eitaa logo
داد (داستان.دفاع مقدس.نکته.نقد)
285 دنبال‌کننده
1.6هزار عکس
9 ویدیو
11 فایل
پندار ما این است که ما مانده ایم و شهدا رفته اند اما حقیقت آن است که زمان ما را با خود برده است و شهدا مانده اند... شهید سید مرتضی آوینی تماس با من @Vardiani_Annotation
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت بارگیری به دلیل درخواست زیاد فراهم نیست
نمایش در ایتا
📌 🔸 ه•┈┈••✾•💠•✾••┈┈•ه 🔸همراه شما در کانال ❇️ داستان، دفاع مقدس، نکته، نقد 🔸لینک ارتباط @A_Ghasem_Vardiani_Annotation .
📌 یکی از عزیزان در مورد ادبیات جنگ و ادبیات ضد جنگ سوالاتی پرسیدند که عین سوالات با پاسخ آن را در ذیل می خوانیم: 🔹پرسش ▫️آیا یک اثر ادبی می تواند عناصر ادبیات جنگ و ادبیات ضد جنگ را همزمان داشته باشد؟ ▫️و آیا تا کنون چنین اثری نوشته شده است؟ یعنی هم از نظر روایت بر شجاعت، مقاومت و دفاع تمرکز کند و هم روی رنج، وحشت و پیامدهای انسانی جنگ تأکید داشته باشد؟ 🔸پاسخ ▫️یکی از آثار مهم و مشهور جهانی که تقریبا چنین حالتی دارد، رمان «وداع با اسلحه» اثر ارنست همینگوی است. اگر از زاویه ادبیات داستانی جنگ به این رمان نگاه کنیم می بینیم که یک سرباز در جنگ جهانی اول در میدان نبرد تلاش می ‌کند زنده بماند و با شجاعت با مشکلات روبه ‌رو می ‌شود. همینگوی صحنه ‌های نبرد، شجاعت در مقابله با خطر و تلاش برای نجات خود و دوستانش را نشان می ‌دهد. مواردی که از عناصر کلاسیک ادبیات جنگ محسوب می ‌شوند. از زاویه دیگر یعنی با نگاه ادبیات ضد جنگ نویسنده همزمان با نشان دادن تلاش و شجاعت و صبر و استقامت، روی رنج، ترس، نابودی و پیامدهای انسانی جنگ تمرکز می ‌کند. مرگ دوستان، ترس دائمی، آسیب‌ های روانی و تأثیرات جنگ بر روابط عاشقانه و زندگی روزمره شخصیت اصلی، نشان‌ دهنده این بعد از داستان است. همین جنبه ‌ها به خواننده یادآوری می ‌کند که جنگ صرفاً حماسه و شجاعت نیست، بلکه می تواند ویرانی، پریشانی و زشتی بسازد. به همین دلیل «وداع با اسلحه» می تواند در دو ژانر جنگ یعنی نمایش شجاعت و مقاومت سربازان در میدان نبرد و ژانر ضد جنگ یعنی نمایش رنج، وحشت و زشتی های جنگ باشد. ه•┈┈••✾•💠•✾••┈┈•ه 🔸همراه شما در کانال ❇️ داستان دفاع مقدس، نکته، نقد 🔸لینک ارتباط @A_Ghasem_Vardiani_Annotation .
📌 ه•┈••✾•🔸﷽🔸•✾••┈•ه 🍃سلام علیکم و رحمت الله 🍃 📆 چهارشنبه ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 🔅۵ شهریور ۱۴۰۴ 🔅۳ ربیع الاول ۱۴۴۷ 🔅۲۷ آگوست ۲۰۲۵ 🌿 الَِلَِهَِمَِ َِعَِجَِلَ َِلَِوَِلَِیَِکَِ َِاَِلَِفَِرَِجَِ 🌿 ه•┈┈••✾•💠•✾••┈┈•ه 🔸همراه شما در کانال ❇️ داستان، دفاع مقدس، نکته، نقد‌‌‌
فعلا قابلیت بارگیری به دلیل درخواست زیاد فراهم نیست
نمایش در ایتا
📌 🔸 ه•┈┈••✾•💠•✾••┈┈•ه 🔸همراه شما در کانال ❇️ داستان، دفاع مقدس، نکته، نقد 🔸لینک ارتباط @A_Ghasem_Vardiani_Annotation .
📌 ✍️ ◽️وقتی که خاطره به گونه(ژانر) تبدیل می شود. ▫️آیا می توان به ادبیات داستانی دفاع مقدس یک گونه(ژانر) جدید گفت؟ ادبیات داستانی دفاع مقدس پدیده ای است که از دهه شصت ، در پی تجربه جنگ ایران و عراق، در بستر ادبیات معاصر فارسی شکل گرفت و به سرعت جایگاه ویژه ای پیدا کرد. حال پرسش اساسی این است که آیا می توان آن را یک گونه جدید در ادبیات به شمار آورد؟ برای پاسخ، ابتدا باید به تعریف «گونه» یا «ژانر» در نظریه ادبی توجه کنیم. ژانر در واقع دسته بندی آثار ادبی بر اساس ویژگی های مشترک در محتوا، ساختار، زبان و کارکرد است؛ مانند رمان تاریخی، علمی – تخیلی یا پلیسی. اگر مجموعه ای از آثار دارای مؤلفه های مشترک و قابل تشخیص باشند، می توان آن ها را در قالب یک گونه تازه تعریف کرد. از این منظر، ادبیات داستانی دفاع مقدس چند ویژگی متمایز دارد: ✔️ نخست، محوریت جنگ ایران و عراق و پیامدهای آن در بستر اجتماعی و فرهنگی ایران ✔️ دوم، کارکرد ارزشی و هویتی آن که بر مفاهیمی چون دفاع، ایثار، شهادت و مقاومت تأکید می کند ✔️ سوم، زبان و لحن خاصی که گاه واقع گرا، گاه حماسی و حتی عرفانی است ✔️چهارم، ترکیب میان خاطره و داستان که مرز میان مستندنگاری و داستان نویسی را کمرنگ می سازد ✔️و پنجم، حضور قهرمانان جمعی یا شخصیت های معمولی که در بستر جنگ به چهره هایی استثنایی بدل می شوند. پژوهشگران در این باره دو دیدگاه اصلی دارند. گروهی این آثار را ذیل «ادبیات جنگ» در جهان قرار می دهند و آن را هم ردیف ادبیاتی می دانند که درباره جنگ های جهانی در اروپا یا جنگ ویتنام در آمریکا نوشته شده است. اما گروهی دیگر معتقدند که به دلیل بعد ارزشی – ایدئولوژیک و پیوند ناگسستنی با فرهنگ و مذهب ایرانی – اسلامی، این آثار باید به عنوان یک گونه مستقل، یعنی ژانر جدیدی در ادبیات فارسی، شناخته شوند. به نظر من، ادبیات داستانی دفاع مقدس یک گونه جدید در ادبیات ماست. همانطور که در بالا گفته شد، آثار ادبیات داستانی دفاع مقدس ویژگی‌هایی دارد که آن را منحصر به فرد کرده و در جایگاه یک گونه جدید می نشاند و شایسته است به عنوان یک ژانر تازه در ادبیات فارسی شناخته شود. در یک جمع بندی کلی می توان گفت ادبیات داستانی دفاع مقدس در ادبیات فارسی یا یک ژانر تازه است و شاخه ای متمایز و منحصر به فرد از ادبیات جنگ محسوب می شود که به تدریج هویت مستقل خود را تثبیت کرده و در کنار سایر گونه های ادبی معاصر جای گرفته است. کانال داستان، دفاع مقدس، نکته، نقد @Vardiani_Annotation .
📌 ه•┈••✾•🔸﷽🔸•✾••┈•ه 🍃سلام علیکم و رحمت الله 🍃 📆 پنجشنبه ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 🔅۶ شهریور ۱۴۰۴ 🔅۴ ربیع الاول ۱۴۴۷ 🔅۲۸ آگوست ۲۰۲۵ 🌿 الَِلَِهَِمَِ َِعَِجَِلَ َِلَِوَِلَِیَِکَِ َِاَِلَِفَِرَِجَِ 🌿 کانال داستان، دفاع مقدس، نکته، نقد‌‌‌
فعلا قابلیت بارگیری به دلیل درخواست زیاد فراهم نیست
نمایش در ایتا
📌 ✍️ ◽️غربزدگی ادبی و انکار ادبیات داستانی دفاع مقدس ▫️چرا ادبیات داستانی دفاع مقدس توسط نویسندگان شبه روشنفکر مورد بی مهری قرار گرفته است؟ ادبیات داستانی دفاع مقدس که بر پایه باورهای دینی، ملی و انقلابی شکل گرفته است، همواره با نوعی بی مهری از سوی برخی نویسندگان و جریان شبه روشنفکر روبه رو بوده است. ریشه این بی مهری را می توان در چند عامل اصلی جست و جو کرد: ▫️نخست، تفاوت بنیادین در نگاه به جنگ است. چراکه این نویسندگان به جای آنکه جنگ را دفاعی مقدس و عرصه ای برای حماسه و ایثار بدانند، آن را صرفا نوعی تراژدی انسانی تفسیر می کنند و روایت های حماسی یا معنوی را نوعی ایدئولوژیک سازی می پندارند. ▫️دومین عامل، وابستگی فکری به الگوهای ادبی غربی است. جریانی که در آن جنگ اغلب با نگاهی پوچ گرایانه و قهرمان زدایانه تصویر می شود. به همین دلیل، این گروه نمی توانند با روحیه آرمان گرای ادبیات دفاع مقدس هم ساز شوند و آن را غیرمدرن یا شعارزده می خوانند. ▫️سوم اینکه حساسیت این طیف نسبت به گفتمان رسمی و هر آنچه رنگ دولتی یا حکومتی دارد، موجب شده است که ادبیات دفاع مقدس را به چشم ادبیات سفارشی ببینند و از نزدیک شدن به آن پرهیز کنند. ▫️چهارمین عامل، بیگانگی زیست شخصی بسیاری از شبه روشنفکران با میدان جنگ است که باعث شده نتوانند لایه های انسانی، عاطفی و فلسفی دفاع مقدس را درک کنند و قضاوت هایشان –اگر مغرضانه نباشد- سطحی و از دور باشد. ▫️پنجمین عامل اینکه نباید از رقابت گفتمانی در عرصه ادبیات غافل شد. چراکه ادبیات دفاع مقدس توانسته مخاطبان گسترده مردمی پیدا کند و همین امر آن را به رقیبی جدی برای جریان های شبه روشنفکری بدل ساخته است. به همین سبب، بخشی از این جریان، به جای هم افزایی، کوشیده با بی مهری یا تخریب، جایگاه آن را تضعیف کند. به نظر من و در یک جمع بندی کلی، بی مهری جریان شبه روشنفکری به ادبیات داستانی دفاع مقدس نه به دلیل ضعف در این نوع ادبیات، بلکه بیشتر برخاسته از تفاوت های مبنایی فکری، گرایش آنان به غرب و حساسیت های سیاسی- اجتماعی آنان است. کانال داستان، دفاع مقدس، نکته، نقد @Vardiani_Annotation .
📌 ◽️اتاق سه گوش روایت داستانی زندگی سردار آزاده حسن انجیدنی به قلم ابوالقاسم وردیانی ▫️پاسداری که باما آمده بود، جلوتر دوید ‌به‌سمت مرتضی قربانی و گفت: -سلام آقا مرتضی، این ده نفر سهم شماست. و به من اشاره کرد و گفت: -مسئولشون هم برادر... اسمم را‌ نمی‌دانست. آقا مرتضی به من نگاه کرد و پرسید: -اسمت چیه؟ بچه کجایی؟ - حسن انجیدنی. نیشابور آقا مرتضی همان‌طور که گوشی بیسیم را به گوشش چسبانده بود، داد زد: «آقا فریدون! آقا فریدون!» فریدون بختیاری تند دوید و آمد: -بله آقامرتضی - این برادرها رو‌‌ ببر توی گردان‌ها تقسیم کن بعدبه من اشاره کرد: -این حسن آقا هم پیش من می‌مونه همه رفتند و من ماندم و آقا مرتضی. درست در معرکۀ مرحلۀ دوم عملیات بیت‌المقدس، آزادسازی خرمشهر بودیم ▫️بیسیم مدام سروصدا می‌کرد و آقا مرتضی تندتند به گردان‌ها پیام می‌داد و هدایتشان می‌کرد. از همان شب کارم شروع شد.مثل اینکه قرار بود به‌جای بودن کناردست فرمانده گردان، وردست فرمانده تیپ باشم. بیست‌وچهارساعته درگیر بودیم. پابه‌پای آقامرتضی می‌دویدم ▫️آقامرتضی یک لحظه آرام و قرار نداشت. روز در فکر و برنامه‌ریزی برای عملیات شب بودو شب هم باید گردان‌ها را هدایت می‌کرد. در فکر ناهار و شام نبود.صبحانه هم‌ نمی‌خورد.خواب نداشت. اگر فرصتی دست می‌داد یک گوشه می‌افتاد و یکی‌دو ساعت می‌خوابید. حتی‌ نمی‌توانست به جانشینش بگوید من می‌خواهم استراحت کنم، از خستگی بیهوش می‌شد ▫️خرید آسان: http://shop.hdrdc.ir/ کانال داستان، دفاع مقدس، نکته، نقد @Vardiani_Annotation .