دامنۀ نوسان بورس بیشتر میشود
عبداللهی، عضو شورایعالی بورس: قرار شده هفتۀ آینده محدودیت دامنۀ نوسان بورس مقداری برداشته شود و دامنۀ نوسان از یک درصد روزانه قدری افزایش یابد.
۸ پیشنهاد «نظارت بر بورسهای سازمان» برای حمایت از بورس
#قادر_معصومی مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس در گفتوگو با شهر بورس:
🔸با توجه به تلاشهای صورت گرفته توسط سازمان بورس جهت بازگشت آرامش به بازار از فعالان بازار دعوت میکنیم همراه سازمان در گذر از این برهه سخت باشند.
🔹راهکارهایی برای حمایت از بازار سهام به شرح بندهای زیر پیشنهاد شده است که انجام موفق آنها نیازمند همراهی و همدلی بانک مرکزی و سایر نهادها و ارکان است. این بندها عبارتند از:
۱. تغییر در ضریب اعتباری سهام
۲. تمدید مهلت تغییر در نصاب سهام صندوقهای با درآمد ثابت
۳. انتشار اوراق تبعی از نوع بیمهای توسط ۳۲ ناشر بورس تهران و ۲۰ ناشر فرابورس ایران با مشارکت صندوق تثبیت بازار سرمایه(که جلسه برنامهریزی آن فردا در بورس تهران برگزار خواهد شد.)
۴. انتشار اوراق تبعی از نوع بیمهای توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه برای پرتفوهای کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان
۵. تزریق منابع مالی جدید به صندوق توسعه بازار سرمایه توسط شبکه بانکی
۶. تزریق منابع مالی جدید توسط صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه
۷. تخصیص خط اعتباری جدید به شرکتهای کارگزاری با تسهیل شرایط
۸. تغییر در سیاست های پولی و کاهش فاصله نرخ ارز نیمایی و بازاد آزاد
برخی از گزینههای پیشنهادی از فردا قابل اجرا خواهند بود و سایر گزینهها نیز با جدیت پیگیری خواهند شد.
#اوراق_تبعی
این اوراق تبعی 5 همتی هم که در کانالها پخش شده و قراره شنبه اجرابشه در واقع بیمه سهم شما هست. همان استراتژی که بالا عرض شد اما خب فرقهای زیادی در قیمت پرمیوم و لزوم بر داشتن دارایی پایه و ....موارد داره و ضمنا برای بلندمدت هست اما خب شما در بازار اختیار و بصورت مستقل خودتون می تونید تحلیل کنید و با توجه به تایم زمانی که معامله انجام میدید پوشش ریسک را اجرا می کنید.
در هر صورت خبر خوبی می تونه باشه. می گه سهامدار با خیال راحت سهامداری کن و اگر تا تاریخ قرارداد سهمت اومد پایین تر من با قیمت بالاتر از تو می خرم. داره سهمت را تضمین می کنه و باید تا تاریخ قرارداد نگه داری و اگر فروختی از بیمه خارج می شی. در واقع جلوی فروش سهامدار می گیره , و یا اینکه می تونه سهامدار حقیقی تازه نفس را وارد کند. اما خب صحبت این که ایا سهامدار حقیقی موثر در بازار مانده که بخواد با فروشش جو بازار را بهم زند؟ و یا ایا شرایط به نحوی هست که سهامدار حقیقی تازه نفس با این قانون جذب بازار شود. جو بازار را همان صندوقها و حقوقیها بهم می زنند و سهامدار حقیقی موثر نداریم. شما هم که تا کنون سهمت را نگه داشتی بهتره از این اختیار تبعی استفاده کنید. سنگ مفت گنجشک مفت.
در هر صورت اگر این کف سهمایی مثل #فولاد باشه و با در نظر گرفتن اینکه رکود جهانی در بخش فلزات نداشته باشیم و برق و گاز #فولاد روبراه باشه و سود سازی همچنان در مسیر رشد باشه و جنگی به وقوع نپیونده حتی با وجود همین نرخهای بهره مسیر سهم می تونه صعودی آرام در طول زمان باشه. همانند همان وبینار وارن بافت.
🟠 بر مبنای دلار نیمای 45 هزار تومانی، شاخص کل بورس تهران پتانسیل رشد تا سقف 3 میلیون و 200 هزار واحد را دارد
🔹با نیمای 50 هزاری؛ شاخص کل 3 میلیون و 500
🔹با نیمای 60 هزاری؛ شاخص کل 4 میلیون و 300
کانال آنالیز سهم ها
🟠 بر مبنای دلار نیمای 45 هزار تومانی، شاخص کل بورس تهران پتانسیل رشد تا سقف 3 میلیون و 200 هزار واحد
دیدگاه جالب روزنامه دنیای اقتصاد
هدایت شده از کانال تحلیلی بورس
⭕ دامنه نوسان معاملات سهام به مثبت و منفی ۲ درصد تغییر کرد
🔹به دنبال آخرین تصمیمات اتخاذ شده از سوی هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، #دامنه_نوسان معاملات سهام از فردا شنبه ۲۷ مرداد تا پایان روز چهارشنبه ۳۱ مرداد به مثبت و منفی ۲ درصد تغییر میکند.
🔹گفتی است، معاملات صندوقهای سرمایهگذاری سهامی نیز با دامنه نوسان مثبت و منفی دو درصد ادامه پیدا میکند.
/سنا
🔹 تیتر روزنامه های اقتصادی پرتیراژ:
#اخبار
🔺بسته حمایتی بانک مرکزی به رکود فرسایشی بازار سرمایه پایان می دهد؟تنفس مصنوعی به بورس(تجارت)
🔺پرداخت وام خودرو؛ ولخرجی بانک ها از جیب مردم (ثروت)
🔺چالش 4 گانه بانک مرکزی چیست؟زمین بازی سکان دار پولی (دنیای اقتصاد)
🔺احتمال تثبیت قیمت ارز در بازار قوت گرفت؛دولت بازار ساز برای ارز(اقتصاد ملی)
🔺**تلاش سامانه املاک و اسکان برای نجات بازار مسکن! (اقتصاد آینده)
🔺رکود بازار مسکن به دلیل گرانی بیش از حد؛بازار مسکن در خواب زمستانی(اقتصاد پویا)
🔺صنعت سیمان با کاهش تولید روبروست(ابرار اقتصادی)
🔺ادامه واکنش مثبت به مدیریت نقدینگی؛فراز و نشیب تقاضای سوداگری پول(امروز)
🔺تداوم تخصیص یارانه بررسی شد؛سپر حمایتی در مسیر اصلاح؟! (جهان اقتصاد)
🔺رشد نقدینگی در خردادماه؛عبور نقدینگی از مرز هشدار(اسکناس)
🔺مدیریت در دوره فشار حداکثری،نقطه عطف کارنامه وزیر پیشنهاد اقتصاد؛نسخه همتی برای اقتصاد تحریمی(جهان صنعت)
#بازار_شاخص_کل
تا زمانی که ارزش معاملات بالای 6,000 میلیارد تومان نرسد و شاخص کل بالای عدد 2,150 تثبیت نشود همچنان ریسک کوتاه مدتی بازار پابرجاست و مثبت ها نوسانی خواهد بود.
یه قانونی هست که میگه در هر بی نظمی هم ؛ نظمی نهفته است.
ما در هر صورت باید به آموخته هامون رجوع کنیم.
یادمون نمیره که : خبرهای خوب در انتهای روندهای صعودی و خبرهای بد در انتهای روندهای نزولی بیشتر میشوند و پررنگتر بنظر میآیند.
مهم برای بازار ...
تصمیم جدید بانک مرکزی برای حمایت از بورس/ رشد صادرات و تولیدات محصولات شرکتهای فولادی و فلزی حاضر در بورس
رئیس کل بانک مرکزی:
🔵کمیته بازگشت ارز حاصل از صادرات با بهرهگیری از ظرفیت تبصره بند ۱ ماده ۸ آیین نامه فوق، در راستای توسعه صادرات صنایع فلزی از یکسو و تأمین مصارف ارزی زنجیره مذکور از قبیل تامین مواد اولیه، تجهیزات و ماشین الات و همچنین تامین انرژی های مورد نیاز این صنعت از سوی دیگر، امکان واردات در ازای صادرات ایشان و سایر شرکتهای همگروه را با نرخ توافقی مجاز دانست.
🔵بدین ترتیب، منابع حاصل از صادرات کلیه اقلام تولیدی و زنجیره صدرالاشاره می تواند به مصارف ارزی مربوط به این زنجیره حسب تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت تخصیص داده شود.
🔵این تصمیم مهم، موجب افزایش صادرات صنعت فولاد و فلزات رنگین اساسی به علت جذابیت ایجاد شده در صادرات میگردد و به تبع آن، تامین ارز پروژههای توسعه زنجیرهی فولاد و فلزات رنگین اساسی، تسهیل و تسریع میگردد. این موضوع البته بر درآمدهای آتی و رشد تولیدات محصولات شرکتهای فولادی و فلزی حاضر در بورس کشور نیز موثر خواهد بود.
#تحلیل_بازار
🔼صف خرید
فعلا جو حمایتی و کاهش احتمال جنگ در بورس عمل کرده و تعداد نماد صف خرید افزایش پیدا کرد. البته دامنه ی نوسان کماکان محدود است و همین باعث پایین ماندن ارزش معاملات شده است. امروز به زحمت ارزش معاملات به 1500 میلیارد تومان رسید. فعلا سهم هایی که باید صف می شدند، صف شده اند و میزان رشد به گونه ای نبوده که انگیزه ی فروش ایجاد کند. خریدار هم هنوز از بهبود شرایط مطمئن نیست و منتظر شرایط متعادل است تا تصمیم بگیرد.
