#تحلیل_بازار
تکمیل مسخره بازی
مسخره بازی واگذاری دو باشگاه فوتبال پرسپولیس و استقلال تکمیل شد.😁 پرسپولیس به بانک ها و استقلال به پتروشیمی ها واگذار شد. از سر تا ذیل این واگذاری ایراد دارد و به نوعی مسخره بازی هر سند، قانون، دستورالعمل و هر کاغذ پاره ی دیگری بود که در حوزه شرکت داری و خصوصی سازی و سرمایه گذاری در کشرو وجود دارد. از بحث بنگاهداری بانک ها گرفته تا سهام مدیریتی یک باشگاه برای یک هلدینگ پتروشیمی، از چاپ پول برای رفع و رجوع هزینه های پرسپولیس تا پرداخت از جیب سهامداران هلدینگ خلیج فارس برای جمع و جور کردن استقلال. البته همین فاجعه در مورد دیگر مجموعه های اقتصادی نیز از قبل وجود داشته. تقریبا همه ی باشگاه های فوتبال به نوعی به یکی از بنگاه های اقتصادی که مثلا خصوصی شده اند وابستگی دارند. از سوی دیگر با این متد و عدم پرداخت حق پخش تلوزیونی و تبلیغات و دیگر منابع درآمد باشگاه ها را نیز نابود کرده اند. خلاصه اینکه امروز آخرین حلقه از مسخره بازی تکمیل شد و دو باشگاه هم شبیه دیگر باشگاه ها شدند و البته مدیریتش در اصل و نه روی کاغذ دست دولت ماند.
بورس متعادل و نوسانی
بورس امروز در نمادهای پرتراکنش متعادل و نوسانی بود و یک رفت و برگشت از منفی به مثبت در اکثر نمادهای بزرگ تجربه شد. هم زمان از دیروز تمایل به خرید نمادهای کوچک و متوسط جامانده افزایش پیدا کرده است. همین باعث شد امروز علی رغم تقریبا درجا بودن شاخص کل، شاخص هم وزن 6 دهم درصد مثبت بخورد. البته همه نمادهای کوچک و متوسط به یک اندازه مورد توجه نبودند. اساسا بازار تمایل به سود کوتاه مدت دارد و اگر احساس تقاضا و رشد سریع در یک یا چند نماد بکند به سمت آن حرکت می کند. وگرنه کسی حوصله خریدن سهام ارزنده و صبر را ندارد. فعلا همین وضعیت نوسانی و متعادل پابرجا به نظر می رسد تا با یک خبر جدی و مهم تقاضا در بازار قوی تر شود.
اقتصاد علی الحساب
اول این دولت گفته شد که ما می خواهیم اقتصاد را پیش بینی پذیر کنیم. این حرف از روند واگذاری باشگاه های فوتبال هم مسخره تر به نظر می رسد. سال گذشته تقریبا همه چیز تا ماه های پایانی سال علی الحساب جلو رفته است. نرخ گاز تا پاییز علی الحساب بود، دستورالعمل فروش نفت و خرید فراورده های نفتی از پالایشگاه ها علی الحساب بود، نرخ برق تا بهمن ماه علی الحساب بود. برخی از این موارد با جنگ و دعوا همراه بود اما در نهایت سهامداران دیدند در نهایت دولت هر مدل دلش می خواهد تصمیم می گیرد و از اعتراض خسته شدند. به جای پیش بینی پذیری اقتصاد باید بگویم علی الحسابی اقتصاد.
فوریت اصلاح بند س
مدل اتفاقا اقتصادی در چند سال گذشته اینگونه بوده که یک نفر یا گروه یا سازمان یا وزارتخانه یک ضربه ای به تولید و صنعت وارد کرده یا پیشنهادش را داد، بعد کلی آدم افتادن دنبال بیرون کشیدن سنگی که آن به ته جاه انداخته است. اخرش هم یا سنگ در نیامده یا چاه خراب شده یا 10 نفر زیر دست و پا له شده اند و یا در بهترین حالت نصف سنگ شکسته و در چاه مانده و نصف دیگر به زور بیرون آمده است. حالا ظاهرا هفته ی بعد در مجلس قرار است به سنگ نماینده محترم پرداخته شود تا ببینیم چقدرش را از چاه بیرون می کشند.
پ.ن: ضریب مقاطع فولادی طویل بهبود پیدا کرده و به نفع تولیدکنندگان این مقاطع خواهند شد.
1403/02/03
#فردانامه
#حسن_کاظمزاده
.
واگذاری شاراک قطعیت پیدا کرده است
غروب امروز خبری در برخی کانال ها منتشر شد که واگذاری شاراک لغو شده و مالکیت به وبانک برمی گردد. علی رغم نامه ی رئیس مجلس در مورد مغایرت قانونی دستورالعمل واگذاری دارایی های بانکی و حتی اگر بلا اثر شدن آن، واگذاری شاراک قطعیت پیدا کرده و این معامله لغو نمی شود.
