eitaa logo
تدبّر در قرآن
1.3هزار دنبال‌کننده
35.2هزار عکس
9.9هزار ویدیو
3.4هزار فایل
✅ آشنایی با سوره‌های قرآن کریم 🔸اعضای محترم کانال تدبّر در قرآن، می‌توانند نظرات و پیشنهادهای سازنده‌ی خود را برای این‌جانب ارسال نمایند. با تشکّر @sm_borhani
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ فلسفۀ امتحانات و فتنه‌ها 🔸در مسیر پیشروی به‌سمت عصر ظهور، امتحانْ قطعی است، فتنهْ قطعی است. نمی‌توانیم از خدا بخواهیم که ما را امتحان نکند و ما را گرفتار فتنه نکند. یک محاسبۀ غلطی وجود دارد که رسیدن به عصر ظهور، به‌سادگی اتفاق می‌افتد! اصلاً این‌طور نیست! امتحانات سختی در راه بوده و هست و خواهد بود؛ سُنّت خداست. فرمود: «لَتُبَلْبَلُنَّ بَلْبَلَةً وَ لَتُغَرْبَلُنَّ غَرْبَلَةً». در روایات هست که این آیه مربوط شیعیان در قرب ظهور است: «وَ لَنَبْلُوَنَّکُمْ بِشَيْ‏ءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرينَ».(بقره/۱۵۵) 🔹چرا خدای متعال امتحانات و فتنه‌های آخرالزمان را قرار می‌دهد؟ چون ایمان مؤمنین در این صحنه‌ها کامل می‌شود و منافقین هم در این صحنه‌ها جدا می‌شوند و پالایش می‌شوند؛ وقتی «اُحُد» برپا می‌شود، فرق امیرالمؤمنین با بقیه معلوم می‌شود. داستان ملاقات «ابوسفیان» و «عباس‌‌بن‌عبدالمطلب» با وجود مقدّس امیرالمؤمنین (علیه آلافُ التّحیة و الثّناء)
کارگاه تفکر ۲۵.mp3
12.39M
🔹کارگاه تفکر / ۲۵ 🔸آنچه در این قسمت می‌شنوید: - افکار منفی چگونه جای خود را به افکار مثبت و نورانی می‌دهند؟ - ورزشکاران و دانش‌پژوهان در مهندسی افکار خودشان موفق‌ترند، چرا؟ - چطور شیاطین قادرند بر فکر انسانها نفوذ کنند؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 اَحَسِبَ النّاسُ اَن یُترَکوِّا اَن یَقولوِّا ءامَنّا 
🔴 در محضر قرآن کریم / ۱۴۸۴ ✅ وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ حَتَّى‌ نَعْلَمَ الْمُجَاهِدِينَ مِنكُمْ وَ الصَّابِرِينَ وَ نَبْلُوَاْ أَخْبَارَكُم (محمّد«ص»/۳۱) 🔹ما قطعاً شما را مى‌آزماییم تا از میان شما مجاهدان و صابران را نشان دهیم و اخبار (و اعمالتان) را آزمایش خواهیم كرد. 🔸«ابتلاء»، گاهى به معناى آزمایش افراد براى كشف حقیقت است، مانند: «اذ ابتلى ابراهیم ربّه»(ابراهیم/۱۲۴) و گاهى به معناى ایجاد زمینه‌هاى مختلف براى بروز حالات درونى است، مانند همین آیه: «نَبلوا اخباركم». جمله «حتّى نعلم» به معناى «معلوم داریم» از ماده «عَلَم» به معناى نشانه و علامت است نه از ماده «عِلم» در برابر جهل. یعنى آزمایش الهى، علامت شناسایى آنان است. 🔸در آیه قبل خواندیم كه خداوند عملكرد ما را مى‌داند: «و اللّه یعلم أعمالكم» و براى علم و آگاهى خود نیاز به آزمایش ندارد. بنابر این آزمایش براى آن است كه مردم كارى انجام دهند و بر اساس آن استحقاق پاداش یا كیفر را پیدا نمایند. همان‌گونه كه ما شغل افراد را مى‌دانیم، ولى بر اساس دانستن شغل به آنان مزد نمى‌دهیم، بلكه باید از آنان كارى انجام پذیرد تا استحقاق دریافت مزد را داشته باشند. 