کانال آنالیز سهم ها
#بمیلا
بمیلا محدوده کف قراره داره
حمایت و مقاومت ها روی چارت مشخصه
📌واکنش بانک مرکزی به جریمه بانکها
🔹معاون نظارت بانک مرکزی:
🔹به تعدادی از بانکها متناسب با تکالیف تعیین شده متقاضی معرفی نشده است.
🔹یکی از موضوعات مورد تاکید بانک مرکزی طی دو سال گذشته تسهیل گری در پرداخت تسهیلات جهش مسکن بود است.
🔹ارقام جریمه باید متناسب با استنکاف بانکها از پرداخت تسهیلات به متقاضیان معرفی شده و بر اساس قانون باشد.
شرکت توليد برق سنندج مپنا
از زیرمجموعه های #رمپنا
در ۶ماهه به سود ۲۱۷۹ میلیارد ریالی رسیده است
پدیدهی ترس از قانونگذار!
اعتماد کی به بورس باز میگردد؟
سالها پیش که نفت خوب فروش میرفت دولت نه صحبتی از حمایت از بورس میکرد و نه خیلی به درآمد شرکتهای بورسی کاری داشت! عمدهی تریدرهای حقیقی و حقوقی دنبال سود مجمع بودند و فصل مجامع هم بورس داغ بود.
کم کم با افزایش تحریمها و ناتوانی در فروش و وصول پول نفت، دولت به سراغ شرکتهای بورسی آمد و بخشی از درآمدهای آنان را تحت عنوان عوارض صادراتی و مالیات و ... را تصاحب کرد.
با بدتر شدن وضعیت، سراغ پتروشیمیها رفتند و با پرچم مبارزه با خام فروشی و اینکه پتروشیمیها گاز ارزان دریافت میکنند، بخشی دیگر از این درآمدها را هم مال خود کردند.
صنایعی هم که قابل وضع عوارض و مالیات نبود (معاف از مالیات و یا زیانده بودند) به مالکیت خود و دوستان درآورده و یا مدیران بی ربط گماردند و یا با قیمتگذاری دستوری زمینگیرش کردند!
در واقع داستان دولت و شرکتها این است که یا شرکتی دارید که ما داریم انرژی ارزان به او میدهیم پس "گِران"ش میکنیم، یا شرکتی دارید که صادرات دارد و ما باید عوارض صادراتی اش را بگیریم. اگر هم شرکتی دارید که به ما هیچ جور مربوط نمیشودپس باید محصولاتش را به قیمت دستوری که ما تعیین میکنیم بفروشید!
پیغام این نوع رفتار، توسط سرمایهگذارانِ سایر صنایع هم به خوبی دریافت میشود و پدیدهی ترس از قانونگذار باعث خروج سایر سرمایهگذاران از بازار میشود. بازی با اعتماد بازار عواقب سنگینی دارد که مدتها در ذهن سرمایهگذار باقی میماند.
دقت کنید خبر اخذ جریمه از بانکها ، "بارِ منفی" دارد، بنابراین، خبر تکذیب میشود تا اثرش جبران شود، اما تکذیب خبر نه تنها کمکی نمیکند بلکه فضا را ملتهبتر میکند زیرا به سرمایهگذاران عدم اطمینان و پیش بینی ناپذیری را هم القا میکند.
من فکر میکنم برگشت اعتماد به بورس با تزریقِ خبر اشتباه بزرگی است! بعد از تایید و تکذیب ، اخبار نه تنها اثرش را از دست میدهد بلکه باعث تشدید بی اعتمادی میشود. آمار معاملات میتواند نشانی از میزان برگشت سرمایهگذاران و آشتی با بورس باشد بنابراین باید به طور مداوم زیر نظر قرار گیرد. من فکر میکنم برای داشتن یک بازار شاداب، با ریتم درست و پر حجم شاید ۸ الی ۱۰ ماه دیگر زمان لازم داشته باشیم مگر اینکه جامپ دلار سرمایهگذاران کوتاه مدتی و نوسانگیران را راهی تابلوی معاملاتی کند در غیر این صورت شرایط نوسانگیری و حرکات موجی کوتاه مدت در بازار حاکم خواهد بود.
پیروز باشید