✔️افت دلار
بعد از کاهش احتمال پاسخ نظامی ایران به اسرائیل معاملات دلار ضعیف شد. ثبت نام خودرو و سرازیر شدن پول به سمت حساب های وکالتی برای شرکت در لاتاری نیز باعث قفل شدن همه ی بازارها شده است. امروز دلار به 58 هزار تومان رسید و با توجه به اینکه امروز آخرین روز وکالتی کردن حساب ها برای ثبت نام خودرو است، احتمالا کف قیمت کوتاه مدت امروز تجربه خواهد شد. البته بعد از آن نیز فعلا در کوتاه مدت نوسان قابل توجه رو به بالا پیش بینی نمی شود.
💡آینده ی صنعت خودرو
مکانیسم کنترلی بلوکه کردن پول با ثبت نام خودرو، به کام سیاستگذار خوش آمده است. مکانیسمی که هر موقع اجرا شده، توانسته است بخش قابل توجه پول در گردش را قفل کند. همین الان با روی میز گذاشتن 24 هزار دستگاه خودرو، حدود 10 درصد پول کشور بلوکه شده است. کدام ابزار سیاست پولی این سطح از کارایی را دارد. البته اثربخشی ندارد و بلافاصله بعد از ثبت نام پول مذکور به گردش در می آید. اما فعلا سیاست گذار مسکن های کوتاه مدت می خواهد. به نظر می رسد تا زمانی که این سیاست کارکرد داشته باشد، نرخ گذاری دستوری در صنعت خودرو ادامه خواهد یافت.
💵نیما روزی 100 تومان
دلار نیما امروز حدود 100 تومان دیگر بالاتر رفت. سرعت رشد دلار نیما کند است اما کماکان ادامه دارد. با این سرعت رشد به نظر می رسد میانگین قیمت دلار نیما برای صادرکنندگان امسال حدود 47 هزار تومان باشد. نرخی تنها برخی از صنایع مانند اوره ای ها را جذاب می کند. نرخی که کماکان برای واردکننده جذاب است تا برایش صف بکشد. البته بانک مرکزی سهم ارز توافقی در تخصیص ها را بالا برده است و شرکت های کوچک و صادرکنندگان سهامی خاصی نفع بیشتری نسبت به شرکت های بزرگ و سهامی عام می برند. معادله ای عجیبی است که همه جا شرکت های بزرگ و سهامی عام شده، بیشترین ضرر را از سیاست ها می برند.
#حسن_کاظمزاده
5 شاخص جهت ارزیابی رکود ایالت متحده:
نمودار 1- شاخصص MM(احتمال رکود برای ایلت متحده): شاخصی بر اساس تعاریف و تحقیقات سازمانهایی همانند NBER و OECD می باشد و احتمال رکود را اندازه گیری می کد. از نظر تاریخی افزایش سریع بیش از پنجاه درصدی این شاخص نشان دهنده پیشروی رکود است. برای ماه اوت 4/11 درصد است که نشان می دهد هنوز رکودی وجود ندارد.
نمودار 2- شاخص رکود قانون سهم: کلودیا سهم، اقتصاددان سابق فدرال رزرو روشی را برای شناسایی شروع رکود توسعه داد. زمانیکه میانگین متحرک 3 ماهه نرخ بیکاری 0.5 درصد بالاتر از کمترین سطح خود در 12 ماه قبل باشد، در ماههای آغازین رکود هستیم. با افزایش شدید نرخ بیکاری در ماه جولای به 3/4 درصد، شاخص سهم به 53/0 درصد رسیده که برای اولین بار از زمان کووید 2020 از آستانه رکود عبور کرده و ترس از رکود قریب الوقوع را برانگیخته است.
نمودار 3- شاخصهای رکود NBER: شامل اشتغال بخش غیرکشاورزی، تولید صنعتی، فروش واقعی صنعت تولید و تجارت، درآمد واقعی شخصی بدون احتساب دریافتهای انتقالی جاری، مخارج واقعی مصرف شخصی و تولید ناخالص داخلی به همراه میانگینشان می باشد. هر چه تعداد بیشتری از این شاخصها شروع به کاهش در مدت زمان طولانی تر کنند، احتمال ورود اقتصاد به رکود بیشتر است. بغیر از مصرف شخصی بقیه شاخصها به اوج خود رسیده اند و بر این اساس نشانی از نشانه ای از رکود وجود ندارد.
