هدایت شده از سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
22.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 ویژه روزِ «جمهوری اسلامی ایران»
▪️ «داستان انقلاب تناور» به روایت رهبر معظم انقلاب
🌳 نهالِ «جمهوری اسلامی» امروز به «درخت تناوری» تبدیل شده است که نمیتوانند آن را از جای خودش تکان بدهند؛ این را شما بدانید!
📈 «جمهوری اسلامی» قویتر خواهد شد.
🆔 @Smh_Doaei
هدایت شده از سیاهمشق | سید محمدحسین دعائی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔥 اینجا جایی است که اگر به خطر بیفتد، ما با جانمان مواجه میشویم ...
🆔 @Smh_Doaei
🔰 صرفا از باب «النصیحة لأئمة المسلمین»
✉️ درددلی صمیمانه با آیة الله علمالهدی
با امسال، حداقل چهارسال است که امامجمعۀ محترم مشهد و نمایندۀ معزّز ولیفقیه در استان خراسان رضوی، آیة الله علمالهدی، بهطور متناوب و یکسان، در خطبۀ دوم نماز عید فطر، به مسئلۀ «حجاب» پرداخته و بر این مطلب تأکید میکنند که:
▪️ بدحجابی و بیحجابی، مصداقِ «تجاهر به فسق» بوده و معنایی جز «دشمنی با شرف پیامبر» و «دهنکجی به خدا و اولیاء خدا» ندارد.
▪️ همچنین تداوم این گناه و بیتفاوتی مردم نسبت به آن، موجبِ «نزول عذاب الهی»، «پیدایش نحوست در جامعه» و «تشدید مشکلات اقتصادی» خواهد شد.
▪️ بنابراین همه باید به فریضۀ امر به معروف و نهی از منکر عمل کرده و با این گناه مقابله کنند.
در اینکه «حجاب» یکی از مسئلههای مهم چندسال اخیر جمهوری اسلامی است و باید به آن پرداخت شکی نیست؛ اما:
۱. حتما در فضای جامعۀ امروز، مسئلههای اولویتدار دیگری هم وجود دارند؛ مسئلههایی مثل: چالش جبهۀ مقاومت و جمهوری اسلامی با استکبار جهانی، نابسامانیهای معیشتی یا بیعملیها و بدعملیها مزمن در عرصۀ حکمرانی. بر همین اساس، تمرکز بر مسئلۀ حجاب و تخصیص اکثر محتوای یک خطبه به این مسئله، کنش کاملی به نظر نمیرسد.
۲. پرداختن به یک مسئله، با مضمون و ادبیات یکسان، در چهارسال متوالی، جدای از آنکه به دلزدگی و حساسیتزدایی منجر میشود، میتواند حاکی از بیتوجهی به اقتضائات زمان و متغیرهای نوبهنو در معادلات کشور نیز باشد. به بیان دیگر، قطعا نمیتوان در سال ۱۴۰۴، برای تبیین بحث حجاب، از همان صورت و مادۀ استفادهشده در سال ۱۴۰۱، بدون حتی اندکی تلاش برای بازآفرینی و بروزرسانی، استفاده کرد.
۳. آیا هنوز به این نتیجه نرسیدهایم که مسئلۀ حجاب را نمیشود با رویکرد انتزاعی، سلبی و تفسیقی حل کرد؟ چرا لااقل در کنار تکیه و تأکید بر دوگانههایی مثل: دیندار/بیدین، مؤمن/فاسق، دهنکجی/بندگی، نحوست/برکت و عذاب/ثواب، از منافع ملموس و منطق عقلانی حجاب سخن نمیگوییم؟ چرا بخش قابلتوجهی از جوانان را بدون هرگونه قیدی در صف دشمنان خدا و اولیاء خدا جانمایی میکنیم؟ چرا با دست خودمان قشر خاکستری جامعه را به سمت سپاه سیاهی هُل داده و از آنها تبری میجوییم؟ چرا بهجای یارکشیهای هوشمندانه، مسیر دشمنتراشیهای ناشیانه را هموار میکنیم؟ چرا اصرار داریم که همۀ بدحجابیها و بیحجابیها را بهعنوان نتیجۀ بیدینی و هرزگی معرفی کنیم؟ چرا جهالتها، جوانیها و جوزدگیها را با مزدوریها و دشمنیها یککاسه میکنیم؟ چرا دقت نمیکنیم که حتی اگر کسانی بهدنبال دشمنی با شرف رسول خدا هستند، نباید اینقدر صریح و پُرتکرار، آن را به رو آورد و به عادیسازیاش کمک کرد؟ چرا به جای آموزش روش مقابله با چالش حجاب به مخاطبان خود، طوری حرف میزنیم که زمینۀ لازم برای تشدید دوقطبیها و تعمیق شکافهای فرهنگی فراهم شود؟ و دهها چرای دیگر.
۴. باید به این نکته توجه داشت که مشکل امروز جامعۀ ایران، خصوصا قشر متدین و انقلابی، بیتفاوتی نسبت به معضل بدحجابی و کشف حجاب نیست که آنوقت لازم باشد دائم از ضرورت امر به معروف و نهی از منکر سخن گفته و مخاطب را از عواقب بیتفاوتی بترسانیم. بلکه مشکل، حیرت ناشی از ابهامهای اجتماعی و فراز و فرودهای حاکمیتی است. به بیان دیگر، خیلیها از ضرورت اصلاحگری آگاهند، انگیزه و دغدغۀ کافی هم دارند، اما نمیدانند در شرائط موجود دقیقا وظیفهشان چیست؛ و این مشکل، راهحل دیگری میطلبد.
۵. با توجه به نکات فوق، آنچه از یک امامجمعۀ تراز انقلاب اسلامی انتظار میرود سه چیز است:
▪️ بازکردن گرههای ذهنی و افقگشایی معرفتی، در مقام یک معلم خبیر و مبلغ زبده
▪️ دستگیری و دلبری از همۀ جوانان شهر، در مقام یک پدر دلسوز و مهربان
▪️ میدانداری اجتماعی و مماسشدن با نیازهای عینی جامعه، در مقام یک کنشگر هوشمند
باید با عبور از کلیگویی و گفتاردرمانی، علاوه بر نماز جمعه، نیروهای اجتماعی را بهشکل میدانی امامت کرد. بهعنوان یک پیشنهاد مشخص، امامجمعه میتواند ـ بلکه باید ـ «پیشران مطالبهگریهای مردمی» و «میزبان آزاداندیشیهای نخبگانی» باشد و با الگوسازی در این دو عرصه، جلوی افراطها و تفریطهایی که به بلای جان جبهۀ فکری و فرهنگی انقلاب تبدیل شده را بگیرد.
در پایان باید تأکید کنم که همۀ آنچه عرض شد، یعنی:
▪️ ضرورت اولویتسنجی و جامعنگری
▪️ ضرورت زمانشناسی و نوآوری
▪️ ضرورت جذب حداکثری و دفع حداقلی
▪️ ضرورت واقعبینی و موضوعشناسی
▪️ ضرورت بنبستشکنی و کاربردمحوری
به بیانات رهبر حکیم انقلاب مستند است و به همین خاطر اطمینان دارم که از سوی شخصیت فرهیخته و دغدغهمندی مثل آیة الله علمالهدی، مورد توجه قرار خواهد گرفت، انشاءالله.
✍️ سید محمدحسین دعائی
🌐 منتشرشده در پایگاه خبری صدای حوزه: https://v-o-h.ir/?p=46408
🌻 @Smh_Doaei
هدایت شده از بدون مرز
26.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 برای این شبهای غزه
« اللَّهُمَّ إنَّی أدْرَاُ بِکَ فِی نُحُورِهِمْ، وَأعُوذُ بِكَ مِنْ شُرُورِهِمْ»
«خداوندا، من تورا به مقابله بااینها میفرستم، و از شر اینها به تو پناه میبرم»
⚫توصیهی آیت الله جاودان برای دفع دشمنان
#لایملک_الّا_الدعاء
#استوری_کنید
🌍با بدون مرز همراه باشید!
@bedun_e_marz