👌 پنجاه فضیلت امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام در یک نگاه
🌷🌷🌷 #عید_غدیر، #عید_ولایت
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ⟨جانشین پیامبر⟩
✍ به قلم «ویکتور هوگو»
‼️ تحقیق این اثر، توسط فطرسمدیا، ششماه بهطول انجامیده!
#غدیر، #امامت، #ویکتور_هوگو، #پیامبر، #عید_غدیر، #فطرس، #فطرس_مدیا
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
🔘 در پیشینۀ تاریخیِ بحث اخیر بر سَرِ «وحدت»
✍ یادداشتی مهم از دکتر سجاد صفارهرندی
ماجرا ماجرای دیروز و امروز نیست. بحثِ این روزهای ما، دربارۀ #وحدت، عقبۀ تاریخی دارد. اگر نخواهیم خیلی عقب برویم، دستکم از دهۀ ۱۳۴۰، ما با دو مکتب، یا دو مدرسه، مواجهیم:
از یکسو، «مدرسۀ انقلاب اسلامی» که اسلام/تشیع را به مثابه دعوتی فراگیر و عمومی در جهت اقامۀ حق و قسط طرح میکند. در مقابل، مدرسهای (البته ریشهدار و کهنسال) که خود را نگهبان تشیع، بهمثابه نوعی کیش و آموزۀ تاریخی قلمداد میکند.
موارد تمایز این دو مدرسه، متعدد است؛ اما مشخصاً در سطح هویتی، مدرسۀ انقلاب اسلامی، دیگریِ خود را «رژیم»، و در امتداد آن را غرب و صهیونیسم میبیند؛ و جریان دیگر، که مسامحتاً میتواند جریان «سنتی» یا «ولایتی» نامیده شود، به عادت تاریخی، هویت خود را در تمایز با عامۀ مسلمین (اهلسنت) یا در مراتبی در تقابل با جریانهای بدعتآمیزی چون بهائیت و وهابیت تعریف میکند.
در اینجا ما صرفاً از دو ایده یا گفتمانِ علمی و کلامی که در دورهای از تاریخ تشیع، مقابل هم بودهاند سخن نمیگوییم. سخن از تضادّی واقعی و داغ و زنده است.
خاطراتِ پُرشمار انقلابیون از آن سالهای تنگنا و شدّت و مبارزه، حاکی از این واقعیت است که زخمی که آنان، از این نارفیقانِ همخانه میخوردند، کماز زخم داغ و درفش دستگاه امنیتی رژیم نبود. «ولایتی»ها البته داغ و درفش نداشتند، اما سلاحی داشتند بسیار قدرتمند: #زخم_زبان. کاریبودنِ این زخمزبانها را اگر میخواهید ببینید، به منشور روحانیتِ امام مراجعه کنید؛ (پیام سوم اسفند ۶۷). همان امامی که دنیا و مافیها را در برابر عمل به تکلیفِ خود، هیچ میانگارد؛ بعد از گذر سالها با یادآوری جفاکاری و زخمزبانِ «ولایتی»ها و «حجتیهای»ها سینهاش تنگ و بیانش تلخ میشود.
وقتی انقلاب شد، درخششِ نورِ آن، چنان بود که کمتر دیدهای تواناییِ چشمپوشی از آن را داشت. اینچنین بود که اغلب سنتیها و حجتیهایها و ولایتیها هم ولو دیر، به انقلاب پیوستند. برخی صادقانه، عهد جدید بستند؛ و بعضی محاسبهگرانه، به انتظار گذر زمان نشستند.
با گذشت زمان، این تمایزها و تفاوتها، مجدداً سر برآورد، ولی در دهۀ نخست انقلاب، میدان واقعیِ عشقبازی با ولایت، چنان نزدیک، و آدرس آن در جبهههای غرب و جنوب، چنان سرراست بود، که مجالی به خودنمایی دیگران نمیداد.
اما در دهههای بعد، این شرایط، تا حدّی دگرگون شد. در سایۀ ناملایمتها و ناکامیهای انقلاب، جریان سنتی، مجدداً فضایی برای تجدیدِ حیات یافت؛ و بر تمایزِ خود از مدلِ دینداریِ انقلابِ اسلامی تأکید کرد. چیزی که خود را در تأکید مضاعف بر اُموری چون قمهزنی و مجالس موسوم به عیدالزهراء و برنامههای تبلیغاتی شبکههای ماهوارهای ظاهر میساخت.
فراتر از این، فرآیندی آغاز شد که اینک در آغاز دهۀ پنجم انقلاب، با نتایج حادّ آن مواجه هستیم. بهتدریج برخی محافل و مجامع مذهبیِ انقلابی نیز از خلالِ «فرهنگ غیررسمی هیأتی» یا تأثیرات «سلسلهمراتبِ علمایی» بخشهایی از گفتمان سنتی و «ولایتیِ» پیشاز انقلاب را وام گرفته، و در آمیزهای غریب با داعیهها و شعارهای انقلابی، تلفیق کردند.
نتیجه، ظهورِ هیأتهایی است که همزمان، «رهسپاریم با ولایت تا شهادت» و «با ما مگو که سنّی و شیعه برادرند» را دم میگیرند و حتی تأکیدات چندبارۀ رهبری بر مسألۀ وحدت و امثال آن را، با عناوینی چون تقیّه و امثال آن، از سر باز میکنند. بالاتر اینکه، یادآوریِ معارف و آموزۀ انقلاب اسلامی، و بلکه مسلّماتِ برآمده از عقلِ سلیم را، با همانجنس از زخمزبانهایی که در دهۀ چهل و پنجاه رایج بود، سُنّیگری و «مُنّیگری» مینامند.
در فرهنگ و مَرام انقلاب اسلامی، این گزارۀ محوری که «هر گامی که به عقب برداری، دشمنِ وقیح، جلوتر میآید» ناظر به آمریکا و اسرائیل است. اگر برادرِ فاضلی همین رتوریک را در تعامل با اهلسنت به کار میگیرد، نباید از اینکه فاصلۀ گفتمانیاش با فرهنگ انقلاب اسلامی را یادآوری کنیم، مکدّر شود. در اینجا ما از نسب و نسبتهای گفتمانی صحبت میکنیم، و داعیۀ قضاوت دربارۀ اشخاص را نداریم. ما که باشیم که کسی را از دایرۀ انقلاب خارج کنیم؟ مسأله، تنها ایناست: آن گفتاری که معتقد است ما با مسألۀ وحدت، در مقابل اهلسنت وادادهایم، گفتارِ برآمده از فرهنگ انقلاب اسلامی نیست. این، امتدادِ گفتار همان شخصیتِ محترمی است که بهطور ضمنی، گرایشِ رهبران انقلاب به وحدت با اکثریت جهان اسلام را «سنّیْذلیلبودن» نامید. این امتدادِ نگاهِ همانهایی است که بهقول امام در منشور روحانیت، «حسرتِ ولایتِ دورۀ شاه را میخورند.» اگر از آنها نیستید، که نیستید، به شیوۀ آنها، سخن نگویید.
@yaminpour
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
13901004_3816_192k.mp3
5.78M
▪️ "یک حرکت بجا، یکوقت تاریخ را نجات میدهد؛ یک حرکت نابجا که ناشی از ترس و ضعف و دنیاطلبی و حرص به زنده ماندن است، گاهی تاریخ را در ورطهی گمراهی میغلتاند./ اگر خواص، امری را که تشخیص دادند به موقع و بدون فوت وقت عمل کنند، تاریخ نجات پیدا میکند و دیگر حسینبنعلیها به کربلاها کشانده نمیشوند. اگر خواص بد فهمیدند، دیر فهمیدند، فهمیدند اما با هم اختلاف کردند؛ کربلاها در تاریخ تکرار خواهد شد."
🗓 ۱۳۷۵/۰۳/۲۰
▪️ "در قضیهی احد، آن حادثهٔ تلخ اتفاق افتاد: مسلمانها اول پیروز شدند، بعد یک عدهای مأموریتها را فراموش کردند، تنگه را رها کردند، رفتند سراغ غنیمت جمع کردن؛ دشمن هم توانست نیروهای اسلام را دور بزند، بیفتد به جانشان، تعدادی از آنها را بکشد، آنها را منهزم کند؛ بهطوری که مسلمانها از ترسشان مجبور شدند به کوه پناه ببرند. جان مبارک پیغمبر به خطر افتاد، به پیغمبر ضربه وارد آمد. بعد مسلمانها گفتند: خب، چرا اینجوری شد؟ خدا به ما وعدهٔ پیروزی داده بود. خدای متعال میفرماید که ما شما را پیروز کردیم، وعدهٔ خدا عملی شد، اما شما خودتان هستید که کار را خراب کردید. اولاً اگر دشمن به شما ضربه زد، شما هم متقابلاً به دشمن ضربهها زدید -«قد اصبتم مثلیها»- تعجب نکنید؛ بالاخره در میدان جنگ، زدن و خوردن، هر دو هست. در عرصهٔ جنگ بزرگِ میدان سیاست و اقتصاد جهانی، آدم، هم میزند، هم میخورد؛ نباید خلاف انتظار باشد. اما «قلتم انّی هذا»؛ میگوئید ما از کجا این ضربه را خوردیم. بعد قرآن میفرماید: «قل هو من عند انفسکم»؛ از خود شما بود، خودتان خطا کردید."
🗓 ۱۳۹۰/۰۵/۱۶
#امام_حسين ع
🆔 @vakavi 🔍
13901006_3818_192k.mp3
5.88M
بنده که نگاه میکنم، میبینم خواصِ طرفدارِ حق مقصرند و بعضیشان در نهایت بدی عمل کردند.... یکوقت یک حرکت بجا، گاهی تاریخ را نجات میدهد و گاهی یک حرکت نابجا که ناشی از ترس و ضعف و دنیاطلبی و حرص به زنده ماندن است، تاریخ را در ورطهٔ گمراهی میغلتاند. ای شریح قاضی! چرا وقتی که دیدی هانی در آن وضعیت است، شهادت حق ندادی؟! عیب و نقصِ خواصِ ترجیحدهندهٔ دنیا بر دین، همین است.
🗓 ۱۳۷۵/۰۳/۲۰
#امام_حسين علیهالسلام
👈 کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پاسخهای آقامیری را باید همینگونه (در سطح و جنس خودش) داد:
http://instagram.com/p/CE6bHjEFOVB/?igshid=m0z6idr0y6vd
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وحشت و عصبانیت از انتشار سریع و جهانیشدن تشیع
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"در روایت هست، هر کسی از مسئولین، در زمانِ امامزمان (عج)، جز نانِ خشک و لباس خشن بپوشد، جایش در جهنم خواهد بود...جرأت نکنند..
مقام معظم رهبری در یک جلسهای، به یک هیئتدولتی میفرماید: «تشریفات رو کنار بگذارید!»
رئیس اون هیئتدولت، بیرون جلسه، با حضرتآقا دعوا میکنه!!! 😳😳😳
چی میخوای بشه؟!
ریشههای سیاسیِ برقراری عدالت را بریم دنبالش، غوغا میشه.."
🎙 حجتالاسلام والمسلمین پناهیان
🔺 شب دهم محرم99
⚠️ گویا این روزها، علیرضا پناهیان، هزینهٔ اینقبیل افشاگریها و مواضع علیه دولت را میدهد..
#ما_ملت_امام_حسينيم
#ما_همه_پناهيانيم
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
🔰 به خاطر بهشتی!
@m_ghanbarian
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عالم برجسته پاکستان، از فتنهٔ طراحیشده میگوید..
🔺 آیتالله شیخ محسن نجفی، نمایندۀ آیتالله سیستانی در پاکستان، و از علمای صاحبنفوذ شیعیان، چندیپیش در سخنرانی خود، ماجرای توهین آصف علوی به خلیفه اهلسنت، و فرارش به لندن را کاملاً طراحیشده عنوان کرده و گفت:
"ما این فرد را (آصف علوی) را تحریم کردہ بودیم؛ ولی دولت به او اجازہ داد سخنرانی بکند.
مدرک داریم که با خرج صدھا ھزار روپیه، این جلسہ را در اسلامآباد برگزار کردند و ھیئت سینهزنی را از لاھور آوردند و به او گفتند اینگونه سخنرانی کند؛ و این کار را خودشان کردند؛ و سپس به او گذرنامه دادند و گفتند «برو لندن؛ این آخرین سخنرانی شما بود.....»"
#فتنه، #پاکستان، #شیعه_سنی، #اتحاد، #شیعه_انگلیسی
@AvayePakistan
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
⭕️ کدام کشورها بیشترین تعداد تولد ⟨نامشروع⟩ و ⟨بدون ازدواج⟩ را دارند؟
✍ از پیامبر اسلام روایت شده که فرمودند "دشمنی نمیکند با ما، مگر حرامزاده"؛ حالا ⟨فرانسه⟩ در اروپا، جزو پنج کشورِ برتر در زمینهٔ ⟨تولد نوزادانِ حرامزاده⟩ است! کافیه یا بیشتر توضیح بدم؟
#CharLie
#MuhammadForAll
#عیار
@iransiasat_ir
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
⚠️ تکرار ⟨شیّادی علمی⟩!
🌐 گزارش سایت سدید
🔺 سهشنبه؛ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
👆 مؤسسهای به نام «گمان» که مرکز فعالیتش در هلند قرار دارد، چندی پیش نتایج نظرسنجی خود در مورد «نگرش ایرانیان به دین» را منتشر کرد؛ نتایجی که نهتنها با یافتههای پژوهشهای مشابه داخلی تضاد دارد، بلکه سؤالات بسیاری را هم درباره روش دسترسی به نظرات شرکتکنندگان و شیوه صحتسنجی اعتبار ملیّت پاسخدهندگان برانگیخته، و اغراض فرامتنی خود را هم در شیوه ارائه گزارش یافتههایش برملا کرده است. این گزارش بار دیگر نشان داده که درصورت وجود اغراض فرامتنی با بهکارگیری روشهای نامناسب علمی، پس و پیش کردن اطلاعات و نحوه ارائه جهتدار گزارش و تحلیل، آمارها چقدر میتوانند نسبت به بازنمایی واقعیت جاری در جامعه لغزان باشند.
💢 پژوهش مذکور توسط ⟨عمار ملکی⟩، استادیار علوم سیاسی دانشگاه تیلبرگ هلند و ⟨پویان تمیمی عرب⟩، استادیار انسانشناسی دین در دانشگاه اوترخت هلند انجام شده و پشتیبانی مالی آن را ⟨لادن برومند⟩ از مؤسسان بنیاد ⟨عبدالرحمان برومند⟩ برعهده داشته که توسط مؤسسه «گمان» با نام کامل آن «گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان» بهعمل آمده است.
🔻 تیتر اشکالات این نظرسنجی:
1⟨علمینمایی در ادعاهای سیاسی⟩؛ 2⟨انتخاب غلط روش نمونهگیری⟩؛ 3⟨گلولهبرفی؛ غیراحتمالی و جهتدار⟩؛ 4⟨توجیه عجیب استفاده از روش غلط⟩؛ 5⟨پررنگکردن سویههای ایدئولوژیک در گزارش علمی!⟩.
↙️ گزارش مشروح این بررسی:
🌐 farhangesadid.ir/0000qO
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عزاداری سلبریتیهای کوفه
📻 قسمت اول
🔺 کوفهنیوز تقدیم میکند..
#شمر_را_نکشید
#کوفه_من_تسلیت
#سنان_را_اعدام_نکنید
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
⚔ جنگ با روسری
🤝 صلح با روسری
@m_ghanbarian
#حجاب، #روسری، #صلح، #جنگ، #الزام_قانونی، #حجاب_اجباری
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
🚺 حجاب را «آزاد» کنیم..
@m_ghanbarian
#حجاب، #سیاست، #حجاب_اجباری، #حجاب_سیاسی، #ابزار_سیاسی
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 در فراق و حسرت #اربعین امسال
😭😭😭
👣 «پیاده تا کربلا»
🎬 اثر: محمدصابر شیخرضایی
🗓 محصول آذر ۱۳۹۳
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آقا! این گمنام ۶۱ رو دارین؟؟
۱۸ ساله... سومار... 😭😭😭
🌹 #هفته_دفاع_مقدس
👈 بازتاب برخیاز مهمترینهای جاری در کانال واکاوی
🆔 eitaa.com/vakavi 🔍