eitaa logo
تدبّر در قرآن
1.2هزار دنبال‌کننده
33.2هزار عکس
9هزار ویدیو
3.2هزار فایل
✅ آشنایی با سوره‌های قرآن کریم 🔸اعضای محترم کانال تدبّر در قرآن، می‌توانند نظرات و پیشنهادهای سازنده‌ی خود را برای این‌جانب ارسال نمایند. با تشکّر @sm_borhani
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 «اِن تَنصُرُوا اللَهَ یَنصُرکُم»؛ این سنت الهی است.
آرامش صادق.mp3
1.73M
💠 آرامش صادق / آیت‌الله جوادی آملی
یاد خدا ۸۰.mp3
12.2M
💠 مجموعه یاد خدا / ۸۰ 🔸حرف آخر: یک فرمول، برای داشتن شادی و آرامشی که هیچ وقت تمام نشود!
🔴 در محضر قرآن کریم / ۱۲۷۶ ✅ مَنْ عَمِلَ صالِحاً مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَى‏ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَٰوةً طَيِّبَةً وَ لَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ‏ (نحل/۹۷) 🔹هر كس از مرد یا زن كه مؤمن باشد و كار شایسته كند، حتماً به زندگى پاک و پسندیده‌اى زنده‌اش مى‌داریم و قطعاً مزدشان را بر پایه‌ى نیكوترین كارى كه مى‌كرده‌اند، پاداش خواهیم داد. 🔸«حیات طیّبه» آن است كه انسان دلى آرام و روحى مؤمن داشته باشد، مؤمن به نور خدا مى‌بیند، مشمول دعاى فرشتگان است، مشمول تأییدات الهى است، اینگونه افراد خوف و حزنى ندارند. مفسران در مورد حیات طیبه (زندگی پاکیزه) که در آیه ۹۷ سوره نحل آمده است، مصادیقی ذکر کرده‌اند، از جمله: روزی حلال، توفیق انجام دادن طاعت‌هایی که انسان را به رضوان الهی می‌رساند، بهشت، سعادت، شیرینی طاعت پروردگار، مقام واگذاری تدبیر امور زندگی به خدا(توکل)، بی‌نیازی و استغنا از خلق و نیازمندی به خالق، زندگی پاک در قبر، رزق روزانه و ... 🔸در باره حیات طیبه، مصادیقی در روایات آمده است: پیامبراکرم(ص) فرمودند: قانع و راضی بودن به قسمت خدا. امام صادق‌(ع) فرمودند: معرفت الهی. حضرت علی(ع) در خصوص حیات طیبه در آیه ۹۷ سوره نحل، فرمودند؛ مقصود، قناعت است.(حکمت ۲۲۹ و ۴۴)، قناعتی برخاسته از عزت نفس. و نیز فرمودند: حیات طیبه برای کسی است که به یاد معاد باشد و برای روز قیامت کار کند و به زندگی حلال و طیب قانع باشد و از احکام و حکم الهی راضی باشد.(حکمت/۴۷۵) ❇️ از پيام‌های آیه ▫️ملاک پاداش، سنّ، نژاد، جنسیت، موقعیت اجتماعى، سیاسى و... نیست. «مَن عَمِل» ▫️زن و مرد در كسب كمالات معنوى یكسانند. «من ذكر او انثى» ▫️شرط قبولى عمل صالح، ایمان است. «و هو مؤمن» ▫️حتى یک عمل صالح، بى‌پاسخ نمى‌ماند. «من عمل صالحاً» ▫️هر كجا تفكّر جاهلى مبنى بر تحقیر زن در كار باشد، باید نام و مقام زن را با صراحت برد. «من ذكرٍ او انثى» ▫️كار خوب به تنهایى كافى نیست، خود انسان هم باید خوب باشد. «من عمل صالحاً... و هو مؤمن» ▫️انسانِ بدون ایمان و عمل صالح، گویى مرده است. «فلنحیینّه حیوة طیّبةً»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺صدق، مقدمه‌ی اعتمادی است که لازمه حیات طیبه و زندگی خوب انسان است
No. 801.pdf
2M
💠 شماره ۸۰۱ هفته‌نامه افق ‌حوزه
🔴 آشنایی با سوره‌ی احزاب / ۲۱ ✅ أَشِحَّةً عَلَيْكُمْ فَإِذَا جَآءَ الْخَوْفُ رَأَيْتَهُمْ يَنظُرُونَ إِلَيْكَ تَدُورُ أَعْيُنُهُمْ كَالَّذِى يُغْشَى عَلَيْهِ مِنْ الْمَوْتِ فَإِذَا ذَهَبَ الْخَوْفُ سَلَقُوكُم بِأَلْسِنَةٍ حِدَادٍ أَشِحَّةً عَلَى الْخَيْرِ أُوْلَئِكَ لَمْ يُؤْمِنُواْ فَأَحْبَطَ اللَّهُ أَعْمَالَهُمْ وَ كَانَ ذَلِكَ عَلَى اللَّهِ يَسِيراً (۱۹) 🔹در حالى آنان بر یارى شما بخیل هستند، كه هرگاه (لحظات) بیم (و جنگ) پیش آید، آنان را مى‌بینى چنان به تو مى‌نگرند كه چشمانشان (در حدقه) مى‌چرخد، همچون كسى كه مرگ او را فرا گرفته، پس همین كه ترس از میان رفت، زبان‌هاى تند و خشن (خود را) بر شما مى‌گشایند، در حالى كه نسبت به خیر (مال و غنیمت) بخیل هستند، آنان ایمان (واقعى) ندارند و خداوند اعمالشان را محو نموده؛ و این كار بر خداوند آسان است. 🔸كلمه‌ى «اشحّة» جمع «شحیح» از «شُحّ» به معناى بُخلى است كه همراه با حرص باشد. «سلقوكم» از «سلق»، به معناى مغلوب‌كردن و شكست‌دادن است، یعنى مى‌خواهند با تبلیغات و زخمِ زبان خود، مسلمانان را مغلوب كنند و شكست دهند. «حِداد» جمع «حدید» به معناى تیز و خشن است. 🔸در آیه ۱۸ و ۱۹ به دو ویژگی منافقان بازدارنده از جنگ اشاره شده است که در حقیقت بیان فرجام و کیفر آنان است: اول آن‌که ایمان حقیقی نیاورده‌اند و از همان نخست تظاهر به ایمان می‌کنند و از این‌رو در لحظات سخت جنگ ابن‌گونه رفتار می‌کنند. دوم آن‌که اعمال آنان نابود می‌شود؛ چرا که آنان با انگیزه‌ای غی الهی به جنگ آمده‌اند و کارشان در نزد خدا ارزشی ندارد. ❇️ از پيام‌های آیه ▫️منافقان، هرگز خیرخواه شما نیستند؛ به هنگام خطر از كمک و حضور در جبهه بخل مى‌ورزند، «اشحّة علیكم» و پس از برطرف شدن خطر، به جمع غنائم حریص هستند. «اشحّة على الخیر» ▫️منافقان، تلخى‌ها را از جانب پیامبر(ص) و مسلمانان مى‌بینند. «فاذا جاء الخوف... ینظرون الیک» ▫️منافقان در شرایط بحرانى تعادل خود را از دست مى‌دهند. «فاذا جاء الخوف... تدور اعینهم» ▫️حالات روحى، در چهره‌ى انسان اثر مى‌گذارد. «تدور اعینهم» ▫️منافقان، كم‌كار و پُرحرف هستند. هنگام جنگ و سختى ترسوترین مردم و هنگام آرامش طلبكارترین مردم هستند. «اشحّة علیكم - اشحّة على الخیر» ▫️ترس، بخل، زخم زبان و توقّع نابجا از نشانه‌هاى بارز منافقان است. «اشحّة - تدور اعینهم - السنة حداد» ▫️حبط اعمال گناهكاران، حكیمانه و بر اساس عملكرد خود انسان است. «لم یؤمنوا فاحبط اللّه اعمالهم» ▫️نفاق، عامل حبط و تباه شدن اعمال است. «احبط اللّه اعمالهم» ▫️رفتار منافقان، (بخل، زخم زبان و دلسرد كردن مردم از حضور در جبهه و...) نمى‌تواند مشكلى براى اراده خداوند به وجود آورد. «كان ذلک على اللّه یسیرا»