امام علی علیه السلام:
دوست مانند وصله بر لباس است
پس آن را همانند و همرنگ خود انتخاب کن.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍خدمات و برکات روشنفکری(علی ما اُدّعیَ)
💠 خدمات و برکات روشنفکری دینی در صحنهی تفکر ایران در چهار دههی اخیر نه تنها بیتأثیر نبوده بلکه پدیدهای مؤثر بوده است که حساسیت هایی را در جریان سنتی برانگیخته، آن ها را با پرسش های جدیدی مواجه کرده است. استبداد دینی را نیز به عکسالعملهای محدودکننده، تضییقات، سانسور و تبعید واداشته است. بیتردید این طیف در میان نسل جوان و تحصیل کرده هواخواهانی دارد.
🔸رواج تفکر انتقادی در حوزهی دین در ایران و تفکر انتقادی در علوم انسانی و اجتماعی بویژه علوم اسلامی در ایران ضعیف یا غائب بوده است. در تفکر دینی این روش مبارک کمتر مطرح بوده و به همت روشنفکری دینی به عنوان سنتی مستحسن جا انداخته شد.
🔹نگاه تاریخی داشتن به دین مورد دیگر است. دین در طول تاریخ تکوین پیدا کرده است و افراد و نسل های فراوانی در ساخته شدن آنچه دین نام دارد سهیم بودهاند. امر تاریخی قابل نقد و بحث است و فاقد قداست است. تکثر در فهم دینی محصول این دو اصل مبارک بوده که کاری سترگ است.
🔸 مورد بعد شتاب بخشیدن به روند سکولاریته در ایران است. سکولاریته معلول شرائط متعددی است. این طیف به چنین روند مبارکی تسریع بخشیده است. مرادم از سکولاریته جدایی نهاد دین از دولت است. اهمیت این رویکرد در حکومت تئوکراتیک و ربانی سالار ولایت مطلقه فقیه که رهبر را منصوب الهی و خلیفهی رسول خدا و نایب امام غایب میداند و دیانتش عین سیاستش است، کاری است کارستان.
🔹مطرح کردن امکان فهمهای گوناگون از متن واحد، قرائتپذیری دین، و در سایهی آن نقد بنیادی تفکر سنتی از ابعاد مختلف، و عیان کردن ضعف این فهم از دین در عرصههای گوناگون نیز از برکات روشنفکری است.
این خدمات مغتنم و ارزشمند هستند که در مورد هرکدام میتوان به تفصیل سخن گفت.
#محسن_کدیور
#روشنفکری
#مرجعیت
#فلسفه_دین
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
8.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 این سخنان مقام معظم رهبری رو خوب گوش بدیم تا در پازل دشمن بازی نکنیم.
⁉️امروز جنگ ما کجاست؟
⛔️جنگی هم هست که از آن غفلت داریم.
⚠️ویروس بدبینی را نباید گسترش داد.
#رهبری
#تبلیغ
#سیاسی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام حسین علیه السلام:
هرکس گره ای از مشکلات مومنی باز کند و مشکلش را برطرف نماید خداوند متعال مشکلات دنیا و آخرت او را اصلاح می نماید.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ علوم اجتماعی مدرن چه پیامدهای معرفتی، اجتماعی و فرهنگی دارد؟
🔹تأثیر هستی شناختی: گرایش از هستی شناسی توحیدی به هستی شناسی سکولار
🔸تأثیر انسان شناختی: گسترش اومانیسم (فردگرایی، خودخواهی، نفسانیت زدگی، شهوت گرایی، تنوع طلبی در راستای ارضای خواسته های نفسانی...)
تغییر نظام ارزشی و هنجاری و رویکرد زیباشناختی جامعه متأثر از تغییر در نظام اعتقادی آن.
🔹گسترش لیبرالیسم / اباحه کری: نتیجه سکولاریسم و اومانیسم.
خوداجتهادی ،خودبنیادی، ترویج بی حیایی و بی عفتی، برداشته شدن حدود چهار گانه شرعی (واجب، متسحب، حرام و مکروه) و ذوب آنها در منطقه الفراغ اباحیت، دینداری غیرمسؤولانه، گسترش روحیه خودخواهی و...
🔸تأثیر معرفت شناختی: رواج نگاه گفتمانی و نسبی گرایانه به عرصه های معرفتی و اعتقادی، قائل بودن به قیاس ناپذیری فرهنگ ها و عدم امکان داوری حق یا باطل بودن فرهنگ ها
🔹آثار اجتماعی: گسترش سبک زندگی مدرن؛ افزایش اهمیت مدیریت بدن (رژیم های غذایی لاغری، جراحی های زیبایی، هزینه های آرایشی)، تجمل گرایی، سبک ازدواج، نوع خانواده، نوع مسکن، نوع خوراک و آشپزی و...
تزلزل بنیان خانواده: افزایش نرخ طلاق، کاهش گرایش به ازدواج، افزایش گرایش زنان به اشتغال در بیرون از خانه، افزایش طلاق های عاطفی، افزایش تجربه جنسی قبل از ازدواج و خیانت های زوجین، افزایش توقعات و...
کاهش رشد جمعیت: کاهش فرزند آوری زنان، تأخیر سن ازدواج.
#فلسفه
#علوم_انسانی
#جامعه_شناسی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
تنها در محضر دانشمندانی نشینید که شما را از پنج چیز به پنج چیز فرا می خوانند:
از دو دلی به یقین، از ریا به اخلاص، از دنیا خواهی به دنیا گریزی، از تکبر به فروتنی و از ناخالصی به خلوص.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
7.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹این انسان یکی از لشکر آن آدم هایی است که سر جاشون نیستند.
🔸مشخصا به نظر من شما یک کتاب قطورید...
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نشستهام به در نگاه میکنم
دریچه آه میکشد
تو از کدام راه میرسی
خیال دیدنت چه دلپذیر بود
جوانی ام در این امید پیر شد
#طنز
#سیاسی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️مراحل دستیابی به امام زمان(ع)
.
🔹کسانی که علاقمند هستند تا پیرامون امام زمان(ع) و مهدویت، پژوهش نمایند؛ لازم است تا سلسله مراحل تحقیق در این موضوع را رعایت نمایند. اگر این سلسله مراتب در پژوهشها رعایت نگردد، عمر انسان ضایع خواهد شد؛ چون وجود یا تصدیق هر یکی از این مراحل، مترتب به وجود و تصدیق مراحل قبلی است.
.
🔹پیرامون امام زمان(ع)، حداقل این موضوعات کلی با این ترتیب منطقی، قابل طرح و بررسی هستند:
🔺1ـ آیا حضرت عسکری(ع) خودشان امام بودهاند؟ و اگر امام بودهاند، چرا شخص ایشان آخرین امام نباشند و خود ایشان به فیض غیبت نائل نگردند؟ چرا لازم است تا به خاطر 5 سال (فاصله میان 255 تا 260ق)، مردم جهان نیازمند وجود یک امام 5 ساله دیگر باشند؛ که همیشه نیز در پس غیبت بوده است؟
🔺2ـ آیا امام حسن عسکری(ع) همسر آزاد یا کنیزی که بتواند حامله گردد؛ در اختیار داشتهاند؟ آیا این همسر، حامله شده است؟ و این حمل، زنده بدنیا آمده است؟
🔺3ـ اگر حضرت مهدی(ع) زنده متولد شدهاند، آیا دلیلی وجود دارد که وی امام دوازدهم شیعیان هستند؟ و شخص دیگری، امام نیستند؟
🔺4ـ آیا امام زمان(ع) در کودکی کشته شدهاند؟ یا اینکه زنده بوده و از نظرها غایب شدهاند؟
🔺5ـ آیا غیبت و عدم حضور امام در میان مردم، امکانپذیر است؟ و اگر امکانپذیر و ثمربخش است، چرا امامان قبلی ما غایب نشدهاند؟ و فلسفه تعداد امامان در این رویکرد، چگونه تبیین شدنی است؟
🔺6ـ با فرض امکان غیبت، فلسفه طول مدت غیبت چگونه ارزیابی میشود؟ و این زمان تا چه میزانی ادامه پیدا کند، قابلقبول و پشتیبانی است؟ بهعبارت دیگر، اگر ده هزار سال دیگر نیز، امام غیبتشان ادامه پیدا کند، آیا ما شیعیان، استدلالهایمان برای مسأله غیبت، تغییری نخواهد نمود؟
🔺7ـ با فرض درستی اصل غیبت، چرا امام زمان(ع) باید ظهور و حضور دوباره داشته باشند؟ آیا امکان اتصال غیبت ایشان بهقیامت نیست؟ چه دلایلی بر اصل ظهور و به سود آن، میتوان ارائه داد؟
🔺8ـ علائم و شرایط این ظهور چگونه است؟ و آیا اجمال و ابهام در علائم ظهور، مخرب اصل مفهوم غیبت نمیباشند؟
.
🔹نکته
پیرامون این سؤالات و بسیاری دیگر از این دست سؤالها، از چهار منظر میتواند پژوهش و تأملاتی داشت: از نظر «تاریخی، حدیثی، کلامی، فلسفی».
ممکن است یک مسأله، از نظر کلامی، مستدل باشد؛ ولی مثلاً از نظر تاریخی یا حدیثی، قابلیت پشتیبانی نداشته باشد. به عنوان نمونه، ممکن است با اسناد تاریخی، نتوان فرزند داشتن امام عسکری(ع) و تولد امام زمان(ع) را اثبات و پشتیبانی نمود؛ ولی با چندین استدلال کلامی، خصم را قانع نمود که باید امام عسکری(ع) فرزند داشته باشد؛ و الا ...
#تأمل
#امام_زمان
#کلام
#تاریخ
👇👇
@Taammolate_talabegi