٨.
🔸 سه روز در كعبه
فاطمه بنت اسد سلام اللَّه عليها بعد از سه روز كه مهمان الهى بود فرزند مبارك و محترم خود را در آغوش گرفته آماده خروج از كعبه شد كه هاتفى غيبى چنين ندا داد:
«اى فاطمه، نام اين مولود را على بگذار، چرا كه من خداى على اعلى هستم. من نام او را از نام خود گرفته ام، و او را ادب آموختهام و امر خود را به او سپرده ام، و او را بر غوامض علم خود آگاهى داده ام. او در خانه من بدنيا آمده است،
او اول كسى است كه بر فراز خانه من اذان مى گويد، و بتها را مى شكند، و آنها را از بالاى كعبه به صورت مى اندازد. خوشا بحال كسى كه او را دوست مى دارد و از او اطاعت مى كند و او را يارى مى نمايد. واى بر كسى كه بغض او را دارد و از او سرپيچى مى كند و او را خوار مى نمايد و حق او را انكار مى نمايد».
در اين سه روز در هر محفلى سخن از ولادت اين مولود مبارك و استثنائى بود، بخصوص باز نشدن قفل در كعبه، شكافته شدن ديوار كعبه در روز و ديدن آن توسّط كفار، اين مطلب را به صورت يك مسأله عمومى در آورده بود.
📚 بحار الأنوار: ج۳۵، ص۹-۳۷
#ماه_رجب #امام_علی
#میلاد_امام_علی
🆔 @TaghvimShia1
٩.
💫 طلوع نور على (ع) در آغوش پيامبر (ص)
صبح روز چهارم در مقابل ديدگان به انتظار نشسته، ناگهان ديوار كعبه از مكان قبلى شكاف برداشت به حدى كه فاطمه بنت اسد عليه السّلام با فرزند عزيزش از آنجا خارج شدند.
مردم همه نگاه مى كردند و قبل از سؤال كسى، فاطمه بنت اسد سلام اللَّه عليها از بعضى وقايع داخل خانه خبر داد و از عظمت آن مولود و غذاهاى بهشتى و اينكه نام اين حضرت به نداى آسمانى على عليه السّلام است.
ابوطالب عليه السّلام و پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله پيش آمدند، و فاطمه بنت اسد سلام اللَّه عليها با مولود پيش آمد.
حضرت مولى الموالى على عليه السّلام فرمودند: «السّلام عليك يا اَبَه و رحمة اللَّه و بركاته». ابوطالب عليه السّلام فرمود: «و عليك السّلام يا بُنَىّ و رحمة اللَّه و بركاته»، و آن حضرت را در آغوش گرفت.
أمير المؤمنين عليه السّلام چشمان مبارك به صورت پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله باز كرد و تبسّم فرمود و خود را حركتى داد و فرمود: «السّلام عليك و رحمة اللَّه و بركاته، مرا در آغوش بگير».
پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله پاسخ سلامش را داد و آن حضرت را در آغوش گرفت، و بوسيد و دست در دست او گذاشت.
آنگاه أمير المؤمنين عليه السّلام دست راست بر گوش نهاد و اذان و اقامه فرمود و به يگانگى خداوند عزّوجل و نبوّت پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله شهادت داد.
سپس از پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله براى قرائت كتب آسمانى اجازه خواست. بعد از آنكه پيامبر صلی الله علیه و آله اجازه فرمود، آنچه در صحف حضرت آدم و نوح و ابراهيم و موسى و عيسى عليهم السّلام بود قرائت فرمود.
سپس شروع به قرائت قرآن نمود كه هنوز نازل نشده بود. آن حضرت سوره مباركه مؤمنون را آغاز كرد: «قد افلح المؤمنون...». سپس در حالتى كه آن حضرت در آغوش رسول اللَّه صلّى اللَّه عليه و آله بود به خانه ابوطالب عليه السّلام باز گشتند.
فاطمه بنت اسد سلام اللَّه عليها مى فرمايد: هنگامى كه از كعبه خارج شدم و فرزند را نزد پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله گذاشتم، آن حضرت با زبان مبارك دهان على عليه السّلام را باز كرد و او را با آب دهان مبارك تحنيك كرد و اذان در گوش راست و اقامه در گوش چپ آن حضرت گفت و فرمود: «اين مولودى است كه بر فطرت بدنيا آمده است».
در روز سوم ولادت حضرت يا روز سوم خروج از كعبه و در بعضى اقوال دهم ذى الحجه، حضرت ابوطالب عليه السّلام وليمه مفصّلى داد و فرمود: «بيائيد براى وليمه على بن ابى طالب و قبلاً هفت بار كعبه را طواف كنيد و بعد بر فرزندم على عليه السّلام سلام كنيد».
📚 مناقب ابن شهر آشوب: ج۲، ص۱۹۸-١٩٩؛ بحار الأنوار: ج ۳۵، ص ۱۸، ٢٢
#ماه_رجب #امام_علی
#میلاد_امام_علی
🆔 @TaghvimShia1
١٠.
💎 كودكى على (ع) با پيامبر (ص)
أمير المؤمنين عليه السّلام درباره دوران كودكى خود و همراه بودن با پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله چنين مى فرمايند:
به هنگام كودكى پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله مرا به دامان مى گرفت، به سينه خود مى چسباند. غذا را مى جويد و به دهانم مى گذارد و از بوى خوش خويش به مشام جانم مى بويانيد.
او در گفتارم دروغ و در كردارم اشتباه و نادانى نيافت. خداوند پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله را از هنگام شيرخوارگى با بزرگترين فرشتگان همراه كرد، تا شبانه روز او را در راه بزرگواريها و نيكيهاى جهان رهنمون باشد.
من نيز از پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله پيروى مى كردم، چنانكه كودك شيرخوارى از مادر فرمان مى برد و از كردارهاى او پيروى مى كند. هر سال به كوه حرا مى رفت، و در اين هنگام هيچ كس جز من او را نمى ديد.
📚 نهج البلاغة، خطبه ٢٣۴
#ماه_رجب #امام_علی
#میلاد_امام_علی
🆔 @TaghvimShia1
١.
✨ زيارت امام حسين (ع)
در شب ۱۵ رجب و روز آن، زيارت امام حسين عليه السّلام و همچنين زيارت مشاهد مشرفه معصومين عليهم السّلام مستحب است.
📚 مصباح المتهجد: ص ۷۴۱
#ماه_رجب #امام_حسین
🆔 @TaghvimShia1
٢.
🏴 وفات حضرت زينب (س)
وفات مظلومانه و غريبانه امّ المصائب حضرت فاطمه صغرى عقيله بنى هاشم زينب كبرى سلام اللَّه عليها در شب يكشنبه ۱۵ رجب سال ۶۲ ه.ق به وقوع پيوسته است.
در مدت يك سال بعد از واقعه كربلا، زندگانى آن حضرت همراه با اشك و آه و خاطرات اسارت و كربلا سپرى گشت.
در عظمت آن مخدره همين بس كه به فرموده شیخ صدوق رحمة اللَّه، از جانب امام حسين عليه السّلام نيابت خاصه داشته است، و تا هنگامى كه بيمارى امام زين العابدين عليه السّلام تمام نشده بود، اين نيابت ادامه داشت.
.
🌱 نامگذارى حضرت (س)
هنگام ولادت جبرئيل از جانب خداوند متعال بر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله نازل شد و عرض كرد: «يا رسول اللَّه، اسم اين دختر را زينب بگذار». آنگاه جبرئيل گريست.
پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله پرسيد: سبب اين گريه چيست؟ عرض كرد: همانا اين دختر از آغاز زندگانى تا پايان روزگار در اين سراى ناپايدار با رنج و درد و بلا خواهد زيست. گاهى به درد مصيبت شما يا رسول اللَّه مبتلا مىشود، و گاهى در ماتم مادرش و گاهى در مصيبت پدر و گاهى به درد فراق برادرش حسن مجتبى عليه السّلام دچار خواهد شد.
