7.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۴۳و۱۴۴
مُذَبْذَبِينَ بَيْنَ ذَٰلِكَ لَا إِلَىٰ هَٰؤُلَاءِ وَلَا إِلَىٰ هَٰؤُلَاءِ ۚ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبِيلًا ﴿١٤٣﴾
منافقان میان کفر و ایمان متحیّر و سرگردانند، نه [با تمام وجود] با مؤمنانند و نا با کافران. و هر که را خدا [به کیفر اعمال زشتش] گمراه کند، هرگز برای او راهی [به سوی هدایت] نخواهی یافت. (۱۴۳)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ ۚ أَتُرِيدُونَ أَنْ تَجْعَلُوا لِلَّهِ عَلَيْكُمْ سُلْطَانًا مُبِينًا ﴿١٤٤﴾
ای اهل ایمان! کافران را به جای مؤمنان، سرپرست و یار خود مگیرید. آیا می خواهید برای خدا بر ضد خودتان دلیلی آشکار [نسبت به عذابتان در دنیا و آخرت] قرار دهید؟! (۱۴۴)
#تفسیر_گویا
#استاد_قرائتی
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٤٣)
-پنجم:
«آنها افراد سرگردان و بىهدف و فاقد برنامه و مسير مشخصاند، نه جزء مؤمنانند و نه در صف كافران» ! (مُذَبْذَبِينَ بَيْنَ ذلِكَ لا إِلى هؤُلاءِ وَ لا إِلى هؤُلاءِ) .
و در پايان آيه سرنوشت آنها را چنين بيان مىكند آنها افرادى هستند كه بر اثر اعمالشان خدا حمايتش را از آنان برداشته و در بيراههها گمراهشان ساخته «و هر كس را خدا گمراه كند هيچ گاه راه نجاتى براى آنان نخواهى يافت» (وَ مَنْ يُضْلِلِ اللّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبِيلاً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 467
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٤٤)
-در آيات گذشته اشاره به گوشهاى از صفات منافقان و كافران شد و در اين آيه نخست مىفرمايد: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد! كافران (و منافقان) را به جاى مؤمنان تكيه گاه و ولىّ خود انتخاب نكنيد» (يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الْكافِرِينَ أَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ) .
چرا كه اين عمل يك جرم و قانونشكنى آشكار و شرك به خداوند است و با توجه به قانون عدالت پروردگار موجب استحقاق مجازات شديدى است؛ لذا به دنبال آن مىفرمايد: «آيا مىخواهيد دليل روشنى بر ضد خود در پيشگاه پروردگار درست كنيد» (أَ تُرِيدُونَ أَنْ تَجْعَلُوا لِلّهِ عَلَيْكُمْ سُلْطاناً مُبِيناً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 468
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_607
🌹 #آیات_142_143 #سوره_نساء
🌸 إِنَّ الْمُنَافِقِينَ يُخاَدِعُونَ اللَّهَ وَهُوَ خاَدِعُهُمْ وَإِذَا قَامُواْ إِلَى الصَّلَوةِ قَامُواْ كُسَالَى يُرَآءُونَ النَّاسَ وَلَا يَذْكُرُونَ اللَّهَ إِلَّا قَلِيلا
🍀 ترجمه: همانا منافقان با خدا مكر و حیله مى كنند در حالى كه خداوند کیفر دهنده نیرنگ آنان است و هنگامی که به نماز می ایستند با كسالت می ایستند و در برابر مردم ریاکاری می کنند و خدا را جز به مقدار کمی یاد نمى كنند.
🌸 مُذَبْذَبِينَ بَيْنَ ذَٰلِكَ لَآ إِلَىٰ هَٰٓؤُلَآءِ وَلَآ إِلَىٰ هَٰٓؤُلَآءِ ۚ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبِيلًا
🍀 ترجمه: منافقان میان كفر و ایمان متحیّر و سرگردانند، نه با این گروه هستند و نه با آن گروه هستند. و خداوند هر كه را [به کیفر اعمال زشتش] گمراه كند، پس هرگز برای او راه [نجاتی] نخواهی یافت.
🌷 #یخادعون: مکر و حیله می کنند
🌷 #إذا_اقامو: هنگامی که می ایستند
🌷 #کسالی: جمع کسل به معنی سستی و بی حالی و کسالت داشتن
🌷 #یرآءون: ريا مى کنند، خودنمایی می کنند
🌷 #الناس: مردم
🌷 #یذکرون: یاد می کنند
🌷 #قلیل: کم
🌷 #مذبذبین: متحیر و سرگردان اند
🌷 #یضلل: گمراه کند
🌷 #فلن_تجد: پس هرگز نخواهی یافت
🔴 این آیات همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. و پنج ویژگی ديگر از ویژگی های #منافقان را بيان کرده است.
1⃣ #ویژگی_اول: إِنَّ الْمُنَافِقِينَ يُخَادِعُونَ اللَّهَ وَهُوَ خَادِعُهُمْ: همانا منافقان با خدا مکر و حیله می كنند در حالی كه خداوند كیفر دهنده مکر آنان است. منافقان براى رسيدن به اهداف شوم خود از راه مکر وارد مى شوند و حتّى مى خواهند با خدا مکر و حیله کنند در حالى كه در همان لحظات كه در صدد چنين كارى هستند در يک نوع مکر و حیله ای گرفتار شده اند، زيرا براى به دست آوردن سرمايه هاى ناچيزى سرمايه هاى بزرگ وجود خود را از دست مى دهند.
2⃣ #ویژگی_دوم: وَإِذَا قَامُوٓا إِلَى الصَّلَاةِ قَامُوا كُسَالَىٰ: و هنگامی كه به نماز میایستند، با كسالت می ایستند. از راز و نياز با خدا لذّت نمى برند و به همين دليل هنگامى كه به نماز می ایستند سر تا پاى آنها غرق كسالت و بى حالى است. نمازی مطلوب است که عاشقانه، خالصانه و دائمی باشد پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: آنان که نماز را به آخر وقت می اندازند و فشرده می خوانند، نماز منافقان را انجام می دهند.
3⃣ #ویژگی_سوم: یرآءون الناس: در برابر مردم ریاکاری می کنند. آنها چون به خدا و وعده هاى بزرگ او ايمان ندارند اگر عبادت يا عمل نيكى انجام دهند آن را از روى ريا و خودنمایی انجام می دهند.
4⃣ #ویژگی_چهارم: و لا یذکرون الله إلا قليلا: و خدا را جز به مقدار کمی یاد نمی کنند. آنها گاهى ذكرى هم بگويند و يادى از خدا كنند از صميم دل و از روى آگاهى و بيدارى نيست و اگر هم باشد بسيار كم است.
5⃣ #ویژگی_پنجم: مُذَبْذَبِينَ بَيْنَ ذلِكَ لا إِلى هؤُلاءِ وَ لا إِلى هؤُلاءِ: منافقان میان کفر و ایمان متحیر و سرگردان اند، نه با این گروه هستند و نه با آن گروه هستند. منافقان افراد سرگردان و بی هدف و بی برنامه هستند و مسیر مشخصی ندارند نه جزء مؤمنان اند و نه در گروه کافران اند.
🔴 در پايان آيه سرنوشت منافقان را چنين بيان مى كند آنها افرادى هستند كه بر اثر اعمالشان خدا حمايتش را از آنان برداشته و در بيراهه ها گمراهشان ساخته وَ مَنْ يُضْلِلِ اللّهُ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ سَبِيلاً: و خداوند هر که را به خاطر اعمال زشتش گمراه کند پس هرگز برای او راه نجاتی نخواهی یافت.
🔹 پيام های آیات 142و143 سوره نساء
✅ فریب كارى، بى نشاطى در نماز، ریاكارى و غفلت از یاد خدا، از نشانه هاى #نفاق است.
✅ #منافقان بدانند كه با خدا طرفند.
✅ #كیفر_خدا متناسب با عمل است.
✅ #نماز_منافقان نه روحیّه دارد، نه انگیزه، نه مقدار.
✅ #منافقان، استقلال فكر و عقیده ندارند به هر حركتى مىچرخند، به دیگران وابسته و بى هدف سرگردانند
✅ منافق، #آرامش ندارد. چون پیوسته باید موضع جدید، تصمیم فورى و عجولانه بگیرد.
✅ #منافق، مورد قهر خداوند است.
✅ #نفاق، درد بى درمان است.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹#تفسیر_قرآن #جلسه_608
🌹 #آیه_144 #سوره_نساء
🌸 يَا أيُّهَا الَّذِينَ ءامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ الْكَافِرينَ أَوْلِيَآءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَتُرِيدُونَ أَنْ تَجْعَلُواْ لِلَّهِ عَلَيْكُمْ سُلْطَناً مُّبِينا
ً
🍀 ترجمه: اى كسانى كه ایمان آورده اید! كافران را به جاى مؤمنان دوست و سرپرست خود انتخاب نکنید، آیا مى خواهید براى خداوند دلیل و حجّت آشكار علیه خودتان قرار دهید؟
🌷 #لا_تتخذوا: انتخاب نکنید
🌷 #أولياء: جمع ولى يعنى دوست و سرپرست
🌷 #أتريدون: آیا می خواهید
🌷 #سلطان: دليل و حجت
🌷 #مبين: آشکار
🌸 اين آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. در آيات گذشته اشاره به گوشه اى از ویژگی های منافقان و كافران شد و در اين آیه به مؤمنان مى فرمايد: يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَتَّخِذُوا الْكافِرِينَ أَوْلِياءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ: اى کسانی که ایمان آورده اید، کافران را به جای مؤمنان دوست و سرپرست خود انتخاب نکنید. زیرا كه اين عمل يک جُرم و قانون شكنى آشكار و شرک به خداوند است و با توجّه به قانون عدالت پروردگار موجب استحقاق مجازات شديدى است؛ لذا به دنبال آن مى فرمايد: أَ تُرِيدُونَ أَنْ تَجْعَلُوا لِلّهِ عَلَيْكُمْ سُلْطاناً مُبِيناً: آیا می خواهید برای خداوند دلیل و حجت آشکار علیه خودتان قرار دهید؟
🔹 پیام های آیه144سوره نساء 🔹
✅ پذیرش ولایت #كافران با ایمان سازگار نیست.
✅ تولّى و تبرّى، دوستى با مؤمنان و دورى از كافران، لازمه ى #ایمان است.
✅ از هر نوع رفاقت و قراردادى كه نتیجه اش به زیان #مسلمانان باشد، باید پرهیز كرد.
✅ در سیاست خارجى، روابط سیاسى و اقتصادى، گزینش ها و عزل و نصب ها، هر اقدامى كه به سلطه ى كفّار بر مسلمانان انجامد #حرام و محكوم است.
✅ مسلمان ذلّت پذیر، در برابر #خداوند پاسخى ندارد.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
﷽📚🕥📚🎆
#قصه_های_قرآنی 📖
#حضرت_محمد(ص)
#قسمت_نوزدهم
🦋جنگ احزاب (خندق)🦋
🌱در سوره احزاب هفده آيه (از آيه 9 تا 26) پيرامون جنگ احزاب، و كارشكنىهاى منافقان، يهوديان و قبايل مختلف قريش و بتپرستان آمده كه همه دست به دست هم داده بودند، تا اسلام و مسلمين را نابود كنند. سرانجام امدادهاى غيبى، تدابير شجاعانه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم و قهرمانىهاى حضرت على عليهالسلام در جنگ خندق، موجب شكست مفتضحانه دشمنان شد، و پس از جنگ خندق، همه يهوديان عنود، به فرمان پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم در سرزمين حجاز، قلع و قمع شدند.
🌿 اين حادثه بزرگترين و سختترين امتحان و آزمون براى مسلمانان بود، (چنان كه آيه يازده احزاب بيانگر اين مطلب است) سرانجام مسلمانان با پيروزى چشمگيرى، در اين امتحان، رو سفيد شدند، و لكه ذلت و روسياهى را تا ابد براى مشركان و منافقان كارشكن باقى گذاشتند.
🌿يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ جَاءَتْكُمْ جُنُودٌ فَأَرْسَلْنَا عَلَيْهِمْ رِيحًا وَ جُنُودًا لَّمْ تَرَوْهَا وَ كَانَ اللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرًا - إِذْ جَاؤُوكُم مِّن فَوْقِكُمْ وَ مِنْ أَسْفَلَ مِنكُمْ وَ إِذْ زَاغَتْ الاَْبْصَارُ وَ بَلَغَتِ الْقُلُوبُ الْحَنَاجِرَ وَ تَظُنُّونَ بِاللَّهِ الظُّنُونَا؛
🌱اى كسانى كه ايمان آوردهايد، نعمت خدا را بر خودتان به ياد آوريد در آن هنگام كه لشكرها(ى عظيم) به سراغ شما آمدند، ولى ما باد و طوفان سختى بر آنها فرستاديم، و لشكريانى كه آنها را نمىديديد
(و به اين وسيله آنها را در هم شكستيم) و خداوند هميشه به آنچه انجام مىدهيد بينا است.
جنگ احزاب آن چنان ابعاد گستردهاى داشت كه پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: بَرَزَ الايمانُ كُلُّهُ اِلَى الشِّركِ كُلِّهِ؛ تمام ايمان در برابر تمام كفر قرار گرفت.
🌱نفرات دشمن بيش از ده هزار نفر با تجهيزات بسيار، ولى نفرات مسلمانان سه هزار نفر با تجهيزات اندك بودند. كندن خندق با عرض وطول و عمق بسيار، براى مسلمانان طاقت فرسا بود، و در عين حال مسلمانان با كمال سربلندى پيروز شدند، در اين ماجرا، حوادث گوناگونى رخ داد كه مهمترين آنها؛ جنگ خندق، و ماجراى امداد غيبى و آمدن طوفان، و قلع و قمع يهوديان كارشكن و عهدشكنان بود.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤مقطعی از تلاوت تصویری
🕊#استاد مصطفی اسماعیل
🕊#سوره غاشیه
🕊#آیات ۱۴ تا ۲۰
┅═✼✿✵📖✵✿✼═┅
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
#آیه_گرافی
-خدا آشکار کننده آن چیزی است که پنهان میداشتید.
📚#بقره- 72
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌹#ادبـــــــ برخورد با اولیایــــــ الهیــــــ
#قسمتــــــ پنجمـــــــ
🍃خداوند در قرآن به مؤمنان فرمان میدهد هنگام
سخنــــ گفتنـــــ با پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)، صدای خود را بلند نکنند:
📖«یاَیهَا الَّذینَ ءامَنوا لاتَرفَعوا اَصوتَکم فَوقَ صَوتِ النَّبیِّ ولا تَجهَروا لَهُ بِالقَولِ...».
🍃 افزون بر این سخن
گفتنـــــ آرامـــ و مؤدّبانه
با حضرت، نشانه پرهیزکاری دانسته شده:
📖«اِنَّ الَّذینَ یغُضّونَ اَصوتَهُم عِندَ رَسولِ اللّهِ اُولئِک الَّذینَ امتَحَنَ اللّهُ قُلوبَهُم لِلتَّقوی...»
🍃 و کسانیکه بدون رعایت حرمتـــــ پیامبر
، وی را از فراسوی حجرهها (ازدرون خانههای خود) صدا میزنند، افرادی نابخرد و نادان شمرده شدهاند:
📖«اِنَّ الَّذینَ ینادونَک مِن وراءِ الحُجُرتِ اَکثَرُهُم لایعقِلون»،
📖«لاتَجعَلوا دُعاءَ الرَّسولِ بَینَکم کدُعاءِ بَعضِکم بَعضًا».
🍃(بنابراینکه اضافه «دعا» به «رسول»، اضافه مصدر به مفعول باشد) لزوم رعایت ادب و نگهداری حرمت حضرت هنگام صدا زدن او را بیان میکند.
🍃 در قرآن کریم ، رعایت این ادبـــــــ در برابر دیگرانـــــ.
نیز سفارش شده است:
📖«...واغضُض مِن صَوتِک...».
:
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh