امام علی علیه السلام:
ای مردم دنیا سرای گذراست و آخرت سرای ماندن
پس از گذرگاه خود برای اقامتگاه خود توشه برگیرید.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ اگر مسئول اینترنت کشور باشید کدوم گزینه رو برای مردم ترجیح می دید؟
۱- فیلترینگ
۲- دسترسی آزاد به اطلاعات
#مصاحبه
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
✍️تاملی بر مبنای ایاک اعنی و اسمعی یا جاره ( 1 ) 🔹برخی مفسران برای توجیه آیاتی که در عتاب پیامبر نا
✍ تاملی بر مبنای ایاک اعنی و اسمعی یا جاره (2)
🔹روایت دوم مورد استناد این قاعده در اصول کافی به دنبال حدیث قبلی و بدون فاصله آمده است. ابتدای امر این به ذهن می آید که هر دو سند واحدی دارند. متن حدیث بدین قرار است :
🔻وفي رواية أخرى، عن أبي عبد الله (عليه السلام) قال: معناه ما عاتب الله عز وجل به على نبيه (صلى الله عليه وآله). فهو يعني به ما قد مضى في القرآن مثل قوله: " ولولا أن ثبتناك لقد كدت تركن إليهم شيئا قليلا [2] " عنى بذلك غيره.
روایت در مقام تبیین حدیث قبلی ارائه شده، بدین صورت که نخست تلقی عمومیت روایت اول رفع شده و ایاک اعنی بودن قرآن در آیات عتاب منحصر گردیده و دوم مصادیقی از آیات عتاب در متن روایت ارائه شده است.
🔸از نظر عبارات و ترکیبات با متن آشفته و بی انسجامی روبرو هستیم. جملاتی از قبیل «معناه» «یعنی به » و« عنی بذلک» دارای معانی مشابهی هستند و با توجه به ضمایر غائب به کار رفته در آنها این ابهام را ایجاد می کنند که آیا امام معصوم(ع) در مقام شرح حدیث خویش برآمده اند یا این که راوی حدیث یا حتی شاید خود مولف تلاش داشته با تکیه بر روایت دیگری تخصیص خوردن روایت اول را یادآور شود؟
این ابهام در متن با مراجعه با تفسیر عیاشی بیشتر هم می شود . عیاشی در تفسیر خود این دو روایت را به همین ترتیب نقل کرده است با این تفاوت که در روایت اول یکی از راویان ( ابن ابی عمیر ) نام برده شده و در روایت دوم اختلاف اندکی در متن با روایت کافی دارد .
🔻متن دو روایت عیاشی ج 1 ص 10 بدین گونه است:
1-عن عبد الله بن بكير عن أبي عبد الله عليه السلام قال: نزل القرآن بإياك أعني و اسمعي يا جارة
2- عن ابن أبي عمير عمن حدثه عن أبي عبد الله عليه السلام قال: ما عاتب الله نبيه فهو يعنى به من قد مضى في القرآن مثل قوله: " ولولا أن ثبتناك لقد كدت تركن إليهم شيئا قليلا " عنى بذلك غيره
ادامه دارد...
#تأمل
#عصمت
#قرآن
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام باقر علیه السلام:
هیچکس تا زبانش را نگه ندارد از گناهان در امان نیست.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
8.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آیت الله سید کمال حیدری از نظر استاد خود می گوید
🔹نظر محقق خویی در مورد روایت کسر ضلع (شکسته شدن استخوان دنده) حضرت فاطمه(س)
🔹صغری: کسر ضلع حضرت فاطمه مشهور و معروف است
🔹کبری: شهرت به هر نوع آن نزد محقق خویی اعتباری ندارد
🔹نتیجه: روایت کسر ضلع حضرت فاطمه نزد محقق خویی اعتباری ندارد!!!
#سید_کمال_حیدری
#تاریخ
#رجال
#نقد_مشهورات
#تأمل
#محقق_خویی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ لباس دین(۱۱)
💠 آسیب های اجتماعی لباس روحانیت
٣. آخوندهای سلبریتی
🔹یکی از پدیده های نوظهور و در حال توسعه، آخوند سلبریتی است که لزوما به معنای منفی نیست؛ بلکه آخوندی است که در عرصه ای به یک شخصیت، تبدیل شده است و بیشتر دیده می شود. در زمان حاضر، افراد زیادی این طورند. برخی با آواز خوانی با حضور در ورزشگاه یا عکس گرفتن در کنار بازیگران با حضور تبلیغی کنار دریا و حتی برخی با عروسک گردانی معروف شدند.
🔻دلیل بد دیده شدن خیلی از این حرکات، نفس عمل نیست؛ بلکه نوع پوشش آخوندی ماست. این لباس در ذهنیت و جامعه ما، لباس رسول الله و
لباس دین و لباس مقدسین است. این لباس، لباس منبر و مسجد است. اساسا خیلی با پوشش عمومی فاصله دارد. اگر خود پیغمبر هم امروز با این لباس لب دریا برود، ناهنجار دیده می شود. دهها طلبه در ورزشگاه شرکت می کنند و از نزدیک بازی ها را تماشا می کنند؛ اما کسی حساسیت نشان نمی دهد، رسانه ای نمی شوند و کسی هم بد و بیراه نمی گوید، با اینکه آنها با همین پیراهن یقه شیخی در آن جا شرکت کرده اند و ریش بلندی هم دارند و کسانی که اطراف آنها در ورزشگاه نشسته اند، متوجه طلبه بودن آنها هستند. چیزی که مسأله را زننده می کند، نوع پوشش است. این لباس برای این کارها نیست.
#لباس_روحانیت
#لباس_دین
#تحول
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام صادق علیه السلام:
هر کس مومنی را به گناهی سرزنش کند
نمیرد تا خود به آن گناه مرتکب شود.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔹«آیت الله نوری همدانی حفظه الله» نقل میكرد میگفت: «امام» كه سال 42 از زندان آزاد شد، ما خدمت ایشان برای دیدنشان رفته بودیم. اكثر اساتید و بزرگان بودند، از «قزوین» هم آقای «شهیدی» امام جمعه «قزوین» آمده بود. ایشان خیلی آدم مقتدری بود. در زمان شاه که در یكی دو نقطه کشور نماز جمعه میخواندند، یكی از آنها نماز جمعه «قزوین» بود كه آقای «شهیدی» میخواند.
🔸آقای «نوری» می گفت: امام دو سه مرتبه گفت: همه چیز برای ما قابل حل است؛ ولی این طلبههایی كه در «ساواك» و در «دارالترویج» رفت و آمد دارند، نمیدانیم با اینها چه كار كنیم؟ میگفت: مرتبه دوم و سوم كه امام گفت نمیدانیم با اینها چه كار كنیم؛ آقای «شهیدی» گفت: آقا اینها را بدهید ما ببریم «قزوین»، یك كارشان میكنیم!
🔻میگفت: ما اولین بار بود دیدیم «امام» با صدای قهقه خندیدند. ما تا آن روز خنده با صوت بلند «امام» را ندیده بودیم.
#طنز
👇👇
@Taammolate_talabegi