فردا چهارشنبه نمادهای شتران، تبرک، پدرخش، بالاس، وپترو، وزمین مجمع عمومی عادی سالیانه و نمادهای شتران، ستران، تبرک، پدرخش، بالاس، وپترو و وزمین مجمع فوق العاده و در روز پنجشنبه نمادهای فردوس، قشیر، زکوثر مجمع عمومی عادی سالیانه و نماد وپارس مجمع عمومی فوق العاده برگزار می کردند.
با توجه به تعطیلی بورس این مجامع لغو می گردند و طبق گفته سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد مجامع شرکتهای بورسی در روزهای فوق هم، اطلاع رسانی لازم میبایست از طریق سامانه کدال صورت پذیرد.
عرضه اولیه فن افزار لغو می شود؟
همچنین با توجه به بر اساس اطلاعیه شرکت فرابورس ایران، قرار بود عرضه اولیه سهام شرکت توسعه فن افزار توسن به روش ترکیبی فردا ۱۱ مرداد ماه انجام بپذیرد که با توجه به تعطیلی بورس این عرضه اولیه هم لغو می گردد و به تاریخ دیگری موکول می شود.
مدیریت عملیات فرابورس ایران تا پایان امروز طی اطلاعیهای جدید، به ذکر جزییات دقیق در خصوص عرضه اولیه شرکت توسعه فن افزار توسن (فن افزار) خواهد پرداخت.
اما با توجه به اینکه عرضههای اولیه فرابورس معمولاً روزهای چهارشنبه انجام میشود، احتمالاً عرضه اولیه فن افزار نیز یک هفته به تعویق بیفتد و روز چهارشنبه هفته آینده ۱۸ مرداد انجام خواهد شد.
🔺 محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، آخرین وضعیت سیاستهای اقتصادی مجلس و دولت را تشریح کرد و گفت:
🔹قرار بر این است که هیئت تطبیق موضوع نرخ خوراک گاز پتروشیمیها را بررسی کند و امیدواریم نامه تطبیق، لغو مصوبه دولت درخصوص نرخ خوراک گاز پتروشیمیها باشد.
🔹عوامل موثر بر بورس باید از دو منظر بررسی شود؛ یکی همین موضوع خوراک پتروشیمیها است. موضوع اصلی، افزایش اعتماد به بورس است. اگر دولت مصوبهای اجرا کند که با بورس همخوانی نداشته باشد، سرمایهگذار بیاعتماد میشود. بنابراین اثرات ایجاد عدم اعتماد به بورس چندین برابر اخباری مانند خوراک پتروشیمی است، اما مصوبه خوراک این شرکتها مغایر با قانون است.
🔹درخصوص مسائل مربوط به سیاست ارزی، نگاه مجلس تخصصی بوده است. نتیجه سیاست ارزی برای ما مهم است.
🔹سیاست ارزی نباید به گونهای اتخاذ شود که موجب فساد در اقتصاد شود. سیاست ارز ترجیحی ۴۲۰۰ در دولت قبل، پروندههای فساد زیادی را تشکیل داد.
🔹قاچاق کالا بخشی از پیامدهای ناشی از سیاست ارز ترجیحی است.
🔹سیاستی که منجر به ایجاد رفاه برای مردم نشود، هیچ ارزشی ندارد.
🔹در سال ۱۴۰۰ به دولت پیشنهاد دادیم که سیاستی اتخاذ ارز ترجیحی متناسب با این باشد که توزیع منابع برای مردم به روشی باشد که مردم متضرر نشوند.
🔹از دی ماه تصمیم گرفته شد که ارز ۲۸۵۰۰ به عنوان ارز ترجیحی اعلام شود و این ارز تاکنون با نرخ ۹۰هزار تومان هم به مردم رسیده است. (مابهالتفاوت)
🔹قیمت گوشت قرمز در همان زمان ۲۰۰ هزار تومان بوده و در حال حاضر به ۴۰۰هزار تومان رسیده است. اگر قرار است ارز ترجبحی بدهیم و با ارز آزاد قیمت نهایی را حساب کنیم، نباید این قیمتها بشود.
🔹اگر دولت قصد دارد ارز ترجیحی را حذف کند، باید مابهالتفاوت را به مردم پرداخت کند. اما این موضوع انجام نشده و یارانهها به درستی توزیع نشده است.
