امام علی علیه السلام:
بدهکاری زیاد راستگو را دروغگو می کند
و خوش قول را بدقول.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔹ایده تشکیل حکومت دینی و اسلامی واکنشی نسبت به ظهور جهان مدرن، هژمونی آن و فروپاشی بسیاری از ارزش ها و مؤلفه های زیست جهان سنتی بود.
🔸البته حدود یک قرن قبل از ظهور سلطنت پهلوی سیل مدرنیته وارد ایران شده بود. حکومت پهلوی اول و دوم در روزگاری شکل گرفت که مدرنیته در حال بسط پیدا کردن در جامعه ایران بود. لذا، اگر حکومت پهلوی در روند مدرنیزاسیون ایران مواجهه منطقی تری را اتخاذ کرده بود، و اگر در حکومت سلطنت پهلوی این آگاهی وجود داشت که روند مدرن سازی کشور نمی توانست از بالا به پایین و با اعمال قدرت از جانب حکومت شکل گیرد، شاید طغیان اقشار وسیعی از جامعه سنتی ایران ولذا انقلاب سال ۱۳۵۷ شکل نمی گرفت.
🔻در روزگار کنونی نیز قدرت سیاسی در ایران در تلاش است تا ارزش های سنتی و وفاداری به سنت را از بالا به پایین تحميل کند. اما در این دوره تاریخی نیز شاهد فاصله گیری جامعه، به خصوص نسل های جوان، از جهان بینی و ارزش های سنتی و کل سنت و میراث تاریخی مان و لذا بسط بیهویتی تاریخی، نیهیلیسم و غرب زدگی جهانی در جامعه مان هستیم. چنین روندی به لحاظ فرهنگی و اخلاقی بسیار نگران کننده است.
#دکتر_عبدالکریمی
#حکومت_اسلامی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام علی علیه السلام:
موجب از بین رفتن شکوه
دروغ است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ علاقه به انسان زیبارو (۲)
🔹 کسی که به انسان زیبارو علاقهمند است، در حقیقت دلباختهی خدا است؛ هرچند خودش متوجه این حقیقت نباشد. چون نور و جمالی جز نور و جمال خداوند در عالم وجود ندارد. هر کسی و هر چیزی که درجهای از زیبایی دارد، چیزی از خودش ندارد، بلکه آینهای است که در حد خودش جمال و زیبایی آفریدگارش را منعکس میکند.
🔸 دانشمندان بزرگی مثل ابن سینا و ملاصدرا معتقدند حقیقت وجود از محبت است و هستی مساوی با عشق است و عشق در کل کائنات جریان دارد.
🔻 ملاصدرا میگوید: «اگر عشق نبود، نه آسمانی به وجود میآمد و نه زمینی؛ نه خشکی و نه دریایی!»
و میگوید: «اگر عالم هستی لحظهای از عشق و محبت تهی شود، نیست و نابود میگردد!»
و میگوید: «همهی موجودات عاشق خداوند سبحان هستند و مشتاق لقای او».
💠 هان! آگاه باش که همه چیز به سوی خدا در حرکت است و انتهای جاده خداوند است.
💎 خداوند متعال همانطور که نامههایی محبتآمیز (کتب آسمانی) توسط انسانهایی برگزیده (پیامبران) برای انسانها فرستاده است تا خود را به آنها بشناساند و راه رسیدن به خود را به آنها بیاموزد، همانطور پیکهایی از جنس حُسن و زیبایی به سوی انسانها فرستاده است تا با انعکاس حسن و جمال خداوند، دل زیباپرستشان را تحریک کند و در جادهی عشق و محبت به حرکت وادارد و به تدریج آن را برای دربرگرفتن سترگترین و سهمگینترین عشق؛ یعنی عشق خودِ خدا آماده کند.
#علاقه_به_انسان_زیبا_رو
#همجنسگرایی
#مدیریت_غریزه
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ روحانیت؛ پرسش عصر جدید
🔹از سپیده دم مشروطیت، پرسش درباره ی روحانیت زاده می شود. از چشم اندازی جامعه شناختی می توان گفت مسأله ساز شدن روحانیت، فراورده ی عصر جدید است، زیرا در این عصر است که تقسیم کار و وظایف اجتماعی الگو و مبنای تازه می یابد. مقام روحانی در دوران جدید نیز منصب تازه ای متفاوت از عالم و فقیه در دوران سنت است.
🔸بحث درباره ی روحانیت نخست از سوی کسانی طرح می شود که خواستار محدود کردن قدرت آن یا نفی کلی آن هستند. به سخن دیگر، روحانیت را مخالفان آن به مساله ای برای بحث بدل کردند.
