امام کاظم علیه السلام درباره آیه کریمه «یُحییِ الاَْرْضَ بَعْدَ مَوْتِها؛ زمین را پس از مردن زنده می کند» فرمود:
این زنده کردن زمین با باران نیست، بلکه خداوند مردانی را برمی انگیزد تا عدالت را زنده کنند پس زمین در پرتو عدل زنده می شود و بی گمان، اجرای حد خدا در زمین، مفیدتر از چهل روز بارندگی است.
آنوقت که روزگار حاکمیت آن امام برسد، طعم شیرین عدالت به همه جهانیان چشانده می شود. امام باقر علیه السلام در این باره می فرماید:
پس از ظهور مهدی(عج) هیچ حقی از کسی بر عهده دیگری نمی ماند، مگر اینکه آن حضرت آن را می گیرد و به صاحب حق می دهد.
آنوفتکه روزگار حاکمیت آن امام موعود فرا برسد، طعم شیرین عدالت به همه جهانیان چشانده می شود. امام باقر علیه السلام در این باره می فرماید:
پس از ظهور مهدی(عج) هیچ حقی از کسی بر عهده دیگری نمی ماند، مگر اینکه ان حضرت ان را میگیرد و به صاحب حق می دهد.
یکی از ویژگی های حکومت حضرت مهدی(عج)، برقراری صلح و امنیت است، همان گونه که امام حسن مجتبی علیه السلام در حدیثی می فرماید:
در دوران سلطنت و دوران فرمان روایی حضرت مهدی درندگان با یکدیگر آشتی می کنند
امام علی علیه السلام درباره عدالت گستری و ایمنی عصر ظهور و سرشاری دوره از این برکت ها می فرماید:
اگر به تحقیق قائم ما قیام کند، به واسطه ولایت وعدالت او، آسمان ان چنان که باید ببارد می بارد و زمین نیز انچه رادارد بیرون می دهد و کینه از دل های بندگان برطرف می شود و به گونه ای که یک زن میان عراق و شام پیاده خواهد رفت و آسیبی نخواهد دید و هر جا قدم می گذارد، همه سبزه است.
امام باقر علیه السلام می فرماید: حتی لا یُری اَثَرٌ مِنَ الظلم؛ تا جایی که دیگر نشانی از ظلم دیده نمی شود
امام صادق علیه السلام نیز گستره عدل مهدوی را در جمله ای بسیار زیبا این گونه بیان می کد: به خدا سوگند! عدالت او در داخل خانه هایشان به آنها می رسد، همان گونه که سرما و گرما به داخل خانه هایشان نفوذ می کند
از این دسته روایات ها برمیاد که در حکومت مهدی(عج)، عدالت فراگیر است گو همه بهره های آسمان وزمین بدون تبعیض نصیب همه میشود، همان گونه که امام حسین علیه السلام در فرازی مهم می فرماید: هنگامی که قائم قیام می کند، عدل گسترده می شود و این گستردگی عدالت، نیکوکار و فاجر را دربرمی گیرد
بدیهی است که عدالت گستری حضرت مهدی(عج) زمینه ساز تقویت و پایندگی مشروعیت حکومتشان میباشه و دل های مردم بیشتری را جذب میکند. پیامبر در این باره میفرماید
او زمین را از عدل و قسط پر می کند، همان گونه که از ستم و جفاکاری پر شده هم ساکنان آسمان و هم ساکنان زمین از او خشودند
عدالت و امنیت همواره از آرزوهای دیرینه ساکنان زمین و سرلوحه دعوت انبیا و اولیای الهی بوده که سرانجام، امام عصر(عج) این نهضت را به اذن خداو با خوشی به پایان میپپذیرد و فرد فرد ادمیان بدون هیچ گونه تبعیض و گزینشی، طعم شیرین عدالت و امنیت مهدوی را خواهند چشید. آسمان ها و زمین نیز با پیشه کردن عدالت، همه نعمت های خود را در اختیار بشر قرار می دهند و ترس و ناامنی و بی عدالتی، جای خود را به آرامش و عدل میدهد. عدالت مهدوی حکم می کند که ملاک گزینش کارگزاران نیز شایستگی و کاردانی آنها باشد.
عدالت درتقیسم بیت المال در حکومت مهدوی
و شایستگی و کاردانی کارگزاران، معیارانتخاب
فقرزدایی در حکومت مهدوی
اسلام با پذیرش کامل معیار نیازکه مبتنی بر حق زندگی برای همگان است، تداوم فقر را تحمل نمی کند و با آن به شدت مبارزه می کند. یکی از نگرانی های بزرگ اولیای الهی، پیامبر اسلام و امیرمؤمنان علی علیه السلام ، در تمامی لحظه های زندگی شان این بود که فقر و نابرابری را از چهره افراد جامعه ازبین ببرد و از راه کسب و کار آبرومندانه و به کارگیری سیاست های صحیح اقتصادی، درامدی کافی و حلال برای مردم فراهم بشود
حکومت حق،شرایط را بوجودمیاره که در ان مردم کمترین امکانات اساسی زندگی را داشته باشن و برای همه کسانی که جویای کارهستن امکان کار فراهم میشه و افرادی هم که درامد کافی ندارند یا به هر علتی نمی توانند کار کنن درامدی به اندازه نیازشان دریافت کنن
امام زمان(عج) نیز بعز از امامان معصوم علیهم السلام درازبین بردن فقرتلاش میکنه ک نه تنها فقر را کم کند بلکه به حذف کامل ان میپردازه از یک سو سرمایه های مادی فراوانی هست و رشد اقتصادیِ پایدار بوجودمیاورد و از سوی دیگر این امکانات، عادلانه توزیع می شود و فشار و ستم سودجویان زیاده خواه از بین می رود. سرانجام، مردم نیز سرشار از روحی الهی و آراسته به اخلاق و معرفت و تقوا می شوند، چنان که دامنه حرص و آز که سرچشمه گناهانی چون تکاثر و بخل و احتکار و تنازع است، برچیده می شود.
پیامبر اکرم میفرماید در زمان مهدی(عج) مال خرمن می شود، هر کس نزد مهدی بیاید و بگوید به من مالی ده! مهدی بی درنگ بگوید بگیر
و اینکه خود مردم هم نیازهای یکدیگر را با جان و دل برآورده می کنن امام باقر علیه السلام میفرماید
هنگامی که قائم علیه السلام قیام کند، رفاقت و دوستی خالصانه (در میان مردم) رایج می شود. اگر مردی دست در جیب برادردینی اش بکند و به اندازه نیازش بردارد، برادرش او را منع نمی کند.
عزل و طرد کارگزاران ناصالح
منش رفتاری امیرالمؤمنین علی علیه السلام با کارگزاران خود از نمونه های عالی تأکید عملی امامان معصوم بر لزوم عدالت گستری کارگزار است.
برخوردهای آموزنده حضرت با برخی از کارگزاران خطاکار حتی در خطاهای کوچک، از نمونه های شایان ذکردر سیره ایشان هست، برای مثال می توان به نامه توبیخ آمیز حضرت به عثمان بن حنیف، والی بصره به خاطر شرکت در مجلس میهمانی یکی از اشراف بصره اشاره کرد.
این گونه دقت و بررسی در عملکرد کارگزاران از عدالت و سلامت فکری و عملی حکومت حکایت دارد
(#لیلـــة_المبیـــت)
#لَیلَةُ_المَبیت، شبی که امام #علی(علیه السلام) برای حفظ جان پیامبر(صلے الله علیه وآله) در بستر ایشان خوابید. مشرکان قصد داشتند در این شب دستهجمعی به خانه #پیامبر حمله کنند و او را به قتل برسانند. به درخواست #پیامبر(صلے الله علیه وآله وسلم)، امام #علی(علیه السلام) در بستر ایشان خوابید و در نتیجه مشرکان متوجه عدم حضور #پیامبر نشدند و #رسول_خدا(صلے الله علیه وآله وسلم) توانست در آن شب به سمت یثرب هجرت کند.
بسیاری از مفسران، شأن نزول آیۀ۲۰۷ سوره بقره(وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ رَئُوفٌ بِالْعِبَاد
و بعضی از مردم از جان خود در راه رضای خدا درگذرند؛ و خدا با چنین بندگان رئوف و مهربان است.)ِ را این فداکاری امام #علی (علیه السلام)در لیلة المبیت دانستهاند.
تاریخ این واقعه، شب اول ماه ربیع الاول سال سیزدهم یا چهاردهم بعثت ذکر شده است.
لینک عضویت درکانال«ولایت فقیه»
🆔👇👇👇
💕┏━━━↬↫━━━┓
https://eitaa.com/Velayatfaaqih
┗━━━↬↫━━━
🔶🔸آغاز ماه ربیعالاول و سالروز #هجرت پیامبر اسلام(ص) از مکه به مدینه را تبریک میگوییم💐
🔰امام خمینی(ره):
«هجرت رسول اکرم برای این بود که به بشر راه هجرت از خود به خدا را نشان بدهد که ما از ظلمات، از نفسانیتها، هجرت کنیم به سوی خدا و پشت کنیم به آمال شیطانی خودمان»-۱۶دی۱۳۵۸
🔆بشر در تمام طول تاریخ به دنبال دستیابی به #نور بوده است؛ غافل از آنکه شیطان، هنرمندانه بر باطل، لباس حق پوشانید تا نور تقلبی به جای نور حقیقی دیده بشود؛ این نور تقلبی، رهاوردی جز ظلمات در پی نداشت.
✳️قلب مرا نورانی کن؛
🔸در این صیرورت درونی و هجرت انفسی، هر طاغوتی میتواند « #ولی» من باشد؛ و چرا نباشد، وقتی که حب هر چیزی را که به دلم راه دهم، خواه ناخواه عبد و مملوک آن شدهام و دیگر خودم نیستم. طاغوتهایی که بندهوار مرا در پی خود به هر سو میکشند.
🔸قلبم مرتباً در تب و تاب دلسپاری به دنیا، پُست و مقام، اشیاء و کسان و پذیرش #ولایت آنهاست.
✳️ رب من، مرا از این سرگشتگی رهایم کن!
«الله ولي الذينَ آمنوا يُخرجهم مِنَ الظلماتِ إِلَى النورِ والذينَ كَفروا أَولياؤُهمُ الطاغوتُ يُخرجونهم مِنَ النورِ إِلى الظلمات..»
لینک عضویت درکانال«ولایت فقیه و ظهور»
🆔👇👇👇
💕┏━━━↬↫━━━┓
https://eitaa.com/Velayatfaaqih
┗━━━↬↫━━━
#وظایــــف_ولایــــت_فقیـــــه
«#ولایت_فقیه»همان «#ولایت_فقه_اسلام»، یعنی قبول حاکمیت قوانین اسلامی، به جای قوانین من درآوردی شرق و غرب و التزام به آن است.
بدیهی است هر نظامی، چه در قانون اساسی خود و چه در سایر قوانین مدنی، حقوقی و کیفریاش، از قوانینی برخوردار میباشد که منطبق با اصول و اهداف آن نظام است و اگر آن نظام احیاناً مردمی (دموکراسی واقعی) نیز باشد، این اصول و قوانین بر اساس خواست و رأی مردم حاکم میگردد. و در همه نظامات نیز #رهبری و #فصل_الخطاب وجود دارد.
در نظام جمهوری اسلامی ایران، «#ولایت_فقه_اسلامی» پذیرفته شده است. لذا #رهبری نظام نیز باید برعهده یک «فقیه» واجد شرایط باشد. و #ولایت_فقیه یکی از فقهایی است که از میان سایر فقها برای پذیرش این مسئولیت انتخاب و عهده دار میگردد.
پس #ولایت_فقیه، مقولهی جدیدی نیست، همان #ولایتی است که همه فقها و مراجع از آن برخوردار بوده و هستند و تقلید از آنان بر کسی که خودش مجتهد نیست واجب بوده و هست. منتهی اگر نظام اسلامی مستقر شد، ضرورت و امکان اجرای تمامی احکام اسلامی در مسائل متفاوت اجتماعی، از جمله، حکومت، قضا، اقتصاد، صلح، جنگ و ...، میسر و اجتناب ناپذیر میگردد. لذا #ولایت آن #فقیه نیز از محدودهی احکام شخصی (نماز، طهارت، روزه و ...) گستردهتر میشود و اطاعت از احکام حکومتی وی، حتی بر فقها و مراجع نیز واجب میگردد. هر چند که نظر شخصیشان موافق آن نباشد. و باید دقت نمود که این التزام انحصار در فقه شیعی یا قوانین اسلامی ندارد، بلکه در هر نظامی قوانینی تدوین میشود که بسیاری با آن مخالف هستند، اما همین که تصویب شد، همگان ملزم به رعایت آن میباشند و اگر تخلف کنند، جرم محسوب میگردد.
با توجه به نکات فوق، دو مهم نیز روشن میشود: اول آن که «#ولی_فقیه» یکی از مسئولین اجرایی کشور، مانند رئیس جمهوری، وزیر، مدیر کل، شهردار و ... (که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از سوی مردم انتخاب میشوند) نبوده و عهدهدار وظایف محوله به آنان نمیباشد. و دوم آن که متناسب با وظایف محوله در فقه راجع به #فقیه، مرجع، حاکم شرع (در جهان اسلام) و هم چنین وظایف بیان شده در قانون اساسی، وظایف و بالتبع اختیاراتی دارد.
لینک عضویت درکانال«ولایت فقیه و ظهور»
🆔👇👇👇
💕┏━━━↬↫━━━
@Velayatfaaqih
┗━━━↬↫━━━
امام خامنه ای(مدظله العالی)میفرمایند:
«... در واقع #رهبرى، يك مديريت كلان ارزشى است. همين طور كه اشاره كردم، گاهى اوقات فشارها، مضيقهها و ضرورتها، مديريتهاى گوناگون را به بعضى از انعطافهاى غير لازم يا غير جائز وادار ميكند؛ #رهبرى بايستى مراقب باشد، نگذارد چنين اتفاقى بيفتد.
اين مسئوليتِ بسيار سنگينى است. اين مسئوليت، مسئوليت اجرائى نيست؛ دخالت در كارها هم نيست. حالا بعضىها دوست ميدارند همين طور بگويند؛ فلان تصميمها بدون نظر #رهبرى گرفته نميشود. نه، اينطور نيست. مسئولين در بخشهاى مختلف، مسئوليتهاى مشخصى دارند. در بخش اقتصادى، در بخش سياسى، در بخش ديپلماسى، نمايندگان مجلس در بخشهاى خودشان، مسئولان قوهى قضائيه در بخش خودشان، مسئوليتهاى مشخصى دارند. در همهى اينها #رهبرى نه ميتواند دخالت كند، نه حق دارد دخالت كند، نه قادر است دخالت كند؛ اصلاً امكان ندارد.
خيلى از تصميمهاى اقتصادى ممكن است گرفته شود، #رهبرى قبول هم نداشته باشد، اما دخالت نمیكند؛ مسئولينى دارد، مسئولينش بايد عمل كنند. بله، آنجائى كه اتخاذ يك سياستى منتهى خواهد شد به كج شدن راه انقلاب، #رهبرى مسئوليت پيدا ميكند.
در تصميم و عملِ #رهبرى بايد عقلانيت در خدمت اصول قرار بگيرد، واقعبينى در خدمت آرمانگرائىها قرار بگيرد.»
1390/7/24
لینک عضویت درکانال«ولایت فقیه و ظهور»
🆔👇👇👇
💕┏━━━↬↫━━━
@Velayatfaaqih
┗━━━↬↫━━━