🔹در بحث کارت سوخت، به هر خودرو ۶۰ لیتر بنزین میدهیم. در تمام این سالها دیدیم که مردم میتوانستند از این سهمیه در هر زمانی استفاده کنند. ما در کالابرگ هم پیشنهاد مشابهی داشتیم.
🔹همین دولت که پیشنهاد ارز ترجیحی را داده، سال قبل مخالف ارز ترجیحی بود. دولت تکلیف خودش را هم نمیداند. ما به دنبال سیاستی هستیم که در انتها برای مردم انتفاع داشته باشد. در سیاست ارزی هم تمام این موارد را عنوان کردیم.
🔹ما به دنبال سیاست ثبات هستیم. سیاست ثبات به دنبال منفعت مردم است.
🔹از اردیبهشت ماه سال قبل، نرخ ارز ۴۲۰۰ حذف شد. از اردیبهشت ماه طبق آمار برای ۵ قلم کالا شامل ذرت دامی و کنجاله سویا و روغن خام و ...، چهار و نیم میلیون تن کاهش واردات و دو و نیم میلیارد دلار صرفهجویی منابع ارزی اتفاق افتاد.
🔹سیاست ارزی و نرخ ارز در برنامه هفتم توسعه ابهامی ندارد.
🔹حدود ۶۰۰ همت بدهی دولت به بانکها است و اگر تادیه شود، به طور حتم موجب افزایش قدرت بانکها و تقویت وامدهی آنها می شود.
🔹موضوع دیگر، افزایش سرمایه بانکها است. دولت باید برای بانکهای دولتی که نقش اصلی دارند، برنامهریزی کند. قرار بر این است که امسال دو بانک سپه و ملی از طریق انتشار اوراق، افزایش سرمایه بدهند. دولت نقدینگی ندارد، اما بدون دارایی نیست. این داراییها مشکل نقدینگی را تا به امروز حل نکرده است.
🔹دولت، شرکتها و مردم باید از بازار سرمایه انتفاع ببرند. نزول بورس، دولت را متضرر میکند. اما در هفتههای اخیر چندین برابر موضوع خوراک، دولت برای خود ضرر ایجاد کرده است. چندین میلیون سهامدار سهام عدالت هستند. این مصوبهها به بورس صدمه میزند.
🔹درخصوص عوارض صادراتی گفته شد: در قانون ۰.۵درصد تصویب شد، اما دولت اعداد و ارقام دیگری دریافت میکند. دولت میخواهد در این حوزه، قانون ایجاد کند؛ اما طبق ماده ۲۵ قانون بهبود توسعه فضای کسب و کارها اگر برق واحدهای تولیدی قطع شود، دولت باید مابهالتفاوت آن را پرداخت کند. در زمان محدودیت برق و گاز، در این قانون گفته شد که واحدهای تولیدی نباید در اولویت قطع برق قرار بگیرند. هرگاه دولت به دلیل کمبودهای مقطعی، گاز و برق این واحدها را قطع کند، دولت موظف است نحوه جبران را به آنها اعلام و پرداخت کند که در عمل هیچگونه حمایت و عمل به این قانون در دولت دیده نمیشود.
🔹به نظر ما بهترین بسته حمایتی دولت، عدم دخالت در بورس است.
🔹اگر بازار سرمایه کشور بهبود یابد، فضای اقتصادی کل کشور بهبود مییابد./آوایآگاه
#تحلیل_بازار
تحرکات مثبت
از دیروز شاهد تحرکات مثبت در بازار هستیم که در آخر وقت امروز به حد بالای خودش رسید، البته عمق این تحرکات به حدی نیست که بگوییم برگشتی در حال شکگیری است یا روند مثبت ممکن است شروع شود. اما به خوبی می توان گفت که قیمت خیلی از سهم ها در محدوده ای است که فروشنده به راحتی توان هل دادن آن به سمت پایین را ندارد. امروز در یک بازار نصف و نیمه مثبت ارزش معاملات خرد به 4700 میلیارد تومان رسید که کماکان سیگنالی از رشد نیست. بازار می تواند یه برگشت به بالا تجربه کند و ما کماکان فکر می کنیم مرداد با بازده مثبت در بورس بسته خواهد شد اما فعلا صبر می کنیم تا نشانه ها را بیشتر ببینیم.
دلار؟!
در دو روز گذشته دلار کمی رفتار هیجان مثبت به خود گرفته است. درست است که کماکان در بازه ی بی خطر 47 تا 54 است اما این حرکت سریع در دو روز معمولا تحت تاثیر اخبار اتفاق می افتد. چند خبر مهم در مورد دلار در حال چرخش است که ممکن است تحت تاثیر آن این حرکت اخیر اتفاق افتاده باشد. اول اینکه بانک مرکزی تصمیم گرفته است کانون صرافی ها را منحل کند و به نظر می رسد مهمترین خبر تاثیر گذار همین باشد. خصوصا اینکه نرخ هرات پشت سر نرخ تهران بالا آمد. خبر مهم دوم احتمالا مربوط به مذاکرات پشت پرده ایران و آمریکا باشد که ظاهرا به بن بست کامل رسیده و بدون نتیجه مانده است. در همین حین البته یک خبر در مورد پذیرش fatf از سوی ایران به خاطر شرط پیمان شانگهای در حال چرخش بود که شاید فیک به نظر رسیدن آن باعث برگشت سریع بازار شد. یک خبر هم البته وجود دارد که شاید آخر هفته برنامه ای برای گران کردن بنزین در کار باشد و دلار به خاطر آن گارد احتیاط رو به بالا گرفته است. از نظر ما احتمالا همان خبر اول یعنی انحلال کانون صرافی ها، خبر تاثیرگذار است.
پالایشی ها
در مجموع مشوق ها و ریسک های صنعت پالایشی، چند وقت پیش یک شایعه ای در بازار پیچید که قرار است تخفیف 5 دلار و 6 دلار حذف شود و با فرمول دیگری جایگزین شود. پالایشی ها دو مرحله تخفیف می گیرند. تخفیف اول مربوط به قانون هدفمندی یارانه هاست و نفت باید 95 درصد قیمت صادراتی به پالایشگاه ها تحویل گردد. این تخفیف در بودجه 1402 منوط به کیفی سازی و حذف نفت کوره از سبد محصولات شد و البته عدم تقسیم 40 درصد سود سالانه. تخفیف دوم اما به خاطر با تخفیف فروخته شدن نفت و فرآورده های ایران در بازارهای جهانی است. در حال حاضر تخمین زده می شود نفت ایران با 15 دلار تخفیف فروخته می شود. قانون می گویند مبنای قیمت نفت تحویلی باید نرخ صادراتی باشد و از آنجائیکه نرخ صادراتی محرمانه است، وزارت نفت یک فرمولی درست کرد که نسبت به میانگین قیمت سه هاب بین المللی 5 دلار (نفت سبک) و 6 دلار (نفت سنگین) تخفیف در نظر گرفت. حالا ظاهرا بحث ملغی شدن این تخفیف دوم کنار گذاشته شده است و شاید به این دلیل پالایشی ها مورد توجه قرار گرفتن.
تعطیلی به خاطر گرما یا برق
هوا گرم است و آفتاب هم سوزان. هم زمان برق برای شهرک های صنعتی و بسیاری از مشترکان دیگر به صورت روزانه چند ساعت قطع می شود. البته مدیریت شبکه ی برق به شکلی بوده است که در بخش خانگی حداقل در شهرهای بزرگ قطعی خاصی تجربه نشده است. در هر صورت دولت اعلام کرد به خاطر گرما دو روز تعطیلی سراسری در نظر گرفته است. قاعدتا مدیریت برق نیز در این تصمیم بی تاثیر نبوده است.
1402/05/10
#شیران
در مجمع فوقالعاده ۱۸۲ درصد افزایش سرمایه(از مازاد تجدید ارزیابی داراییها) داد.
#دیران
در مجمع فوقالعاده ۵۱.۱۳درصد افزایش سرمایه(پولی) داد.
#پردیس
در مجمع فوقالعاده ۵۰ درصد افزایش سرمایه(از سود انباشته) داد.
#وسپه
در مجمع فوقالعاده ۳۰ درصد افزایش سرمایه(۴.۲۸ درصد از سود انباشته + ۲۵.۷۲ درصد پولی) داد.
کانال آنالیز سهم ها
امیرمهدی صبائی سخنگوی بازار سرمایه گفت: با توجه به اعلام رسمی تعطیلی شعب بانکها در روزهای ۱۱ و ۱۲ مر