✍ علت خروج آمریکا و به قدرت رسیدن طالبان/ محسن جوادی
🔻عوامل خارجی:
▪️استفاده از زور و خشونت در افغانستان خطای راهبردی و مناقشه آمیز آمریکا بود که به اذعان خودشان روند دولت ملت سازی در افغانستان را برعهده گرفته بود.
▪️تمرکز بر شهرها و چشم پوشی از روستاها دومین خطای راهبردی آمریکا بود که زمینه قدرت یابی طالبان را شدت بخشید.
▪️شکل گیری محور هند و آمریکا که موجب نارضایتی پاکستان و حمایت آنها از طالبان شد.
🔻عوامل داخلی:
▪️شکل گیری دولت ناتوان در مدیریت کشور: عدم تامین امنیت، عدم مبارزه با فساد و تبعيض، فقدان انسجام سیاسی، عدم تعریف دوست و دشمن، کنترل و تضعیف نیروهای نظامی و مجاهدین افغان ( من جمله دوستوم، محمد نور، ربانی، اسماعیل خان)، آزادی زندانیان طالبان به خاطر جنبه های قومیتی.
▪️قومی شدن سياسات در افغانستان: شاهد بر این مدعا این است که پشتون ها در برابر طالبان هیچ مقاومتی نکردند.
▪️تضعیف یا از بین رفتن مجاهدان غیر پشتون.
#سیاسی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام حسن عليه السلام :
هرگاه ديدى كسى با آبروى مردم
بازى می كند، سعى كن كه تو را نشناسد؛ زيرا آبروى آشنايانش كمترين ارزش را نزد او دارد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
⁉️ دین کشتی است یا فن شناگری؟!
🔹مسلمان بودن به معنی طالب حقیقت بودن است نه مالک حقیقت بودن. ما مسلمانان و پیروان ادیان دیگر نباید گمان کنیم که عالم انسانی و زندگی اینجهانی و حیات دنیوی مثل اقیانوسی بسیار مواج و پرتلاطم است و در این اقیانوس فقط یک کشتی وجود دارد و ما هم سوار بر آن کشتی هستیم. متأسفانه این تلقی به ما القا میشود که در تلاطمانگیزی این جهان هستی همه در معرض غرقند، مگر کسی که سوار کشتی خاصی شود و البته خود ما قبلاَ سوار این کشتی شدهایم و بقیه در حال غرقشدن در این دریا، هستند.
🔸وقتی تصور کنید که شما از خطر غرقشدن رهیدهاید، در زندگی شما سه اثر میگذارد؛ اول این که فکر میکنید در این کشتی هر کاری بخواهید میتوانید بکنید. گویا اعمال ما چون سوار کشتی شدهایم و به امن رسیدهایم، دیگر هیچ اثری ندارد. اثر دومش هم این است که اگر خیلی اخلاقی و دلسوز باشیم، آدمهایی را که سوار کشتی نشدهاند دائما دعوت میکنیم که اجازه دهید دستتان را بگیریم و سوار کشتی خودمان بکنیم. تازه این اخلاقیترین شکل آن است که بخواهیم به آنها کمک کنیم و نتیجة سوم آن این است که خیلیوقتها ما نوعی سنگدلی پیدا میکنیم و میگوییم کسی که سوار کشتی ما نشده باید غرق شود و اگر بتوانیم کاری میکنیم که سریعتر هم غرق شود. فکر میکنیم هر چه بر سرشان میآید کفارة همین گناهی است که اسمش سوار کشتی ما نشدن است و ما در این سالهای اخیر بهوفور این را شنیدهایم.
🔻اشتباه ما این است که فکر میکنیم دین یک کشتی در اقیانوس مواج هستی است، درحالی که دین چیزی جز شناکردن نیست و هیچ کشتیای وجود ندارد. دین دعوت به سوار کشتیشدن نیست، دین شناکردن به نوعی خاص است. آدم متدین کسی است که فنون شناگریاش را دائماً تکمیل میکند.
#دکتر_ملکیان
#فلسفه_دین
#تحمل_مخالف
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام صادق علیه السلام:
هیچ کس نیست در روز قیامت مگر اینکه آرزو می کند ای کاش از زوار امام حسین(ع) باشد و این به علت دیدن شدت برخورد کریمانه خداوند متعال با زوار حسین(ع) است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ نظریه تفسیری و هرمنوتیکی «وحدة المفهوم و تعدد المصداق»
🔹این قاعده بنیادین، عموما در بین اهل علم مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته و متأسفانه منشأ بسیاری از خطاها، سوء تفاهم ها و حتی سبب توهین و تکفیر دیگران گشته است.
🔸معنای مبنای فوق به طور مختصر این می باشد که مفهوم برخی از آموزه های دینی واحد، واضح و بدیهی است اما مصادیق و تفاسیر آنها در نظر افراد گوناگون ممکن است متفاوت و حتی متعارض باشد.
🔻به عبارت دیگر، بسیاری از مفاهیم دینی واحد و ثابت اند اما مصادیق آنها متغیر است؛ یعنی مفهوم آنها به نحو اجمالی و کلی یکی است اما تفاسیر و برداشت هایی که از آنها می شود،
متفاوت و متعدد است و اساسا به دلیل تفاوت مبانی و پیش فرض های مختلف افراد، جز این نمی تواند باشد.
#فلسفه_دین
#تفسیر
#کلام
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹وقف بر اهل بیت و شیعیان اهل بیت
🔸ظاهرا تا به امروز هم این مال وقف را در غیر موقوف علیه صرف نکرده ام.
#مذهبی
#علامه_عسگری
👇👇
@Taammolate_talabegi
⁉️ تغییر طالبان آری یا نه؟!/ محسن جوادی
🔹برای پاسخ به این سوال باید به پیشینه شکل گیری طالبان رجوع کرد. بعد از اشغال افغانستان شیعیان با مهاجرت به ایران و اهل سنت على الخصوص پشتون ها پاکستان را برای مهاجرت و تحصیل انتخاب کردند که در پاکستان سازمان اطلاعات و ارتش با استفاده از تحصیل این طلبه ها در مدارس دیوبندیه طالبان را پایه ریزی کردند.
🔸برخلاف تحلیل های سطحی که در تطهیر طالبان گفته میشود در طالبان هیچ گونه تغییر و تحولی به وجود نیامده است چرا که اولا عقبه ی فکری این جریان تغییر نکرده و ثانیا رهبران این گروه نیز همان رهبران پیشین هستند بلکه در مقابله با گروه های دیگر مثل شیعیان متعصب تر هستند. مثلا ملاعمر بزرگ و رهبر طالبان درباره شیعیان میگوید: شیعه چیزی بین ایمان و كفر هست و ثالثا تعصب و غیرت و انتقام پشتون نیز باقی هست، پس اگر تغییرات جزئی در این گروه دیده میشود موقتی و برای تحکیم خود میباشد.
🔻باید توجه داشت که طالبان تشکیل یافته از دو جریان است:
▪️طالبان سیاسی: این نوع از طالبان منعطف هست، خواهان گفتگوی فرهنگ هاست، احترام به مذاهب میگذارد، زندگی مسالمت آمیز را میخواهد، دید خوبی به مذاکره دارد.
▪️طالبان ایدوئولوژیک یا عقیدتی:
الف)معتدل: رویکردی معتدل نسبت به گروه ها على الخصوص شیعیان دارد. ملاربانی از این گروه هست.
ب)رادیکال: تعلیم دیده در مدارس دیوبندیه، تعلیم ارتودکسی دیده اند، نسبت به اهل سنت نیز بعضا تکفیری هستند. ملا عمر و غالب اعضای این گروه از این دسته میباشند.
♻️در آخر نکته ای که حائز اهميت هست این میباشد که آیا طالبان توان و قدرت حکومت بر این جغرافيا را دارند یا خیر؟
💯با مطالعه تاریخ و جغرافيا و جامعه افغانستان به نظر میرسد که هرچند طالبان توان سیطره بر این جغرافيا را دارد ولی توان حکومت و دولت-ملت سازی از این گروه بعید میباشد.
#سیاسی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔹پس انسان باید به قوت و غذای خود با تأمل بنگرد!
۲۴، سوره عبس
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹حضرت آیت الله کشمیری (ره) :
❓مرحوم آقای قاضی به دروس حوزه عنایت داشتند ؟
_نه ؛ ابدا عنایت نداشت.
❗️یعنی مانع می دانستند؟
_مانع!
⁉️حجاب الاکبر؟
_بله...
#عرفان
#فقه
#اصول
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi