May 11
.
هدف از ایجاد کانال، بیان وقايع تاریخی مرتبط با زندگانی معصومین علیهمالسلام، از ولادت پيامبر صلّىاللَّهعليهوآله تا آغاز غيبت كبرى، برگرفته از کتاب تقویم شیعه و به صورت روزشمار میباشد. اميد است با تذكر روزهاى غم اهل بیت علیهمالسلام، اندوهناك و با ياد روزهاى خوش آنان، شاد باشيم و به پیوند زندگیمون با زندگی آنان تحکیم بیشتری ببخشیم.
🆔 @TaghvimShia1
.
🌙 شقّ القمر
در شب ۱۴ ذى الحجه (امشب) واقعه شقّ القمر به اعجاز پيامبر صلّىاللهعليهوآله در مكه رخ داد.
قريش از آن حضرت معجزه طلب كردند، و حضرت با انگشت اشاره به ماه كردند، و به قدرت الهى دو نيم شد و باز به هم پيوست، و آيه نازل شد:
«اقْتَرَبَتِ السّاعَةُ وَ انْشَقَّ الْقَمَرُ»
قیامت نزدیک شد و ماه از هم شکافت!
(سوره قمر: آيه ۱)
ابوجهل گفت: اين سحر است! بفرستيد از شهرهاى ديگر هم بپرسند كه آيا آنها هم ديدند كه ماه دو نيم شد.
چون از اهل شهرهاى ديگر پرسيدند: آنها نيز خبر دادند كه نيمى از ماه پشت خانه كعبه و نيمى بر كوه ابوقبيس افتاد.
🌕
📚 بحار الانوار، ج۱۷، ص۳۵۰-۳۵۳
#ذی_الحجه #شق_القمر
🆔 @TaghvimShia1
١.
♦️ بخشيدن فدك به حضرت زهرا سلام اللَّه عليها
در اين روز يا شب آن در سال هفتم هجرت، فدك به حضرت زهرا (س) بخشيده شد، و حضرت رسول صلّىاللَّهعليهوآله بر اين بخشش شاهد گرفتند.
📚 بحار الانوار: ج۹۵، ص۱۸۹؛ ج۲۱، ص۲۲-٢۵؛ ج۲۹، ص۱۲۳
#ذی_الحجه #فدک
🆔 @TaghvimShia1
📌تقویم شیعه📜
١. ♦️ بخشيدن فدك به حضرت زهرا سلام اللَّه عليها در اين روز يا شب آن در سال هفتم هجرت، فدك به حضرت
٢.
🔹 فتح فدک
پس از فتح خيبر در سال هفتم، حدود چهار سال قبل از شهادت پيامبر (ص) جبرئيل نازل شد، و دستور فتح فدك توسط پيامبر و أميرالمؤمنين عليهما السّلام را آورد.
آن دو بزرگوار در تاريكى شب با اسلحه لازم به سرزمين فدك آمدند، و حسب دستور پيامبر (ص)، أميرالمؤمنين (ع) بر كتف پيامبر (ص) قرار گرفت و آن را حضرت برخاست و أميرالمؤمنين (ع) را با خود بلند كرد. به معجزه الهى مولى الموحدين (ع) در حالى كه شمشير رسول الله (ص) همراهش بود، از ديوار قلعه فدك بالا رفت و بالاى ديوار صداى مباركش را به اذان بلند كرد.
يهوديان فدك گمان كردند كه مسلمين حمله كردهاند و روى ديوارها هستند. خواستند از در قلعه فرار كنند، ولى بيرون قلعه مقابل در آن پيامبر (ص) را در برابر خود ديدند و از طرفى أميرالمؤمنين (ع) پائين آمد و با آنان درگير شد و ۱۸ نفر از بزرگان آنان را كشتند، و بقيه تسليم شدند.
زنان و فرزندان آنان را اسير كردند و غنائم را همراه خود آوردند. امر بر اين قرار گرفت كه هر كس از اهل فدك مسلمان شود، خمس اموال او را بگيرند و هر كس بر دين خود باقى ماند همه اموالش را بگيرند. اين گونه بود كه بدون لشكركشى و كوچكترين دخالت مسلمين قلعه فدك فتح شد.
و طبق آيه مباركه سوره حشر (سوره حشر: آيه ۶ - ۷) سرزمينهائى كه بدون لشكركشى مسلمين فتح شود، حتى اگر اهل آنجا خودشان به عنوان تسليم نزد پيامبر (ص) بيايند، اين مناطق و غنائم و اسراى آن، مِلك خاص حضرت است و مانند اموال شخصى خود مىتواند هر تصميمى در باره آنها بخواهد بگيرد، و مسلمين هيچ حقى در آنها ندارند.
#ذی_الحجه #فدک
🆔 @TaghvimShia1