از همه بالاتر به مصائب كربلا و نوائب دشت نينوا گرفتار مىشود چنانكه مويش سفيد و قامتش خميده خواهد گرديد.
اين خبر را اهل بيت عليهم السّلام شنيدند و اندوهناك و گريان شدند. پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله صورت بر صورت حضرت زينب سلام اللَّه عليها نهاد و گريست.
حضرت صديقه طاهره سلام اللَّه عليها فرمود: يا ابتا، اين گريه براى چيست؟ خداوند ديدههاى تو را نگرياند.
فرمود: اى فاطمه، بعد از من و تو اين دختر دچار بلاها و مصائبى مى شود. حضرت صديقه سلام اللَّه عليها فرمود: چه ثواب دارد آن كسى كه بر دخترم زينب سلام اللَّه عليها گريه كند؟
آن حضرت فرمود: «اى پاره تنم و اى نور چشمم، ثواب كسى كه بر بر او و بر مصائب او گريه كند مانند ثواب كسى است كه بر برادرش حسين گريه كند». سپس نام آن حضرت را «زينب» نهاد.
آن حضرت يك سال و چند ماه بعد از واقعه كربلا با قلبى پر از اندوه از مصائب كربلا در خانه خود رحلت فرمودند و در همان خانه دفن شدند.
📚 معالى السبطين: ج۲، ص۳۹۲؛ رياحين الشريعة: ج۳، ص ۳۸-۳۹
#ماه_رجب #شهادت_حضرت_زینب
🆔 @TaghvimShia1
٣.
🕋 تغيير قبله
در روز ۱۵ رجب سال ۲ ه.ق قبله از بيت المقدّس به سوى كعبه تغيير پيدا كرد.
اين برنامه در نماز ظهر در مسجد بنى سالم مدينه اتفاق افتاد و اين مسجد بعد از آن به مسجد ذى القبلتين ناميده شد.
📚 بحار الانوار: ج۹۸، ص۳۴۵
#ماه_رجب
🆔 @TaghvimShia1
۴.
🔹 خروج از شعب ابى طالب (ع)
در اين روز حضرت ختمى مرتبت صلّى اللَّه عليه و آله از شعب ابى طالب عليه السّلام خارج شدند.
📚 بحار الانوار: ج۹۷، ص۵۹۸
#ماه_رجب #پيامبر
🆔 @TaghvimShia1
۵.
🖤 شهادت امام صادق (ع)
شهادت امام صادق عليه السّلام به روايتى در سال ۱۴۸ ه.ق در چنين روزى بوده است.
📚 اعلام الورى: ج۱، ص۵۱۴
#ماه_رجب #امام_صادق
🆔 @TaghvimShia1
١.
🔹 حمله به امام مجتبى (ع) در مدائن
در اين روز جراح بن سنان اسدى ملعون در ساباط مدائن با استفاده از تاريكى شب خنجر يا تيغى مسموم را به ران مبارك امام حسن مجتبى عليه السّلام زد كه تا استخوان شكافت.
آن حضرت از شدت درد دست در گردن او افكند و هر دو به زمين افتادند.
دوستان حضرت آن ملعون را كشتند و امام عليه السّلام را به خانه والى مدائن، سعد بن مسعود (عموى مختار) بردند.
سعد جراحى آورد و جراحت آن حضرت را مداوا نمود.
در اين روز زيارت آن حضرت و لعن بر ظالمان و قاتلان آن حضرت مناسب است.
📚 زاد المعاد: ص ۳۵
#ماه_رجب #امام_حسن
🆔 @TaghvimShia1
٢.
🔸 مسموم شدن موسى بن جعفر (ع)
در اين روز در سال ۱۸۳ ه.ق آقا و مولايمان حضرت موسى بن جعفر عليهما السّلام را به دستور هارون ملعون در زندان بغداد زهر داده و مسموم كردند.
📚 بحار الأنوار: ج۴۸، ص١، ج۹۷
#ماه_رجب #امام_کاظم
🆔 @TaghvimShia1