اول اینکه رئیس مجلس دستورالعمل واگذاری مصوب هیات دولت را مغایر قانون دانسته و آن را بلااثر کرده است و بعد از این واگذاری دارایی های بانک های دولتی با آن دستورالعمل انجام نخواهد شد تا دستورالعمل جدیدی تدوین شود. و این این بلااثر شدن در مورد معاملات قبلی اثری ندارد.
دوم اینکه معامله ی واگذاری شاراک قطعیت پیدا کرده است. هیات مدیره وبانک بنا به هر دستورالعملی یک دارایی را برای فروش گذاشته اند و حالا اگر دستورالعمل فعالیت آنها در واگذاری دارایی ها تغییر کرده، ربطی به تصمیم قبلی آنها و خریدار و غیره ندارد.
سوم اینکه حتی اگر هیات مدیره وبانک تصمیم مغایر با قانون یا هر موارد مشابه گرفته باشند، معامله قطعیت پیدا کرده و تحت هر شرایطی معامله ابطال نمی شود. سهامداران، ناظران یا هر ذینفع دیگری اگر خواستار پیگیری باشد بایستی از هیات مدیره وبانک پیگیر موضوع باشد.
شاراک واگذار شده، معامله قطعیت پیدا کرده و شتران مالک بلوک مدیریتی آن است. با بلااثر شدن دستورالعمل واگذاری دارایی های بانک های دولتی توسط رئیس مجلس یا هر تصمیم دیگری این معامله باطل نخواهد شد. تنها راه بازگشت مالکیت بلوک مدیریتی به وبانک، آگهی آن توسط شتران و خرید آن توسط وبانک است. (معامله ی مجدد)
#فردانامه
⁉️ضریب اهرمی چیست و چرا مهم است؟
صندوقهای اهرمی دو نوع اوراق منتشر می کنند:
1️⃣ اوراق ممتاز 2️⃣ اوراق عادی
اوراق ممتاز همین اوراقیست که در بازار قابل خرید و فروش است و بر اساس NAV یا همان خالص ارزش دارایی صندوق معامله میشود.
واحدهای عادی اما مانند اوراق با درآمد ثابت هستند. کسی که آنها را از صندوق خریداری کند به دنبال سود حوالی ۲۵ تا ۳۰ درصد است و گویی پول خود را در ازای این میزان سود به صندوق وام میدهد و صندوق با آن وام یا اعتبار سهام خرید و فروش میکند و تنها سودی معادل سود بانکی به دارندگان واحدهای عادی پرداخت می کند.
❓ برای درک بهتر موضوع، مثالی بزنیم:
فرض کنید یک صندوق اهرمی خالص ارزش اوراق ممتاز آن ۱۰۰ میلیارد و خالص ارزش اوراق عادی آن نیز ۱۰۰ میلیارد باشد گویا صندوق روی ۱۰۰ میلیارد سبد سهام خود، ۱۰۰ میلیارد هم وام یا اعتبار گرفته و با آن مجموعا ۲۰۰ میلیارد تومان سهام خریده است.
فرض کنید بازار سهام رشد می کند و قیمت تمامی سهام موجود در سبد صندوق اهرمی ۱۰۰ درصد رشد کند و دارایی صندوق از ۲۰۰ میلیارد تومان اولیه به ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است. ۱۰۰ میلیارد آن که برای واحدهای عادی است که سود رشد قیمت سهم نصیبشان #نمی_شود لذا ارزش ۱۰۰ میلیارد واحدهای ممتاز به حوالی ۳۰۰ میلیارد افزایش یافته است که برابر است با ۲۰۰٪ رشد.
در مثال بالا ضریب اهرمی صندوق حوالی ۲ است چرا که اثر آن دوبرابر کردن سود یا زیان است. ۱۰۰٪ رشد در بازار منجر به ۲۰۰٪ رشد در ارزش داراییهای واحد ممتاز صندوق اهرمی شد!
⚠️اما فاکتورهای دیگری برای محاسبه دقیق ضرایب اهرمی بایستی مورد توجه قرار گیرد تا منجر به محاسبه #ضریب_اهرمی_واقعی شود که در محتواهای آتی به آن خواهیم پرداخت.
طرح های توسعه شرکت ها زیر ذره بین نبض بورس (قسمت دوم):
🔺طرح های توسعه ای فولاد هرمزگان به جای پیشرفت، پسرفت می کنند؟! | وارد کردن آمار غلط بر روی کدال!
🔹بررسی ها نشان می دهد که فولاد هرمزگان جنوب دارای چهار طرح توسعه ای می باشد که دو مورد از این طرح ها گویا بجای پیشرفت فیزیکی، پسرفت کرده اند! به بررسی این طرح های توسعه ای خواهیم پرداخت.
https://nabzebourse.com/000Irp