صحرای بلا به وسعت همه تاریخ است و کار به یک «یا لیتنی کنت معکم»ختم نمی شود. اگر مرد میدان صداقتی، نیک درخود بنگر که تو را نیز با مرگ انسی این گونه است یا خیر! اگر هست که هیچ، تو نیز از قبله داران دایره ی طوافی و اگرنه ... دیگر به جای آنکه با زبان زیارت عاشورا بخوانی،در خیل اصحاب آخرالزمانی حسین(ع) با دل به زیارت عاشورا برو.
🔸شهید آوینی🔸
➖➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
🧪 محققان دانشگاه بارسلونا پروتئینی به نام RNF41 کشف کرده اند که می تواند هدف جدیدی برای درمان بیماری های کبدی مانند سیروز و التهاب باشد.
این پروتئین به سلول های ایمنی در کبد در مبارزه با آسیب و بیماری کمک می کند. هنگامی که سطح این پروتئین پایین است، کبد بیشتر مستعد التهاب و آسیب است. محققان امیدوارند داروهایی بسازند که تولید این پروتئین را برای درمان این بیماری های مزمن کبدی تقویت کند.
این مطالعه از تکنیک های پیشرفته برای یافتن این هدف بالقوه استفاده کرده است. تحقیقات بیشتر بر روی توسعه داروهای جدید برای کمک به کبد در مبارزه با التهاب و فیبروز متمرکز خواهد بود.
#medicalscience #research #liverdisease #biology #lifescience
➖➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
🔸پرده سوم: ناشئه اللیل🔸
امام، نزدیک غروب آفتاب، اصحاب خویش را گرد آورد تا با آنان سخن بگوید. حضرت علی بن الحسین، با آن همه که بیمار بوده است، خود را به نزدیکی جمع یاران کشاند تا سخنان امام را بشنود:
«اما بعد... به راستی من نه اصحابی را بهتر و وفادارتر ازاصحاب خویش میشناسم و نه خانوادهای را که بیش از خانوادهام بر بِرّ و نیکوکاری و حفظ پیوند خانوادگی استوار باشند. خداوند شما را از جانب من بهترین جزای خیر عنایت فرماید. آگاه باشید که من پیمان خویش را از ذمه شما برداشتم و اذن دادم که بروید و از این پس مرا بر گرده شما حقی نیست. اینک این شب است که سر میرسد و شما را در حجاب خویش فرو میپوشد؛ شب را شتر رهوار خویش بگیرید و پراکنده شوید که این جماعت مرا میجویند و اگر بر من دست یابند، به غیر من نپردازند.» سخن چو بدینجا رسید، یاران را دل از دست رفت و به زبان اعتراض و اعتذار گفتند: «چرا برویم؟
کتاب: فتح خون
به قلم شهید آوینی
➖➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
دانشمندان یک روش دوگانه CRISPR RNA ایجاد کرده اند که می تواند به درمان دیستروفی عضلانی دوشن کمک کند.
با حذف بخشهای بزرگی از ژن دیستروفین، این روش به سلولها اجازه میدهد تا بخشهای ژنتیکی معیوب را نادیده بگیرند و در نتیجه پروتئینهای عملکردی ایجاد شود. این تکنیک می تواند به الگوهای مختلف جهش DMD کمک کند و پتانسیل جدیدی برای ژن درمانی و تحقیقات ارائه دهد.
#علوم_پزشکی
#دیستروفی_عضلانی
#علوم_پایه
#زیست_شناسی
#علم_زندگی
➖➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
تکنیک جدید ویرایش ژن راهی برای درمان های دقیق ارائه می دهد.
یک تکنیک جدید ویرایش ژن به نام ویرایش PNP از مولکولهای سنتزی شبیه-DNA با نام (PNAs) و آنزیم های برش –DNA با نام (pAgos) برای ایجاد شکافهای هدفمند در ژنوم استفاده میکند.
این روش نسبت به تکنیک های شناخته شده مانند CRISPR دارای مزایایی است و می تواند به ارائه ابزارهای ویرایش ژن به بافت ها و بخش های سلولی خاص کمک کند.این تکنیک توسعه یافته توسط KAUST، نویدبخش درمان های دقیق است اما برای استفاده بالینی نیاز به آزمایش بیشتری دارد.
#medicalscience #DNA #genetherapy #science #research
➖➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
متخصصان سنسورهای کوچکی را روی میکروسوزنهایی که حاوی سنسورهای الکتروشیمیایی مبتنی بر آپتامر هستند، ساختهاند که میتوانند مولکولهایی مانند آنتیبیوتیک را اندازهگیری کنند.
این سنسورها در میکروسوزنهای استیل ضدزنگ متصل شدهاند و بدون نیاز به تجهیزات تخصصی کار میکنند. آنها ممکن است به تنظیم درمانها و پایش مداوم بیماریها با تشخیص مولکولهای موجود در بدن کمک کنند.
این سنسورها در خون و پوست به خوبی عمل میکنند و در آینده ممکن است برای تشخیص موارد مختلف مورد استفاده قرار گیرند.
➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
استفاده از ترکیب MACS و miR-switch برای خالص سازی سلول های قلبی مشتق شده از سلول های بنیادی پرتوان در مقیاس بزرگ
بیماریهای قلبی عروقی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان هستند. برای غلبه بر این بیماری، تلاشهای زیادی برای توسعه درمانهای جدید در سطح بالین در حال انجام است. درمان جایگزینی (replacement therapy ) با استفاده از سلول قلبی تمایز یافته از سلولهای بنیادی پرتوان در مدلهای حیوانی اثرات مفید بسیاری را برای سکته قلبی نشان داده است. با این حال، برای کاربرد بالینی تعداد زیادی سلول قلبی خالص شده مورد نیاز است. علاوه بر این، آلودگی به سلولهای غیرقلبی، به ویژه سلولهای تمایز نیافته، ممکن است باعث بروز واکنشهای ایمنی، التهاب و در نهایت رد پیوند شود.
در مطالعهای، محققان یک فناوری نوینی ایجاد کردند که در آن یک mRNA سنتزی (miR-switch ) را با تکنیک مرتب سازی سلول ها به وسیله ذرات مغناطیسی(MACS ) ترکیب کرده (miR-switch-MACS ) تا مقادیر زیادی از سلولهای مشتق شده از PSC را به سرعت و به طور موثر خالص کند.
هدف این مطالعه خالصسازی سلولهای قلبی مشتق شده از PSC بود که به موشهایی که دچار سکته قلبی شده بودند، پیوند بزنند. به این منظور miR-208a-CD4 را طراحی کرده و به جمعیت سلولهای تمایز یافته ترنسکفت کردند. مولکول miR-208a مارکر اختصاصی سلولهای قلبی، بهترین گزینه برای جداسازی آنها از دیگر سلولها است. پس سلولهای قلبی که این mRNA را دریافت میکنند توسط miR-208a سرکوب میشوند و دیگر مارکر CD4 را در سطح خود بیان نمیکنند. ذرات مغناطیسی با آنتیبادی علیه CD4 کوت شدهاند. در نتیجه سلولهای دیگر که مارکر CD4 را در سطح خود بیان کردند در ستون به دام میافتند و سلولهای قلبی که فاقد CD4 هستند عبور میکنند. جهت بالا بردن بازده خالصسازی نیز PAC mRNA هم به سلولها ترنسفکت کردند که در نهایت با استفاده از محیط حاوی پورومایسین تنها سلولهای قلبی زنده بمانند.
با این روش در زمانی خیلی کمتر میتوان تعداد زیادی سلول هدف به دست آورد، چیزی که در سلول درمانی امر مهمی است. به علاوه، آلودگی به دیگر سلولها و آنتیبادی در نتیجه واکنشهای ایمنی، التهاب و رد پیوند نخواهیم داشت. در آخر، استفاده از microRNA به دلیل اینکه توالیهای کوچکی هستند و امکان ادغام با ژنوم میزبان را ندارند، این روش را به روشی ایمن برای استفاده در بالین تبدیل کرده است.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9287667/
Purification of human iPSC-derived cells at large scale using microRNA switch and magnetic-activated cell sorting
➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
مایکل تراکسلیس، استاد دانشگاه بیلور و تیمش از فناوری پیشرفته ای مانند کریو-EM برای تجزیه و تحلیل ساختار و عملکرد آنزیم MCM8/9 استفاده کردند. این آنزیم با نارسایی تخمدان، ناباروری و برخی سرطان ها مرتبط است و بخشی از خانواده پروتئین نگهدارنده مینی کروموزوم (MCM) است. تحقیقات آنها بینش هایی را در مورد اینکه چگونه جهش در این آنزیم می تواند باعث بیماری شود و به طور بالقوه منجر به درمان های بهتر شود، ارائه می دهد.
➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
✅ ساخت واکسن mRNA علیه سرطان
🔹 تا به امروز، تنها واکسن تایید شده علیه سرطان بر پایه دندریتیک سل است که علیه سرطان پروستات به کار میرود. اما میزان اثربخشی این محصول که sipuleucel-T نام دارد، بسیار کمتر از حد انتظار است.
🔹 از جمله دلایلی که توسعه واکسنهای سرطان را با شکست مواجه کرده میتوان به عدم تحریک هدفمند نوع سلول ایمنی جهت مبارزه با سلول_سرطانی، همچنین عدم هدفگیری مناسب و کافی پروتئینهای جهش یافته بر سطح سلولهای سرطانی جهت تحریک سیستم ایمنی و در نتیجه شکست سیستم ایمنی در غلبه بر سرطان اشاره کرد.
🔹 واکسنهای سرطان که اکنون در حال توسعه هستند، چندین پروتئین سرطانی جهشیافته به نام نئوآنتیژنها را هدف قرار داده و متناسب با هر بیمار ساخته میشوند. شناسایی این آنتیژنها به کمک هوش مصنوعی انجام میگیرد که با به دست آوردن پروفایل ژنتیکی در بیماران آنتیژنهای موجود شناسایی میشوند.
🔹 همچنین، توسعه واکسنهای بر پایه mRNA علیه کووید-19 در سال 2020، به تسریع توسعه تولید واکسن علیه سرطان کمک شایانی کرده است.
🔸 امروزه، شرکتهای Moderna و BioNTech و Gritstone به دنبال ساخت واکسنهایی علیه پروتئینهای سرطانی منحصر به هر فرد با استفاده از فناوری mRNA هستند.
🔸 شرکت Moderna واکسنی علیه ملانوما طراحی کرده است که mRNA-4157 نام دارد و از نوکلئوزیدهای تغییریافته ساخته میشود. این mRNA حداکثر 34 نئوآنتیژن را رمزگذاری میکند و از نانوذرات لیپیدی جهت انتقال آن به بدن (تزریق به بازو) استفاده میشود. فاز دوم کارآزمایی بالینی این واکسن نتایج امیدوارکنندهای را نشان میدهد. آنها در این فاز 157 بیمار مبتلا به ملانوم حاد را با mRNA-4157 به همراه (Keytruda نوعی داروی ایمونوتراپی محصول شرکت Merck که مهارکننده گیرنده PD-1 است) یا Keytruda به تنهایی تحت درمان قرار دادند. بعد از گذشت 18 ماه از درمان، افراد دریافت کننده واکسن 44 درصد خطر مرگ یا عود کمتری در مقایسه با درمان با Keytruda به تنهایی داشتند.
🔸 یک واکسن سرطان دیگر که بر پایه mRNA است، محصول شرکتهای Genentech و BioNTech است که Autogene cevumeran نام دارد. این واکسن از mRNA تغییرنیافته استفاده میکند که حداکثر 20 نئوآنتی ژن را رمزگذاری کرده و در یک سیستم انتقال lipoplex قرار داده شده است. این واکسن علیه سرطان پانکراس، سرطان روده بزرگ و ملانومای متاستازی است. تزریق آن، داخل وریدی بوده و در فاز ۲ کارآزمایی بالینی است.
🔺 با وجود پیشرفتهای صورت گرفته در سالهای اخیر جهت تولید واکسن علیه سرطان، اما همچنان محققان به دنبال بهبود روشهای شناسایی و اولویتبندی نئوآنتیژنهای توموری (اولویت انتخاب با نئوآنتیژنهایی است که تنها در سلولهای سرطانی بیان میشوند) و همچنین انتخاب ایمنترین روش برای نحوه انتقال آنها هستند. علاوه بر آن در مورد این که این واکسنها علیه مراحل ابتدایی بیماری استفاده شوند یا مراحل انتهایی اختلاف نظر وجود دارد. به نظر میرسد با توجه به این که در مراحل اولیه بیماری، به ویژه پس از جراحی، تومورها کوچک بوده و رشد آهستهای دارند، توسعهدهندگان دارو زمان کافی جهت تولید واکسنهای فردمحور را دارند (که معمولاً تولید آن 1 تا 4 ماه طول میکشد)، علاوه بر آن پس از تزریق واکسن، مدتی طول می کشد تا سیستم ایمنی فعال شود. اما اغلب توسعه دهندگان واکسن به مراحل انتهایی بیماری علاقهمند هستند، چون بیماران در این مرحله، راحتتر استفاده از واکسنها را میپذیرند.
🔺 همچنین به نظر میرسد توسعه واکسنهای سرطان به صورت off-the-shelf در مقابل واکسنهای فردمحور سبب دسترسی سریعتر بیماران و همچنین کاهش هزینههای تولید میشود. بنابراین تولید واکسن علیه سرطان، یک حوزه نوپا بوده و محققان هنوز در حال تحقیق و توسعه بهترین روشهای طراحی این واکسنها هستند.
بیشتر بخوانید👇
https://www.nature.com/articles/d41573-023-00118-5
Personalized cancer vaccines pass first major clinical test. Naturereviews, 2023
➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
حسگر مبتنی بر آپتامر، کورتیزول را در بزاق تشخیص میدهد.
محققان حسگری را برای تشخیص کورتیزول، هورمونی که با استرس و مشکلات متابولیک در بزاق مرتبط است، ساختهاند.
آنها از یک آپتامر، یک توالی DNA یا RNA مصنوعی که به کورتیزول متصل میشود و یک پروب یا کاوشگر فلورسنت به نام تیازول نارنجی (TO) استفاده کردند. کاهش فلورسانس نشان دهنده اتصال کورتیزول به آپتامر بود.
در حالی که این روش امیدوار کننده است، اما بهبودهایی برای افزایش حساسیت برای تشخیص غلظت پایین کورتیزول و کاهش تداخل پروتئینها مورد نیاز است. این روش، یک روش مقرون به صرفه و حساس برای اندازهگیری سطح کورتیزول ارائه میدهد.
برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:
https://lnkd.in/d73B_FtT
➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
محققان دستگاهی ساختهاند که دوز دارو را در زمان واقعی اندازهگیری میکند. محققان دانشگاه سانتا باربارا کالیفرنیا یک حسگر زیستی به نام MEDIC (دتکتور الکتروشیمیایی میکروفلوئیدیک برای غلظتهای درون بدن موجود زنده) ایجاد کردهاند که میتواند غلظت مولکول های خاص را در مقادیر کم از کل خون به طور مداوم و در زمان واقعی کنترل کند. این حسگر زیستی از آپتامرها که رشتههای DNA مصنوعی هستند برای شناسایی مولکولهای هدف استفاده میکنند. این دستگاه میتواند اطلاعات ارزشمندی را برای بهبود توسعه دارویی، تشخیص و دارو درمانی ارائه دهد. تام سو (Tom Soh)، کوین پلاکسکو (Kevin Plaxco) و اسکات فرگوسن (Scott Ferguson)، محققین توسعه حسگر زیستی MEDIC، بر این باور هستند که این حسگر میتواند تغییرات انقلابی را در دوز دارو با تسهیل در پزشکی شخصی سازی شده و نظارت در زمان واقعی بر پاسخ بیمار به دارو ایجاد کند.
برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:
https://lnkd.in/dae_T5Sh
➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar
🌑🌒🌓🌔🌕🌖🌗🌘🌑
🖊 اشاره های نا خوانا...قصه، اربعین، جابر
همه ی مان لابد اینها را شنیده ایم و خوانده ایم:
همه جا کربلا
همه جا نینوا
کل یوم عاشورا
کل ارض کربلا
همه جای زمین
شده باز اربعین
چقدر #قصه_ی_زیارت در اربعین با غیر اربعین فرق دارد. فرقی ندارد که کجا باشی هرجا که باشی(ایران یا عراق، کنار موکب محله ی خودتان یا موکب های نجف یا کربلا و...) مهم این است که #خودت_را_در_ماجرا_و_قصه_ی_اربعین_پرت_کرده_باشی. همینکه در قصه باشی در همه کوچه پس کوچه های قصه حاضری و همه ی قصه، با تو قصه است.
اگر کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا معنی نداشت قاعدتا باید بعد از قصه ی حسین(ع) نقطه ی پایان اسلام را می گذاشتیم و همه چیز تمام شده بود اما میبینیم #جابر، مکر روزگار را نمی خورد و کوتاه نمی آید و بعد از عاشورا هنوز در نگاه به حسین(ع) خود را در ماجرا پرتاب می کند و قصه اربعین را از سر می گیرد و چیز دیگری با او شروع می شود.
و این قصه ی کل یوم... و کل ارض... برای همه ی ما همچنان به نحو خودمان ادامه دارد...
اربعین بیشتر مال امروز و آینده است تا دیروز، چراکه اربعین صحنه ی هنر مندانه ای ست که به ما نشان داد، امروز که نه از مرکب خبری هست نه از چشم بینایی(که پیغمبر یا امام را ببیند)، پیاده ها و ندیده هایی که خواستند با امام در نسبتی باشند، در صحنه ی اربعین نه گوشه نشین شدند و نه خود را بیرونِ از قصه هلاک کردند. بلکه همه ی ماجرا را در همین پرتاب کردن در قصه ی نسبت شان با امام آن هم بی چشم بینا و بدون مرکب دیدند. و در همه ی کوچه پس کوچه های قصه حاضر شدند و همه ی قصه با ایشان قصه شد و هرکس به نحو خودش نقش اربعینی خودش را بازی کرد.
«فوقع ما وقع»
➖➖➖➖➖
🆔 @B_UI_122
تلگرام:
https://t.me/behyaar_UN
ایتا:
https://eitaa.com/UN_behyaar