شماری از هواداران مشروطه می کوشند مقوله ی روحانیت را از مذهب جدا کنند. با این استدلال که در اسلام طبقه ای به نام روحانیت وجود ندارد، آنها می خواستند بدون نفی اسلام، مشروعیت دینی روحانیت را از آن سلب کنند. شیخ ابراهیم زنجانی، که از روحانیان مشروطه خواه بود در کتاب خاطرات خود نوشت: "اسلام قطعا روحانی ندارد، یعنی یک صنف مخصوص از بشر را به یک جهتی از جهات و صفتی از صفات از سایرین امتیاز داده و مشخص نموده و اجرای یک یا چندین امر دینی را به آن صف اختصاص داده باشد. این رویکرد، در عصر پهلوی و سپس در دوران پس از انقلاب در گفتار روشنفکران مذهبی چیرگی پیدا کرد.
🔻دکتر علی شریعتی نیز باور داشت در اسلام دستگاه، طبقه یا تیپی به نام روحانیت نداریم؛ این اصطلاح خیلی تازه است و مصداق آن هم نوظهور در اسلام. ما عالم داریم در برابر غیر عالم، نه روحانی در برابر جسمانی، در اسلام سازمانی به نام روحانیت نیست و کسی روحانی حرفه ای نمی شود. در اسلام میان مردم و خدا واسطه نیست؛ هر کسی مستقیما با او در تماس است.
🔻دکتر عبدالکریم سروش نیز با آنکه آشکارا از نبود طبقه ی روحانی در اسلام سخن نگفت، اما در مقالات "حریت و روحانیت" و "سقف معیشت بر ستون شریعت" بنياد مالی سازمان روحانیت را که وجوهات شرعی است آماج گرفت و روحانیت را به عوام زدگی به دلیل وابستگی مالی به عوام متهم کرد که لاجرم به دشواری می تواند نسبتی بی طرفانه یا مومنانه با آموزه های اسلامی برقرار کند.
⁉️این که آیا می توان، همانند مسیحیت، به طبقه ای به نام روحانیت در اسلام باور داشت یا نه، بیشتر پرسشی است الاهیاتی نه تاریخی. روحانیت چه در توجیه جایگاه الاهیاتی خود در تشیع کامیاب بوده باشد یا نه، واقعیت اجتماعی انکارناپذیر است.
#روحانیت
#مسیحیت
#سیاسی
#دکتر_سروش
#دکتر_شریعتی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام جواد علیه السلام:
هر کس بدون آگاهی کار کند بیش از آنکه درست کند خراب میکند.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔹سلامت فکری جامعه تنها در گرو واکسیناسیون بر ضد خرافات و جاهلیت است که عوارضش درست با نخستین تب تعصب آشکار می گردد...
#احمد_شاملو
#تعصب
#واکسیناسیون
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙تناقضی در بیانات دکتر سروش در یک جلسه
خواب و رویای نبی امکان خطا و اشتباه داره خود قرآن هم گفته🤔
⁉️بعدا که به خواب پیامبر در مقام استدلال نیاز داری می شه:
خواب هر کسی نیست ادعای هر کسی نیست و از اون خواب هایی است که بهتر از بیداری است.🤐
#دکتر_سروش
#تناقض
#مغالطه
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️ آسیب شناسی دین پژوهی دکتر سروش(۱۸)
💠رکن دوم: تمایز احکام دین از احکام معرفت دینی(صامت بودن دین، ناطق بودن معرفت دینی)
🔹دکتر سروش که در این مباحث از هرمنوتیک گادامر بهره برده است و هرمنوتیک گادامر نیز به نسبیت فهم هر متنی می انجامد. دیدگاه گادامر بیش از همه مورد هجوم اندیشمندان غربی همچون یورگن هابرماس، ولفهارت پاتنبرگ و ای دی هیرش قرار گرفته است.
🔸دکتر سروش باید توجه میداشت که گادامر متون را نه تنها صامت نمیدانست که برای آنها نیز افق معنایی قائل بود و فهم را زاییده تلاقی دو افق معنایی متن و مؤلف میدانست. درضمن آنهایی که متون و الفاظ و عبارات را صامت و خاموش میدانند به متون دینی اکتفا نمیکند و هر متنی را مشمول این قاعده میدانند، بدین سان معرفت دینی عالمان نیز محکوم به این حکم میگردند زیرا معرفت دینی عالمان نیز با الفاظ و عبارات و متن معینی به دیگران انتقال مییابند؛ پس تفکیک و تمایز دین با معرفت دینی از این منظر ناتمام است.
🔻کسی که خود را رئالیست بداند و بین دین و معرفت دینی تمایز قائل شود و دین را صامت و خاموش و معرفت دینی را ناطق بداند دیگر معنا ندارد دین را گاهی نعمت و زمانی نقمت معرفی کند(مقاله درک عزیزانه ی دین)، زیرا بر این مبنا آنچه در اختیار آدمیان است معرفت دینی و فهم ما از دین است و عامل سعادت یا شقاوت نیز همین معرفت دینی است؛ پس ایشان چگونه و با چه مبنایی اوصاف نعمت، نقمت، عزت و ذلت و امثال اینها را به دین نسبت میدهند؟
#آسیب_شناسی_دینی
#دکتر_سروش
#فلسفه_دین
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi