❣✨❣✨❣✨❣
#انواع_حجاب_قرآنی
1⃣ حجاب چشم
«قل للمؤمنین یغضّوا من ابصارهم؛ ای رسول، به مردان مؤمن بگو تا چشم ها را از نگاه ناروا بپوشند» . (سوره ی نور، آیه ی 30)
«قل للمؤمنات یغضضن من ابصارهنّ؛ ای رسول، به زنان بگو تا چشم ها را از نگاه ناروا بپوشند» . (سوره ی نور، آیه ی 31)
2⃣ حجاب در گفتار
نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب گفتاری زنان در مقابل نامحرم است.
«فلا تخضعن بالقول فیطمع الذی فی قلبه مرض؛ زنها که نازک و نرم با مردان سخن نگویید، مبادا آن که دلش بیمار (هوا و هوس) است، به طمع افتد» . (سوره ی احزاب، آیه ی 32)
3⃣حجاب رفتاری
نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب رفتاری زنان در مقابل نامحرم است. به زنان دستور داده شده است به گونه ای راه نروند که با نشان دادن زینت های خود باعث جلب توجه نامحرم شوند.
«و لا یضربن بارجلهنّ لیعلم ما یخفین من زینتهنّ؛ و آن طور پای به زمین نزنند که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود» . (5)
(سوره ی نور، آیه ی 31)
✨✨✨✨✨
از مجموع این مباحث، به روشنی استفاده می شود که مراد از حجاب اسلامی، پوشش و حریم قایل شدن در معاشرت زنان با مردان نامحرم، در خلال رفتارهای مختلف آنها، مثل نحوه ی پوشش، نگاه، حرف زدن و راه رفتن است.
بنابراین، حجاب و پوشش زن، به منزله ی یک حاجب و مانع در مقابل افراد نامحرمی است که قصد نفوذ و تصرف در حریم ناموس دیگران را دارند.
در انتها، این نوشتار را با بیان سخنانی از استاد شهید «مرتضی مطهری» که در تبیین فلسفه ی حجاب در اسلام، تلاش علمی فراوانی داشت، به پایان می رسانیم:
«عده ای می گویند: چون حجاب، به معنی پرده است، اسلام خواسته است زن باحجاب باشد، یعنی همواره پشت پرده بوده و در عزلت و گوشه نشینی باشد، اما باید بدانیم آنچه درباره ی پوشش زن است کلمه «ستر» به کار می رود. پوشش زن، در اسلام آن است که در معاشرت با مردان، بدن خود را پوشانده و از جلوه گری، پرهیز کند» . (6)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃پیامبر صلی الله فرمودند
🌸هر کس سوره #ضحی را قرائت نماید از جمله ی کسانی که خداوند از او راضی است و رسول خدا از او شفاعت می کند
🌸 و به تعداد همه یتیم ها و مستمندان ، خداوند ده حسنه به او اعطا می کند
📚مجمع البیان جلد ۱٠
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🟪#دائره_المعارف_قرآن_کریم🟪
🪴#آسانى
🌀 آسانى، معادل #یُسر در زبان عربى است. بیشتر لغویان، یُسر را ضدّ #عُسر و به معناى آسانى و #بىنیازى دانستهاند .
🔸 مشتقات گوناگون #یُسر در قرآن ۴۴ بار آمده که اغلب به همین #معنا به کار رفته است.
🌀مفهوم #آسانی را در قرآن کریم می توان در قالب واژه هایی مانند : تخفیف ، هیّن ، وسع ، #عفو ، رفق ، رحمت ، مغفرت و انظار جست .
🔸 از #نفی اثم ، حرج ، جناح ،تثریب ، اصر ، اطاقه ، ضیق و مشقّت نیز مفهوم #آسانی استفاده می شود ، چنان که توجه به مجموعه این واژه ها در آیات می تواند #گستره مفهومی آن را در قرآن بنمایاند .
🌀مفهوم آسانی در مجموعه #ساختار معرفت دینی تجلی دارد ؛ از قبیل آسانی #تصرفات خدا در نظام تکوین در دنیا و آخرت ، آسان شدن #کارها به دست خداوند ، آسان گیری در #تشریع احکام دینی و دستور به آسان گیری در روابط دینی و اجتماعی .
🔸 #گستره این مفهوم در تشریع احکام تا جایی است که می توان گفت بنای #شریعت بر آسان گیری است .
🌀 از برخی #مصادیق آسانی به تساهل و تسامح نیز تعبیر شده است که شاید این #اصطلاح برگرفته از روایات متعددی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است که من به #شریعت سهله سمحه برانگیخته شده ام .
🔸بر همین اساس ، برخی از فقیهان در #استنباطات احکام فقهی ، بارها به سهله و سمحه بودن #شریعت استناد کردهاند ؛ البته قرآن برای آسانی ، حدود و مرزهایی قائل شده است .
ادامه دارد........
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
8.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تفسیر قطره ای قرآن کریم
#نساء آیه ۱۷۳
فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَيُوَفِّيهِمْ أُجُورَهُمْ وَيَزِيدُهُمْ مِنْ فَضْلِهِ ۖ وَأَمَّا الَّذِينَ اسْتَنْكَفُوا وَاسْتَكْبَرُوا فَيُعَذِّبُهُمْ عَذَابًا أَلِيمًا وَلَا يَجِدُونَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلِيًّا وَلَا نَصِيرًا ﴿١٧٣﴾
اما کسانی که ایمان آوردند و کارهای شایسته انجام دادند، پاداششان را به طور کامل می دهد، و از فضل و احسانش بر آنان میافزاید؛ و اما کسانی که [از ایمان و عمل شایسته] امتناع کردند و تکبّر ورزیدند، به عذاب دردناکی عذاب می کند؛ و برای خود جز خدا سرپرست و یاوری نخواهند یافت. (۱۷۳)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
(آيه ١٧٣)
- «در آن روز آنها كه داراى ايمان و عمل صالح بودهاند پاداششان را بطور كامل خواهد داد، و از فضل و رحمت خدا بر آن خواهد افزود، آنها كه از بندگى خدا امتناع ورزيدند و راه تكبر را پيش گرفتند به عذاب دردناكى گرفتار خواهد كرد و غير از خدا هيچ سرپرست و حامى و ياورى نخواهند يافت» (فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ فَيُوَفِّيهِمْ أُجُورَهُمْ وَ يَزِيدُهُمْ مِنْ فَضْلِهِ وَ أَمَّا الَّذِينَ اسْتَنْكَفُوا وَ اسْتَكْبَرُوا فَيُعَذِّبُهُمْ عَذاباً أَلِيماً وَ لا يَجِدُونَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللّهِ وَلِيًّا وَ لا نَصِيراً) .
برگزیده تفسیر نمونه - 1، صفحه 482
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
بسم الله الرحمن الرحيم
🌹 #تفسیر_قرآن #جلسه_628
🌹 #آیه_173 #سوره_نساء
🌸 فَأَمَّا الَّذِينَ ءامَنُواْ وَعَمِلُوا الصالِحاَتِ فَيُوَفِّيهِمْ أُجُورَهُمْ وَ يَزِيدُهُم مِّنْ فَضْلِهِ وَأَمَّا الَّذِينَ اسْتَنْكَفُواْ وَاسْتَكْبَرُواْ فَيُعَذِّبُهُمْ عَذَاباً أَلِيماً وَلَا يَجِدُونَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلِيّاً وَلَا نَصِيرا
🍀 ترجمه: پس کسانی که ایمان آوردند و كارهاى شایسته انجام داده ند، خداوند پاداش آنان را كامل مى دهد واز فضل خویش به ایشان افزون تر مى بخشد و امّا آنان كه سرپیچى كردند و تكبّر ورزیدند، خداوند آنان را به عذابى دردناک كیفرشان مى دهد و در برابر (قهر) خدا براى خود دوست و یاورى نخواهند یافت.
🌷 #یوفیهم_أجورهم: پاداش آنان را کامل می دهد
🌷 #استنکفوا: امتناع کردند، سرپیچی کردند
🌷 #أليم: دردناک
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است و در ادامه آیه قبلی است. فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ فَيُوَفِّيهِمْ أُجُورَهُمْ وَ يَزِيدُهُمْ مِنْ فَضْلِهِ: پس کسانی که ایمان آوردند و کارهای شایسته انجام داده اند ، خداوند پاداش آنان را کامل می دهد و از فضل خویش به ایشان افزون تر می بخشد. ایمان و عمل صالح هر دو باید با هم باشد. وَ أَمَّا الَّذِينَ اسْتَنْكَفُوا وَ اسْتَكْبَرُوا فَيُعَذِّبُهُمْ عَذاباً أَلِيماً وَ لا يَجِدُونَ لَهُمْ مِنْ دُونِ اللّهِ وَلِيًّا وَ لا نَصِيراً: و اما آنان که سرپیچی کردند و تکبر ورزیدند، خداوند آنان را به عذابی دردناک کیفرشان می دهد و در برابر (قهر) خدا برای خود دوست و یاوری نخواهند یافت.
🔹 پيام های آیه 173 سوره نساء 🔹
✅ راه #نجات، ایمان و عمل صالح است.
✅ ایمان مقدّم بر عمل است و اعمال بدون ایمان، مانند اسكناس بى پشتوانه است.
✅ بدون #ایمان و #عمل، انتظار هیچ شفاعتى از مسیح و دیگران نداشته باشید.
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🔴 رحمت الهی در قرآن (قسمت دوم)
❇️ عوامل برخورداری از رحمت الهی ...
🔹پیروی از قرآن کریم؛ و هذا کتاب انزلناه مبارک فاتبعوه و اتقوا لعلکم ترحمون (انعام/۱۵۵)
🔸ادب و توجه نسبت به قرآن؛ و اذا قرئ القرآن فاستمعوا له و انصتوا لعلکم ترحمون (اعراف/۲۰۴)
🔹اصلاح بین برادران دینی؛ فاصلحوا بین اخویکم و اتقوا الله لعلکم ترحمون (حجرات/۱۰)
🔸صبر و پایداری در برابر مصائب؛ و بشر الصابرین ... اولئک علیهم صلوات من ربهم و رحمة (بقره/۱۵۵)
❇️ از مظاهر رحمت الهی ...
🔹قرآن کریم؛ و لقد جئناهم بکتاب فصلناه علی علم هدی و رحمة لقوم یؤمنون (اعراف/۵۲)
🔸وحی و نبوت؛ قال یا قوم ارأیتم ان کنت علی بینة من ربی و آتانی منه رحمة (هود/۶۳)
🔹پیامبر اکرم(ص)؛ و ما ارسلناک الا رحمة للعالمین (انبیاء/۱۰۷)
🔸باران؛ فانظر الی آثار رحمت الله کیف یحی الارض بعد موتها (روم/۴۶)
🔹شب و روز؛ و من رحمته جعل لکم الیل و النهار لتسکنوا فیه و لتبتغوا من فضله و لعلکم تشکرون (قصص/۷۳)
🔸بهشت؛ و اما الذین ابیضت وجوههم ففی رحمة الله (آلعمران/۱۰۷)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
📛اسباب هلاکت اقوام گذشته📛
🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂
1⃣ قوم نوح ✅
(بی بصیرت و توسط سیل هلاک شدند)
وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحًا إِلَىٰ قَوْمِهِ فَلَبِثَ فِيهِمْ أَلْفَ سَنَةٍ إِلَّا خَمْسِينَ عَامًا فَأَخَذَهُمُ الطُّوفَانُ وَهُمْ ظَالِمُونَ
ﻭ ﻫﻤﺎﻧﺎ ﻧﻮﺡ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﻗﻮﻣﺶ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ﭘﺲ ﻧﻬﺼﺪ ﻭ ﭘﻨﺠﺎﻩ ﺳﺎﻝ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻧﺸﺎﻥ ﺩﺭﻧﮓ ﻛﺮدﺳﺮﺍﻧﺠﺎم طوﻓﺎﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺳﺘﻤﻜﺎﺭ ﺑﻮﺩﻧﺪ ، ﻓﺮﺍ ﮔﺮﻓﺖ .(عنکبوت١٤)
2⃣ قوم حضرت هود(عاد) ✅
(عنود و توسط تند باد هلاک شدند)
وَأَمَّا عَادٌ فَأُهْلِكُوا بِرِيحٍ صَرْصَرٍ عَاتِيَةٍ
ﻭ ﺍﻣﺎ ﻗﻮم ﻋﺎﺩ ﺑﺎ ﺗﻨﺪﺑﺎﺩﻱ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺳﺮﺩ ﻭ ﻃﻐﻴﺎﻥ ﮔﺮ ﻧﺎﺑﻮﺩ ﺷﺪﻧﺪ ،(حاقه٦)
3⃣ قوم حضرت صالح(ثمود) ✅
(رفاه زده و توسط صاعقه هلاک شدند)
إِنَّا أَرْسَلْنَا عَلَيْهِمْ صَيْحَةً وَاحِدَةً فَكَانُوا كَهَشِيمِ الْمُحْتَظِرِ
ﻣﺎ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﻳﻚ ﻓﺮﻳﺎﺩ ﻣﺮﮔﺒﺎﺭ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ، ﭘﺲ ﻫﻤﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﻴﺎﻩ ﺧﺸﻜﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻏﻞ ﭼﻬﺎﺭﭘﺎﻳﺎﻥ ﺟﻤﻊ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ، ﺩﺭﺁﻣﺪﻧﺪ .(قمر٣١)
4⃣قوم حضرت شعیب(اصحاب ایکه)✅
(فساد اقتصادی و توسط صاعقه هلاک شدند)
وَلَمَّا جَاءَ أَمْرُنَا نَجَّيْنَا شُعَيْبًا وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ بِرَحْمَةٍ مِّنَّا وَأَخَذَتِ الَّذِينَ ظَلَمُوا الصَّيْحَةُ فَأَصْبَحُوا فِي دِيَارِهِمْ جَاثِمِينَ
ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﻋﺬﺍﺏ ﻣﺎ ﺭﺳﻴﺪ ، ﺷﻌﻴﺐ ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺍﻭ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ ، ﺑﺎ ﺭﺣﻤﺘﻲ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﺧﻮﺩ ﻧﺠﺎﺕ ﺩﺍﺩﻳﻢ ، ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺳﺘﻢ ﻛﺮﺩﻧﺪ ، ﻓﺮﻳﺎﺩ ﻣﺮﮔﺒﺎﺭ ﻓﺮﺍ ﮔﺮﻓﺖ ، ﭘﺲ ﺩﺭ ﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺑﻪ ﺭﻭ ﺩﺭ ﺍﻓﺘﺎﺩﻩ ﺟﺴﻤﻰ ﺑﻲ ﺟﺎﻥ ﺷﺪﻧﺪ .(هود٩٤)
5⃣ قوم حضرت لوط(لوط) ✅
(فساد اخلاقی و عذاب آنها زیر و رو شدن شهر و بارش سنگ بر سر آنها بود)
فَلَمَّا جَاءَ أَمْرُنَا جَعَلْنَا عَالِيَهَا سَافِلَهَا وَأَمْطَرْنَا عَلَيْهَا حِجَارَةً مِّن سِجِّيلٍ مَّنضُودٍ
ﭘﺲ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﻋﺬﺍﺏ ﻣﺎ ﻓﺮﺍ ﺭﺳﻴﺪ ، ﺑﺎﻟﺎﺗﺮﻳﻦ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻓﺮﻭﺗﺮﻳﻨﺶ ﻧﻤﻮﺩﻳﻢ ﻭ ﺑﺮ ﺁﻥ ﺳﻨﮓ ﻫﺎﻳﻲ ﺍﺯ ﻧﻮﻉ ﺳﻨﮓِ ﮔﻞِ ﻟﺎﻳﻪ ﻟﺎﻳﻪ ﻓﺮﻭ ﺭﻳﺨﺘﻴﻢ .(هود٨٢)
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
#آیا_اجنه_علم_غیب_میدانند
خداوند در سوره سبأ میفرماید:
« فَلَمَّا قَضَیْنَا عَلَیْهِ الْمَوْتَ مَا دَلَّهُمْ عَلَى مَوْتِهِ إِلَّا دَابَّةُ الْأَرْضِ تَأْكُلُ مِنسَأَتَهُ فَلَمَّا خَرَّ تَبَیَّنَتِ الْجِنُّ أَن لَّوْ كَانُوا یَعْلَمُونَ الْغَیْبَ مَا لَبِثُوا فِی الْعَذَابِ الْمُهِینِ » (سبأ/ 14)
ترجمه:
(با این همه جلال و شکوه سلیمان) هنگامىکه مرگ را بر او مقرر داشتیم، کسى آنها را از مرگ وى آگاه نساخت مگر جنبده زمین (موریانه) که عصاى او را مىخورد (تا شکست و پیکر سلیمان فرو افتاد) هنگامىکه بر زمین افتاد جنیان فهمیدند که اگر از غیب آگاه بودند در عذاب خوارکننده باقى نمىماندند.
سلیمان نبی به دو علت در پنهان مرد و مرگش را کسی ندانست:
یکی اینکه اجنه که تحت امر حضرت سلیمان بودند و بیتالمقدس را بنا میکردند، اگر میدانستند سلیمان از دنیا رفت، دیگر کار نمیکردند و کسی نمیتوانست از آنها کار بکشد لذا بنای بیتالمقدس ناقص می ماند.
دوم اینکه، بر همگان مشخص شود که اگر جن علم غیب میدانست، آن روزهایی که سلیمان از چشمها غایب شد و در خزینه مرده بود و همه دنبال او میگشتند، اجنه میتوانستند جای سلیمان را نبینند و بدانند و غیب بگویند.
پس طبق این آیه:
هر دعا نویسی اگر استناد کند جای گم شده را میداند مثال فلان طلایی گم شده کجاست یا دزدش کیست؟ یا آخر یک مشکل به کجا ختم خواهد شد، همه اینها دروغ محض است و «لایَعلَمها الّا هو» کسی جز خدا از علم غیب آگاهی ندارد.
🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌧
کانال 👇
#درسهایی_از_قران
#دائره_المعارف
#تفسیر
@Targomeh