نمودار 4- شاخص صرف اوراق قرضه اضافی (EBP):یک شاخص موثر برای ارزیابی ترجیح ریسک در بازار اوراق قرضه شرکتیست و هر چه بیشتر باشد نشان دهنده افزایش ریسک در بازار اوراق قرضه و رکود است که چنین موردی مشاهده نمی شود.
نمودار 5- شاخص احتمال رکود SPF فدرال رزرو فیلادلفیا: بر اساس داده های نظر سنجی پیش بینی کنندگان حرفه ای احتمال رشد تولیذ ناخالص داخلی را برای 4 فصل جاری و 4 فصل آینده نشان می دهد. آخرین نتایج حاصل از SPF 2024 احتمال رکود اقتصادی را 06/16 درصد برای 3 ماهه جاری، 01/21 درصد سه ماهه بعدی و 99/24 درصد برای 4 فصل آینده نشان می دهد. اگر چه احتمالات بصورت جزیی افزایش یافته ولیکن مقادیر آنها نسبتا پایین می باشد.
@worldfinancial_news
#رکود #اقتصاد #فارکس #سهام
#تحلیل_بازار
تداوم صف های خرید
امروز هم مشابه دیروز تعداد نماد صف خرید زیاد بود و بیش از 850 میلیارد تومان مجموع تقاضای صف خرید در پایان معاملات بود. بازار فعلا با توجه به جو کاهش احتمال تقابل نظامی و همچنین جو حمایتی مثبت و صف خرید شده است، اما این صف های خرید چندان محکم نیستند و بسیاری منتظر عملکرد بازار در اولین عرضه های سنگین هستند. امروز بخش یا تمامی از صف خرید برخی نمادها عرضه شد و به همین دلیل ارزش معاملات خرد به 1800 میلیارد تومان رسید.
دلار بازهم پایین تر
نرخ دلار در بازار آزاد به کمتر از 58 هزار تومان نیز نفوذ کرد. مدتها بود که این نرخ در بازار آزاد تجربه نشده بود. فشار عرضه در بازار تتر و نبود خریدار در آنجا در کنار خبر افتتاح تالار مبادلات ارز توافقی، خبرهایی بودند که بیشترین فشار را بر بازار ارز داشته اند. تتر تحت تاثیر شایعات تگ گذاری در بزرگترین صرافی رمز ارز ایرانی است و البته فروکش کردن هیجان خرید نیز، همان خریداران را فروشنده کرده و در بازار این دو گروه فروشنده، خریدار پیدا نمی کنند. اما تالار مبادلات ارز توافقی عملا رقیبی برای ارز آزاد خواهد بود البته اگر ساز و کار عرضه و تقاضا در آن رعایت شود. اگر قرار باشد متقاضی ارز وارداتی خارج از سهمیه ها بتواند از این تالار ارز تامین کند، و صادرکننده ها هم بتوانند آنجا عرضه کنند، عملا بخشی از عرضه و تقاضی مداوم بازار ارز به این تالار منتقل می شود.
صندوق توسعه منتظر واریز پول حمایتی
فرآیند واریز مبالغ حمایتی به صندوق توسعه از سوی بانک ها، منتظر تایید بانک مرکزی و ابلاغ از سوی ایشان است. استعلام از این صندوق نشان می دهد مکاتبه های لازم با بانک ها صورت گرفته و بانک هایی که باید مبلغ مذکور را واریز کنند اعلام آمادگی کرده اند. اما تا زمانی که بانک مرکزی اجازه ی واریز را ندهد، ایشان نمی توانند مبالغ حمایتی را به حساب صندوق توسعه واریز کنند. پول حمایتی منتظر بانک مرکزی است تا تکانی به خودش بدهد.
اقتصاد منتظر وزرا
امروز آقای همتی که برای وزارت اقتصاد پیشنهاد شده است، به عنوان اولین وزیر اقتصادی در مجلس از برنامه های خودش دفاع کرد. چکیده ی برنامه ای همتی که مربوط به بورس و بازار سرمایه است در سه نکته خلاصه می شود. بازگشت اعتماد به بورس، رفع مداخله هایی از جنس قیمت گذاری دستوری و تاکتیک های اجرایی برای بهبود بازارها. ورزای اقتصادی دیگر هنوز به مجلس نیامده اند و بازارها و اقتصاد منتظر ایشان هستند. فعلا خبری از تغییر فرزین نیز نیست. صحبت های همتی امروز به گونه ای بود که انگار سکان اقتصاد دولت در دستان ایشان خواهد بود. البته طبق صحبت های افراد مختلف نزدیک به دولت، جایگاه اول تصمیمات اقتصادی شورای اقتصاد خواهد بود. همتی فعلا به نفع بازار شفاف و رسمی کشور یعنی بورس صحبت کرد، باید در ادامه صحبتهای دیگر وزرا و مهمتر از ان عملکرد همتی و دیگران را ببینیم.
1403/05/28
#حسن_کاظمزاده