🔸تفكیک انسان‌ها از یكدیگر مراحلى دارد: در مرحله اول؛ انسان‌ها با كفر و ایمان جداسازى مى‌شود و در مرحله دوم؛ اهل ایمان با جهاد و فرار از جهاد تفكیک مى‌یابند و در مرحله سوم؛ جهادگران با صبر و مقاومت بیشتر. بنابر این آزمایش‌هاى الهى یكى پس از دیگرى ادامه دارد. از آیه ۱۶ تا اینجا، بارها سخن از منافقان و بیماردلان به میان آمد و سیمایى از آنان ترسیم شده است: تحقیر گفته‌هاى پیامبر(ص) (آیه۱۶)، ترس از فرمان جهاد (آیه ۲۰)، فساد در زمین و قطع رحم (آیه ۲۲)، ارتداد و برگشت از حب (آیه ۲۵)، به وعده‌هاى شیطان فریفته مى‌شوند (آیه ۲۵)، توطئه‌گرى و اعلام همكارى با سایر مخالفان (آیه ۲۶)، پیروى از كارهایى كه سبب خشم الهى است (آیه ۲۸)، ناخشنودى از كارهایى كه سبب رضاى الهى است (آیه ۲۸)، كینه توزى (آیه ۲۹). در برابر این همه خباثت، خداوند نیز آنان را با مُهر زدن بر دلها، لعنت و دورى از رحمت خویش، عذاب و ضربه به صورت و پشت؛ هنگام جان‌دادن و تباه و حبط شدن اعمالشان تهدید مى‌نماید. ❇️ از پيام‌های آیه ▫️آزمایش مردم، امرى حتمى و همگانى و یكى از سنّت‌هاى الهى است. «و لنبلونّكم» (حرف لام و نون تأكید، نشانه قطعى بودن آن است) ▫️یكى از بسترهاى آزمایش و شناسایى انسان‌ها، میدان جنگ است. منافقان در جبهه رسوا مى‌شوند. «حتّى نعلم المجاهدین منكم» ▫️در جهاد، صبر و استقامت نقش بسیار مهمى دارد. «المجاهدین منكم و الصابرین» ▫️ادّعاها و سخنان انسان، در صحنه عمل مورد آزمون الهى قرار مى‌گیرند. «نبلوا اخباركم» ▫️معیار ارزیابى الهى، موفقیّت در آزمون‌هاى عملى است. «نبلوا اخباركم»
بلای حَسَن.mp3
1.48M
💠 بلای حَسَن / آیت‌الله جوادی آملی
🔴 آشنایی با سوره‌ی عنکبوت / ۵ ✅ أَمْ حَسِبَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ السَّيِّئَاتِ أَن يَسْبِقُونَا سَآءَ مَا يَحْكُمُونَ. مَن كَانَ يَرْجُواْ لِقَآءَ اللَّهِ فَإِنَّ أَجَلَ اللَّهِ لَآتٍ وَ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (۴_۵) 🔹آیا كسانى كه كارهاى بد انجام مى‌دهند، پنداشته‌اند كه بر ما پیشى خواهند گرفت (و از كیفر ما خواهند گریخت)؟ چه بد داورى مى‌كنند. آن كس كه به دیدار خداوند امید دارد (مى‌داند كه) بى‌شک اجلى كه خداوند تعیین كرده آمدنى است؛ و اوست شنواى دانا. 🔸بدکاران گمان نکنند که دست خدا به آنها نمی‌رسد و از چنگال آزمایش الهی فرار کرده‌اند، بلکه همین کارها آزمایش آنان است و بر اساس همین کارها، کیفر و پاداش داده می‌شوند. برخی مفسران آیه ۴ را اشاره به مشرکان و کافران دانسته‌اند و برخی اشاره به مؤمنان گناهکار، ولی آیه مطلق است و مانعی ندارد که اشاره به همه‌ی بدکاران باشد. 🔸مقصود از «لقاءالله» همان ملاقات شهودی و باطنی خداست که در قیامت پرده‌ها و حجاب‌های مادی از مقابل چشم دل انسان کنار می‌رود و حقایق برایش آشکار می‌شود (آیات ۴۶ بقره و ۱۲۰ کهف را ملاحظه کنید). حضرت على علیه السلام فرمودند: «مراد از «لقاء اللّه»، روز قیامت است» (تفسیر نورالثقلین) 🔸فرصت برای تلاش انسان کوتاه است و مرگ انسان‌ها و ملاقات با خدا در رستاخیز به زودی فرا خواهد رسید؛ پس هر کس ایمان آورده و امیدوار است باید فرصت را غنیمت بشمرد و کارهای شایسته انجام دهد و برای آخرت خود ذخیره سازد. ❇️ از پيام‌های آیات ▫️ارتكاب گناه و تكرار آن، در بینش انسان تأثیر گذارده و او را خیالباف مى‌كند. «ام حسب الّذین یعملون السّیئات» ▫️خیال‌پردازى‌ها را با یاد مرگ و معاد درمان كنیم. هم مؤمنانى كه در بوته‌ى آزمایشند و هم خلافكاران بدانند كه فرصت‌ها تمام شدنى است و مهر و قهر الهى به سراغشان خواهد آمد. «أحسب النّاس أن یتركوا ... أم حسب الّذین یعملون السّیئات ... من كان یرجوا لقاء اللّه...» ▫️نه مدّعیان ایمان، از امتحان الهى رها مى‌شوند و نه خلافكاران، از انتقام الهى. «یسبقونا» (خلافكاران، خیال مى‌كنند دست خدا به آنان نمى‌رسد.) ▫️باید تفكّرات و پندارهاى باطل را محكوم كرد. «ساء ما یحكمون» ▫️خداوند، هم گفتار ما در اظهار ایمان را مى‌شنود و هم پندار و روحیات ما را مى‌داند. «و هو السمیع العلیم»
33.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺تلاوت قرآن / مرحوم استاد اللیثی
OstadAbedi_Aklag_14030907.mp3
4.29M
💠 بیانات استاد احمد عابدی درباره بلند همتی (جلسه هفتم) ▫️دعای امام سجاد علیه السلام و درخواست همت عالی ▫️همت بلند در ادب فارسی ▫️همت بلند سلطان عالم‌گیر در حفظ قرآن ▫️همت بلند آیت الله ری شهری در حفظ قرآن ▫️بلند همتی در حفظ قرآن و حدیث ▫️علو همت میر حامد حسین در نوشتن کتاب عبقات الانوار ▫️همت بلند قاضی نورالله شوشتری در تألیف کتاب احقاق الحق 🔸چهارشنبه ۷ آذرماه ۱۴۰۳، حرم مطهر حضرت معصومه سلام ﷲ علیها ⬅️ برای دیدن ویدیوی این بیانات، روی لینک زیر کلیک کنید👇 https://speeches.ahmadabedi.com/?p=1962
🔴 آشنایی با سوره‌ی عنکبوت / ۶ ✅ وَ مَن جَاهَدَ فِإِنَّمَا يُجَاهِدُ لِنَفْسِهِ إِنَّ اللَّهَ لَغَنِىٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ (۶) 🔹و هر كس تلاش كند پس براى خود مى‌كوشد، زیرا خداوند از جهانیان بى‌نیاز است. 🔸مراد از جهاد در این آیه، تنها جهاد با شمشیر نیست، بلكه مراد هرگونه تلاش و كوشش در راه خداست؛ خواه این تلاش در راه خودسازى، حفظ ایمان، تقوا و انجام کارهای نیک و مبارزه با مشکلات و تحمل سختیها باشد و یا مبارزه با وسوسه‌هاى شیطان و یا با دشمنان خارجى و هم‌چنین جهاد علمی، فرهنگی، فکری و تبلیغاتی که می‌تواند جهاد تبیین باشد که آیه ۵۲ سوره فرقان به عنوان جهاد کبیر بدان اشاره دارد. 🔸از این آیه استفاده می‌شود که اگر خدا شما را به سوی ایمان و عمل شایسته فرا می‌خواند، نهایت لطف اوست، چون سود این اعمال به خود شما می‌رسد نه خدا. همان‌گونه که رفتن در مسیر باطل هم به ضرر خود انسان است. قرآن بارها با بیانات گوناگون به این اصل اشاره فرموده است كه نتیجه عمل به خود انسان بر مى‌گردد، چنانكه مى‌فرماید: «و مَن یشكر فانّما یشكر لنفسه و من كفر فانّ اللّه غنىّ حمید»(لقمان/۱۲)؛ هر كس شكر كند، پس براى خویش شكر كرده و هر كس كفران ورزد به زیان خویش است. «مَن اهتدى فلنفسه و مَن ضلّ فانما یضلّ علیها»(زمر/۴۱)؛ هر كس هدایت پذیرفت، به نفع خود اوست و هر كس گمراه شد، به ضرر خود اوست. موارد دیگر: انعام/۱۰۴، یونس/۱۰۸، اسراء/۱۵، نمل/۴۰، فاطر/۱۸، فصلت/۴۶، فتح/۱۰، محمد«ص»/۴۷) و ... ❇️ از پيام‌های آیه ▫️خداوند به تلاش ما نیاز ندارد. «و مَن جاهد فانّما یجاهد لنفسه» ▫️براى تشویق مردم به تلاش‌هاى مثبت، از گرایش‌هاى درونى و فطرى، همچون حبّ نفس استفاده كنیم. (انسان فطرتاً به دنبال سود و منافع خویش است) «و مَن جاهد فانّما یجاهد لنفسه» ▫️بى‌نیازى خداوند، واقعى و حتمى است. (بر خلاف اظهار بى‌نیازى ما كه در عین نیاز است.) «انّ اللَّه لغنىّ عن العالمین» ▫️خداوند، هم از انسان‌ها بى‌نیاز است و هم از فرشتگان و هم دیگر موجودات. «لَغنىّ عن العالَمین»
D1737765T13938964(Web).Mp3
3.48M
✅ تلاوت درخواستی / ۷۴۷ 🔸سوره فصلت آیات ۳۰ تا ۴۷ 🔹به مدت ۲۹ دقیقه 🔸با صدای مرحوم استاد کامل یوسف البهتیمی